Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#9051) gxyb válasza n.dani (#9049) üzenetére


gxyb
aktív tag

Miért jobb a 100Hz-es LCD?
Ez nem csak a CRT TV-nél számít?
Gondolom akkor az analóg adás az összes LCD TV-n "tréül fog kinézni"?

(#9052) gxyb válasza gxyb (#9051) üzenetére


gxyb
aktív tag

A 100Hz-et már értem, segített a barátunk akit Google-nek hívnak:)

(#9053) n.dani válasza gxyb (#9051) üzenetére


n.dani
tag

Igen, analóg adáshoz jobb a plazma.

"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."

(#9054) gxyb válasza n.dani (#9053) üzenetére


gxyb
aktív tag

Tehát akkor inkább egy 100Hz-es LG-t ajánlanál inkább mint a Samsungot?

(#9055) n.dani válasza gxyb (#9054) üzenetére


n.dani
tag

Igen, mert Samsung-ból a 40C650 alatt én semmit se vennék.
42LD550 a maga 115-120e Ft-os árával jó vételnek számít az LCD-k között, (legolcsóbb 42"-os 100Hz-es LCD.) bár filmnézéshez ezért a pénzért ezerszer inkább egy 42C2 belépő HD-Ready plazmát vennék, ami általános képminőségben messze jobb mint az említett LG.

"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."

(#9056) gxyb válasza n.dani (#9055) üzenetére


gxyb
aktív tag

A Samsunggal ilyen rosszak a tapasztalatok?
A 42C2-nek tényleg sokkal jobb a képminősége viszont nem merném számítógépre kötve használni.

(#9057) PpenoO


PpenoO
őstag

Üdv!

Tv vásárlás elött állok. Kicsi utánajárással 2 készülék lenne esélyes (természetesen ha mást tanácsoltok, azt is megnézném). Samu LE-46C750 illetve Sony KDL-46EX500 lenne a két versenyző. Javítsatok ki, ha baromságot írnék! Ami különbséget sikerült megértenem az a 3D a Samu javára, a médialejátszási képesség, melyben ismét a Samu bizonyult jobbnak illetve a képfrissítés melyben szintén a Samu előzi meg a Sony-t.

Ezek közül a legfontosabb számomra a folyamatos, akadásmentes képmegjelenítés!

Ismervén a Samu kamu hozzállást, azok segítségét szeretném kérni akik láttak már működés közben, esetleg rendelkeznek egyik illetve másik készülékkel. Eltudom képzelni, hogy a Sony 100Hz odaveri a Samu 200 Hz képfrissítését.

Nem sok helyen voltam Tv-t nézni idáig, sajnos ott nem voltak kaphatóak/beüzemelve ezek a típusú tévék de amiket láttam... hát csak a Sony 600 Hz 500e+ tvéi tudtak folyamatos képet adni gyors mozgású felvételeknél. Volt ott LG 200Hz, a focimeccs elég vicces volt ahogy a labda akadozva repült, a focisták mozgásairól nem is beszélve. A Sharp meg kifejezetten elszomorító volt képfrissítés terén, ilyen utánhúzásokat kb 10 éve láttam 25ms tn paneles lcd monitoroknál.

A színvilág sem mindegy számomra. A LEDes tvkének nagyon műanyag, természetellenenes képeik voltak, nem beszélve a borzasztó erős kontrasztról. A Sony CCFLes LCDknek volt a legtermészetesebb a képük.

Elöre is köszönöm a véleményeteket illetve az útbaigazításotokat!

Tisztelettel,
PpenoO

(#9058) BBéci válasza gxyb (#9056) üzenetére


BBéci
titán

Egyáltalán nem rosszak a Samsungok, ilyet senki nem állított.

A plazmatévének semmi baja nem lesz attól, hogy számítógépre kötöd. Ne legyen rajta félnapokig statikus képelem, netes böngésző, word és hasonlók!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9059) Unbaised-Ben válasza daniel2121 (#8899) üzenetére


Unbaised-Ben
senior tag

Valóban, a Sony szerintem a legmegbízhatóbb kategóriába tartozik, éppen most nézegettem egy Sony 32ex500-ast és nagyon tetszik.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a tipus: 32CX520 Miben különbözik tőle, mert adatot nem igazán találtam :( Legalábbis elég ellentétes információkat találtam, 50Hz v 100Hz és Led vagy nem Led...

Amúgy dettó ugyanolyanok az elvárásaim, mint katsi-nak, egyedül nekem még a márka is számít, így más egy kicsit problémásabb vagyok :D, hehe... Nálam a Sony és az LG a bejövős, ezt a két márkát tartom megbízhatónak.

(#9060) Cyrin válasza PpenoO (#9057) üzenetére


Cyrin
addikt

Én most vettem 46ex500-ast, főleg a matt panel, a ccfl és az említett nem parasztvakítós színvisszaadás döntött. A Cx sorozatot ki kellett zárjam az 50 Hz miatt, bár a beépített Opera böngésző vonzó lett volna. Egyébként elég gusztustalanul nyomják a 3d tv ket, ha 100 Hz-et akarsz, csak 3d-set tudsz venni led-es kivitelben, arany árban.
Medialejátszója az idei sorozatnak sem jobb semmivel, kell mellé egy külön lejátszó, én notebook-ról fogom hajtani.
Nekem bejön a képe, pedig csak analóg kábeltv-ről hajtom, nem is nagyon érdekel a digitális. HDV saját videóval pedig gyönyörű a képe.

(én mondjuk még megtámogattam egy VDH tápkábellel, és egy antenna kábellel, hamár a hifiből kimaradt.)

[ Szerkesztve ]

(#9061) csongi


csongi
veterán

Sziasztok!
A két tv közüPhilipsl melyiket érdemesebb megvenni?
Samsung LE40C630
Mind két tv 150K körül van. Nekem a samu szimpatikusabb.

(#9062) ladlac


ladlac
tag

Üdv! Nem találtam jobb topicot, ezért itt kérek segítséget.

Laptopot és LCD tv-t szeretnék összekötni. HDMI kábellel össze is kötöttem, de a hang nem megy át. Kép a tévén, hang a laptopból. Előkapartam egy kábelt, amit még egy monitorhoz adtak, mind a két vége 3,5-es jack. Zöld vége a gépbe, kék a tévébe, semmi. VGA kábel elő, összekötöm őket, átkapcsolom a tévét PC módba, van kép és hang is. Úgy tudom HDMI-n a hangnak is át kellene menni, hogyan oldható ez meg? Jóval kevesebb bonyodalommal járna, ha egy kábellel meg lehetne oldalni az egészet.

A másik dolog, amit próbálgattam, az a 2.1-es hangfal csatlakoztatása a tv-hez. Hangfal kábelét bedugatam a gyári elosztóba ("zöldből csinál pirosat és fehéret") RCA kábellel összekötöttem a tévével, de ilyenkor a tévé hangszórójából és a hangfalból is jön a hang. Ráadásul a hangerőt csak kézzel tudom állítani a hangfalon. Aztán gondoltam egyet, és direktbe összekötöttem a tévé fejhallgató kimenetét a hangfallal, most már ez a fő hangforrás, és távirányítóval lehet a hangerőt szabályozni. Viszont erős a gyanúm, hogy a kicsit hozzáértőbbek már bőszen csapkodják a fejüket az asztalba, hogy lehet ilyen csinálni. :) Erre esetleg valami szakszerűbb megoldás?

(#9063) katsi válasza Unbaised-Ben (#9059) üzenetére


katsi
tag

Szia!

Ma volt lehetőségem tesztelni egy Philips 32PFL5405-öst X360 konzollal.
Ez ugye a nem LED, hanem fénycsöves háttérvilágítású készülék.
A hatás döbbenes. Semmi input lagot nem tapasztaltam, a színek gyönyörűek voltak, 1080-as felbontásban a legapróbb felirat is tökéletesen olvashatónak bizonyult.

Holnap megyek az Edigitalba egy 32PFL5605-öst tesztelni (igaz ezt csak HD filmmel), mivel LED-es TV-t láttam már, de 40-esben. Kíváncsi vagyok, hogy milyen a 32-es változat.
Az utánajárásom során kiderítettem, hogy Sharp panel és teljes LED háttérvilágítás lakozik a készülékben, aminek az itteni infók szerint jobbnak kell lennie az LG paneljénél, mellyel az 5405-ös készült.

Jobb képminőséget várok. Az 5405-ös is kiváló volt, kolléga szerint (aki rendelkezik LED TV-vel) viszont a LED backlit-es képe szinte kivágja majd magát a fekete keretből, olyan szép lesz.
Meglátjuk.
Ha jól szerepel, meg is rendelem és írok ide egy rövid postot, hogy segíthessek másnak is a döntésben.

Üdv,
k

(#9064) PpenoO válasza Cyrin (#9060) üzenetére


PpenoO
őstag

Köszi az infót!

Voltam ma a MMarktba ahol "szerencsémre" mind a két tv be volt üzemelve.

Először nem akartam hinni a szememnek, mikor megláttam a C750-et, demó ment rajta és nem kicsit akadozott.. Aztán megnéztem az EX-500-asat, az is. Ugyanaz a demó ment rajta. Az összes tv-n ugyanaz a demó ment, és mind akadozott.. :DDD .Na mondom ebből aztán döntse el valaki, melyiknek folyamatos a képmegjelenítése.. Színbe érdekes a Samu, picit jobban tetszett, a Sony fakó volt s a demó picit pixelesebb volt a gyorsabb jeleneteknél de a mellette lévő 7xx Sonynak volt a legszarabb a képe. Persze mikor megkértem az eladót, hogy rakjon már be valami rendes videoanyagot, naná hogy azt mondta erre nincs lehetőség. Erre én meg rávágtam, hogy nekem meg nincs lehetőségem kiadni ennyi pénzt egy tv-ért úgy hogy ki sem próbálhatom, pláne akkor, amikor máshol 240e az a Tv ami nálatok 360... Itt be is fejeztük a beszélgetést, fel is adtam, okosabb nem lettem.

Próbálok még keresni olyan helyet, ahol talán lesz lehetőségem jobban kipróbálni a kiszemelt készüléket.

Az lenne még a kérdésem, hogy az AvPlanetről esetleg van valakinek garanciális tapasztalata? Kicsit elgondolkodtató áraik vannak, jól gondolom, hogy szürke importból származnak a tv-k és az itthoni hivatalos márkaszervizeknél elhajtanak, csak is a vásárolt helyen lehet gariztatni, hosszas, akár több hónapos eljárás útján?

Előre is köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#9065) dh66e válasza PpenoO (#9064) üzenetére


dh66e
veterán

A legbiztosabb-persze ha van időd és energiád- ha elmész a márka képviselethez (esetleg Sony esetén egy Sony Centerbe ott azért engedékenyebbek) ott csak megengedik a próbát a készülékekkel.Sajnos a nagy áruházakban a fényáron kívül a Raktár, Üzlet stb módok vannak alapból beállítva amik a legpocsékabb képeket eredményezik ami alapján sokan vásárolnak "szép képű" tv-t.A ledarált demo lemezekről és összefércelt láncba kötött kábelezésről nem is beszélve.

(#9066) csongi válasza ladlac (#9062) üzenetére


csongi
veterán

Milyen a laptop VGA-ja? A Driver rendesen van telepítve?

(#9067) Cyrin válasza PpenoO (#9064) üzenetére


Cyrin
addikt

így tényleg nem lehet sem összehasonlítani, sem korrekt véleményt mondani róluk.
egyébként meg a sony-nak matt panelja van, ettől is tűnhetett fakóbbnak, valamint én ilyen áruházi demóknál azt figyeltem meg, hogy a a samu rágyúr a feketére, de annyira, hogy el is vesznek benne a részletek, a sony kicsit világosabban jeleníti meg, de vannak részletek is. ettől is lehet fakónak nevezni, a másik mellett.
vigyél magaddal saját anyagokat USB-n, és azokkal próbáld ki normálisabb helyeken.
és nincs értelme hasonlítgatni A-B demókkal, leülsz egy elé, nézed ameddig lehet és meglesz a véleményed, összességében mennyire természetes, hosszú távon is nézhető ez a fontos. Pont mint a hifiknél ott is a természetesség, a hosszú távú hallgathatóság a lényeg, nem a csimmbumm cirkusz...

(#9068) PpenoO válasza Cyrin (#9067) üzenetére


PpenoO
őstag

Abban teljes mértékben egyetértek, tegnap én is rájöttem :DDD , hogy teljesen felesleges demók alapján eldönteni melyik Tv a jobb. USB anyagot nem vittem magammal, gondolván arra, ha elakarnak adni egy 300+ Tv-t csak megtesznek annyit, hogy ők tesznek be valamilyen anyagot, ne adjisten rendelkeznek digitális tv adással, amit rákötnek..de sajnos ez a világ már nem az a világ (..csába megöregedtem :O ). Elenyésző azon vásárlóknak a száma, akik utána is járnak miért adnak ki ennyi pénzt, ha van rá keret simán kifizetik szó szerint csukott szemmel..

Visszatérve a két versenyzőhöz, tegnap kicsit utánajártam a Samu után és több helyen is a tesztben illetve a hozzászólásokban többen jelezték, hogy a Motion Plus bekapcsolásánál tapasztaltak több másodperces akadozásokat képváltásnál:

[link]

Arról nem találtam viszont infót, hogy firmware update-el sikerült volna ezt a hibát kiküszöbölni.

A másik negatívuma a Tv-nek, hogy 100ms az input lagja, game mode-ot aktiválva az input lag 40ms körül alakul. Ez azt eredményezi 720p és 1080p anyagok megjelenítésnél, hogy a hang észrevehetően gyorsabb mint a kép és ilyenkor a lejátszón kell beállítani egy kb 100ms hang késleltetést...

A fent leírt két negatívum miatt eléggé kiábrándultam a C750ből :(((
Ma este rágyúrok a Sony EX500-asra. Remélem nem fogok találkozni ilyen negatívumokkal. Sajnos ha Sonyba szeretnék 3D-t akkor 400+ kellene kiadnom érte amit egy Tv-ért biztos nem fogok kiadni..Esetleg valakinek lenne alternatívája max 250ért ami tudja a 3D-t és nem szenved olyan gyerekbetegségekben mint a C750, kérem jelezze.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#9069) ladlac válasza csongi (#9066) üzenetére


ladlac
tag

ATI Mobility Radeon HD5650. Szerintem a driverrel sem lehet gond, felment probléma nélkül (nem is olyan régen frissítettem), az eszközkezelőben sem lát hibát.

(#9070) Unbaised-Ben válasza katsi (#9063) üzenetére


Unbaised-Ben
senior tag

Oké, és köszi, hogy szóltál :) Kíváncsian várom, mik a benyomásid...

(#9071) BBéci válasza ladlac (#9069) üzenetére


BBéci
titán

Engedélyezd a HDMI hang kimenetet!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9072) ladlac válasza BBéci (#9071) üzenetére


ladlac
tag

Köszi, sikerült rátalálnom.

Egyébként engedélyezve volt. Tálca, hangszóró ikon, jobb klikk, hangok, lejátszás fül, és ott a HDMI Outputot kellett alapértelmezetté tenni. Ha esetleg valakinek szintén gondot okozna a későbbiekben.

(#9073) cila1


cila1
aktív tag

Sziasztok.
Van egy LG LCD tv-m.Az lenne a bajom vele,hogy van a hátulján 2 db euro scart csati az egyik a beltérit viszi a másik a DVD-t.Ha a DVD-t nézem akkor pirosas a kép.A másikon a tv OK.Megcserélem és akkor a tv szar.Tehát tuti,hogy a tv-be szar a scart.Mit csináljak vele?Mert már unom átrakosgatni.

(#9074) Unbaised-Ben


Unbaised-Ben
senior tag

Ez meg mi? :B

cila: Nem volt még LG tv-m, de vagy érintkező hibás, vagy a Tv külön beállításaiba keresd a problémád, lehet túl sok piros van rátéve... csak egy tipp

[ Szerkesztve ]

(#9075) nightshadow válasza cila1 (#9073) üzenetére


nightshadow
veterán

Szerintem egy ilyen kábel segítene: [link] A végét bedugod a tévébe, a beltérit meg a DVD-ét a hármas elosztóba.

(#9076) ZeUS2140


ZeUS2140
aktív tag

Sziasztok.
Lenne egy problémám.
Van egy Philips 42pfl5405 tv-m.
Kaptam egy koncert filmet. 1080i felbontású.
Valamiért a tv-n iszonyat csíkos. A tv támogatná a 1080i felbontást a lejátszó XBMC, de más lejátszóval is probaltam. HDMI kábellel van rákötve a pc a tv-re.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit és miben kellene állítani, hogy működjön?
Előre is köszi.
Üdv!

hülye ember nincs, csak keveset kérdez...

(#9077) Fail3D!


Fail3D!
addikt

tegnap sikerult vennem egy lg 37" lh4000-t a fire ware frissiteseknek milyen hasznuk van erre a tv-re? igazabol monitornak vettem, remelem befog valni.

(#9078) Fail3D!


Fail3D!
addikt

idokozben felmerult hogy kuka vagyok az egeszhez, hol talalok olyan formot ahol a tv met kitargyaljak mert meg csak azt se tudom hol lehet beszerezni az uj fireware-t...:) na mind1 ha valaki tud tancsokat adni a tv rol akar priviben akar ide szivesen fogadom, mert szeretnem a tv bol a legjobbat kihozni, koszonom elore is.

(#9079) cila1 válasza Unbaised-Ben (#9074) üzenetére


cila1
aktív tag

Eddig jó volt csak az utóbbi időbe csinálja.

(#9080) katsi válasza Unbaised-Ben (#9070) üzenetére


katsi
tag

No akkor a fejlemények. :))

Philips TV-k összehasonlítása a gyakorlatban.

Voltam az extreme-ben alaposan megnyuzni egy 5605-öst, illetve ha már felette kiállították, akkor egy 6605-öst is. Mindkettő 32".

A tudnivalók
5605-ös TV LED backlit háttérvilágítású, Pixel Plus HD képjavítóval rendelkezik, vastagságát jelöljük X-szel, keret színe fekete, 2010-es gyártás, ára kb bruttó 120k
6605: EDGE LED háttérvilágítás, Pixel Precise HD képjavító, vastagsága X/2, keret színe szürke (valami fém lenne ez? Nem sikerült kideríteni), 2011-es modell, ára 129k

A két TV-n ugyanaz a demo filmmontázs ment (Toy Story, NM b4 xmas, meg valami repülős canyonos repkedés), tehát lehetőség nyílt közvetlenül is összehasonlítani. A betekintési szögek az 5605-ösnek kedveztek, az volt közvetlenül velem szemben, a 6605-ös felette volt elhelyezve.
Látatlanban azt gondoltam, hogy az 5605-ös leveri majd a színről a 6605-öst a LED-ek száma és elhelyezkedése miatt, az éles teszt során viszont az történt, hogy a 6605-ös kerekedett felül: az 5605-ös képe ahhoz a TV-hez képest fakóbb, kevésbé részletes volt, melyet először a beállításoknak tulajdonítottam, de bekonfigurálva az 5605-öst is megmaradt a végeredmény: a 6605-ös bizony sokkal-sokkal szebb, élesebb, élettelibb és színdúsabb képet produkált, ráadásul egyenletesen.
Teszt BMP állományokkal mondjuk nem néztem. Még az sem jött elő, hogy a kép széle sötétebb lett volna az egyébként elég statikus, rajzfilmes színeket használó Toy Storyban. Hibátlan képet produkált, jobbat, mint a tegnap tesztelt 5405-ös, pedig már az sem volt kutya..

Következő teszt pendrive-ról a filmlejátszás volt. Itt főleg 2 db 720p anyag került megtekintésre, egy Final Fantasy XIII trailer és a Battlefield 3 Fault Line trailer. A 6605-ös itt is jobb volt, a Battlefieldnél az 5605-ösnél olyan érzésem volt, hogy kép OKÉ, ez ilyen. A 6605-ösnél ez az érzés átalakult a "HOPPÁ! Mikor jön már a játék? Mintha benne lennék"-ké. :)
Írom ezeket úgy, hogy rendesen beállítottuk az 5605-öst is.

Konzollal sajnos nem tudtam letesztelni a készülékeket, mivel nem vittem magammal az XBOX 360-at.

Értetlenül állok a dolog előtt. Hogy lehet, hogy egy EDGE LED-es TV jobb képet produkál, mint egy backlit LED-es?
Egy szaki tudna erre mondani valamilyen jó magyarázatot? Számomra valahogy nem logikus.

(#9081) BBéci válasza Fail3D! (#9078) üzenetére


BBéci
titán

Firmware frissítésekről gyakran szoktak írni itt, ebben a topikban is, nem kell máshová menned, ha a fireware kifejezés erre vonatkozott, majd válaszol valaki.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9082) BBéci válasza katsi (#9080) üzenetére


BBéci
titán

A backlit csak a kontrasztot növeli, más előnyét még nem tapasztaltam. Viszont az azonos modellek képminősége között is szokott lenni különbség.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9083) Dollface


Dollface
tag

Sziasztok!

Én egy Sony Ex500 LCD TV-t nyüstölök.Mostanában vettem észre,hogy a kép függőleges irányú mozgásánál ( filmnél például) 2-3 vízszintes,halvány "sávozódás" látható a panelon. Csak akkor látszik,ha függőlegesen mozog a kamera. Gyakorlatilag 2-3 vízszintes "fénycsík" van a képernyőn,mintha a panel mögötti fénycsövek látszanának át. Ez így tudom,elég hülyén hangzik,de nem tuddom jobban leírni a jelenséget.

Másnak is látható ilyesmi LCD Tv-n,van csak nekem van ilyen "szerencsém" ?

(#9084) Dollface


Dollface
tag

Valami ilyesmi,bár nem ennyire durva a jelenség:

(#9085) #75912448 válasza Dollface (#9084) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ha jobban figyelsz, látszik az oldalra mozgásnál is, sajnos ez valamennyire "természetes". Főleg majd focimeccsek alatt fog zavarni :-) Én anno nem tudtam olyan Samsung TV-t venni, ami ne lett volna totál csíkos.

[ Szerkesztve ]

(#9086) Dollface válasza #75912448 (#9085) üzenetére


Dollface
tag

Igen,oldalmozgásnál is látszanak,csak ott meg függőlegesen...:( De a vízszintes mintha erősebb lenne,az jobban látszik. szerencsére általában kevesebbet mozog a kamera fel-le,mint jobbra-balra...:)

De vajon mitől van ez? A hátul lévő fénycsövek teszik? Amúgy felhősödés viszont egyáltalán nincs,ez egy nagy előny az Edge-Ledhez képest :)

(#9087) #75912448 válasza Dollface (#9086) üzenetére


#75912448
törölt tag

Attól van, hogy az összes gyártó igénytelen :-)

Ha oldalról nézed kb ilyen lehet, mint a tesztben szereplő képen.

http://www.avforums.com/review/Samsung-C8000-UE46C8000-46C8000-8000-3DTV-HDTV-Review.html

Szerviz eszedbe se jusson, mert kiröhögnek ezzel a problémával :-), ha meg kicserélik, kapsz egy másikat egy másik problémával a 100 féléből.

[ Szerkesztve ]

(#9088) Dollface válasza #75912448 (#9087) üzenetére


Dollface
tag

Nem akarok szervizhez menni,eszembe sem jutott. Csak vicces,hogy egy több százezer forintos LCD-nél, (az általad linkeltnél is,és ezek szerint szinte az összesnél...) függőleges és vízszintes csíkokat kell néznem a képernyőn...nesze neked Full Hd, nesze neked ilyen meg olyan kontrasztarány,nesze neked Blu-ray...a televíziózás új dimenziója megérkezett.

(#9089) #75912448 válasza Dollface (#9088) üzenetére


#75912448
törölt tag

Szerencséd van, hogy csak a csíkokat nézed és nem kell bevilágítást, foltokat stb nézned.
Egyébként ezeket a csíkokat nem mindenki látja, sokan észre sem veszik csak ha egy állóképen látják. Aki érzékenyebb rá, azt nagyon zavarja, többek között engem is.

(#9090) Dollface válasza #75912448 (#9089) üzenetére


Dollface
tag

Elmehet a Sony,meg a Samsung,meg az LG,meg akármelyik a pi**ába! Hogy lehet az,hogy régen,a képcsöves TV-nek semmi ilyen bajai nem voltak? Emlékszem a Sony Trinitron meg a Panasonic Quintrix tévékre. Legendásak voltak. Most ott tartunk,hogy egy új Tv vásárlásakor izgulnod kell,hogy épp milyen bevilágításokat,milyen foltokat,milyen csíkokat fogsz kapni a pénzedért...

(#9091) BBéci válasza Dollface (#9090) üzenetére


BBéci
titán

Manapság a Panasonic plazmái legendásak. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#9092) Dollface válasza BBéci (#9091) üzenetére


Dollface
tag

Legendásak,mi? Akárhogy is tagadják a beégést,bizony ott van az...saját szememmel láttam egy G20-ason. Na meg persze ne nézz rajta fehér képet,mert úgy zümmög mint egy tücsökhad a réten...Igaz,ott nem láttam csíkokat :)

[ Szerkesztve ]

(#9093) katsi válasza Dollface (#9090) üzenetére


katsi
tag

Az általam - laikus, tehát egyszeri videoélményt kereső szemmel - tesztelt 3 Philips modell közül egyiknél sem volt sem csík, sem folt, sem torzulás. Még az EDGE LED-nél sem!
Csak az volt furcsa, hogy a 6605-nek szebb képe volt az 5605-nél is.

Ezeket próbáltad már?

Apropó, kérdések: ha számítógépre kötöm ezeket a TV-ket filmlejátszás céljából, akkor is használhatóak a képjavító technológiák?
Dedikált médialejátszóval jobb eredményt ad ugyanaz a forrásanyag, mint számítógépen?

(#9094) katsi válasza BBéci (#9082) üzenetére


katsi
tag

Én is így olvastam korábban, azért sem értem, hogy hogyan lehet az EDGE LED-es TV-nek is ennyire egyenletes színeloszlása, nem volt sehol sem látványosan eltérő a kép.

Számítógéphez, XBOX 360-hoz egyébként a 6605-ös is megfelelő?
Az input lagjáról van fellelhető információ?

Főleg ezek érdekelnek, TV nézésre nem is lesz használva, párnaponta 1-1 film, de főleg a konzol lesz rákötve.

(#9095) rob400


rob400
csendes tag

Egy Samsung LE32A568 Tv mennyit ér manapság szép állapotban?

Bazinga!

(#9096) Fail3D!


Fail3D!
addikt

mondjuk mar keos banat de en is az lg lh 4000 m jateknak vettem meg meg csak 10 percet tudtam probalgatni de szerintem kikacsolva par dolgot tuti lelehet vinni az input lagot elfogadhatova... valakinek ezzel a tv el tapasztalata van? illetve en is kerdeznem hol lehet az inputlagjarol valahol megtudni infot?

(#9097) lacko22


lacko22
aktív tag

Sziasztok. Én több márkájú tévét kipróbáltam de a legjobb képe a Philipsnek van, de viszont a menürendszere meg a távirányítója teljesen el van cseszve. Ezért én csak a Sony tévéit ajánlom. A link segít a választásban.
[link]

(#9098) dh66e válasza BBéci (#9091) üzenetére


dh66e
veterán

Plazmák között valóban legendásak. :)

(#9099) humax


humax
senior tag

samsung 46c650 vagy samsung 46c750 ?
ar ban nincs nagy kolonmbseg.

a 750 ami tud pluszban 200huz meg 3d, nekem 3d nem fontos. akkor is 750 a jobb?

nagyon sörgosen kell venem, vagy valami mas? sony 46x500,?

kosziiiiii :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#9100) Flashget válasza Dollface (#9090) üzenetére


Flashget
félisten

én egy 12 éves Panasonic TX-21MD4P Quintrix képcsöves tévét cserélek le egy samu C650-re ;)

Realme GT Master Edition

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.