Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Vikthor #26748 üzenetére

Nem feltétlenül. Illetve extra kiadásokkal, és szervizigénnyel természetesen igen.
    Ha sima mechanikus fék, akkor egyszerűen átakasztod a bowdent, és kész. Ha!
    Ha odaér a bowden, mindkét oldalra rendesen. Általában oda szokott. Ha végig a
    kormányoszlopban van elvezetve, és fent csak annyi a döntés, hogy jobbra, vagy
    balra vezetjük. Ha kormányoszlopon kívül van, akkor már lehet jobban kicentizve,
    illetve, ha szélesebb kormányt akarunk, mert veszélyes a túl keskeny, akkor is...

És ez csak a bowdenes. Hidraulikusnál a fékcsövet kell átrakni, ami megint csak
    nem triviális: lehet, hogy egybe van építve a fékkarral, vagy épp a féknyereggel.:O
    Speciális szerszámok + megfelelő alkatrész nélkül hozzá sem tudsz nyúlni.:R

De amúgy nem érdemes cserélni (úgy általában a féket otthon basztatni), hiszen
    minden motoron úgy van, ahogy, és egy (nagy) roller inkább motor, mint kerékpár.

Ui: azon gondolkodom, hogy nekem mikor is kellett bowdent cserélni... Amikor a
    féknyereg került át jobbról balra, mivel a kormány jobb alsó felén jött ki a bowden,
    ahonnan a jobb oldalon lévő hátsó fékhez odaért, ám onnan balra átcincálva nem.
    (Meg hát kormányt is szélesítettem. Ahhoz is kellett vagy +8-10 centi ráhagyás.)

PociAti: lehet, hogy fordítva van az ok-okozat. Talán azért nyúlt rá a hátsó fékre,
    mert észrevette, hogy már elkezdődött a szitálás, és azzal akarta stabilizálni, de
    akkor ez már nem segített. Motoros oktató kamionnal magyarázta a dolgot: ha a
    kamion eleje kezd el fékezni, akkor a rakomány elkezdi tolni a vontatót, és máris
    kész az instabilitás. Ezért a hátulja kezd fékezni, és az stabilizálja a szerelvényt.

Utána jöhet a kombinált fékhatás az első fékkel is, ahogy a Thunder2 manual írja:
    ha és amennyiben a videós csóka fordítva csinálta, akkor sajna hibás a dologban.
    (Nem tudom, hogy Thunder volt-e, csak hasra kerestem egy erősebb Dualtront...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés