Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Már 3 napja de tényleg jo bár most álltam át dropboxról Flickrre, nézhetem ujra melyik a jobb

Remelem nagy lassan a google keep is ideér. Már tényleg szinte semmi fal nincs android es iOS közt. Simán hasznalom mindkettőt es semmi korlátot nem érzek. -
univerzita
addikt
Mától a stórból letölthető a Google Photos. Nagyon jó!
-
Tressy
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Jbvel lehet, már próbáltam kiváncsiságból.(Netmegosztás bekapcsolása ios alatt majd ftp szerver inditása icomic-ból, wincmdvel csatlakozás androidról)
-
Themes
aktív tag
Sziasztok, kellene nekem egy olyan app amivel Wifin egyszerűen át tudom küldeni pl képeket videókat stb.... droidos telóra.
már ha van ilyen
😃
Valami nagyon egyszerű kellene.
Köszi előre is😃💪 -
mrkorooo
aktív tag
válasz
univerzita
üzenetére
Csodas dolog ez az ios, bar nelenne

btw a shou nem megy,hibaval megall a telepites -
Ragnar95
félisten
Lehet, mivel restore minden esetben visszaállítja gyári állapotra a készüléket.
Viszont 8.1.2-re van csak JB és ha újonnan veszed, gyanús,h újabb szoftverrel jön, mivel 8.3 a legújabb.
Attól függ, hogy van megoldva a reklám, de van adblock JB nélkül is, csak nem minden típusú hirdetést tud eltüntetni. -
ZS3NI
őstag
Jövő héten talán meglesz az air 2. Kérdésem az lenne, hogy jailbreakelni lehet garanciavesztés nélkül? JB-vel utoljára az iphone 3g-men foglalkoztam jópár éve.
A Jailbreakelt készüléken valahogy megoldható a reklámok eltüntetése?
-
-
mrkorooo
aktív tag
Valaki tud mondani valami jo screen recordert?
-
buci30
addikt
Majd írok privát ha ugy van és még valami nem lesz érthető
köszi 
Hétfőn megjön a iPad air2 és ha nem küldöm vissza akkor össze dobom ezt is

Elvileg akkor csak a rezgés van ami minden air2-nél van azt meg ennyi megkel szokni cserébe
Mondjuk vicc ,hogy ennyi pénzért és van valami bug de még mindig jobb mint egy samu vagy hasonló tab
A rezgés meg lehet nem is fog érinteni engem mert játszani ritkán szoktam ahol előjöhet inkább kép szerkesztés stb böngészés meg fb. email stb amire kell.Tokot milyet javasoltok mert a billentyűzet féle nem játszik közbe kitaláltam mert ágyba fotelba ölbe vagy kocsiba stb nem lesz kényelmes asztalnál meg ott a mac akkor.
Smart féle tok vélemény?
Csak mert gyárít vettem iPad4-hez de a tok müanyag hátulja 1 hét múlva olyan gusztustalan karcos volt, hogy azt nem hittem el...
Valami aminek szilikon a hátulja és előle meg még védi valami? Vagy ez meg besárgul mint telefonnál?
Fólia kérdés? Karcolódik nagyon ha van elől tok rajta vagy inkább ajánlott mindenképp üvegfólia vagy sima? -
Alex91
félisten
WiFi-n lehet, hogy akadni fog, es ha csak DLNA-t lat, akkor is lehet gond.
En azt mondom, hogy vegyel egy NAS-t. Ha olcsobbat veszel, akkor nezz utana, hogy lehet-e ra tenni Transmission-t! Ha nem gond, hogy kicsit szenvedni kell vele. Vagy vehetsz dragabb NAS-t, ami alapban tud letolteni. Ha a lejatszas nem menne, akkor meg mindig vehetsz melle mediaplayert.
Ha regi a routered, akkor esetleg egy jol megvalasztott ujjal is lehet megosztani, letolteni egy kulso hdd-re. Ez lenne talan a legolcsobb, ha ugyis van mar kulso hdd-d, de nem biztos, hogy a legjobb megoldas.
-
buci30
addikt
Ertem!
Igen a tv is meg a bluray is wifis vagy tv lehet LAN de akkor ez okes.
De az viszont h a tv lejátszik e minden filmet az ugye a kódolastol függ.
Ezért mondtam h a bluray az tuti igen mert kb 2eve van meg de eddig mindent vitt.
Ezért gondoltam arra h bluray mint média lejátszó ahogy most is van. -
Alex91
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Ha van rajta LAN csati...
-
buci30
addikt
Köszi!

"Ha a TV-n, vagy a lejatszon nincs halozati csatlakozo"
Hát most is ugy van össze kötve vagy ezt nem vágom most

A bluray lejátszom a media lejátszó.
Azaz a bluray lejátszóba ha pendrive és azon a film akkor ugy megy tv-re és házimozi...
Vagy ha bluray lejátszóra van kötve az egyik 2TB-os külső vinyó akkor arról megy a film ugyan ugy a tv-re stb.Tehát akkor gondolom nekem adott ez?
Csak annyi ,hogy olyan NAS kell amit tudok csatlakoztatni a bluray lejátszóhoz ennyi
Nem de? 
univerzita: Így van igen láttam van

-
Alex91
félisten
A NAS-on futna egy torrent kliens, mint a szamitogepeden. De ezt a klienst egy webes bongeszobol lehet elerni s menedzselni. Szoval iPad, PC, telorol is el lehet erni. A kliens a NAS-on fut, oda tolt, igy nem kell menni a PC-nek allandoan, ez meg mehet 24 oraban alacsony fogyasztassal.
Ha a TV-n, vagy a lejatszon nincs halozati csatlakozo, akkor sajna vagy TV csere, vagy egy halozati medialejatszo beszerzese is kell, hogy a TV-n is kenyelmesen hasznalhato legyen.
Esetleg ez [link] lehet meg jo, mert ez nas+medialejatszo is, es az ara is elfogadhato...
-
buci30
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
Nagyjából értem akkor

-
buci30
addikt
Alex91

Igen tárolni is szeretném persze ami jó film az marad

Nekem jelenleg ugy van ,hogy Mac usb külső vinyora film letöltés a külső vinyo pedig ment a bluray lejátszóba az a media player onnan a tv-re. Ennyi

Vagy pendrive-on a film és az a bluray és ugy a tv-re. De ez már letöltve így ez most nem érdekes....
Ez egy LG 3D bluray eddig minden fájlformátumot olvasót szinten a tv nem biztos ,hogy tudná mindegyiket így azt nem is próbáltam még.
Szóval ha össze tudom kötni a NAS és a Bluray gondolom HDMI akkor az már nekem okés mert bluray meg megy a tv-re meg házimozira....
Mert akkor a torrent-et elindítom wifi és ennyi.
Na ezt mondjuk nem értem még ,hogy hogyan:
"torrent letöltésnél a nason kell futnia a torrent kliensnek (transmission pl)" -
waces
aktív tag
mivel maga a nas chasis csatlakozik a hálózatra (wifi vagy ethernet), így nem kell más.
a torrent letöltésnél a nason kell futnia a torrent kliensnek (transmission pl) és akkor maga a nas végzi a letöltést, seedelest a mac/ipad/pc nem szól bele a történetbe.
és mivel a legtöbb nas dlna-t támogat így tul.kép más nem is kell. (újabb okostv-k pl automatikasn el tudják érni a dlna megosztásokat, vagyis közvetlenül a nasrol tud lejátszani - bizonyos ökölszabályok betartása mellett). de követheted a hagyományos utat is és a nason levő megosztást simán felmappeled a pc-re, mint hálózati meghajtó és onnan éred el a tartalmat.egyszerűbb ha megmondod, hogy mit szeretnél és ahhoz alakítod a szükséges eszközöket. (pl ha tárolni is akarod az adatokat, akkor az 1 diszkes nas nem játszik, mert az single point of failure, vagyis ha a diszk meghal, akkor az adatok is. min 2 diszkes kell ilyen esetben tükrözve, vagy 4-6-x diszkes raidben)
-
buci30
addikt
Tehat nas es ebbe megy a kulso vinyos az mondjuk van 2db 2TB-os de egyik se wifis.
Milyet ajanlasz?
Vagy nem is kell hogy wi-fi legyen mivel a nas az?S ha ez megvan akkor?
Adott egy tv egy bluray lejátszó erre van kötve most a kulso vinyo es ugy a tv.De akkor igy vagy iPad vagy Mac elinditom a torrent letöltést es a nas letölti es marad onnan a bluray lejátszó csatlakozás es a tv ennyi ?
-
Alex91
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
En a magnet linket teszem vagolapra, es azt rakom be a Transmission-be
. -
>Ez A nas tema igy engem is erdekelne mi kell hozza stb.?
Egy NAS
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nálam is egy egylemezes Zyxel dolgozik már évek óta.
-
buci30
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
Akkor ezt a topikot meg nem lattam

A hírt viszont igen es ennél kicsit olcsóbbat keresek!
Azert saját tapasztalatra gondoltam amiről nincs teszt azokat olvasom mindig alap a Google
Ragnar95 Ez A nas tema igy engem is erdekelne mi kell hozza stb.?

-
univerzita
addikt
Én már rég így használom. Én a egyik legolcsóbb NAS-t használok, egylemezes Zyxel. Erre töltöm le a filmeket, a zenét és képeket is ezen tárolok. Erről LAN kábelen továbbítom a eGreat média player be, és tv. iPad-el tudok wifin csatlakozni a NAS- hoz és tudok nézni filmet,hallgatni zenét. Ha nemszámít a összeg amit szeretnél rá áldozni akkor a Synology a legjobb. Én ezzel a Zyxel -lel meg vagyok elégedve.
-
pulpi
csendes tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ez a megoldás is érdekelne. Szeretném teljesen kiváltani a számítógéphasználatot otthon. És már csak tényleg ezért van bekapcsolva hogy egy egy sorozatrész vagy film le legyen töltve. Ez a NAS -os dologról tudnál nekem bővebben infot adni hogy is működik mi kell hozzá, hogy tudom párosítani iPaddel meg ilyenek.
-
buci30
addikt
iPad 4 utan most váltok iPad air2 64GB 3G-re
Eleg sok negatívumot lehet olvasni róla az ujjlenyomat rezges stb téren
Hétfőn érkezik rémelem nem lesz gond
Valaki használja i6 - Mac - iPad air 2 párosításban?
Ugy minden okes? Hívás SMS Safari es Képek szinkronizálása?Tokot tudtok ajanlani?
Egy sima tok?
Vagy ami egybe bilentyuzet is?Mind kettőre írjatok legyszi de ami itthon kapható nem eBay...
Thx!

-
pulpi
csendes tag
Igazából azt szeretném megvalósítani, hogy van egy o!play minim, ami össze van kötve a tvvel. Erre szeretném rádugni a vinyót közvetlen usbvel, amivel a ipad tudnak kommunikálni wifin. És ha leszedek a paddal egy filmet mondjuk akkor közvetlen a hddre kerüljön vagy már oda töltődjőn le. Ez JB nélkül lehetséges? Vagy valahogy megvalósíthetó?
-
pulpi
csendes tag
válasz
univerzita
üzenetére
Köszi az segítsétséget. Nézegettem ebayen meg aliexpressen is vannak wifis HDD dokkolók. Nem kifejezetten Apple termékekhez, de attól még nem válogat, minden wifis külső merevlemezt kezel? Milyen file kezelőt lehet alkalmazni hozzá? Esetleg egy két ilyen hasznos programot mondhatnátok. Köszi
-
pulpi
csendes tag
válasz
univerzita
üzenetére
Köszi
És olvastam hogy Wifi-s vinyókat tud kezelni. Az működhet külső tárhelyként?
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy Ipad mini 2 lehet e használni OTG-t? érdemes e venni hozzá pár dolláros OTG kábelt, vagy hogy ezekkel működik e 8.3 van fennt rajta jelenleg.
Pulpi
-
ZS3NI
őstag
Úgy néz ki, kicsit több lesz a keret. Sima ipad air 105k, az air 2 pedig 140k. Megéri a felárat? Elég a 16gb átlagos felhasználásra? A 64-es már 160k körül megy...
-
ZS3NI
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Sehol nem kapok 90ért újat..
-
ZS3NI
őstag
Hi
Megéri még ipad 4 retinát venni? Vagy már nagyon outdated? Használtan van egy a közelben 80k-ért.
-
-
Remus389
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
De nem akarom feltenni
Nekem egyébként sincsenek túl jó taspasztalataim a frissítgetésekkel
Apple-nél hallottam hogy a régebbi készülékek nem "bírják el" az újabb szoftokat, vagy nem arra optimalizálják, és akkor laggosak lesznek
Akkor pedig visszalépés a dolog + szívás
Tehát nem kell, jó az ami van
Galaxy S készülékemen pedig kapaszkodj meg, egy kábé 4-5 éves youtube app-ot használok (amivel eredetileg kijött 2010-ben, mert az újabbak mindig fagytak ezen a készüléken, illetve fehér hátterűek, nekem pedig a fekete jobb, sötétben nem bántja a szemem stb és teljesen jó, sőt ezerszer jobb mint az új)
Tehát nem kell frissítés, nyomják fel maguknak
-
Remus389
veterán
válasz
SoldierL
üzenetére
Hát igen, ég és föld a waytech-hez képest (oké az más árban is)
A kijelző szuper, a sebesség szuper, nagyon jó
Csak attól félek hogy ne kerüljön rá újabb szoftver, mert hallottam iphone topikokban hogy az újabb iOS belassítja, mert "nem bírja"
Maradjon csak ez, úgyis net+youtube+email, semmi más
-
fpeter07
veterán
válasz
Remus389
üzenetére
Ilyet használtam másfél évig egyetemen tanulásra. Eleinte rendben volt a működése, az utóbbi évben viszont a wifi tök felesleg funkció volt benne, mivel az emailekre is perceket kellett várni. Rengeteg papírt megspóroltam vele. Véletlenül elrepesztettem a kijelzőjét, így váltottam régi vágású ipadra. A retina kijelző szerintem felesleges, 8 colos gépre ekkora pixelsűrűség értelmetlen.
-
Remus389
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
Jó és azt hogyan tudom kikapcsolni hogy ne akarjon új szoftververziót feltenni wifin keresztül?
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Azt szeretném kérdezni,hogy meg lehet oldani youtube-on szólna valami,közben pedig menne egy játék is az ipadon?Be lehet állítani,hogy lejátsza a home gomb megnyomása után is?
-
univerzita
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Megpróbálok néhány kérdésre válaszolni. Gmail van,ingyenes.A app frissítés jó dolog mert sokszor javítanak a előző hibákon. Safari helyett van rengeteg böngésző ( Chrome,opera mini,stb.) Képeket rárakhatod iTunes -al, de szerintem nem eszt fogod használni. WiFi-n keresztül is fel lehet rakni. A kábeleknél a különbség lehet akár 3000 forint is. A lényeg hogy a olcsóbbnak is legyen Apple certifikácio. A frissítéseket le lehet tiltani.
-
Remus389
veterán
Sziasztok meguntuk ezzel a táblával a szenvedést [link] lefagy, nem indul, gari, hard reset, bitang lassú (tudom léteznek jobb androidos táblák is, pl Nexus, Samu stb.)
De ha már lúd, legyen kövér, megrendeltem az ipad mini retina kijelzőst (nem a legújabb, hanem amibe még nincs újjlenyomat, fekete és 16GB wifi only, 86 ezer dobozos)
Kérdésem: gmail app van rá és ingyenes-é?
másik kérdésem: a frissítéseket le lehet tiltani? Az app frissítést, Nem kell
Harmadik kérdésem: a safari-nál létezik rá jobb böngésző? És melyik. szóval egy-két alternatívát meghallgatnék.
Anyukámnak lesz, amit használ: youtube, gmail, internet és slussz
Esetleg még ráraknám a fényképeit, ahhoz az itunes programot kell telepíteni gondolom
Illetve még egy a töltőkábel kérdése: mivel viszonylag ritkán kötnénk gépre, kéne olyan kábel ami csak tölt, de olcsó, mennyibe kerül az eredeti kábel és mennyi az utángyártott? Mert ugye a kábel megtörhet, és akkor inkább egy olcsó töltőkábel törjön meg és maradjon meg az eredeti hogy tudjunk rá másolni is.
-
legiaap
félisten
válasz
szabogabor10
üzenetére
Frankó. Ment is a feedback.
-
-
legiaap
félisten
Aki használ OneDrive appot tegyen már meg nekem egy szívességet.
Állítson be passcode-ot és lépjen ki majd be. Ilyenkor nálam az fekvő nézetben oldalt, míg állóban az alsó rész egy sávban fekete lesz. Nincs kihasználva a teljes kijelző. Ha kikapcsolom a passcode-ot nincs probléma. -
-
Ugye az ebay-es AppleCare Protection Plan is érvényes itthon? Csak mert ott fele annyiba kerül valamiért.
-
-
válasz
univerzita
üzenetére
-
fpeter07
veterán
válasz
univerzita
üzenetére
Felraktam gépre is, de a másolás és a kiterjesztés parancs ugyanazt eredményezi. Mindkét esetben átmásolja az asztalt a kis kijelzőre. Van egy ötletem rá, de eddig még nem sikerült eljutnom a kipróbálásáig.
-
SoldierL
senior tag
válasz
univerzita
üzenetére
Az automatikusan letöltött 8.3 csomagot. Nekem is letöltötte mini retinára, köszönöm szépen én a 8.2-nél megálltam. Szerintem sehogy nem lehet kitörölni. Viszont elvileg 200mb-nál nem több.
-
NGA
addikt
válasz
pszichiater
üzenetére
Mondjuk én nem frissítettem az air-t 8.1.2-ről, mivel ezzel jó a sebessége, és semmi nem indokolja a 8.3-at. Hogy lehet törölni a letöltött ota frissítési csomagot? Elfoglal feleslegesen egy csomó helyet.
-
pszichiater
senior tag
Köszönöm! Felteszem
-
NGA
addikt
válasz
pszichiater
üzenetére
Már egy csomó app csak 8-ason fut
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Apple Watch
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Napelem
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nincs tollam az iPad-hez. Sőt, a korábbi tábláimhoz sem volt.