Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
Secretknight #93149 üzenetére
Panaszt hol tudok írni?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Még november 26 -án rendeltem a banggoodról "Standard Shipping" -gel, azóta sem hozott a posta semmit se, sajnos tracking number nincs, expected delivery daten már túl vagyok.
Mit tudok tenni ilyenkor?Köszi a választ.
-
válasz
Fitzgerald #93140 üzenetére
Meg tudod nézni, ki írta alá. Ha a te neved van ott, nem a te írásoddal, akkor tudod, hogy susmus van, ha nem, akkor csak tévedés. Indulásnak nem rossz.
-
aytukabozs
addikt
válasz
-
bl4ze
veterán
válasz
GLS központi telefonszám ????
-
Fitzgerald
veterán
Mit tegyek, ha a GLS tracking státusz delivered-re váltott fél órája, a futár meg sehol? [link]
Németországból várok csomagot, péntek óta Alsónémediben van.
Ma reggel háromnegyed hétkor frissült, "the parcel is expected to be delivered during the day" -re. 9:16-kor meg "the parcel has been delivered"-re, de itt is Alsónémedi szerepel (Budapestre jön a csomag).
Itt ülök azóta is, várom. Futár száma nincs meg, nem kaptam semmilyen értesítőt ugye, mint a belföldi rendeléseknél...
Most akkor arról van szó, hogy nem akart erre jönni a futár, és mehetek verni a nyálamat, vagy rosszul olvasom a tracking-et, és még beeshet ma? -
aytukabozs
addikt
válasz
jolti05 #93134 üzenetére
bankszámlád/kartyád ugyanaz mint vásárláskor?
Ha igen a válasz, akkor vedd fel a kapcsolatot az ali ügyfélszolgálattal, mert ez a tranzakció furán be van ragadva.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Két kérdést szeretnék feltenni nektek.1) Banggood
2019. szeptember 26-án postára adtak nekem 2db Xiaomi Yeelight mozgásérzékelős lámpát. Karácsonyra szerettem volna elajándékozni, de még a mai napig sem érkeztek meg.
2019. december 10-e környékén az After-Sale Details-hez sikerült odakörmölni, hogy nem érkezett meg a termék, és visszatérítést szeretnék.
Sem oda, sem máshova nem érkezett a Banggood felől semmi. 6500 forintot pedig nem szeretnék veszni hagyni.
Mit tehetek ez ügyben ?
2) Aliexpress
2019. július 30-án rendeltem egy csomag o-gyűrűt.
2019. október 6-án megkezdtem a kifizetett összeg visszaigénylését. Az eladó a legutóbbi üzenetében, november 2-án azt írta, hogy Ali-ék 15 munkanapon belül visszatérítik a pénzem.
Erre azóta is várok.
Mit tehetek ez ügyben 2 ?
Ezt a két esetet leszámítva egyik oldallal sem volt hatalmas problémám (utóbbitól már többször kaptam refund-ot, meg nem érkezett termékek után); most igazán az előbbin vagyok meglepődve, mert mindig nagyon nyugodtam vásároltam ott.
Bármilyen tippet, tanácsot megköszönök. -
válasz
ati888 #93124 üzenetére
Nem kell. Csak akkor, ha automatikus csomagtovábbítást kérsz, de kb. 1 perc elintézni azt, hogy továbbküldjék, szóval gondolom a sok csomagra találták ki. Egyedül az alkalmi díjukat kell megfizetni a továbbításért, ami 5 kiló alatti csomagért most 4.10 euró. Ez van a postaköltség felett, ami 9 euró körül van egy átlagos, 5 kiló alatti csomagért.
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Mailboxde hogy működik, kell érte fizetni valami éves díjat?
Ati
-
A vámeljárás kezdetének időpontja számít.
E-úton intézd mindenképp (csak azért írom, mert kinyomtatott dolgokról írtál).
Az aliexpress rendelési összesítést kell csatolni, ahol látszik a csomagszám, az ára és a postaköltség. Ez alapján kell kitölteni a vámeljárást kérvényező nyomtatványt. Ha nincs fizetési kötelezettségem, akkor én csak ezeket szoktam küldeni. -
-
válasz
storm4 #93117 üzenetére
Köszönöm
Az összefoglalóban van az alábbi jogszabály idézet:
""A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a tíz euró alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."
Ez alapján, ha jól értem, akkor csak nyilatkoznom kell és nem kell semmit fizetni? Erre vonatkozólag említették a 41USD-s összeget?
Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok, de ez az első csomagom, amit vámeljárás alá vontak.
-
válasz
aytukabozs #93115 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Ilyenkor kell valami dokumentumot csatolni? Ha igen, akkor mit? Aliexpresses rendelési adatok, bankkártya terhelés visszaigazolás kinyomtatva? -
Sziasztok!
Rendeltem egy 37 USD értékű fejhallgatót Kínából, amit vámeljárás alá vontak.
Jól értelmeztem az összefoglalót, hogy a 37 dollár 27%,-a jön erre, plusz 3500 Ft kezelési költség?Köszönöm a segítséget
Szerk.: Most olvasom, hogy 41 USD-g minden mentes? Akkor lehet, hogy csak adstot kell szolgáltatnom ellenőrzesképpen?
Csak posta nyomkövetési programjában látom, hogy "Postai vámeljárás - címzett értesítése a vámkezelési folyamatról megkezdéséről". -
fairi
őstag
válasz
aytukabozs #93110 üzenetére
jaja végre életre kelt, 1 hét de sikerült csapatnak.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
aytukabozs #93110 üzenetére
Magához tért, de még nagyon hiányos. Időben kissé le van maradva, remélem hamarosan az is rendeződik.
-
aytukabozs
addikt
hello
Nálatok is magához tért a posta nyomkövető rendszere?
Befrissült ma a Trackchecker app-ban csomó minden ami a 'normális' követők szerint már hetek óta látható. (Rendes nemzetközi TN-ek). -
válasz
Sanyi.mTs #93108 üzenetére
Csak egy címet lehet beállítani alapra, de emlékeim szerint át lehet írni a továbbküldés előtt. Múlt héten küldtek nekem, de sajnos nem emlékszem 100%-ra. Az, hogy beállítva csak 1 küldési cím lehet, az biztos.
Ha már felmerült, nekem is van kérdésem. Hova írnátok be még plusz az ID-t? Nem tudom másnál volt-e probléma, de sajnos sok cégnél túl hosszú a mailboxde neve, plusz az én nevem, plusz az ID, így azt gyakran lehagyják. A mailbox.de azt írja elő, hogy a névnél szerepeljenek. Próbált már valaki úgy címezni boltnál, hogy a mailbox.de a cég, a név pedig ő? Akkor kiférne az ID is.
-
Sanyi.mTs
addikt
mailboxde.com -mal kapcsolatban kérnék segítséget.
karácsony előtt rendeltem rajtuk keresztül az amazon.de-ről otthoni címemre. most már inkább a melóhelyemre rendelnék.
be lehet állítani második (magyarországi) címet? hogy ne kelljen átírni a meglévőt, hanem csak váltani a két cím között? vagy csak az átírás lehetséges?
-
bl4ze
veterán
válasz
Vasinger! #93105 üzenetére
Nem kell.
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 138. §. és 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2020. január: 41,23 USD-ig, 60,19 AUD-ig, 54,26 CAD-ig, 40,43 CHF-ig, 31,45 £-ig és 288,49 CNY-ig.Igen, Fast08 is EU.
-
Vasinger!
nagyúr
-
bl4ze
veterán
válasz
Vasinger! #93102 üzenetére
Ezt még pont meg tudod venni, alatta van a sarcolható összegnek. (januárban 41 USD ha jól rémlik)
A Fast23, Fast08 pedig EU raktár - kicsit drágábban, de gyorsan és vám nélkül érkezik.
Fast23 raktárból venném, ha ez kell.Nekem Oclean Z1 fogkefém van, nagyon jó, nagyon szeretem.
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #92427 üzenetére
valaki kérdezte, hogy a MEEST-es EE-végű észt postás pickpackpont-os csomagról honnan tudtam melyik pick pack pont-ra érkezik a csomag...
Ide is beírom, hátha később valakinek jó lesz keresőnek: rá 1-2napra a pick pack pont is küldött e-mailt a meest-es e-mail után benn a pontos ppp-s címmel -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok segíteni az alábbi termék megrendelésében? [link]
Mi a különbség a különböző warehouseok között?
Mivel ez már túllóg a 22 eurós határ felé, ezért az lenne a kérdésem, hogy van-e mód úgy megrendelni ezt, hogy ne kelljen áfát fizetni rá?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest