- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
válasz
kchris78 #134284 üzenetére
Valahogy úgy. Van benne lutri, de kimondottan gyengét még nem kaptam, nagyon finomat viszont már igen. Figyelni szoktam a pörkölésre váró tételeket, jó eséllyel azokból, vagy a shopba frissen bekerült fajták közül lett az aktuális tesztpöri. És szerintem egyféle van a zacsiban.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Kapucziner1 #134286 üzenetére
Nem fogok. Ezt engedjük el. Én úgy érzem leírhatom tapasztalatomat az adott termékről, erről is szól ez a fórum sok éve. Bármilyen termékről le lehet írni nyilvánosan a véleményét az embernek, ez jogilag megengedett. Nem szeretem a privát szegedi stílusú megkereséseket, ebből már sok volt, és nem kérek belőle.
Akkor nem kaptam privátot persze mikor ajánlottam a kávédat, akkor kapok amikor leírom hogy túlpörkölt?
Ezt itt lezárom. Minden jót. -
Zen42
tag
válasz
kchris78 #134284 üzenetére
Sötét nem lehet, de valóban azt kapsz amit kapsz. Régen ráírták, hogy minek a tesztpörije de végül felhagytak vele mert sokan a tesztpörivel kapcsolatos (részben itteni) kritikákból indultak ki amikor a végleges terméket vásárolták és ebből érthetően elegük lett.
A pörkölési szintet jelzik a honlapon. Lehet, hogy előfordul de bevallom még soha nem láttam filteres tesztpörit, ergo igazán világosat nem csak közepeset (espresso) kaphatsz. -
Jolida
tag
válasz
MPowerPH #134288 üzenetére
Én várnék vele 1-2 (inkább 2) hetet, aztán kisebb adagokra porciózva fagyasztanám.
Legutóbb 1kg echte kubai kv-t () szedtem szét 0.25-ös zacskókba és úgy fagyasztottam.
Vésztartaléknak szánom, ha meglepnének a rokonok. Sok tejjel isszák, hátha nem veszik észre, hogy szénné pörkölt.Vittem kóstolót az Impresso-soknak a kubaiból (Cubita Cafe en grano), hogy még véletlenül se készítsenek ilyet.
-
Zen42
tag
válasz
Toobee #134285 üzenetére
Ha nagyon nyögtem egy kávéval régebben filterrel estem neki, de egy ideje már csak french press-el. Utóbbival az espresso-nál tapasztalt kellemetlen ízeket nem éreztem ugyan, de nem is hozott semmi pluszt ami miatt érdemes volna french pressel folytatni, azért is tettem félre. Most, hogy kérdezted, direkt megpróbáltam szabályos cuppinggal is de nem vettem észre különbséget a french presshez képest.
-
MPowerPH
félisten
Vettem 2kg Brazilt az Impressotol, akcios volt. 1kg -t lefagyasztanek. Friss porkoles, szoval fagyasztas elott ugyan ugy pihentessem 1 hetet, vagy igy mehet be a fagyoba. Ebben az esetben ha kesobb kiszedem, kell pihentetni, vagy egybol ihato?
-
Zen42
tag
válasz
bbuffy #134274 üzenetére
Ne máááár.
Pont most rendeltem tőle Jamaica BM-t. Még kell neki pihenni de nagyon remélem, hogy amit írtál nem lesz erre igaz.
"Kox ízzel" (ha arra gondolsz amikor a babokat a kezedben megdörzsölöd és kátrány szagú lesz a kezed) a mordori kávéknál találkoztam még régen, most nem tudom mizújs, mert anno feladtam, nem rendeltem többet onnan.Apropó. Életem első rendelése volt a Kalmártól nemrég, köztük egy kilónyi Peru Cajamarca-t. 3 hetes már a pöri és képtelen vagyok belőle értelmeset kihozni. Pattogtam a keserű és a fás között míg egy nagyon szűk tartományban iható lett, de nyilván nem ez a célom. Most egyelőre hagyom a maradékot későbbre, hátha. Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a kávéval?
(A közepesen pörkölt Nensebo-t bontottam még fel. Na azt sajnálom, hogy csak egy negyed kilót rendeltem mert rég nem ittam ilyen finomat.
2 hetesen is finom volt de éreztem, hogy van benne tartalék, félretettem. 3 hét után a babok illata is megváltozott és isteni espressok lettek belőle és az összes ízjegy határozottan kijött ami ritkaság.) -
bluesfan
tag
CasMo tesztpöri alert!
-
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB #134280 üzenetére
Én inkább a hullámzó pörkölést mondanám mint jellemzőt. Volt hogy jókat vettem, de ez nem az. minden gyorsan vettem Impresso-t párat
Köztük a klasszik akciós Brazilt 7200 ért per kg. Meglátjuk.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kchris78 #134276 üzenetére
Kapucziner mindig is hagyományosabb profillal pörkölt, néha jön egy-egy világosabbra húzott tétel. Ők ilyenek; ez nem hiba, hanem ízlés.
A kenyaiból pedig nem jön komolyabb test, sosem arról volt híres. Ellenben remek gyümölcs ízek annál inkább jöhetnek, ha a pörkölés és aztán az elkészítés megengedi.
-
kchris78
veterán
Túlpörköltet nyilván senki sem
, de pozitív voltam és a koxot úgy értékeltem hogy sötétebb pörkölés, kicsit az olaszos vonal irányába kacsintgató
. Én ebből az irányból jövök és nekem kell egy egyensúly a két véglet között - pl PY Bourbon Brasil - ja nagyon jó volt ebben az irányban.
-
kchris78
veterán
válasz
bbuffy #134274 üzenetére
Köszönöm az infót, pont tesztelni akartam őket.. De akkor maradok másnál
. Pont most akartam írni hogy PallYotz Kenya Ruka Chuiból hogy lehetne valami testességet kihozni
. Ha valaki nem kox-ra vágyik - ez nekem picit sok, de a maga nemében nagyon jó.. (és a keserűség végülis megjelent utóhatásként)
-
bbuffy
senior tag
Kapucziner utolsó két rendelésem, hét tétel, mindet világos pörkölésnek vettem, és mint koxízű sajnos. Picit elment a klasszik újhullámos volnaltól a pörkölő sajnos, figyeljetek erre ha rendelnétek, persze csak ha nem ez az izvilág a cél.
Nekem csalódás, korábban nem volt ilyen. Hanyagolom is azt hiszem.
Teljesen vegyes kávék, jórészt afrikai mind. Direkt úgy is válogattam hogy a leírás is e világ felé nyisson ne a klasszik csoki, mert az tuti széntabletta akkor.
-
kchris78
veterán
Ezzel ellentétes javaslat volt pár hsz-al ezelőtt, de én úgy gondoltam hogy a kosarat is át kell melegíteni, meg átfolyatok egy kis vizet is mindkettőn, vegye fel a hőmérsékletet ( 80-90 fokos úgy sem lesz egyik se max forró de a kosár a beleszórás tamperelés alatti hűlés miatt max meleg), szárazra törlöm mindkettőt, őrlemény betöltés és jöhet a csapolás.. Ezzel nem gondolnám hogy túlforrósodna. Bár nekem PID-es a főző, lehet ez azért kell ahhoz hogy ne legyen túlmelegedés? (Barista Express elvileg PID-es) Mi az "igazság"?
-
kchris78
veterán
válasz
#85578752 #134269 üzenetére
https://hogymondom.hu/showslang.php?slang=puni#google_vignette nekem ez ugrik be belőle
.
-
icm
tag
Sziasztok!
Egy ideje már gyűröm a gépet, de most publikálom is
Gaggia Classic mellé érkezett egy elő születésnapi ajándék - ha úgy tetszik... szóval nagyon szemeztem a Dalla Corte gépekkel, aztán egyszercsak a willhaben-en megláttam egy megkímélt, rendszeresen karbantatott, nemdohányzó tulajtól származót, felvettem a kapcsolatot, 3 nap múlva autóba ültem és 4 óra után át is vettem a Mini-t. Hazajöttem - nem akarom részletezni, hogy mennyire élveztem az osztrák kanyargós utat, majd itthon gondoltam akkor azért belenézek.
Említettem a rendszeresen karbantartott részt. Nos akkor mutatom a kávéfőző bojlert..
majd 3 körös citromsavazás után (éljen a rézbojler):
Természetesen a gőzbojlert is (amennyire tudtam) szétszedtem és takarítottam. Azért amennyire tudtam mert valamilyen okból kifolyólag a fűtőszálat beragasztották... egyébként a gép az első de szép állapota ellenére kb majdnem mindenhol szivárgott: átfolyásmérőnél, gőzcsapnál, vibrációs puNpa is eresztett - ezt már egy silentgreen-re cseréltem azóta, egy puNpa szabályzó is bekerült - habár manométerem még nincs, ez egy mostani fejlesztés amin agyalok már hónapok óta, hogy pumpa manométer vagy dupla (gőz és pumpanyomás) manométerem legyen. Nyilván utóbbi a frankó 44mm-es előlapi és középső tartó (5-6mm vastagságú) hajlított lemez felfúrásával lehetne megvalósítani ha a gőzbojler mellett / alatt elfér. Mivel ha felfúrom egy próbám van így még nem vettem rá magam, hogy esetlegesen ne sikerüljön jól, így most még méregetek, modellezek, méregetek, tervezek.
Portafilter pedig 58as lett, nem mondom, hogy gond nélkül használhatóak az 58as kosarak... a visszaperemezésüket (mert mind 70es) leesztergáltam 57.5-58mm-re így tömítenek és használni is tudom a DC-n vagy akár a Gaggián istudom ez sok lehet.. nekem így megfelel.
FRAGOLÁNAK pedig köszönöm, hogy habár próbált lebeszélni róla, hogy felesleges a gőzölés miatt és igyam tisztán a kávétde jó véleménnyel volt a gépről valamint a leírás, hogyan lehet a főzőfejet szétszedni az is nagyon hasznos volt. Köszönöm!
-
Toobee
veterán
Hétvégén kóstoltam pár kávét, amiket jó szívvel ajánlanék:
Colombia LUIS SANCHEZ PERDOMO by Friedhats Coffee
Costa Rica CATAJO by KaffaEz még múltkor vettem, de kapható és nagyon jó:
Costa Rica VOLCAN AZUL - geisha by The Barn -
xerobyte
aktív tag
Köszi mindenkinek a tippeket!
(Speciality alatt a kávé eredetére, a bab minőségére és a pörkölés módjára gondoltam, illetve a gyakorlatban arra, hogy csak 'speciality'-ként fémjelzett kávézókba járunk, elég sok van már szerencsére BP-n és hogy a klasszikus vonal ízeit kifejezetten nem szeretjük.)
A Sage Barista Express elég tetszetős. Őszintén szólva korábban simán átsiklottam rajta, mert azt hittem ez egy automata gép (ránézésre).
A grinder itt van olyasmi minőségű, mint pl. a másik ajánlás Sage Smart grinder vagy a Graef CM80XX?
Hogy állnak ezek a gépek (akár a barista express, akár a bambino plus) az avx-es 'jobb' gépek (pl. DB1) műszaki tartamával szemben? Egy kategória? -
hoffaboy
csendes tag
válasz
capafog23 #134244 üzenetére
Igen, használom már három hete körülbelül. Összehasonlítási alapom nincs más presszó képes elektromossal, de részemről jó döntésnek bizonyult. Kicsi, jól állítható az őrlés finomság is. A motor fordulatszám állításával még nem kísérleteztem, 1200-on használom presszóra. 2 spricc a babokra meg 1-2 pumpálás az őrlés végén így szinte nincs pangó. Ha valamire konkrétabban kiváncsi vagy írd meg és próbálom megválaszolni!
-
kchris78
veterán
válasz
Flashback #134252 üzenetére
"nyilván az 1 shot espresso + 4 dl tej + juharszirup lattéban nem, de nem is erről volt szó"
Ahol jobban kíváncsi az ember a kávéra ott működhet benne egy automatizmus hogy leáll ezekről a fajtákról.. Legalábbis én már a nem speciality-olasz helyeken macchiatot kezdtem el inni.. Legtöbb helyeken a capuccinoban már nagyon gyenge a kávé íze. Itthon is 20-25ml főzethez 60-70ml tej illik afölött elveszik már a kávé a tejben...
-
válasz
Cathfaern #134250 üzenetére
Ìgy van, csak az aki nincs benne, az szokta mondani a világos pörkölésre hogy speciality. Ezért gondoltam egyböl erre.
Amúgy a flat whital nincs baj, ott még nagyon fontos a káve. Jellemzöen a nagy tejes italoknál számít jobban a tejhab minösége, mint az alap kávé.
Ez szokott sok idö és pénz lenni amíg összeáll a fejekben tapasztalatom szerint. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Flashback #134249 üzenetére
"Speciality meg a tejes verzió kicsit értelmezhetetlen."
Ez már csak azért is erős kijelentés, mert a WBC egyik kötelező pontja pont egy tejes ital készítése. De ezen túl is, egy jól elkészített világos pörkölésű kávéból készült cappuccino / cortado / flat white tejes italban nagyon szépen ki tudnak jönni ízjegyek (nyilván az 1 shot espresso + 4 dl tej + juharszirup lattéban nem, de nem is erről volt szó).
Harmadrészt specialty nem szinoním a világos pörköléssel. De ez már majdnem részlet -
válasz
xerobyte #134247 üzenetére
Speciality meg a tejes verzió kicsit értelmezhetetlen. Valószínüleg inkább te a közepes pörkölésü kávékra gondoltál.
Az ismeröseimnek Sage Bambino Pluszt és hozzá egy sage Smart grindert javasoltam két éve. Azóta boldogok vele.
DF64v2-vel jobban järsz mint örlö. A kötelezö barrista kiegészítökkel az egész szett valahol 300 környéken megáll, és ez sokáig jó.
Ha pedig fontos a göz a kävé fözés mellettakkor valami igazi dupla bojeleres gép. De ez már túl van a büdzséden.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Első 'kezdő' espresso gépem/láncom keresem, a topic(ok) olvasgatásán túlvagyok, elfogadtam, hogy nem lesz meg 100-ból a mérleg-őrlő-gép kombó.
Ha nem szeretnék 10+ éves GC-ket vadászni apróról (és/vagy még pluszban szaladgálni PIDeztetni), akkor mit ajánlanátok, mint az a belépő szintű egykaros gép, amivel el lehet már itthon játszani, nem hulladék az anyagminősége, PID-es és nyilván espressora van kihegyezve + gőzöl is.
A speciality vonalat szeretjük, a 'karcos' kávéket kifejezetten nem, általában tejes verzió, tehát a cappuchino-flat white vonal, ami húzva lenne rajta. Napi 2-3, semmi extra követelmény.
Nem riadok vissza egzotikusabb rendelésektől sem (ebay, ali), ha kell, de nem szeretnék 300 ezres gépeket venni csak azért, mert felfutott egy-egy márka.
Amire magamtól jutottam, hogy hunyorítva az AVX DB1 gépe lehet az amit keresek. Olvastam Béla dolgait és láttam, hogy bérgyártatott kínai a cucc, inkább az érdekelne, hogy objektívan jó lesz-e ez arra, amire nekem kell, illetve, hogy tudtok-e ajánlani alternatívát? Elfogadható-e már ez a szint? Az idei/tavalyi modell mennyivel olcsóbb, ha kínából rendelem, van hozzá linketek? Most jönnek az újak augusztusban, azt megéri megvárni?A kinézett őrlő eredetileg a Kingrinder K6 volt, de rájöttem, hogy úgysem fogom én ezt sokáig akarni tekergetni, szóval a Graef CM80XX - DF64v2 vonal felé tekintgetek.Az avx-es alternatíva, a Catler CG8011 mennyire hulladék?
Köszi, ha segítesz!
-
kchris78
veterán
Egy tipp: ha akkor rakod rá a poharat mikor kalibrál a mérleg akkor esetleg ki lehet hozni belőle "többet" is, mert nekem van egy 200+ gr unicumos poharam (jó sok üveg van benne), bekapcsolom a pohárral, nulla tárázás nélkül. (vagyis bekapcsolva kalibrálás) Onnan indul a 200gr tartomány
. Tárázással ez már nem működik. (szerintem ha ellenállást vagy bármit mér súly alapján akkor ez érthető is hogy miért működik)
-
hoffaboy
csendes tag
Sziasztok!
Meghirdettem az őrlőmet, hátha valaki ilyet keres:
[Fellow Ode 1.1 Gen2 késekkel] -
lazoltan
csendes tag
Ötleteket szeretnék kérni tőletek, van egy Pascucci Mini Bianco főzőm amit elég sokat használok, valahogy szétnyílt a kifolyócső. Belső menetes, egy átfúrt csavarral rögzül. Nem szívesen dobnám ki ezért az egész főzőt, így ha lehet, pótolnám a csövet, van ötletetek, milyen anyagból lehetne megoldani?
-
killerjohn
addikt
válasz
Flashback #134224 üzenetére
Imádjuk, nagyon fasza klasszikus melegszendóra, előre csomagolt/fagyasztott pékáruk sütésére, illetve a legtöbbet mirelit burgonyák és panirozott cuccokra használjuk. Le is fedi a teljes családi junkfood igényünket. Fényévekkel jobb airfryer, mint az "aluldobozos" vackok, csak javasolni tudom. A tisztítása macerás, de túlélem, még mindig jobb, mint egy grill vagy smoker... Szóval csak ajánlani tudom! Amióta meg van ez a Sage, illetve az Effeuno pizzasütő, gyakorlatilag havonta max 1-2x használjuk a gőzsütőt (mittudomén, ilyenekre, mint rakott krumpli/kel, stb)...
TLDR: Mindenből IS jobb a céleszköz, csak győzze az ember hellyel, meg pénzzel...
-
Till@
aktív tag
válasz
Fross #134233 üzenetére
Én 45 körül saccoltam, akkor nagyon nem mentem mellé.
@fecke78 70 év körüli személyről van szó, ott ha valamire azt mondja hogy nem finom, akkor az úgy van.Őrlője nincs, nem is lesz, Lavazzával lett tesztelve, ha az nem volt jó, akkor a többi se lesz az.Marad a Szarvasi - sárgacsibó kombó
Ha meg ez elmegy, akkor lesz automata, az már ízlik neki.
-
Fross
csendes tag
Mivel újonnan 60-ért megy, így én egy 50 ezret tartok reálisnak garanciálisan
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Van egy De'Longhi Dedica EC 685.M kávéfőző, 2023. decemberi vásárlás, kb 10 adag lett rajta próbálva, garanciális (Euronics). Sajnos a tulajdonosa túl erősnek véli a végeredményt, nem használja és el kellene adnom.Doboza, összes tartozéka, összes papírja, gyári vízkőoldója is megvan, tehát fullos gyári tartozékokkal.
Mennyiért találna gazdára szerintetek ?
-
brumi1024
veterán
válasz
bbuffy #134228 üzenetére
Ezek az új szupermetálultraszélessoklukú csodák annyira nem visznek be a nirvánába.
Azok jellemzően nagyon világos pörkölések mellé jók szerintem, hosszúra húzott, gyors shotokkal, high clarity (magas tisztaságú? ennek a magyar megfelelőjével mindig bajban vagyok) késes őrlők mellé. Én az Sworksöt (High flow ráadásul) filterpörkölésekhez használom, abból is egy-kettőhöz csak.
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #134229 üzenetére
Újabb főzet, 10g 27mp 22ml. Kevésbé tamperoltam, és a papír puck screenre sem figyeltem oda most biztosan 1 leheletvékony ment rá
. (illetve ennél a kosárnál nem egyszerű tényleg egyenletesen eloszlatni az őrleményt tamperolás előtt). Mikor meglett a gép 2-3 hónapja és először próbálgattam ezt a kosarat hát életemben nem gondoltam hogy végül ennél fogok kikötni fixen, és a drágán vett 12/14 IMS megy a lecsóba mert nem tömöm meg... (kell hogy a pogácsa minél vastagabb legyen a jó extrakcióhoz) -
Ha valakinek szüksége lenne rá olcsón adom.
-
kchris78
veterán
válasz
donat_sz #134227 üzenetére
Hát hogy hány g-al, az kávétól függ, de most ebből az olasz kávéból ezzel a finomsággal 10g belefér. 13ml jött le, ami kicsit kevés 10g-ra, jó ristrettós volt
. Lehet ez már túl finom, egy ricnit vissza kell venni. (az túl gyorsnak tűnt előzőleg, abból lassítani akartam de nem ennyire
) Azt nézem ami jobban bejött hogy annyit tegyek bele hogy a razor alatt ne is legyen üresség, de túl se töltsem.
-
bbuffy
senior tag
Ha igen akkor SSP. De persze semmi értelme. Szóval valószinüleg nem, tök jó igy is.
Inkább majd kosárcsere, szerintem visszatérek a Renekához, nekem az volt a legjobb. Meg a kalsszik VST. Ezek az új szupermetálultraszélessoklukú csodák annyira nem visznek be a nirvánába.
Fejleszteni mást sokáig nem, jelenleg a kv nálam a húzzak egy jót, élvezzem megcsinálni is és megyek tovább kategóriába normalizálódott.
-
kchris78
veterán
válasz
killerjohn #134214 üzenetére
10g in 20g out? tobbet tudsz inni
. Kihivas!
-
válasz
Uhh aza Sage sütö... Mi is néztük annó. Bevált?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ejj, renderen is tetszett, de ez parádés méret. nagyon szép, grat!
-
válasz
killerjohn #134217 üzenetére
Inkább vedd meg az IMS AIO 18g kosaramat
-
bbuffy
senior tag
válasz
De szép darab, használd egészséggel
-
killerjohn
addikt
elfoglalta méltó helyét. nulla kalibrálás után 31-es beállításon Kapuciner Karib-Tenger 92C 6s preinfusion 28s teljes idő, 15gr in, 34gr out, szuper lett, de még nem az igazi, csak már nem tudok többet inni 😁 valszeg durvábbra kellene 18-20gr körül, de csak 15ös az IMS kosaram. RDT kellene, mert portafilterbe öntéskor megy mindenfelé, de nincs spray-m. WDT lehet hogy kellene, de nincs és nem is lesz, mert annyi idegem nics ehhez. Feleségem így is valszeg marad a Sage integrált őrölnél 👻
-
válasz
killerjohn #134212 üzenetére
Zsíír
Merre is vagy helyileg? -
killerjohn
addikt
-
kk831228
addikt
válasz
RetepNyaraB #134179 üzenetére
Igen , az olasz meg mèg van egy kettő sima presszóhoz nagyon közeli , azok elfogadhatóak .
-
dni
őstag
mod: nem ide.
-
MPowerPH
félisten
Vegre ujra van La Cristalina elerheto. Het elejen rendeltem is 1kg -t, espresso porkolessel, mar 3 hete nem ittam kavet, jo lesz ujra ezzel nyitni.
Na most paran irtak korabban, erdemes lehet filter porivel kiprobalni a Biancat. Meger egy kostolot, vagy az nem valo espressonak? -
válasz
brumi1024 #134204 üzenetére
Ja, értem. Semmi gond srácok. Mindenkinek van olyan ismerőse, családtagja, akinek az igényeit pont egy nespresso jellegű történet szolgálja ki legjobban... Szóval nem a direkt érdeklődés miatt szántam ide elsődlegesen, hanem hogy terjedjen a témából fakadóan a lehetőség.
-
brumi1024
veterán
válasz
MrSealRD #134203 üzenetére
Szerintem arra utalt, hogy ezt a masik topikban erdemes hirdetni, itt az "elvetemultek" kaveznak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók