Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93293) balazs1956


balazs1956
senior tag

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
Ilyen -olyan okok miatt többször kaptam refundot az Alitól, mindig max párszáz, vagy max 1-2 ezer Ft értékben.
Mindig boldog voltam, no nem a pénz miatt , csak mert igazam lett , nem postázták stb.

Most belefutottam egy olyan esetbe, hogy a magyar Lidl-ben vásárolt termék lett garis, de mivel szezonális, nem tudtak cserét adni, amihez ragaszkodtam, hosszú huzavona után Németországból !!!! utalták vissza a pénzemet ami rendben meg is jött (2900 Ft)
Megint lett boldogság, legalább is addig amíg az új szisztéma szerint kiküldték a bankok tényleges felszámított költségét: és itt estem hasra: a 2900 Ft-ra felszámoltak 6 EURÓt és még az összeg valamilyen százalékát, kb 2200 Ft összértékben.
Tehát a jóváírt 2900-ból maradt 700 forintom.
És itt felmerül a kérdés, hogy amikor az Ali visszautal 300-400 forintot, a bank akkor is így számol, hogy 6 EURo+ százalék?
Mert akkor alapjaiban megváltozik a reklamálások jelentősége, illetve ilyen összegeknél a létjogosultsága
Megnézni sajnos nem tudom, mert a mostani kimutatásban nem szerepel csak ez a Lidlis tétel.

Ha van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata kérem ossza meg velem!
A segítséget előre is köszönöm szépen!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.