Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56188) maj-viktor válasza gilfoyle (#56182) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ha aláírós darab (azaz trackinges csomag volt), akkor a TN szám alapján a posta köteles megnézni neked, hogy kinek az aláírása van ott! Manapság alapból a TN számos csomagot aláírással lehet csak átvenni és szig számmal! Azaz kibukik a dolog, hogy ki is vette át! (persze ez nincs olyan szigorúan ellenőrizve... nem is tehetik... szig szám személyes adat! Szóval akár Kiss Pista aláírással és random szig számmal is átveheted a csomagodat)

Két kérdésem merült fel:
1. biztos TN-es csomag volt... azaz valós tracking!? Fizettél érte plusz 2$-t a szállításért!? Mert bang 20-30$ alatt csak felárral ad TN számot... az alatt TN nélkül jön! (te 2.700 Ft-ot írtál, ami ~10$ ergó tuti nem TN-es a csomag, hacsak nem a termék volt 8$ és fizettél 2$-t a TN-es szállításra)
A normál regisztrált levél TN fomátuma: első karakter: R betű, mint Registered, utána egy random betű, majd 9db szám és vegül 2db betű az országkóddal, pl.: Rx123456789CN, ilyen formátumú számot kaptál!? Illetve biztos kaptál számot!? Fizettél érte!? (az említett 10$ miatt kérdem, mert annyinál tuti nem adnak bang-ék csak felárral)

2. A tracking mit ír? Ki az átvevő!? "Kézbesítés regisztálva" és/vagy "Helyettes átvevő"? Mert a helyettes átvevő akkor van, ha nem az veszi át, akinek a nevére szól a csomag, csak egy címre van bejelentve... barátnő-anyu-apu-nagyi, stb. (ha helyettes átvevő van, akkor abból látszik, nem a borítékra írt ember vette át, így ha ilyen állapotot ír, akkor tényleg valami TN csere lehet... ha helyettes átvevő van, akkor lehet 1házszámmal arrébb adta be a posta... nekem már volt példa, hogy én lakom monjuk a 8-as házszámba és véletlenül a 9-es házszám csomagját nekem adták... (persze én jófej voltam és miután láttam, hogy rosszat adott a postás, átvittem a szomszédnak... de ilyenek is előfordulnak... sokszor figyelmetlenségből... lustaságból... vagy futárok is eljátszák, hogy beadják a szomszédnak... aztán hogy te nem vagy "jóba a szomszéddal", csak pislogsz... amikor a futárok rendszeren eljátsszák ezt állítólag (nekem szerencsére ilyen tapasztalatom nem volt a futárokkal, de rengeteg ilyet olvastam)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.