- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Segway f2-höz hol tudnék ilyen alkatrészt venni?
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem #33780 üzenetére
Nincs baj azzal, hogy elküldted, sőt (lévén FB-on is a PH-s csapat írta az infókat, szóval a helyi idióta véleményével ellentétben csak attól nem lesz vmi hülyeség, hogy FB-on jelent meg, vica versa nem lesz hiteles valami, ahol kívülállók(!) szakértenek, csak mert papírjuk van róla), én azt nem értem, hogy miért kell ezt egy szemforgatós smiley-val az orrom alá dörgölni a nyilvános fórumon... (Mondjuk ha privátot írsz róla nekem, azt se tudtam volna hova tenni. Elküldted: és?) Szerintem természetes, hogy a tagok egy 1 hetes leállás után a probléma okaira kíváncsiak, megírták az üzemeltetők FB-on is, meg (miután lehetett) itt is. Azóta sikerült jobban elérhető helyre is kitenni, talán most már mindenkinek megvan.
Ui: amúgy édesítőszerrel.
-
K2016
csendes tag
Sziasztok.
Kaptam egy IX8-at, de olvastam pár helyen hogy a hátsó részt érdemes megerősíteni? úgy látom nem olyan nagy dolog, de nem szeretnék itthon neki állni. Esetleg van valakinek ezzel az átalakítással tapasztalata? Vagy szervíz ahol megcsinálnák? Köszi előre is. -
balintka
addikt
válasz
Leslie1966 #33767 üzenetére
Az egyik típus, amit néztem. Működik rendesen a feloldás? Mennyi lett a max sebesség?
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #33770 üzenetére
Adott kereszteződésben számít az, hogy aznap előtte hány hülye gyalogost kerültél ki?
-
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus #33771 üzenetére
A KRESZ nem írja elő kerékpárutak számára kötelezően az irányt. Pont ez a probléma, erre a hibára hívta fel Pető Attila (Kreszrofesszor) a figyelmet egy régebbi videóban*.
Autóutak esetén egyértelműen definiálva van, amúgy meg külön külön a táblák is értelmesek (egyirányú út és kerékpárút), de így együttesen nem lettek definiálva. Emiatt a hiányosság miatt csak "ajánlás" az útirány megjelölése, jogilag nem számon kérhető mivel a KRESZ nem tér ki erre.
A szándékot értjük, de pl. amikor egy baleset esetén jogilag nézik az eseteket, ezt is figyelembe kell venni.
* Nem hinném hogy azóta ezen módosítottak volna.
-
DigitXT
félisten
Talán kicsit OFF, de van valamennyi áthallása, miért nem jó a bicikliúton sétálgatni:
"A rendőrség a posztban felhívta a figyelmet arra, hogy az autópályák kizárólag olyan járművek számára vannak fenntartva, amelyek képesek biztonságosan, a forgalom tempójához igazodva közlekedni." -
norrberth
addikt
válasz
Leslie1966 #33772 üzenetére
Köszönöm, belépek meglesem
-
Hieronymus
veterán
válasz
PociAti #33764 üzenetére
Kerékpárúton az egyirányú jelölés állítólag csak ajánlás, nem kötelező érvényű. Legalábbis jogi szempontból.
Tévedés. Kötelező érvényű a tábla.
Egyetlen esetben van kivétel, amikor egyirányú utcába a forgalommal szemben engedik be a kerékpárokat. Ez esetben viszont tábláznak a kerékpárosok és a többi szármű számára is. -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33769 üzenetére
Azért ne egy személy legyen már a világ összes közlekedési problémájának megoldója
Én aznap kikerültem vagy 3 hülye gyalogost, figyeltem hogy hogy tekereg előttem józsi néni a biciklivel mint egy kígyó, és merről kerüljem ki hogy ne kapjon szívrohamot, nem ütöttem el egy 6 éves gyereket akinek a keze helyett az anyja a telefonját fogta a kezében inkább
és akkor még az anyámat is, hogy nem álltam meg az autó helyett
értem én hogy megint sebesség meg társai, de na, lóf... is van vége
igen, jobban figyelek majd ott, helyette elcsapnak máshol
Nem tudom magamat hibáztatni semmilyen mértékben -
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #33765 üzenetére
Az "ilyen sebesség" is soknak bizonyult az esetedben.
Nem is csak a sebességgel volt probléma, hanem úgy gurultál be abba a kereszteződésbe, hogy nem voltál felkészülve a vészfékezésre*. Ideális esetben még azelőtt meg kellett volna tudnod állnod, hogy keresztezed a szabálytalankodó, a stoptáblát figyelmen kívül hagyó jármű útját. Azt pedig te tudod, hogy a saját rollereddel milyen tempó mellett tudnád ezt megvalósítani. Feltételezem legközelebb ennél a kereszteződésnél már úgy hajtasz át, hogy balra nézel és azt lesed nem jön-e onnan valami barom megállás nélkül.Jogilag ha jól sejtem a bizalmi elv miatt helyesen cselekedtél, arra hagyatkoztál ami elvárható volt az adott kereszteződésben. Csak ez néha kevés.
* Az másodlagos, hogy vészfékezés helyett az egyszerű lassítást szokás előírni általános forgalmi szituációkban.Az épület fixen ott van, ami mindkettőtök számára ellehetetlenítette a láthatóságot. (Talán pont emiatt lett stoptábla az egyszerű elsőbbségadás helyett.)
-
norrberth
addikt
válasz
Leslie1966 #33763 üzenetére
Hamarosan én is csatlakozok Segway Max G3 E vel.
Sajnos E verzió...
Kellenének alsó fények és a többi funkció.
Meg néha nem árt ha tudok vele gyorsabban is menni.
Olvastam erről a német cégről, rendben van.
G3 nál fékkarokat kell 5-5 húzni akkor Tuning módba lép.
És minden kikapcsolás után megkell ismételni.Ki milyen bukósisakot használ?
Kellene mindenképp.
Könyök védőt térdvédőt használ valaki? -
balintka
addikt
válasz
Leslie1966 #33763 üzenetére
Milyen rollered van?
-
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33764 üzenetére
Mondanám hogy pl az én esetemben egy stop tábla vonalában a fehér felfestett vonal megoldás lenne, de ott sem állna meg mindenki, max ha rendőrt lát
Egy ilyen tükör tábla vagy mi a neve, már jobb lehet, csak hát biztos belekerül vagy 50ezerbe, és amíg nincs halálos baleset addig ugye ilyenekre nem szoktak költeni
Egyébként sosem gondoltam volna, hogy még ilyen sebesség mellett is lehet gond, mert ha gyorsan megyek, akkor aztmondom megérdemlem, de pont így, érdekes
Még tanításnak sem tudom felfogni, mert ennél csak az lehet biztonságosabb ha tolom a rollert az úton, de akkor meg inkább gyalog megyek -
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #33760 üzenetére
Ezek a rosszul belátható útkereszteződések elég problémásak, nehéz velük mit csinálni.
Lassabban kell megközelíteni. Tükörrel jobban láthatóvá lehet tenni a forgalmat, útakadályokkal, felfestésekkel fel lehet hívni a figyelmet a lassításra.
Ártatlannak tűnő helyzet ez is, kerékpárúton lehet a nyíl irányába haladni. De szemből, a platánfák irányából is azért előfordulnak kerékpárosok (rolleresek). Az épület kerítése miatt szinte az utolsó pillanatig takarásban vannak a szemből jövők. (Kerékpárúton az egyirányú jelölés állítólag csak ajánlás, nem kötelező érvényű. Legalábbis jogi szempontból.) Érdekesség: az épület azért így néz ki, mert a mellette lévő iker épületet felvásárolta a város, lebontotta ki lehessen bővíteni ezt a körforgalmat 2 sávosra.
Több hasonlóan rosszul belátható kereszteződés van, és ismeretlenként először ott járva extra veszélyforrást jelentenek ezek. És még az óvatosság sem elégséges, mert ha egy balfék jön szembe akkor hirtelen oldalirányba kellene kitérni a szűk "ideális ívről".
-
Leslie1966
senior tag
Sziasztok !
Na, csak döntöttem, megvettem a kódot, működik ! A héten lesz frissebb firmware is, legalábbis azt ígérik. [link] -
bkiky01
senior tag
válasz
enginev3.0 #33761 üzenetére
Vadi új Global, jelez az app, hogy nem erre a piacra szánt verzió.
-
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33755 üzenetére
Elég torz a google mapsos kép, a zöld épület gyakorlatilag mindent kitakar mind az autósnak, mind a bicikli/gyalog úton közlekedőknek a másikból. Már csak akkor látjátok meg egymást ha mindketten kiléptetek a ház takarásából, az autósnak teljesen meg kell állni a stop táblánál, hiába nincs vonal felfestve, mert ha biciklis is jön, az is tud olyan sebességgel jönni hogy elüsse, ha nem áll meg
Én jöttem a két nyíl irányából, ahogy odaértem a ház sarkához, láttam hogy jön az autó, és nem fog megállni, a második nyíl környékén kezdtem fékezni, ő kb akkor járt ott ahol a szürke autó, ő is rögtön fékezett, és az X-nél találkoztunk, szóval egyébként rövid volt a fékút
De minden pont ki volt számolva ha már meg kellett történnie, mert ha előbb állok meg akkor a lábam helyett a kormányt kapja el a lökhárító, és akkor kiszedi a kezemből
Ha később állok meg, valószínűleg a hátsó kereket, és akkor rosszabbul esek, vagy felnyársalom magam a kormánnyal.
Szóval valahogy pont így volt jó hogy a lábamnak ment neki az autó, ebből is az jön le hogy többet kell lábaznom -
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0 #33736 üzenetére
Sajnálom, de a fő hogy nem lett nagyobb baj.
Engem 3 hete csaptak el majdnem egy utat keresztező bicikliúton, mondjuk én mentem mint a gép (meg ő is ahhoz képest hogy kereszteződés volt), és mindketten takarásban voltunk egymásnak az utolsó 5 méterig. Azóta inkább majdnem nullára fékezek, mielőtt útra kell menni. -
heavygrip
senior tag
válasz
heavygrip #33756 üzenetére
Kiegészítés
Zsírzás után valamennyit javult az út komfort,de azt hozzá teszem hogy előtte se volt panaszom.
A végét az előző kormánnyal nem néztem, akkor 66-ot mentem vele.(A saját km órája szerint, tehát az eredetileg kb 60-62)Nem éreztem hogy szitál,meg semmi hasonló jelenség nem volt,de ennek ellenére mégsem mertem tartósan úgy menni vele.
Na ezzel a széles kormánnyal más a helyzet. Még stabilabb, főleg kanyarba vettem észre, ezt már anno tapasztaltam motorozásnál.
A vége 70km/h, egyáltalán nem éreztem magam életveszélybe, így mentem vele egy darabig. Ez kb 66km/h és 92.7 kg vagyok, tehát teljesen jó a menet teljesítménye.
Mondjuk nem célom így járatni, 50-55-el csattogtam át Dorogról, persze aszfalton, nem a biciklis úton.
A gyorsulása még mindig komoly -
heavygrip
senior tag
válasz
enginev3.0 #33733 üzenetére
Még jelenleg vagyok..., sok a hülye...
Sajnálom ami történtkitartást
Már 250Km-nél tartok. Múlt héten meg érkezett a kormány és a zsír spray. A két lengéscsillapítóra várok aztán kész.
Addig is egy kép a Kukirinnel a kukoricás mellett -
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #33753 üzenetére
Azt írtad 20-al mentél. Későn vetted észre hogy nem figyel és már nem volt időd megállni (helyette)? Pedig annál a tempónál rendkívül rövid a fékút. Nyilván ő volt a hibás, de pont úgy jött ki a helyzet, hogy erre már nem volt lehetőség?
17 évesen engem ütöttek el egyszer egy kereszteződésben. Az autós csak az autókat nézte, semmi más járművet nem. Azt mondta nagyon sietett, fel se tűnt hogy ott vagyok, annyira csak egy másik autósra koncentrált. Stop tábla volt neki, balról elhaladt az autó, én jobbról mentem egyenesen a védett úton. Rajtam akkor az segített, hogy még rá tudtam gyorsítani, így a kerékpárnak csak a hátsó kerekét találta el.
Hasonló esetekben nagyon jól jöhet, ha van a járműben még tartalék, és rá tudunk gyorsítani. Aki folyamatosan a végsebességen közlekedik az leszűkíti a lehetőségeit. (Jó lenne, ha a korlátozások ellenére is 3-5 másodpercre túl lehetne lépni ezt, csak technikailag és jogilag problémás.) -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #33743 üzenetére
Ha inkább olyanoktól szeretnél olvasni, akik maguk is rendszer üzemeltetők és ezt lényegesen magasabb szinten űzik, akkor ne facebookról tájékozódj, hanem mondjuk a HUP-ról.
https://hup.hu/node/188294
Nem sok dicséretet kapott a prohardver.
Post mortem értekezés pedig itt olvasható:
https://prohardver.hu/allando/leallas_adatvesztes_tudnivalok.htmlAz eset folyományaként sürgősen cseréljük a teljes szerver infrastruktúránkat, 25 év után végleg lemondva a saját vas üzemeltetéséről.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #33741 üzenetére
Első szava hogy miért mentem gyorsan?
Amire mondtam hogy pont nem mentem gyorsan, és mutattam neki hogy stop táblája vanAztán onnantól normális volt, mondta hogy igen, az ő hibája, nem állt meg, kérdezte van e bajom vagy a rollernek
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem #33751 üzenetére
Tudod, a PÜ az pont azért privát, mert konkrétan kettőtök dolga, más nem látja. (Sosem értettem ezeket a hozzászólásokat, hogy ment PÜ. Semmi értelme. Akinek szól, az látni fogja enélkül is, akinek meg nem, miért kell tudnia, hogy ti most valamiről beszélgettek?)
Ui: én nem Fb-tartalmas posztot linkeltem, hanem az itteni hivatalosat, bárki olvashatja...
-
DigitXT
félisten
válasz
lemmy71 #33749 üzenetére
a lányom szerint jobb az út tartás is
Simán. Nekem is egy imbolygó merő bizonytalanságból lett atomstabil,
egy szétszedés, és korrekt összerakás után, anno. Sokat számít...Thunderzolee: tudom OFF, de megtaláltam a keresett linket a leállásról.
-
lemmy71
őstag
A múltkorában jeleztem hogy új egy hónapos 4Pro 2 Gen villanyak recseg ropog. Most van benne 120km, hétvégén szétkaptam (nem a kenyerm a garanciális szerviz, főleg úgy hogy zergeb@sztára ell is kell postázni)
Kivettem a "kormánycsapágyakat" vagy is azt a vicc golyóskosarakat, halkan megjegyzem hogy egy ruszki bicikliben komolyabb van
Benzinnel lemostam a lehelet vékony gyári trutymót, amitől ráadásul egy két golyó is szorult. Volt itthon a kamionhoz való LZS2 zsírom azzal alaposan betapasztottam és egy bő negyed fordulattal, feszesebbre állítottam a csapágyat. Azóta nincs recsegés pattogás és a lányom szerint jobb az út tartás is. Jelzem hogy a felső zsirfogó gyűrű, törött volt. De azzal sem idegelem magam a garanciális cserével. Majd az esztergályosom, egy jó sörért 🍺 leszúrja valamilyen textilbakelitből -
DigitXT
félisten
Nem írták le konkrétan, hogy AMD, csak azt, hogy 64 magos Enteprise.
Nem értem, valaki meg írta, hogy igen, szar az Intel, ebből is látszik.
(Nyilván nem akartak ezen flémet. De amikor annyira nyomja bizonyos
szerző, hogy az AMD mekkora fölényben van, akkor azért ez cikornya.)Thunderzolee: lesz róla anyag, egy összefoglaló írást linkeltek, amikor
először beléptél az újraindítás után. ilyen piros sáv volt az oldal alján...Szerk: mindenesetre, ha már kibírtuk ezt a hetet, gyorsan befizettem a
prémium tagságot megint, tiszta szerencse, hogy eddig nem tettem.
(Úgy voltam vele, hogy majd elviselem a hülyéket, de 7500-ért, 2 évre?) -
bkiky01
senior tag
Ninebot G2 Max Global beüzemelésemor Ninebot app nem engedi a párosítást. Érdemes vele bajlódni?
Ha igen hogyan? -
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33745 üzenetére
Ment a PÜ.
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee #33743 üzenetére
Nézd meg a Facebook csoportot, ott minden le van írva, egy hibás CPU rántott mindent magával.
-
Nem írtak erről a szerverleállásról valamit valahol? Hogy tudott így leállni ez az egész?
Hát mi tudott elromlani ennyire?
Meg adatvesztés?
Hát azt hittem az raid miatt nem tud megesni manapság már.Én csak ezt láttam, ebböl tudtam meg, h egyáltalán mi van:
https://media1.hu/2025/07/23/hardverhiba-osszeomlas-prohardver/ -
válasz
Úristen.
Hát aztán mit mondott az autós?
Legalább aggódott? -
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0 #33739 üzenetére
Vagy ha csak 19-cel mész, akkor pont meg tudtál volna állni...
Öregasszonyoktól vissza kellett volna kérdezni, hogy akkor miért
nem az M7-es közepén beszélgetnek? El tetszenek baszódni? -
enginev3.0
félisten
válasz
DigitXT #33738 üzenetére
Nagy szerencsém volt ebben a formában, mondjuk ha 50nel megyek, rég átérek mire ő odaér
de pont ez az az útszakasz ahol annyi a gyalogos és a biciklis, hogy semmi értelme gyorsan menni, úgyis kerülgetni kell őket, meg addig is nézelődök.Egyik nap hazafelé meg jöttünk ketten a bicikli úton, csajszi ismerőssel, két öregasszony a bicikli út közepén áll és beszélget, rögtön mellette ott a 2-3x olyan széles gyalogos út is
Szóltunk nekik hogy "ez egy bicikli út", vissza szóltak, hogy "és akkor mi van?" -
DigitXT
félisten
válasz
Jobbulást! (Mer' mindig csak az a felelőtlen száguldozás, bezzeg 20-szal...
Ja nem.
)
-
Köszi a hsz-okat, jött róla mail értesitő, na mondom, ujra megy a péhá?
-
enginev3.0
félisten
Engem pénteken elütöttek
Szerencsém volt, csak 20szal mentem. Az autós nem állt meg a stop táblánál, én mentem a bicikli úton, láttam hogy már nem fog tudni megállni, fékeztem, ő is, így szerencsére csak kicsit kaptam, ahogy konkrétan belém csúszott, pont a lábamnak, eldőltem oldalra, meg seggre ültemVagy telefont nyomkodott, vagy tipikusan a "hátha ma se jön senki", és kijjebb akart menni hogy jobban belássa a kereszteződést.
A telefon nyomkodást csak abból gondolom, hogy elég lassan szállt ki, vagy azt hitte rosszabbul jártam, és nem mert kiszállni.Kicsit kék foltos lett a lábam a lökhárítótól, meg a seggem az érkezéstől, plusz pár karc a lábamon itt-ott
-
DigitXT
félisten
válasz
Életre kelt!
-
Palesz191
aktív tag
válasz
-
enginev3.0
félisten
Vannak még túlélők?
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók