Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarninShotZ
tag
Nekem már kezd sok lenni az itthonlét/"bezártság". Munkámból kifolyólag sokat vagyok a határban, mozgó irodám van.
Jelenleg most egy Toyota Hiluxot hajtok, alapjáraton hátul hajt, de megmondom őszintén, muszáj vagyok itt-ott odakapcsolni az elejét, ahol nincs takarítva az út, bár szerencsére nagyon bitang gumi van alatta, szóval nincs okom a panaszra. Nálunk az utcában kb 4-5 centi letaposott havon közlekedünk, de a busz is... Ja, és hogy legyen egy kis ON is. Pár évvel ezelőtt ilyenkor mentek nagyba a horogkötögetések, most meg az elmúlt 2-3 évben már nem is nagyon kötök horgot, mondjuk horgászni se járok évközben, ilyenkor, mikor bejön a tél, leállnak a munkák nálunk, akkor kezembe ragadom a pergető botomat és próbálom a lehető legtöbbet kihozni a pecából, mondjuk inkább nem sikerül, mint igen, de ez már csak ilyen.
Úgyhogy lehet, hogy a közel jövőben a feeder cuccok jó részétől meg is válok (bot-orsó). -
WarninShotZ
tag
Kellemes ünnepeket!
-
WarninShotZ
tag
válasz
lumpy92
üzenetére
Jaaaj..
Pont a napokba állt belém a harctéri ideg, hogy milyen faca dolog ez a multizás, meg is jött hozzá a kedvem, kár volt most ezt látni.. 
De amúgymeg, most van már a jó pergetős szezon, én nem várnék vele tavaszig, megjön az orsó, zsinórt rá azt hadszóljon.
Alig várok én is egy olyan pár szabad napot, mikor nem dolgozunk, és nem lesz se szél, se eső azt kimegyek dobálgatni valahova majd. -
WarninShotZ
tag
válasz
jansky1
üzenetére
Szép. Mihamarabbi infót, hogy hol készült a fotó!
Irgalmatlan mód viszket a tenyerem egy jó pecára végre.Btw, vasárnap sikerült egy kis gödörbe pecázni, kb 25x50 méter volt az egész. Megúsztam a napot pár mozdítással, de legalább a gyerekek fogtak 2 tescos pontyot meg 1 kölyök amúrt, szóval ők örültek meg élvezték a napot.
Szerintem az a b@rom szél meg a hülye időjárás betett a napnak. De hát ez már csak ilyen.
-
WarninShotZ
tag
-
WarninShotZ
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Nekem ma a walterba beugrott a kosárba 1 tekercs Preston Reflo fluorocarbon zsinór, 0,20-as méretben, igazából keszegezéshez vettem a főzsinór és az előke közé toldatnak, ha esetleg kevés lenne az 50 centi. Szárazon jónak tűnik amúgy, merevnek merev, de majd elválik, hogy élesben mit mutat.
-
WarninShotZ
tag
Hát akkor marad a szoba peca így év végére, ha már tegnap vásároltam a WL-be...
[kép]
Sajnálom én is, hogy ez most nem jött össze, januárba viszont nekem hétköznap is jó a peca simán, jan 4, jan 11 és jan 25 kiesik. -
WarninShotZ
tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Ha cinkes a rönó én beugrok érted. Mondjuk még én se látom át, hogy a platóba hogy fogok pakolni, nem azért, mert annyi cuccal mennék, hanem mert nem egy életbiztosítás.
Szerintem majd valami kötözgetős módszer lesz, illetve törékeny/sérülékeny nem megy oda.Holnap terveztem walterba menni élőanyagért meg 1-2 apróságért, nem terveztem hűtőbe tenni én se, de talán ebbe a max 6-7 fokba nem lesz bajuk szerintem, de javítsatok ki, ha rosszul gondolom.
-
WarninShotZ
tag
Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket minden sporinak!
Görbüljön mindebkinek jövőre is, és lógassunk még többet jövőre együtt, mint idén!
-
WarninShotZ
tag
válasz
jansky1
üzenetére
Nabanmeg, jól lebuktunk.
Nagyon pöpec kis hely amúgy, de tényleg inkább csónakos a terep, partról elég kevés a hely, de sikerült összességében 3 szép csukát a partra terelni, illetve volt 3 vagy 4 kapás, ami tuti csuka volt, de sajnos lemaradt/leakadt a rossz bevágás/akadás miatt. -
WarninShotZ
tag
Tegnapi délután kimentem dobálni pár órát az RSD-re dunaharasztinál, 0 sikerélmény sajnos. Ma délelőtt kimentem, folytattam, ahol abbahagytam, de ma már sikerült elcsípni 1 jó csukát.
Kb 47-48 centi faroktőig, a part előtt csapott rá a gumihalra. Mellékelem a gumihalat is, szépen szétrágta.
Bár kapott egy minimális szájzárat, alig bírtam kibányászni a csalit a szájából. [kép] [kép] -
WarninShotZ
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Helyszínen, ha előtte nem lesz megálló, az utazást megoldom. Gyálról indulok, szóval nem szívesen mennék be pestre ha nem probléma, de ha valaki innen/szomszédból jön, azt elviszem szívesen. De ha összebeszélünk, hogy mondjuk az M0-on nagyjából mikor találkozzunk össze menetközbe (nyílván privátba megbeszéljük a részleteket meg számot cserélünk) az is teljesen jó, és akkor becsatlakozok a convoy-ba.
-
WarninShotZ
tag
[kép] A héten rendeltem egy új botot, orsóval, a bot egy Fox Rage Prism X Medium Light Spin, az orsó pedig egy Shimano Sedona 2500S. Nagyon kezes kis bot, az orsó is elég pöpec, mivel a hétvégém szabad, gyorsan ki is jöttem ebéd előtt dobálni egy kicsit a Kisdunára itt harasztiba. 2-es piros Meppsre jött is egy szebbecske balin, úgyhogy sikerült a botot kicsit felavatni.

Az orsónál azt vettem észre, hogy a zsinórvezető görgő néha nem forog, 1-2 csepp műszerolaj megoldja ezt a problémát? Köszi! -
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi, már ez így is segítség azért.
Némelyik horoggyártó legalább felírja, hogy az adott mérethez mekkora gumihal klappol. -
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Zander Prohoz milyen és mekkora horgokat használsz, akár jig, akár offset?
Lehet amúgy a mester csak 2 marék vasat vett hajigálni amúgy.

-
WarninShotZ
tag
Na itt a pergetésen felbuzdulva, valakinek valami jó tipp/tanács fonott zsinórhoz? Valami 0.10-es méret érdekelne, olyasmi színben, ami a rossz látási viszonyok között is jól látszik.
Nem, nem rózsaszín érdekel.
-
WarninShotZ
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Turista engedély nem megoldás?
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ha olyan, mint az alis Lixada, az örök élet, ha el nem hagyod..
Volt dömének is, de most nem látom a walter kínálatában, az is ugyanúgy Lixada. -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem a Preston Natural N-30 és N-40 bevált.
De szerintem az N-10 is elég pöpec. -
WarninShotZ
tag
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi!
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Milyen márka a gumiszúnyog? Sokkal jobban néz ki, mint a haldoradós így képen.
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi.
Még nagyon infógyüjtés fázisban vagyok, de feljegyeztem a dolgokat!
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Meglehet kérdezni milyen márka/típus az az 5 meteres spiccbot?
1 hónapja bekattant nálam, hogy milyen jó szórakozás lehet, aztán próbálok infókat összeszedni..
-
WarninShotZ
tag
válasz
Ibituba
üzenetére
Van olyan, ami nem lebegő, aliexpressen elég széles szortiment van, ezekben sajnos nem vagyok otthon, de facebook-on az aliexpresses csoportokban lehet kutakodni.
Dömééknek van többféle gumikukorica is a repeortárjukban, meg minden egyéb is, van wafter meg pop up is, ott megérné szét nézni. Nem tudom, hogy mindegyik lebegő-e, vagy csak wafter jellegű, de pl a Spécicorn megára lebegőt ír ([link] ), vagy esetleg Duplexcorn ( [link] ). -
WarninShotZ
tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Szerintem a kosár alá kerül a not a knot kapocs, ezért semennyire.
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Long cast szintén ezzel a problémával van megáldva..
A Pro method orsó sárgul.. A Fine carp viszont már mas tészta, ott sikerül kiküszöbölni ezeket a hibákat, legalábbis az enyémeknek nincs ilyen baja. -
WarninShotZ
tag
Kis gyorstalpaló csonti/pinki téren.

[link] -
WarninShotZ
tag
válasz
4Grider
üzenetére
hát ha 100 féle előkéből nem sikerül választani..
Igazából 20 féle előke is elfér, csak kell plusz 10 gombostű és a guriga egyik felére ilyet rak az ember, másik felére meg olyat. Az eddigi párkeszeges pecán bevált 50 centis előkét nem kellett cserélni, bevált a hossz. -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ebből a gurigásból a döméset használom, asszem 10 guriga van benne. Van benne most kb 10-20 előke, de majd még kell bele, meg más horog is, mert tavaly elfogytak az N10-esek..
Method előkékre kell ráfeküdni, mert az még kevesebb van. De körbe is kéne nézni a cuccok között, hogy horgokkal hogy állok... Zsinór az tuti van, a 100 m-es Novatech zsinórból tuti van még.
-
WarninShotZ
tag
Ha már így beindult itt a beszélgetés, meg odakint kutya hideg van.. ki hogy áll az előketartókkal? Tele vannak már kötve horgokkal?
-
WarninShotZ
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Amíg az ember nem talál normális zsinort, addig nem rosz a Gorilla..
-
WarninShotZ
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Nekem az egyik feederen, 3 méteres Carp Expert Method Feeder, Nevis Espirit van fent, 0,35 mm, de azzal etettem 1x kipróbálni, hogy milyen, nagy alagút kosárral..
Az elmúlt 2 évben Map Optimum főzsinórral pecáztam, előtte Tubertini Gorilla volt, de az Optimum sokkal jobb (0,20 és 0,22 mm). -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Láttam én is, szemeztem is vele egyet gyorsan, de csak 180 centis nyélhosszban vannak, bojlisoknak tuti jó, én rövidnek találom methodhoz meg hosszúelőkéhez. De az igazat megvallva, így képeken igényesnek néz ki.
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Method kosárral óvatosan, elhagyós volt régebben, nem tudom ez javult-e. Nehogy meglepetés érjen.
-
WarninShotZ
tag
Vagy 120ba..
Nekem Matrix Deluxe Feeder Chair van, meg vagyok vele elégedve, hattamla nem állítható, de hatradőlve kényelmes, inkább kivárós pecára való szerintem. Egy pórgös keszegezéshez nem tudom milyen lesz, még nem próbáltam arra, de ott meg rá kell feszülni a botra meg a gyorsaságra. :D -
WarninShotZ
tag
Sikerült egy elég sikeres 2 órát pergetni az RSD-n Dunaharasztinál. :D fél2től fél4ig kb, sikerült fogni balint, csukát, sügeret. :D Egy piros Vibrax villantóra jött a balin meg a sügér is, a csuka 1 salmo thrillre, ilyen küsz színű kis narancs/piros folttal az orrán és farkán. Nem voltak nagy halak, a sügér volt vagy 15 centi, a csuka kb 35-40, a balin kicsit nagyobb, illetve 1 bodorka is akadt, bár az kabátba.. :D Összességében iszonyat jó peca volt, legalábbis nekem, úgy, hogy pergetve még nem sikerült halat fogni. :D
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Feeder/Match szerkóknál is van eltérés, tuti itt is.. :D
Nekem is van 1 rahedli gumim aliexpressről, de pár éve néhány sikertelen pergetés után feladtam a műfajt, most újra tanulom és igyekszem benne. :D -
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Csak nem mindegy, hogy az X összegért 1 doboz pelletet kapsz, amiben van mondjuk 30-40 darab, vagy 1 wobblert.. :D
De igen amúgy, próbálom keresgetni én is a jó színeket, főleg gumihalak terén, wobblerért fájna a szívem, mondjuk egy Rapala SSR-ért.. :DDD
Helyeket meg próbálom keresni az RSD-n Dunaharasztinál, de teszek próbát csepelen is valamikor, meg csatornákat megpróbálni. Esetleg a sikerélményért a sós tó van még tervben. -
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Meg érdemes azt is figyelembe venni, hogyha lemegy az ember a partra pergetni 35 féle különböző műcsalival, amikről azt se tudja, hogy mire jó és csak hajigálja össze-vissza kapás nélkül, benthagyva a felét se túl bíztató. :D Mostanában a Fox Rage filmeket nézem meg a Predator TV-t, onnan próbálok tanulni meg tippeket ellesni és szabadidőmben az RSD-n gyakorolni. Ja meg igyekszem célzottan a fenék közelében tartózkodó halakra pecázni, nyílván a süllő lenne a fő cél. :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Úgyhogy lehet, hogy a közel jövőben a feeder cuccok jó részétől meg is válok (bot-orsó).
Görbüljön mindebkinek jövőre is, és lógassunk még többet jövőre együtt, mint idén!