Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
mod: nem ide.
-
dni
őstag
Sziasztok,
kedves (?) ismerőseimtől kaptam egy-egy dobozt az alábbi kávékból még születésnapomra (Tudják, hogy az új hullámos kvkat szeretem, de itt valami félremehetett) de nem mertem még csak próbából sem betenni a Comandanteba, nehogy egy életen át ezek aromáit érezzem más kávékon.
Miként, miben lehetne kotyeszhoz vagy más elkészítési módhoz megdarálni? Vagy egyszerűen csak ajándékozzam tovább mint a “jó” bort?

-
dni
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Köszi soldier2, Cathfaern, Toobee a tippeket, ezekből összehozok valamit

Amikor korábban fagyasztottam 1-1 adag kávét, akkor nem vártam különösebben sok időt a fagyasztóból kivétel után kis időt követően ment az őrlőbe, majd mehetett rá a "forró" víz. de ezek szerint akkor érdemes várni a felolvadásra. -
dni
őstag
Sziasztok,
a tudomány mai állása szerint miként volna célszerű a már pörkölt kávét hosszabb távra eltenni? Van egy pár kis mézesüvegem, amibe 15g fér, de a fagyasztónk szabad kapacitása hagy némi kívánnivalót maga után.
Karácsonyra kiscsalád meglepett pár Etióp kávéval, de az én 12g-os napi felhasználásommal több hónapig is kitart ez a 4 csomag kávé. (nem beszélve arról, hogy két nem régiben megkezdett is van
#wpp ) -
dni
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
French pressből találkoztatok már olyannal, aminek a szűrője teljesen leér az edény aljáig? Ami nekem van, illetve amiket láttam a boltban amikor vettem, azok mindegyiknél egy ujjnyi hely volt, így relatíve sok habosítatlan tej marad az alján. Én jobban szeretem a fp-vel készült habot, egész tejszín szerűt is lehet vele csinálni.
-
dni
őstag
válasz
üzenetére
Köszi a tippeket, én is ezt a módszert használom. Van amikor csak 12g kávéból és nem 15-ből. Ekkor érdemes egy kicsit finomabbra darálni, hogy lassabb legyen a lefolyás?
Ha 02-est használnék és 30g kávéból készíteném az italt akkor is a 2-3 perc között időt kell becélozni? -
dni
őstag
Sziasztok,
Hario V60 01 -es filterrel hány gramm kávét érdemes használni egy adag elkészítéséhez?
A french pressel készült kávé és a cuppingoláskor használt eljárással készült főzet között ízben van jelentős különbség?
-
dni
őstag
válasz
stereofan
üzenetére
Azt esetleg meg tudnátok mondani, hogy egy 2-3 fős kotyogós kosarába kb, hány gramm kávé fér? Az enyémbe 15g fér ha tömörítés nélkül teszem bele. Ha egymagam iszom kávét, akkor ez egy kicsit már sok nekem

Valamint milyen kávé/víz arányt cészerű használni arányba kell készíteni? -
dni
őstag
Sziasztok,
a legutóbb nagy otthoni lomtalanításkor rábukkantam egy erre a kotyógósra kísértetiesen hasonló kávéfőzőre. Készítettem azóta pár kávét vele frissen őrölt filterkávézáshoz használt kávéimból és egész vállalhatók lettek .
A kérdésem az volna, hogy vajon finomabb italt lehet e készíteni egy Bialetti Mokkaval vagy más hasonló kotyogóssal, vagy valószínűleg nincs lényegi különbség, ha az ajánlott előre melegített vizes módszerrel főzöm a kávét?
-
dni
őstag
Sziasztok,
korábban érdeklődtem filter kávé készítéshez szükséges eszközökkel kapcsolatban, kicsit félretettem a projektet, azonban mostanra sikerült beszereznem őket (kancsó, mérleg, őrlő, v60)

Következő kérdésem az volna, hogy teljesen kezdő kávézóként milyen kávéval volna célszerű próbálkoznom? Nagyjából utánanéztem a fajtáknak, termő terület sajátosságainak, de tanácstalan vagyok, hogy mégis honnan, mit volna érdemes beszerezni.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
dni
őstag
Köszönöm a válaszokat, kicsit hajlok a Graef felé az ára miatt. Az edigitalba sajnos már nem akciós a cm 702, de iPonban még megcsíphetem 29k-ért, ha nem tökölök sokat

"Ledarált kávé minőségben" van különbség a Graef CM 702 és a Kinu M48 között, ha filterre és nagy ritkán kotyogósra használjuk? Amennyiben a Kinu a jobb, akkor vajon megéri e a 2,5x árkülömbözetet? -
dni
őstag
Szasiztok,
páromnak megtetszettek a filter kávé italok, melyeket kávézókban fogyasztott, így otthon szeretne heti egy két alkalommal saját részre készíteni.
Ahogy utána nézegettünk egy V60 vagy Kalita wave filterezőre, őrlőre, mérlegre és hattyú nyakú kiöntőre lesz szükségünk első körben a friss kávé mellé. Leginkább az őrlő kiválasztásával küzdünk ezek közül. Első körben azt gondoltam, hogy egy Hario SKerton/mini mill is elegendő lesz, de ahogy utánanéztem azt olvastam, hogy belépő szintnek, utazó őrlőnek jó, de sokan tovább léptek valamilyen komolyabb kézire, vagy a gépi őrlőre.
Mit tudnátok ajánlani kézi őrlő kategóriában? Olyasmit keresnék, ami már egy jó kompromisszum, nem gond ha külföldről kell beszerezni, csak ne egy hónapot kelljen rá várni. (Egy nagy elektromos őrlőt nem szeretnék kirakni viszonylag kis méretű konyhánk pultjára, amit hetente egyszer használnánk, így maradnánk a kézinél)Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest