Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
meander, tariattila:
Szűkebb őrlő állás + picit magasabb hőfok Gaggia pid 88C - épphogy nem égett meg. Nagyon szép lefolyással sikerült elkapnom, biztos a megfelelő páratartalom/időjárás/holdállás miatt.

Szürcsölve - püffögtettve a szájban (ez aztán a szakkifejezés) egyértelműen érezni a cseresznyét.
Király, de nem a kedvenc még mindig. Az a Yirga.

-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Naaaa! lerázódott a zacsi aljára mi?

Parci: de! egyetlen ökölszabály van: ne vegyél ha jót akarsz magadnak!

-
meander
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
...és utólag hogy értékeled mi volt a titok?
-
adriankoooo
senior tag
PY Kilimanjaro: MEGVAN A CSERESZNYE!!!!!!!
-
jolti
senior tag
Köszi.
Ma dolgozom, de holnap kiprobálom így.Szoldzsör neked is köszi!
Szerintem sincs semmi baj a Gb gőzével! Én még sosem éreztem, hogy elfogyott' volna, pedig szinte mindig dupla caput csinálok, ha caput csinálok.
Ja és én is majdnem pudingosat szeretnék, mert a hígabb az olyan snassz kakaó nekem. -
soldier2
őstag
A gaggiaval és a Creminával is gond nélkül fel tudom (tudtam) forralni a forró csokit (pedig állítólag egyik sem egy gőzbajnok). Két kis kávéskanálnyi keményítővel bögrénként jó volt, de 1x kicsit több ment, az gyakorlatilag puding lett, mondjuk a gyerek élvezte
. Legközelebb kipróbálom a Parci féle keverke/gőzölök, keverek stb módszert is. Eddig csak 1x felgőzöltem, és kész. Tűzhelyen melegítve +1 edényt kell a kissé mindig letapadt tejtől elmosni, inkább gőzölök, ha néha kell a forró csoki, de azért nem túl gyakori.Celf: Brikkához bőven elég egy 10-15000-be kerülő (HUF nem USD) DeLonghi, Krups stb daráló. Azzal is jobb mint a boltban előre darált.
-
én ha nem figyelek, konkrétan pudding lesz belőle

jól megpörgetem (kb., mint egy rendes cappuccinóhoz gőzölés), aztán kevergetem fél percig, aztán megint gőzölés (ez már rövidebb), megint keverés stb.
de igazából ez csak játék: az kell a keményítőnek, hogy a meleg folyadékot sokáig kevergesd. hogy mivel melegíted, az a te bizniszed. ha felforr, akkor viszont szét tud esni.
-
Bazsee71
őstag
Tudom itt szinte eretnekség, de én otthon egy szuperautomatát használok, ott is ugyanígy játszanom kell az örlési finomsággal. Az elmúlt 3 év tapasztalatai alapján a visszatérő fajtákat szerencsére már sokszor sikerül előre beállítani.

És akkor egy kapcsolódó kérdés, mert játszok a gondolattal: egy elfogadható minőségű, paraméterezhető kávéfőző, és egy jó örlő nagyjából milyen árszintről indul? Jelenleg egy Saeco Incanto Deluxe van szolgálatban, de egyre többször érzem, hogy egyes kávékból sokkal többet is ki lehetne hozni.
-
celf
őstag
Vicces pohár brewed kávékhoz, vagy tripla-espressohoz

-
celf
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom a Brikkával és a kéziőrlővel, hogy ha mindíg más fajta kávét vesz az ember, az őrlő is mást fog produkálni, ugyanazzal a fokozattal.
A legutóbb vásárolt kávét a legfinomabb fokozatra állítva sem tudta átfőzni a Brikka. De a Bialetti rozsdamentes kotyogós sem.Szerintem Brikkához elengedhetetlen a megfelelő méretű őrlemény és a homogenitás, különben teljesen kiszámíthatatlan az eredmény. Tehát (szerintem) a legjobb, ha egy ismert kávét előre leőröltetsz egy profi őrlővel, esetleg boltban vagy kávézóban. Igaz, így nem lesz a legfrissebb a kávé.
Vagy esetleg veszel a 10-15k-s Brikkához egy 1000 dolláros őrlőt otthonra...
:S -
-
Bazsee71
őstag
válasz
fricc_
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, megnézem!
Szüleimnél van a készülék, nem tudom mennyi fordulaton van most, de én úgy állítottam be nekik, hogy darált omniához néztem, és annál durvább örlést céloztam meg. Aztán ha túl keserű volt a kávé, akkor még durvábbra állítottam, mikor már túl híg lett, akkor kicsit vissza, és most próbálom a többi paramétert hozzáigazítani.

-
fricc_
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én is küzdök még a nemrég vásárolt Brikka-val. Nekem is ugyan olyan őrlöm van mint neked.
Még nem találtam el a kellő finomságot. Nem tudom neked mik a tapasztalataid, én jelenleg úgy vélem, hogy a zárt állapotból kiindulva 180 foknál kevesebb fordulat kell.Ha ennél többet tekerek a kávé túl híg lesz. Te milyen fokozaton őrlöd?
A youtube-on van egy csomó videó, többféle elkészítési módszer is lehetséges, legalábbis a videók alapján.
Nézzél meg párat.Nálam szinte mindig volt robbanás, még a túl durva őrlésnél is, illetve akkor is ha nagyon picit megkocogtatom, hogy ne legyen benne "levegős üres" terület.
Mi még a kikísérletezési fázisnál tartunk a párommal :-)
-
jolti
senior tag
Paljoc.
Nálad láttam az egyik képen a Pacific forrócsokiját ami most akciós, egész jó áron van a honlapjukon, így vettem is egyet gyorsan. A kérdésem az lenne, hogy te hogy csinálod? Tejbe felgőzöl és kész? Vagy vízben? ( a tej az szimpatikusabb.)
A Parci által ajánlott házi forrócsoki receptet megcsináltam, egész jókat készítve vele, de rájöttem, hogy kéne valami jóféle kakajó'. A szencsit valahogy kevésnek érzem. Sajna erre nagyonvidéken' meg nincs semmi más. Így gondoltam ennyit megér most a pacifictől és vettem egyet a malabar mellé. De majd akarok valami minőségibb kakaóport is rendelni valahonnan majd. -
celf
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
igen, az időn kell növeljek végül, kérdés, hogy mennyivel.
zolnagy: előmelegítve csináltam én, pont ezért, sajnos nem elég ezt elvégezni, ha a fokokat nézem így is 6-7 fokos csökkenés van.
az a vicces, hogy ilyen alapon a rezsón is csinálhatnék kávét egy alumínium csajkában, amit legalább folyamatosan a kellő hőmérsékleten tudnék tartani, és miután lefőtt, önteném csak bele az aeropressbe.
és így a v60 is érthető, hogy miért "jobb" amúgy sokak szerint, hiszen ha azt nézem, hogy állandóan utánaöntik a kellő hőmérsékletű vizet, sokkal egyenletesebb körülmények között fő le a kávé..
-
W78
csendes tag
Megkaptam a Paljoc csomagot, és találtam benne egy MIO-nak olvasott, (de később kiderült) M10-es zacsit. Már az első húzásnál bejött!! Kicsit más mint a többi, de pont ezért jó! Lehet tudni bővebbet is?
-
zolnagy
őstag
Többen úgy csinálják, hogy előtte a műanyag cső falát forró vízzel átmelegítik, így nem hűti le annyira a bele töltött 85-90 fokos vizet. Kávélaborban pl. így csinálta a barista hölgy.
Szerintem biztosan számít, bár én nem csinálom így melóhelyen, arra már végképp nincs idő/hely/lehetőség. -
celf
őstag
Pár tapasztalat az Aeropress kevésvé felhigított kávé + vízhővel kapcsolatban:
Sajnos a 92 fokos víz azonnal lehűl 7-8 fokot, amint az AP-be beleöntöm. Így kb. 82-85 fokos, majd pár másodpercen belül 78-79 fokos vízben "fő ki" a kávé, hacsak nem öntöm föl utólag még forróvízzel.
Az aeropress műanyag falán kívül maga a 17-18g darált kávé is lehűti a direkt, tervezetten kevesebb, 7-9 cl, 92 fokos vizet. Abban az esetben, ha 2 személynek csinálok kávét, 34g kávéból, már jobbak az arányok, viszont így is sokat hűt a vízen a kávé. De mondom, utóbbiból jobb végeredmény született.
Ha meg lobogó vizet öntök a darált kávéra, akkor először túlfőzi a kávét, aztán hirtelen lehül, és a maradék kávét nem főzi ki.
Ez így sehogysem jó

-
BURN28
tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire on/off, de 100% ara.. kávés téma.
http://kaphatoittkave.blogspot.hu/
Itt érhető el ezentúl a blogom, a másik oldal megmarad, minden egyéb témának.
Még nincsen minden feltöltve régebbről, de az újabbak igen. De igyekszem tartalommal feltölteni, tavalyra visszamenőleg.
-
mester6
tag
Ismeri valaki a "csomagbroker" cég szolgáltatásait? Van pozitív tapasztalata valakinek?
Kösz minden infót! -
Daneeka
senior tag
Filterhez milyen palócot vegyek? Yirgre gondoltam a száraz feldolgozás miatt. (gyümőlcslé ízvilág előnyben pl. CM Alemu, Nefas)
-
Riegerr
tag
Sziasztok!
Kávéfőzőt szeretnék cserélni és ebben szeretném kikérni a véleményeteket.

Az első gépem egy Delonghi EC190-es volt, majd lecseréltem egy Philips Saeco HD8423-re. Egyik géppel sem volt semmi bajom.
Szeretnék egy Hario Mini Mill-t is, hogy be tudjam állítani a finomságát a kávénak. Eddig csak téglás kávét használtam, előre őrölve.
Kávéfőzőből pedig a Krups XP5210 néztem ki. Esetleg más gép? Mit ajánlotok.
Nagyjából iható kávét szeretnék, nincsenek óriási elvárásaim a lefőtt kávéval kapcsolatban.
Előre is köszönöm a segítséget! -
mufi
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
400 km-re van tőlem szóval bukta az utazás...
-
Upo
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
És alul az ajánlóban kiadta ezt a csipeszes kanalat.
-
válasz
ronin s8
üzenetére
apám mondta mindig, hogy ő ezt a kesernyét szereti a kávéban

ám ez akkor volt. amióta nála volt a pavoni egy fél évet, most meg hónapok óta a kis quick mill, megtáltosodott. pacificaffé malabar és hasonlókból húz, de teljesen jó kofikat, már szívesen iszom nála egyet, ha ott vagyok. mondtam is neki, hogy nagy utat tett meg
, elismerte, hogy igen, azért így (égett kesernye és füst nélkül, de ugyanúgy klasszik vonalon) tényleg jobb a kofi -
ronin s8
senior tag
Karácsonyra kaptam egy valszeg teszkós kávét. Cseh pörkölő, halvány zöld feliratos félkilós zacsiban, közelebbről meg nem nevezett amerikai kávékból összeállítva, 2017 márciusi lejárat. Ízre nem lenne rossz, és még a lefolyás, és a créma is jó, de utóízben van egy kellemetlen keserűség, amit sehogyan se tudok kivenni belőle. Már lementem 83 fokra is, ahol ellaposodott az íz, de a keserűség maradt....
Egyszerűen rossz a pörkölés.
-
válasz
Xabi78
üzenetére
igazából messze van ez a lighttól. szép sötét pörkölés így is, sötétebb, mint bármi, ami most itthon van. csak nem korom fekete. tudom, hogy ízlésről nem vitatkozunk, de igazából semmi előnye sincs a fekete verziónak ehhez képest. egyszerűen rosszabb. csokis ugyanúgy, de felülírja a sok füst és kesernye, amit nem lehet teljesen eltüntetni, akárhogy játszol a hőfokkal/őrleménnyel. és totál savszegény.
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem raksz bele túl sok kávét. Még csak kocogtatni sem szabad. Telerakod, egy késsel lehúzod a tetejét és kész. Ha minimálisan is kompaktálódik a kávé a kosárban nincs robbanás. Ehhez elég megrázni a kosarat, megkocogtatni, vagy egy kanállal lenyomni a tetejét.
A súlyszelepnél mennyit enged át, mielőtt elindulna a kávé. Pár ml-ig nem befolyásolja az eredményt, de ha sok, az gáz. Vagy ha az oldalán folyik ki a víz. -
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra vettem szüleimnek egy Brikka-t, hozzá egy Hario Skerton örlőt. Alaposan átolvastuk az összefoglalót, a leírtak szerint próbálkoztunk többször is, de a pukkanás valahogy elmarad. Hirtelen tolja ki a kávét, de semmi pukkanás. Az íze pedig elég keserű, pedig több, jó minőségű kávé is ki lett próbálva, amit ha durvábbra örlök, már túl híg a végeredmény. Mi lehet a gond, mivel próbálkozzunk még?
A napokban akadtam rá Banggoodon a Skerton másolatára, ami 4family kuponkóddal most ~4.600,- Ft-ért megrendelhető. Ha nincs vele senkinek tapasztalata, lehet kíváncsiságból rendelek egyet otthonra.
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Senseo-s főzőbe próbált már valaki ilyen utántöltős megoldást? Ha nem muszáj nem vennék új főzőt, viszont jó lenne normális örült kávéból kávét csinálni ( plusz nyilván költséghatékonyabb lenne)
-
Peti...(16v)
tag
Hát hogy működik -e

Viccet félretéve: kérd meg az eladót, hogy készítsen neked egy jó kávét vele.
Ezen kívül még egy csomó buktató lehet. Nehéz így tanácsot adni, mert megveszel valamit, aztán ha gond lesz, akkor a fórum lesz a hibás, mert nem szólt előre a buktatókról. Ha teljesen kezdő vagy, inkább várj ki egy átnézett/felújított gépet egy megbízható fórumtárstól (pl. Simi, Fragola), vagy vegyél egy újat garival. -
válasz
paljoc
üzenetére
viszont most volt nálunk vendég, otthon nespressózik, de képben van azért, a helyén kezeli. nagyon kíváncsian nézegette a halálcsillagot
, úgyhogy mondtam, hogy szívesen lövök neki egy kofit. dupla cm-et kapott és nagyon tetszett neki. mondta, hogy hú, milyen szokatlan, mintha olyan... savas lenne! mondtam, hogy jaja, de közben selymes-csokis és mekkora ügyes kombó, bár a "kezdőket" sokszor zavarja a sav, de rögtön leállított, hogy nem-nem, ez így nagyon rendben van.#fight_for_choco #reclaim_choco

-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Emailben tegnap pedig pont "ez valami qrvajoooo" visszajelzes jott a Tanzaniarol, szoval lehet hogy egyszeruen csak nem az izvilagod, vagy joeg tudja...?!
-
mufi
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Az elsőnél....mire kell odafigyelni ha látnám élőben? Mit nézzek meg rajta feltétlenül mit próbáljak ki rajta...az ára reális?
-
kaligula
tag
válasz
norbika06
üzenetére
Nem is erre gondolok. Sajnos sok név alatt fut ilyen-olyan módosításokkal: imat, Mokita, Quaha, Lelit, ráadásul gyártási évben is vannak eltérések. Azt lenne jó tudni, hogy az Imat gyártmányban réz kazán van-e, opv, stb. Erről sajnos neten nem tudtam kiásni infót.
Olaszpresszón más gépről van szó. -
landi
csendes tag
P&Y Kenya AA-nak:

-
kaligula
tag

Tudna valaki mondani a képen szereplő gépről valami infót? Sajnos csak képről láttam eddig, ha jó, megvenném. A címkén IMAT szerepel, valamint még annyi, hogy 1200W. (a gyártás helye Brescia, 2006). Ezek vajon mind réz bojlerrel készültek, valamint valahonnan megállapítható szétszedés nélkül, hogy konkrétan mi lehet benne? -
Gödény
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Amiben a P&Y Tanzán fényesen muzsikált, az a munkahelyi french press volt.
Relatíve sötétebb, de jó savú, tartalmas, zamatos afrikai kávé, bár nem szabad túltolni a mennyiséget, a hőfokot, meg az áztatást. Nem túl szofisztikált filterkávénak, de kifejezetten élvezetes volt.(Eszpresszóról nem nyilatkozok, mert mióta szétszedtem és összeraktam az őrlőt, azóta minden leszakad villámgyorsan, és még lusta voltam beállítgatni.)
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
igen, egy zacsit kb. végignyomtunk. nálam sem muzsikált igazán fényesen, mondjuk nem volt vele gond, de nem volt - nekem - elég izgalmas.
Szyszko: akkor már hárman vagyunk. innentől ez szakszervezet, követelésekkel és minimum kétharmados néptöbbséggel

-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm, de kellenél Te is mellé, mint független bíra.
Van abban valami, hogy aki ennyi pénzt szán egy kézi őrlőre nem igazán tud elfogulatlanul ítéletet mondani a sajátjáról.
Még a helyet kéne megbeszélni. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na szuper. Alakul a dolog. Lesz itt minden

Vendingo: írj privátot, ha érdekel. Ha kávét is akarsz inni Monorig kell jönnöd, ha csak a darálót megtekerni, akkor beviszem pestre a 14. ker-be. Annyira nem csendes mint pl a Lido, aminek szinte semmi hangja nincs. A fogaskerekeknek van egy jó erőss morgó hangja a HG-1-nél. -
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
no ezt nem tudom, rkc van rajta.
ötlet hogy melyik értéket változtassam?
még annyit, hogy 5 perc alatt felmegy a beállitott értékre, ott vár egy kicsit, majd elkezdi tovább füteni a már emlitett másodpercenként egy pillanatra felvillanó fütéssel. -
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Remélem össze tudjuk hozni ezt a tekerőlantos tesztet és akkor kiderül.
Akárhol is rendezzük, gondolom lesz ott egy ipari síktárcsás is, amihez tudjuk mérni a "győztest".
Gyere el te is, mint független bíra!
-
Ábi
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Majdnem ezt rendeltem, de hiába fejlesztették tovább a Lido 2-höz képest espressohoz, a beszámolók nem győztek meg 100%osan.
A Pharos a tuti "csak" 100 dodoval drágább, de a nagyok (K10, Kony..) minőségét hozza a 68mm kúposával.
Pár hét és beszámolok róla, mennyire macerás a kirázása az őrleménynek, mert ezen kívűl nincs más "gyenge pontja". -
fragola.6035
aktív tag
Rex pid se mindegy, papírdobozos, vagy sima 10 dolláros zacskós, van rajta RKC jelzés, vagy nincs, stb. Két REX se egyforma, a 10 dolláros rex egyre szarabb és kettő se ugyanazzal a beállítással működik.
Mivel itt nem vízben van a szenzor, hanem a bojlerben, max 3, esetleg 4 fok túllövés lehet és kb. 5 perc alatt stabilra kell állnia. -
vendingo
veterán
válasz
soldier2
üzenetére
Volt már dolgom sok darálóval saját és ismeretségi körben is, de halk elektromossal még soha nem találkoztam. A családot reggelente én keltem már évek óta.
A végleges Combatnak a zajszintjére kíváncsi leszek majd, de továbbra is b.ssza a csőröm a HG ONE. Ki kéne egyszer próbálnom. -
soldier2
őstag
Ami igazán csendes azok a nagyobb, félig-meddig kávéházi használatra tervezett darálók, ha találsz használtan egy Mazzer Jolly, Mini, MiniE, Fiorenzato stb akkor linkeld be, megmondják majd a hozzáértők hogy érdemes-e vele foglalkozni. Ha újat akarsz, és nem akarsz 100k fölé menni, akkor Marad az Iberital/Lux/Lelit Fred trió. Ezek kb ugyanazt tudják, talán a Lelit a leghallkabb, nem örök életre tervezték őket de otthoni használatra vsz évekig elleszel velük.
-
And06
aktív tag
rex c100 pid, meg ha jól sejtem K elem, bár ebben nem vagyok biztos.
melyik értéken állitsak? az autotune ezt adta (lefuttattam párszor, kis eltérés van az eredményben): P=50, I=360-400 d=90-100, Ar=6-7. ezzel kb 25 perc mire beáll, aztán levettem az I-t 320ra, meg a P-t 40re. Igy jön ki a 20 perces beállás. Az Ar amúgy mi? A P, I, d-t nagyjából megértettem a wikiről, bár fingom sincs továbbra sem, hogy kéne behangolni
-
fragola.6035
aktív tag
A 10 fokos túllövés elég soknak hangzik, de tudni kéne, hogy milyen pid, milyen hőelem. A primonál nem elég csak a termo helyére bedugni a szenzort, oda esztergályosmunka is kell, bár feltételezhető, hogy jól van megcsinálva.
De a 10 fok akkor is nagyon sok, ott már túlmelegedhet a fej és 20 perc alatt sem áll be, hiába mutatja a pid, hogy stabil, a fej hőfoka lehet magasabb, mint amit a pid mutat. -
-
And06
aktív tag
Az ünnepek alatt bepidelődött a primo baby (köszönet siminek, nagyon jó munkát végzett). Hogy az oldschool designba ne ronditson bele a PID, hátra van kivezetve a controller. Kávéügyileg még nem használtam eleget, hogy véleményt mondjak, de használhatóság szempontjából jóval kényelmesebb mint várni hogy a termosztát kattanjon

A beállitásokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem: kinek mekkora a túllövés az elején? Egyelőre az autotune által beállitott értékekkel (illetve annak kicsit módositott változatával) használom. Az elején túllövi ~10 fokkal, aztán onnan megy vissza, kb 20 perc(összesen) mire beáll, utána stabil. Csapolás után nincs túllövés. Igazából csak az a fura, hogy amig hül vissza, addig is rákapcsolja a fütést a pid egy-egy pillanatra kb másodpercenként.
-
mufi
senior tag
-
Silent 71
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Yettel topik
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mozilla Firefox
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

uramatyám.