Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
veterán
A nemzetközi postázás csodái:
Ace Ventura visszatértÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Darth_Revan
veterán
Banggood-nak küldtem képet és leírtam a problémát (rossz terméekt küldtek), erre 3 napnyi várás után annyit írnak vissza, hogy küldjek már képet, hogy jobban megértsék a problémát.
-
tobias88888
őstag
Ilyenkor mi a fene van?
2017.05.12 11:25 (GMT-7): 【8】Attempted/Failed Delivery (Country code: HU)
2017.05.12 11:25 (GMT-7): Shipment fetch by shipper
2017.05.12 11:25 (GMT-7): Undeliverable
2017.05.11 20:25 (GMT-7): Attempted/Failed Delivery (Country code: HU)
2017.05.11 02:25 (GMT-7): Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting- Céghez rendeltem 3000 Ft-os cuccot, tehát a vám nem lehet gond
- napi több 100 csomagot adnak le a portán
- már én is rendeltem vagy 10szer ide aliexpresszről pontosan ugyan erre a címreMellesleg nem is kerestek a rendeléssel kapcsolatban. Szórakozik a posta a szállítási állapottal és húzza az időt? Mást nem tudok elképzelni. Ők így is megkapják a pénzt? Lehet csak az ott lévő munkások sz*rnak az egészbe, állami cég, így is úgy is megkapják a fizetésüket...
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #80553 üzenetére
Postának ha írok emailt válaszolnak vagy túl sokat kérek így 2017ben?
Úgy látom működik a nemzetközi azonosítóra való keresés a holnapjukon (régebben ez nem ment). Ott még csak ez szerepel:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
Vicces lenne, ha a saját oldaljuk lassabb lenne mint az aliexpress
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, mostanság mennyi idő alatt érkeznek a Sincerity küldeményei? 2000 Forintos 16GB micro sd kártya. Mik a tapasztalatok ?
.:. bl4ze .:.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Egy "csomag-elakadás" kérdésében kérdezném a véleményeteket.
Gearbest-ről rendeltem egy Meizu EP-51 fülest, április 2-án.
A Logistics Information alapján már egy hónapja Magyarországon van:
Transit Country
2017-04-08 07:00:48 GMTC, Departed transit country
Azóta sem kaptam meg. Tapasztalat szerint van valami teendő, vagy csak legyek türelemmel?Gearbest-tel már felvettem a kontaktot. Ők azt mondjak 2 hónap leteltéig (június 2.) még legyek türelemmel, s majd meglátjuk az után mit tudunk tenni.
Vélemények, azon kívül, hogy kellemetlen? Esetleg hasonszőrű
Köszönettel:
zsoltip -
DrBubo77
veterán
válasz tobias88888 #80554 üzenetére
Én is így jártam nemrég. A külföldi nyomkövetők szerint háromszor megkísérelték a kézbesítést, mire kaptunk értesítőt a postaládába. Ez a Magyar Posta.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
dchard
veterán
Három és fél hét után végre "kézbesítő postának továbbítva" lett a státusz. Mivel ez délelőtt volt, előfordulhat, hogy ez holnap megérkezik (Budapestre), vagy inkább a szerda az esélyes?
Küldtem mailt az NMHH-nak, hogy milyen módon lehet csoportos panaszt tenni, illetve ha tömeges a jelenség, mi a hatékony módja a panaszolásnak. Addig is azoknak akik csatlakoznának, érdemes képkivágást készíteni a trackingről, nehogy eltűnjön a bizonyíték
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
yanesz
tag
Sziasztok,
YT1712522166001295Ha jól értelmezem,akkor ez már Magyarországon van.Viszont belföldről meg nincs nyoma a csomagnak?
-
ViharVadász
őstag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, viszont egy kérdés megfogalmazódott bennem. Spemall-ról rendeltem egy Xiaomi Redmi 4X telefont, Royal Mail szállítással. Viszontsajnoscsak a rendelés után olvastam a Shipping Guide aloldalukat, ahol az alábbira bukkantam, hogy: "1)Royal air mail: China—UK---Destination". Szóval a csomagom Kínából fog majd megérkezni? Az összefoglaló szerint ha Spemall-ról rendelünk, akkor annyiért kapjuk meg amennyiért vásároltuk. Azt szeretném kérdezni, hogy így is annyiért kapom meg a csomagot, ha tényleg Kínából jön, vagy ez csak egy információs szöveg, lehet, hogy EU raktárból szállítják?"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
tibcsi0407
félisten
válasz ViharVadász #80564 üzenetére
EU Express szállítás esetén valóban annyiért kapod meg, viszont Royal mail esetén vállalod a kockázatot, hogy sarcot fizetsz.
utdetailing.hu
-
yanesz
tag
válasz tibcsi0407 #80563 üzenetére
Ez fasza.
Na mindegy,nem ertek szerencsére,csak jó volna látni a csomagot.
Köszi -
ViharVadász
őstag
válasz tibcsi0407 #80565 üzenetére
Értem, köszönöm! Maximum tanulópénznek fogom majd venni.
"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
tibcsi0407
félisten
válasz ViharVadász #80567 üzenetére
Még szorítani lehet, hogy megúszd. Volt pár Royal mail küldemény, ami átcsúszott, de egy fórumtársét például "megfogták" a múlt héten.
utdetailing.hu
-
george
csendes tag
-
Occon adom
aktív tag
Nem kamu posta Malajziai posta
Bayaran Pos Jelas Postage paid pos Malaysia International hub Malaysia PMK 1348
van a boritékon , ma végre 30 nap után megérkezett!!!
Feladási is egyezik, azaz korrekt a küldőszám, bár nem pontos, csak a Magyar posta 2-s, tényleges küldő nyilvántartásán lehetne látni, ami "TOP SECRET". -
beg
veterán
válasz Occon adom #80571 üzenetére
Alá kellett írni a postásnál?
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
fecg21
aktív tag
Sziasztok ! Április 26.án rendeltem spemall-ről, május 10-én adták fel a csomagot( elvileg), azóta van tracking number is.
1Z38A5946844474515
A 17 Track oldal szerint "szállítás alatt" van a cucc, a UPS szerint még fel sincs adva....tényleg ilyen nyögvenyelős ez az eu express-es szállítás?
-
fecg21
aktív tag
válasz tibcsi0407 #80574 üzenetére
Úgy nagyjából mikorra várható hogy ez megérkezzen? Mert ezzel a lendülettel el fog tartani egy jó ideig.
-
Endura69
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán rendelek az Ebayról,de másfél hónapja rendeltem egy ruhát.Nem érkezett meg,17-ig meg kellene érkeznie.
Milyen módon lehet visszaszerezni a termék árát?
Az eladó írta,hogy visszafizeti,de milyen módon?
Előre is köszönöm a válaszokat.Te is fiam,Bluetooth?
-
vasi89
addikt
Hello!
Sohasem rendeltem még royalmail-es csomagot. Így nem világos, hogy az utolsó bejegyzés mit is takar. Az világos, hogy úton van de repülővel 1 óra az út Vagy ez is olyan mint kínában, hogy ezután a bejegyzés után még napokig ott dekkol a reptéren? EU raktárból rendelt cucc. De az is érdekes, hogy a magyar nyomkövetés még semmit nem lát.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #80465 üzenetére
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2017.05.11. | 02:25Kézbesíthetetlen / Undeliverable
2017.05.15. | 18:34
Budapest 3 postaValaki meg tudná ezt magyarázni? Nem kerestek se telefonon, se emailben, se az átvevő helyen. Nincs emberük aki kihozza és így oldják meg?
Ilyenkor mit lehet tenni, hívjam fel őket vagy email? Mert egy 5*5*5 centis dologról van szó, nem hiszem hogy nem tudnák kihozni. Toltam egy panaszt, de sejtem mi lesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
DavidQ
tag
válasz tobias88888 #80582 üzenetére
Lehet hogy eltűnt, lekopott, rongálódott a csomagról a cím/címzett. TN alapján be tudsz menni érte, hogy a tiéd.
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Spemallról akarok rendelni telót, jelenleg free shipping van, azt írja mindegy mit választok királyi postával küldik. szerintetek az hogy jön Magyarországra? Postás hozza ki? Akkor tuti meg vámolják, rendelt valaki mostanában így? Illetve van olyan opció 10 dollárért hogy adó biztosítás, ha azt kérem akkor mi van?[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz tibcsi0407 #80565 üzenetére
Huh, ez hogy is van?
Tesóm felad Angliában egy csomagot, aminek az értéke bőven a határ felett van.
Eddig mindig Royal mail-nál adta fel nyomkövetéssel, azt mindig a GLS vette át és hozta ki. Akkor nekem eddig szerencsém volt, hogy nem akadt meg a VÁM-on?
De nem az van, hogy EU-n belülről mindenmentes a dolog?Jah értem, ott volt a trükk, hogy ők kínából royallal küldik....értem, bocs!
Más:
Bangoodtól akciókamera, ugye határ felett van az értéke.
Így áll most:2017-05-16 07:27 HUBUDA, Handed to customs
2017-05-12 13:50 HUBUDA, Arrival at border point in the destination country
Kínából Swiss postal.Megfogták? Küldjema papírokat, vagy még van esély az átcsúszásra?
Még nem volt olyan csomagom amit megfoktak, így nem tudom pontosan melyik az az "állapot" a nyomkövetésnél, amikor megfogkát.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
DavidQ
tag
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok, olvasom az ide vonatkozó írásokat, de már kezdek összegabalyodni.
Szeretnék rendelni, regisztráltam a paypal -ra és ott megakadtam, hogy miért kell kártya számot, lejárati időt stb megadni, ha a bank számla számot már megadtam?
Aztán, ha van web kártyám (OTP) ezt megadhatom a plasztik helyett? Tudok vele vásárolni?
thx -
tobias88888
őstag
válasz DavidQ #80592 üzenetére
Semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam. Az, hogy én lekérdeztem egy netes felületen a csomag helyét az nem számít annak. Lehet hogy naiv vagyok, de elvárom így 2017 környékén hogy ha valamilyen szolgáltatást igénybe veszek akkor tájékoztassanak arról, ha nem tudják teljesíteni
-
yanesz
tag
válasz tibcsi0407 #80563 üzenetére
Tehát amit látok,akkor az nem is valós?
Elvileg tegnap az orszagba érkezett.YT1712522166001295
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest