Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5612) adalbert1


adalbert1
veterán

Ez itt ugyan félig off, de talán itt többen közelítik meg anyagi szempontból a dolgokat, mint a lakásfelújítós topicban:
Azon gondolkozom, hogy pár dolgot ki kellene cserélni a lakásomban, viszont a gondolatsor egyre messzebbre vezet (ha már megbontjuk ezt, akkor cseréljük azt is alapon), és nem biztos, hogy el akarnék költeni rá túl sok pénzt (amit előtte össze is kellene gyűjteni :DDD ).

Tehát, adott egy 1,5 szobás lakás, amire kb. az értékének 10-15% lenne elköltve, itt bizonyos funkciók javításáról, a lakás élhetőbbé tételéről lenne szó (pl. tűzhely csere - de ez eléggé megbolygatja a dolgokat, akkor már lehet, hogy konyhabútor átalakítás is lenne, meg másik gázterv-, szúnyogháló, légbevezető, stb).

Viszont, ha barátnőmmel eljutunk a gyerekvállalásig, akkor ez a lakás már könnyen szűkös lehet, és ezt az összeget meg lehet, hogy több értelme lenne egyből már inkább egy másik ingatlanra költeni.

A kérdés, hogy vajon hány évig maradunk itt (pl. egy gyerek hány éves koráig lehet kényelmesen eléldegélni másfél szobában), illetve hogy ennek függvényében vajon mennyire éri meg a dolog, mennyire lehet a kényelem és életminőség emelését számszerűsíteni, és ezt vajon mennyire lehet később az értékesítéskor érvényesíteni az árban?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.