Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Nyufiful
üzenetére
"...eggyel finomabb darálásra állítottam az örlőt és a 20 másodperces lefolyásból hirtelen lett 45 - 50 másodperc..."
Felindulva ezen a kommenteden két különböző kávéval próbáltam néhányszor az egy ricni finomítást a K-max-on, majd vissza. Kb. 3 mp különbség lett a lefolyások idejében.
AP papír mindig van alul a szűrőben. -
válasz
Nyufiful
üzenetére
Nyilván senki szavát nem vonom kétségbe.
A Spektrum Jhon Samboni geshá-t valamivel 3-as alatt tekerem, 6 bar-on jön 18g őrleményből 25-28 mp alatt 1:2,5. Persze az idő múlásával és a nyitogatások számával ez valamit nyilván változik.
Ilyen furcsa jelenséget, amit írsz, nem tapasztaltam a K-max-szal.
Amiket meg olvasgattam, azok a K6-ot meg a K-max-ot kb. egy ligában emlegetik. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Nyufiful
üzenetére
két okból 1) sosem szerettem a Kingrindert, talán egyedüli topic lakóként bojkottálom 2) mert egy őrlőt keresek, nem kettőt, ami a legkevesebb kompromisszummal jár. mentes nincs, ezt tudom. több kézidaráló 150k felett el fog boldogulni mindkettővel, igazából tapasztalatra vagyok kíváncsi, hogy valaki nyomja-e egyel.
ui.: a JX-el is simán húzok remek presszókat, szóval ettől biztos van feljebb 2-in-1 esetén is, ebből indulok ki.
-
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Kb. 1 éve használok párhuzamosan egy super jolly mellett egy K6-ot. Bár utóbbi nem fokozatmentes, de nekem eddig még mindig elég volt a 16 mikron-os lépésköz a klikkek között. Konzisztenciában nekem semmivel sem rosszabb a K6, sőt, ha váltogatod a kávékat (mint pl. én) még előnyt is jelenthetnek a K6 fokozatai. A SJ felárát számomra csak a cserélhető kések igazolják.
-
-
nate82
csendes tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Én egy Expobar Brewtus 4 rotary és a Bezzera strega között őrlődtem, végül az utóbbi nyert, és egyáltalán nem bántam meg. A gép kb 15 perc alatt használatra kész, a kar játékával lehet a nyomással játszani. Minden kávékészítés élmény lett, semmivel nem nehezebb mint egy E61 fejessel. A képen a 2. kávém látható amit a géppel csináltam (Impresso Brazil India).

-
Toobee
veterán
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
AVXen hirdetnek egy La Scala eroicát 165e forintért, szerintem annyiért jó vétel. Roto,e61, 2literes bojler + vízhálózat, de kannából is itatható.
Más:
Hölgyek urak, a kezdeti magas érdeklődés az ASCASO DUO PROF iránt kicsit megcsappant ezért vágok az áron:
165e forint Tadamm tamperrel, vagy 155e forint nélküle! -
Gery0505
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Hát, megmondom őszintén nekem még nincs tapasztalatom ezekkel az őrlőkkel, nemrég vettünk Párommal egy Graef 702-t. Ezek az őrlők, mint ez a Faema is, ipari felhasználásra, ipari minőségű anyagokból, és napi 10-12 órás használatra készültek. Tehát jó minőségű anyagokat használtak fel benne, és úgy van megkonstruálva, hogy bírja is ezt a terhelést. Ha nem bírná, akkor folyton kint lenne nála a szervizes ember, a kávézótulaj meg a haját tépné, hogy nem tudja kiszolgálni a vendégeit, mert megint sz@r a daráló. Tehát ezt a minőséget és a nevet kell megfizetni, ami ugye jó esetben garancia is a minőségre. Gondolom ezért kerül ilyen sokba egy ilyen őrlő.
-
72lakiluk
tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
A 80-100 csak a használt ár. De láthattad, hogy Parci Mazzere már használtan is ennek duplája, új ára meg fene tudja. Egy pont tűnik biztosnak - és emiatt nem köveznek meg - mégpedig az, hogy ezek kiszolgálnak egy gazdát végig
kellő odafigyelés mellett persze. Nemigen fog benne-rajta - róla letörni alkatrész, műanyag meg pláne
. Az én Jollymban egy jó minőségű, új kés van, évente kb. 12 kg kávé megy majd át rajta. Ki lehet számolni meddig szolgál majd. Remélem. -
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Azért meg lehet venni a VBM gépeket is, csak pl. rosszabb szerelni, mint egy Rocketet. Bár a VBM külsőleg kissé módosított E61 fejet használ.
Azt, hogy felújított, csak akkor venném figyelembe, ha előttem újították fel. Mindenkinek mást jelent a felújítás. Minden használt gépet felújítandónak kell tekinteni. -
fragola.6035
aktív tag
-
Surda-
őstag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Ha csak a kartömítés rossz,az lesz vagy 200 forint.
Ami rosszabb,hogy ha az eladó egy ilyen szembetűnő hibát nem orvosolt,akkor valószínűleg nem vigyázott a gépe vagy valahonnan "lomizta"
A helyedben szépen odaadnám egy szakinak átnézésre, pl: simi vagy fragola .
Soksok bosszúságtól kíméled meg magad és ha nincs nagy gond nem lesz drága.
Hallgass rám
-
jolti
senior tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Mit jelent az, hogy orrán-száján?
A kartömítésnél? Vagy hol?
Ha ott, akkor két dolog lehet szerintem. Vagy nem húztad rá a kart rendesen, vagy ki kell cserélni a kartömítést.
Esetleg, ha raknál fel egy videót a készítés minden mozzanatáról, akkor tudnánk talán itt segíteni neked.Tejeskávénak szinte a ledarált kutyasz@r is tökéletes, mert a tej, meg a cukor elnyom minden ízt...
-
jolti
senior tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Miért lenne pazarlás? Nem szereted a finom kávét, sajnálod magadtól? Iszol egy duplát "oszt kísz" Én is szinte mindig duplát iszok. ( Ha csak valaki le nem nyúlja az egyiket!
) De majd, ha majd lesz egyes szűrőd, akkor tudsz már egyeset is csinálni, ha véletlenül abban a napszakban, vagy csak úgy érzed, hogy már sok a dupla.Toz! Ezen besz@rtam: "Nem vagyok orakulum se kávé jedi."

Zoknee! Fafa lett nagyon!
Először néztem, hogy hogy nem lesz zárlatos a cucc, hisz a nyáklapba építetted be a kapcsolókat, de aztán rájöttem a turpisságra. Rafkós, nagyon rafkós! 
-
jolti
senior tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Az még tanulni sem jó. Arra tényleg ott a Rome, vagy valami hasonló kategóriájú kávé. Szerintem kár elb...ni a ficsi Paljoc, vagy drágább kávét, míg a legalapabb dolgokat meg nem tanulod. Én sajnálnám kionteni...
Nyisd meg az első hozzaszolast. Ott le vannak írva az alapok. Sok dolgot össze tudsz szedni.
Törekedj a 25-30 mp alatti 25-30 ml kávéra. ( aztán majd később már rersz variálni vele.) A gomb nyomasakor indítsd a stoppert.
Szerintem elsőre 17-18g-ból próbálkozz. -
Daffni2
addikt
válasz
Nyufiful
üzenetére
A darálót apró trükkel eszpresszóképes őrlésre lehet mókolni, amég nem lesz pénzed új darálóra,megteszi.
Az őrlőtárcsákat 3 csavar fogja, kiveszed az egyik tárcsát,és nagyon vékony műanyag alátétet teszel a csavarra a tárcsa alatt.Ezzel közelebb tudod egymáshoz vinni a tárcsákat, egészen megállásig összetekered az állítóval, majd kicsit vissza, próba, ha kell, kicsit állítasz rajta.
-
soldier2
őstag
válasz
Nyufiful
üzenetére
A 15g kávé kevés a Gaggia dupla kosárba (bár kávéja válogatja). Próbáld többel (18-19g). A lefolyás rendben van? (tökéletes sosem lesz az Omniából, de a mennyiség legyen meg legalább). Az, hogy a pogácsa milyen, sok dologtól függ, leginkább a kávétól szvsz, de nem túl nagy gond. Nekem pl a legtöbb világos pörköléssel majdnem száraz pogácsa volt, most a Paljoc féle Choko madness van (próbáld ezt a Rome helyett, nem annyira megbocsájtó, de megéri a pöcsölést. Esetleg a Spicy Italy szintén Paljoctól). A hosszas melegítésre meg azért van szükség, mert az, hogy a víz 5 perc alatt már meleg, nem jelenti azt, hogy az út, amin végigmegy, mire a kávéhoz ér is felmelegedett már. 5 perc alatt a vízterítő, meg a fej is még hideg, és lehűti a vizet. Az egyensúlyi állapot elérése a Gaggiánál olyan 20-30 perc (SID - aki azért konyít valamennyire a Gaggiákhoz - egyszer megmérte, és PID-elt Gaggiával 10 perc körül volt neki az idő).
Az MDF-et nem ismerem, engem lebeszéltek róla
-
jolti
senior tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Először is a kávét dobd ki, 99,9%, hogy döglött. Vegyél rendes, friss szemeset. Pl. Pacific Rome. Gyakorolni tökéletes. Meg amúgy sem annyira gáz.
Próbáld 16-17-18g-ból.
Mérd az időt és a mennyiséget.
Ja és kell a 15-20 perc melegedés, hogy minden porcikaja atmelegedjen a gépnek plusz a karnak.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- World of Tanks - OFF topic
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

. Az én Jollymban egy jó minőségű, új kés van, évente kb. 12 kg kávé megy majd át rajta. Ki lehet számolni meddig szolgál majd. Remélem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) De majd, ha majd lesz egyes szűrőd, akkor tudsz már egyeset is csinálni, ha véletlenül abban a napszakban, vagy csak úgy érzed, hogy már sok a dupla.
Először néztem, hogy hogy nem lesz zárlatos a cucc, hisz a nyáklapba építetted be a kapcsolókat, de aztán rájöttem a turpisságra. Rafkós, nagyon rafkós!