Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Ha jól tudom azt a kávét Balázsék automatába is ajánlják, meg ugye Brazil is, szóval halmozottan hátrányos helyzetű
. Én nem attól a kávétól várnám a nagy durranást. Bejáratni biztos jó lesz. Világosra húzott kávéknál (filter, omni), több értelmét látom a fordulatszámos játéknak. -
lojzi1
csendes tag
-
Alabástrom
senior tag
Ha már ilyen sok szó esett mostanság a vízforralókról, német Amazonon villámakcióban van még pár órán át a Timemore 80eur-ért.
-
lojzi1
csendes tag
Megjött nekem is a DF64V, most volt csak időm beüzemelni. Korábban vettem már Sweetlab V3 kést hozzá, a benne lévőt össze se akartam koszolni. A benne lévő eredeti késen nem láttam semmi jelölést, hogy fix vagy forgó, a ugyanaz part number van rajta. Lehetséges hogy ugyanugyan az alsó-felső? Megjelöltem őket azért, de enélkül nem tudnám őket megkülönböztetni. A SSP-nél ugye ez pontosan jelölve van, hogy melyiik melyik.
16g-os eszpresszót főzök Peasdo kosárral, közepes ill közepes-világos pörköléssel, ehhez milyen fordulat az optimális? Azt olvastam, hogy 1100-1200, de máshol meg azt írták, hogy 8-900-on jobban ízlett. Nehéz eligazodni. -
phranxinatra
aktív tag
A nagy érdeklődésre való tekintettel levittem a Niche árát 180k-ra
-
-
Bigsy
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyetértek! A hype termékek mennek el gyorsan. GC-Gaggiuino-m 1 nap alatt, míg a BFC Classica Eva fél év alatt ment el.
-
válasz
Parci
üzenetére
Simán mehetett koszocska az érzékelő kitámasztójához, vagy hogy híják. Lunarral lazán előfordul. Akkor össze-vissza mutat, lenulláz menet közben, ilyenek. Lever a víz, aztán megcsinálom ugyanezt mint te és jó. Illetve fimrware frissítés után kellett neki egy reset is, ott már nagyon izzadtam, hogy MIAF de hetek óta rendben van. Kopp.
-
megbolondult a forte mérlege. pontosabban mért, mért, de időnként "ugrott", aztán pici rázás után mást mutatott stb. megijedtem, mert a mérleg nélkül ez csak egy középvacak mechanikával, de jó késsel megáldott, ki tudja hogy meddig működő daráló.
kerestem a neten, hogy mások is belefutottak-e ebbe, de abszolút semmit sem találtam. ez már gyanús volt, úgyhogy szétszedtem, amennyire tudtam, kipucoltam, konstatáltam, hogy kb. sehol sem tudok közbeavatkozni, úgyhogy meghúztam a csavarokat, összeraktam és jó.
ennek megfelelően lövök hozzá újfajta motort és fogaskereket (azon már D-tengely van, szóval megszűnik a szíjledobálós fő gondja), mint megaupgrade

-
sublett
tag
Sziasztok,
A pid-elt gaggia classicomnak ma vízkőtelenítettem a mágnes szelepét és összerakás után azt tapasztalom, hogy nagyon melegszik a gép, hiába állítom akár 80 fok alá is a pidet, gyakorlatilag alig lehet megfogni a gépházat.
A pidhez nem nyúltam szerelés közben.
Van ötletetek mi lehet a gond?
Előre is köszi,
sublett -
vicces1
aktív tag
Helló,
Előkerültem, van még olyan, hogy tesztpöri a CM- nél.(pár hónapig alig presszóztam, ez nem tett jót a masinának, trutyi mindenhol, vagy 5 napot ganéztam, a háromjáratún fel kellett fúrnom a szűkítőt sajnos, most nagyobb a vízhozam, oda a gyönyörű zuhanyzó hatás. meg valamiért a nyomást se tudom szabályozni)
-Így levettem az opv-n max nyomást 7 barra. -
zolnagy
őstag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Akit érdekel, az enyémnek itt a linkje: [link]
Szerintem műszakilag ugyanazok ezek az alis kancsók, csak dizájnba mások. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia!
Ide is jöhet a link….gondolom aliexpresses. -
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy linket dobsz, hogy pontosan honnan van? Jöhet akár privátban is.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Most, hogy én is rendes mennyiségű vizet teszek bele, az enyém is jól müxik

-
-
kicióccó.
Egy hét alatt itt volt, első blikkre nagyon elégedett vagyok vele. Pár percig ingadozik a hőfok, aztán ahogy bemelegedett a rendszer, a kijelző szerint tartja, mint a cövek. Hallhatóan kattog benne a pid. Nem forral túl. Csipogàs lelőhető. Önteni jó vele, majd lemérem a min-max sebességet. Gagyi kinézetű, de funkcionálisan oké gombok, kijelző. Nyilván műanyag nyél. A test egyáltalán nem hőszigetelt, csak festett acéllemez; fogdosni nem érdemes. 18k Ft-ért engem megvett simán.
-
Mano66
senior tag
Eladásra felraktam egy Mazzer Major Electronic-ot 151C késsel. Fórumosnak kedvezmény.
[Mazzer Major Electronic] -
gonnok
csendes tag
Rákaptam a Robotra, így a Flairt vissza-analógosítom. Felicita Arc és Pressensor így eladó.
[link] -
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Célzott és határozott ütés a tengelyre. Állító tárcsát kitekertem míg alig 1mm-t lógott ki a tengely síkja az állító gyűrű síkjából (szemre). Célom az volt, hogy minél kisebb löketet kapjon, de kapjon és ez kimozdítsa a biztosító pöcköt.
Volt annak idején is szó róla, érdemes megnézni, hogy jól fekszik-e a biztosító pöcök vagy sem. -
Toobee
veterán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Mi lett a megoldás?
-
CsiguszMaxim
senior tag
Icm fórumtársnak hála életre kapott a K4-em, így újra huzogathatom a flairt.
Mivel semmilyen alapanyagom nem volt otthonra, így egy Impresso Sweet7-re esett a választásom, illetve beruháztam végre egy pár dupla falú üveg presso pohárkészletre, meg egy KC200-as mérlegre a beuer helyett, hogy lássam az időt is.Van esetleg ilyen tuti tipp kávétok sötét-közepes vonalra flair classic mellé, amivel szívesen dolgoztatok?
-
népek, hogy megy most az angliából rendelés a gyakorlatban, jellemzően? vennék alkatrészeket a baratza fortéhoz, merjem onnan rendelni vagy mindenképp eu-n belül célszerű? az a baj, hogy ott van az európai leányvállalatuk.
-
donat_sz
senior tag
Van olyan itt aki DF64 gen2-hőz Sage kompatibilis (54mm) kar tartót tud 3D nyomtatni esetleg?
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
norkov84
üzenetére
Úgy vettem észre én is, hogy legalsó állásban max gázon kell tolni neki.
Érdekesség: az első adag lamari (papua, kalmár) tökéletes lett, ami a hülyék szerencséje. Nem is tudom hogy csináltam. Azóta csak rosszabbak sikerültek. Persze ezek sem rosszak, de kevésbé jók. -
hoffman_
nagyúr
Flair Go kickstartert, mintha még nem láttam volna. egynek elférhet.
-
ZeCse
csendes tag
Megyek is, és iszom egy koffeinmentes kávét édesítőszerrel és zsírszegény tejjel!
-
Mano66
senior tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Jól van na.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Na most mi van itt az újhullámos emberek panaszkodtak hogy 3-as arány felé nehéz menni manuális vonalon meg karos (rugós) géppel

Sajnos az összes nem kávés ismerősömre igaz hogy nem szeretik a világos pöriket. Vagy a tejet szeretik vagy a cukrot.
Jó tejjel meg bármit meg lehet inni. -
Toobee
veterán
válasz
Mano66
üzenetére
Ismerős
Érdekes tapasztalás számomra és örülök, hogy még megtehetik: gyerekeim abban a szerencsés helyezetben vannak, hogy van három dédszülőjük is van, egész jó kondiban. Mindhárman szoktak jönni és kávéznak. Szeretik a filter vonalat, presszót is. Már annyira átszoktak a különleges magokra, hogy kifejezetten kérdezik, hogy ez most épp milyen országból jött, mit lehet tudni róla. Szigorúan üresen nyomják. Nekem ez egy kedves emlékként marad majd meg. Egy generációval feljebb meg (feltételezem a te vendéged is ilyesmi korosztály lehet (50-65 között) nyomják ezt az égett, pötyis, cukros, tejporos lötyis vonalat.
-
Mano66
senior tag
-
-
Toobee
veterán
válasz
brumi1024
üzenetére
Szerintem itt félreértés van: biztosan nem 90 gramm kávéból kell készíteni italt, hanem 90 gramm a teljes mennyisége az italnak. Erre teljesen jó egy akármilyen automata, szarvasi. Plusz pont, ha már használt, akkor megvan az égett gumi íz is, amit sokan keresnek a kávéban
-
Toobee
veterán
válasz
Mano66
üzenetére
Azt americanonak hívják és normál presszót öntesz fel vízzel. Kb. 90 gramm körül tudsz vizet tölteni bele, az egészet pedig éretelmszerűen nem tudod a csészében viszont látni. Vendég igyon otthon olyan kávét, amilyet szeretne, biztos hozzá nem nyúlnék a gépparkomhoz azért, mert valaki, aki nem életvitelszerűen lakik nálunk, mást kíván. Erre egyébként valami automata is tök jó vagy egy szarvasi fillérekért, familyvel. Én automatikusan nyomom az automatás kávét a vendégeknek, hány pötyi, cukor, tejpor? Imádják.
-
verti1
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Az a helyzet, hogy sokkal a kézi se halkabb azért. Nincs a magas motor hang, de a mélyebb recsegés megmarad. Nálam pl. a Comandante hangosabb a jóval nagyobb szemcse méretű filterrel mint a Kinu presszóval. A Comandante-nak vékonyabb a teste, olyan doboz hangja van. A Kinu halkabb, de mindkettővel magamra csukom az ajtót reggel 5:30-kor. A c késes major mellé én lehet a C40-et venném, mert jól kiegészítik egymást. Ha szeretitek a filtert akkor nem lesz csalódás. Viszont Robothoz lantozni vel 18-20 grammokat nekek kényelmetlen lenne, továbbra is azt mondom, de ez megint egyén függő. Vagy akkor a K6 ami középút és az ára se fájdalmas ha nem jön be.
-
Mano66
senior tag
Robottal mi a legtöbb kávé mennyiség? Van aki ~90g-ből kéri a kávét. Ezt szokta meg. (Vendég) Megoldható vele?
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Gaggia classichoz keresek szűrőtartó kart. Nyéllel. Akinek van felesleges, használt, kérem jelezze. Köszönöm.
Illetve jelenleg egy LM 9g-os single kosarat használok már éve óta, és nem is követem a trendet, hogy van-e most jobb. Érdemes lecserélni? Ehhez ugyebár külön 41-42es tamper kell.
https://www.theespressoshop.co.uk/en/La-Marzocco-Standard-Single-Filter-Basket-79g---L115A/m-2666.aspx -
Mano66
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Kösz. Tudom, hogy a daráló a legfontosabb a kávé készítésében. Ezért van egy Major 151C késsel a presszóhoz. Csak lettek unokák. Sokszor vannak itt. Kell a csend. A lányoknak meg kell a filter kávé. Próbálok racionizálni. Mindenkinek jó legyen. Lehet cserélném kell a teljes gépparkot. Addig amíg nem dől el, hogy mi legyen olvasok és kérdezek a lehetőségekről. Nem akarom megbánni a döntésen. Keret nem az alsó polc.
-
verti1
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Nekem csak kézi őrlőim vannak. Technika szempontból szerintem a legfontosabb az őrlő. Ezért én kompromisszum mentes megoldást kerestem. Presszóból nagyrészt klasszikus arányokkal, közepes-közepes/világos kávékat kedvelem. Ehhez a Kinu tökéletes szerintem. Emellett egy tank. Masszív felépítés, vastag tengely, nagyobb kés, hosszú kar. A filtert top kávékból készítem, kizárólag filter pörkölésből. Ehhez a Comandante szintén egy etalon szerintem. Viszont ez egy filigránabb szerkezet, vékonyabb a tengely, kisebb a kés, rövidebb a kar. Persze ezeket lehet redclix-el hosszabb karral orvosolni. Viszont többet kell tekerni így is mint egy 47-est. Szóval van köztes megoldás, de abban lesz kompromisszum.
-
verti1
tag
Nekem van Kinu-m. Meg se próbáltam filterezni vele, vettem egy Comandante-t. Presszóhoz kell a Redclix és szerintem a hosszabb kar is. Viszont a C40-el meg se próbálok presszózni…

-
tuzpenge
őstag
-
brumi1024
veterán
+1, C40 ha filter a fontosabb (de kell presszó is), K-Ultra pedig ha a presszó a fontosabb (de kell filter is).
-
Mano66
senior tag
Szasztok.
Kézi darálóban mi a legjobb ami filterhez és espresso-hoz is jó? Kinu Simplicity, 1Z Presso K-Ultra, 1Z Presso ZP6S? Vagy van más is? A K6-ot kizárnám. Filltereznék, de néha lenne presszó is. -
Toobee
veterán
Lagom Casa, Lagom P64 SSP Brew V1 sokadik kör:
szerintem kezd járódni a 48-as moonshine kés, több kör cuppingon túl vagyok már, kezd tisztulni a kép: SSP Brew végtelenül tiszta, igazi gyümölcsbomba, kerek savak, nekem továbbra is nagy kedvencem.
48-as Moonshine: Brewhoz képest fedett, kicsit "koszosabb" íz, több test, de ezt kontextusban érdemes kezelni. Van, aminek jól áll, van aminek meg nem. Szinte csak filter pörkölés van itthon, presszóban ez a kés is úgy muzsikál jól, ha durva őrleménnyel etetem a Robotot: pogi átáztat, ehhez jellemzően elég a kezemet a karra tenni, majd egy kis várakozás, próbálom 1-2 mp-ig kitartani a 2 bart, aztán ami a csövön kifér, ez jellemzően 6-6,5 barnál nem több, innen ejtve 3-3,5-ig. Az egész 20-30 mp között van, attól függően mennyit áztatok elő. Mindig ezek adják a legfrissebb ízeket, minimális pörkölt jeggyel, innen általában csak rosszabb végeredmény felé lehet menni. Klasszikusokat nem keverve ide.Kávé ajánlás:
Colombia ARISTOBULO RAYOby The naughty dog
Budget gesha, kellemes ízekkel: teás, virágos. Friedhatsnál már vastagabban fogott a cerka, több mint a duplája a kilós ár. -
Wolfskin
őstag
válasz
kk831228
üzenetére
Hát igen, Mondjuk espresso régen se nagyon volt elterjedve náluk, de a jó féle, németes filterkaffee-t teljesen kiszorította az a sz@r, érintőkijelzős automata
.Mondjuk Lindauból nem esik útba, de ha az A3-ason jársz, érdemes megállni Wertheimnél. A nőknek ott az outlet (bár annyira nem olcsó, hogy sokat költs) neked meg előtte, a Cholkolade fabrik melletti pörkölő üzem és kávézó.
-
kk831228
addikt
Szombathely , Modam Speciality kàvézó , szép kis hely és a kàvé is elfogadható , ha valaki erre jàr.
👌 -
válasz
mate317
üzenetére
A legolcsóbb avx szűrő is jobb a gyárinál. Az a pin a legrosszabb ötlet az egészben.
Mikor kész a shot, kosarat fejjel lefelé koppintod a pultra és kiesik a pogi+szűrő(alatta a papírral). Minden tök tiszta marad. Ja és berakni én úgy szoktam, hogy tömörítés után elfektetem a kosarat, a vizes papír ragad a szűrőre és ferdén belecuppantva elfexik a pogácsán. Gyakorlatilag nincs tanulási szakasz; ez így prímán működik.
-
gyuri860213
tag
fél mm , igen, csak egy "m'" lemaradt. a furat fény felé fordítva láthatóan tiszta, átmegy rajta a fény, fix hogy nem vízköves. arra gondolok hogy a mágnesszelep nem húz be teljesen és szűkítő mellett már nem megy át a víz nyomáscsökeknés miatt. Vagy nem tudom, más reális magyarázatot nem tudok
-
Wolfskin
őstag
válasz
kk831228
üzenetére
Én a németeknél nagyon utálom, hogy már mindenütt az az egységes, érintőkijelzős automata kávégép van, de tényleg mindenhol: benzinkút, étterem, hotel, Bäckerei. (ami elvileg kávézó is). ) 98%-ban nem találsz mást. Hol van már a jó öreg német filterkávé, amit mindenütt kapni lehetett??? A németeknél az volt "A" kávé, minden más espresso, capuccion, stb. külön kategória volt
Két helyen találtam rendes kávét, Wertheim Village, az A3 autópálya mellett lévő outletben van egy pörkölő és mellette egy kávézó, és Warnemündében, egy étteremben, ahol a helyi pörkölő manufaktúra kávéját főzik. Elvétve van gasztróban is rendes, karos kávéfőző gép.
-
mate317
tag
Üdv,
vennem kéne cafelat robothoz szilikon úgynevezett pin-t - a szűrőlap közepén a kis fogantyú.
5-ösével adják, nekem bőven elég lenne kettő.
Valakinek nincs felesleges, vagy szállna be mert ő is rendelne? -
norkov84
tag
válasz
verti1
üzenetére
Sajnos ez mindenben így van, a látvány és hogy mit közöl/mutat vele az ember a legfontosabb a belbecs/tartalom helyett. Akár ha amúgy korábban nagy nevű, jó minőségű műszaki cikkeket nézed, akár bármit

Hogy ON is legyek: egyelőre 4 pörkölésen vagyok túl a Roastinoval, most kezdem elkapni, hova állítsam a gázégőt, hogy a megadott sarokpontokat kb. elérjem. Valamiért úgy élt a fejemben, hogy kisebb láng is elég hozzá, de úgy mindig egy bő 2 perces lemaradásban voltam és olyan 11perc körülre adódott egy pörkölés a betöltéstől számolva. Az utolsónál már megvoltam kb. 9 percben (1. reccs + 1:20-30). Még azért van mit tanulgatni, de tök jó érzés vele prökölni

Vettem ugyanabból a zöldből referenciát is Kalmárnál, nyílván nem éri el azt a szintet, de így is hozza azt számomra, amivel nagyrészt elégedett vagyok. Na ja, itt is a jó zöld a legfontosabb. -
verti1
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Hasonló a dolog. Ez is valahol szentségtörés. Elpazarolják a gépek tudását. Sokan gondolják úgy, hogy a technika a minden. Ráöntenek rengeteg pénzt és azt hiszik a jó gép, csak jó kávét fog csinálni bármiből. Az alapanyag a legfontosabb, utána jön az összes többi. Egyébként egy vakteszten, ha átlag embereknek csinálnál egy kávét itt a Rocket-en rossz kávéból. Egy kopottas, kívülről láthatatlan, de tuningolt Gaggia-n pedig jó kávéból egy másikat. A többség a Rocket-et választaná, mert nagyobb, drágább, jobbnak kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Én nem attól a kávétól várnám a nagy durranást. Bejáratni biztos jó lesz. Világosra húzott kávéknál (filter, omni), több értelmét látom a fordulatszámos játéknak.
Itt indult el a C késes story 

(főleg, ha usability szempontok is vannak)
.