Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz
vTamas35
üzenetére
Persze, lehet csak egy dologra is szavazni, nem kell kitölteni mindet.
Lehet a mikropörkölőkre is szavazni. Bármire! Te írod be, hogy mire szavazol, nincs előre megadva semmi. Nincs regisztráció, semmi megkötés.
A pengellérre állítás meg felesleges, az embere 90% egyből tudta, hogy ki csinálta

-
waxos
csendes tag
QM0650-hez használ vki utángyártott duplaszűrőt? Hány grammal használjátok azt a szűrőt? Mi a jó módszer ennél a szűrőnél? Beletenni adott mennyiséget? Vagy telerakni méregetés nélkül, aztán a tetejéről lehúzni felesleget?
-
vTamas35
csendes tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Nagyon jó ötletnek tartom a szavazást (a fentiektől függetlenül), viszont lenne pár kérdésem, javaslatom. A kereskedelmi forgalomban kapható kávék alatt, csak a boltok polcain is elérhető kávémárkákat értjük, vagy a mikropörkölők kínálatára is lehet szavazni? (Aki szerintem itthon komolyan foglalkozik a kávéval, az pont nem fogyaszt boltit). Lehetséges-e csak adott pontokra szavazni? Én például szívesen szavaznék kávéra, pörkölőre, de pl. nem járok kávézóba, ezért nem is tudnék véleményt alkotni azokról, vagy a baristákról (a kedvenc kávézóm otthon van és a barista is elég király
) Ha ezekre a válasz le volt írva valahol, akkor én kérek elnézést 
-
weinmaker
őstag
Off-ként írom, és remélem nem zavar senkit, de fontos közlemény:
A Kávékorzó 2011-ben életre keltett egy programot "A Kávés Szakma Legjobbjai" név alatt. Az elmúlt években sokan, sok pozitív és kritikus véleményt is megfogalmaztak az elismeréssel kapcsolatban.
A Kávékorzó az első perctől kezdve a FOGYASZTÓK véleményét kívánta megjeleníteni, hisz úgy gondoltuk, hogy a szakmai szempontok alapján történő értékelésre ott vannak a nemzeti bajnokságok.
Ez ma sincs másként. Különböző média felületek folyamatosan elkészítik saját, szubjektív top listájukat. A kávés szakmában érintettek sokszor egyet értenek, gyakran nem, mi pedig azt gondoljuk, hogy egy adott szempontból vizsgálva bizonyára ezeknek a listáknak van létjogosultsága.Az általunk évek óta megrendezett Kávés Szakma legjobbjai is egy ilyen lista, a különbség csak annyi, hogy a lista összeállítását nem mi végezzük, azt kizárólag a FOGYASZTÓKRA bízzuk, azokra a fogyasztókra, akik nap mint nap fogyasztják a kávét.
Ha kedvelnek egy kávézót, vagy az ott dolgozó baristát, van kedvenc kávéjuk, vagy kávépörkölőjük szavazhassanak rá. Ez az egész kifejezetten a FOGYASZTÓK szavazásáról szól, és az ő kizárólagos véleményüket tükrözi, amely úgy gondoljuk, hogy egy fontos visszajelzés a szakma felé, illetve közelebb hozza a vásárlókat, vendégeket, fogyasztókat kedvenceikhez.
Éppen emiatt nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a szavazás és a szavazatok összesítése tiszta legyen a legkisebb manipulációt, vagy visszaélést is kiszűrjük és ennek észlelése esetén az érintettet kizárjuk.
Sajnos a mostani szavazásnál egyesek egészen más irányba próbálnak elmenni, és igyekeznek a szavazásba bevonni olyan embereket is akiknek semmi rálátásuk, közük nincs ahhoz, amire megkérik, hogy szavazzanak.Sőt egyáltalán nem ismerik a terméket, kávézót, vagy embert, akire szavazniuk „kell”, és így az egész számunkra, mint szervező, és a többi jelölt számára kétséges, és elfogadhatatlan eredményt produkálhat.
Az természetes, sőt kifejezetten támogatandó, hogy maga a kávézó, vagy barista, esetleg pörkölő kéri arra a vendégeit, fogyasztóit, hogy szavazzanak rá, ezzel semmi problémánk nincs, de egy „irányított szavazáshoz nem szeretnénk asszisztálni.
A tisztességtelen eszközöket használó szavazóktól elhatárolódunk, és ki fogjuk zárni a szavazásból.
A Mai napon sajnálatos módon értesültünk egy esetről, mely nem egyeztethető össze az elveinkkel. Az esetet rögzítettük, dokumentáltuk, hogy kiket hogyan és mire kértek fel, így az onnan és a megadott személyekre, kávékra történő szavazatokat nem áll módunkban figyelembe venni.
Mindenkit megkérünk a tisztességes, erkölcsileg is elfogadható viselkedésre, és a korrekt szavazásra.
Sok sikert, és tisztességes versenyt mindenkinek!
-
von toth
tag
A kávégépklinikára irányítottak a graeftől. Megbízható cég az?
-
Bazsee71
őstag
Szégyen, nem szégyen, elfogyott negyed kiló a Pacific Malabarból, mire sikerült a legjobbat kihozni belőle. Nálam 84 °C, 35s. Játszadozok még vele, de úgy érzem ennek nem áll jól a 25s körüli lefolyás. Ami nagyon furcsa, hogy nem egy sötét pörkölés, és ilyen alacsony hőfokot kér. Soha nem mentem le ennyire.
-
weinmaker
őstag
Idén is lesz Kávékorzós Díjátadó. Aki szeretne szavazhat a kedvenceire:
[link] -
Mano66
senior tag
Mindenki azt a manométert bánja,hogy nem oda való.Nem is az volt a kérdés,csak olyan képet találtam amin az is rajta volt.Nekem sem tetszik.Inkább a RANCILIO feliratot levenném.Helyére mehet a nagyobb PID kijelző és felirat pedig a gőzgomb és a gőzkapcsoló közé alulra.
"fragola.6035" : A hőszigetelést nem lehetne az autóknál használt szigetelő anyaggal megoldani.A PID házát körbe ragasztani ilyennel? :
-
Rison77
senior tag
Eladó, egy 3 hónapos Delonghi KG89 daráló ~1 év garanciával.. Brikkához használtam amihez tökéletes választás, ha nincs kedve az embernek tekergetni. Kb. 1-1,5 kg kávé ment át rajta. Érdeklődni privátban lehet.
Ár: 11.000 Ft
-
simi.esp.28
csendes tag
Ebben ez a szép, hogy kinek így tetszik kinek úgy. Nekem meg barátnőmnek is jobban tetszik beépítve így oda került. Amúgy is elég nehéz szerintem definiálni, hogy mi a szép, de persze bele lehet erőltetni bármit..

Plusz még vannak terveim a gőzcső melletti területtel, így ezért se akartam oda rakni.
-
SierraFox
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Nekem pont ilyen kéne.

És nem is sürgős.
-
jolti
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Manó,Simi.
Szerintem qurvajól néz ki! Ha bírja úgy a Pid a kiképzést, akkor tuti helye van.
Bár nekem a külső elhelyezéssel sincs sehol bajom. Igazából az számomra csak 20-ad rangú. Az első a funkció. -
Mano66
senior tag
Itt egy olyan amin az eredeti gomb van.Én azt mondom,hogy inkább legyen a PID a gőzgomb felett mint a házon kívül.Inkább nem PID-lem,de kívülről nem csúfítom el.

-
soldier2
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jobb mint az oldalán. Bár én a Gaggiát is kivágattam. A fa gőzgomb és a manométer nekem sem tetszik.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem nem a PID a legrettenetesebb (de szép szó...) ezen a gépen, hanem az a fa gőzgomb. Mint anno a műluxus fényes fabetétek az autók fekete kopogós műanyag elemei között.

Amit nem értek, hogy minek ezekre a gépekre manométer? Diagnosztikai eszköz?
Simi jobbra igazított beépítésével önmagában szerintem semmi gond nincs.
-
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
+1
szerintem is túl bazári -
vicces
addikt
ez a pid egyátalán nem illik erre gépre bárhova is rakod. mikor nagy ritkán állitok az én gépemen, nagyon idegennek tűnnek a pid pici, mütyürü gombocskái a nagy bumszli billenőkapcsolók után.
különben a képen lévőt én jobb hüvelykujjal nyomkodnám és sztem tökre passzolna ergonómiailag. -
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ez az xmt pid kicsit érzékeny a környezeti hőmérsékletre. Egyszer csináltam ilyet és egy idő után megbolondult a pid és mindenfélét jelzett ki, de amikor visszahűlt, akkor újra működött. Meg a műanyag tok is kissé deformálódott.
Ha jól le van szigetelve a bojler, akkor akár jó is lehet. Szóval védeni kell a hőtől. -
Mano66
senior tag
Ilyen PID beépítést valaki csinált már?

-
sz.zs.
őstag
A minap betévedtem a Lurdy-házba, gondoltam megnézem a Semiramist... hááát, azt a minősíthetetlen tárolást?! Nyitott fahordókban döglik a szemeskávé! Egy vendég éppen koffein mentést kért, a nő elővett egy műanyag tárolódobozt, abban volt előre ledarálva a cucc... szörnyű!

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Még féktisztítóval is kicsit küzdeni kellett, de lejött, most úgy forog, mint az álom. Köszi a tippet!

-
adpeter
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Én ebből a szériából egy ugandait vettem. Meglepően szép pörkölés.
Gyönyörű egységes színű ép szemek. Világosa pörkölés Szinte "új hullámos". Emiatt crema
nem nagyon van, na meg egy kicsit ki is szellőzhetett mintha kezdene döglődni.
Egyébként sokkal rosszabbra számítottam.Ennyi pénzért iható kategória.Vettem ugyanezt a fadobozost a Pennyből az Peru 100 arabica.
Az kicsit túl volt pörkölve, a szemek vegyes színűek voltak, olaj kiválással.De meglepően friss volt....és egész finom. Nyomokban még "florális ízjegyeket"
is
elő tudtam csalogatni. Tényleg. Ennyi pénzért teljesen jó vétel volt. -
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
egy 5literes palackos "gazdaságos" viz...
-
vikla007
aktív tag
ezt már kostoltátok?

-
Balus
tag
Készletkisöprést tartok:
Eladó egy pid-es Rancilio Nancy:
A géphez tartozik egy egyes és kettes kifolyó, gyári 2-es szűrő, utángyártott 1-es szűrő és egy ims felsőszűrő. Ára 85 eFt.
Eladó alkatrésznek - ajánlatokat privátba várom:
Gaggia Baby Dose (szállítás közben a ház sérült, egyébként működőképes)
Quickmill Sretta de Luxe. A felsőszűrő csavarja törött. E-Bay-en vettem.A gépek Miskolcon megtekinthetőek, átvehetőek vagy Bp-re tudom vinni őket. Nem postáznám. További képeket tudok küldeni.
-
handrash
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Lidl.
Azért érdekelne, hogy mennyire vacak. -
sz.zs.
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Ez jó!
-
And06
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
az a baj, hogy nem értek a témához semmit, igy csak számokat tudok összehasonlitani
mindenesetre a csapviznél valószinüleg minden jobb, mert a vizforralóra 2 forralás után kiül a vizkő a csőrre ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
van 1 viz aminek igy néz ki az összetétele: calcium: 20mg, magnezium: 4mg, natrium: 800mg (ez wtf?), TDS: 126.(a többit most nem másolom ide.) ez a viz vajon jó lenne vagy sem? (amúgy 5literes kiszerelésben kapható viz lenne). -
von toth
tag
válasz
vicces
üzenetére
Tehát elmondom akkor költői magasságokban mi történt.
A graef makacs (írta von toth verse)
Nyomom a gombot, de a gép megáll
Kicsi graef nem nem darál tovább
Kezem nyomja még, de nem történik semmi
Nosza rajta a kispajtás majd szétszedi
Lebontja mélabúsan babtartó részét
Kiveszi kúp acél izéjét
Megtisztogatja kis ecsettel szépen
Összerakja ismét precízen
de nem működik vala
Ezért írtam a szerviznek vala
Eddig itt tartunk (vala) -
Deadzone41
őstag
az összes oldott ásványi anyag tartalmat nézd, ennek kéne 250mg/l alatt lennie, de inkább 150 körül. a boltban kapható ásványvizeket nem érdemes kutatnod, kb az összes 500fölött lesz.
-
fragola.6035
aktív tag
Kiskonyha kávézó a MOM park közelében, aki arra jár, 3 féle presszó van, az Alchemy kitűnő, a másik kettő felejthető. ha valaki arra jár, érdemes benézni.
-
vicces
addikt
válasz
von toth
üzenetére
ezt most nem értem. szétszedted és azóta nem működik?
lehet a felső biztonsági mikrokapcsolót raktad rosszul össze amit a babtartály nyom le és azért nem indul.
a 800-asnál kieseik egy kis rugó és egy kis műanyag pöcök. az összerakásnál figyelni kell, hogy rakod össze. ha egyátalán nem repültek szét a szétszedésnél.én elekrtonikai műszerész vagyok, de a véleményem ugyan ez amit mondasz. lejár a gari és utána vegyél újat birka! ezért is választottam inkább valami teljesen más foglalkozást.

-
von toth
tag
válasz
vicces
üzenetére
Én nem piszkálok semmit, lebontottam a tetejét , aztán úgy maradtunk. Max tisztításig szoktam szétszedni.
Ezért is érdekelne, hogy ha sima kéziben lenne valami értelmes, mert amióta kinában gyártják az elektromos dolgokat azóta minden 2 év. És tök mindegy sokszor mekkora márka.
-
vicces
addikt
lehet csak valami kisebb-nagyobb kontakthiba. úgy látszik nem elektronikai műszerész a srác.
különben én a hario skertonal húzom az espresszókat, még ha senki nem is hiszi itt el. kapott egy extra pozicionáló gyűrű-alátétet is. igy még pontosabb. csak még be kéne állitani az átalakitás után elvileg. mert azóta sem használtam, hogy a graefot átkalibráltam: espresso ~ 26-30-as fokozaton
most jön a púder ahogy kell. még. -
soldier2
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Ennél azért kicsit több infó is jó lenne. Motor nem megy? Nem forgatja a kést (jellemzőbb)? stb. Simán lehet, hogy javítható, nem kell mindjárt cserében gondolkodni (szervíz?). 50k alatt nem kapsz webshopból sokkal jobbat. Hariot felejtsd el, kézi hajtányok közül ami nagyon jó eredményt ad 50k körül az a Helor, Lido (a 10-20k- tartományban nem tartósak, és használhatóságuk is kétséges)
-
adp
őstag
Ca,Mg,HCo3
De ugy tudom a nordat, verat ajanljak az itthon kaphatokbol.
De onnan is inkabb a nordat.
De van aki pl a ketto keveresere eskuszik.
Takarekossag szempontjabol en viz lagyito zsakot vettem. Bilt oscar a neve
Es a helyi artezi kutbol ontok bele vizet. Az otthoni csapviz allati kloros.
De ha tudsz olcson szerezni gyogyszertari tisztasagu desztillalt vizet, (csak az jo)tudok egy receptet ami a legjobb az iz szempontjabol is -
And06
aktív tag
hirtelen nem találom a keresővel ... nézegetem a palackos vizek összetételét, vizkövesedés szempontjából melyikeknek is kell minél kisebbnek lennie?
-
von toth
tag
Graef c702 három év harca után (már amennyiben napi 4 adagot annak lehet hívni) tragikus hirtelenséggel megadta magát. RONINNAK igaza volt

Kérdésem a következő: mivel fogyasztói társadalmunkban ismeretlen fogalom a tartósság ezért két irányba tudnék emlenni
1 HArio valami manuális önszórakoztatás
2. Valami normális olasz őrlő
Végül: a Hario presszóképes?
Köszcsi -
handrash
őstag
-
Eyesis
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
ment a pü
-
adp
őstag
Na igen ma nagyon befürödtem így sajnos. Izgatott voltam és lehet kicsit siettem a visszahűtéssel de végül elsőre húztam egy olyat, de olyat, hogy nem hittem a szememnek, jobban mondva az ízlelő bimbóimnak
Csak a hő a jó ég tudja hol lehetett, ja és délután ez ugyanilyen beállításokkal nem volt jó, a darálón is kellett egyet tekerni, és mintha mást ittam volna. Full nem értem mi van.Amúgy ilyen összetett klasszik cuccot még itthon nem ittam, legjobb az egészbe, hogy nem tudom milyen kv , de durván eltaláltam elsőre. Az a baj azóta sem sikerült megközelíteni azt a szintet 2-3 próbálkozással sem.
-
vendingo
veterán
válasz
simi.esp.28
üzenetére
15 baros pumpával, 2,1l víztartály, csészemelegítő, finom habos krémkávé készíthető vele.
Ismerős szöveg

Ezt tudják az áruházi gépek is 10 ezerért.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

különben a képen lévőt én jobb hüvelykujjal nyomkodnám és sztem tökre passzolna ergonómiailag.

mindenesetre a csapviznél valószinüleg minden jobb, mert a vizforralóra 2 forralás után kiül a vizkő a csőrre ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)