Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23801) tKb. válasza King Unique (#23800) üzenetére


tKb.
tag

Igen, ne haragudj. Nagyon el voltam foglalva mostanság. Köszönöm a segítséget, egy külső 1TB-os HDD mellett döntöttem, számomra az lesz a megfelelő és majd egy pár évente cserélni fogom, addig remélhetőleg nem lesz neki baja a fiókban egyhelyben, de ha mégis akkor ott van az SSD. Mostmár csak abban kellene a segítség, hogy melyik legyen az.
2 db lett szimpatikus számomra.

1. [link]
2. [link]

Van-e bármi különbség a gyártók között megbízhatóság szempontjából? Illetve van-e jobb alternatíva hosszútávra ilyen paraméterekkel?

Köszönöm!

(#23802) cigam válasza tKb. (#23801) üzenetére


cigam
félisten

Bár nem engem kérdeztél, én WD párti vagyok, szóval a 2.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23803) King Unique válasza tKb. (#23801) üzenetére


King Unique
titán

Ez értelemszerűen attól is függ, hogy pontosan milyen 2,5"-os külső merevlemez kell, lásd példaként mások korábbi eseteit, + az ezeknél leírtakat, valamint az alábbi összehasonlítást.

ADATA HC660 (1 TB)

prémium slim dizájn (+)
fémházas (részben) (+)
Micro-B típusú fizikai interfész (-)
egyszerűbb bónusz szoftvercsomag (-)
nem integrált USB-s kivitel (+)
SMR belső HDD (-)
128 MB cache (+)
nagyobb szekvenciális adatátviteli sebesség az egyes teszteknél (példa) (+)
Extra:
- G-Shock Sensor Protection (bővebben) (+)
olcsóbb egyes helyeken (+)
3 év gyártói garancia (+)

WD My Passport (1 TB)

egyszerűbb slim dizájn (-)
műanyagházas (-)
Micro-B típusú fizikai interfész (-)
átfogóbb bónusz szoftvercsomag (+)
integrált USB-s kivitel (-)
SMR belső HDD (-)
128 MB cache (+)
kisebb szekvenciális adatátviteli sebesség az egyes teszteknél (példa) (-)
Extra:
- hardveres titkosítás (bővebben) (+ / -)
drágább egyes helyeken (-)
3 év gyártói garancia (+)

Adattárolási célra nyilván az ADATA HC660 és a WD My Passport is megfelelhet. Megbízhatóság tekintetében a WD elvileg kiforrottabb gyártó ezen a területen mint az ADATA, de nem feltétlen lehet egyértelműen kijelenteni melyik terméke jobb és tartósabb a másiknál, meg pláne hogy mindkettőben kb. azonos kategóriájú konzumer HDD van, mindkettő esetében 3 év a gyártói garancia, + nagyban függ a megfelelő használattól is, stb. Ha hosszú idejű adattárolás a cél, akkor pedig úgyis az a lényeg hogy azokról legyenek biztonsági másolatok, valamint szükség esetén cserélve legyenek a már elhasználódott fizikai tárolóeszközök, lásd egy másik esetnél bővebben kifejtve.

[ Szerkesztve ]

(#23804) tKb.


tKb.
tag

Köszönöm mindkettőtöknek.
Az lehet, hogy a WD-re mindenhol 3 év gari van kivéve az Aqua-ban?

(#23805) King Unique válasza tKb. (#23804) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed az adatlapját, akkor láthatod, hogy világszerte (worldwide) 3 év gyártói garancia van a WD My Passport sorozat modelljeire. Egyébként meg erről is volt már szó itt többször, lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat. + Ha egyik hazai webáruház csak 2 évet ad, ellenben a másik illetve a többi 3 évet, akkor adott logikusan hogy melyiknél javasolt megvásárolni ha 3 év garanciával kell. ;)

(#23806) borges7


borges7
aktív tag

Ezzel a típussal van valakinek tapasztalata? [link]

A PC-n lévő zenék, filmek mentéséhez kéne.

(#23807) mmili


mmili
tag

Sziasztok.
Segítséget kérnék vásárláshoz. Megköszönném, ha ajánlanátok 1-2 modellt.
1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
2TB
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Kompakt.
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
Nincs szükség hozzá.
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Backup, főleg családi fotók tárolására, ezért jó lenne valami megbízható, hosszú élettartamú darab.
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
20-30k
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
1-2 év

(#23808) King Unique válasza borges7 (#23806) üzenetére


King Unique
titán

Ha rákeresel, akkor láthatod hogy igen, meg maga a 2 TB-os modell is már többször volt téma itt.

(#23809) King Unique válasza mmili (#23807) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat, az ott linkelt információkat + példákat, ha 2,5"-os fizikai méretformátumú - a 2,5" / 3,5" nem lett megadva - külső merevlemez kell. A hosszú élettartamra vonatkozóan pedig nemrég egy másik válasz végén leírtakat.

(#23810) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, jó árban tudnék beszerezni egy 2TB-os Seagate Expansion Portable külső merevlemezt, tulajdonképpen backupra lenne számítógép mellé néha rádugva lementeni az adatokat és vissza a fiókba.
Az utóbbi években nem követtem ezt a piacot, az érdekelne, milyen lemez van belül? A Barracuda 2.5"-os sorozatából? Nekem a régebbi ilyen modellben még az akkor Mobile HDD volt, azok már szerintem régen kifutottak. Ezek a vinyók is SMR-esek, ugye?
A Seagate honlapján néztem, már van újfajta kinézettel is az Expansion család: [link] , de a boltban a termék mellett a képen még a régebbi, kockás felületű vinyó szerepel, nem tudom, ez változtat-e valamit azon, milyen a belső HDD.
Valamint mi az infó, usb-sata van továbbra is ezeknél vagy már szintén áttértek azóta, mint a WD az integrált usb-s megoldásra?
Köszi minden tanácsot.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#23811) gulyasa


gulyasa
őstag

FullHD TV-hez és médialejátszóhoz évek óta egy Samsung M3 és egy WD MyPassport 1-1 TB-os USB3-as külső merevlemezt használtam. Az 1 TB-os limit a TV miatt volt. Egyikükkel sem volt sosem probléma.

Nemrég vettem új UHD TV-t, amivel egyúttal kinőttem az 1 TB-ot. :D

Min. fullHD sorozatok, 2160p filmek lejátszásához új külső 2.5-es, USB3-as (vagy jobb), 2 TB-os merevlemezt szeretnék.
(A 2 TB az új TV limitje. És tudom, a tévék USB-je csak 2.0-ás, de a fájlokat számítógépről rámásolni sokkal kényelmesebb és gyorsabb.)

Mit ajánlanátok? A büdzsé max. 30-35e HUF.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#23812) King Unique válasza junior11 (#23810) üzenetére


King Unique
titán

A Seagate esetében az olcsóbb 2,5"-os külső merevlemez kategóriában alapvetően a Basic és az Expansion Portable sorozat van, ahol az utóbbinál ezek szerint megújult a dizájn és más lett mint a korábbi sorozatnál. A külső házban lévő belső HDD tekintetében viszont elvileg nincsen eltérés, ugyanaz van tárolókapacitástól függően mindegyikben, lásd immáron BarraCuda sorozat és annál 2 TB esetén az ST2000LM015 modell, mivel a Mobile HDD sorozat már valóban kifutott. Ahol nyilván mindkettő SMR, az integrált USB-s megoldás pedig a Toshiba és a WD egyes 2,5"-os külső merevlemezeinél jellemző, ahol azoknál ez a HDD modellszámán is látszik, lásd az alábbi blogbejegyzés ezt taglaló fejezetében.

(#23813) King Unique válasza gulyasa (#23811) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz nem ártana tudni, hogy a tárolókapacitás és az ár (anyagi keret) mellett még milyen jellemzőknek feleljen meg a külső merevlemez, lásd mások korábban és nemrég feltett kérdéseit, az azokra adott válaszokat konkrét példákkal.
A tévével történő használattal kapcsolatban meg lásd pl. ebben és ebben a válaszban leírtakat, + arról is volt már szó itt bővebben, hogy a 4K UHD filmek lejátszásához nem kell különösebben semmi extra a külső merevlemezt illetően.

(#23814) gulyasa válasza King Unique (#23813) üzenetére


gulyasa
őstag

Mint írtam, az USB3 csakis azért kell, hogy PC-ről nagy sebességgel tudjak rámásolni fájlokat.
Semmi extra igényem nincs vele, csak megbízható legyen.
A régi tévéhez használt 1 TB-os WD MyPassport (5400rpm-es, nem is volt annak idején másfajta) tökéletesen működik az új tévével is.
Csak épp kicsike. ;) Az utódját keresem 2 TB-os változatban, ezt kivéve a többi tulajdonság maradhat.
Ja és ha ez is kellene feltételként, az új tévé mindhárom USB-je 5V, 500mA-t tud biztosítani.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#23816) King Unique válasza gulyasa (#23814) üzenetére


King Unique
titán

Bár az imént linkelve lett hogyan kellene megadni hogy milyen kell, de mindegy, akkor vegyél pl. egy 2 TB-os WD My Passport - ha már az 1 TB-os annyira bevált - külső merevlemezt és a tévéhez szükség esetén - ha 1 db, 500 mA-es USB-port nem biztosít megfelelő tápellátást - Y-kábellel csatlakoztatva használd, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#23817) junior11 válasza King Unique (#23812) üzenetére


junior11
veterán

Ma megvettem, még utolsó darab volt nekik (kb 50,55 euróért tudtam megszerezni), itthon kibontva, megnéztem, még ebben is a Mobile HDD sorozat tagja, az ST2000LM007 van benne + Rescue Disc is jár mellé a gyártótól (3/2021 van a dobozán).
Nekem nem gond, hogy nem Barracuda, a korábbiban, amit talán 2016-ban vettem, mai napig gond nélkül működik, igaz, szintén csak ritkán van használva.
Ami bosszantó a régi és a ma vásárolt modellnél is, hogy lecsatlakozásnál a Windows 10 nem akarja az igazat, folyton kiírja, hogy vmi használja a lemezt, pedig semmi az ég világon nem, így nem marad más, csak ha kihúzom, remélem, ez nem káros annyira neki. Érdekes módon csak ezzel van ilyen "gondja", a többi külső HDD-vel nem (Samsung M3, WD My Book, Elements).
Ez a mostani csak adatmentésre lesz, és a fiókban fog pihenni, remélem, szintén beválik.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#23818) gulyasa válasza junior11 (#23817) üzenetére


gulyasa
őstag

Ez nem a hdd miatt van, hanem a windows miatt. Bárnely típusú külső tárolóval eljátsza azt, hogy némi tétlenséget érzékelve elindítja az indexelést. Emiatt nem lehet azonnal leválasztani rendesen.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#23819) King Unique válasza junior11 (#23817) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az még valószínűleg korábbi készletről megmaradt példány lehet, illetve a benne lévő HDD, mert maga az ST2000LM007 már hazai szinten sem kapható, max. a BarraCuda sorozat modellje, az ST2000LM015. De egyébként annyira nem meglepő, a gyárilag készre szerelt külső merevlemezeknél mindig is lutri volt mikor éppen milyen belső HDD van a külső házban, van hogy összevissza cserélgetik, variálják a gyártók akár több sorozat modelljeit is egyazon terméknél, stb.

Ez a Rescue Disc gondolom a Rescue Data Recovery Services szolgáltatás akar lenni - ami a termék adatlapján is szerepel - és/vagy a Seagate Toolkit program, ha a szoftveres csomaggal ellátott sorozat 2 TB-os modelljét vetted.

A Windowsban a hardver biztonságos eltávolításánál nem újdonság az eszközt nem lehet leállítani hibaüzenet és hogy emiatt átmenetileg nem lehet eltávolítani, volt erről és a lehetséges megoldásokról szó ebben és más topikokban (példa) is már többször.

(#23818) gulyasa:
Nemcsak a Windows rendszerfolyamatai, hanem akár külső programok (pl. HDS és társai) folyamatai miatt is lehet, több minden használhatja és zárolhatja a háttérben átmenetileg a külső meghajtót, ezért jó a leválasztáshoz egy olyan program, ami kilistázza ezeket (példa). + Akár Windows szinten is megtekinthető pl. az eseménynaplóban, erről is volt már szó az OS topikjában (példa).

[ Szerkesztve ]

(#23820) borges7


borges7
aktív tag

Kicsit átfogalmaztam a kérdésem.
Van kb. 300 GB zene+film a gépemen. Ezt szeretném lementeni egy külső tárolóra. Időnként(évente párszor) pedig rámásolnám ami még hozzájön.
A kérdés, hogy mi lenne a legmegbízhatóbb, legtartósabb megoldás.
Elméletileg most elég lenne akár egy 500 GB tár is, 1 TB pedig nagyon bőven.
Láttam, hogy vannak már 512 GB-os memóriakártyák is, akár ez is szóba jöhet.
A keret rá kb. 20 ezer Ft.(számítógépen csak hagyományos, USB 2.0 csatlakozó van)

(#23821) King Unique válasza borges7 (#23820) üzenetére


King Unique
titán

A legmegbízhatóbb, legtartósabb megoldásra illetve a hosszú idejű adattárolásra vonatkozóan már többször le lett írva itt a lényeg, lásd egy másik esetnél bővebben kifejtve.
Manapság 1 TB a minimum tárolókapacitás, ha gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell és ott is inkább 2,5"-os fizikai méretben, ahol a konkrétumokat illetően lásd más esetét, az ott linkelt 2,5"-os külső merevlemezeket. Az USB 3.0 interfész meg kb. alap manapság, tehát csak azért nem érdemes USB 2.0-s külső merevlemezt venni mert a PC-n csak olyan portok vannak, sőt a legtöbb gyártónál már nem is lehet, meg pláne nem gyárilag készre szerelt kivitelben. A célra egyébként az a WD Elements Portable is megfelelhet, ami a korábbi hozzászólásodban lett linkelve, illetve ha elég 1 TB, akkor értelemszerűen az 1 TB-os modell.
Ha inkább memóriakártya kellene, akkor afelől az SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD) topikban tessék érdeklődni, az annak a témája. Viszont ha hosszú idejű adattárolás a cél és minél megbízhatóbb fizikai tárolóeszköz, akkor olyan célra nem feltétlen egy memóriakártya / pendrive való, hanem inkább HDD-alapú megoldást javasolt használni.

[ Szerkesztve ]

(#23822) nobela


nobela
senior tag

Sziasztok, vettem egy WD Elements 4TB-s külső 2,5-ös merevlemezt.

Ritka undorító / zavaró folyamatos "surrogó" hangja van használat közben, ez tényleg ilyen? Némileg rezonál és elég meleg is, de egyébként úgy tűnik hogy megfelelően működik.

Egy 750 Gb-s Toshibát váltott (szintén alapmodell), de annak szinte nem is volt hangja.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#23823) Plexicushio válasza nobela (#23822) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Szia,
Nekem kb. egy hónapja van meg ugyanez az Elements 4TB 2.5" méretben.
Nagyon szeretem; sokkal kisebb mint az 5TB-s Seagate-tem, és halkabb is, alig-alig hallani. Gyors, és nem melegszik. Tehát pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

(#23824) cigam válasza nobela (#23822) üzenetére


cigam
félisten

Erre nehéz válaszolni, mert elég szubjektív, más-más mértékű, jellegű zajt tartunk zavarónak. Elképzelhető, hogy teljesen jó a lemez, és az is, hogy a mechanikával van egy kis gond, ami a működését nem befolyásolja. Próbáld beletenni egy tokba, ami jobban elszigeteli a környezettől, és csillapítja a belőle kijövő hangokat.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23825) nobela válasza cigam (#23824) üzenetére


nobela
senior tag

"Próbáld beletenni egy tokba, ami jobban elszigeteli a környezettől, és csillapítja a belőle kijövő hangokat."

Igen, gondoltam erre viszont akkor meg esélyes hogy túlmelegszik... :((

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#23826) cigam válasza nobela (#23825) üzenetére


cigam
félisten

Mert az a műanyag ház olyan jól vezeti a hőt, hogy hűtőbordaként funkcionál? Valóban rosszabbul fog szellőzni, de biztos lehetsz benne, hogy nem fog túlmelegedni. Pl. 1-2 használd "pőrén", és közben a HDSentinellel monitorozd a hőmérsékletét, majd bugyoláld be valamibe, a tokot szimulálva, és nézd meg hogyan változik, mennyire nő a hőmérséklete.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23827) Beni2360 válasza nobela (#23825) üzenetére


Beni2360
félisten

Szerintem meg ha most vette, akkor nem bugyolálni kell hanem vissza a feladonak.
14 napos elállás vagy gari.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#23829) atees


atees
őstag

sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy hdd-t kizárólag képek és. videók tárolására. min. 4Tb.
Semmi extra kivánság, csak bírja jó sokáig :)
3,5 "-is jó, mert asztali dokkolóba beledobom max.
Köszi

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#23830) King Unique válasza nobela (#23822) üzenetére


King Unique
titán

A 2,5"-os külső merevlemezek általánosan kevésbé zajosak szoktak lenni, meg halkabbak mint pl. a 3,5"-os társaik, de függhet ez a tárolókapacitástól, illetve a lemeztányérok és olvasófejek számáról is - lásd HDD Platter Database - , ahol pl. egy 1 TB-os 1 / 2 modell valamivel halkabb lehet mint egy 4 / 8 db lemez / olvasófej típusú 4 TB-os.
Ha másnál nem ilyen, akkor általánosan nem feltétlen kell olyannak lennie mint esetedben, bár itt nem tisztázott hogy ez a "surrogó" hangja van pontosan mit is jelent, illetve csak számodra fura a működési zaja, vagy esetleg tényleg abnormális mértékű ami akár valamilyen hibára is utalhat. Egyébként a 2,5"-os WD Elements Portable sorozat egyes modelljeinek működési zajára, illetve hogy valamivel hangosabb - ami önmagában még nem feltétlen hiba - a vásárolt példány más meglévő 2,5"-os külső merevlemezeknél volt már itt a topikban említés, sőt volt aki amiatt végül visszaküldte, ahol esetedben is adott a lehetőség ha tényleg abnormális mértékű és annyira zavar. Viszont ha ezt leszámítva a működésével alapvetően nincsen gond és a WD gyári tesztprogram tesztjei és / vagy a HDS öntesztek és felületeti tesztek sem jeleznek hibát, akkor nem feltétlen indokolt a garanciális csere és nem is kellene ezzel a "surrogó" hanggal annyira foglalkozni, ellenben belföldi online rendelésnél adott 14 napig az indoklás nélküli elállás joga.

A "tokozáshoz" kapcsolódóan vannak pl. Scythe Quiet Drive 2.5 és társai megoldások, amik valóban alkalmasak a HDD működési zajának csökkentésére, de azok is alapesetben belső merevlemezekhez. Itt viszont ugye külsőről van szó és az is zárt, műanyag, passzív hűtéses, vagyis nem feltétlen szerencsés az esetleges még intenzívebb melegedés miatt egy külön tokba helyezve (pl. a korábbi WD Nomad tokban is elég rendesen tud melegedni intenzív működés közben a My Passport) erőltetni az aktív, tartós használatát, ellenben pl. tároláshoz és hordozáshoz a hordozótok teljesen oké. + Ugye ha a jelen esetnél adottak az előbbi lehetőségek is - lásd garanciális csere és elállás joga - , akkor szükség esetén nyilván az az 1. opció, nem ilyen-olyan tokokkal vacakolni.

[ Szerkesztve ]

(#23831) nobela válasza King Unique (#23830) üzenetére


nobela
senior tag

Köszi a kimerítő választ! :R

Kicsit még tesztelgetem, aztán eldöntöm mi lesz vele.

Jól tudom hogy a neten rendelt de boltban személyesen átvett termékek esetén is él a 14 napos elállás?

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#23832) Beni2360 válasza nobela (#23831) üzenetére


Beni2360
félisten

Él mint írtam lejebb, internetes vásárlásnál ott a lehetőség az átvételre akkor igen. Még kell várni a beerkezesrol a vissza igazolás mert külön budzsebol megy az elszámolás.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#23833) nrg_52


nrg_52
addikt

Udv urak! Ar\ertek aranyban milyen megbizhato kulso usb-s merevlemezt ajanlotok 1-2tb-os meretben? A valaszokat elore is koszonom!

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#23834) King Unique válasza nrg_52 (#23833) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz ennél jobban kellene részletezni, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell. De egyébként ha csak 1-2 TB-os kell, akkor olyat 2,5"-os fizikai méretben célszerű venni, sőt gyárilag készre szerelt kivitelben leginkább az opció, ahol konkrét példák felől lásd egy másik esetnél leírt, linkelt modelleket.

(#23835) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Win 10 alatt ha használom a külső meghajtókat, akkor nem lehet utána biztonságosan leválasztani, mert azt írja az eszköz használatban van. Pendriveoknál ilyen probléma nincs.

Mivel lehetne ezt megszüntetni?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#23836) King Unique válasza Moonwolf (#23835) üzenetére


King Unique
titán

Ezzel kapcsolatosan a lényeg és a lehetőségek korábban egy másik topikban 1x már el lettek magyarázva neked, valamint nemrég ebben a topikban is volt szó újra erről a problémáról.

(#23837) nrg_52 válasza King Unique (#23834) üzenetére


nrg_52
addikt

Nekem ennyi eleg, innen elboldogulok, csak iranyadasra volt szuksegem. Koszonom!:R

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#23838) november


november
tag

Sziasztok!

Külső merevlemezt szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket.

1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
3,5 és 6 vagy 8 TB tárhely.
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Kompakt.
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
Nincs.
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Hosszútávú adatmentésre lenne használva. Amire médiafájlok, családi fényképek és videók lennének tárolva Windows 10 pro operációs rendszer alatt.
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
50-60 ezer forint.
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
2-5 év, vagy annál többre gondoltam.

(#23839) King Unique válasza november (#23838) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat, ahol az 50-60 ezer forintos keretbe az ott felsorolt 3,5"-os gyárilag készre szerelt külső merevlemezek 6 TB-os modelljei férhetnek bele, ellenben a 8 TB-osok már nem.

(#23840) cigam válasza november (#23838) üzenetére


cigam
félisten

60k-ért nem kapsz ekkorát. Tegyél hozzá még 5-10k-t és kapsz egy normális 6TB-os WD-t.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23841) november válasza King Unique (#23839) üzenetére


november
tag

King Unique és cigam köszönöm a segítséget! :)

[ Szerkesztve ]

(#23842) november


november
tag

Sziasztok!

4 TB-os méretet érdemes több részletre partícionálni? Vagy maradhat egyben?

(#23843) Alex91 válasza november (#23838) üzenetére


Alex91
félisten

[link] , ez is ok, bar en 40k korul vettem anno :U

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#23844) cigam válasza november (#23842) üzenetére


cigam
félisten

Ezt neked kell tudni. Felhasználásfüggő. Általában elég 1 partíció, és arra mehet minden. Kettő vagy több partíció esetén zavart okozhat, hogy mi hol van (pláne ha vándorolnak a betüjelek), ill. ha az egyik partíción elfogy a hely, akkor mi lesz?

Alex91
Széna-szalma, krumpli-burgonya, 60k-ból nem jön ki 6TB, max használtan. Persze hirdetni lehet olcsóbban, csak nincs raktáron. ;]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23845) King Unique válasza november (#23842) üzenetére


King Unique
titán

Akkor érdemes ha célirányosan több partíció használata a cél, lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat, volt már erről itt szó többször. Ahol egy 4 TB-os külső merevlemeznél normál esetben 512e szektorméret és GPT (4Kn illetve 4Ke alapon lehet MBR is 16 TiB-ig) partíciós séma szerint alapesetben amúgy is 2 db partíció lesz, lásd a lemez elején az MSR + utána 1 db elsődleges partíció, ha nem cél további elsődleges partíciók - összesen 128 db lehet GPT-nél az MSR-rel együtt - létrehozása. Másképpen fogalmazva, alapesetben maradhat "egyben" a lemezterület, azaz MSR + 1 db elsődleges partíció.

[ Szerkesztve ]

(#23846) Beni2360 válasza Alex91 (#23843) üzenetére


Beni2360
félisten

Én is 2019 Dec-ben 98 Fontért vetem szállítással mindennel együtt. Azóta is szépen muzsikál. Igaz az a 19 hónap nem nagy idő. De a 2 db külső USB port keki.
Most se rossz az ára.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#23847) november válasza King Unique (#23845) üzenetére


november
tag

Alex91 , cigam és King Unique köszönöm a segítséget! :)

[ Szerkesztve ]

(#23848) Daywalkerke


Daywalkerke
aktív tag

Sziasztok!

King Unique tübb hsz-ében olvastam, hogy a 2.5 méretű 5TB-os Seagate Expansion és Basic nagyon hasonló, viszont az ugyanilyen méretű Seagate One Touch hdd-ről nem nagyon találtam infomációt itt a fórumban, ez és az Expansion és Basic termékek áraiban szinte nincs különbség, de ismerősöm aki szeretne egy ilyen 5TB-os külső HDD-t venni nem tudja, hogy melyiket vegye a 3 verzió közül mert árban és a 2 éves garancia időben sincs köztük különbség.

[ Szerkesztve ]

(#23849) cigam válasza Daywalkerke (#23848) üzenetére


cigam
félisten

Ha lehet hinni a gyártó odalának, akkor sofware-es, és felhős szolgáltatásokban elég nagy a különbség. Pl. a one touch-hoz kapsz
Downloadable Toolkit software
One-year Mylio Create plan
Four-month Adobe Creative Cloud Photography plan
Míg a Basic és Expansionhoz nem jár ilyen körítés.

De meg lehet nézni a burkolatot is (fém vagy műanyag).

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23850) King Unique válasza Daywalkerke (#23848) üzenetére


King Unique
titán

Elsődlegesen mindig a gyártó weboldalát javasolt nézni, ahol le vannak írva a jellemzők mind a Basic és az Expansion Portable, mind a One Touch sorozatnál. Ahol az utóbbi előnye a szoftveres körítés (+ jelszavas meghajtózár) és a (részben) fémházas valamint több színben elérhető kivitel lehet, ellenben a külső házban lévő belső HDD tárolókapacitástól függően ugyanaz (pl. 5 TB-nál ST5000LM000) mindegyiknél, ahogyan az EMEA régióban a gyártói garancia is 2 év mindegyik sorozatnál. Másképpen fogalmazva a Basic a névéből sejthetően is a full fapados sorozat, az Expansion Portable a közepesen - ahhoz a One Touch sorozathoz hasonlóan szintén jár RDRS és elvileg elérhető akár bónusz szoftverrel (Seagate Toolkit) ellátott kivitelben is - fapados, míg a One Touch a prémium kategóriás sorozat az előbb említett jellemzőkkel, ahol ha árban nincsen közöttük nagy különbség, akkor nem kérdés melyiket érdemesebb választani a 3 közül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.