Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Szilágyi84 #59450 üzenetére
Sok cucc van a boltokban, sok a kacat. A régi iskola még mindig működik: csonti, giliszta, kukorica, sima etetőanyag. Én idén pl nem aromázok, csak sima kaját bekeverem és ennyi. Ami régen jó volt, az most is jó.
Nem kell túlgondolni, most sok az új dolog neked, ne vásárold fel a fél csalis részleget, majd rájössz, hogy felesleges. Vegyél egy büdöst, egy édest aztán ennyi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
koko52
nagyúr
válasz vendingo #59451 üzenetére
+1 Szilágyi84: vegyél egy vajsavas vas tejsavast és egy édeset (ananász, édes kukorica, eper)
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Szilágyi84
senior tag
Én is így gondoltam nem akarom túlzásba vinni mert a felszerelés viszi a pénzt szóval majd csak óvatosan csalizok. Viszont attól tartok hogy magán tóra mennénk a Préri tóra amit régen kedveltem mondjuk másfelé nem is nagyon jártam de az aggodalmam hogy az ilyen helyeken mindenki etet mindennel ezért gondolom nagyon kényesek vagy válogatosak már a halak. Régen nem kértek engedélyt ott. Most intézem 12 ezer és nagyon nyögvenyelősen megy az ügy külön horgászkártya igénylés amivel lehet vizsgázni és hiába ingyenes a vizsga mégis 12 lesz az egész ez + az.
-
saen
veterán
Papp Józsi szokta mindig mondani, hogy nem kell a gyári kajákat 67 másik kiegészítővel összekeverni, pont azért csinálják olyanra amilyen, mert már gyárilag benne van minden.
A marketingesek találták ki ezt a vegyél 3 féle etetőanyagot, meg 5 féle kiegészítőt hozzá aztán kevergesd. Fele úgyis rádromlik, de legalább költesz eleget. Persze van amikor egy kis extra aroma jót tesz vagy ilyesmi, de alapból a gyári kajának jónak kell lennie úgy ahogy kijön a zacskóból.
-
koko52
nagyúr
válasz Szilágyi84 #59453 üzenetére
Voltam Akasztón, mert nagyon jó a ponty (sziki ponty). Luxus hely, mindenféle csoda csalizó pecásokkal. 6-8-ig egy mozdítás se mindenféle ízű csodával. Ekkor előkaptam az aduászt. Tyúkól melletti gilisztáimat. 1 óra alatt 5 ponty. Ebből az egyik 5,5 kg.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Én 100g etetőanyag (amivel etetsz, bolti minőségi)+1 tojás+1 evőkanál aromából (vagy étolaj) csinálom a bojlit vagy a pellet rudakat. 1 perc mikró (900w) és kapsz egy átszúrható csalit ami kb 1 órát bír a vízben oldódás nélkül. 2 perc mikró és lebeg. Ami a leg érdekesebb a törpének nem kell, pedig az etetést felzabálják. A keszeg a kisebbeket felveszi. Nem romlik meg.
-
galervin93
őstag
Jó kis rapid árhullám jön a Dunán, most kellene kint lenni, a fővárost gyakorlatilag most éri el. Este mire kijutnék már lesz rajta vagy +30 centi, nem tudom abban még érdemes-e elindulni...?
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
vendingo
veterán
válasz Szilágyi84 #59453 üzenetére
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mivel horgászik.
A csonti, giliszta, kukorica alap csali, soha nem fog kimenni a divatból, nem unják meg a halak.
Esetleg vegyél pár doboz gumikukoricát, évekig tudod használni őket, lassan fogy, jó beruházás.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
galervin93
őstag
válasz galervin93 #59457 üzenetére
Ó most nézem hogy viharok lesznek este... De jó...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Szilágyi84
senior tag
Ez a horgászengedély ha sikerül a vizsga és kifizetem akkor utána meddig nem kell fizetnem vagyis valahol mintha olvastam volna hogy ha jól rémlik 5 évig érvényes és utána megint fizetni de vizsgázni már nem kell ugye? A fogási naplót minden évben egyszer kell leadni ingyenesen de mikor illetve ha magántóból vannak a fogások azt is regisztrálni kell főleg hogy vissza lenne engedve haza nem hozom? Köszönöm
-
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #59460 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy sikerüljön a vizsga, ezeket tudni kell.
Állami jegyet minden évben kell váltani, illetve területi jegy is kell, ez is lehet éves, napi, akármi. Fogási naplóba az elvitt halat kell beírni, azt amit visszaengedsz azt nem.
-
@mriya@
őstag
válasz Szilágyi84 #59460 üzenetére
horgászkártya érvényessége 5 év, újra vizsgázni nem kell.
a fogási naplóba csak a hazavitt halakat kell beírni, szerintem akkor is, ha a magántónak van víztérkódja.
a naplót minden követkető év elején kell leadni, benne van, meddig.
ha kicsúszol a határidőből, akkor büntit kell fizetned.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
-
koko52
nagyúr
válasz vihartigris #59465 üzenetére
Annyi még, hogy a tojás méretétől függően módosítani kell az állagán. Én gyurma szerűre szoktam belőni. Az aroma mennyiségét növelem ha száraz vagy adok hozzá még etetőanyagot ha túl nedves.
Illetve kézzel csinálom a golyókat, mert így sokféle méretet készítek. Amúgy a piros Maros Mix Ponty-Kárászt használom.[ Szerkesztve ]
-
WarninShotZ
tag
Csak sikerüpt venni egy 360-as Supernova Lightot.. Kézbe fogva jóféle, tetszetős, hozzá egy By Döme TF Fine Carp 5000-es orsót. Első kézbevételre rendbe van az is.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
szgzuri
tag
Múlt héten a lányommal kenutúrán voltunk a Dunán. Iskolai tábor, Szigetközből Budapestig hat nap alatt alatt eveztünk le, négy fős kenukkal voltunk, sátorban aladtunk, bográcsos vacsit ettünk, sokat fürödtünk a folyóban, este nagyokat kártyáztunk. Csuda jó volt.
-
koko52
nagyúr
válasz vihartigris #59469 üzenetére
Vízfüggő. Ilyen meleg vízben vajsavat használok.
-
Redneck
nagyúr
Van valakinek tapasztalata a Tisza-tó környékén? Ma Kiskörénél pecáztunk, az erőmű fölötti szakaszon de nem fogtunk semmit. A fenekezők állandóan akadtak, úszóval kapás sem volt.
Az erőmű és Abádszalók között gondoltuk még megpróbálni, vajon megéri?Mert ott még a szúnyogok is megesznek majd, és durván sok van most.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Szilágyi84
senior tag
Kezdőként kérdeznék ismét szóval régebben kb 10 éve én úgy fenekeztem hogy az etetőkosár alatt egy síma gumin kétszer vagy háromszor áthúzva a damil hogy a kosár ne tudjon a horoghoz lecsúszni és nagyjából ennyi volt a szerelék talán néha műanyag előkével még egy + horog de nem igazán. Az érdekelne hogy a forgókapcsok mire jók vagyis fenekezéshez fogadnék jó tanácsokat egyszerű pontyozáshoz ki hogyan szeret és mi vált be. Köszönöm
-
koko52
nagyúr
válasz Szilágyi84 #59474 üzenetére
Method mindent visz.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szilágyi84 #59474 üzenetére
Forgókapocsnak, illetve a forgókapcsos karabinernek az a szerepe, hogy egyrészt csökkenti a csavarodást, amikor tekered ki a szereléket, veszettül tud pörögni a felcsalizott horog. Másodsorban egyszerű a horogelőke cseréje.
Ahogy én csinálom a fenekezős szereléket: Először egy gumistoppert húzok a zsinórra, hogy a végtelenségig ne csússzon a szerelék, ezt használat közben kb 50cm-re húzom a kosártól. Ezután egy gubancgátlós bordás kosarat húzok a zsinórra. Aztán egy gumigolyó, ami védi a kötést, és kötöm a forgókapcsos karabinert. Ezután már csak a horogelőkét kell beakasztani. Szerelés előtt be szoktam állítani a kosarat a gubancgátló csövön, alapból kissé laza, és pár dobás után lecsúszik a cső aljára. Szóval beállítom, úgy szemre, a kosár alatt 1/3, felette 2/3 résznyi cső legyen, aztán kombinátfogóval a kosár alját kissé megnyomom, ezzel rászorul a csőre, nem csúszik el.
Találtam is irást, képeket: [link] -
Szilágyi84
senior tag
válasz Zoli bácsi #59477 üzenetére
-
feri1
aktív tag
-
Be kell menni boltba és fogdosni kell (ugyanúgy mint a botokat veszel), hogy melyik tetszik, olcsótól drágáig van. Ha nem tudsz menni, akkor kép/leírás alapján veszed.
Legutóbb (kb 2 éve) kellett lecserélnem kb ilyen kategóriás botzsákot, mert van 2 db 390cm 3 részes botom, PC előtt ülve sok szép és olcsót láttam 8-10e ft-ig, de végül boltban inkább jóval drágábban vettem, a Balzer FeederMaster 3+1
[link], 135cm-s változatot vettem, kb 25e ft volt. Ebben kilógnak a hosszú botok kb 10cm-vel.2 év után még mindig jó választásnak tartom, elférnek benne a cuccok : 2 feeder bot (3 részes 390cm), 1 harcsázó bot (2 részes 3m), mind felszerelve orsókkal + tartalék botok (orsó nélkül) + 4ik rekeszben spicc botok + bottartó rekeszben a leszúrós bottartók + összecsukható merítő
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
WarninShotZ
tag
Gyors segítségkérés.
Adott egy By döme tf fine carp 5000Yl-es orsó (gyorsfékes), a behúzott féket ahogy kattanásonként engedem ki a 3. vagy a 4. kattanás után érezhetően nagyobbat enged a fék/jobban meglazul. De csak itt, utána nem érezhető ilyen ugrás 2 kattanás közt. Ez normális, vagy csak még nem jutott mindenhova zsír a dobon belül és majd alakul 1-2 hal után?
Köszönöm szépen!SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
nepszter1
addikt
Sziasztok állítható hàttamlaju bojlis horgász szeket keresek max 30ezer forintig, mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Végre kijöttem. Se merítőt se haltartót nem hoztam.
Sebaj, oda ültem, ahol 3 hete csak keszeget fogok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Zoli bácsi #59486 üzenetére
Hú ez tényleg nagyon jónak tűnik. Majd jövök én is felszerelés ajánlásért csak először a vizsga legyen meg. Mondjuk már nézegetem a dolgokat de szinte egy árban vannak a különböző webáruházakban.
Szívesen fogadnék jó helyeket Budapest közelében ami magántó esetleg gyereknek kialakított medence vagy játszótérrel is rendelkezik hamár megunná amit én nem tudok és azért van hal is vagyis lehet fogni is. Prérit ismerem de jobb lenne közelebb. Akasztó és Villantó csak hallomásból illetve Bugyin ha jól emlékszem volt a Mobidik. -
koko52
nagyúr
válasz vendingo #59489 üzenetére
Ez mindig így van. Egyszer elfelejtettem kinyitni a merítőt. Addig bénáztam míg leakadt. Azóta azzal kezdek.
-
-
koko52
nagyúr
válasz FireFox1996 #59491 üzenetére
És hogy veszel ki egy 3-as pontyot 5m-es úszós bottal, ha a part kb 1m-re le van szakadva.
-
válasz koko52 #59492 üzenetére
Egy 40es zsinór kb 18-20kgs a szakítóereje, a 4es horoggal elég sokat tud segíteni ebben a helyzetben Csukát is szoktam kiszedni úgy, hogy cska kiemelem, csukához sosem használtam merítőt, igaz, ott már nem 4es a horog. De 3kgnál nagyobb pontyokat is kiszedtem már merítő nélkül.
-
vendingo
veterán
válasz FireFox1996 #59493 üzenetére
Kivéve, ha szarul akadt. Na meg nem tartom etikusnak ezt a bánásmódot. Én még a keszeget is merítőzöm, ha nagyobbacska.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
koko52
nagyúr
válasz FireFox1996 #59493 üzenetére
Mint írták előttem ETIKA!
Megnézném mit csinál egy 50-100g-os feeder vagy 5m-es úszós bottal egy 3 kg-os súly felemelve. Persze a tiéddel.[ Szerkesztve ]
-
válasz koko52 #59495 üzenetére
Te sosem emeled ki úgy a halat, hogy nem a botot hajlítod, hanem a zsinórt fogod, és felemeled??? Próbáld ki!
40-90 gr feeder botom van, és ezzel sosem volt gond.Értem, hogy ETIKA! DE azért ne vigyük már túlzásba az állatvédő ízét... Itt arról volt szó, hogy elfelejtette a merítőt otthon, és nem az, hogy szándékosan mindig így horgászik, mindig így akarja kivenni a halat.
[ Szerkesztve ]
-
waxos
csendes tag
Tudtok-e vmi vállalható merítőnyelet 20e ft alatt, 3-4m hosszban, rakós rendszerű, szegecselt kivitelben? Nem webáruházas ajánlásokat várnék, hanem olyat, amivel már van egy kis tapasztalat.
-
koko52
nagyúr
válasz FireFox1996 #59496 üzenetére
ne vigyük már túlzásba az állatvédő ízét.-- amikor felemelsz egy ekkora halat és az rúg egyet szétszakad a szája. Nem, nekem ez nem fér bele. Mentem már haza merítőért a partról. Normális helyeken be se engednek nélküle, sőt még matrac nélkül se. És ez a normális.
Igen minden halat szákolok (kivéve törpe harcsa) és sosem emeltem ki így halat, illetve de, snecit gyerekkoromban."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
válasz koko52 #59498 üzenetére
Törpe harcsa nem hal? Ő miért nem kap tőled ugyan olyan törődést, mint a többi?
Ez olyan, mint amiket csinálnak az emberek egymás között...ÉS szerintem lezárhatjuk a témát itt. Ne menjünk bele. Az eredeti hozzászólásomat is csak viccnek szántam...De a tény ez, hogy ha nincs merítőm, akkor kénytelen vagyok kézzel kiemelni vhogy a halat, nyilván a szerelékhez viszonyítva kell kiemeleni
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz FireFox1996 #59499 üzenetére
Invazív, idegenhonos, vissza engedni tilos! A parton le kell ölni! A szúnyogot is leütheted
Igen, nevezzük hal-rasszizmusnak ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest