Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
válasz vicces #46998 üzenetére
Ne haragudj,de elolvastad amiket írtam?Pont egyáltalán nincs kedvem a Graef daráló vételhez.Ezt a lépcsőt kihagyom és megveszem az F4-et.Már csak az a kérdés,hogy hol.De az is már lényegében megbeszélve.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
addikt
válasz Mano66 #46991 üzenetére
szerintem a graef eldobós őrlő lesz. ott is műanyag ahol nem kéne. nekem az első darab el is feslett ahol állitja a finomságot. de pont irja a srác is, hogy már alátéteznie kell -, mert gondolom a kések is kopnak. nem ismerem a fiorenzanot de csak jót olvasni róla és fragola is gyakorlatilag az áldását adta már rá. lásd lentebbis pl. később lehet a késeket esetleg cserélni, de a graefnál a babtartály alatti felső részt kéne cserélni, őrlőművestül és állitótárcsástúl. na ilyen alkatrészeket még nem találtam külön hozzá.
...
ha van pénz akkor mindenképp az f4, ha nincs akkor a legolcsóbb graef. a 800-as nem ér meg 10-12ezerrel többet. annyiért én is rászerelem az alátéteket. aztán meg ha megvan már a graef, havi 5000 forint spórolt pénzből, kb 3 év múlva meg is van a fiorenzano ára. addig meg csak kibirja a német csoda
[ Szerkesztve ]
:)
-
NomAAd5
csendes tag
válasz Mano66 #46994 üzenetére
Nagyon köszönöm!
... igen, erre volt szükség. Nem nagy dicsőség, de magamtól nem gondoltam, hogy ennyire neki kell feszülni.
Arra számítottam, hogy "Nagy erő nem kell majd hozzá." a hivatkozott hozzászólás alapján. Kinek mi a nagy erő.[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #46982 üzenetére
megjött a maroktampi és a qm 0650 duplaszűrő. mindkettőt teszteltük gyorsan, fater elsőre beleszeretett a qm szűrőbe, az eddigi 16 gramm helyett 18 is bőven megy, az meg duplánál nem hátrány.
a maroktampi is (egy mű)remek, csak le ne verjem valamikor véletlenül
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
NomAAd5
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy CM 702. Gyári helyzetben van a kúpos őrlőfej. Eleinte 7-en őröltem, hogy elérjem a ~25 mp-es lefolyást (Gaggia Baby). Aztán más kávéval 5-6-on sikerült. Idővel már csak 1-esen sikerült elérni ezt az időt, de most ott tartok, hogy 0-n a Pacificaffe Tarazzu La Pastora-ból espresso mennyiség 15mp-nél rövidebb idő alatt jön át.
Néztem azt is, ami itt is van az összefoglalóban hivatkozva, hogy hogyan lehet állítani. Néztem is a gépet, felhasználói szinten szétszedtem, amennyire lehet, de nem nem tudom hogyan vegyem le a kúpos őrlőfejet, mert elforog az őrlőfej is a csavarral együtt, amikor tekerem, hogy kioldjam.
Segítséget kérek: hogyan kell leszedni az őrlőfejet? :Előre is köszönöm!
-
Mano66
senior tag
válasz fragola.6035 #46984 üzenetére
Az összes hozzászólást elolvastam amiben az F4-ről írtak és egy negatív se volt közte.De ilyen módon ahogy te írtál a minőségéről senki nem írt.Mondjuk te legalább tudod milyen belülről.Van össze hasonlítási alapod.
-
Mano66
senior tag
válasz fragola.6035 #46982 üzenetére
Köszönöm.Így már nem kérdés marad az F4.A caffeeitalia-nál tudsz jobb áron is F4-et.Ha nem publikus jöhet privátban.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Mano66 #46980 üzenetére
Pont most van nálam egy ilyen kombi Expobar, amibe ugyanez a 60-as Cunill őrlő van.
Az őrlőmű elég pontatlan, főleg az alsó késtartó. Kés csak vacak utángyártott kapható hozzá, ami újonnan is csorba, sorjás (Expolygon), ráadásul semmi más késsel nem váltható ki, mert nem a szokásos 3 csavaros felfogatású. De szerintem az eredeti kés is kérdéses. A felső késtartó menete kissé lötyög, nem szoros, az alsó késtartó nem pontos és nem is szabályozható.
A motor gyenge, kicsit keményebb baboknál finomra állítva el sem indul. Nem azt mondom, hogy nem használható, de minőségben nem egy kategória az F4E-vel.Az F4 őrlőműve pontos, sokat adok el újonnan, sokszor rámérek a pontosságára és mindig hibátlan, egy századon belüli a "pontatlansága". Az F4 lényegében Mazzer mini őrlőművet használ, ami miatt teljesen kompatibilis vele, a kések is. A Mazzer és a Fiorenzato teljesen más konstrukció és minőség, mint az összes többi.
Nem hinném, hogy 140 ezerért jobb új darálót lehet ma találni, ha nem így volna, nem foglalkoznék vele, elég válogatós vagyok a darálókban. F4-et használunk itthon is, pedig vannak nagyobb vasaim is.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
tommyx
tag
Sziasztok!
A 17g-os LM Strada megéri a kb. dupla árát a sima LM-hez képest?
Ez: https://www.coffeehit.co.uk/la-marzocco-strada-basket-17g.html
vs. ez: https://www.coffeehit.co.uk/la-marzocco-basket-17g.html
Vagy inkább VST-t nézzek?
Köszönöm,
Tamás[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Na még egyszer kérdezek a darálóval kapcsolatban.Addig bújtam a fórumokat,hogy két kliens maradt.
[Fiorenzato F4E nano electronic]
Az F4 meg ér + 40 ezret?Valaki használ itt Cunill-t?Az az egy két teszt ami van róla egész jónak tűnik.Napi két duplánál max. hétvégén lenne több vele darálva.Használt iparit és belépő Graef-et még mindig nem szeretnék.Jövő hét végét még megvárom,hát ha a caffeeitalia-n leviszik az árat egy kicsit.
-
adp
őstag
Elado lesz egy szep allapotban levo, gaggia szerelheto kifolyos kar. Jelenleg egyes kifolyo van hozza, azt is adom.
Kapok egy naked kart, es a 3 kart mar azert soknak erzem. Igy marad a gyari, plussz a naked.
Ez a kar viszonylag uj, nem gyari, szep allapotban van -
jolti
senior tag
válasz weinmaker #46975 üzenetére
Lehet ittak már anyukád kávéjából! ( Már, ha úgy érted, hogy a tiedre gondoltak és nem a sajátjukra értették. )
Lehet valahogy úgy kéne a kérdést megfogalmazni, hogy beleszőni a melyik pörkölő, melyik kávéja tetszett a legjobban iránymutatást'.
Vagy, ahogy Lagoon is írta. Esetleg azt ki lehetne az "egyéb" című menüponttal.
Félre ne értsd, nem beleugatni akarok, hogy hogy csináld, csak segíteni.
Így talán a fogyatékkal élő embertársaink is könnyebben tudnák értelmezni. -
weinmaker
őstag
Jaja, de ettől szép. Mindenki arra szavaz amire akar
Egy két kedves, jóindulatú ember még anyára is szavazott tavaly (lehet idén is fog)
Ez van, nem tudsz mit kezdeni azokkal akik nek egy sor értelmezése is problémába ütközik.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bluesfan
tag
Ma reggel indult a tesztüzem fragola maroktamperével. Még persze a finomhangolás ezután jön, de eszméletlen jónak tűnik a cucc, igen elmés szerkezet. Nagyon korrektül állítható és a Renekába pont jó a mérete. Szinte semmi sem marad a szűrő falán tömörítés után, viszont nem túl szoros, hogy esetleg visszaszippantsa a produktumot. Bátran ajánlom mindenkinek.
-
jolti
senior tag
Korzó, szavazás, válaszok közül egy pár:
Melyik kávé tetszett a legjobban 2016-ban?
-Cafe latte
-Etióp yrga
-Hosszú kávé
-Costa Rica
-lavazza
-Cafe Memories
-capuccino
-Nyitott szűrős doppio, sötét pörkölésűVan baj, nem kevés...
-
meander
tag
Tud valaki jó kávézót Barcelonában? Köszi
-
adpeter
tag
válasz paljoc #46955 üzenetére
Most már kár is lenne tagadom! A P&Y zacsiban is pennyslidis van.
A tiédet kiöntöttem...csak a zacskó kellett tárolni a minőségit!Parci: feltűnt a NAV-nak is a sokszori utalás meg az összegek is
Kaptam egy vagyonosodásit miatta!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Van egy KRUPS EA 8108 gépem és az utóbbi napokban az őrölt kávét elég rendesen "kinyomja". 2-3 adag után felül is tele van és oldalt a tárolójában is felül a műanyagon. Azóta ugyanazzal a kávéval sem olyan krémes, inkább vizes. Van tippetek mi lehet vele a gond? Küldjem gariba? Fél éves.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #46953 üzenetére
Az egyesből ha nem tévedek megosztottunk egy zacskóval Surdával, az nem volt rossz, igaz viszonylag friss pörkölés volt. Az viszont biztos, hogy kicsivel többért számora kedvezőbb ízvilágú kávét kapok Paljoctól.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kahvesi
csendes tag
Talán túl jó kávékat iszol, amiket a nudistacsigák is kedvelnek. Érdemes lenne teszteket végezni (unatkozók előnyben) kotyogósból kikerülő ill. mocsári robusztából visszamaradt pogácsával is, lehet, hogy ezek riasztóként is jobban beválnának.
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
HÁZIGAZDA
válasz kahvesi #46946 üzenetére
"A kávézacc legtöbbször működik a kártevők ellen, de nem mindig. Általában távol tartja a hangyákat, a csigákat (a mezteleneket is)"
mind a kettőt lendületből cáfolom, ott nyüzsögnek ugyanúgy. de biztos, hogy tele van még olajokkal (hiszen anno a zaccből is főztek még kettőt, hármat ), van benne vitamin
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
válasz #30638592 #46922 üzenetére
Lehet, hogy macerásabb vele kávét készíteni, nem mindenkinek való univerzális gép, de ha kiismered jó kávét ad. Vagy egy használt Olympia Cremina.
Vicces: " Veri az élet very happy / mindenki veri beleveri"
(Bikini)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Surda- #46927 üzenetére
Mi kertbe szorjuk szet. Amugy van amelyik noveny kedveli. Van amelyik nem szereti. Utana kell nezni melyik noveny milyen kozeget szeret. Ja es a rovarok ellen is jo.. mondjuk ehhez nem tudok mit mondani, lehet hogy igaz..
Lefolyoba is nyugodtan bele lehet utni,jol tisztitja. En volt hogy egymasutan belevertem kb 10-et es nem dugult el, szoval lehet benne valami.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
- Hát nem tudom, én is hallottam ilyet, meg még egy csomó mást is, h mire jó a zacc, de hogy igaz-e…?
- Dehogy, nem csak mi, szerintem egy csomó mindenki vett ilyet, anélkül hogy hiú ábrándokat táplált volna a tartalmát illetően.
-
- Szuper, örülök!
-
paljoc
tag
Nekem pl. bőven megért a fahordó 1500-at. Simán bele tudtam állítani egy zacsi paljoc kofit, nem dől fel, nem billeg, stabilan tart. Nagyon jó, parádés minőségű kis fahordó ez kérem, soha jobb fahordót nem tudnék elképzelni. Holnap egy cserép virággal is letesztelem, sőt ahogy írok új és új ötleteim támadnak, hogy mit lehetne még beletenni. Én egyáltalán nem bántam meg, hogy megvásároltam ezt a multifunkciós kis remeket.
-
Alvarez81
csendes tag
Eddig összesen 2-en jelezték, hogy érdekelné őket LM (vagy VST) szűrő angliából. Legkorábban hét végén rendelném meg, így ha valakit érdekel, akkor írjon. Coffehit-es ár vételi erstés online árfolyammal, plusz magyar posta, webox, stb. Ha épp nem lenne meg az 50 fontos limit, akkor bedobok valamit, de jó lenne olyat, ami esetleg valakinek jól jöhet.
-
Alvarez81
csendes tag
Kollégával együtt vettünk 2 Lidl Deluxe hordót, a Kenya-t, és az Ugandát. Mit is mondjak... inkább ne vegyetek belőle. Ennyi pénzért szerintem sokkal jobb kávék vannak. Nem tudtunk belőlük sem rendes cremát, sem rendes lefolyást kihozni. Nem igazán friss. Az ugandai elég semmilyen, viszont tényleg nem savas. A Kenya érezhetően savasabb, de valahogy jól áll neki, és 10-20ml tejjel egészen élvezhető tejcsokis ízvilágú tejeskávé lesz belőle. De szerintem ehhez drága. Az Uganda pedig valahogy nem akar összeállni. Még azért játszunk velük, de kérdéses a siker...
A hőfok a Cuadrán picit alacsonyabb, mint kellene, tehát olyan 84-88 fok között tudtunk próbálkozni, de ez is csak tipp. Lehet, hogy feljebb jobb. (valamiért nem melegszik fel rendesen a fej., olyan 76 fok körül van a teteje, ha üresben van pár percig. Legalábbis külső hőmérő szerint. A hőkamera meg nem szereti a tükrös felületetket. Hűtőcsapolással felmegy 84 köré. Ha valaki tud számlázva küldeni fejhőmérőt E61-hez, írjon privátba )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Wolfy999 #46916 üzenetére
Tejes verzioban gondolkodom.
LA Pavoni prof.-rol velemeny? Vagy ez esetleg?https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00CI32S9I/ref=mp_s_a_1_10?ie=UTF8&qid=1479238657&sr=8-10&pi=SL75&keywords=bean+to+cup+coffee+machine
Szivesen eljatszok a keszitessel, ez nem problema. Majd belejovok... -
soldier2
őstag
válasz #30638592 #46912 üzenetére
Olvasd el az összefoglalót. Látni fogod, hogy kell daráló is, a keretet ezzel együtt célszerű meghatározni. Ha lesz még kérdésed (biztos lesz, csak legalább lesz némi rálátásod az egészre) segítünk. De ennyi infó kevés. Ha ragaszkodsz a pukimentes újhoz, akkor zsebbe kell nyúlni keményen. Ha jó a felújított is, ami semmi érdemes dologban nem különbözik, akkor is zsebbenyúlós, csak kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kotyogos fozorol szeretnek valtani valami minosegibb kavezas felé. Ha most kezdenetek Melyik gepet vennetek? Legyen minosegi, birjon ki eveket és uj legyen. Koszonom
-
weinmaker
őstag
válasz soldier2 #46904 üzenetére
Szerintem meg hagyjuk az egészet, mert nem érdemes több szót fordítani rá. Többen látták a bizonyítékokat is. Ha akartam volna, akkor megnevezem nyilvánosan, de nem ez a cél, hanem a tisztességes játék. A kiváltó ok pedig szintén le van írva ha elolvastad. Nem szeretném a kelleténél jobban szétoffolni ezt a topikot.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
válasz jveres #46903 üzenetére
Effelől szerintem sem volt senkinek egy percig kétsége, eddig is kitiltották, ezután is ki fogják. De ha már homár.... (legalább kerek perec tudjuk meg mi volt az ürügy, ha nyilvánosan vádolunk adjunk mellé nyilvánosan bizonyítékot is).
-
Xabi78
aktív tag
válasz weinmaker #46900 üzenetére
A pengellérre állítás meg felesleges, az embere 90% egyből tudta, hogy ki csinálta
Mondjuk ez sokat segít...
Szavaztam.
Én picit hiányolom, hogy nem lehet több kávéra, helyre, pörkölőre, baristára szavazni. Kávéból is több kedvencem volt, pörkölőből is több pörköldétől is rendelek rendszeresen. És bár szívesen adtam volna szavazatot a Pacificaffera az ár-érték arány miatt, és mivel szerintem az elmúlt 1-2 évben nagyon sokat fejlődtek, de a CMet abszolút értékben jobbnak tartom, de Pacifiék tényleg nagyon odarakták magukat, és ezt is szerettem volna respektálni...
Úgyhogy azt hiszem, kénytelen leszek duplán szavazni... az ér?X.
Cave canem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest