- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
-
törölt tag
S lőn világosság, az ige kihirdettetett
-
Madwe
nagyúr
válasz
üzenetére
Látom unatkozol. Meghoztad a kedvét az olvasóközönségnek h segítsen neked, hisz jó arcnak tűnsz, szerény vagy s nem személyeskedsz. Biztos tplongani fognak a segíteni akarók. Nyugtasson h te mindent jól csinálsz, ha valaki mégsem segítene, az a világ hibája, nem a tiéd.
-
törölt tag
Olvastam már jó pár hozzászólásodat, amiben leírtad, hogy mekkora májer vagy és csilliárdokat keresel és minden munkáltató csakis téged akar, de hát most végképp rájöttem, hogy 'no way'. Ember, ha a kérdőjelet nem ismered fel, akkor súlyos szövegértelmezési problémáid lehetnek.
Idézzek? Tessék!"Tudnátok tanácsokat adni, hogy mi lehetne ennek a módja? Egyéni vállalkozóvá kellene válnom? Vagy van valami külön kategória a 'freelancer'-eknek?"
Értem mindkettőtök "válaszát" (ha követhetetlen, akkor: a tiédre és az "OPiiPO" válaszára gondolok), a téma részemről is lezárva, inkább kifizetek egy adótanácsadónak pár lepedőt, minthogy az ingyenes fórumon a ti szabadidőtökben a hobbi beszólogatásotokat támogassam.

A PH! fórumon különben nem ez az első eset, hogy ilyen unatkozó bohócokba ütközöm, szóval inkább simán törlöm az accomat, mint hogy meggondolatlanságokat írjak nektek válaszként. A hanyatló nyugatot pedig fogalmam sincs, hogy miért emlegeted, de bizonyára igazad van, hisz mindenki tudja, az Isten is tőled kér tanácsot ezen a fórumon.

-
válasz
üzenetére
Csak felhívtam a figyelmed, hogy ez egy ingyenes topic ahol mindenki a szabadidejében válaszol ha épp tud és akar - épp emiatt felesleges erőlködni és követelőzni
A személyeskedést meg nyugodtan elhagyhatod, hidd el, az sem gyorsít semmit a válaszadáson
Remélem (#18895) vzozo válaszával most már tökéletesen elégedett vagy, részemről a téma lezárva. -
vzozo
senior tag
válasz
üzenetére
De mire vársz választ? Mi nem fogunk neked munkát keresni, ami megfelel a fentieknek. Vagy én legalábbis nem, nem vagyok fejvadász.

Vagy ez érdekel?
Elhatároztam hát, hogy keresek egy hasonló céget, ahol van a home office-ra lehetőség és haza költözök Budapestre (az eredeti terv Bécs, de csak akkor, ha ez nem jön össze a következő egy évben). Tudnátok tanácsokat adni, hogy mi lehetne ennek a módja? Egyéni vállalkozóvá kellene válnom? Vagy van valami külön kategória a 'freelancer'-eknek?Itt meg egyértelműsítened kellene, hogy mi a cél.
Továbbra is a hanyatló nyugatra akarsz dolgozni, nyugati bérért, de Magyarországról? Azért itt lehetnek kemény adóügyi, TB, és egyéb vonzatok, de igen, általánosságban ha vállalkozó vagy, igazából oda és annak állítasz ki számlát, onnan ahonnan csak akarsz.
Minden más részlet megbeszélése rád és a leendő munkaadódra vonatkozik.
-
törölt tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Feltételeztem, hogy a hozzád hasonlókból van kevesebb, akiknek annyi szabadidejük van, hogy naponta 200 (off topic) hozzászólást elolvasnak, csak azért, hogy valamibe beleokoskodhassanak
, de a kedvedért még egyszer felteszem a kérdést: #18873-hoz van valakinek tapasztalata, ötlete, tanácsa? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Resike
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Haha, én 12 éve full-remote tolom az ipart, de jó látni hogy mindenki hogy rákapott most az ízére.
-
holnap kapok ajánlatot brüsszelből, de valószínűleg egy 70k körüli package-ért nem fogok kimenni, főleg, hogy az elején 70-80k-ról + bónuszról volt szó. mennyire kell, illik szofisztikálni ilyenkor egy nemleges választ?
-
CyberPunk666
senior tag
Nálunk a kényszer home office nulla teljesítményváltozással járt (látszik a mutatókon), ezt a cég el is ismeri. Jővő héttől mégis kötelező visszamenni, senki sem akar, de akkor is.
Indoklás, hogy a munkavégzés eddig is az irodában volt. (na nem mintha nem sírtunk volna már évek óra a home office miatt korábban is.
Német multi.
Ma ráírtam minden hr-esre linkedinen, aki megkeresett a válság kezdete óta (20+).
Nagyrészt (heti 4 nap) vagy full remote akarok dolgozni, még az se érdekel, ha ugyanennyit fizet, vagy picit kevesebbet is bevállalnék, de remote legyen.
Biztos jó a cégnek így. Én sokkal jobban élvezem az egészet így, nem fogok visszamenni a zajos irodába. -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Ha valaki látott már részvénytársaság éves beszámolót és tudna segíteni 1-2 kérdésben, hogy mi melyik tételbe könyvelődik, légyszi dobjon egy pm-et! 5 perc lenne csak.
-
426os
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
+1, szintén német multi, BP. Eddig is volt hivatalosan átlag heti egy nap HO (nem hivatalosan meg elég rugalmas volt a dolog). Két kattintás a rendszerben, puszta formaiságból, pont mint szabikérelemnél. Manager meg kérdés nélkül engedélyezte mindig. Most az elmúlt 2 hónap tapasztalata alapján a jövőben ez még rugalmasabban lesz kezelve. Egy cég alapján leírni egy egész országot szerintem nem célravezető

Jó, mondjuk a németek kényelmes munkatempójáról én is tudnék mesélni, ez létezik, aláírom. -
DanielLong
senior tag
válasz
üzenetére
Én azt csodálom, hogy német multi osztrák főhadiszállásán mérnöki, de nem IT területen nálunk hogy a fenébe lehet, hogy sokkal rugalmasabbak és többen minden pénteken home office-ban vannak. Ráadásul ehhez elég egy papírt kitölteni, amivel egyfelől az IT is értesítve lesz arról, hogy neked jogosultság kell, másrészt a csoport menedzser is jóváhagyja a szándékod.
Szerintem fontos, hogy milyen menedzserek vannak az ember felett. Nálunk pl. nagyon elkötelezett, szorgalmas és abszolút nyitott vezető van, aki jól érvényesíti a csapat érdekeit és kiáll a tagokért.
-
-
törölt tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Tőlünk sokan mentek német tulajdonú cégekhez, és azóta hasonló horror sztorikat hallok. Még az amcsi hátterű finance jellegű cégekről vannak hasonló véleménnyel ismerősök. Így magam részéről ki is zártam a jövőben a német multikat. Engem ez az egy tud idegesíteni, ha feleslegesen akarják az ember életét tönkrevágni úgy, ha egyébként az illető korrektül dolgozik, és hozza az elvárt vagy annál több eredményt.
-
Nem akartak ezek valami törvényt, hogy aki home offece-olni akar, annak kötelező megadni?
-
Jhonny06
veterán
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Nagyjából ugyanezek voltak nálunk is német cégnél, csak ott havi 1 nap HO volt
Szintén jóváhagyással, szintén nem lehetett mindig ugyanaz a nap. Meg ha épp volt szombati munkanap, akkor arra nem vehetted ki (ami az elmúlt 2-3 évben elég sok volt). Komolyan mondom olyan szabályrendszer volt, mintha direkt leültettek volna valakit, hogy írja meg, hogy hogy lehet a leginkább ellehetetleníteni az egész rendszert. Nehogy már a munkavállalónak legyen jó.Amúgy nekem se az a tapasztalatom a németekkel, hogy 5-kor kiesik a kezükből az egér, ellenben 0 produktivitással, baromi kényelmesen szeretnek dolgozni. Folyamatos haverkodás az irodában, már-már bicskanyitogató módon kummantanak sokszor, nem képesek megkeresésekre válaszolni, stb.
-
Mercutio_
félisten
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ez szerintem egyedi eset munkaidő tekintetében. Eddig általában az volt a tapasztalat, hogy német munkahelyen nem divat a túlmunka. Ahogy csippan az óra toll/billentyűzet esik ki a kezükből.
-
GeeForGolf
tag
válasz
üzenetére
sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, ezért csak sok sikert kívánok, de azt meg szerettem volna osztani, h ez az "utáljuk a home office-t" mentalitás a németeknél teljesen megdöbbentő. pár hónapot húztam le náluk, a munkahelyen az volt a policy, h az első 6 hónapban egyáltalán nem dolgozhatsz otthonról, utána meglátják. és ha igen, akkor:
- max heti 1 nap
- nem lehet minden héten ugyanaz a nap
- írásban kell kérvényezni minden alkalommal előre
- 2 felettesnek kell jóváhagyniakomolyan mondom, ezek az őrültek szerették az egész napot, pirkadattól éjszakáig az irodában tölteni, és ezt várták el másoktól is. kőkorszaki mentalitás

-
kallas02
csendes tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi. Kaptam egy ajánlatot katás contractori pozícióra, stabil contract lenne (ex-kollégák visszajelzése alapján akik ott vannak). Technológiailag előrelépés lenne, jelenlegi helyen körülbelül csak excelt kell tologatnom, ott is contractor vagyok csak egy cégen keresztül, és úgy érzem, elbutulok.Évi 26 szabadsággal számoltam és minden költséget beleszámolva körülbelül 20%-38% (jelenlegi helyen az elméleti bónusz miatt 20%, ami idénre eltörölték) bevétel növekedést tudnék elérni.
Ti bevállalnátok a váltást katára? Köszi a válaszokat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lassan 2.5 hónapja home office-ban dolgozok, technical support-osként angol és német nyelven, Németországban. Sajnos a cég valamiért teljesen rugalmatlan a jövőt tekintve és nem akarják ezt lehetővé tenni a koronavírus lejárta után. Nekem viszont nagyon bejön és a teljesítményem ugyanolyan jó, mint az irodában volt, csak még hozzá jön, hogy kevesebbet stresszelek (nem kell 1.5 órát vezetnem minden nap, nincs ott a seggemben a főnök egész nap, stb.) és az egészségem is pozitív irányba alakult.
Elhatároztam hát, hogy keresek egy hasonló céget, ahol van a home office-ra lehetőség és haza költözök Budapestre (az eredeti terv Bécs, de csak akkor, ha ez nem jön össze a következő egy évben). Tudnátok tanácsokat adni, hogy mi lehetne ennek a módja? Egyéni vállalkozóvá kellene válnom? Vagy van valami külön kategória a 'freelancer'-eknek?
Előre is köszönöm nektek!
-
Resike
tag
Mivel kicsi és rendszertelen a bevételed, sehogy sem fogsz jól járni:
https://www.vallalkozas-okosan.hu/vallalkozas_inditasa_masodallasbanSima EV-ként valóban nem kéne szochót fizetned (ez azzal is kikerülheted ha minimálbéren vagy és csak kétévente veszed ki az osztalékot), de a 15% szja és az 1-2%-os ipa mellett még ott van a 9%-os vszja (osztalékadó), valamint évi 5000 forintos kamarai hozzájárulás.
-
Kobe
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szerintem ezzel volt keverve:
Adófizetési felső határ
A természetes személy adófizetési kötelezettségének felső határt szab a törvény.
A vállalkozásból kivont jövedelem, az értékpapír-kölcsönzésből származó
jövedelem, az osztalék, vállalkozói osztalékalap, az árfolyamnyereségből
származó jövedelem, valamint a külföldi illetőségű előadóművész 5. pont szerinti
jövedelme után az adót addig kell megfizetni, míg az előzőek szerinti jövedelmek
és az 1-3. pont szerinti jövedelmek együttes összege az adóévben eléri a
minimálbér 24-szeres összegét.Vagyis nem az adoszamos maganszemely eseteben, hanem a sima egyeni vallalkozoi statuszban levoknel igaz, hogy ha masodallasban vegzed es a foallasban megvan a br 380 utani szocho, akkor elerted a felso plafont
Amugy sokan kontraktorkodnak itt a topikban is, nekem nem 3gyertelmu hogy kezdo kontraktor milyen formaban indult neki, gondolom csak van valami best practice a kezdeti / nemfix megbizasos idokre, koltseg minimalizalas mellett
-
Kobe
veterán
válasz
lumpy92
üzenetére
Lehet, de van egy 8 napon beluli szamlazasi kotelezettseg is ami nem feltetlen teljesulne ha a kata ki-be kapcsolgatasaval jatszik folyton az ember :(
Igazabol az alanyi adomentes, adoszamos maganszemely az elso idoben teljesen jo konstrukcio lenne kezdetben nekem.
Csak errol azt az infot talaltam hogy ha cegnek szamlazol be, akkor a kifizeto ceget terheli levonasi kotelezettseg, pl szocho.....
Viszont konyvelo szerint masodallasban csinalva, br 380 felett nincs ilyen kitetel, es nem kell levonnia semmit a kifizetonek, csak neked az szja t megfizetni... Ezt viszont sehol nem talaltam megerositve neten kutakodva -
Kobe
veterán
válasz
lumpy92
üzenetére
Nem tudom szellemi foglalkozasnal mennyire szigoruan nezik a szolgaltatas teljesites datumat, a szamlakibocsatas napjahoz kepest
Ilyen alapon lehetnek katas egesz evben, 1 honapig aktiv, a maradek 11ben inaktiv, es az aktiv honapban kiszamlazok mindent egyszeri 25K ert...
-
Kobe
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Kicsit utanajartam egy konyvelovel, adoszamos maganszemelykent ha a szamlazos tevekenyseget masodallasban vegzed es a foallasodban a minimalber 2xese utan megfizeted a jarulekokat (kb br 380K a limit, nalam ennek siman megvan tobbszorose is) akkor a szamlazott tevekenysegre csak a 16% SzJA jut bevetel - koltseg utan, adobevallaskor bevallando, fizetendo.
A kataval az a baj, hogy csak egesz honapra lehet szuneteltetni, igy ha csak ho kozepen kapsz egy hivast h kene 2-3 nap a megrendelonek akkor arra a honapra meg vagy lovebukod a melot... ..
Az adoszamos maganszemely egyelore jobb konstrukcionak tunik, az evi 6M et az elso evben nem hiszem hogy atlepem, illetve maradhatsz aktiv barmilyen koltsegek nelkul meg az inaktiv honapokban is, nem kell szuneteltetni stb
Ha esetleg 1-2 ev mulva beindulna a dolog es stabilan meglenne evi 6M+ belole, elgondolkoznek a kata n
-
azbest
félisten
Ha csak 16% szja terhelné az önálló tevékenységet vagy a megbízási szerződést, akkor mindenki azt választaná. Emlékeim szerint ezek összterhe kb hasonló vagy azonos az alkalmazotti szuperbruttóval. Szóval inkább 40% körül jön le belőle, mert nem csak szja van.
A kata mindenféle adót és járulékot lefed anyniért (kivéve éves hipa arányosan) és akár azt is szüneteltetheteted olyan hónapokon, amikor nem dolgozol benne. Ez a része elektronikusan beadható. Viszont azt hiszem a helyi iparűzési adónak macerás az adminisztrációja, mert az lehet minden szünetelés és újraindítás során intézni kell, bár lehet már az is megy elektronikusan. -
Kobe
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Hat azert ennel joval rugalmasabb megoldas kellene :) amivel nem szpatjuk szanaszet egymast
Mivel a heti 1nap az kb atlag lenne, es ezek joresze par, 1-2 oras meetingekbol jonne össze igy gyak minden napra lehet irogatni papirt....A KATA t azert nem valasztanam rogton, mert lehet az elso honapokban bejon max 50-100K, tok jo, csak rogton 50/25% adot fizetnek ra a 25ezres altalanyadoval, a 16% szja val jobban jarnek. Nyilvan rizikokent benne van hogy ha egy honapban bejon 3-400K akkor a 16%al szarabbul jarok a 25K helyett de ezt a kockazatot be kell vallalni amig nem tudhato egy trend vagy a konstrukcio eletkepessege sem biztos...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Customer experience

-
Apollo17hu
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Kíváncsi leszek hányan lesznek akik a korábbi (jelentkezéskor megadott) adatokkal akarnak majd belépni az új, oktatási felületre

Hallod, ezzel most nagyon beletrafáltál. Jelentkeztem én is erre a "képzésre". Tegnap megkaptam az üdvözlőlevelet, amiben pontról-pontra le van írva, hogy lehet hozzáférni az ingyenes kurzushoz. Már a user+pass résznél elakadtam. Mondom, oké, no para, lekérem a jelszóemlékeztetőt. Erre kiírja, hogy nincs ilyen e-mail cím a rendszerben! De ha nincs, akkor mi alapján küldtétek ki az üdvözlőlevelet?! Eszembe nem jutott volna, hogy a kettő külön adatbázis...
THX! -
Kobe
veterán
válasz
kexksz
üzenetére
Mivel lovesem sincs meg mennyire allando felallas lenne, vagy egyaltalan mennyire mukodokepes konstrukcio, ezert nem feltetlwn szeretnek rogton egyeni vallalkozoit igenyelni. Lehet 1-2 honapban lenne valami, masik 3-4 ben meg nem, parhavonta szuneteltetni / azokra a honapokra is fizetni amikor 0 bevetel van, nem feltetlen erne meg nekem
-
Kobe
veterán
Hi
Kis utbaigazitas kellene: kulfoldi hatterrel megtamogatott, hazai tulajdonu ceghez, ahol IT a foprofil, foallas mellett varhatoan kb heti 1, de havi max 4-5 napot mint kontraktor milyen napidijon lenne erdemes uzni senior BA, senior ERP BA feladatkorokben, kulfoldi piacra szant projektekbe bedolgozva?
Kb ahogy latom, 300-350 eur + AFA korul mozog(hat) nak az aktualis dijakIlletve masik kerdes: ha szeretnem megtartani a full-time foallast, es azon kivuli idoben vegeznem masik cegnek remote ezt a tevekenyseget, adozasi forma szempontjabol mi lenne a legcelravezetobb forma? Mo djuk egy 7es adoszamot?
Kb heti 1 nap, ad hoc jelleggel, mondjuk az ev 70-80%ban max.... Ugy, hogy adminisztrative is minel jobban elkulonuljon a ketto - nem szeretnem semmilyen szinten egybemosni a ket tevekenyseget, de jarulekokkal stb sincs kedvem cseszodni a masodmunka utan, max szja pl - ugy tom erre van lehezoseg ha azokat mar a foallasbol megfizetem -
Mercutio_
félisten
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ez egyértelmű volt, csak az volt kérdés, hogy mennyire lesz tartalmilag használható a túlárazott anyag

CyberPunk666: Kíváncsi leszek hányan lesznek akik a korábbi (jelentkezéskor megadott) adatokkal akarnak majd belépni az új, oktatási felületre

-
sss
őstag
válasz
Lizot.wknd
üzenetére
Ezekre a pozikra jellemzően már az interjú is (részben) angolul szokott lenni.
Van ahol a napi munkavégzéshez elég csak írásban kommunikálni.
Ahol vannak rendszeres callok is, oda egy szakmai angol elég lehet minimális szókinccsel, viszont tudni kell megszólalni is. -
GeeForGolf
tag
-
Ez munkakör függő, de azért az nyilván irreális, hogy az erős tárgyalási szint lenne az általános elvárás. Ezt a legtöbb (felső)vezető sem tudja produkálni, nem hogy egy átlag melós. A legtöbben alapfokkal/gyenge középfokkal elboldogulnak életük során, nem is kell ennél több.
-
CyberPunk666
senior tag
A szokásos hozzáállás, mindenki a saját részét nézi.
Van olyan pozíció, ahova folyékony és erős angol kell és van, ahova elég érteni egymást.
Szerintem minden cégnél van mindegyik szint.Egy tanácsadással foglalkozó embernél alap a meggyőzés, amihez nyilván határozottan és folyékonyan kell előadni. Nem is kérdés. A folyékonyabb beszéd az több pénzt és bizalmat jelent.
--------------
Btw ez az újratervezési program most indult el és szerintem katasztrófális. Nem lehet továbbnyomni, amit már tudsz és a hol kell bekapcsolni a számítógépet szintről kezd, de a második héten vállalati szoftverfejlesztés néven futó anyag lesz.
Ráadásul előfeltétele a további képzéseknek, olyanoknak is, amik nem is építenek rá.
Az első leckéből: "videóhívás esetén a kamerádat ne az ablak felé helyezd"...Nem lesz itt semmi átképzés, ez egy szánalmas kifizetőhely és látszatintézkedés.
Még azt a keveset sem próbálják megcsinálni, amit amúgy lehetne. -
törölt tag
Én elhiszem, de a tanácsadás / support jellegu munka csak egy szelete ennek a világnak...
Arra, hogy local és remote kollégákkal beszélgess nem kell perfekt folyékony angol....
Amúgy megérteni akcentusokat még mindig könnyebb mint önállóan választékos, bő szokincsel mondatokat formálni, de nyilván emberfuggo ez is.Persze, itt is tanulja mindneki az angolt, ez nem jelent semmit...
Eleve a legtöbb helyen az interjuztato sem tudott valami hu de jól angolul... Nem kell ezt tuldimenzionalni. -
vzozo
senior tag
válasz
üzenetére
Hát én tanácsadó vagyok, ezen a szinten a makogás azonnali kizáró tényező. Persze lehet egy random ágyútöltelék szupportosnak elnézik ezt...
Illetve +1 arra, hogy egy dolog a nyelvtudás, de majd megérteni a különféle akcentusokat, na az lehet nagyobb kihívás, amíg rá nem áll az ember füle.

Ha ez így lenne, akkor az indiaiak nagy részét nem alkalmaznák sehol a világon.
Ne nevetess már, Indiában az angol egy hivatalos nyelv, iskolában tanulja mindenki, akár az oktatás is azon a nyelven megy. Más kérdés, hogy hogyan beszélik, de attól még "tudnak" angolul.
-
JoinR
őstag
Napi szinten érzékelem mekkora hátráltató tényező, hogy a kollégáim nagy része nem tud rendesen angolul. Nemcsak az indiaiak, de a magyarok nagy része is csapnivaló...de hát "ennyiért" ez van, ha szakmailag elmész, felvesznek a multikhoz égetni a pénzt meg időt, mert nincs más. Ha saját cégem lenne, valszeg nem találnék munkaerőt, nálam "kicsit" más lenne a mérce (nemcsak angolban).
A munka során összetett vagy választékos mondatokkal nem is próbálkozom, jó eséllyel félreértik (én is csak lower C1-en vagyok). -
-
@tco@
aktív tag
válasz
Lizot.wknd
üzenetére
De, én pontosan tudom, egy középszint már kb elég, nem árt picit felette, de nem vészes, tényleg.
Ha online kurzusokat megértesz az már jó, más kérdés, hogy ha egyszerre lesztek callban egy némettel, egy brittel, és egy indiaival, akkor azokat az akcentusokat is fogod-e
Illetve beszélni is tudni kell, az mindig nehezebb, mint csak érteni. -
vzozo
senior tag
válasz
Lizot.wknd
üzenetére
Ugye nekem nemrég volt itt némi diskurzusom (vitának azért nem hivnám), hogy pontosan mi is az a 1st meg 2nd level... Szóval nem tudom, hogy azoknál a cégeknél ez pontosan micsoda.
Azt viszont tudom, hogy a legtöbb multinál az angol lesz az alap, és hát ha nem is anyanyelvi szinten, de azért qrvajól kell tudni. Mi pl. eleve fel se veszünk olyat, aki az interjún neki áll szavakat keresni vagy sokszor visszakérdezve időt nyerni, mert sorry, erre nem lesz idő a valós munkavégzés során.
ITSH, LH -> ők németek, nem dolgoztam náluk, de esélyesen náluk a német IS követelmény lesz.
-
Lizot.wknd
csendes tag
Esetleg valaki nem tudja, hogy ilyen műszakos 2nd level állásokra milyen szinten kell tudni angolul? Pl. IBM, ITSH, Lufthansa, BT stb.
Ha Udemys és hasonló kurzusokból tanulok és megértem rendesen azokat, az a szint vajon elég lehet?
-
Nehaiu
csendes tag
Mit jelent kb. manapság egy senior developer esetében a "kiemelkedő napidíj" Budapesten? Valahol a 300-350 EUR sávban? Tudom, sok mindentől függ, de csak a nagyságrend érdekel.
-
Resike
tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Szegénykék az Adpocalypse után már csak 1.000.000 dollárt keresnek minden 100.000.000 megtekintés után.
-
djgeg
őstag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Túl sok ideje van keseregni amióta fejlesztőből teljesidős youtuber lett.
-
HefeX669
újonc
Sziasztok!
IT Project Managerként 4,5 - 5 éves tapasztalattal PRINCE2 vizsgával, PMP szándékkal, viszont diploma nélkül(erősen dolgozom rajta) tárgyalási szintű angollal, milyen bérigény lenne szerintetek reális?Köszi előre is !
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
-
Jag21
újonc
Sziasztok!
Több mint 2 év tapasztalattal rendelkező windows sys admin B2 angol nyelvtudással, milyen fizetésre számíthat Budapesten?
-
horush
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nekem simán megadtak tavaly egy 45%-os emelést, mondjuk alapból a piaci átlag alatt volt a fizum és volt egy jó ajánlatom máshonnan, szóval semmi sem lehetetlen
Br. 600 szerintem simán reális lehet diplomával, ha az egy év alatt összeszedett egy értékelhető szaktudást. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kikeee.95
üzenetére
Brutto 450 + 13.havi es jutalom volt a kezdesem 2015-ben, diplomazas elott.
Szerintem alul vagy fizetve.A megemelt ber szerintem csak akkor tud motivalo lenni, ha a kiabrandulas elott adjak. Utana mar csak a retes hizasa es kieges lesz belole. Ha mar eljutsz oda, hogy a penz miatt, az hamar elmulik es meg nehezebb lesz valtani, ha az mar valod ber es nem lesz emeles, esetleg csokkenes lesz. Ha menni akarsz, menni kell. Sajat hibambol tanultam meg egy 30% feletti emeles utan.
-
Kikeee.95
csendes tag
válasz
tboy93
üzenetére
Én is ezt gondoltam volna, de az egyik kolléga aki már 4 éve itt van és jóba vagyunk, sokszor látom rajta hogy utál bejárni és mondta hogy már eléggé elege van a cégből, kérdeztem hogy miért van akkor még itt? Azt mondta mert 2019 óta konkrétan több mint a duplázták a bérét, szóval ezek szerint squadok belül is volt már ilyen példa azért.
-
Jhonny06
veterán
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Értem, hogy próbáltak valami nagyon cool meg vicces hirdetést összehozni, de ez már a felesleges kategória, ami inkább átcsap unprofessional-be. Ez jutott róla eszembe: [link] (3:12-től)
-
Kikeee.95
csendes tag
Azért kérdezem most, mert hamarosan esedékes lesz az értékelés, ami ha pozitív lesz 600 bruttót szeretnék kérni, de a kommentjeitek alapján lehet még az is kevés. Kérdés hogy most így a járvány ideje alatt mennyire emelgetnek fizetéseket, mert szerintem most juniorokat nem nagyon vesznek fel, a macerás betanítás miatt HO-ban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kikeee.95
üzenetére
Ha letelt az 1 év megpróbálhatsz béremelést kérni. Nyilván írd össze milyen téren mennyit fejlődtél, milyen (rész)feladatok bizhatóak rád már önállóan, egy esetleg elutasítás esetén kérdezz rá mikor lenne aktuális, valamint ha bért nem milyen egyéb juttatást próbálsz elérni (fizetős tanfolyam+cert, benzinpénz ha autóval jársz, albérleti támogatás, stb.)
-
JoinR
őstag
Kedvencem a "kevés a fizu, de itt lehet fejlődni" ütőkártya. Amikor a cég rajtad akar nyerészkedni...mintha a fizu meg a fejlődés kizárná egymást. Bruttó 400-at 3 éve adtak az Epamnál Szegeden! Ennyiért biztos nem dolgoznék Budapesten. Én pályakezdőként egy random SSC-ben kezdtem ennyivel pont 5 évvel ezelőtt, ahova semmilyen tudás nem kellett, csak egy bármilyen BSc diploma...de azt is megemelték próbaidő végére 460-ra (bár ez egyedi eset volt).
-
Kikeee.95
csendes tag
Nem a fizetés volt számomra az elsődleges, én örültem a lehetőségnek, hogy találtam egy olyan helyet ahol tényleg normális fejlesztés folyik. Egyébként lehet hogy keveset kértem, mert anno a bruttó 400et szó nélkül elfogadták. Igazából azért zavar, mert én alapvetően vidéki vagyok és csak a munka miatt járok fel pestre, így meg pénzügyileg azért nem a legkifizetődöbb a dolog.
-
D@ve89
tag
válasz
Kikeee.95
üzenetére
Szerintem ez egy átlagos csomag, alulfizetettnek azért ne érezd magad. Amúgyis első 3 évedben a fizetés szerintem legyen másodlagos, arra koncentrálj, hogy minél több releváns tapasztalatot szerezz. Ha ez meglesz, a fizetésed is felfelé ívelő pályára fog állni belátható időn belül. Amennyiben váltanál, ne csak a magasabb összegért válts most elsősorban, hanem inkább a jobb tapasztalat szerzési lehetőség miatt.
-
JoinR
őstag
válasz
Kikeee.95
üzenetére
Az ismerőseidnek igazuk van.
Bruttó 800 se lenne túlzás.
Barátnőm friss BSc mérnökinfóval 750-nel kezdett áprilisban szintén pénzügyi multinál Bp-en (előtte 2 év gyakornok, 3/4 év teljes állás más helyen - ott 540 bruttóval kezdett, de ugye még diplomája se volt akkor). -
Kikeee.95
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire van összhangban a piaci bérekkel a jelenlegi fizetésm, mert többek szerint alulfizetett vagyok, kiváncsi vagyok ti is így gondoljátok-e.
Nem: férfi
Kor: 25
Munkakör: Fullstack fejlesztő (Java + Vaadin), pénzügyi multi
Végzettség: Gazdaságinformatikus BSc
Nyelvtudás: angol felső
Fizetés: Br. 400
Egyéb: 470 Cafeteria, ÖNYP, EP, magánEÜ
Hely: Budapest
Tapasztalat: ~ 1 év, előtte csak egyetemi gyakornoki munkák voltak -
horush
addikt
Frontendre mondjuk nem árt a manuális tesztelő szerintem. Nyilván a unit tesztek megvannak, de dolgoztam már olyan projekten, ahol a sok párhuzamosan futó A/B teszt miatt kvázi lehetetlen volt minden eshetőséget kipróbálni, és simán széteshetett a design bizonyos tényezők együttállása esetén.
-
-
Igazad van elméletileg lehetséges persze, szóval a biztos megoldás a 100% automata coverage lenne az összes test case-re. A tapasztalat ebben mégis azt mutatja hogy egészen jól be lehet lőni azon eseteket amikor olcsóbb a manuál teszter Chennai-ban, számolva a kockázattal.
-
kexksz
addikt
Szerintem mindegy, hogy melyik az egyszerubb, az a lenyeg, hogy ugyanolyan coverage-t vegigtolni melyikkel olcsobb. Lehet olyan edge case, hogy olcsobb 200 manualis tesztelo indiaban + a kockazat, hogy valamit felreneznek, mint SF-ben SDET-ek automata tesztekre. Abban egyetertek, hogy a legtobb esetben viszont az automata jon ki olcsobbra a nap vegen.
-
Ez egy egészen jó kérdés egyébként: mi arra a megoldásra jutottunk, hogy kell manuális teszter, mert az automata tesztelést felesleges ráhúzni egy például olyan change-ra amit csak egy tagvállalat kedvéért fejlesztettünk és ritkán fut, módosítva is ritkán/soha nem lesz.Ilyen esetekben az automata test script felhúzása a change cost szignifikáns része és kb. csak ott porosodna - Bangalore-ban vagy Chennai-ban pedig pár marék rízsért örömmel letesztelik, le is dokumentálják.
Más kérdés mondjuk egy vevő oldali megrendelés feldolgozás vagy alapanyag beszerzés ami napi ezres tranzakciószámot generál - ezek teljes szcenariója le van védve automata tesztekkel. -
válasz
lord.lakli
üzenetére
> Egyszerűbb manuál tesztelő, mint egy form összes perverz esetére teszteket írni?
Az egyik kb. fix ido (nem egeszen, de kb.), a masik meg folyamatos overhead. Nalunk a nem tul nagy rendszerre annyi rendszerteszt van, hogy a gepnek is 15-20 oraba kerul vegigkattintgatni (nyilvan parhuzamositva van). Az meg nem megy, hogy csak azt kattintja vegig a tesztelo, ami szerinte valtozott, mert ugy nem fogod meg a regressziokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Formula-1
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Intel Core I5 8600K Eladó!
- Intel Core I7 8700 Eladó!
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M + Intel Core I5 13400F + Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M + Intel Ultra 7 265 + Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz
- Intel Xeon Processor E3 1270 V3 - i7 4770 szint - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- S21 256/8 dobozában
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Idézzek? Tessék!
A személyeskedést meg nyugodtan elhagyhatod, hidd el, az sem gyorsít semmit a válaszadáson
Remélem (#18895) vzozo válaszával most már tökéletesen elégedett vagy, részemről a téma lezárva.
, de a kedvedért még egyszer felteszem a kérdést: #18873-hoz van valakinek tapasztalata, ötlete, tanácsa?

THX!