Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz vasi89 #80581 üzenetére
GLS fogja hozni, pár nap és nálad lesz.
Már látszik a GLS rendszerben is, de még fizikailag nincsen náluk a HUB-ban :Csomagszám:
98271412281
#Reference number
RS324654345GBA csomag státusza
GLS depó
2017.05.15. 9:37 Csomagadatok megérkeztek a GLS rendszerbe. Egyesült Királyság.:. bl4ze .:.
-
Don77
tag
Dhl mikor közli hogy mennyi lesz a vám? Vagy csak akkor derül ki amikor a futárnak kell fizetni? Nagy fo*ok mennyi ledz csak azért kérdem
-
arfer
senior tag
Én párszor kaptam SMS-t a fizetendő összegről, párszor meg nem. Akkor a futárnál derült ki ...
Bornie127: A kiszámolás van amikor triviális, van, amikor nem. A DHL nekem vagy a kínai által mellékelt számla alapján vámolt, vagy az általam beküldött adatok alapján, attól függően, melyik volt a magasabb. Igen, a magasabb összeg alapján számoltak. Azt pedig nem tudom előre megmondani, a kínai mit mellékelt a csomaghoz.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
A tinydealnél, hogy van a pénz visszafizetés? Hány napig?
Legutóbb kártyával fizettem egyébként. Még kb 3.5 hete rendeltem csak, bár légipostával küldték elvileg. -
beg
veterán
válasz llaszlo #80608 üzenetére
Tinydeal és kártyás fizetés. Nem egy nyerő páros.
Ezért kell a PayPal, hogy az ilyen esetekre biztosítva legyél. 3,5 hét meg smafu, türelem.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
South Velen
addikt
Üdv,
Biztosan volt kérdés, vissza is olvasgattam ám nem tudtam kihámozni.
A DPD-féle eu expressnek meszeltek vagy csak akkor ha HK-ból küldik? Ha Kínából küldik, nincs gond?
Vagy ez mindenképp csak az SF-fel karöltve ment? Nekem eddig spemalltól és HK Goldwaytől jött így és ez kihullott ez a lehetőség, de a tinydeal-nél még mindig él. Vajon működik is tekszfrí? -
norbert400
tag
Sziasztok.
hétfőn rendeltem egy készüléket spemallról eu expresst választottam ki majd kaptam egy ilyen mailt hogy: Your order xxxxxxxxxx was sent. Tracking is: RT002096196AT via royal mail
adatlapomon meg: [link]
nos, ez szerintetek most mi? elszabdták a dolgot és royallal küldik a csomagot?
-
tibcsi0407
félisten
válasz norbert400 #80612 üzenetére
Global telefonokhoz minden egyes terméknél le van írva:
We offer free shiping for the global version which ship from our hongkong warehouse. the shipping method will be Royal Mail with tracking number:12-15 working days delivery. No matter which shipping method you choose, there is no shipping cost,and we will default ship via Royal Mail. And if you need to change to expedited shiping method, pls contact our service team.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
titán
válasz norbert400 #80612 üzenetére
Az at végződésű nem royal mail, hanem osztrák posta.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
norbert400
tag
sokat gondolom nem változtat a helyzetemen.
-
norbert400
tag
Közben válaszolsz a support és 5 usdért cserébe bebiztosítottam magam. Szóval nem kell aggódnom semmiért. A gyors contactért pedig köszönök mindent tibcsi0407-nek.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz dchard #80536 üzenetére
DChard, az eseted kicsit nagyon hasonlít az én helyzetemhez legutóbb.
A posta láthatóan, ami nem sürgős, ráérősen dolgozza fel. Anno 4 munkanap alatt már még a vámolás is megvolt, most ez sehogy nem sikerül. MOndjuk rendeltem EMS el dupla ennyiért de akkor se volt sokkal gyorsabb.
Sokra az ember nem megy a supporttal se, hathatós segítséget nem tudnak adni, egy dologra képessek: milliószor is leírni elnézést kérünk, meg esetleg felvesznek egy ,,ticket" et amire 30 napon belül válaszólnak - mondanom se kell azzal, kit*rölheted. A dolog egyzserű, senki nem akar annyiért ott dolgozni amit adnak, így ahelyet, hogy emelnék a fizut, azzal a pár emberrel oldják meg. Ennek viszont mi isszuk meg a levét.
Kérdezem én, ez akkor a helyes megoldás, törödjünk bele, hogy 3 napig ideérő csomagjaink 1 hónapig dolgozódnak fel és kapunk egy elnézést cserébe? Mikor húzza ki a Magyar Posta igazgatója a homokból a fejét, hogy hello baj van, mert kritikán aluli a feldolgozás sebessége?
Most ez van, mi lesz decemberben, kapok majd jegyet japánba, hogy kedves ügyfél, csomagját átveheti Japánban a reptéren, hazautazását térítjük?
2007 ben nem volt meglepő ha egy csomag pl USA ból 3 hétig ért ide, de manapság 1 hét alatt ideér és várunk rá 3 hetet. Miközben ha én kjüldök valamit USA, UK stb országba 2 hét után jelzik, hogy cakpak vámmal, esetleg ha EU, anélkül odaért. Minden posta képes ellátni a feladatát, csak a magyar nem? És a suzpportosok 1000x is leírják nekem, hogy vagy elnézést kérünk vagy felvegyenek e ticketet vagy a tényt, hogy xy kor megérkezett - hát köszi support - jó bábuk vagytok...
Ime az én remek tracking em és most ismét van egy csomagom ami láthatóan hasonlóan fog járni, viszont akkor panaszt fogok tenni - nem mintha segítene bármin.
Küldemény postai feladása 2017.03.31. | 20:17
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett 2017.04.01. | 19:39
Célországba elküldve 2017.04.02. | 07:00
Célországba elküldve 2017.04.02. | 10:15
Célországban feldolgozva 2017.04.03. | 01:41
Vámköteles küldemény NAV regisztráció 2017.04.08. | 07:33
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől 2017.04.10. | 17:54
Megküldött dokumentumok feldolgozása 2017.04.19. | 10:50
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve 2017.04.25. | 09:46
Küldés a kézbesítő postára 2017.04.26. | 10:53
Kézbesítés regisztrálva 2017.04.28. | 12:31 Miskolci Logisztikai Üzem[ Szerkesztve ]
-
Sentinel80
aktív tag
Kiegészítés eme 2 időponthoz:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől 2017.04.10. | 17:54
Megküldött dokumentumok feldolgozása 2017.04.19. | 10:5004.13 án kaptam készhez a hivatalos értesítést, kitöltve ugye minden adattal, amit aznap visszaküldtem. Szóval 04.13 án már rendelkezésére állt minden adat. Szóval a tracking alapján hihetnénk, hogy 19 én küldtem csak el a nyilatkozatot, de nem..viszont ez is egy módja annak, hogy legyen kicsit fedezve a késedelem: később scanaljük be a státuszokat, mintha nem ért volna oda, enyhítve az ,,esést" .
-
Don77
tag
Ha esetleg valakinek kell DHL friss számítási alapja, tegnapi számlám:
Áfa alap:
áruérték+az esetlegesen felmerülő szállítási költség+vám+a DHL szolgáltatási díj -
-
tobias88888
őstag
Kézbesítésíthetetlen állapot után 1 nappal most ez van:
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
Ez mit jelent? Visszaküldik vagy mi? Még mindig nem vette fel a Posta a kapcsolatot velem és a levelemre se válaszoltak...
[ Szerkesztve ]
-
Sentinel80
aktív tag
Update: a Japán küldeményem állapotváltás nélkül megjelent nálam.
Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator 2017.05.09. | 19:53
Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.05.11. | 07:00
Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.05.11. | 10:15
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country 2017.05.13. | 00:53
...megérkezett 05.17 állapotváltás nélkülA support azt mondja ,,az ő" rendszerünkben látható, hogy majd ma hozzák ki. Rákérdeztem biztos mást is érdekel, miért nem látom én is ugyanazt.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz tobias88888 #80622 üzenetére
Szerintem jobb lenne, ha felhívnád a support ot.
Én jártam úgy, hogy nem dobtak be értesítőt és X nap után elindúlt visszafele.
Ne várj, hívd a support ot.
-
Vertigo18
addikt
Kis megerősítést szeretnék az álláspontomban...
Ugye jól látom, hogy EZ Eu-n belülről jön, így már nem kell rá sem Áfát, sem egyéb költséget kicsengetni?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
virkir
veterán
Gyorsba kéne kis segítség.
A forward2me-nél regisztrált címemet hogyan kéne az ebay-en megadnom?
A nagyját kisakkoztam de elakadtam.Attila Gyetvai - ez ugye sikerült
87741 York House - irányítószám ok, de mi a bánat a többi és hova adjam meg
Green Lane West - utcanév
Preston - mint fent de ez is számozás nélkül
Lancashire - State, pipa
PR3 1PR - -na ezt is hol adjam meg"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Occon adom
aktív tag
Fogós a kérdés!
Rendeltem a Németektől EBAY-n notebook aksit, időmeghatározása május 15-g megkapom.
A termék nem érkezett meg, ezért írtam az eladónak, aki 160 000 megrendeléssel rendelkezik 98% jó eladással, aki elmondta 4-n feladta az aksit. Javasolta, írjam meg a Német postának a panaszt ( adatlapot mellékelte) , aláírva, amit ők intéznek továbbiakban.
Másik lehetőség, EBAY-nál írjak panaszt hivatalosan a cégnek, hogy mizu, a teljesítési időpont lejárt, a termék sehol.
Három, várok max míg 1 hetet, aztán azután intézkedek a fentiek alapján.Kérdés, Német sima postán feladva az aksi, lehetséges, hogy lassan 2 hete nem érkezhet meg részemre?
Nincs hozzá követőszám, simán postázva. -
fecg21
aktív tag
sziasztok !
Kissé OFF leszek de fontosnak tartom ezt megosztani veletek. Spemall-ról van szó. Én a magam részéről a nem ajánlott boltok közé raktam. A csomagomat még mindig nem adták fel, csak hitegetni tudnak. Április 26.-án rendeltem, többszöri levélváltás után kaptam csak TN-t, majd május 10.-én azt hazudták hogy feladták. A UPS-nél nincs ott a csomag fizikailag azóta sem, és holnap már május 18, eu express-es szállításért fizettem pluszban. Jól gondoljátok meg hogy rendeltek e innét.
-
fornettisuti
veterán
válasz Occon adom #80633 üzenetére
Vársz egy hetet aztan mehet a panasz Ebaynak.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
rendeltem egy mediaplayer-t erről az oldalról mixeshop.com.
Az alábbi szállítási módot választottam:
Shipping Method: Euexp 100% NO Custom TAX,10-15days ()
Item Costs: USD$107.00
Shipping Charges & Insurance: USD$13.68Ezzel szenben a tracking:
2017-05-16 07:04Addressee contacted
2017-05-11 11:50Under postal customs procedure
2017-05-04 22:27Processed in the destination country
2017-05-04 09:15Item sent abroad
Origin Country - Tracking Consuming: 1089 ms
2017-05-10 08:04Item handed over to customs; Postcode HU
2017-05-05 14:27Item received by postal operator in country of destination; Postcode HU
2017-05-03 12:11Item ready for international transport; Postcode AT
Ezek szerint fennakadt a VÁM-on amit önmagában nem értek miért, ha elvileg Ausztriából jön a csomag.
Fordulhatok az eladóhoz ilyenkor, mi a teendő?[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Segítség kéne.
Egy koma, az ebay-ről, nem küldte el az árut, és kb egy hete állítja, hogy visszaküldte a pénzt.
Paypallal fizettem, otp virtuális kártyáról.
A paypalon minden sor amit azelőtt, és azóta is vásároltam tökéletesen stimmel.
Volt egy régebbi refundom is , az is megvan + jellel az elején.
Az ő visszafizetésének semmi nyoma.
Most küldött egy ID számot, de persze ezt sem találom, meg nem is tudom hol kéne ezt külön keresni.
A pénzmozgás sorokat lenyitva megtalálom persze, de az övé természetesen sehol sincs.
Át akar verni, vagy én nem tudok valamit?
Küszi előre is a segítséget.
Ja, és megnéztem az OTP virtuális kártya számlatörténetét, természetesen ott sincs a pénz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne a magyar posta vámügyintézésével kapcsolatban, vagyis általános ügymenetnek számít a több hetes sz@rakodás?
Március 31-én rendeltem egy légzésvédő pormaszkot Kínából. Majd május 4-én jött egy "expressz" levél (április28 volt a kiállítás dátuma...) amiben bekérték a vámoláshoz szükséges adatokat. Ezt még aznap emilben el is küldtem a megadott posta.hu-s emilcímre. Azóta néma csönd.
Egy melóhoz kell egyébként a maszk, ami azóta csúszik. Igaz, itthon is megvehettem volna ugyanazt a maszkot, tripla áron, de nem szeretek valamiért tripla árat fizetni, ha olcsóbban is be tudom szerezni.
-
CMD 87
tag
válasz #27070592 #80642 üzenetére
Sajnos igen Nekem kínából 5 nap alatt megjött a cuccom,ami Áfahatár alatti volt, behúzták vámkezelésre. Aznap mikor jött az sms be is toltam a papírokat + paypal + screenshot a vásárlásról. Több mint 3 hét volt mire megkaptam... Másik csomag szintén áfa határ alatti... másfél hét Kínából ide,több mint 2 hét mire megkaptam. Jó munkához idő kell, rosszhoz meg mégtöbb.
-
daver88
aktív tag
a május 3-ai dokumentum feldolgozása üzenet után a mai napon megküldték a NAV részére a vámkezelési indítványt...ez bizony 15 nap...és még nincs kiszállítva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bitcoin topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest