Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NomAAd5
csendes tag
válasz Mano66 #46994 üzenetére
Nagyon köszönöm!
... igen, erre volt szükség. Nem nagy dicsőség, de magamtól nem gondoltam, hogy ennyire neki kell feszülni.
Arra számítottam, hogy "Nagy erő nem kell majd hozzá." a hivatkozott hozzászólás alapján. Kinek mi a nagy erő.[ Szerkesztve ]
-
NomAAd5
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy CM 702. Gyári helyzetben van a kúpos őrlőfej. Eleinte 7-en őröltem, hogy elérjem a ~25 mp-es lefolyást (Gaggia Baby). Aztán más kávéval 5-6-on sikerült. Idővel már csak 1-esen sikerült elérni ezt az időt, de most ott tartok, hogy 0-n a Pacificaffe Tarazzu La Pastora-ból espresso mennyiség 15mp-nél rövidebb idő alatt jön át.
Néztem azt is, ami itt is van az összefoglalóban hivatkozva, hogy hogyan lehet állítani. Néztem is a gépet, felhasználói szinten szétszedtem, amennyire lehet, de nem nem tudom hogyan vegyem le a kúpos őrlőfejet, mert elforog az őrlőfej is a csavarral együtt, amikor tekerem, hogy kioldjam.
Segítséget kérek: hogyan kell leszedni az őrlőfejet? :Előre is köszönöm!
-
NomAAd5
csendes tag
válasz fragola.6035 #37137 üzenetére
Szerintem innen: [link]
Összefoglalóban van, gondoltam támaszkodhatok az ott olvasottakra. De akkor lehet, hogy én értettem félre amit olvastam. -
NomAAd5
csendes tag
A Baby Gaggia-mmal Expolygon-os szimpla szűrővel (13 - 214 / 1 TAZZA 7 gr.) készítek kávét. Huila (DE ezt sikerült elsőre) kávét CM 702 őrlővel 9-es álláson őrölve, személymérleggel kimért 14 kg-os "zömítéssel" 16 g-nyi őrleménnyel tudom elérni, hogy a felső szűrőig szépen felér, nyomot hagy rajta, szépen 25-30 mp alatt jön át rajta kb. 25-30 ml.
A szimplához az korábban olvasottak alapján kb. 9-g-ra (legfeljebb 14 g-ra) számítanék, de nem 16-ra... Tudnátok segíteni megérteni, hogy miért van ez, mit rontok el, vagy mit értek rosszul?
Előre is köszönöm!
-
NomAAd5
csendes tag
Alap / kezdő szemes kávénak keresek valami normálisabbat, a hagyományosabb, olasz jellegűek közül. Ha nem tévedek a Pasco Premium pl. ilyesmi.
A kérdésem az lenne, hogy milyen hasonlót tudnátok még ajánlani, ami szóba jöhet?Ezt is köszönöm!
-
NomAAd5
csendes tag
Pironkodva kérdeznék egy nyelvészkedés nélkülit: létezik olyan lap, ahol mindenféle kávéról írnak megbízhatónak tekinthető véleményeket? Akár angol nyelven is. Szeretnék tájékozódni, esetlegesen olyan kávékról is, amik nem ütik meg az itteni szintet.
Köszönöm!
-
NomAAd5
csendes tag
Ha szeretnék Budapesten egy igen jó kávét inni - nem feltétlenül a legjobbat -, melyik hely(ek)et javasoljátok és ott melyik italokat? Amolyan "referencia" jelleggel keresem, hogy a tapasztaltak megítélése alapján behatárolhassam magamnak, hogy mi számít igazán jónak.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
NomAAd5
csendes tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy az Expolygon 13 - 214 , 13 - 215 Gaggia szűrői a Danetti G012 és G034 -ének megfelelőek?
-
NomAAd5
csendes tag
Aluminium hidroxid?
"Vízben oldhatatlan fehér por, mely alumíniumsók vizes oldatából lúgok hatására gélszerűen kicsapódik..."
Pl. a zsíroldók amennyire tudom erősebb lúgok, lehet, hogy azzal lép reakcióba... -
NomAAd5
csendes tag
Otthoni használatú kávégép vásárlásán töröm a fejemet, ezzel kapcsolatban szeretném kérni itt a segítséget. Először automata gépben gondolkodtam - vonzó volt, hogy frissen darál, darálási finomság és a vízmennyiség állítható, minden az egyben, használtan kedvezőnek mondható áron kapható.
Át meg keresztbe olvastam és kerestem ezt a fórumot, az összefoglalót, a kapcsolódó oldalakat - persze nem teljesen. Azt megértettem, hogy itt a fórumközösség az automatákat egyáltalán nem javasolja, többek között pl. a megbízhatóságuk/javítási igényük miatt, de még inkább, hogy az elkészített ital minősége elmarad a várt szinttől.
Természetesen minél kedvezőbb az ár annál jobb, de szempont, hogy normális ital készüljön a felszereléssel, szóval nem úgy vagyok vele, hogy csak "30e/40e alatt".
Azt is megértettem, hogy bizonyos olasz gyártók (Gaggia , Quick Mill, Rancillio) bizonyos főleg régebbi (>10-15 év) modelljei ajánlottak.
Örömmel veszem, ha kiigazítjátok, ha valamit nem jól értettem.Felmerült néhány kérdés bennem, amire még nem találtam meg a választ.
1. Jól sejtem, hogy ha sikerül szereznem egy ajánlott régebbi gépet, akkor még 20-40...e Ft felújítást is érdemes hozzászámolni? (Meg persze espresso képes őrlőt.)
2. Mennyire javíthatók ezek a régi gépek, szóval mekkora esélye lehet, hogy egy olyan működőképeset szedek össze, amit már nem gazdaságos javíttatni?
3. Ha hirdetnek egy olyan gépet, amiről itt, vagy a hivatkozott oldalakon nem olvasok, milyen szempontok alapján tudom eldönteni, hogy érdemes lehet?
4. Kicsit körülményesnek tűnik ezeknek az ajánlott, régebbi gépeknek a fellelése. Van olyan új gép, amit ajánlotok, ami a szintet teljesíteni? Ha igen, melyik(ek)?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest