Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Igen, es erdekes hogy nem tul nagy a tartomany amiben mozogni kell, ugye 86-96 amit allitani lehet es ebbol a 87-90 kozottit hasznalom nagyreszt.
-
vendingo
veterán
válasz
Xabi78
üzenetére
Nem azért mert nekem ilyen van, de szerintem a legszebb a világítós bakelit baby!
Ma veszem át az arany GC-t, de szerintem a baby fog maradni, sokkal jobban tetszik.
Eddig csak egyet húztam vele, nem lett az igazi mert állítani kell a PID-en, de meglehetett inni. Alakul a dolog
krupiz Mindig volt valami baja, vagy szivárgott, vagy a termosztátok döglöttek be, szét volt rohadva minden fémalkatrész benne a sok szivárgástól, a csavarokat úgy kellett kifúrni, menetes szárakat kellett bele ragasztani, hogy újból össze lehessen rakni, a pumpa is elhalálozott, full retek volt mindenhol. Ezt anno 5000Ft-ért vették vaterán, utána volt rajta egy tömítéscsere, úgy került hozzám. Most kapott egy nagy generált. Jön még hozzá sok extra, és tuti lesz.
Lesz mellé egy komolyabb gép, de addig is van mivel átvészelni azt az időt, amíg találok neki utódot. -
And06
aktív tag
jóideje már csak szimplákat húzok, de a szeptemberi pörkölésü döglődő guatemala miatt elővettem a VST duplát. a lefolyás ugyan nem lett szebb, de izre sokkal jobb. tanulság nincs, hacsak nem annyi, hogy a VST 15g-s kosár köröket ver az utángyártott LM szimplára. persze csak igy a döglődő kávéval, friss kávéval megközelithető az eredmény szimplával is, de ugyanolyan soha nem lesz.
u.i.: jobban belegondolva nem is utángyárott LM szimplám van, hanem gyári LM szimpla.

-
Upo
addikt
válasz
kk831228
üzenetére
Nem tökéletes, legalábbis angolra googlefordítózva gőz van, de a vizet nemigen nyomja. Szét kell szedni kipucolni az biztos, a pumpát is, de lehet hogy új kell bele. Meg az egyéb korrodált dolgok amit esetleg cserélni kell. És még el is kéne jutnia Salzburgból valahogy ide, ami Ausztria túlsó vége. Ha ezeket összeadod, annyiért itthon is vannak ajánlatok. Vagy pl. múltkor angol ebay-en elvittek az orrom előtt egy króm classicot, 2 kar, szűrők, és még valami eredeti gaggia tisztítószer is volt hozzá, 69 font+15 font posta, annyit simán megért volna, csak bealudtam egy kicsit és már csak azt láttam hogy közben elvitték.
-
kk831228
addikt
Na meg van az iberital...

-
kk831228
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ez biztos hogy 2015-ös, mivel eddig nem volt az MM-be GC...

Surda: Daráló az van...

-
-
bacskait
tag
Vendingo!
Az itteni emailcímed él? Küldtem rá egy levelet. -
Keresztapper
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem volt, és 30-ért adtam el. Szerintem azért annyit simán meg is ért, legalább is remek kávékat húztam vele, már amennyire meg tudom ítélni. Lehet, hogy tévedek, de szerintem ezekben 3dl körüli a bojler kapacitása, így a duplák csapolása sem volt különösen problémás. Én szerettem.
-
vendingo
veterán
Egy ilyen gaggianak mennyi a reális értéke?
Ez ugyan az mint a GC/GB? Tudnék egy ilyet ~10 ezerért, ha megvan még. -
Hoek
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszi, beírtam a karácsonyi ajándéklistába ;-)
-
Hoek
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Erre gondolsz? GC-be kellene.
http://kavegepbolt.hu/spd/1086509/Felso-szurotarto -
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szerintem talán pont te írtad, hogy még megg kell oldanod a rezonanciát XD
-
-
meander
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mi lett végül a megoldás? Fotót készítettél esetleg?
-
vendingo
veterán
Köszönöm mindenkinek a gaggia alkatrészekre vonatkozó ötleteket. Sikeresen elherdáltam 11 ezret mindenféle limlomra: Ipari felső szűrő, réz vízterítő, vízlágyító cucc+ bele gyanta, 5 kartömítés, rengeteg postaköltség.
Ehhez hozzájön még simi mester által végzett halálból feltámasztás. Egy zsák pénzt rálocsoltam egy olyan gépre, amit pár hete ki akartam dobni a kukába, mert annyira ramaty volt. Alig várom, hogy tesztelhessem a gépet, kiérezhessem ennek a sok pénznek az ízét a kivonatolt kávéban. Sokan mondják, a pénznek nincs szaga, remélem íze az van
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A rézcső rezonálás megoldva.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Jaja, a többi mind 100% A.
De érdemes a decaf-ra rákóstolni, nagyon jó, és vakteszten nem mondanád meg, hogy koffeinmentes cucc !

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
húúúú a feka GC nagyon adja! vmi szédület zsivány!
pirulok, sárgulok... 
a rézcső zörgésre született amúgy vmi megoldás? izgatottan várom a bréking nyúzokat!
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Jól van Adrián, ülj le egyes: most nézem, hogy amiket én iszok jellemzően 100% A. Csak a Get Up 50%, de azt még nem is kóstoltam.

-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
esetleg odaírhatnád a koffein tartalmat, ha tudod. Most foglamam sincs mi az amit bátran ihatok este 6-kor.
Ne hari,de hangosan felröhögtem. Láttál te már olyan pörkölőt, akár retail kávét aminek oda van írva a koffein tartalma ?

Este 6 után amit biztosan ihatsz : P&Y Santos decaf.

-
kk831228
addikt
Üdv!! Nézelődtem egy kicsit ez a típus mennyire ajánlott, megéri az árát??
[baby dose] -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
Surda-
üzenetére
Én lenyúltam édesanyámtól, azt se tudta hogy van ilyen otthon...

Ikeában láttam mostanában, de nem tudom mekkora a tölcsér aljának az átmérője.Majd következőre viszem a tolómérőt..
And06 : Én szitálok a szűrőbe, ezzel a mozdulattal csak belerendezem ami félrement. Lefolyás tökéletes így, szóval ha keletkezik is valami rög, nem számottevő.
-
And06
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
ez a módszer jobb eredményt mint a WDT? csak mert a videón látszik, ahogy keletkeznek a rögök a kosárban

-
BOANerges
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Üdv EvriBodri!
Mivel lehet nem drágán, de viszonylag megbízható eredményt kapva vízkeménységet mérni?

-
Surda-
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ilyen tölcsért hol kapok?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Állat!Nálam is ez a módszer vállt be, szitálással, opcionálisan kis keveréssel a végén.
A terpesz is fontos, de még fontosabb, hogy xx:xx:20 másodperckor indítsam a csapolást, csak akkor lesz tökéletes az eredmény. Ezt mindig megvárom.

-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ezzel még lógok neked. Habár nem saját videó, de ugyanígy csinálom nagy terpeszben..
Pacsi a szitálóknak! 
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon változtatna eléggé hasonló a két vízterítő.
Gyorsan felraktam egy GC-re őket. Réz vs Alu.
vendigo: holnapra nálad van. Adriántól tanultam ezt a vaterafutáros dolgot, eddig bejött..

Vízlágyításra elvileg mindkettő jó, teszi a dolgát. A patronos olcsóbban kijön utántöltögetve vagy regenerálva. -
Illesvik
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Van új oldal?
-
adriankoooo
senior tag
Hőfok: én már a két gép egyforma PID értékekben sem hiszek. Szyszkonak is ha jól láttam Twin van, ami nála 87, az nálam 80. Namármost, ha én 87-en készíteném, csak egy fekete kesernye folyna le. Most az őzikebarna színre törekszem, az meg 80-nál van. Pedig Paljoc is 87-88-ot ír az új oldalon.
Paljoc:
esetleg odaírhatnád a koffein tartalmat, ha tudod. Most foglamam sincs mi az amit bátran ihatok este 6-kor.
Már alig várom a Yirgát, a mester személyesen hozta le vidékre.

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt a rézt én is bevállalnám, ha valaki megerősít, hogy a vízterítésen semmit nem változtat. Már csak azért is, mert az eredeti elég ramaty állapotban van, még ha a feladatát el is végzi.
Simi?
-
vendingo
veterán
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Sebaj. Mindenképpen cserélem az ünnepek után, mert az enyém elég ótvarul néz ki

Kíváncsi leszek a gépre, de szerintem nem fogok csalódni
Szerinted holnapra megjön?Vízszűrésre mit ajánlanál? Oscar zsákot, vagy azt a patronos műgyantás izét, amit a csőre kell dugni?
Próbálok mostantól jobban vigyázni rá. -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Bakker, postán van már a gép.
Pedig szoktam venni meg adni ilyen felsőszűrőt, direkt azért hogy ne kelljen expolyba mennetek.
Csak így a postázós dologba ez kimaradt.
A réz vízterítőt viszont a kedvenc kecskeméti cégünktől vedd, mert az expolygonosnak pont a vízbeömlő lyuk felé esik a vízterítőn a lik.
-
paljoc
tag
Én is beszállnék a mit milyen hőfokon témába, pillants picit lefele!

-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Remélem már postán van, ha nem, az se baj

Nem nagy dolog lekapni kicserélni, majd megoldom, ha belevágok.Fél évig kerestem a GB utódját, de nem volt semmi jó lehetőség, ezért inkább a mostani gépem rakattam rendbe, kapott végre egy PID-et is 2 év után. Apránként alakítok majd rajta. A gép marad, legyen akár milyen gépem is a jövőben, tartaléknak tökéletes.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
igen, nekem is szent meggyőződésem, lévén 'technikai sport', a sok apró tuning ad együtt vmi jobbat, és még jobbat!
cs egyre kisebb az előrelépés egyre nagyobb árkülönbséggel... (kb ezt elemezgettük nemrég priviben is...
)
(mindenesetre nagyobb előrelépés az ipari a gyárihoz képest, mint az IMS a az iparihoz képest... sztem, amennyire hallottam, olvastam.)vedningo: kérdezd meg Simi Mestert, hátha van neki 'raktáron'...
jópénzér installálja Neked a célhardwert!

-
vendingo
veterán
jutyub tele van ilyen videókkal. Sima szerszámokkal pár perc alatt kiszedhető, és onnantól nagyon egyszerű a tisztítása. A tiéd tudtommal régi típus, annál a kábelekkel se kell sokat vacakolni.
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ : Köszi, ezt még megálmodom, először kapjam vissza simi kezei közül a gépem.
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Az ilyen sok kis apró lépéstől lesz egyre jobb a gép, abból meg a produktum.
Én egy éve használom kb ezt, illetve ilyet, de még mindig pont ugyan így néz ki, semmi kráter, vagy kopás.
Csak egy kicsit elszíneződött a hőterheléstől.Meg azt vettem észre, hogy fölé sem tud menni a dzsuva. Gondolom ahol az alut megmarta, ott feljutott egy kis zacc. De itt nincs ilyen. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. :-)
Igen, lejjebb kell venni a pidet. -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
vendingo
üzenetére
ez teljes mértékben egyéni megítélés kérdése! a Gaggiáknak mindenesetre legendásan jó a vízterítése, úh az IMS-nek a létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető... (én, mivel nem tervezek feljebblépni) idővel úgyis veszek 1et, azzal a biztos tudattal, h nem biztos, h ad lényeges pluszt, viszont nem olyan brutál drága... (kb 3,5k) ami mindenképp javallott: ipari felsőszűrő
566Ft-ot mindenképp megér! ehhez képest a gyári, kb ipari hulladék!

-
Szyszko
tag
válasz
vendingo
üzenetére
jóó ma már azt nem jegyzem fel, mert eleve ismerem az őrlőmet, tudom azt az x tol-ig határt amiben lehet, és egy lefolyás után látom mit kell csinálni.
DE! 7 hónappal ezelőtt amikor minden, de minden új volt, és itt a forumból tőletek szedtem össze minden egyes információmorzsát, akkor nekem minden fontos volt. Ma már tudom, mert van annyi tapasztalatom, hogy amit írtál is, két tök ugyan az a kofi simán lehet más. -
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi a tippet, szerintem rendelek majd egy ilyet. Felső szűrőt érdemes cserélni GB-n valami jobbra?
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
tudom, tudom, vót... valamikor...
("Malvin, iskolatársam... vót valamikor..."
)de kézbevenni, nagyazöröm!
szóval icc áppgréd tájm van! 
ettől minden rendes coffeegeeknek acélos merevedése van!

idén korábban érkezett a (réz)angyal!
azt vettem észre 2-3fokkal lejjebb kell vegyem a hőmérsékletet (paljoc CM, 86=>83), ill feltételezem a 3x-os tömeg és a réz vs alu miatt (a kávépogácsát érő) hőstabilitás és hőtartás szempontjából is (ha nem is nagy, de) előrelépés! reményeim szerint vmit kompenzál a hőmérséklet esésből, hisz a kávépogácsát nem csak a bojlervíz éri, hanem a vízterítő és a felsőszűrő is! (és mindenképp higénikusabb, nem rohad bele, nem kezd el elporladni, és szebb természetesen!
)VS
-
Szyszko
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem is kb ennyi a lényege, hogy megosztjuk a tapasztalatokat. Valahol erről szól ez az egész. Ha valaki azt gondolja kap egy pontos fok értéket, és az a szentgrál akkor nyilván csalódni fog. Személy szerint nekem is jó volt látni, hogy a hónapok alatt feljegyzett pid és őrlő értékek, nagyjából hasonló értéken vannak, mint nálam tapasztaltabb fórumtársaknál.
-
fricc_
tag
Bocsánat a triviálisnak tűnő kérdésért:
A kétszemélyes Brikkában, mennyi kávét lehet egyszerre elkészíteni?
Gondolok itt a kotyogóból kijövő mennyiségre (esetleg ml-ben) :-)Nézem vidókat, van ahol két csészébe öntik, igaz ott kisebb adag jut egy főre, van ahol nagyobb pohárba, stb.
-
vendingo
veterán
Nem feltétlenül kell új tömítés. Ha szétmegy egy szimpla szétszedéstől, akkor azt amúgy is cserélni kellett volna már. Cikkszámot nem nagy dolog kideríteni, csak kell egy kis időt szánni rá, vagy a megfelelő helyen utánaérdeklődni. Pont a héten dobtam ki a pavonis cikkszámlistát, pedig kapásból mondtam volna mi kell neked hozzá

-
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Továbbra is mondom : a leírt értékek teljesen mások lesznek a te gépeden jó eséllyel.
LÁSD: paljoc decaf nálam 92 fokon tökéletes. Te pedig most 96 fokról beszélsz - 4 fok a PID-en elég extrém változás már. Ezt neked kell kikisérletezni, nem innen nézni értékeket. Ahol, ahogyan a legjobban ízlik azt jegyezd meg.
-
válasz
vendingo
üzenetére
mert egyrészt eddig nem gondoltam, hogy szükség lesz rá, másrészt meg gondolom akkor kell új tömítés, nekem pedig nem éppen kedvenc hobbim ez a cikkszámos-szarakodós-rendelős játék az expolygonnal és társaival. ha ott laknék a közelben, már rég kávégépeket újítanék fel, de így állatira nem fűlik hozzá a fogam.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
vagy csak ronin igen megengedő a kávéival szemben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
más: tartok tőle, hogy szét kell szedni ezt a pavcsit, zavaros a víz, ami jön belőle sokadszori öblítés után is és alul tanyázik valami feketeség. fűtőszál-parám lett

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest