Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Joe Swanson
üzenetére
November 27én rendeltem, ezüstöt.
1 hétre rá lett csomagszám, írták, hogy feladták.
Ezután legközelebb akkor történt valami a nyomkövető oldalon, amikor Németországba megérkezett. Onnan már jobban mutogatta az oldal. -
Speti69
csendes újonc
Még dec 29én megjött a Lagom Casa. Df 64v áll vele szemben. A dfben eredeti italmill blackline dlc kés van.
Nem én vagyok a fórum legtapasztaltabb rókája közel sem, így a leírtakat olvassátok abszolút szubjektív véleményemként
-Hang:a df 64v szinte hangtalan, így a Casa hangosabb terhelés nélkül,de őrés közben fordul a kocka, igaz nem nagy a küli, de picit halkabb és kevésbé bántó is a Casa hangja.
-Az őrlemény ránézésre rögmentesebb, a végén leszokok a kavargatásról
- Az elkészült italnál megintcsak a Casa győzedelmeskedik, egyenlőre tök furcsa, hogy a gyümisebb és az olaszosabb vonalnál is. A gyümölcsök a Casánál jobban előtérben vannak, de nem éles savassággal, hanem amolyan bergamottos, édesebb jelleggel. Olaszosabb vonalú kávék kicsit nagyobb testűek mint a df64v-vel, és kesernye is kevesebb, inkább csokisabb.
- Az egész munkamenet jobb a Casával. Nem kell spriccolgatni a babot, az őrlés végén 2 klikk, nem kell pumpálni, csőrt leszedni, sepregetni.
Azt hittem, kicsit nehezebb lesz a döntés, de a Casa hamar meggyőzött, hogy a Df64v távozik
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Holnapig tart az akciójuk, ingyen választhatod postára az all inclusive módot, abban a postaköltség és a vám is benne van.
-
Speti69
csendes újonc
Cm highlights csomag elérhető

-
Speti69
csendes újonc
válasz
aleister
üzenetére
Én semmiképpen sem ajánlanám hogy vacak bolti kávéval gyakorolj. A régi pörkölésű döglött kávékkal hidd el, még kevesebb sikerélményed lesz. Hamár okcsóbb, nézz hazai kispörkölőket, sztem 10ezerperkg ár körül már tudsz venni belépö kávékat. Nem sokkal drágább a bolti vacaknál, de FRiISS pörkölés lesz, ez nagyon fontos! Pörkölési dátumtól nézve várj legalább 3 hetet a bontással, és 3 hónapos koráig idd meg, úgy tervezz a vásárlásokkal.
Nem lesz állandó szabály, az őrlőt mindig az adott kávéhoz kell majd állítanod. Általánosságban elmondható, hogy ha gyors a lefolyás, finomabbra, ha lassú a lefolyás akkor durvábbra őrölünk.
A tejkrém készítés sok gyakorlás. Ott is az általánosság, ha visít nagyon benn van, levegőért visít
. Akkor jó, ha olyasmi a hangja, mintha papírt tépnél. Ezt nem könnyü megcsípni, nagyon pici a különbség. Próbáld úgy, hogy betolod szokásos módon,had visítson és elkezded nagyon lassan leengedni a kancsót. Gondolom lesz legalább fél perc amíg átmelegíti a tejet, így van időd kísérletezni. A baj az, ha nagyon leengeded, akkor televágja nagy buborékokkal.
Én még ajánlom, hogy karácsonyra lepdd meg magad egy barista képzéssel
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Neked Az
üzenetére
Cafelat Robot. Sokan használják és imádják itt a fórumon(is)

Avx dolgait nem ismerem behatóan. Nemrég behozott egy nagyon olcsónak számító síktárcsás őrlőt, de van neki sok. Gépből is ami büdzsés és tetszik, minden igényre van alternatìva. De ez csak az én véleményem... hallgasdd meg a többiekét is, én még csak fiatal csikó vagyok kávé fronton.
Őrlő tekintetében még van egy akkumulátoros aliexpresszes sztori is a low budgetben, ami ajánlott lehet. Néhány embernek van pozitív személyes tapasztalata is itt a fórumon. -
Speti69
csendes újonc
válasz
Neked Az
üzenetére
Nekem Sage bes van.
Nem rossz gép, de ami az előnye az a hátránya is.
Jó, hogy kompakt, egyben van az őrlő a géppel, de ugye így ha valamit csrélni akarsz, akkor egyben.
Egy bő fél év múlva vettem egy jobb őrlőt, majd egy év múlva egy Robotot. A Sage még mindig megvan, be van lőve a benne lévő kofimentes kávéra. Anyum meg a kislányom néha azt tolják, napi 1-2 megy abból is.
Ha valaki nem akar hifizni a kávéval, annak jó lesz a Sage is, én sajnos.....
Ma ha ilyen gépet vennék, lehet az avx kínálatában néznék szét egy külön őrlő és gép szettre. A kínai gépek nagyon jönnek fel, kérdés mennyire tartósak, bár ezek a belépő Sagek, Lelitek sem ipari cuccokból vannak összerakva.
Egyébként egyenlőre nekem a Robot az, ami megérkezős fíling, de az manuál gép. -
-
Speti69
csendes újonc
Szerintetek egy Df 64v őrlőt érdemes lecserélni egy Casára?
-
Speti69
csendes újonc
válasz
xrvman
üzenetére
Szia!
A tisztító tabletta helyett használhatsz tégelyes porokat is, még gazdaságosabb
, pl. Puly Caff.
Az eredeti vízkőoldó helyett is vannak nagyobb kiszerelésű folyadékok jobb árban.
A gyári bes008as patron helyett is van az általad leírt, azzal sztem kevés tapasztalat van, hogy milyen, de nem gondolnám sokkal rosszabbnak. Van lehetőséged még párnát beletenni, azzal az a baj, hogy várnod kell néhány órát, amíg megdolgozza a tartályban lévő vizet.
Sztem a legjobb, ha kevert vizet teszel bele, és úgy nem kell használni a vízszűrő patront. -
Speti69
csendes újonc
válasz
irhejja
üzenetére
Szia!
Nekem is Sage bessel kezdődött.
Mivel sűrűn váltogattam a babokat, én rendes kávét, anyum és néha a kislányom kofimentes cappiccinot iszik, így elöször az őrlő fronton vettem egy DF64v-t.
Nagyon jó, hogy lehet változtatni a fordulazszámot is, számomra esztétikus is. Már a fejlesztett változat van a boltokban, abban van ionizáló, így nem kell spriccelni a babokat, hogy ne menjen szerteszéjjel
az örlemény.
Ezután jött a Cafelat Robot, azóta is úgy érzem, megérkeztem
.
Szóval nekem megmaradt a Sage. Azzal megy a napi kofimentes cappuccino, ha vendégek jönnek akkor nekik az olasz. A Robottal bűvészkedek magamnak, gyermekeimnek, vagy ha néha tartok a barátaimnak kávénapot
)
Szóval őrlőben a sima df64 sztem nem nagy előrelépés, de a "V" változat már igen") -
Speti69
csendes újonc
válasz
verti1
üzenetére
Eddig egyik barátomtól hordtam az RO vizet a kávékeveréshez. Nemrég házi desztillálót vettem. A haver vizében 25-50 közt mozgott, a desztilláltban 3 szokott lenni a mért érték.
Érdemes lehet egy tds mérőt beszerezned, néha rámérni, de sztem az új rendszernek 10 alatt lesz a mért értéke.
A DMest nem mértem, nem gondolom hogy az full 0ás. -
Speti69
csendes újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha jól gondolom filter vonalról van szó

A kérdés, hogy a hűlés, vagy a levegőzés változtat rajta.
Lehet lámaság, de ha lehűtöd jégkockával, vagy hűtőkővel, akkor az egyik dolog vizsgálható
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Tök jó írás, köszi!!
Csapvíz hígításon én is gondolkoztam, de ahoz kellene adat, mit tartalmaz. Ehhez van valahol adat? Gondolom nem elég a tds mérö alapján felhígítani. Én hajdúszoboszlói vagyok, annyit tudok, hogy itt kemény a víz nagyon, ha jól emlékszem 350 körüli, de majd rámérek
-
Speti69
csendes újonc
válasz
mézespálinka
üzenetére
De!

-
Speti69
csendes újonc
Ha jól látom, az egyik 5ös, a másik 7es őrlőálláson készült, tehát a 2 közt van még 1

A másik dolog, hogy 2es kifolyó van rajta, így a kevesebb mennyiséget még 2 oldalra is vezeti.
Az őrlőben jócskán van pangó, így egy állítás után a 2.kávét nézdd.
Számít még az előkészítés is, ha csatornásodik, gyorsabban lejön.
Amúgy meg nyomdd olaszosan. Kb 20-25 mp alatt jöjjön le mindig a kívánt adag. 30 lett? Az sem baj
Lényeg, hogy ízlik! -
Speti69
csendes újonc
válasz
hoffman_
üzenetére
Nekem ezek a user error dolgok kicsit kétélű dolgok.
Biztos, hogy bennünk van a hiba, mikor többszöri kísérletezés után sem áll össze a kávé?
Pont ma egy friss bontáson vagyok túl.
Nem egy izgalmasnak tűnő bab.
Kolumbiai, konyakmeggy nugát, étcsoki jegyekkel, presszó pörkölés.
Az alapreceptem Robottal 10-12mp előáztatás, 8baros maximummal egy kb össz 25-30mp alatt lejövő ital.
Kicsit gyors lefolyás, de egy szárító kesernye vezette a korty közepétől.
Úgy hagytam az őrlőt, 8mp előáztatás max 6bar, olyan 25mp alatt eljött. Gyümölcsök előrébb, de a kesernye ugyanott.
3.ra kicsit zártam az őrlőn, 5mp előáztatás majd 8baron 20mp alatt. Még több gyümölcs, de a kesernye ugyanolyan szárító.
Nem vagyok még öreg motoros a témában, de ezek után már el szoktam könyvelni, hogy a babbal lesz a gond. -
Speti69
csendes újonc
Na most nem azért, de csak nem olyan rossz téma a tesztpöri! Teljesen felpörgött a fórum!
Egyébként rendes karos géppel is lehet turbót meg blooming shotot is sztem. Ha jól gondolom, előáztatási szakaszban, amikor el kezd csepegni, leállítjuk a gépet. Aztán az idő letelte után újból elindít.
De ha jól gondolom, a Toobee féle recept amolyan hibrid a turbo meg a blooming shot közt, bár mind1 minek hívjuk, műxik, az a lényeg
-
Speti69
csendes újonc
Sziasztok!
Valamelyikőtöknek nincs véletlenűl Robothoz egy eladó szűrőkosara?
Természetesen NEM a nyomásfokozós
-
Speti69
csendes újonc
A Kruve-nél 20%os apák napi kedvezmény van ma

-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt hittem mindenkinek ugyanazok a tételek mennek ki, de akkor nem. Én is a vegyes preszzó/filterre fizettem elő pedig
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jól emlékszem Cm előfizura beneveztél

Az április végén küldöttben számomra mindkét fajta kávé rendkívüli volt. Külön érdekesség, hogy furcsa módon filter és presso pörkölésben is adták
Az egyik egy kenyai Kisson volt, a másik burundi Giku.
A Gikuból nagyon jön a ráírt maracuja, de nem gondolnám csítnek. A gyerekek is odáig meg vissza voltak érte
. Neked hogy ízlett? Sok volt ez is, vagy benne volt a tűrésben? -
-
Speti69
csendes újonc
válasz
zolnagy
üzenetére
Még esetleg recepten is változtathatsz.
Ha jól emlékszem hosszabb előáztatással nekem is hasonló volt a tapasztalat, mint nálad. 5-8 mpes előáztatással, fel 8-9 barra majd fokozatosan ejtve az egész olyan 25-30mp úgy a mogyoró jött szépen előtérbe, nekem úgy mutatta szebb arcát a kávé. Viszont gyorsan változott bontás után, érdemes fagyóba tenni. -
Speti69
csendes újonc
A CM kávéelőfizum ha belekalkulálom a szállítási díjat is, kilónként 14.876 ftra jött ki házhozszállítással.12szer kapok 800got. Sztem ez teljesen jó ár. Nyilván van komprimisszum, mert nem én választom a kávét, illetve 2féle kávéból jön 400-400g, de biztos lehetek benne, hogy perfekt babot kapok

-
Speti69
csendes újonc
válasz
heted9
üzenetére
Ahogy Jolida is írta
Az őrlés során feltöltődnek a szemek elektromossággal, és a vonzás miatt egy részük szétszóródik az asztalon, vagy hozzátapad az őrlőhöz, miután kijön az őrlőből. Ezt elkerülendő nem árt vízzel megspriccelni darálás elött a kávészemeket, de ha van plazma az őrlőben, akkor nem kell vízzel sprickolni.
Ezért is érdemes az ilyen verziót megvenni, mert árban nincs difi. Ha jól láttam az Avxnél df64v az már plazmás, viszont nincs készleten sima 64es illetve df54 sem. Máshol láttam a df64v gen 1es változatát, ezért írtam. -
Speti69
csendes újonc
válasz
heted9
üzenetére
Df őrőből van teljesség igénye nélkül:
Df54. 54mmes kés van benne, 110eft körül.
Df 64. 64mmes kés 150eft körül. V2t érdemes vadászni, plazmagenerátor miatt.
Df 64v 64es kés, változtatható fordulatszám. V2-t érdemes vadászni, plazmagenerátor van benne.
Df 83. Már kiesik a büdzséből.
A df64 hb más gyártótól van tudtommal, gyengébb anyagminőséggel. -
Speti69
csendes újonc
válasz
verti1
üzenetére
Nekem is tetszett, de felbontás után sokat változott, vagy csak bennem volt a hiba, pedig 1 héten belül elfogott..
Először a mogyoró dominált a csokival, ahogy telt az idő úgy jött a citrus elő egyre jobban.
Előfizuban mellette volt a világos párja is, ott a mogyesz háttérben, és a citrus dominál. Féltem kicsit tőle, de kellemes meglepi. További érdekesség, hogy színben nincs is akkora difi, mint ízben. -
Speti69
csendes újonc
-
Speti69
csendes újonc
válasz
light0416
üzenetére
Mivel a kar utángyártott, előfordul, hogy ahogy írod, elkezd nyomás alatt lejönni. Lehet ezért nem mered elég finomra őrölni? Tarts rá kézzel

Stopper, mérleg megmondja az igazságot kbra.
Célozz meg 2-2,5ös arányt, 25-30 mp. Ha ez így jön le, kb megkapod a kv ízvilágát sztem ennél a brazil, egyszerűbb kávénál. -
Speti69
csendes újonc
Csak hogy témát váltsak.
Egyik barátom Balin járt, hozott ajándékba kávét. Meg akart kímélni a baszakodástól, ezért őrölve hozta, és hamán, púderre
Ha jól gondolom, ebből csak török kávét tudok csinálni, ugye? Esetleg tudnátok ajánlani hozzá receptet? -
Speti69
csendes újonc
válasz
verti1
üzenetére
Amúgy ez a szarból építkezés fura dolog.
Nem kávé, de!
A világon keveseknek adatik meg, hogy gyümölcsből párlatot készíthessenek. Angolok kínjukban gabonából főzik, és tessék!
A franciák a klíma miatt borkészítésre alkalmatlan területeken termelnek ünnepi borokat.
Nyilván ezeket nem is pálinkának és bornak hívják.
És ez nem is jelenti azt, hogy ne szeretném a viszkit vagy a pezsit, hamarosan le is mennek a tápcsatornába
-
Speti69
csendes újonc
Egyébként van valakinek tapasztalata ezzel a desztilláló vs ro víztisztító? Gondolom mindkettő jó eredményt ad.
Ha jól sejtem a desztillálónak áramfelvétele bosszantó, a ro-nak meg a patroncsréje fáj.
A Robothoz még nem nagy szám esetleg venni a vizet, de a Sage BES az issza rendesen
, persze abba meg lehet olcsóbb beletenni a vízszűrőpatront. -
Speti69
csendes újonc
válasz
capafog23
üzenetére
Igen, arra értettem.
Nem akarok butaságot mondani, de
Sztem sokunknak a df64v v1 van.
Ahogy néztem, változtattak a beöntő részen belül, meg kapot ionizátort az új, a csőr egybe lett, illetve feljebb vették a min fordulatot. De a lényeg, hogy lehet a menetemelkedésen is változtattak, ezért az új verziónál nem biztos, hogy ugyanoda esik, mint a régin. -
Speti69
csendes újonc
válasz
capafog23
üzenetére
Sztem simán lehet.
Én a robotba csak 15.6got teszek. Nemtom milyen arányt célzol meg. Én 1:2-2.5 között szoktam. A fordulat eddig 800 volt izgi baboknál, de a múltkor biztos a fórum hatására
, megállta a cm tesztpörinél, így feljebb vettem 1000re. Beindítom az őrlőt, majd úgy öntöm bele a babot. Így kb 15-20 közt szoktam állítani. Ha slow feed, az drasztikusan csökkenti kb 8-10el.
Tehát ha te 20grammal játszol, ippen kijöhet a 30, persze aránytól is függ.
Gondolom nem a v2 van neked. -
Speti69
csendes újonc
CasMotól a lassan 1 éves kávés pályafutásom alatt még a legutóbbi, 11.28. tesztpöriből rendeltem először.
Ahogy megjött, 4 felé dobtam. Meglepően világosnak tűnt. Agyban gyenge voltam, meg mi bajom lehet, 10 naposan már rápróbáltam. Pont olyan szerencsém volt vele, mint anno Paljoc Yirge 2esével. Adott őrlőbeállítás túl nagy volt neki, de robottal lehetett kompenzálni. Amolyan modern presszó lett. Hosszabb előáztatás, majd rövid 7bar és gyorsan ejtve elkészítve. Picit teásabb jelleg, ízben talán sárgadinnye meg trópusi gyümik, végén azt mondanám még cseresznye is, bár inkább a boroknál mozgok otthonosan, így baromi furcsa, hogy a kávékban egyszerre megjelenik piros bogyós és fehér húsú gyümi is. Lényeg, hogy ebből a babból nem is vágyok hagyományos presszóra, egyszerűen remek így
. Ha ilyen a tesztpöri.... -
Speti69
csendes újonc
válasz
kchris78
üzenetére
Az biztos, hogy kávé váltása után nagyon is érezhető az előző kávé íze. Mivel én is napi szinten többször főzök mentes kávét is, így én vettem egy másik őrlőt. A bes van belőve a kofimentesre, a másik őrlő meg a rendes
kávéra. Amúgy lehet, hogy a mentes kávéban is van koffein, plusz az előző bennragadt már adott egy kis löketet. -
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem kizárt, hogy a nyomás mérő óra is kisebb kett.
Nekem legalábbis a nézett videók után élőben túl aprócska
-
Speti69
csendes újonc
Így télen mi az a minimum hőmérséklet, ameddig nyugodtan lehet rendelni automatába?
Ugye nem fagyhat meg a kávé. De gondolom esti minimum -2 még nem okoz gondot, szállítás közben az autóban nincs fagy, az automatába meg gyorsan érte kell menni. -
Speti69
csendes újonc
Egyik barátomtól hoztam ro vizet keverésre

A phja nem tetszik, 8.7es. Nincs semmilyen visszasózója, elvileg a tiszta ro víz.
Jól gondolom, hogy ezzel a phval alkalmatlan kávéhoz keverésre? -
Speti69
csendes újonc
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ja! Láttam az egyik videódban, hogy így csinálod.
Ma a kislányomnak "Rendes kávé" napja lesz, így ebéd után kettőt fogok főzni úgyis, kipróbálom. Mondjuk a tömörítés ereje valaószínűleg nagyon más lesz, így a lefolyás is, de robottal megoldom
-
Speti69
csendes újonc
válasz
BBpeter
üzenetére
Én tavaly, december végén fizettem be a Best Mixerhez barista+latte art képzésre.
Februárban kezdődött a tanfolyam. Először egy 3 órás elméleti online nap volt, amit 5 szintén 3 órás gyakorlati nap követett. Az első gyakorlati napon átbeszéltük az online oktatást, kávét sem főztünk. A második napon jutottunk el oda, hogy asszem 2 presszót nyomtunk.
10en voltunk egy pici teremben, a gépek amúgy nagyon rendben voltak. Az elméleti résszel nekem semmi bajom nem volt ott, viszont a gyakorlat nagyon karcsú volt. Úgy éreztem, az emberek általában a papírért mentek oda. A barista képzesbe a presszón és az abból készült vizes és tejes italokon kívül más nem fért bele. Volt ott ugyan aeropress, v60, de azok a polcon is maradtak.Az első 1-2 alkalommal még lelkes voltam, de aztán rájöttem, hogy a tanárnéni egyre jobban látható unszimpátiája valószínűleg pont ebből fakadt, mert nem igazán akart kérdésekre válaszolni.
A decemberben kifizetett latte artra meg júniusban került sor. Én érztem magam kellemetlenül, hogy zaklatni mertem miatta.
Még az is érdekes volt, hogy idő közben rájöttem, hogy ott egy 1 napos latte arton az égadta világon semmit nem fogok tanulni. Rájöttem, hogy van náluk több alkalmas képzés is rá. Szóltam is, hogy ha lehet, kifizetném a különbözetet, és inkább átjelenkeznék arra, de azt a választ kaptam, hogy nem áll módukban a meglévő szerződést módosítani. Így elmentem az 1 napos latte art képzésre, bejött a hátszél, otthon is maradhattam volna
.
Ezután jelentkeztem a Black Sheepbe egy 1 napos egyéni képzésre, megbeszéltem, hogy csak latte artot szeretnék tanulni. Ott egy nagyon kedves lány tanított. 930tól 1615ig negyed órás ebédszünettel nyomtuk. Csakis szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Még a végén is mosolyogva mondta, hogy na még egy utolsót öntsünk. Ég és föld volt a kettő.. -
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy belépő single bojleres kávéfőző
)
Nem tudom mennyire jönne ki egy tejgőzölő, de tartok tőle, hogy egy belépő gép sem sokkal drágább pláne használtan. Tudom, kompromisszumos mondjuk egy Sage bambino, vagy egy avxes valami gőzölése is, de mégiscsak gőz, és bármi van, ott egy tartalék gép is. -
Speti69
csendes újonc
válasz
baayNOk
üzenetére
Nekem még pár hete van Robot, így nem én vagyok a legélesebb penge...

Nem " jó forró vízzel" kell próbálni, hanem forrásban lévő vizet kell ráönteni.
A 18gos joker kinek mi. Én 15.6gal tolom, az itteni kollega ajánlása által, mert így pont kijön a 250gos zacsi. Valaki 17 vagy 18gal tolja. Ha jól tudom 20g körül van a max, de ebben nem vagyok biztos.
Mérd a lefolyási időt. Ha az rendben van, akkor kb. megkapod a kávé ízjegyeit. Persze sok a változó, de a savanyka lehet ízjegy is, meg a rossz kivonatolás eredménye. Próbálkozz klasszikus olasz, sötét pörkölésű kávékkal az elején, ott nem kell savanykának lennie
-
Speti69
csendes újonc
válasz
TongPo72
üzenetére
Szia!
Nekem ilyen (is) van.
Ma már valószínűleg nem ezt választanám. A beépített őrlő nem előnyös, illetve az 54mmes kar sem. Minden van hozzá, de ha váltassz vehetsz újat.
A nyomást nem tudod az ajánlott 9 baron tartani, ha megfelelő lefolyást szeretnél, ki kell akasztani a nyomásmérőt
Alapvetően meg nem akarom szidni. Olasz vonalra tökéletes, közepes pörkölések is eldöcögek rajta
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi!
Aztán Koxkids által ajánlotthoz találtam szemtelenül hasonlót az amazon.de-n. Ott tudom, hogy Eus raktárból vámmentesen jön. Az ali ha kínából beküldi, akkor vámkezelés, vám. Lehet ma már nem így van, de annó nálam elbaxták a renonét
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Mano66
üzenetére
Köszi szépen!!
Esetleg valakinek lenne ajánlása pides hattyúnyakú elektromos vízforralóra?
Max 25ezer körül lenne a keret rá. Magyar oldal előny, de szoktam rendelni amazon.de vagy a temu is szóba jöhet. Aliról a kaotikus beláthatatlan költségek miatt már nem szoktam rendelni egy jó ideje. -
Speti69
csendes újonc
Avxes 0,2es puck screenből melyik jó a Robothoz? Több is van azon a környéken...
-
Speti69
csendes újonc
válasz
dippe
üzenetére
Nem ismerem behatóan egyik gépet sem, de sztem az általad felsorolt kritériumokat hozzák, kivétel a strapabírást. Azért ezek a gépek közel sem ipari cuccokból vannak összerakva, más kérdés, hogy napi 3 kávé sem ipari fogyasztás

Azt nem tudom, őrlő szinten hogy állsz, de az is fontos az egyenletben.
Ha strapabíró gépet szeretnél és perfekt kávét, sztem a Flair vagy Robot a legjobb árérték arány, bár azok is kicsit drágábbak a felsorolt gépek közül( a belépő Flair nem
), igaz ezek manuál gépek. -
Speti69
csendes újonc
2 kérdés motoszkál bennem, elnézést ha nagyon láma
)
1. Fagyasztás. Csak az egyadagos dolog működhet? Tudom, hogy a bab nem engedhet ki, illetve kivételkor pára csapódik le rá. Lényeg, hogy mondjuk ha 100gos adagokban fagyasztom le, akkor kiveszem kb 6szor, szedek ki belőle és visszateszem a fagyóba. Ez már sok, túl sok pára csapódik ki és fagy vissza rá?
2. Megjön a friss pörkölésű kávém kilós kiszerelésben és szét szeretném szedni 250gos adagokra. Ezt meddig tehetem meg, hogy ne számítson bontásnak? Itt nem gondolok fagyasztásra, csak sima szétszedésre. -
Speti69
csendes újonc
válasz
v1kt0hr
üzenetére
Én még nem túl régóta vagyok benne a kávé világban, de sztem a Sage 875 az olasz vonalra teljesen jó.
Ha külön szeretnéd a őrlőt, van banbino+őrlő kb 30ezerrel drágábban, kb ugyanaz ha jól tudom.
A 875nek sztem a legnagyobb hibája, hogy ha jó lefolyást szeretnél, akkor a nyomásod kb 14baron lesz 10 helyett, mert az opv oda van belőve.
Most 250 körül van az ára. Ha jól tudom, 250 a határ a 3 év garira, tehát érdemes onnan venni, ahol picivel felette és nem alatta van az ára
-
Speti69
csendes újonc
No kérem, öröm és bódógszág, megjött a df64v

Lehet bagatel a kérdés, de nincs rajta kibe kapcsoló gomb, csak a motort indítom, leállítom, így az oldalán fokyamatosan világít az aktuális fordulatszám. Nem zavar, csak kérdezem, hogy érdemes kihúzogatni a gépet, vagy maradhat bedugva folyamatosan? -
Speti69
csendes újonc
válasz
donat_sz
üzenetére
Hát az van, hogy az avxtől előrendeltem az új df64et. Júni végére ígérték, ma hívtam őket, azt mondták augusztus végére érkezik. Nekem kellene már egy őrlő, vártam eleget.... Első körben arra gondoltam, hogy ott, házon belül megoldom, és ráfizetéssel rendelek egy hb64et. Már látom, nem az lesz az út. Házon belül van df64v, esetleg azt tudnám rendelni, az 200.000.
A pénzt vissza adják ha kérem, azt mondták, de gondoltam házon belül megoldva egyszerűbb éa gyorsabb, plusz magyar gari.
Deee, ha van bármi javaslatotok, szívesen meghallgatom
Még valami ütős használt ahánlattól sem zárkózom el
-
Speti69
csendes újonc
-
Speti69
csendes újonc
A df64 HB változata ajánlott őrlő?
Ha jól látom, a fordulatszám szabályozással tud többet, mint a sima dr64. Hátránya van? -
Speti69
csendes újonc
válasz
fecke78
üzenetére
Egyébként nem akarlak lebeszélni róla, mert egy egész jó átvezetés lehet az automata gép után a karos gépek világába. Az a tény, hogy többe kerül mint néhány alternatíva, hát na, azt a felárat sokan elcigizik egy fél év alatt

Még esetleg érdemes lehet beiratkozni egy barista tanfolyamra, ha jó helyre mész, egész sok tudást össze lehet szedni néhány alkalom alatt
-
Speti69
csendes újonc
válasz
fecke78
üzenetére
Lehet pont nincs ez a fajta a fórumrársaknak

Nekem pl Sage Barista Express van, ez kb 230 körül hazavihető. Eggyel feljebb a Pro, kb 280. Amit te néztél ki, az ha jól láttam 380 körül van. Nem biztos, hogy jól gondolom, de ez a 100ezer a prohoz képest az érintőlijelző felára. Én ebben az árkategóriában valószínű mást választanék, de én pl egyre inkább kezdek megbarátkozni a sajátommal, így nem is keresgélek nagyon
Aztán lehet holnap eladom 
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na! Az nagyon jó ár lesz érte! Én meg mintha azt hallottam volna, hogy egy darabig nem lehet majd kapni Euban a Commandanteval folytatott jogharc miatt, de akkor mégis
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Avxnél sztem már egy ideje nincs kingrinder őrlő, amazonról lehet talán beszerezni

-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A sage besben van beépített őrlő. Abban lesz a mentes, a dfben a lényeg. Lesz egy plusz őrlőm, ami biztos hogy nagy előre lépés lesz a beépítetthez képest

-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát én napi szinten váltogatom többször, mert a kislányomnak általában kofimentes megy, este én is abból cappucchinozok. Arra jutottam, hogy most akciós előrendelésben egyik hazai forgalmazónál a df64 ii 2024es modell 111.000ftért. Megrendeltem
) -
Speti69
csendes újonc
válasz
kchris78
üzenetére
A Sage Barista Express őrlőjében sok pangó marad vajon? Azt vettem észre, hogy kávé cserénél mintha tréfálna. Az első lefolyás tök patent, aztán majd a második kezd el különbözni. Ennek lehet(?) oka a bemelegedés is, de talán valószínűbb, hogy az örlőben maradt pangó miatt még az elöző kávé jön ki nagy részben. Lehetséges, hogy ilyen sok pangó marad az őrlőjében?
-
Speti69
csendes újonc
válasz
kchris78
üzenetére
A sage bes ugye 15 barral nyomja meg a vizet, és az opvvel nem tudod szabályozni, hogy 9barban maximalizálódjon. Az őrlő állítással szabályozzuk a lefolyást, de itt olyan finomságot kell(ene) beállítani, ami kb 9barral tart ellen a víznek. Én azt vettem észre, hogy a tankönyvi dolgoktól nem állunk messze, mert ha 9 bar környékén van a nyomásmutató, akkor 1:2es arány esetén kijön, a kb 15s, ami a ristretto tökéletes megfelelője. Más kérdés, hogy manapság már ezt az arányt inkább kb 25s idővel szeretik elérni, de ezt ugye csak akkor tudnánk, ha az opv leszabályozza a nyomást, vagy engedjük hogy elmenjen. Én is 14 bar körül tolom a kávét, mert szerintem jobb így, de persze jó lenne az opv. Elvileg biztos lehet bele tenni, csak félek a gari elvesztésétől. Ám ha felbukkan egy szaki a fórumon, aki megcsinálja, lehet elcsábulok
)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, megállta a cm tesztpörinél, így feljebb vettem 1000re. Beindítom az őrlőt, majd úgy öntöm bele a babot. Így kb 15-20 közt szoktam állítani. Ha slow feed, az drasztikusan csökkenti kb 8-10el.