- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
Nálam is lassan tölt le mostanában...
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Nekem már pének óta nagyon lassan tölt az áruház. Szinte nem is tölt. Nálatok is ilyen? A wifim tökéletes.
-
Themes
aktív tag
Üdv. Minire valahogy fel lehet rakni a vibert hogy megfelelően működjön? Valaki mondta talán hogy van rá megoldás, esetleg ha valaki tudja azt megköszönném
-
blakey
titán
válasz
baloghbalint #8991 üzenetére
nPlayer-rel vagy Plex-szel. nPlayer esetén SMB-n keresztül, Plex esetén meg telepíteni kell a Plex szervert, tabra mehet a Plex kliens és minden működik, persze előtte meg kell osztani.
-
univerzita
addikt
válasz
baloghbalint #8991 üzenetére
Letölthető a iPad-re média playert. Ezzel vagy streemeled a gépről vagy felmásolod a letölltött media playerbe.
-
baloghbalint
tag
Hello azt szeretnem kerdezni hogy iPaden milyen modszerekkel tudom az asztali gepre letoltott filmeket megnezni ? Ugy nezem egy ideje hogy atkonvertalom de nagyon unom gondoltam megkerdezlek titeket hogy lehet meg ezen kivul filmet nezni rajta
-
fogirobi
senior tag
válasz
Szabikaa20 #8987 üzenetére
Kapacitás 27,1 Gb, akkor gondolom ez a 32 gigás lenne nem?
Mennyiért lehetne szerintetek eladni? Mennyit érhet? -
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni Tőletek egy kis segítséget! Kaptam még régebben egy iPadet, nem igazán van kihasználva és szeretném eladni, viszont nincsenek meg sem a papírjai, se a dobozza. Hogyan tudom megnézni pontosan, hogy milyen iPadem van és egyáltalán mennyit érhet? Mert felmentem a jófogásra, hogy megnézzem mennyiért lehet eladni és akkor szembesültem vele, hogy milyen sok fajta van....
A másik kérdésem, hogy milyen módon tudnám én lepucolni teljesen? Mert elég sok adat van rajta, ami nekem nem kell, de másnak meg nem adnám oda úgy.Köszönöm szépen előre is segítségeteket!
-
Szabikaa20
őstag
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga #8950 üzenetére
Nálam megmaradt sajnos, pucit talán javult, de meg messze áll a folyamatostól..
-
h1mpi
félisten
Valaki rátudja venni a yt-ot, hogy mt alatt is menjen? Ahogy ráhúzom a safarit elkussol. Ez a mt a legnagyobb marketing bullshit, amit valaha láttam.
-
Auratech
őstag
válasz
kenny123 #8960 üzenetére
Gyakorlatilag ezen olvasok mindent. A tablet felbontása kiválóan alkalmas az olvasásra, mivel a nyomdai 300 dpi közelében van, mininél meg felette. A 6-8 ppi betűméret is olvasható, bár azt azért nem erőltetem.
A fényerőt a mellé tett könyvlaphoz érdemes beállítani és jót tesz a kisegítő lehetőségeknél a fehérpont csökkentése, ami az uv kibocsájtást is mérsékli.
Jobb olvasóprogramokban van lehetőség különféle színvilágú, szemkímélő színelrendezéseket használni.
Az iPados olvasást általában a médiatartalmakhoz illesztett fényerő rontja el, ami túl sok.
Kontrasztarányban jobb az amoled de ott meg a subpixel elrendezés tud enyhe szálkásságot okozni. Persze nem a QHD paneleken...
Egy jó epapír-olvasó nem pénzkidobás az ipad mellett sem. Mivel sokkal olcsóbb, gyakran könnyebb is, nincs akkora óvatoskodás a mindenkori használatkor, mint egy jóval drágább iPad esetén.
Én azért egy kindle vs olcsón megszerzett retinás mini esetén lehet, hogy az alma mellett döntenék... -
30z.Samu
félisten
válasz
#05304832 #8974 üzenetére
"Egy nagy fegyverténye van, az iOS."
Pontosan! Meg az, hogy jól tudnak optimalizálni. Meg szerintem az anyaghasználat sem utolsó. Nekem 5C van, ami műanyag, de mégsem az a gagyi, mint némelyik Droid telefonnál van. Jó érzés a kezemben tartani a telefont. Használni pláne...
-
Ragnar95
félisten
Nyilván felhasználási mód kérdése is, de én például csomószor út közben olvasok a Kindle-ön, márpedig ott egy iPad semmiképp nem opció. Illetve nyáron strandon is elég jól jön az ebook olvasó, ahova szintén nem szívesen viszi az ember az iPadet...
Illetve amit már eddig is írtam, ha napi akár csak 1 órát is olvas az ember, már érdemes befektetni egy ebook olvasóba a szem egészsége érdekében, mivel az első szemüveg/szemüvegcsere többet kóstál, mint amennyibe az egész ebook olvasó kerül. -
Ragnar95
félisten
válasz
#05304832 #8964 üzenetére
Az egyetlen valódi megoldás tényleg csak az, ha kevesebbet használod. A kolléga által leírt módszerek valamennyit segíthetnek, de ettől még bizonyos mértékig mindig is rontani fogja az összes magas képfrissítéssel rendelkező kijelző a szemet.
Süvi: én is Kindle-t használok, csak én Kindle Touchot, úgyhogy nem ajánlanék semmiképp tabletet olvasásra, miközben van rá céleszköz, ami sokkal jobban tudja az adott feladatot, ráadásul ami a legfontosabb,h a szemet is sokkal jobban kíméli. De valóban szomorú, hogy nem minden topikban kap megfelelő segítséget az ember és esetleg le is hurrogják, ha ő segítene... -
Süvi
őstag
válasz
Ragnar95 #8961 üzenetére
Végre egy topic, ahol nem elvakultak az eszköz használatával kapcsolatban és értenek az e-bookhoz.
Van egy 15E Ft-os Op3ndott tabletem és amikor ott kérdezték, hogy jó-e ebook olvasásra és azt mertem mondani, hogy vegyen inkább egy Kindle Papaerwhite-ot nagyon lehurrogtak, hogy az minek, Bár ott azt is mondták. hogy hülye aki 8"--os tabletre 1024-768-tól többet szeretne.Könyvre, folyóiratra E-book olvasó az igazi.
-
Ragnar95
félisten
válasz
kenny123 #8960 üzenetére
Semmiképp nem ajánlanék folyószöveg olvasására tabletet, mivel nagyon fárasztja a szemet. Nem véletlenül találták fel az ebook olvasókat, sokkal jobban kímélik a szemet, mindenképp az ebook reader a megfelelő választás olvasásra.
Tablet max akkor jó választás ilyen célra, ha tankönyveket szeretne olvasni az ember, mert a PDF-eket nem kezelik jól az ebook olvasók, főleg, ha tele vannak grafikonokkal, képekkel. -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Van aki főként olvasásra használja az ipadet? Szeretnek vásárolni valamit amin kényelmesen tudok olvasni, nem feltétlenül erőlteti a szemet.
Szóba jöttek az ebook olvasók, meg egy régebbi (air1, Mini 2-3) tablet.
E-book olvasóbol rengeteg márka van, közben ha nem is cél eszköz, az Apple dolgokban pedig megbizom, régóta használom őket.
Kérdés: főként olvasásra ajánlható az említett ipadok valamelyike, vagy inkább akkor egy ebook olvasó? -
gzbotii
nagyúr
Nem tudom mi lett, ma fel nap alatt lemerult a Mini2-m 100-»39%. Lerakva is merult 8% kb 3 ora alatt. Semi ujat nem telepitettem.
8.4.1 -
agabe
addikt
Ahogy Ragnar95 is mondta a legjobb ha push-ra allitod, es emellett nem is kell alkalmazasfrissites a hatterben. Mindenrol (nem csak email, hanem pl. facebook, viber..stb.) megkapod az erteitest igy is, ezert sok ertelme a hatterben frissitesnek nincs (szamomra, igy minden eszkozomon teljesen ki van kapcsolva), hacsak tenyleg nem kell, hogy egy-egy progi hatterben progesse a hasznalati ido szamlalot, es ahogy belepsz rogton a legfrissebb allapotot mutassa mert pl. nem akarsz varni 1-2 masodpercet sem.
-
Ragnar95
félisten
Beállítások>Mail, Kontaktok, Naptárak>Új adatok begyűjtése (asszem ez a menüpont magyar neve, de fejből írtam csak, mert nekem angol a teló, szóval kicsit eltérhet)>Push legyen bekapcsolva, Fetch-nél be tudod állítani az időtartamot és fiókonként is beállítahtod, h Push v Fetch.
-
-
zonusz
aktív tag
Most kezdek barátkozni az IPad Air 2-vel így csak lassan veszem észre, hogy valami hiányzik, vagy nem úgy működik, vagy másként kell beállítani, mint a droidon. Most az merült fel, hogy hol tudom beállítani az e-mail ellenőrzések időközét. Azt sem értem igazán, hogy mit jelent az alkalmazás háttérben frissítés. Ha kikapcsolom, akkor nem fog frissülni a program, vagy nem néz rá az e-mail-ra stb. No akkor meg kézzel hogy frissítem. Ennyi szerintem elég belőlem, pedig van még, de tudom nem itt van az isi. Tudom, hogy van saját topikja, de ez szerintem inkább IOS kérdés.
Köszönöm. -
vadászcsiga
félisten
9.0.2-vel mintha elmúlt volna az alkalmazásváltó szaggatása Air-en.
Bill újdonságai miatt nem tudok már olyan gyorsan gépelni mint elotte. A gy betűt pl a mutató es a gyűrűs ujjammal egymás utan szinte egyszerre nyomtam le, most ezt kijelölésnek érzékeli.
Oldalról becsúszó multitaskingot kikapcsoltam mert bár hasznos dolog de sokszor kijön gépelés kozben is ami eleg idegesítő.
Spotlight oldalt sajnálom hogy visszahozták, teljesen haszontalan. -
Auratech
őstag
Remélem nem elhamarkodottan nyilatkozom, de úgy tűnik, hogy a 9.1 beta3 fürgébb lenne a korábbiaknál. Air2-n. A váltási animációk érzésre jócskán begyorsultak. A reakcióidő is mintha csökkent volna. Persze nem méregettem, lehet, hogy csak illúzió...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Szabikaa20 #8939 üzenetére
Be fog állni türelem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Szabikaa20 #8937 üzenetére
Már nem írja alá az Apple.
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Meddig lehet még visszatenni a 8.4.1-est? Vagy lehet még egyáltalán? Ha igen,hogyan kell?Köszönöm!
-
bok92
addikt
válasz
30z.Samu #8933 üzenetére
Én a helyedben inkább a Mini 4 készüléket vennék. Jobb kijelző, több RAM( lenne osztott képernyő mód is...) jobb proci, touch id... Persze számít az ár is, tudom, de november végeén lesz fekete péntek is, akkor 10% kedvezmény várható. ( nem sok, de Apple cuccnál ez rengeteg
) ha annyira nem sürgős a dolog.
-
30z.Samu
félisten
Úgy fest a nagy helyzet, hogy egy hónapon belül benevezek egy Mini 2-re én is.
-
Szabikaa20
őstag
Hat végül is 0 elvben nincs,de gyakorlatban van mert ha megnézed progival akkor úgy mutatja.(persze értem én mit mondasz)Most pont nem tudok mutatni kepet,mert tegnap raktam át mindet gépre ha véletlenül gebasz lenne a 9.0.1-el nemhogy törlődnek,de általában 20 óra körül volt mindig...ha kicsit kevesebb is akkor már sokat játszottam.
-
agabe
addikt
válasz
Szabikaa20 #8926 üzenetére
Hat szep ertekek...nekem kb. 13 - 14 oranal tobb aktiv hasznalatot (igaz automata a fenyero, de foleg este hasznalom amikor kb 20%-nal magasabbra nem megy 0% nincs is mert akkor ki lenne kapcsolva) nem igazan birt normal hasznalat mellett egy ipad sem (akar 1 nap akar 1 het keszenlet mellett), igaz a minimum sem volt kevesebb 10oranal...attol fugg milyen prociehes app mennyit megy. Kijelzo fenyreje persze biztos szamit, de meglepo ha minimumra huzva tobb mint dupla annyit birna mint negyed fenyeronel kisebb erteken.
-
legiaap
félisten
Ma néztem videót Air 2-őn (9.0.2 van fent) tömre feltolta. A hangerőt de gyanusan halk volt. Egyszer csak jött egy messenger üzenet és felhangosodott.
Ilyennel találkozott már valaki?
Mi a f@szom ez a bug már megint? -
agabe
addikt
válasz
Szabikaa20 #8924 üzenetére
Uzemido ?
Gondolom inkabb keszenleti, mert 18-20, es 41ora tenyleges hasznalat ma meg nem megvalositott a jelenlegi akksikkal.
Es 10 orabol mennyit hasznaltad ? -
Szabikaa20
őstag
Ma 10órás üzemidőt csináltam Air-el...Régen volt ilyen rossz!
Csináltam már 41órát,de átlagban 18-20szokott lenni...nem tudom de szerintem az iOS 9 nek van hozzá köze!
Meg olyat olvastam hogy a 9.1 akkor jön mikor az iPad Pro már elérhető lesz az üzletekben....
-
30z.Samu
félisten
9.0.2 kint van, akit esetleg érint a dolog.
-
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Szabikaa20 #8913 üzenetére
Köszi a felvilágosítást.
Majd körbenézek, ez jól jönne a Minihez is.
Bár azt csak kézbe veszem és kézre áll a virtuális billentyűzet.
-
agabe
addikt
Ahogy mondták bárhol veheted, csak zsugorfóliás bontatlan legyen, és aktiválás után látszódjon az 1 év gari.
Érdemes körbenézni a PH hirdetések között...most pl. 16GB-osból olcsóbban lehet kapni 4G -s verziót mint a legolcsóbb boltban a sima wifisetbár Budapesten ami neked nem biztos, hogy jó.
(#8911) 30z.Samu:
Szerintem is a 10" -os (pontosabban 9,7") az ideális. Mini jobban hordozható, de azon olvasni egy weboldalt nagyítás nélkül ... lehet mondjuk, de kényelmesebb a normálon. Split view -ról már ne is beszéljünk
Heverészve használva is idális méretű. Mini túl kicsi, Pro meg túl nagy már szerintem (kipórbáltam állítva a normált, mert olyan magas fektetve a pro és kényelmetlenebb volt). -
30z.Samu
félisten
válasz
Szabikaa20 #8910 üzenetére
Értelek.
Egyik üzletkötő egy Air 2-vel rohangál, az tetszik lényegében. Szép, gyors.
Végül is ha elfektetem, akkor a gépelés sem nagy tudomány vele. Csak kell hozzá olyan tok, ami meg is támasztja a kütyüt.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Ragnar95 #8906 üzenetére
Keynote alapján nekem is bejött egyébként. Csak nekem nem kellene, bőven jó a Mini is arra, amire használom. Meló után befekszem az ágyba és böngészek, beszélgetek. Akkor már nagyon kedvem sincs beülni a gép elé. Így ha úgy érzem mindjárt bealszom, csak lerakom a szekrényre és csók.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Szabikaa20 #8900 üzenetére
Mondjuk ebben van valami...böngészésnél is kényelmes az érintő kijelző.
De valahogy a 10" nekem már nagy lenne, nem esne kézre vagy nem tudom..a 13"-ról ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!