Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
haruspex
aktív tag
válasz
FaRkaS1991 #6043 üzenetére
Szia! Felfújható kerék esetleg. De akkor meg nehezebb lesz hajtani. Nekem a jobb csapágyak valamennyit segítettek, de ez lehet csak pszichés.
-
devil-k
nagyúr
Milyen fajta zsírral érdemes ápolni a Kaabo rollert?
-
FaRkaS1991
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy Oxelo Town 5 XL roller. Nemrég vettem, még ismerkedünk, de jó vele gurulni, viszont az a problémám, hogy vidéken f*skupac utak vannak, a járdák meg még rosszabbak, vagy térkövesek, így kevés helyen tudom élvezni. Van rá valami megoldás? Másik kerék esetleg? Előre is köszi!
-
DigitXT
félisten
válasz
csokaym #6041 üzenetére
Szia, persze, nem titok, mindent leírtam már korábban, érdemes visszaolvasni a
HSZ-eimet, esetleg nem mindet, de amiben írok a kísérleteimről.Az sem titok,
hogy oda kell tenni ~minden ötletem után, hogy Don't try this at home! Ugyanis a
megalomániám eredménye egy cseppet sem tartós valami lett.Amíg simán
előzgettem a biciklistákat, nagy király voltam! Ám amikor vezérlőt kellett cserélni
az út szélén, mindegyik visszaelôzött, még a kisgyerekes anyuka is... C'est la vie!Egyetlen sikerélmény, hogy az átlag Kugoo S1 (6 Ah akku) 15-20 km után kifúj.
Nekem ma leginkább az akkuk hozták a formát, szerintem ment volna 30-40 km-t.
(14 km után még 38V fölött voltam. Pedig kb. végig nyektettem, végsebességen.)Na jó, a moddolt vezérlő is jó volt, amíg túl nem melegedett, viszont ami fájt, hogy
a tartalék vezérlőnek már csak a kontaktos kábel* jutott, ezért minden zökkenőn
kikapcsolt a fenébe. Egy élmény volt haza gurulni így nagyjából az út felét, 8 km-t.*: konkrétan elvette a tápot a kijelzőtől, az meg erre elvette a gyújtást... röhej.
Ui: oké, az újratekercselt motor is alkotott, mert még a kontraktos gyári vezérlő is,
amikor épp nem kapcsolt ki, 30 km/h-t kihozott belőle. De amúgy kevésbé húz az
elején, mint a gyári motor, ez az ára, hogy aztán végsebességre sokkal többet tud. -
DigitXT
félisten
Bejöttem dolgozni a "pimpelt" Kugoo S1-gyel: sajnos nem tudta teljes valójában
megmutatni az erejét, mert a hétvégi teszt során leégettem egy vezérlőt.
(Hiba volt két eltérő végsebességű motorral túllépni az egyik végsebességét.)
Viszont így is mentem vele lejtőn 50+-t (GPS szerint is), csak 1 motorral...
Síkon saját erőből csak 35-36 km/h-t tud tartani, de ezzel a felfüggesztéssel ez
is bőven SOK: gondolkodom raja, hogy megcsináljam-e dupla motorral 2 kW-ra,
amivel elvileg menne neki 40+ saját erőből, de akkor kb. szétesik az egész sz.r
a bicikliúton... Többször írtam korábban, hogy nem is "közlekedni" akartam vele.
Csak elvből érdekelt a határok feszegetése. Jelentem, megtörtént! Elmelegedett
a vezérlő a Lágymányosi hídra felfelé (ahol amúgy 18-20 km/h környékén vitt fel).Szóval meg lettek feszegetve azok a határok.
Az egyik 1kW vezérlőt statikus
teszten égettem le (majd cserélek benne FET-t, de) nem erre lett kitalálva.Fék nélkül amúgy is istenkísértés a száguldozás: motoros szerkót felvettem, ha
nem sikerülne megállni, vagy kitörne a kerék, ne nyúzzam szanaszét magam...Ami rohadtul hiányzik a szekérből jelen állapotában:
- normális fékek (de legalább a dupla motor fékereje, és értelmezhető féktávjai!)
- normális felfüggesztés (rugózza ki zörgés nélkül a hepehupákat a bicikli úton)
- kisebb önsúly (ugyanis felpakolva a kormányt +2 akkuval eléggé orrnehéz lett)Ami tetszik benne:
- értelmezhető gyorsulás (kategóriájában: ha 15A "jól ment", 28A csak jobb)
- értelmezhető hatótávolság (kategóriájában: ha 6Ah ~15 km, 18Ah csak jobb!)Ami még belefér a közeljövőben (más kárára, lásd önsúly további növekedése):
- összkerék hajtás 50+-ra képes motorokkal (meg lehet csinálni, csak minek?)
- még egy akku a másik motor számára...(megvan, helye is éppen, de...
)
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne.
Az M365-nél volt már aki 4,5 barra fújva a kereket defektet kapott? Meg azok a defektek (amik szoktak lenni) durr defektek, vagy valami belemegy a kerékbe? (Biciklivel 20 év alatt 2 szer szedtem össze tüskét, azt is akác erdőben, ezért furcsállom a sok defektet, ha nem durr defektről esetleg silány felni miatti kidörzsölődéstől lenne.)
A másik kérdés, hogy írtátok, hogy csak a Xiaomi saját elektromos pumpával lehet normálisan felfújni a kereket. Miért? Mi annak a különlegessége? Hagyományos pumpával nem is lehet felfújni? Pl benzinkút, vagy hagyományos bicajhoz használatos pumpa, kompresszor stb.? Hozzáférés nyűgös, vagy a csiptetés, vagy mi az oka a különleges pumpa igénynek?Üdv: Fishor
-
gergo5991
őstag
[link] sziasztok, erről valakinek valami vélemény / tapasztalat? dhgate-rol 500dollárért meg lehet venni, amig nálunk 800 euró körül mozog (amúgy biztonságos ez a dhgate)
dhgates verzió 30km/h max speed, és dupla fékkel jön annyi a különbség -
shifty85
tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék egy rollert vásárolni, a kiszemelt Slamm Frenzy (205mm-es "hagyományos" külső gumis) a rossz utak, valamint az összecsukhatósága végett (Razor A5 Air az alacsony hasmagassága miatt kiesett).
Akárhol is keresek a neten hozzá való külső gumit ebben a méretben, sehol sem találok...
Komplett kerék lenne kb 10000-ért, darabonként ....
Maga a méret 205 x 32 mm-es. 8"-os kategóriában sem találok ilyen méretűt, szélességre azok is 50 mm-esek.
Ötlet valakinek?
-
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Hogyan tudnám legkönnyebben az új fogantyúkat ráhúzni a roller kormányára ? Mit csináljak vele vízezem be?
-
-
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel vagy érint: A hello.hu-n a Hello Bringás konstrukció már akár elektromos rollerhez is kínál vagyon és/vagy felelősségbiztosítást. Nyilván érdemes végigfutni a feltételeket, de direkt, elektromos rollert támogató biztosításnak szerintem nem rossz.
Üdv.: elekresz -
Kobaljov
senior tag
Tegnap sajtózták az európai fogyasztóvédelmi projektet, a CASP 2019-t, ennek keretében tavaly ősszel több EU-s tagállamban (nálunk nem) vizsgáltak elektromobilitási eszközöket is (e-bringa, e-roller, hoverboard, uni-wheel), hogy megfelelnek-e az európai biztonsági előírásoknak (elektromos és mechanikai szabványok), ezek közt a fő hangsúly az elektromos rollereken volt, össz 19 mintát vizsgáltak, ebből 74% nem teljesen felelt meg. (Összességében a hoverboard-ok bizonyultak a legproblémásabbnak (12 mintából 80%) és a beázással kapcsolatosak a leggyakoribb hibák, volt felrobbant aksi és sporadikusan nem fogó fék is). Az elektromobilitási vizsgálatok fő üzenetei a vásárlóknak (Key messages for consumers):
• Check all safety warnings.
• Try to use the original charger whenever possible.
• Do not charge overnight.
• If a non-original charger is used, double check that the output voltage of the charger matches the input required.
• Never use hoverboards in wet conditions.
• Pay attention to weight restrictions.(Megkerestem a projekt EU-s oldalát és átfutottam az anyagokat, de elsőre úgy tűnik nem nevesítik benne a pontos típusokat, egy új egyedi azonosítóval hivatkoznak rájuk
https://www.origo.hu/techbazis/20200707-europai-bizottsag-okostelefon-tolto-elektromos-roller-bicikli-teszt.html
https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=casp:persTrans&lng=en ) -
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K #6021 üzenetére
Ellenállást. Bemásolom a kollégának 1 hónapja küldött privát
üzenetem, mert bebizonyosodott, hogy a dolog működik.Hali!
Most nézem, hogy erre nem válaszoltam: F-XC836 2FRI-AB
A vezérlőben van: egy 5mOhm-is ellenálláson eső feszültség
mérésével következtet a leadott áramra, és így szabályozza
le a motort 11A-nél. A régi verzió meg 15-nél. Hardveresen a
két vezérélő tök ugyanaz, csak másképp van programozva...Ha átprogramozni nem tudjuk, akkor át kell verni: mondjuk ha
lecsökkentjük az 5mOhm ellenállást 2.5-re, akkor pl. 10A-nél
azt fogja hinni, hogy még csak 5A a leadott teljesítmény, így
hagyja tovább menni - egészen 22A-ig. Ez az elmélet...Üdv,
DigitXTSzerk: annyi, hogy 2 mOhm-ra váltottam, így megvan a kW.
Amúgy, ha nem bírná a mosfet, vettem azt is, egyelőre bírja...
Az akku lesz a szűk keresztmetszet, szóval azt duplázom. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #6017 üzenetére
Én is most kinéztem egy másik vezérlőt, csak várok a válaszukra hogy 2 ilyen vezérlő összeköthető 1 kijelzőre...
-
BerserkGuts
addikt
válasz
LoyalGuard #6010 üzenetére
Emiatt már volt pár esés közeli helyzetem.
Írnám hogy csak óvatosan de úgyis mindegy mert inkább szerencsésen.Nekem is volt pár sőt életveszélyes is pl: mögöttem a gyorsforgalom és megcsúszott a roller de épp letudtam gyorsan rakni a lábam kicsit és nem estem el
-
Patyesz
csendes újonc
https://tesztarena.hu/szuperolcso-elektromos-roller-erkezik-a-xiaomi-tol-xiaomi-ninebot-es1l/
Jó árba lesz..
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #6005 üzenetére
Két motor, 2 kW max. teljesítmény: elforgó (első) kerekű indulás, és
18-19 km/h-ra gyorsul ugyanitt, pedig nem kicsit emelkedik. Brutál...Nyilván nem adják ingyen: van sansz a vezérlő megsülésére, meg az
akku idő előtti elhalálozására is (ha nem lesz 3-4). Ez ilyen bicikli. -
LoyalGuard
tag
válasz
alexandrosz #6008 üzenetére
Igen, igazad van.
Az m365-öt csak "kipróbálásra" vettem, bejön-e ez a fajta közlekedés.
Viszont amerre járkálok, ott sokszor nagyon rossz a járda es nincs kerékpárút. Emiatt már volt pár esésközeli helyzetem.
BKV-ra ezalatt az 1 év alatt kb 2-3 szor ha felszállhattam a géppel, meg a 20-30 kiló annyira nekem nem vészes cipelni. -
alexandrosz
aktív tag
válasz
LoyalGuard #6007 üzenetére
Szerintem más célra készültek.
Mivel M365-ről váltanál, azt feltételeztem, hogy hasonló súlyú, használhatóságú, viszonylag könnyen cibálható, csak jobb gépet keresel.
Pl. nálam abszolút nem jöhet szóba 25-30 kilós, vagy nehezebb roller. -
LoyalGuard
tag
válasz
alexandrosz #5997 üzenetére
#Madrac: Köszönöm a választ! Jól hangzik azok alapján amit írsz
Nyilván az amit megadtam ár az a felső határ, ha nem muszáj nem adnék ki annyit.
#alexandrosz: Az E-TWOW is tetszik, bár nekem kevésbé tűnnek strapabírónak ugyanabban az árban mint egy Mantis. Meg a felfüggesztés is másabb azért.
Köszönöm! -
petipetya
nagyúr
válasz
jocoka75 #6004 üzenetére
Street Surfing XPR 205mm Roller - Lila/Rózsaszín ?
Nekem is ez van a burst színben. A gyermek testalkatától függően akár jó is lehet, mivel a kormány kellően alacsonyra is állítható (91cm a legalacsonyabb állásban), az állórész kellően rövid, a kormányrúd pedig feldobható egy rózsaszín csengővel.
-
DigitXT
félisten
Kugoo S1 "1 kW" első teszt. Egy motor (hátul), állórajt, emelkedő:
12 km/h-ra gyorsul, csúcs sebesség 13, a brutál szakaszon is 12,
akku fesz szakad, mint állat, közel 30A fogyasztás, 1 kW felvett...Gyári vezérlő (11A korlát): 6 km/h-ra "gyorsul" majd lassan elfogy,
a brutál szakaszon konkrétan megáll. Itt korábban lendületből, és
kemény lábhajtással tudott csak felérni. (2 motorrral sima volt.)
Következő teszt: két motor, 2 kW teljesítmény. Kíváncsi leszek rá!
(Nyilván szerencsétlen akku se fogja sokáig bírni,+1-2 akku lesz.) -
jocoka75
tag
válasz
petipetya #6001 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Igen igazad van a nagyobb kereküt kell megvenni sokkal praktikusabb csak az a gondom ,hogy nagyon korlátozott a csajos színvilág vagy ,ha van is az mind kiskerekü . Megnéztem már rengeteg oldalt nem nagyon találtam megfelelőt , fiúnak van dögivel tudnék kapásból 20 közül választani.
Amit felraktam képet a pink micro roller az tetszene csak az árával nem vagyok kibékülve 50000 Ft az Q -va sok szerintemm
-
jocoka75
tag
Ez lemaradt : kicsit sokallom az 50000 Ft ot a Micro roller ért ,mi a különbség a 30000 és a 50000 és között?
Melyiket vennétek , esetleg más alternatíva ?Elöre is köszönöm a segítséget!
-
petipetya
nagyúr
válasz
jocoka75 #6000 üzenetére
A nagyobb kerekűt venném neki, sokkal vagányabb, melyet remekül ellensúlyoz a pink szín. Emellett nem kell attól félni, hogy a gyermekkel együtt elnyeli egy-egy repedés a járdán. Praktikusabbnak is tűnik, szerintem jobban lehet hajtani a nagyobb kerekűt. Persze ha jól akarsz dönteni, akkor kérdezd meg tőle 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest