Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Klaratein: Ha rárakod a kancsót csipog, ha bekapcsolod csipog. Kuuuu akarom mondani nagyon kellemetlen a hangja, nem találtam rá kikapcsoláai opciót.
és rárakod, beállítod a hőmérsékletet, majd megnyomod a gombot, hogy forraljon. Lehet az Fellow jobb, kényelmesebb nem szántam rá annyit. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Abból, hogy kattan. De mivel írtad, hogy nem, így esélyes, hogy a tekercs rossz. Mérd meg az ellenállását. Persze lehet, hogy tele van vízkővel és azért, ha az ellenállás ok. Mindenképp le kell szerelni és megnézni.
Vízforraló.
Én fél éve ilyet rendeltem: [link]
Egyszerű kezelni. Egy dolog van, ami zavar, de lehet ilyen az összes. Ha csak kevés víz van benne, akkor már 80 fokos kijelzett értéknél bugyog. Tehát nem jelzi jól a hőt (persze felmegy 100-ig, de előbb forr, mint kijelezné a 100 fokot). Persze tudom (írja is), hogy minimum kell bele valamennyi víz, de a robothoz nem kell sok. Oda el is megy ez a pontatlanság, de szökőévente egyszer, mikor filterezem, ahhoz nem jó. Más készülék is így működik kevés vízzel? -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem kell, de leírtam feljebb. Meguntam a forralgatàst, egy pides kancsó megoldja nekem. Abból meg talán csak vízimadaras van 🤷
Többiek: a Klarstein, meg Forza magától melegít, ha a talpon van, vagy le kell okézni, mint a csibót?
A csipogàs (ha van) kikapcsolható?
-
verti1
aktív tag
Ha akarsz PID-es kancsót, hogy tudjál játszani a hőmérséklettel akkor szerintem csak ilyen hattyúnyakút fogsz találni. Egyszerűbb is az élet vele, könnyebb vele önteni. Illetve ha filtereznél akkor elengedhetetlen. Nekem 5 éve a gyári o-gyűrű van a Flair-ben. Egy darab, nem kettő. Tökéletesen tömít még mindig. Nem kell kenni semmivel.
-
bluesfan
tag
CasMo tesztpöri!
-
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szűk a beöntőnyílás és viszonylag nehezen hozzáférhető, kényelmesebb hattyúnyakúval. De nem kötelező hozzá.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Hogy lehet rosszul önteni?

szerk - asszem leeset... Robotnál és a kicsi Flair-eknél közvetlenül a kávét öntöd nyakon, ott lehet tényleg számít. Ha jól sejtem a Flair 58-nál tök mindegy, hisz ott a dugattyú fölé öntöd a vizet. Vagy valamiért f58-nál is van értelme a hattyúnyakúnak?
-
bbuffy
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Mert jobban lehet önteni vele.
-
Alabástrom
senior tag
Robothoz, Flair-hez miért kell hattyúnyakú vízforraló amúgy?
És ha már... Dugattyú tömítőgyűrűit mivel szoktátok kenni?
-
gonnok
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Év elején rámjött a filterezhetnék, akkor vettem egy ilyet. Havernak van egy Fellow, az azért jobb, de végül csak a FLair-hez használom lényegében, ahoz meg nagyon kényelmes.
-
icm
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nanu, 7:55, Kelet, Addicted2caffeine.
Hoax alkalmazást ajánlom ilyen esetekre, vagy european coffee trip, ez főleg külföldön hasznos. -
Mr.Csizmás
titán
urak, javasoljatok nekem plíz a változatosság kedvéért az M4 vonalán (budai oldal előnyben) specialtyt, ahol tudok venni világos pörkölést.

-
icm
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Azért a háromjáratún ha egy tűt áttolsz, lehet megszűnteti a dugulást. Erre felületes első blikk után sikerült ráfutnom. Jól néz az ki… aztán nem ment át rajta semmi.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Klaratein hattyúnyakasom van. Ami miatt vettem, hogy a Falirt majd könnyen felöntöm… eladtam a flairt. A pid jó, vagy nem tudom, nincs viszonyítási alapom mert előtte egy on-off vízforralóm volt. A csőre elsőre fura, ha pl gázos tűzhelyen időt akarsz spórolni, hogy forró vízbe tedd a tésztát, akkor idő míg az az 1liter víz távozik a kancsóból. Csipog, nyomkodni kell, biztos kényelmesebb a Fellow, csak ez épp 22k, egy téli akcióban azt hiszem 15k-ért csíptem meg, nem emlékszem pontosan, karácsony előtt zavarossá válnak a kiadások
-
válasz
brumi1024
üzenetére
Erre már nem mertem rákérdezni, de nem hinném. Egyébként a történet teljes igazsága az, hogy nejem most bevallotta, a mosogatóban volt elfektetve a kancsó és véletlenül ráeresztette a vizet. Utána szart be végleg, bár előtte is random szórakozott a bekapcsolással. Eddig nem mondta el, hogy őszintébben balhézzak a céggel 🤦
Ilyenek a nők, álnok kígyó mind.
Viszont múltkor kint felejtettem a garázsnyitót egy éjszakai felhőszakadás alkalmával a kerti asztalon. Konkrétan állt benne a víz, persze rövidzárlatot kapott. Két nap száradás után simán életre kelt. Az is nyomtatott áramkör, 12V 27A elemről, tehát van benne nafta is.
verti@még megfontolom, de köszi az ajánlatot! ❣️ Robothoz kell, semmi filter. Arra nettó pénzégetés lenne a stagg.
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
a mágnestekercs behúz?
-
verti1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én szidtam. Szerintem nem egy nagyon átgondolt szerkezet. Bekapcsolod, benyomkodod a hőmérsékletet majd megint egy gomb talán, hogy csinálja is. Leveszed és nem fűt automatikusan, meg kell nyomni egy gombot megint. Nem tudom mihez szeretnéd, de filterhez agyhalál a leírtak miatt pl. Illetve önteni se olyan jó vele mint a Fellow stagg-el pl. Azon van egy bekapcsoló/beállító gomb és csinálja. Észrevétlen. Egyébként el van dobozolva nekem ez a Csíbóó… egy zacsi top CM vagy RP filter kávéért el tudom engedni a kezét. Ja, nem világít egy gomb mögött a led…
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És v2-t küldenek végül?
-
válasz
ribarszki
üzenetére
Csibót szidtátok itt, bár nem emlékszem már miért. Illetve nagy böszöm talpa van, ennek meg a fogantyújába szerelt a piszkáló része. Persze ettől még lehet vacak. Még valaki esetleg megerősítésképp?
Más: subminimal kb. 10 levélváltás után küld egy új kancsót. Eléggé leizzadtam velük, de végén megkérdeztem szerintük életszerű-e, hogy egy nedves környezetbe tervezett eszközt betegesen óvni kell a víztől és erre beadták a derekuk. 🤷
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor már Tchibo pides, hattyúnyakas. Robothoz használom, szeretem.
-
Óccó hattyúnyakú, melegentartós funkcióval megfelelhet egy ilyen Klarstein?
Vagy mi van a minél olcsóbb, de nem ipari hulladék kategóriában?
Csak a robothoz, filter otthon nem van, legfeljebb switch, annak meg mindegy. Meguntam a vízforralgatást csészénként. -
válasz
kmarci25
üzenetére
Bocs, lojzinak válasz
Van hozzá rahedli kés alternatíva az oldalon. Masszív áron persze, de van.
Alapvetően nagyon jó iránynak gondolom a cserélhető késes gépeket, biztos fog ez még fejlődni.
Kár, hogy ilyen gyors a legalacsonyabb fordulat is; nyilván nem örül a kúpos kés. Alacsonyabbnak meg a motor nem örült volna
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Érdemes még rámérni a tekercs ellenállására, hátha.
-
kmarci25
veterán
Ha már úgyis őrlőkről megy a beszélgetés... Ezt tegnap láttam: Varia VS6. Cserélhető a sík és a kúpos kés pár mozdulattal, állítható fordulatszámmal. Nem tudom mennyire van ennek létjogosultsága, de mindenesetre érdekes kocepció. Az Alternative Brewing YT csatornán van róla egy 15 perces teszt is (valószínűleg fizetett tesztelő). Az kiderül belőle, hogy a kúpos késsel kizárólag a legalacsonyabb fordulatszámon életképes.
-
reset
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Mielőtt új háromjáratúra költenél, próbáld megtisztítani a régit :-)
[link] -
brumi1024
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Sik vs kupos kes miatt nem igazan lesznek rivalisai egymasnak, ha ugyanaz a cel veluk.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy hatalmas előrelépés classic vonalon nem nagyon lesz. Ha hinni lehet a szakiknak akkor: az itt ajánlott 1zpresso J-max (talán az építés jobb minőség, facebookon szoktak olcsón újak felbukkanni) utána már csak a Kinu-k vannak.
Nekem J-max van és K6, mindkettőt szeretem, de ugye más a fókusz.
-
TDX
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Többeknek volt olyan problémája EAF-en hogy nem volt nagyon stabil, de javítható pár csavar meghúzásával amihez option-o készített útmutatót is.
-
válasz
Parci
üzenetére
Nincs sok hasonlításom; niche csendes, Major eszelősen zajos, de csak 2mp-ig. 20+ mp zajgenerátor elég szarul hangzik. Azért kivárom a 65-ös kést, alapvetően érdekel. Valamelyik tyúbos arc kritizálta, hogy elég rendesen mozgatható az egy db làbon támaszkodó test; ez vajh úgy maradt?
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
P64-hez. Sette 270-et nem veri semmi
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Gőzcsapon át jön víz? Ha igen, akkor a háromjáratú a hibás.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Oké, de ez még a 48as kés. A 65-ös késsel elvileg riválisa lehet a P64nek ízben.
Talán rákényszerült a Lagom a kínai koppintók miatt, hogy kihozzanak egy nehezebben másolható (egyedi kés) és olcsóbb modellt. Még ha így át is csábul a Casa-ra néhány árérzékenyebb P64 vevőjelölt, nyernek rengeteg olyan vevőt, akik amúgy kínai másolatot vettek volna.
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Kéziben pl a Potu az 18g esetén 2 perc 30 másodperc körül van! Azért az több mint kellemes. NZ valami 12-14 másodperc alatt birkózik meg a 18g babbal. De persze valamit valamiért. Gondolom a szemcseszórása cserébe sokkal szűkebb tartományban van. Persze hova sietek ugye? Azért ezek hasznos információk.
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Jajj, bocs nem a zéró része érdekelt, inkább az idő az esetleges voodoo még. Kúposnál eleve jobban közelít a nullához, rdt-vel méginkább, sőt avval a lekoccolóval garantált a nulla. Századokkal nem foglalkozom. NZ-be is akkor látom, hogy beragadt egy bab az adagoló / kipattanást gátló tárcsa és kés közé ha 1-2 tizeddel kevesebbet kapok mint ami bement.
Ami más lehet az a 140 1/perc a 350 1/perc fordulattal szemben. Nyilván mérted, meg nem is szempont, de azért nem lassú? Lehet ez szőrszál hasogatás… -
gyuri860213
tag
Sziasztok
egy kis tech segítségre szorulok. Adott egy Gaggia Classic gold, 2000 előtti modell, gyári OPV és háromjáratú.
Kicsit tuningoltam rajta, beépítettem a kazán és a pumpa közé egy automata gépből kiszerelt thermoblokkot amin egy 80c termosztát van, így megoldva az előmelegítést. A gyári OPV, ki van csavarva, helyette egy utólag beépített került beszerelésre rögtön a puma után, hogy ne a meleg vizet dobja el a rendszer.
Szépen működött 1 évig, majd egyik napról a másikra nem ad vizet, üresen sem. Pumpa megy, ki is cseréltem gy másikra, az is megy, de víz nem jön. Godnoltam vízkőre, de az nem akad így be szerintem, hogy teljesen elzárja.
Lehet hogy a háromjáratú döglött be? annak nem hallom a kattanását sem amikor lekapcsolom a pumpát. Hogy lehetne mérni a háromjáratú hibáját?
Ha már így felmerült akkor bontott háromjáratú lehet érdekelne :) -
-
Toobee
veterán
1-4 század eltéréseket láttam be/ki vonalon idáig. De az olyan, hogy a mérleg felé fújod ki a levegőt és már mozdul is a század. Raktam be képet is mennyi volt benne egy zacsi kávé után.
Igen, 65-ös kés a lényeg, de érdekelt a 48 is. Nem rossz, de a 64-es Brew SSP-t biztos nem cserélném le rá. -
-
bluesfan
tag
Ha valaki Székelyudvarhelyen járna, a Vekker-t ki ne hagyja. A hely is szuper, barista Ati pedig hibátlan Bányai presszót dobott össze. És polipos kávét is árulnak! Lehet, hogy ez is egy korábbi Siren volt, a jelenlegi etióp, ha jól emlékszem.
Ja, és úgyanúgy 8 RON volt, mint előző nap Csíkszeredán, a Platz nevű műintézetben kapott minősíthetetlen fekete lé. Onnan mondjuk a borravaló mellőzésével távoztunk. -
kchris78
veterán
[link] Ilyet hogy praktikus használni Sage Barista Express-el?
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Most ez csak a 48as kés és közelíti a P64 (legyen benne most bármi) szintet. Az is biztos, hogy majd a Casa 65mm-es késsel többet tud majd mint az NZ-m aktuálisan, de kíváncsi vagyok a munkamenet mennyivel lassabb akkár a Casa akár a P64 esetén. A Sculptor 064s-t azért fújkálnom kell, meg lekoccolni, hogy nullát tudjon… az hétvégi őrlő, amikor van időm “szöszölni”.
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Ma azt próbáltam ki, hogy közelebb hoztam a P64-et a Casa-hoz, így az se lett jó. Casat pedig a Lagom recepthez, így az meg gyümisebb lett, de nem veszélyeztette a P64-gyel készült vibrálóan gyümis italt. Úgy nézem inkább egymás mellett tudnak ezek jól teljesíten, nem külön külön helyszínen. Biztos lesz olyan kávé, ami meg a Casanak fog jobban állni. Funky vonalon a Brew kés lesz a nyerő szerintem.
-
-
-
-
Mr.Csizmás
titán
megjött a prime day-es olcsó K6
(vagyis megkaptam) -
brumi1024
veterán
Ha valaki Bécsben járna a The Good Coffee Societyt ajánlom.
Friedhats, Sey, Dak, Naughty Dog volt most éppen, konkrétan végigmutogatta a barista a kínálatot.
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Most a Bombe-val játszom. Reggel ment egy presszó P64-gyel, az zenélt, igazi üde gyümölcsbomba. Az imént Casa-val, ahhoz képest olyan semmilyen mokkás valamit kaptam, azóta is kaparja a számat
Recept mondjuk elég más volt, utána megyek a Casaval, de nem hiszem, hogy a két késnek ugyanott lenne a sweet spotja. Így néztek ki:
Casa, majd P64
-
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
kinu traveller limited, non-existent edition by parci
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ki tudja
Lagom Casa tetszik, de az is lehet, hogy egyszer raszanom a manit aztan behuzok egy P64-et. -
-
-
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
1Z jmax s [link]
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Na jó, legyen max 80k
-
CsiguszMaxim
senior tag
Nem fog megjavulni az K4-em sajnos. Ebben az 50 max 60k-ás ársávban van most valami bestbuy? Ajánlatátok nekem valamit? Anno beleástam magam, mikor vettem a cuccokat, de most nem merülnék mélyre a témában ha nem muszáj.
Espresso, főként közepes pörkölésre flair classic mellé. K4-el én elégedett voltam nagyon.
Előre is köszi!
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok,
tudom nem teljesen az itt lakóknak való ajánlat, de lehet van olyan ismerősötök akinek jó lehet.
Eladóvá vált Graef CM81 és Ambiano kávéfőzőm.
[Graef CM81 & Ambiano] -
Bedobom ide is, hátha
-
Köszi mindenkinek a választ
Akkor jól tippeltem a Robotos folyamatot.
De aztán lehet hogy a Flair-es folyamat is másképp lenne ideális, és én csinálom rosszul, de biztos nagy előny a Robot javára a fix dugattyú, nem kell kinyomkodni.. -
válasz
Alabástrom
üzenetére
...igen, a márkanév tud garancia lenni, de láttunk már karón varjút. Szóval inkább nyugtával dicsérném a napot, amelyiken a pudingot valaki megeszi.
-
-
-
válasz
koxkids
üzenetére
Amikor tönkretettem a nyomásmérőjét, akkor az új alkatrész mellé rendeltem még egy kosarat + 'felsőszűrőt' (cafelat uk webshop, onnan jóval olcsóbb, csak kérdéses volt a vám+áfa), a két kosárral egy kicsit még lehet gyorsítani a workflow-n. De ha csak néha-néha kell duplázni, akkor bőven elég jó az egy kosaras felállás is, 1p alatt el lehet öblíteni+szárazra törölni.
-
Sziasztok!
Elsősorban a Robot felhasználók fele fordulok. Mennyire macerás több shot húzása egymás után?
Videók alapján nem túl bonyolult, és kis eséllyel találkozol forró résszel.
Flair Classic esetén zavar a forró henger kezelése, dugattyú visszanyomása stb. Résen kell lenni,
mit hol fogsz meg.
Robot kialakításából ítélve ott az egyszerűbb folyamat, jól sejtem?
Kosártartó le, ha van kis víz kiöntöd, szűrőt kiveszed a kis fogónál, zacc ki és öblítés után jöhet a következő. -
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Egyébként így néz ki 200 gramm után. Indítod, megáll őrlés után, majd a klikkerrel (ennek mi a normális magyar neve?) kétszer megbirizgálom. 1-2 spricc vizet mindig kapnak a babok. Közben egy kis friss fügés szilvás pizza is bekerült a kemencébe. Volt kérdés, hogy mit lehet állítani a 4 db csavarral a késtartó leszorítónál. Szerintem egyesével kalibrálják az összes darálót, hogy ugyanoda essen az osztás. P64 is ilyen, a nulla az a nulla, barmennyiszer veszed le a tetejét, így bármelyik tulaj könnyen megoszthatja a többiekkel a beállításokat. A kézikönyv is írja a tól ig adatokat. Számomra a C40 ilyen még kéziben, a klikkek miatt nagyon pontosan lehet recepteket másolni.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Benéztem
Köszi! -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Majd gyúrjon kicsit, aki ilyet céloz! Kb. 35%-kal nagyobb nyomaték kell hozzá, persze a késprofil ezen valamit tud módosítani. Szóval ha ugyanakkora a kurbli hossza, akkor a tekerés kb. ugyanennyivel nagyobb erőt igényel, a tartó kézzel a szorítás meg persze a másik oldala a dolognak.
Mindez persze direkt hajtásnál.
-
vendingo
veterán
K4-ről mi lenne az upgrade kézi vonalon, ha csak presszót iszok?
Csak akkor gondolkodok a váltáson, ha a végeredmény sokkal jobb lenne a jelenleginél. 9B-t etetek vele közepes pörikkel.
Ha már közepes pöri... Béla féle Brazil Bom Dia közepesen sötét kávé annyira jó, hogy zsinórban a 3. kilós kiszerelést rendeltem belőle, pedig utálom, ha valamit sokáig kell inni. Többnyire 2-3 fajtát szoktam rendelni havonta. Ez a kávé megunhatatlan, mindig új oldalát mutatja. Classic vonalasoknak kötelező... -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Azt mondták többen is, hogy az adó+vám része az khmm megúszható
abszolút bestbuy. Erre már biztosan lehet mondani, hogy niche zero killer. Mondjuk már egy ideje nem egyeduralkodó az SD őrlők piacán. -
válasz
Alabástrom
üzenetére
65-ös lesz az a kés.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest