Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kapszulás és nespresso-s jellegű hirdetés itt engedélyezett?
-
hogyaza
tag
válasz
Nutra
üzenetére
Nekem 3 utas csap van,a két karos.Szeretem.Régebben külön csapos volt,azt nem szerettem.
Tisztítóból csak a pumpásat venném.Nem nagy különbségek vannak,úgyis a membrán a lényeg.
Én kiraktam a kazánházba,és egy 120 centis 10mm-es csövön jön be a konyhacsapig.Ezt is szeretem.Nincs hang,nem foglal bent helyet. -
Nutra
tag
RO tisztítóban mi a mostani javaslat, tapasztalat? Végignéztem az eddigi hozzászólásokat, de esetleg van még hasznos tanács
Konyhabútor csere, terveztünk megfelelő helyet a mosogató mellett. Márcsak dönteni kell a típusról ill. arról, hogy 3 utas csaptelep legyen (nincs túl nagy választék és nagyrésze ígyis kétkaros) vagy praktikusabb a külön RO csap és akkor a konyhai csapban szabad döntésünk van.
#byebyeDMvíz -
lojzi1
csendes tag
1zpresso JE-Plus késcserében tud valaki segíteni? Eddig a két alkatrészig jutottam, a hivatalos doksiban innéttől ennyi van csak:

Pedig pont ezeket kellene szétszedni. -
icm
tag
Takarítottam itthon és közel használatlan állapotú Gaggia Classic cuccaim eladnám.
-
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Meron példának okáért onnan épp 5 perc sétára van (tehát 17:05re ott is lettél volna és nem kell elvonszold magad a Deákig), és 18:00ig nyitva is van. A Hoax nevezetű alkalmazás használata segített volna elkerülni a kedves megjegyzésed.
-
Ha ismersz olyat aki értékelné, akkor inkább ajándékozd tovább.
Ha nem, akkor tényleg akármivel darálhatod (pengéssel is) kotyeszhez, ugyanolyan íze lesz akármit csinálsz vele.
+ olvasd el, hogy hogyan ajánlják a fogyasztását (tejjel, cukorral?), espressoként tudnak büntetni ezek a cuccok ha nem arra vannak kitalálva. -
Cathfaern
nagyúr
Vedd meg a legolcsóbb pengés kávédarálót amit találsz, ha hajlandó vagy annyit rászánni (5-6k). Úgyis az ízesítés fogja elvinni a kávé ízét, illetve úgyis muszáj leszel cukrot beletenni ahhoz, hogy az ízesítés rendesen kijöjjön, szóval az őrlemény minősége nem fog sok mindent befolyásolni. Értelemszerűen célszerűbb inkább durvábbra őrőlni, mint túl finomra.
Legalábbis mi így csináljuk ha néha kapunk ajándékba, még régről van egy pengés kávédaráló. Kotyogósban eddig nekem nem maradt benne az íze, szóval azon nem kell aggódni.De ezeket ne úgy kezeld, mint egy kávét, hanem inkább mint egy desszertet vagy valami édességet. Szóval kár ízjegyeket keresgetni, meg feketén inni.
-
válasz
kk831228
üzenetére
pedig Freiben amúgy lehet inni egész normális kv-t, ha ragaszkodsz hozzá. Filtert nem próbáltam, lehet, hogy olyanjuk nincs is. Múltkor mikor orrom előtt bezárt a tetves espresso embassy asszem ötkor (nonszensz ez nekem egy főváros közepén) átkutyagoltam a Deák Tré melletti italkimérésbe és kellemesen csalódtam.
-
kk831228
addikt
Ezekkel azt tudod, hogy bekevered valami sima ócsó szemessel ès mindig csak keveset adagolsz hozzá , akkor talán nem fog beìvódni az a f...s aroma az őrlőbe...
Ők csak jót akartak , de nem tudják mi az újhullám valójában.
Ilyenkor, úgy sajnálom őket, ès nincs szívem kidobni vagy elajándèkozni tovább, lelkiismeret fúlurdalásom lenne , pedig többet èrne.
-
kchris78
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
-
killerjohn
addikt
Haha, rákérdeztem ma, hogy mégis mi a bús van, erre közölték, hogy természetesen május 24-én, 2 nappal a fizetés után odaadták a UPS-nek, és természetesen kaptam róla emailt (tracking number). A gond csak az, hogy nem kaptam. Ma meg már nem tudnak utána nézni, de holnap segít Karim De Lorenzo (ezzel a névvel alig várom)
Nem értem én sem: hogyan lehetséges, hogy még mindig meg tudok lepődni azon, hogy (szerk) *egyes* olasz szolgáltatások színvonala valahol 1850-ben van? Viszont a kaja, a kv, és a hangulat jó, szóval minden meg van bocsátva
Csak érjen már ide... -
válasz
Viiktor1989
üzenetére
600k korrekt ar egy V2 Biaert. Kepek alapjan rendben levonek tunik, de sajnos nem latunk bele. Remelhetoleg nem csapvizzel hasznalta.
-
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Nem szokásom egy hirdetésről véleményt kikérni,de ,ha lennétek jó fejek akkor erről a Lelitről képek alapján mi a véleményetek? [link]
-
mgy
senior tag
Segítenétek kérlek tanáccsal, mit lehet most strapabíró, olcsóbb (100e környéke) eszpresszó képes gépnek ajánlani?
Köszi! -
dni
őstag
Sziasztok,
kedves (?) ismerőseimtől kaptam egy-egy dobozt az alábbi kávékból még születésnapomra (Tudják, hogy az új hullámos kvkat szeretem, de itt valami félremehetett) de nem mertem még csak próbából sem betenni a Comandanteba, nehogy egy életen át ezek aromáit érezzem más kávékon.
Miként, miben lehetne kotyeszhoz vagy más elkészítési módhoz megdarálni? Vagy egyszerűen csak ajándékozzam tovább mint a “jó” bort?

-
Nyufiful
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Teszteltem én is, egészen konkrétan a legutóbbi CM tesztpörkölés kávéjával, ami miatt köszönet 1001erik forumtársnak. Hozzáteszem igazán remek tétel, aki bevásárolt megoszthatná a véleményét, hogy szerinte milyen fajta lehet.
Első körben lefolyás 23 másodperc. 1 klikk finomabb őrlés irányába, 41 másodperc. A használt kávébab mennyisége mind a két alkalommal 20 gramm. Valószínűleg, hogy a tamperelés lehet a probléma. "Hagyományos" Tadamm tamperme van, kézi erővel működő, így erre tudok gondolni, hogy egész egyszerűen az egyiket jobban tömörítem mint a másikat és ez okozza ezt a kiugrást.
-
Alabástrom
senior tag
-
bier
csendes tag
Sőt! Ezt nézd meg! A külseje kissé antik, A rozsdát WD40-el szoktam lekezelni. Semmi rozsdaoldás, semmi átfestés, semmi szinterezés. Ezen az arany fényezés eredeti. Sehol semmi fúrás-faragás a külsején.
A belseje az más tészta.
Igaz,
a spájzban van használva, de nem a kora hanem a konyha kicsinysége miatt.
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jura gépem van jelenleg , de karosra fogok váltani, külsöről beszéltem . Ami Ótvar , mondhatok bármit .- Ez a lenézős beszólás picit sem talált be ....
-
kchris78
veterán
-
-
Alabástrom
senior tag
Hogy viszonyul a Lelit Anita PL042TEMD (PID-vel) egy caffe45-ös tuningolt Gaggia Classic-hoz képest? Hasonló szintű kávét lehet velük főzni?
A Lelit beépített darálója milyen szintet képvisel? Mondjuk egy Gräf CM800-hoz képest?
-
fecke78
senior tag
És nektek ez szép , ezt berakjátok a konyhátokba ?
Vagy teljesen mindegy ,hogy néz ki . Szerintem nagyon odivatú , csúnya ....
értem én , hogy a kávé a lényeg , de 2024 van . Nem 1970 -
sz.zs.
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Kávégép vásárlás előtt állok, egyelőre csak olvasgatok. Kit ajánlanátok tuningoltatni egy Gaggia Classic-ot? Kb milyen költséggel kell számolni egy tuningnál?
Köszi! -
Ludovicus
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+1 (brazil cerrado-t rendeltem)
-
-
Wardával változatlanul elégedett, aki rendel tőlük?
Előre is
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
koszonom a tippet! ( ja meg varni sem kell )
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
árulják, 50-100asával. ha egy szórófejet szeretnél, az macera, én legalábbis nem találtam egyszerű helyet. foxpost/mpl kapásból 1390ft. gyógyszertárban lehet, hogy van párszáz ft, de ez szép igényes fém fekete szórófej és darabja volt egy ezres mindenestül. két hét alatt itt volt. nekem nem kérdés.
-
-
válasz
Nyufiful
üzenetére
"...eggyel finomabb darálásra állítottam az örlőt és a 20 másodperces lefolyásból hirtelen lett 45 - 50 másodperc..."
Felindulva ezen a kommenteden két különböző kávéval próbáltam néhányszor az egy ricni finomítást a K-max-on, majd vissza. Kb. 3 mp különbség lett a lefolyások idejében.
AP papír mindig van alul a szűrőben. -
hoffman_
nagyúr
két közérdekű tipp mára. az elsőt kipróbáltam helyettetek, nektek már nem kell. annyira abszurd volt, hogy nem tudtam otthagyni. nyilván hiba volt.

a második viszont jó fogás volt. az orvosi üveg szórófejem egyszerűen megadta magát, etsy meg nevetséges, 5-10k egy "kávés" üvegcse. meglepetésemre aliról mind a két linkről remek cucc jött, ugyanaz a szórófej, minőségi, masszív, fém és jól porlaszt. ha valaki épp WDT-hez keres. a fekete jól néz ki, de nem átlátszó, a másik praktikusabb. szállítással együtt volt a kettő ~2,5k huf.
fekete - barna, én 30ml-t vettem, picit nagy, a 15ml után, de nem vészes. -
prtk
tag
A korábban linkelt Amazonos k6-ról sajnos lemaradtam, plusz az ára is elmászott. Esetleg egyéb azonnali forrásról tudtok?
-
guccsi
újonc
Sziasztok!
Eladóvá vált a gaggia classichoz használt pid készletem, gaggiuino építés miatt.
Amiket együtt adnék el:-Rex c100 pid
-Zártszelvény tok hozzá
-Fotek SSR
-K hőelemEgyben 9.000 Ft-ért válnék meg tőle,
Sms-ben keressetek kérlek, itt nem gyakran vagyok fent, ha érdekel valakit, foxpostal is oldható, helyileg Tata+36 20 291 0663
-
Libretom
aktív tag
Gaggia Classicomat szeretném javítani, felújítani. Tudtok segíteni abban, hogy kihez vigyem? (Dél-Magyarország). Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
vikla007
aktív tag
CM tesztpöri most van...
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
reg voltam itt. Cserelnek dual bojleres gepre, amire rancilio silvia pro x-et neztem ki, maradhat vajon melle a mazzer mini vagy nem lenne eleg szerintetek? Koszi!
-
Toobee
veterán
Kerinici process csomagot vett még valaki? 05.21-i pörkölés, ezért én vártam vele mostanáig. Nagyon érdekes tapasztalás volt, például a félszáraz és az abból készült ferment kapcsán (száraznál is ugyanez megvolt). Szerintem egy különleges csomag ez így. Volt segítségem is, kislányom addig a vizet cuppingolta
-
kchris78
veterán
[link] James Hoffmannak ezt is ki kellene próbálnia milyen vele a presszó
. -
Speti69
csendes újonc
válasz
fecke78
üzenetére
Egyébként nem akarlak lebeszélni róla, mert egy egész jó átvezetés lehet az automata gép után a karos gépek világába. Az a tény, hogy többe kerül mint néhány alternatíva, hát na, azt a felárat sokan elcigizik egy fél év alatt

Még esetleg érdemes lehet beiratkozni egy barista tanfolyamra, ha jó helyre mész, egész sok tudást össze lehet szedni néhány alkalom alatt
-
Speti69
csendes újonc
válasz
fecke78
üzenetére
Lehet pont nincs ez a fajta a fórumrársaknak

Nekem pl Sage Barista Express van, ez kb 230 körül hazavihető. Eggyel feljebb a Pro, kb 280. Amit te néztél ki, az ha jól láttam 380 körül van. Nem biztos, hogy jól gondolom, de ez a 100ezer a prohoz képest az érintőlijelző felára. Én ebben az árkategóriában valószínű mást választanék, de én pl egyre inkább kezdek megbarátkozni a sajátommal, így nem is keresgélek nagyon
Aztán lehet holnap eladom 
-
fecke78
senior tag
Kérdésre nem válaszoltok ?
valami titkos társaság .... -
Narakh
senior tag
Melyik pörkölőket ajánlanátok koffeinmentesért?
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Mi van a Philos projekttel?
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Sage Oracle-höz keresek kosár upgrade-et, mert az IMS kosaram megsérült (ne kérdezzétek...)
https://www.amazon.com/Normcore-Portafilter-Basket-Coffee-Filter/dp/B0CFFY92GK -
válasz
Nyufiful
üzenetére
Nyilván senki szavát nem vonom kétségbe.
A Spektrum Jhon Samboni geshá-t valamivel 3-as alatt tekerem, 6 bar-on jön 18g őrleményből 25-28 mp alatt 1:2,5. Persze az idő múlásával és a nyitogatások számával ez valamit nyilván változik.
Ilyen furcsa jelenséget, amit írsz, nem tapasztaltam a K-max-szal.
Amiket meg olvasgattam, azok a K6-ot meg a K-max-ot kb. egy ligában emlegetik. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Nyufiful
üzenetére
két okból 1) sosem szerettem a Kingrindert, talán egyedüli topic lakóként bojkottálom 2) mert egy őrlőt keresek, nem kettőt, ami a legkevesebb kompromisszummal jár. mentes nincs, ezt tudom. több kézidaráló 150k felett el fog boldogulni mindkettővel, igazából tapasztalatra vagyok kíváncsi, hogy valaki nyomja-e egyel.
ui.: a JX-el is simán húzok remek presszókat, szóval ettől biztos van feljebb 2-in-1 esetén is, ebből indulok ki.
-
Nyufiful
csendes tag
-
1001erik
csendes tag
CM tesztpöri!
-
Nyufiful
csendes tag
-
hoffman_
nagyúr
ha már őrlő, tudom, ilyen nincs, de hátha valaki szubjektíven választott már hasonló ötletre. elvagyok utazásnál a sima 1zpresso JX-emmel, de ha feljebb mennék és presszót+filtert egy őrlőben szeretnék, akkor ki milyen őrlőt venne?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kchris78
üzenetére
"illetve miért is annyival olcsóbbak ha mondjuk 2 SO fajtából van "összeöntve" "
Pozitív opció: az egyik SO kellemes csokis, de nincsenek savai. Másikban jók a savak, de hiányzik az édesség. Összeöntik a kettőt és kiegyensúlyozottabb lesz.
Negatív opció: az egyik ihatatlan (vagy csak semmi íze) valami hiba miatt. De ha melléöntenek a másikból ami egész vállalható, akkor annyira azért nem érződik, hogy az első ihatatlan.
-
kchris78
veterán
Van akkora különbség a blend meg az SO között amennyi árban mutatkozik? Van olyan blend amik elég hasonló ízvilágból vannak összerakva.. Vagy csak annyit jelent hogy nem egy szűk terület hanem mondjuk egy régióból vannak összerakva. (illetve miért is annyival olcsóbbak ha mondjuk 2 SO fajtából van "összeöntve", ez számomra nem annyira tiszta)
-
fecke78
senior tag
Sziasztok Urak
Jura ena 9 micro gépem van immár 10 éve , lassan elérkezik a búcsú ideje , késztetést érzek az automata vonalat ellengedni , de a rá költhető keretem is korlátozva van . Ami nekem szimpatikus gép az a :SAGE SES880BSS
Kicsit modern , kicsit régimodi , kettő ötvözete , mik a vélemények tapasztalatok a gépről ?
Jó írányba indultam ?
Köszi -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
akkor rejtély feloldva
-
-
mrhero
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szia, ha aktuális még az örlő keresés:
Ha minden igaz zolnagy Mazzer minije hamarosan hozzám kerül és eladó sorba kerül egy La Pavoni Zip alias Obel EB 50-ért, ha érdekel.
Kb 7-8 éve vettem. Akkor szétszedtem, kitakarítottam, új kést vettem bele, lefényeztettem sötét szürkére. Átlagosan napi ~1 dupla eszpresszónyi kávé ment át rajta (50-70 kg-ra tippelem). -
Ludovicus
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Kb. 1 éve használok párhuzamosan egy super jolly mellett egy K6-ot. Bár utóbbi nem fokozatmentes, de nekem eddig még mindig elég volt a 16 mikron-os lépésköz a klikkek között. Konzisztenciában nekem semmivel sem rosszabb a K6, sőt, ha váltogatod a kávékat (mint pl. én) még előnyt is jelenthetnek a K6 fokozatai. A SJ felárát számomra csak a cserélhető kések igazolják.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Konyhabútor csere, terveztünk megfelelő helyet a mosogató mellett. Márcsak dönteni kell a típusról ill. arról, hogy 3 utas csaptelep legyen (nincs túl nagy választék és nagyrésze ígyis kétkaros) vagy praktikusabb a külön RO csap és akkor a konyhai csapban szabad döntésünk van.

Nem értem én sem: hogyan lehetséges, hogy még mindig meg tudok lepődni azon, hogy (szerk) *egyes* olasz szolgáltatások színvonala valahol 1850-ben van? Viszont a kaja, a kv, és a hangulat jó, szóval minden meg van bocsátva
Csak érjen már ide...

a spájzban van használva, de nem a kora hanem a konyha kicsinysége miatt.