- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Létszám kapcsán egyiptomi csapatról volt ilyen mondás, hogy amikor elküldték a németeknek az árajánlatukat a projektmunkára, akkor azok visszakérdeztek, hogy nem marad-e le egy 0 a végéről

Idővel át is került oda az a projekt, bár ebben valsz nagy szerepe volt annak is, hogy a CEO egyiptomi származású.
De az azért kemény volt, hogy meeting időpont megbeszélésénél kérték, hogy ha lehet délelőttre tegyük, mert délutánonként nem működik az irodájuk internetkapcsolata. -
sss
őstag
Én az elmúlt években elég sokat dolgoztam (Indiában lévő) indiaiakkal. Fizetés-ügyileg azt hallottam, hogy náluk a pályakezdő bérek rendkívül alacsonyak, viszont ott egy munkahely váltással akár duplázódhat a fizetésük. 4-5 év tapasztalattat már nem feltétlen keresnek rosszabbul mint Bp-n, már közel sem annyira olcsó az indiai munkaerő. (Nyilván nem tekinthető reprezentatív mintának az, hogy néhányukkal beszéltem fizetésekről.)
Viszont az ottani kollégáknak kb 10%-a képes/hajlandó többet tenni a kötelező minimumnál. Tehát még ha valamivel olcsóbbak is, cserébe jóval többen vannak ugyanarra a munkára. És kritikus dolgokat meg nem is lehet rájuk bízni.
-
axioma
veterán
válasz
Vision
üzenetére
[Azert jogi szinten se mindegy, meg idozona szintjen se. Plusz a mar emlitett infrastruktura, hiaba maradhatna otthon ha onnan nem megy at a savszel-en a titkositott videochat.
Plusz egy a mar szinten emlitett emberi tenyezo, o se akar ottmaradni... engem kerestek mar meg hogy tudok-e europai allast, pedig prog.versenyes oldalon volt, igaz nem kutakodtam utana hogy milyen szinten tolta az illeto.] -
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ezt így látom én is, a tehetséges india fejlesztők tetemes része nem marad otthon lokálban megcsinálni helyi bérért a melót, hanem lekoccol Indiából. Hülye lesz otthon dolgozni rúpiáért, amikor fontért is dolgozhat ha megteheti
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Mégis ott csinálják meg, szóval nem lesz kevesebb munka és fizetés, hiába próbálták kiszervezni.
dehogynem. felvesznek mondjuk 2 seniort, h lapátolják össze a cuccot, amit 5-10 junior meg mid-level összerakott indiában. ehelyett azt az 5-10 embert fel lehetett volna venni londonból is. most 5-10 junior/mid-level fejlesztő nem kap munkát londonban. cégenként. projektenként.
-
Sempronius89
tag
válasz
Vision
üzenetére
Szerintem olyan megfontolásból is viszik el őket, hogy kiszakítsák abból az elnézést, de elég erőteljesen visszahúzó környezetből. Nem gondolnám, hogy azokban a komolyabb pozikban amelyekben eddig megérte költöztetni Kumart a közeli 4-5 évben megjelenne a full India/Paki remote.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Azonnal elszívják onnan.
Ok, akkor most próbáld meg továbbgondolni a saját mondókádat. Miért szívták el eddig? Mert a remote nem volt támogatott. Ha támogatott lesz, akkor nem szívják el, hanem ott lokálban megcsinálja a melót. Helyi bérért. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Azzal kezded, hogy ez nem igaz, majd elmondod, hogy mégis nekem van igazam. Mégis ott csinálják meg, szóval nem lesz kevesebb munka és fizetés, hiába próbálták kiszervezni.
Kiszervezik, megbukik a kiszervezés mert tovább tart, rosszabb lesz, többe kerül a végén és a kiszervezés utána inkább megáll európa határin belül inkább india helyett, és itt jön képbe Magyarország.
Az előző projektünk is úgy nézett ki, hogy 2 kiszervezés bebukott előttünk, eltelt közben 6 év, majd megcsináltuk mi, a termék a piacon és működik, így megnyertük az új generáció fejlesztését is.
Ahol gyakornok voltam ott is indiában bebukott projektet kellett megcsinálni helyettük.
Kb iparági standard, hogy ott bebukik és itt megcsinálja valaki.
A tehetséges indiai fejlesztő nem létezik, mert a tehetség legapróbb szikrájára azonnal német/angol/akármi nyugati lesz belőle. Azonnal elszívják onnan. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
ez azért sajnos nem teljesen igaz (UK piac). itt bizony rengeteg munka volt/van kiszervezve, főleg india felé, és bizony igenis lehet érezni ennek a hatását munkakeresésnél. rengeteg olyan project van egyébként, amit ezek a jómunkásemberek összeraktak delhiben, és most már azt szeretné az ügyfél, h működjön is, általában ilyenkor kerül tapasztaltabb fejlesztők keze közé a cucc, akik megpróbálják kihozni belőle azt, amit lehet. el sem hinnéd, hány cég fizeti ki kétszer a melót, mert elsőre olcsóbbnak tűnik ha rakesh meg kumar csinálják.
-
CyberPunk666
senior tag
Az okokat nem akarom feszegetni, ezer féle lehet, nem fogunk tudni igazságot tenni.
Ellenben az tény, hogy sokan próbálkoztak már be a múltban is a kiszervezés különböző szintjeivel és valami miatt mégsem nyomták le sem a béreket, se nem tettek munkanélkülivé. -
kovsol
titán
Nálunk most májusban kezdenek új emberek. Köztük lesz portugál és német is.
A csapat nagy része fehérvári, debreceni. Munkát az ügyfél csak EU-ban engedi elvégezni. -
-
válasz
Vision
üzenetére
Aki jó indiai fejlesztő volt: jól beszél angolul, jó szakmailag, kreatív megbízható, nos azok tetemes része már elhagyta Indiát az utóbbi években és UK, Ausztrália, NZ, USA, EU dolgozik helyi bérért. Az ottani IT központokból párat meglátogattam az elmúlt években, riasztó mennyiségű fejlesztő dolgozik, általában alacsony szinten ( jellemző példa hogy egy helyen nem használtak TFS-t mert olcsóbb volt 4 emberes merge és deploy team-et fenntartani ), kevés kivétellel.
Se érvelni, se vitatkozni nem fogok veled, leírtam mik a tapasztalataim, ebből pontosan azt szűrt le amit csak akarsz
Utálok ennyit írni, sokkal szívesebben beszélgetnék erről egy sör mellett, mert amúgy a téma érdekes.18586 JoinR: +1, hasonlóak a tapasztalataink, hálóval alig lehet fogni közülük a használhatót, hiába vannak sokan.
-
JoinR
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Mindennek több oldala van...ha marad a melóm full HO-ban, hazaköltözöm Bp-ről, és a fizu megmarad (egyelőre). De ha csökkenne is megérné még. Ráadásul ha a vidékiek elkezdenek Bp-re dolgozni, akkor ahogy írod, a vidéki cégeknek is muszáj lesz felzárkózniuk a bérszínvonalban. Én nem látok itt semmi problémát, nem változik sem a kereslet sem a kínálat, csak némileg kiegyenlítőd(het)nek a vidék-főváros különbségei.
(#18585) Tapsi :
Jelenleg nem úgy állnak a dolgok, hogy a kínaiak külföldön akarjanak dolgozni
És igen, Indiában, Indonéziában stb. nem nagyon van EU-val versenyképes, magas hozzáadott értékű munkaerő. Még a jobbak is alig tudnak rendesen angolul, simple english-ben kell beszélni hozzájuk, mert egy összetett mondatot nem értenek meg. És ezek a legjobbak, akikkel mi az EU-ban már kooperálunk, akkor milyen lehet a többi. -
válasz
OPiiPO
üzenetére
Indiában van 1,2 milliárd ember, Kínában dettó. De mehetünk tovább Pakisztánba, Indonéziába, stb. Nyilván azt te se gondolod komolyan, hogy ne lenne ott legalább annyi kompetens fejlesztő, mint Magyarországon! A bérszínvonaluk pedig garantáltan alacsonyabb, mint a miénk. Innentől pedig elég egyszerű kereslet-kínálat függvény dolog jön. If you know what I mean. Ha eltűnik a lokációból származó előny, akkor az olcsóbb irányba megy a tőke. A példák, amiket hoztál pont a lokáció előnyéről szólnak, tehát szembe mennek az érveléseddel.
-
Gondoljunk csak bele, mennyi szakember költözik fel Pestre, IT állás reményében. Én sokat ismerek. Ha fel se kell költözni, akkor sokkal többen pályáznak majd vidékről IT állásra. Bár itt a kérdés az lesz, hogy mennyi embert tud felszívni az ipar, mert ha még így sem eleget, akkor nem kell félni a bérek csökkenésétől. Inkább a vidéki IT cégeknek kell majd béreket emelni.
-
válasz
Vision
üzenetére
Ami pozikat és területet én néztek, ott ez nem fenyeget, nem elég a szakmai tudás kell bőven soft skill, ráadásul a szükséges tudás sem szedhető fel webinar-ról.
Olyan poziknál ahol remote is megszerezhető a tudás, ott valószínűleg igazad van.
Ámbár az india (albán
) munkaerő legendája már lassan lecsengőben van, közel sem negyedannyiért dolgoznak és a minőség/kreativitás is gondokat okoz. Én spec. több céget látok most visszahozni fejlesztői melót Indiából mint oda telepíteni. Illetve egyre több hibrid megoldást látok - indiai a cég, de a kritikus melót a svéd csapat végzi, svéd óradíjban. -
JoinR
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Ja gondolom pl. IT-ban a 3 milliós albán népesség tele van szakemberekkel

India más kérdés, bár ők nem keresnek olyan rosszul, mint sokan hiszik. Már aki ért is hozzá, a többség munkáját egy idomított majom is meg tudná csinálni és a fizujuk is annyit ér.
Ráadásul Indiában egyáltalán nem adottak a körülmények a remote munkához, sokaknak otthon nincs megfelelő infrastruktúra, ilyen szempontból nem valószínű, hogy egyhamar az EU-ba bedolgoznának szabadúszóként. A data privacy-ról nem is beszélve, sok cégnél feltétel, hogy ne kerüljön EU-n kívülre az adat. -
válasz
kexksz
üzenetére
+1, az én területemen csomó jó pozi van pl. UK-ban, ahol eddig full relocation-t kértek - ha ezek megnyílnának előttem (még akár 25% körüli onsite is bevállalnék max.), akkor nyilvánvalóan az ottani bérek alá mennék az ajánlatomban és még úgyis nagyon jó ajánlat lenne nekem (és nekik is). Szóval a 100% remote-ban én most csak a lehetőséget látom.
-
-
válasz
Vision
üzenetére
"ha a cégek átállnak a távmunkára, akkor az garantáltan bércsökkentést fog jelenteni" - ezt most tényleg nem értem (kb. ezernyi ellenérvet tudnék felsorolni illetve cégeket ahol 80-90% remote van és mégis piaci vagy fölötte bért fizetnek), légyszives fejtsd ki bővebben mert biztos jó oka volt amiért írtad
-
válasz
kovsol
üzenetére
Tök egyszerű, pontosan azért, amiért vidéken sokkal alacsonyabbak a bérek, mint a fővárosban. Ha nő a potenciális jelöltek száma, akkor gyengül a munkavállalók alkupozíciója. Ugyanis jelenleg rengeteg ember van, aki nem hajlandó/nem akar Budapesten dolgozni, a szaktudása viszont megvan.
-
Még a leginkább antiszociális kollégám is azt mondja, hogy hiányzik neki az iroda. Arról nem beszélve, hogy vannak olyan tevékenységek/munkakörök, amelyek sokkal hatékonyabbak onsite végezve.
Igen, ez tipikus hozzáállás, csakhogy a peremfeltételek teljesen mások lesznek a járványt követően. Most az összes cég takaréklángon pörög, már írtam valahol, hogy nálunk pl. minden projektet felfüggesztettek. És a HO nagyjából 1 hónapja tart, ez még a kezdeti öröm korszaka. Meglátjuk, hogy mi lesz hónapok múlva. Egyébként ha a cégek átállnak a távmunkára, akkor az garantáltan bércsökkentést fog jelenteni, szóval annyira ne drukkoljatok neki!
-
axioma
veterán
válasz
szakika11
üzenetére
Nekem mar nagyon a gyerekek, azzal nincs gond hogy rosszkor zargat es tanulni se kell vele (ha nem dogahoz guglizni
) . De az hogy fozni kell, vagy legalabbis kajat varazsolni 4 fo"nek rendszeresen, az mar nagyon sok. Rendelni lehet ide is, de csak 2 helyrol, unalmas lenne a kaja, meg a frissensult/pizza nem az igazi elrakva. Persze hetvegen amit lehet ertemenve be lehet szerezni tobb napra, sot ami olyan melyhutobe, de igy is gond van vele mindig, boven tobbe van mint a kajaszunet, pedig a mosogatast nem is en csinalom (mar a gepbe pakolast se). Sokat szamit hogy melobol az ebed valoban kikapcsolodasi szunet is, itt meg most mindig feladat, raadasul idoben is nehez igazodni mert a masik 3 csaladtagnak tanorai vannak, naponkent valtozik. Szoval en hatekonyabb nem vagyok, es akkor kezdem reggel mikor ingazni indulnek, es mire hazaernek addigra vegzek, kb. igy van egyensulyban a vegzett munka, ellenben rosszabbul esik ez a hosszusag.
Nyilvan mas lenne korlatozas nelkul, sot voltam hosszabb ideig HO-s me'g 12 eve, ez most nagyon nem ugyanaz. -
szakika11
csendes újonc
[link] - tavmunka hatasai :)
Ehhez kepest a mi cegunknel, nagyon nyomjak hogy amint be lehet majd jarni (vagyis enyhit a kormany a korlatozasokon) huzzunk is szepen vissza az irodaba. Nekem nincsenek gyerekeim, igy csak a sajat nevemben tudom mondani hogy a hatekonysagom sokkal jobb azota miota full home office-ban kelll tolnom. Mar nem is vagyom vissza az irodaba, max 1 heten egy nap bemenni az esetleges megbeszelesekre.. korabban mondjuk szivesen jartam be, mondvan HO-bol kevesebb lenne a motivaciom a melora, de meglepodtem magamon is hogy mennyivel faszanyosabb itthonrol tolni fullba :D -
Ursache
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
az eletben sok ilyen letezik, aztan megsem lepik meg sokan, el kene bocsatani 2 embert
-
válasz
favagoJoska
üzenetére
Olcsóbb lett volna hívni egy trénert aki 1-2 nap alatt megtanítja a git használatát az egész csapatnak. -
favagoJoska
aktív tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Szerintem is csak jelképes a pendrive a videóban. De pár éve voltam egy scrum tréningen és az előadó mesélte, hogy oktatott egy olyan közepes méretű magyar cégnél (nem mondta el melyiknél) ahol nem volt vcs, és 2 embert csak azért foglalkoztattak, hogy összefésüljék a kódokat. Bio vcs

-
kovsol
titán
válasz
instantwater
üzenetére
De olyan közelről nézi, hogy felét nem látja úgyse
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Az a hatalmas monitor az egyik kollégának. Az nem semmi.
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
A személyeskedést nyugodtan hanyagolhatod ebben a topicban. Köszönöm!
-
GeeForGolf
junior tag
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Nyilván ezzel jelképezték azt, hogy az egyik munkáját folytatja a másik. Egy VCS-t nem lehetett volna levideózni látványosan.. komolyan ennyire lassú vagy?

De oké, hidd azt, hogy pendrive-on adogatják egymásnak a fileokat..
-
freaghill
őstag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Főleg, hogy a free parking az azt jelenti, hogy ha korábban jössz mint 8 akkor lesz helyed, ha nem akkor buktad.
-
skristof
tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
valszeg a user storykat is papírrepülőn küldik
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Látom átment a poén..
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
szakika11
üzenetére
mondjuk olyan nagyon sokat ne várj el attól a cégtől ahol még sosem hallottak verziókezelőkről, a bemutatkozó videóban egy pendrive-on osztják a kódot
lehet h jófej leszek és megszánom őket egy github linkkel. egy teljesen új világ fog feltárulni előttük -
szakika11
csendes újonc
nofluffos dolgokhoz: [link]

medior/senior, bruttó 375-ért... értem én hogy vidék, ed azért na ?D -
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
értem, köszi

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ahogy Tapsi ís írta, vannak piaci ajánlatok is, én is találtam már ilyet, de a sok nagy, sok embert foglalkoztató és jól fizető hely nincs jelent a platformon egyáltalán, és szerintem ez durván torzítja lefelelé az árat.
Plusz a kevés hirdetés miatt a statisztika nagyon torz szerintem. -
JoinR
őstag
válasz
üzenetére
Nyugi, az előző hsz-ek totál félreértették azt a táblázatot

A BI-osok nem keresnek túl sokat. Amúgy igen, kb. azt csinálják amit leírtál, csak az adatok sokszor nem egy helyről vannak, tanulni kell jó sok statisztikát és releváns következtetéseket levonni.
A 3,3 millás fizu az expert projekt menedzserre vonatkozik, ami más tészta, és ez az összes annak is a teteje. -
törölt tag
válasz
Vision
üzenetére
Ez a BI szakma hogy nez ki amugy? Van egy ERP vagy hasonszoru rendszer, amibe omlenek be az adatok. En BI csóka meg fogja es kiimportalja powerBI-be meg Excelbe es csinal belole gyonyoru grafikonokat? Ezert el lehet kerni napi 150 ezret? Hol lehet ezt megtanulni? Vagy nem ennyibol all? Tenyleg nem tudom, nem akarom lealacsonyitani meg semmi, csak kivancsi vagyok, mert ha ennyi love van benne akkor megtanulom...
-
benczeb
aktív tag
A 3,3 milliós expert BI PM max átlag elég vad. Valóban van ilyen???
-
Vanek25
tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
"kategóriák annyira hiányoznak a nofluff-ról, hogy pl. az én komplett csoportom nem létezik ha az ő osztályozásukat veszem alapul
"mi lenne a kategóriád?

Nekem is gond, hogy annyi különböző névvel futnak a pozíciók... Ti tudtok valahol egy egységes pozíció listát, amit mondjuk értelmesen lehetne használni hirdetéseknél? -
sarkanyolo2
őstag
Amikor a fizetésekről van szó mindig elkap a szomorúság, már ami a KKV-ket illeti.
Nagyon sok pozitívum szól (nálam) mellette, de pénzből él az ember.
Bandushoz még +1, bár IT-ban vagyok, de a nyelv és környezet speciális, kevés helyen hasznosítható HU.
-
válasz
tboy93
üzenetére
en nem it teruleten dolgozom, hanem viszonylag szuk iparagban, igy ez szamomra nem tulsagosan mervado, nem tudom azon savok alapjan beloni magam. de jobb ajanlatot egyelore meg sehonnan sem kaptam, mint a mostani csomagom, szal valszeg az elerheto sav teteje korul fizet a ceg. meg szerintem 100k br lehet a fizetesemben, tobbet hasonlo poziert nem fogok tudni kialkudni.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
kategóriák annyira hiányoznak a nofluff-ról, hogy pl. az én komplett csoportom nem létezik ha az ő osztályozásukat veszem alapul
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szoktam látni nofluffon bőven piaci ajánlatokat is. És igen, a nagy cégek általában nem jelennek meg ott.
-
Madwe
nagyúr
válasz
üzenetére
Én úgy látom ki lehet ebből is indulni, ha az itt megjelölt maxokat vesszük az átlagnak inkább
(covid elött. Azóta passz). Bár itt ugye sok vidéki állás is szokott lenni, uh végülis lehet reális az h lentebb miket írnak, de h a max felett bőven van még szint pesten, az is biztos 
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
"Nekem rég az az érzetem alakult ki, hogy azok hirdetnek ott, akik annyira keveset akarnak fizetni, hogy jobb az elején tisztázni, hogy ennyiért keresnek embert, mert túl költséges lenne a toborzás, ha mindenki az ajánlatnál távozna."
ezt úgy kell érteni, h az ott megjelenő hirdetések nem reprezentatívak a magyar piacot tekintve? alulfizetettek állások vannak a platformon főleg?
-
CyberPunk666
senior tag
nofluff mikor megjelent jó ötletnek tűn és hirdették is magukat nagyon.
Aztán a gyakorlat meg az, hogy nagyon kevés a hirdetés (annyira, hogy ebből statisztikát kiadni nevetséges).
A hirdetések tartalmaznak ilyen fancy dolgokrat, hogy saját eszköz kiválasztása és társai, meg mennyi monitort kaphatsz (lol, nem amennyit kérek?), de rosszul kategorizáltak az állások, hiányoznak kategóriák (mintha IT-hoz nem értő csinálta volna). Ugyanolyan rossz minőségűek, mint a random HR által összelapátoltak, miközben egy IT-ra specializált oldal (segítsenek a hr-esnek az oldaltól, ha jó tartalmat akarnak).
Nekem rég az az érzetem alakult ki, hogy azok hirdetnek ott, akik annyira keveset akarnak fizetni, hogy jobb az elején tisztázni, hogy ennyiért keresnek embert, mert túl költséges lenne a toborzás, ha mindenki az ajánlatnál távozna. -
válasz
GeeForGolf
üzenetére
2-3 év után nem olyan rossz nettó 500k. Ez az átlag, biztos van aki 2 év után 800-at visz haza.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
kexksz
üzenetére
várjál, azt jól értem, h a backend dev mid level minimuma bruttó 550k, ami olyan nettó 365k havonta? hát ez elég gyengének tűnik nekem. még ha a maximumot is vesszük, az is alig több, mint nettó 500k havonta. egy mid level backend fejlesztőnek? nem tom, sztem...ez nem olyan kiemelkedő. vagy rosszul érzem, és ez oké? komolyan érdekel.
-
válasz
bandus
üzenetére
hm, itt sajnos visszajött, a fejvadász csaj, hogy a profilom alapján inkább a brüsszeli irodában szeretnének látni, ami nem jó hír, de numbeo-t nézegetve anyagilag még talán jobb is brüsszel, 2-3 évet meg ki lehet bírni, sikeres pályázat esetén

szép lassan nálunk is kiderültek közben az éves bónuszok, ami nálam ~31% lett, ezzel elégedett vagyok
emelés nem lett. -
kexksz
addikt
Nofluff informatikus fizetesi atlagok 2019.12-2020.04 idoszak alapjan: [link]
-
Ádám16
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
Egyáltalán nem érhetőek el.
-
-
Ádám16
addikt
Off:
Van valaki, aki előfizetője a portfolio.hu-nak? Szükségem lenne 3 archív cikkre, de csak 3 hónapra lehet előfizetni (5k), s annyit ezért nem adnék meg. Hátha érdekelt valaki a topikban ezzel kapcsolatban, s hajlandó segíteni.
-
adalbert1
veterán
válasz
H A M M E R
üzenetére
Én most úgy vagyok vele, hogy a jelenlegi helyzetben jelentősen nagyobb összeget kérnék, ha váltanék, mégpedig azért, mert:
- sokkal nagyobb a kockázata, hogy a friss embert küldik el először, ha kiderül, hogy mégis jobban érinti őket a válság (persze ezt lehet csökkenteni azzal, hogy olyan helyre megy az ember, ami olyan iparágnak dolgozik be/van kapcsolatban, amit kevésbé érint)
- valószínűleg az első pár hónapban teljesen remote kellene dolgozni, úgy menne az onboarding, helyi rendszerek/processek/toolok/kollégák megismerése - a jelenlegi munkahelyemen ezeken már túlvagyok, sok dolog már rutinból megy
- jelenleg a két és fél éves gyerekünk felügyeletét is nekünk kell ellátni egész nap, úgy, hogy én és barátnőm is dolgozunk, így az előző pont mellett sokszor az is nehezítene mindent, hogy eléggé megosztott a nap nagy részében a figyelmem, ezért pl. volt, ahol inkább mondtam, hogy ne menjünk tovább a folyamattal.Ha még nem lenne gyerekem, akkor valószínűleg sokkal könnyebben váltanék, de akkor is megpróbálnék minél többet kihozni belőle.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
H A M M E R
üzenetére
akkor mégsem olyan rossz a helyzet, mint gondoltam...
-
Radnix
senior tag
válasz
H A M M E R
üzenetére
A kérdés az, hogy melyik csoport népesebb:
1.: Aki foggal-körömmel ragaszkodik a meglévő munkahelyéhez, és rá se néz a linkedin-re.
2.: Akit kirúgtak, ezért kénytelen új munkahely után nézni, plusz akik most is nyitottak a váltásra.
Én interjúztam ma, és rákérdeztem, hogy a jelentkezők száma változott-e, de egyelőre nem észrevehető szabad szemmel. (Persze lehet, hogy mérhető)
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Autós kamerák
- Filmvilág
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- További aktív témák...
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- 2x32GB TESZTELT, hibátlan, GARANCIÁLIS notebook RAM 2666, 3200
- Iphone 13 256 GB kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Cudy LT500D Dual Band 4G/LTE Wi-Fi router / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Utálok ennyit írni, sokkal szívesebben beszélgetnék erről egy sör mellett, mert amúgy a téma érdekes.