- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
-
Grillo
őstag
-
galervin93
addikt
-
jézusom
addikt
Hát jah, de pont a munkavédelmi bakancsokat tartom drágának. Van egyébként, építőiparban dolgozom, de rohadtul nem kényelmes. Ha sokat kell gyalogolnom, inkább decathlonos vízálló túracipőben nyomom.
A horgász cipőt azért találtam ki mert lattam nagyon baba FOX csukát
meg DAM is van ami tetszik.Az tény, hogy decathlon nagyon jó és lehet az lesz.
Végülis tegnap a horgász nadrágomat nem bírtam felvenni ami amúgy durva jól néz ki(igazábol decathlonos vadász) egyszerűen szűk nem tudok benne mozogni. Fel kellett vennem egy régi susogót ehhez meg nem jó a bakancs.
Azt hiszem át kell ezt gondolnom, valami melegítő félében, softshell nadrágban fogom nyomni, de ehhez meg inkább sportos túracipő kell.
Nyugi nem én vagyok a Lakatos Márk, de a street fishing fashion perceket hallottátok
-
saen
veterán
-
Grillo
őstag
-
aladarazurbe
csendes tag
-
diablo1984
veterán
-
Steady74
Topikgazda
-
PpenoO
őstag
-
galervin93
addikt
Csőhidin haver szerint jól megy a keszeg, szép nagyok, kilóig, és már a hínár sem vészes. (Pedig ő elég disznóölő cuccal nyomja, szóval ha ő jól fog, akkor valszeg púpos a víz a keszegtől.
)
A Zéé
Persze, nyilván, én is szoktam "szeretem" helyekre járni, amikor nem csak és kizárólagan a halfogás az elsődleges. Meg azért meg kell hagyni, van annak az óbudai ágnak egy fílingje.
-
sasa311
veterán
-
hermanyi
addikt
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
-
aladarazurbe
csendes tag
-
jansky1
senior tag
-
BlackmMmDog
senior tag
-
Gyok2
senior tag
-
lumpy92
aktív tag
-
Lapeca
újonc
-
Steady74
Topikgazda
-
matyi012345
őstag
-
Steady74
Topikgazda
-
galervin93
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
-
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
Gratula, jó lehetett!

Én ma egy nagyon szenvedős feederes keszeges pecán vagyok túl. A tó relatíve mély, 2.5-3 méter körüli, alja iszapos. Kerestem kemény aljzatot, 30-on találtam is egy ilyen részt, de egy árva kapás nem sok, annyit nem tudtam fenéken kicsikarni. Kijöttem rövidre, 10 méter körüli távra, raktam fel másfél méteres előkét, pici horgot, és gyerekek, egy azaz 1 szem pinkivel kellett csalizni.
Kettőt már csak csócsálták, másra rá sem néztek. (Gumiszunyi + pinkivel volt még pár fogás, élő szunyi valszeg ma vitt volna mindent, pláne ha van etető is lösszel.) 4 soros 10 grammos kosár, óvatosan megnyomott kaja, hogy süllyedőben már oldódjon, és a kosár fenékre érésétől kezdve 75 másodpercen belül kellett jönnie a kapásnak. Ha eddig nem volt, akkor már túl mélyre süllyedt a csali, ideje volt újat dobni. A szembe szél nem könnyítette az extrém hosszú előkés pecát, de végül is annak is örülök, hogy egyáltalán sikerült megtalálni őket... Peca végén jött a szokásos mutatvány, vissza a 75 centis előke, nagyobb horog, kukorica. 5 percen belül el is tekerte egy kis potyka a spiccet. Beállt a folyamatosan hulló kajára. 
Ahol van rá mód mindenképpen keresni kell a sekély részeket, egyértelműen kint vannak, ahol mindenütt mély a víz, ott meg fel kell nézni víz közé. Part menti első törések, akár 50-70-100 centis vizek is működhetnek már, főleg délutánonként, ahogy kellően átmelegszik. Tavalyi sás, gyékény, egyéb növényzet vízre boruló takarása szintén első osztályú hely lehet, persze ez főleg a természetes vizeken fordulhat elő. Csapassátok amennyire időtök engedi, az egyik legszebb, legjobb ez a tavaszi melegedő vizes időszak.
-
Sungoo
addikt
-
PpenoO
őstag
-
ooloo
őstag
Szia ,
Idén vásároltam náluk először , így nem ismerem mit , miért , mennyivel olcsóbban adnak , mint egyébként . Viszont erre most megkaptam a választ . Nem örülök neki , de ez van . Mondjuk a bolt kínálata pazar ... az eladók meg unottan , üveges tekintettel bámulnak a semmibe .... tisztelet a kivételnek .
Köszi a választ !
-
galervin93
addikt
-
smokiii1
aktív tag
-
@mriya@
őstag
-
ooloo
őstag
-
FireFox1996
addikt
-
ooloo
őstag
A Duna fővárosi szakaszáról volt , ami akkoriban sokkal szennyezettebb volt mint manapság . Egyrészt a vegyi üzemek , amik a folyó mellé települtek megszűntek . Másrészt megszűntek a szennyvíz kifolyók , ill, bevezették a folyó közepére .Talán ezért volt más íze akkor , mint manapság . A kifolyók megszűnése biztosan nyomot hagyott a kifogható halmennyiségen is . Az Erzsike alatt a pillér és a part között volt egy mély árok - valószínűleg most is ott van - , onnan kihoztam egy jó 8 kilós tövest is . Ugyan úgy jártam vele , mint a dévérrel . Azóta is sajnálom , hogy hazavittem azt a gyönyörű halat . Akkoriban iszonyat mennyiségű hal volt a jelzett szakaszon . Aki nem látta a hajnali felszíni forgásokat csobbanásokat , az talán el sem hiszi . Este 11 és hajnal 5 között olyan volt a Duna felszíne , mintha kifeszítették volna ... tükörsima . Na ... most elfogott a nosztalgia ...
-
galervin93
addikt
-
jobbacsabba
aktív tag
Köszi az infókat. Bár mondjuk a https://adatbazis.balatonihal.hu/ oldalon és a guglin felmértük a terepet indulás előtt.
Kb. délben ért véget a séta a Kányavári szigeten, utána elmentünk Zalavár mellé, a koránkelők közül néhányan már indultak haza, így sikerült azon a helyen pecázni, amit a gugli térképen kinéztem. Kisebb-nagyobb keszegek jöttek, meg egy kiló feletti kárász. Mindannyian elégedettek voltunk a kapással.
-
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
-
A Zéé
addikt
-
BogyóBP
veterán
-
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
-
KunEmber
senior tag
-
Daidalosz
csendes tag
-
Steady74
Topikgazda
-
iceQ!
addikt
Vettem a Haldorádós, Nevis és a Preston zsinorból egyet-egyet, a Preston volt a legdrágább(2990 Ft), mivel nem azt vettem ha nem a másikat. Az egy erősített változat, az eladó azt mondta, hogy Ő is ilyet használ, de csak 13-t. Azzal is vígan kijön a 8-10es ponty. na ebből vettem 19-et
Elkezdem újra kötni az összes horgot csalitüskével már egy másik módszerrel persze.
-
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
-
PpenoO
őstag
-
jjohn
aktív tag
Én most már mindenhez a 2 Uni-t használom. Tegnap hogy beszéltünk róla, újra sorra próbáltam az összeset, de győztesnek nálam a Uni és a Blood lett. Albright is szakadt, a dömés afrikai is szakadt. Lehet én vagyok ügyetlen, pedig gyakoroltam rendesen
.#73922 galervin93 Telesen igazad van a pinki csodákra képes, van mikor a csonti nem nagyon kell nekik, de pinkitől erőre kapnak. Valahogy a kis piros szín meg talán a mérete jobban izgatja őket. Valóban tovább is tárolható mint a csonti.
Volt hogy színes csontiból csak a sárga volt nyerő másra nem volt kapás. -
yanna
addikt
-
hermanyi
addikt
-
KunEmber
senior tag
-
galervin93
addikt
-
PpenoO
őstag
Na ezért nem szabad nézni sok Youtube-ot, ott mindig mindennek van értelme, kérdés, hogy a tulaj épp mit szeretne értékesíteni... Szegény amatőr meg az életét rákölti mire elég tapasztalatot szerez és elfelejti ezeket a reklám videókat. No de ezért jó egy ilyen fórum. Korábban már lebeszéltek a pontyozós botom fonott zsinórozásáról, és lehet, hogy ez sikerül a kisebb halas, lágyabb botomnál is elérni. Így viszont lehetőségem lesz még egy éjszakát a webshopok bugyraiban tölteni. Halleluja, alig várom!

Mindenesetre köszi az infót.
galervin93
Ajjaj, lehet elhamarkodtam a fent leírtakat. Így viszont abszolút döntésképtelen lettem
-
galervin93
addikt
Távolra, kisebb halaknál még methodnál is fényévek vannak a fonott javára kapás érzékelése szempontjából, a hideg vízben amúgy is lelassult halak néha ippeg csak szívogatnak, de pl. a kárász néha konkrétan megáll a falattal még ilyen rövid előkén is, és észre se veszi az ember, fonottal jobb eséllyel látja ezeket az apró birizgákat. Pláne ha az általa is írt, felül meg nem ütköztetett (helyi szabályok tilthatják ugye) szerkóról van szó, ahol nincs/nem olyan hatékony az önakasztás (én is használtam hasonlót fonott zsinóros, gumis, de csúszó methodos szerkót 60 körüli távokra, tök jól működött).
-
konz
csendes tag
Jó hogy írtad, hogy elhúzná a spicc a kosarat, erre nem is gondoltam. Ha lejutok pecázni majd kipróbálom.
3 bordás 25 g-os kosár megtöltve kb. tényleg annyi lenne mint a 4 bordás 40g-os megtöltve?
Tudnál konkrét kosarat ajánlani, te melyiket használod?
2x Deáky Pellet Feeder 25g van nálam jelenleg.Atis45, horcsog Köszönöm szépen

-
aladarazurbe
csendes tag
Mr. James Robbins: https://www.youtube.com/watch?v=Ax5fu2Nz-OM
-
4Grider
félisten
-
hermanyi
addikt
-
KunEmber
senior tag
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
-
saen
veterán
-
aladarazurbe
csendes tag
Én nagyon jól éreztem magam az utolsó menyusozáson, sőt azóta itt óbudán voltam kinnt egyszer hasonló eredménnyel :-)
Örömmel mennék, de rendkívül sűrűek a hétköznapjaim. Találjátok ki mikor mentek és ha van egy lélegzetvételnyi időm akkor kinézek.
Hangulatilag a csütörtök izgalmasnak ígérkezik. A havas-csúszós kövezésen csak óvatosan! -
galervin93
addikt
-
sasa311
veterán
-
hermanyi
addikt
-
Sungoo
addikt
-
4Grider
félisten
-
Vitee
aktív tag
-
4Grider
félisten
-
Sungoo
addikt
-
koko52
nagyúr
-
Sungoo
addikt
-
koko52
nagyúr
-
jjohn
aktív tag
-
BlackmMmDog
senior tag
-
hermanyi
addikt
-
Interceptor
addikt
Nem írtam igazat, drop shot-ot próbáltam már korábban az Újpesti Öbölben, az hasonló ehhez a tapogató módszerhez csak a szerelék meg csali tér el kissé. Ott is sok a géb talán érdemes lenne megpróbálni az általad említett megoldást? Korábban találtam régebbi bejegyzéseket egy fórumon, hogy "cincálva" fogtak süllőket az Öbölben, de nem volt teljesen tiszta, hogy hogyan és ott azt hiszem gilisztát is használtak hozzá csalinak.
-
Interceptor
addikt
-
Horvi
őstag
Hát nem volt egy túl pörgős peca az biztos. Legalább is a nyári tapasztalatokhoz képest amikor kb le sem tudtad tenni a bedobott szerelést már vitte is a hal. Akkor is kb a 10-20m-es távot horgásztuk és úgy.
Meg a szél sem hiányzott. A tógazda meg reggel mondta is, hogy nem kell ide két bot
-
Steady74
Topikgazda
-
LaCeeN
tag
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Köszi a leírtakat. Nem ragaszkodom a Mantához, sem a kemény bothoz. Legjobb pontyos fogásaim keszeges bottal fogtam és élveztem a lassú fárasztást (Nagyobb Döme bottal meg szinte mindig keszeget fogok
). Lehet akkor egy kisebb kaliberű medium bot jobb lenne. Kérdés, hogy melyik. Walter/Daiwa? Bot+orsóra 60e áldoznék de ha van bestbuy 40ért vagy 70ért az is jöhet
.Kedd délig kellene döntenem, mert pénteken már horgásznék vele.
-
hermanyi
addikt
-
fojtviki
őstag
Uszozas nem lesz. Parom nem kezdo a Tiszan. 8 eves kora ota horgaszik rajta. Viszont most Aprilisban fogott egy 4.5 kilo koruli tukrost a Fine Max bottal, amit be is raktam ide forumba. Azt mondta, hogy teljesen mas volt, mint tavaly a power fighterekkel a big riverekrol nem is beszelve
Finom szerelekkel 20-25 perc volt mire kiszedte azt a pontyot 
hermanyi: Az XD ami emlitve lett az mar 120g dobosulyu. Ki is van emelve az UKpeca oldalan, hogy valos 120g dobosuly
No majd ugy is Angliaban lesznek a dolgok beszerezve, ha mar visszamegyunk dolgozni
-
Zoli bácsi
őstag
-
smokiii1
aktív tag
-
aladarazurbe
csendes tag
Én még nem pecáztam rá, de ment ez a busa peca régen is.
A linkelt videóban ép feldolgozzák, de elsősorban a fogásáról van szó.
Ugyanakkor mint korrajz sem utolsó:(Ekkor még nem volt C&R, ha nem bírja a gyomrod ne nézd.)
https://youtu.be/nF6BXZg0TAs?t=1151
Ugyanebben a videóban vízipuskás etetés a kamera előtt

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Blue - Szép állapot - 100% akku
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- (865.000Ft+ÁFA/GARANCIÁVAL) MSI GeForce RTX 5090 GAMING TRIO OC 32GB GDDR7
- SJCAM SJ6 LEGEND akciókamera fullos szett 3 akkumulátorral
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg DAM is van ami tetszik.

Kettőt már csak csócsálták, másra rá sem néztek. (Gumiszunyi + pinkivel volt még pár fogás, élő szunyi valszeg ma vitt volna mindent, pláne ha van etető is lösszel.) 4 soros 10 grammos kosár, óvatosan megnyomott kaja, hogy süllyedőben már oldódjon, és a kosár fenékre érésétől kezdve 75 másodpercen belül kellett jönnie a kapásnak. Ha eddig nem volt, akkor már túl mélyre süllyedt a csali, ideje volt újat dobni. A szembe szél nem könnyítette az extrém hosszú előkés pecát, de végül is annak is örülök, hogy egyáltalán sikerült megtalálni őket... Peca végén jött a szokásos mutatvány, vissza a 75 centis előke, nagyobb horog, kukorica. 5 percen belül el is tekerte egy kis potyka a spiccet. Beállt a folyamatosan hulló kajára.

Steady74