Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Ha az USÁ-ból rendelek használt cpu-t akkor is kell áfa + vám, szóval akkor is lerabol az állam? Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Lackooo84
nagyúr
A következő érdekes helyzet állt elő: Van egy nem olcsó TB fülesem, ami megadta magát. Itthon a boltok 1 év garanciát adnak, igen ám, de a gyártó 2 évet ad rá. Ezért én felvettem a gyártóval a kapcsolatot, és el is intéztem a garis cserét, kaptam RMA címkét stb, szóval a lényeg, hogy ki kell küldenem az USA-ba a cuccot, és onnan kapom a cserét. Ilyen esetben mit kell tennem, hogy ne vámoljanak meg visszafelé?
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
Meg tudná valaki mondani, hogy melyik céggel lenne a legolcsóbb egy kb. 2kg-os kis csomagot UK-ba juttatni? Köszi
The Truth is out there...
-
Upo
addikt
válasz Weareus #80802 üzenetére
Hát ez így nem nagyon éri meg szerintem, ár+posta ~65000, áfa rá 17550, vámkezelés díja 2500 - 6000 ft, összesen ~85-89.000, az aprón meg 80 körül mennek ezek a procik, és ezek nem utaznak hetekig, utána meg szintén hetekig állnak a vámon.
De ha már külföld, akkor van ez a cseh proci, és eu-n belül nincs vám-áfa: [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
retesz147
addikt
Srácok, ez a mai bejegyzés mit jelent?
Fri 28.04.2017 18:16 Mailed Asendia Hong Kong
Fri 28.04.2017 18:16 Arrival at origin border point Asendia Hong Kong
Fri 28.04.2017 18:16 The consignment has left the origin border point Asendia Hong Kong
Fri 12.05.2017 13:50 Arrival at border point in the destination country HUBUDA
Tue 16.05.2017 07:27 Handed to customs HUBUDA
Thu 25.05.2017 10:48 The consignment has left the border point HUBUDATegnap este beküldtem a VÁM-nak a papírokat, mert mondom tuti megfogták, erre ma kapok egy ilyet...a posta nyomkövetése a mai bejegyzésre ezt dobja:
Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator2017.04.28. | 18:16
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.04.28. | 18:16
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.04.29. | 23:59
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country2017.05.12. | 13:50
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.05.25. | 10:48Most akkor megfogták, nem fogták?
Köszi!Xiaomi 13 eu dev...
-
Pcm
tag
RB00xxxxx75LA
Aliexpress, laoszi postás tracking
-
Upo
addikt
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
viktorhu
veterán
Nem ült rajta három hétig, addig úton volt Hollandiába a csomag. Az akkor is így lett volna, ha előbb megkapod a számot, nem mozdult volna semmit addig a holland tracking szám,amíg oda nem ér a hollandokhoz.
Ha meg a lassú vám miatt dispute-olunk, akkor senki nem fog Magyarországra küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
fcsabika1
tag
Sziasztok.
Trackingen utolsó infó megküldött dokumentumok feldolgozása, május 10. Ez már 16 nap... Fog ez mozdulni? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy ecigit, magát az eszközt, lehet kintről rendelni? Nem esik a jövedéki törvény hatálya alá? -
-
-
luck66
tag
Jó a kérdés,mert már 1 éve tilos lenne,de a törvényalkotónak fogalma sincs az ecigiről,az uniós Tpd törvény lép életbe,amit megspékeltek plusz még a magyar szigoritásokkal is. Egyenlőre még mindent átengednek . Volt valami hir ,hogy júli 1 ig megint kitolják a határidőt. Nekem minden nap átjön a vámon 2-3 ecigis csomagom,mod,tankok,komplett szettek
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Köszi urak a választ!
-
atala
addikt
Valaki árulja már el, hogy miért van az, hogy az egyik csomag "célországba feldolgozva" státusz után egyből pár órán belül "belföldi feldolgozásra továbbítva", míg más csomagok egy hete állnak "célországba feldolgozva" státusszal. Most két csomagom is ilyen.
Most látom nemrég volt ilyen erről szó.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz tibcsi0407 #80842 üzenetére
Ettől féltem. Az egyik csomag elég méretes, és sajnos 32 dollár értékű. A másik az csak 25 dollár értékű.
-
Mokush
tag
Erről viszont tájékoztathatnának akár gyorsan is. 5 napja nem tudom, mi van a csomagommal, de a posta sem tudja (akarja) megmondani. Azért jó lenne, ha valahonnan lehetne információt szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
nekem is 5 napja áll így csomagom. 1 akciókamera akku van benne. Azon nem tudom mit vizsgálnak 5 napig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest