Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
tele lesz vele az ávéx fórum, nem hiszem, hogy ne publikálnák az eredményeket. nem a világhálóról szeretném kitiltani, csak innen

-
-
végtelenül egyszerű: egy olyan ember szervezi és csinálja, aki leírta magát nullára. több körben. és akkor sem szeretném ezt a dolgot ide engedni, ha az aktuális izéje atcélának "független" és "objektív". a tesztről magáról nincs véleményem, nem is azt minősítem, se a te részvételed (hajrá), de a szervezőjéről van és negatív, ez a topik pedig nem lesz felülete a népszerűsítésének.
egy konkrét aggályom is van egyébként: célából kiindulva ez az új szupiteszt valami ellenében lesz szupi és független, jelesül a kávékorzó tesztjeihez képest, mert "azok ilyenek-olyanok és legutóbbis x". na, csírájában szeretném kiirtani (megelőzni) ezt a sárdobálást azzal, hogy a témát innen kizárom.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Az itt található robbantott ábra alapján rendeltem az alkatrészeket a Danettitől. Becses nevén anti-static doser screen, ami a garat és a tölcsér közé kerül. A rögösödést, feltapadást hivatott megakadályozni.
Illesvik: SJ-hoz szerintem a típus Electronic változatának a motorakaró lemeze lenne megfelelő, de erről biztosan nyilatkozni nem tudok.
-
Wolfy999
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A villához tudsz egy linket adni? Azon én is gondolkozom. Mi az az anti-sztatikus rács? Hova kerül rá?
Nekem is nagyon bejön a Major, sokkal kénylemesebb használni, mint a K6-ot volt, és finomabb is vele a kávé. Bár ízben nem volt akkora az ugrás mint árban! Az ascaso mini és a K6 között sokkal nagyobb volt a szakadék ízben, mint a K6 és a Major között. -
adp
őstag
Bevettek egy független kv tesztelésre. Ahol 5 ember, 11 fajta kvt tesztel, úgy, hogy semmit nem tud róla. A kvk sorszámozva érkeztek 0 infóval. Vagyis annyi az infó, hogy az összes A-R blend, szóval aránylag egy árfekvés (lehet szerintem)
Az első nekem állati sötét, és mocsaras volt. Egyiket sem tudtam meginni az 5-6 italból amit húztam belőle. Alacsony és magas hőfokon is bántó mocsári robi. Magasabban kicsit csitul, de kb olyasmi mint egy Pellini Break Rosso.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Úgy néz ki, hogy tényleg jó vétel volt, bár még egy mérés vár rá, de nem tűnik úgy, hogy gondja lenne. Szépen lassan azért kúszik fel a költség.

Daráló postával: 88k
Tölcsér: 5k
Átalakításhoz, felújításhoz szükséges alkatrészek: 20k
Új kések (ez még nem most kerül bele): 14kAz alkatrészes tétel mondjuk lehetne kevesebb is, de rendeltem rá új szűrőtartó villát is (E változatét), gumi talpakat, matricákat, állító kart... A villa amúgy a húzós tétel, önmagában majdnem annyi, mint a motortakaró lemez és az anti-sztatikus rács együttesen.
És akkor még lehet neki új dizájnt adni (~20k), illetve frekvenciaváltóval tuningolni (~30-50k).
Neked eddig hogy tetszik? Én nagyon megszerettem, most a Major a rendszer fix pontja.

-
Wolfy999
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Azért azt a Major-t te elég jó áron vetted. Ha hozzádobod az új kés és a karba örlős átalakítás árát, akkor sem lesz vészes. A reális ára szerintem 130-140 körül van, ha szép állapotban van, új késsel, átalakítva. Én is beszéltem az eladóval, de addigra te már bejelentkeztél arra a Majorra, úgyhogy én lecsúsztam róla.

-
Surda-
őstag
Reggelente tejhabosítás közben minden reggel megcsap egy illat. Elég fura,mintha mosószer lenne.

Aztán a tejnek már nincs ilyen illata.
Nincs valami ötletetek,hogy ez mi lehet?
Semmiféle mosószerrel nem mostam a gépet, vízkőtelenítés is rég volt, tersonetezés is.
Ötletem sincs,hogy ez mi lehet
és eléggé idegesít. -
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Kicsit sarkos leszek: ha újban kellene gondolkoznom, akkor vagy egy Fiorenzato F4-et vennék, vagy egy CM702-est (ezt használtam is). Közte nyugodt szívvel semmit, pláne nem 100-ért egy 50mm-es síktárcsás őrlőt. Egyik barátomnak kerestem kezdő gépet, és ráfordulva a témára csak erre a következtetésre tudtam jutni.
Éppen ezért nálam egy használt Mazzer Major lett a befutó, most jöttek meg az alkatrészek a karba őrlős átalakításhoz, ezzel léptem át a 100 ezres határt.Szűrő esetében pedig ha lennétek páran, akkor megfontolandó összehozni egy rendelést a coffeehitről, LM szűrőkbe érdemes beruházni, akár többre is, mert kávéja válogatja, hogy melyik lesz a befutó. Reneka is jó, de annak az árából a teljes LM felhozatal megvan (7g-14g-17g-20g).
-
Mano66
senior tag
válasz
SierraFox
üzenetére
Még mindig vacilállok.A gyerek haza jött és még hozzárakott az eldöntendő alaphoz megkötést.Kértem a danetti-től ár ajánlatot a EUREKA MIGNON-ra,de még válasz nem jött.Lehet megvárom a Black Friday-t,és rendelek kintről valamit.Ha már elköltök egy ~100-ast azt legalább ebben az ársávban a legjobbra akarom.Így nem kapkodom el.A kávéfőzőt nem bántam meg és a darálót sem szeretném.
-
Mano66
senior tag
A Silvia-hoz melyik szűrő kosarat vennétek a gyári helyett?
vagy
Teszteket elolvastam,de vélemények jobban érdekelnek.
Tudom a felsőt is cseréljem.
Ha lesz időm rá megy bele a P.I.D. is.
-
Bazsee71
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Adj neki nyugodtan, én legutóbb 94-en húztam, úgy már mondhatni, hogy mutatott valamit. A crema meg gyorsan elillan, akárhogy is próbálkozom.

Rison77: nem tudom mikori ez a Cunill, de nem tűnik mai darabnak, így kérdéses, hogy a kést cserélni kellene-e vagy sem. Adatlap alapján amúgy nem lenne rossz. Illetve ez dózeres, a CM702 meg nem. Utóbbi talán még akciós az edigitalnál, 29-ért 2 év garival szerintem jó kis kezdő masina, innen még bármerre indulhatsz, és eladni is könnyű.
-
jolti
senior tag
válasz
vikla007
üzenetére
Megmondom neked őszintén, hogy nem lett egy nagy durranás. Vagy csak nem erre számítottam.
Mondjuk biztos, hogy lehet ennél sokkal jobb, hisz ez csak az első alkalom volt. De még majd adok neki esélyt.
Meg szerintem ide ehhez gyümisebb kávé kéne. Ez kesernyés volt egy kicsit. Persze lehet a finomságot sem találtam el. Sőt biztos. Bár jó durvára daráltam.
Igazából én a V60-at szeretném kipróbálni már egy ideje. Sok jót hallottam róla. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem tudod miért adta el? Kicsit fura, hogy vesz valaki valamit kb 30k-ért és meg sem próbálja elsózni 15-20k körül? Azt mondanám leesett a kamionról, de ezeket nem gyártják olyan mennyiségben. Ami nekem van mezei Kalmár tamper (sima fa nyél, semmi extra, ezügyben nem kapott el a "must have" érzés) azon teljesen függőlegesen áll a nyél (nem csak a sajátja, de a régi Concept art nyél is). Bár lehet esztergába befogva asszimetrikus lenne. Nem lehet, hogy valaki rád sózott egy selejtet? Bár akkor a nyél is az kéne legyen. Ki érti ezt?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Kezdő darálót szeretnék vásárolni egy baby/classic szintű főzőhöz ami későbbi projekt. Mint kezdő daráló a graef 702-őt néztem ki, de jófogáson találtam egy cunill-t , viszont semmi érdemleges információhoz nem jutottam róla, böngészve az internetet. Szerintetek be lehet próbálni, vagy felejtős készülék? -
> p, I, d paraméterek beállításán múlik
Pontosan, legfokepp azert, mert a PID, mint algoritmus az nem jo vagy rossz -- elvileg az harom dologtol fugg, es kesz:
Tehat ha a szenzor pontos, es a PID az tenyleg PID, akkor a harom parameterrel mindent be tudsz allitani (marmint mindent, amire egy SISO PID kepes -- ami nem sok, de a celnak megfelelhet).
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
pudding próbája mindig az evés. ha pontatlan a mérése (vagy a mért adatok kijelzése), az csúnya hiba. tulajdonképpen egyedül annyit akartam mondani, hogy pont a "nem lő fölé" viselkedés az a p, I, d paraméterek beállításán múlik elsősorban (illetve van pár extra paraméter, ilyen-olyan csillapítás stb. mindegyiknél, gyártófüggően), ha szar a gyári algoritmus, akkor is kiküszöbölhető.
-
hifis50
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kösz a választ, ez tényleg banális hiba, kár érte, de jobb gyártástechnológiával talán kiküszöbölhető.
Ami a Combatot illeti, ott lehet, hogy a mechanika a ludas, mert sajnos nem jött be az egyszerűbb megoldás, hogy a pontos részegységek eredőjeként a futáspontosság (egytengelyűség) is elegendően pontos lesz. Túl sok alkatrész adja ki az eredő tűrést, így mégis csak be kellett rakni a szerelés közbeni állíthatóságot. (Ezt a fej két részének centírozhatóságával lehet megcsinálni.) Ami példányt láttál, lehet, hogy még nem volt beállítva. (Átalakítva állíthatóra.) De amúgy kösz a dicséretet, bár a valóság csak használat közben derül(ne) ki, de még erre is sort keríthetünk. -
fragola.6035
aktív tag
Nem is a szonda pontosság itt a lényeg, hanem hogy a pid és a kontroll hőmérő ugyanazt mutatja, vagy a pid azt mutatja, amit látni akarok és nem feltétlenül a valóságot. A rexnél ez előfordul nagyobb vízterű bojlernél.
Az omron azt ígéri, hogy olyan kurva jó az algoritmus, hogy pl nem lő fölé.
Hogy most ez a kínai omron mennyire eredeti, az kérdéses, de ha egy jó klón, akkor akár használható is lehet. A Marzoccoba én is inkább a bevált Sestost tettem, de az omron a pár órás próba alapján jól működött.
De mondom, a Sestos is jó volt, nyugalmi állapotban 2-3 tized fokon belül maradt, de volt egy nagyobb hodeg víz beáramlás, akkor mindig túllőtt 1, esetleg 2 fokot. -
vicces
addikt
Asszony meglepett ma kV-val. 2018 szeptemberig ok. Ennél frissebb nem volt most a környéken. Nem írja, de biztos blend.marmint robusztas
Lehet nem várok míg elfogy a kenyai és holnap lecsekkolom. gorilla -
válasz
fragola.6035
üzenetére
a szonda pontosságához nem tudok hozzászólni, de az AT részhez igen, az is algoritmus kérdése, biztos van PID, ahol jobb, máshol rosszabb. a Sestos például használhatatlan eredményt adott a Dalla Cortén (nagyon túllőtte). de lényeg a lényeg: elvileg a legelvetemültebb PID-nek is manuálisan beállíthatónak kell lennie, és ha nem szar a szondája vagy a logikai rész konkrétan, akkor működnie kell, végülis egy ultra primitív on-off vezérlés és kész.
legjobban egyébként a fehér felirat tetszik az Omronban, az nagyon dögös

-
vicces
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
az ahogy irtad, hogy ezerötért vateráztad, mindent elmondott, de most már érthető is világosan mi-miért. reggel jót nevettem azon a hozzászóláson.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
hifis50
üzenetére
Az M8 menet a talpban nincs egy tengelyen a talppal. Befogtuk esztergába úgy, hogy egy tengelyre M8 menetet vágtunk, mert le akartunk szedni belőle 2 tizedet, úgy kóválygott, hogy máshogy kellett befogni. Le is videóztam. De ha beletekerek egy hosszú csavart, akkor szemmel is látszik a dőlés. Nem akkora baj ez, csak mégis egy magas árfekvésű tamper.
A megmunkálás minősége sem elég szép egy ilyen árkategóriás tamperhez. De a nyél az nagyon korrekt.Láttam a Combat őrlődet is, na azon nagyon szép munka van. Bár a forgó kés szemmel láthatóan igen üt, de biztosan a késben van valami hiba, de lehet, hogy csak színbeli eltérés látszik ütésnek, de csak plexin keresztül tudtam nézni, mert másképp leáll. Az az őrlő, a maximumon is túl alacsony motorfordulatot kivéve, nekem nagyon tetszik
-
hifis50
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bocs, hogy rákérdezek, de csak furdal a kíváncsiság, mi nem stimmel a ceruza tamper talpán? Merthogy nem egy ördöngős eszterga munka egy ilyen talp, mit lehet ezen elrontani? Így ránézésre egy tippem van, hogy a felső felület erősen kúpos, ami a dizájnnak jót tesz, de ha valaki a talpat nyomja tamperelésnél, és nem a nyelet, (például én), itt egy laposabb kialakítás jobban használható. Ezen kívül még az átmérő, az éltompítás és az alsó talpfelület felületi érdessége jöhet szóba, mint hibaforrás. Ezek közül mi nem oké?
-
adriankoooo
senior tag
47-mm-es a K6-on a nyílás. Nem tudja esetleg valaki, hogy melyik körtefecskendő kell nekem?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nem ez a lényeg hogy mennyit keresek rajta, mert az nem igazán izgat, de jótékonysági intézmény se vagyok.
Kapok kéthavonta 15 darabot, ami kevés. Drágán nem fogom adni, mert nem az a cél, hanem aki idejön hozzám az aránylag elégedett legyen. De marketingből gyenge vagyok, így lehet, hogy nem így kellene csinálnom, de így csinálom. Nincs főnököm, aki megmondja a frankót, így azt csinálok, amit gondolok, de lehet, hogy ez teljesen szar.
No bosses, no rules.... -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Csak hogy én is beleugassak! Ha nem éri meg a tampersegédet eladni 3.000-ért, add el 5000-ért, tamper + segéd kombó akciósan. Mindenki jól jár, és nincs ez az időről időre ez a sárdobálás, sértődés, stb.
-
paljoc
tag
A felek holnap reggel tamper segédjeik kísérétében az erdő melletti hajnali párától gőzölgő mezőn megjelennek, egymásnak háttal álva, 10 lépés után megfordul es tüzel!!! Ja, párbaj elhalasztva, egy 41-es lali.hu tampersegéd még nekem is függőben van!!!

-
fragola.6035
aktív tag
A telefonba szettről volt szó, ami tamper + tölcsér. Mondtam, hogy nem 100%, hogy van, aztán kérdezted, hogy mikor lesz, mondtam, hogy talán 2 hét. Nem volt szó róla, hogy csak tölcsér kell, mivel logikusan csak tamperrel lehet használni.
Mindegy, akkor sincs most tamper, ha ezer évig írogatunk itt. Bemásolhatnám a gusztustalan hangvételű privát leveledet is.
Csak tölcsér van jelenleg, de csak szettben eladó, így két hét múlva lesz. Ha nem jó, akkor máshol kell érdeklődni, biztos van más szakinak is, nem én találtam fel. -
Tonyo
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mivel hazugnak neveztél kénytelen vagyok mégis válaszolni.
Az első hozzászólásomat a témában épp pontosan ezzel kezdtem, hogy ajánljon valaki másik helyről ilyet, mert tamper nélkül nem vagy hajlandó segédet küldeni, és akkor megint leírom: Ezt egy szóval nem mondtad telefonban, amikor először felhívtalak!!!!
Nem értem, hogy ki hazudott itt.
-
Wolfy999
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Facebookon néztem is, hogy egyik képen még az Omron van, a másikon meg már Sestos. Nekem a Baby-re került anno Sestos PID. Az AT nem tudta úgy belőni, hogy elégedett legyek vele, de a paraméterek hangolásával már sikerült úgy beállítani, hogy csapolás közben se esett 1 foknál többet, stabil állapotban meg csak néhány tizedet ingázott fel-le.
Amúgy ez az Omron nem tud tized fokokat is kiírni? -
fragola.6035
aktív tag
Telefonon azt mondtam, hogy egy darab 41-es tamperem van, amire bejelentkezett valaki pár órával ezelőtt, de nem küldte a postázási adatokat. Ha aznap nem küldi, akkor neked küldöm el.
Késő este pedig ezt írtam:
A tamper segéd mindig csak elég korlátozott számban van és a gyártatása sem túl nyereséges, így azt magában nem tudok küldeni. Meg kell tartanom azoknak, akik már korábban vásároltak, vagy munkát hoztak.Ronda dolog így nyilvánosan hazudni!
Én is lezártam a dolgot. -
Tonyo
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nekem ilyet nem írtál és telefonon se volt arról szó, hogy csak akkor lehet segédet venni tőled, ha tampert (vagy bármi mást) is vesz az ember.
Azt viszont megbeszéltük, hogy visszajelzel még aznap, hogy akkor most mire is számíthatok. Nem így tettél.
Úgy intézed az ügyeid, ahogy akarod de ne kelljen már könyörögni, hogy költhessek nálad

Részemről lezártam.
-
fragola.6035
aktív tag
Simán csak az AT-ot lefuttattam és jó volt. Tettem mellé egy kontrol hómérőt is, hogy nem-e csak a PID "hazudik", mint egy-két REX-nél van, de ok volt.
Végül SESTOS pid került a Lineába, de az néha 1 fokkal fölé küldi a 3.5 literes bojlert is.
Magamnak vettem ezt az Omront a Brasiliámba, ha végre kész lenne, akkor majd kiderül, hogy kisebb bojlernél mit tud. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
...de ennek kevesebb köze van a pid márkájához és több a beállításaihoz. még a - szerintem - középszarul beállítható sestos-t is meg tudtam úgy berhelni, hogy ne nagyon lőjön túl a dalla cortével, és ha jobban érteném az összes paraméterének működését, bizonyára bármilyen viselkedést be lehetne lőni rajta.
-
fragola.6035
aktív tag
Hétvégén próbálgattam egy Omron pidet egy LM Lineán. Elég jó cucc, kár hogy drága, de majdcsak megy le az ára. Nagyon pontosan tartja a hőmérsékletet és soha nem lövi túl. [link]
-
fragola.6035
aktív tag
Azt azért mindenekelőtt tisztázzuk, hogy nem tudok visszajelezni mindenkinek azonnal kénye, kedve szerint. Nem egy irodába töltöm a napomat internetezéssel, hanem dolgozok, általában csak telefonról tudnék írni, de arról nem írok. Aztán ha este gép közelébe kerülök, lehet, hogya napi 10-15 levélre nem tudok válaszolni, aztán meg elmarad. Azért van a FB oldalamon telefonszám, hogy ha akar valaki valamit kérdezni, akkor felhív. Bárkivel bármennyi ideig tudok beszélgetni, nem sajnálom rá az időt.
Neked azt írtam, hogy akkor küldök tölcsért, ha majd lesz tamper is.
A tampersegég tölcsér egy nem nyereséges termék, egyszerűen éppen csak kijön az árából Azért tartom, hogy legyen azoknak, akik mást is kérnek, vagy megtisztelnek a bizalmukkal és rám bízzák a gépük javítását.
Adassék már meg nekem az, hogy tartsak a polcomon pár tölcsért és azoknak adjam, akinek akarom. -
sz.zs.
őstag
Sziasztok, Pacific Decaf kapható valahol Bp.-en? Csak hogy ne kelljen kifizetnem a kávé árával megegyező szállítást...
-
Tonyo
őstag
-
Tonyo
őstag
Na a fragolás kör nem jött össze, rendeltem tőle 41 mmes tampert és segédet, de miután megtudta, hogy a gép nem nála lesz pidelve, vissza se jelzett, hogy akkor végül küldi-e vagy sem.
A temper persze elfogyott a segédet pedig csak olyannak küld, aki munkát hoz vagy már vásárolt.
Hát ezek után nem tudom ki visz neki munkát. Gratulálok!

Szóval a kérdésem, hol kapok még tampersegédet?
-
Mano66
senior tag
A Silvia szaporodásának vége. 90 fonttal fentebb ment az ára.Aki vett még időben tette.
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nagyon jól sikerültek! A bal alsó sarokban csak nem egy prototípust láthatunk?

-
jolti
senior tag
Ja! Azt akartam még írni, hogy gratulálok az új gépekhez a tulajoknak!
Sok jó kévét velük!
Szemérmetlenül Szaporodnak (a) Silvia-k!
😀
Hál istennek! -
jolti
senior tag
Tök ugyan azok ezek. Szerintem ugyan azon a gépsoron is készül.
Csak a Vst-vel kaptam papírt, meg fotót, ami miatt kétszer annyiba került, mint Strada... 😁 Lehet a fotó is ugyan az mindegyik szűrőhöz. 😁
Itt szerintem csak a tudat dob pszichológiailag a drágább szűrőn.
Ki az hülye KV náci aki bevallaná, hogy tizenezres drága, barista világbajnokságok hivatalos szűrőjét néha legyőzi egy 4400.- ims.Tonyo.
A szimpla az La Marzocco. Az a baj, hogy a szimplát elég nehéz összehasonlítani a duplával.
Amúgy ez az Lm szimpla sokkal jobb, mint az Expolygonos klónja! -
Surda-
őstag
Köszi srácok a beszámolókat

Én is írok egyet.Egyetemi büfé (mindegy melyik)

Megnézem,karos gép, jajdejó,hátha...
Automatásat nem iszom.
Na, kollégák kikérték a kvt, a következő történt.
Emberünk leemelte a kart,amiben állt a zacc, azt elkezdte egy ronggyal kitörölgetni. Ez elég hosszan csinálta.
Aztán fiók kinyit és egy kanállal a szűrőbe lapátolta az előre darált kávét, ami valami műanyagban állt.
éreztem,hogy itt nekem már nem kell kávét kérnem
Ezek után kar fel,gép elindít és az egészet egy üvegpohárba csapolta, ami tiszta kávé volt,látszik,hogy egész nap abba húzza a kávékat, lehet nem fér alá a műanyag pohár...
Na,ez baromi guszta volt.
A végén még egy picit rányomott,legyen már több a kv...
Aztán ezt átöntötte egy kétdecis műanyag pohárba,majd annak a felét egy másikba, így készült el a két presszó
Kollégák csak annyit mondtak: ez ihatatlan.
Eléggé abszurd volt az egész
-
jolti
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Tessék egy pár szavas beszámoló az eddigi tapasztalatokról.
Nagyon f@sza szűrő a Vst. Nagyon megszerettem.
Olyan mintha levágná a kellemetlen ízeket a alul-felül és csak a kellemes ízeket hagyná bent a kávéban. Olyan mintha kisimítaná a kávét. Csökkenti a kesernyét és a savasságot és az édesebb ízjegyeket hagyja benne.
Viszont az Ims nem is olyan rossz hozzá képest.
Jobb a Vst, de van egy-két kávé ami viszont finomabb az Ims-el. Ezen mondjuk meglepődtem én is, de mivel a reggeli két duplából az egyik ezzel, a másikat azzal készítem, 10 perc különbséggel, így e eléggé kiérződik néha.
Legalább is nekem ez a tapasztalatom idáig.
Lm 7 g - Ims 18 g - Vst 20 g
( Az ims-nek kicsit gömbölyű az alja, így azért látszanak a lyukak nem egyformának, de amúgy azok. Lehet egy papírlapot kellett volna a szűrők alá tenni.)
-
vikla007
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
SierraFox
üzenetére
Én még küzdök a Pacific Malabarral, elég hamar szőkül, így ha nem állítom le időben, akkor kicsit keserű. Ma már sikerült majdnem időben elcsípnem (sajnos elméláztam), megvolt a test, kis finom sav, de sajnos egy kis keserűség is. Reggelre maradnak a beállítások (PID 86 °C), 3-4 másodperccel hamarabb (28-29s körül, majd ahogy a színe adja) állítom majd le.
Tegnap este másodjára került elő a fagyasztóból a Decaf, de másodjára is csak egy híg löttyöt sikerült hozni, pedig nem zubogott át a víz. Halovány és semmi test (és így persze semmi bántó mellékíz). Páromnak lett belőle tejeskávé, oda volt érte, mert ott kakaós tejbe csapott át a jellemtelensége. Ma megpróbálom 2 °C-kal magasabb hőmérsékleten (88), de ha valakinek van tippje az ízek előcsalogatására, az ne tartsa magában.

Viszont megérett a döntés, hogy a december eleji budapesti utam alkalmával hozok egy CM Alfonso-t is, a Kék Elefánt óta kísért.

-
ZüD
tag
-
SierraFox
tag
Ma megérkezett a Silvia. Szerencsére éppen 3 hetes lett a Pacificaffé Malabar, úgyhogy kibontottuk. Olyan finom csokisat sikerült belőle húzni, hogy az asszony majdnem az enyémet is megitta.

A darálót sokkal finomabbra kellett állítanom, mint a Saeconál.
Jó döntés volt a Rancilio, hihetetlen a minőségbeli ugrás a Poemiához képest.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Razer Iskur Gaming szék, zöld
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélem végül kellemesen csalódok. Majd megírom azért mire leltem!