Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
De jó! Köszi!
Ebben tényleg nincs reklám és milyen meglepő módon meg lehet írni egy számológép appon úgy, hogy nem foglal 100+MB-ot.Mondjuk azt se nagyon vágom, hogy egy számológépen mit kell állandóan fejlesztgetni, tudtommal az alap matematikai műveletek végrehajtásának az eredménye nem változik az évek során. Vagy akik variálnak azok addig rosszul számoltak?
-
sebgutkopf
őstag
Ha van róla az eladónak számlája, selejtezési jegyzőkönyv és a veszélyes hulladék kezelése is tisztázott, akkor nyilván.
Bizonylat hiányában nem lehet kiderítei, ez a funkció pont a lopás és az abból adódó céges adatok jogtalan hozzáférését hivatott gátolni. Aki leglálisan jut hozzá tudja honnan van és melyik cég tudja intézni a törlést és felszabadítást. Egyéb beszerzési forrás esetén pedig teljesül a funkció célja, max poháralátétnek jó az eszköz.
A cégek a sérült gépek selejtezését is komolyan veszik, nem szokták elosztogatni, azokat megsemmisítik, illetve olyan szolgáltatókat bíznak be, akik a veszélyes elektronikai hulladékot megefelelően fel tudják dolgozni, előkészítik újrahasznosításra. Adattárolók kimondottan (hdd és minden beépített tárolós eszköz) ledarálás stb.. irányba mennek az adatvédelem miatt. -
sebgutkopf
őstag
Vállalati gép esetében lehet DEP zárás is, ami azt jelenti, ha reseteled, akkor a gépet nem tudod aktiválni (icloud se számít) csak, ha a cég valamely biztonsági szerveréről (ami szinkronizál az apple-el) egy frissen generált tocken kódot beírsz.
Ha az ilyen zárról az eladó nem tájékoztatott, akkor adódik a kérdés, hogyan jutottál hozzá ehhez az eszközhöz?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
david5745
üzenetére
Azért 4k hdr /UHD tartalmat ne akarj üzemszerűen airplay-el a képernyőre küldeni, az vagy nem lesz olyan szép, vagy akadozni fog, meg ugye a hangból se várd a sok pont 1 átvitelét, nem házimozi kiváltására van. Vannak korlátai, viszont jobban működik mint az androidos screen mirroring megoldások.
Torrentet engedd el ipad-en.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
amdboy
üzenetére
Ha komolyan a rajzolás a cél és nem a barátnők előtt ipad-el villogás, akkor egy szép minőségi szénceruza készlet (az se filléres tétel) és a hozzá való papírtömb az igazi eszköz. Egy elektromos ceruza se tud olyan részletesen és finoman árnyékolni mint ahogy szerves molekulákat papírra felvitele megvalósítható. Ja és nincs input lag
Persze ha a tic-tok a cél, akkor ipad.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SidCorky
üzenetére
Kényszermegoldásnak jó, amíg nem javítják kénytelen leszek így eljárni. Köszi!
Az azért elég gáz, hogy plusz 2 mozdulatokat kell tennem a legevidensebb működéshez képest, pedig a hw billentyűzetnek pont az a lényege, hogy használata közben nem kell tapiznom a kijelzőt csak vakon gépelek és küldöm az üziket villámgyorsan.
Ez aztán az apple innováció
-
sebgutkopf
őstag
Egy kis help kéne, lehet hügye vagyok.
Nem tudom eldönteni, hogy ipad os 15 fícsör, vagy az újabb verziói a programoknak a ludasok, vagy esetleg csak beállítás kérdése.
Messenger, viber stb... esetén tapasztalom, hogy amikor a magickeyboard-on van a tablet és a hardveres billentyűkkel gépelek, akkor enterre nem küldi el az üzeneteket, hanem sort vált (korábban erre a shift + enter szolgált). Ezzel csak az a bajom, hogy ahol az appok küldés gomba van a kijelzőn, azt meg szépen kitakarja a diktálás, vagy a bill beállítások ikonja. Tehát nagyon fasza, hogy meg tudom írni az üzit de nem tudom elküldeni, max ha felnyotom a szoftveres billt. Ez nagyon gáz!
Mi erre a megoldás, van valahol erre beállítás?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tableten nekem se. A multitasking osztott képernyős módjait sokkal könnyebben és jobban lehet kezelni ipados 15-el. Számomra ez az egyetlen hasznos újdonsága az új ipadOS-nek.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Wifi nem játszik?
FE File Explorer Pro-val simán mozgatok mág ettől nagyobb fájlokat is pc - ipad pro, vagy épp az ipad-ről vezérelve a pc - droid media lejátszó között.
Az alkalmazás kezeli az smb, ftp, windows, macOS, linux megosztási protokollokat. Vannak nas módok is, ezeket sosem próbáltam.
A háttérben is szépen mozgatja a nagy fájlokat, közben lehet akár olvasni vagy youtube-ozni is a tableten (ipad pro 11 2020), de akár ki is lehet kapcsolni a kijelzőt, amikor készen van szól. -
sebgutkopf
őstag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
A9X az ipad pro 9,7-ben volt (2016 ban jelent meg és a párjában az első generációs 12,9 pro-ban (2015-ös kiadás.
A 9,7 pro-ban 2 gb ram volt, míg a 12,9-ben már akkor is 4 gb volt. -
sebgutkopf
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Nálam még telón és ipad-en sincs fent az ios 15 a sok bug miatt. Vajon ez a 15.1 javítja már végre a carplay szakadozási és hang hibákat?
Amíg azt nem csinálnják meg addig az iphone-on esélytelen, hogy feltegyem a 15-öt, de mivel az ipad is munka eszköz a stabilitás nekem prior, nem fér bele a kísérletezgetés új rendszerekkel. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Nekem is vannak fenntartásaim a telefonok/tabletek tekintetében a magas frissítés forradalmiságával kapcsolatban.
Egyrészt amikor tartalmat fogyaszt az ember az az üdítő kivétel, ha egy videó 50/60 fps-el készült és nem a "mozi" érzetű 24, ne adj isten másik népszerű 30 fps-el. Na erre aztán sok értelme van a 120Hz-nek. Én sokkal jobban örülnék, ha egyre többen átállnának az 50/60 fps-es tartalom gyártásra a szaggatott képű megjelenítés helyett. A mobilok úgysem tudnak szögsebesség alapján záridőt állítani, mint egy mozi kamerán vagy egy slr/milc gép esetében, így garantáltan darabos lesz a kép.
A 144+ Hz-eknek a kompetitív gamer vonalon látom értelmét viszont nem egérmozi méretben, hanem monitoron 27"+ és 55"+ tv-k esetén. Azoknak akik kompetitív jelleggel is játszanak nekik az input lag talán mág fontosabb és persze a magas frissítéssel lesz teljes a szett.
Telefonon meg tableten meg max a gyerekek játszanak, akiknek a szüleik nem vettek egy rendes konzolt vagy gamer pc-t. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Igen sejtettem, hogy icloud miatt működik.
Még az előző ipad-emben volt külön hívószámos adat sim, amikor még nem volt multi mint lehetőség, annak a hívószámát se tudtam (nem is érdekelt) meg se adtam senkinek így esélytelen volt, hogy sms-st kaptam volna rá.Valószínű, hogy ez az alap tudásbeli különbség, hogy normál telefonhívást nem lehet ipad-ről indítani kimondottan egy szándékos differenciálás az iphone és ipad között. Ha ettől a különbségtől eltekintünk és az ipone-ok árát nézzük, akkor azokhoz képest szerintem már egyáltalán nem drága egy ipad pro, sőt ha az erejüket, akksi időt, a kijelző méretet nézzük egy ipad pro sokkal jobb ár érték aránnyal rendelkezik mint egy iphone pro akármi. A legjobb iphone valójában az ipad (a simára is igaz).
Úgyis mindenki a nagyobb kijelzőre vágyik, amiben egy tablet verhetetlen. Lassan a telefonnak értelme se lesz, amikor már 7" kijelzőjű telefonoknál tartuk, amik már közel se mobilok hordozhatóság szempontjából. -
sebgutkopf
őstag
Ipad-en face id csak a 2018-as pro-tól kezdődően van (akkor volt a design váltás), tehát 2018, 2020 és 2021-es 12,9 és 11-es pro-k.
Értesítés hangereje sajnos = a csenetés hangereje beállítással
Tehát Beállítások/Hangok és ott a Csengő és jelzések (egyben van).
Ha kikapcsolod az állítás gombokkal funkciót, akkor a hangerő gombok bésőbbi nyomkodása a média hangerejét fogja állítani és nem piszkál bele az értesítésekbe. Tableten ezt a beállítást preferálom, telefonon meg fordítva. -
sebgutkopf
őstag
válasz
consono
üzenetére
Van benne valami, amit írsz, hogy nem ölnek bele már energiát.
A foltozásban csak részlegesen hiszek, fontos, de mindig lesznek új hibák, illetve javíthatatlan hibák. Lást a teljes M1 chip az összes 2021-es ipad pro tulaj érintett. HW tervezési hiba miatt az összesben ott a "gyári" biztonsági rés, ami javíthatatlan. Nem véletlen jön nagyon hamar az M2.
Mindezek ellenére tablet vonalon még mindig az ipad-eket tartom a legjobbnak és nem tervezek droidos tabletre váltani, ellenben nem szégellem a saját eszközt se kritizálni.

-
sebgutkopf
őstag
Tényleg az apple minek erőlteti még mindig ezt a béna fájlkezelést és sandboxing dolgot? Az ugye már tudjuk a pegasus óta, hogy adatvédelem és biztonság szempontjából pont semmit sem ér, így ez az érv lényegében megszűnt.
Tehát mire jó a sandboxing a felhasználó szopatásán kívül? (tárhely redundancia/pazarlás, és fölöslegesen túlbonyolított használat.)
-
sebgutkopf
őstag
Sajnos az apple az ilyen külön hangerő és értesítés témában iszonyatosan béna. Tableten nem nagyon zavar, mert az értesítésekre nagyon alacsony hangerőt állítottam be a hangerővel a médiát állítom csak más nem is érdekel. De telefonon... a csengés, értesítés, de még az ébresztőóra hangereje is össze van kötve. Nagyon gáz, de ez van.
-
sebgutkopf
őstag
A teljes oldalas képernyőfotó készítése funkció inkonzisztens működése kezd egyre jobban zavarni. Egyszerűen nem értem min múli, hogy a kép megnyitásakor ott van felül a képernyő/teljes oldal opció és mikor nincs. Teljesen randomnak tűnik.
Most legutóbbi példa, hogy ugyanarról a Safariból készített képen ez az opció nincs, míg Chrome alatt készítve viszont sikeresen ott a választási lehetőség. Míg máskor épp fordítva, vagy egyik böngészőből se működik.Mit csinálok valjon rosszul, vagy mi a baja a renszernek?
Ipad 11 pro 2020 és aktuális 14.7.1 Ipad OS
-
sebgutkopf
őstag
Nekem a 11"-es 2020-as van a 12,9-et egyszerűen túl nagynak és nehéznek tartom, nem igazán hozdozható. Persze ez egyéni preferencia. Ha viszonylag fix helyen használod mindig akkor jó lehet a nagy, de ha mobil eszközként használod, akkor fordul a kocka.
Illetve a mágneses magic keyboard-ot nagyon ajánlom hozzá. Lehet drága, de azzal nagyon jól használható és könnyű belőle kivenni és visszatenni.Ha viszont lesz office előfizetés akkor van 1 TB tárhely, mellette nem sok szükség van pendrive-ra.
-
sebgutkopf
őstag
Az utóbbi hónapokban jelentősen nőtt az osztott képernyőt támogató alkalmazások listája. Már nem csak a safari-ból, de chrome-ból is lehet egyszerre kettő a kijelzőn.
Nekem csv-t nem kell szerkesztenem, de rákeresve ilyen alkalmazás létezik mint pl: csv easy editor.
Mondjuk a fájl importálás és kezelés továbbra is a legnagyobb gyengéje a ipad OS-nek. Nekem attól elviselhető, hogy office 365 előfizetésem van így az oda tartozó onedrive és a teljes office alkalmazások ezt a tárhelyet használják és látják a fájlokat.
-
sebgutkopf
őstag
Két excell már lehet egymás mellett nyitva a képernyőn egyszerre, de azért ezt közel sem olyan szintű megoldásnak és használhatóságnak tekinteni mint egy notebook esetén.
Képet már a lightning-os ipad-okról is ki lehet tenni tv-re egy hdmi átalakítóval, így feltételezem, hogy az usb c-ről is működik, ha van hozzá átalakító, illetve ott van az airplay. Viszont hogy milyen tényleges felbontást fog adni a tv-n vagy monitoron... közel se biztos, hogy a megjelenítő natív felbontású jelét küldi.
Meg ugyan futhat egyszerre több xls, de az ipad OS-es excell funkcionalitásban és kezelésben sem pont olyan mint az asztali.Ha ez a képesség csak alkalmanként kell, akkor vállalható, de rendszeres felhasználásra inkább küzdelmes egy rendes notebook-hoz képest.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
A OneNote-ban mondjuk az, hogy platform függetlenül bárhol, bármikor, bármilyen eszközről elérhető és szinkronban van és nem kell külön biztonsági mentést csinálni. Platform váltásnál se vagy gondban.
Ha akár egy baelaset miatt semmilyen ép eszköz nincs nálad, akkor akár web alapon is elérhető és látsz mindent. -
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Annak idején engem is zavart, hogy nincs erre dedikált gomb mint a Logitech keyboardokon, így kigugliztam a megoldást. Nagy összefoglalós sajnos sehol se találtam, amire igény van külön kellett keresgélni.
Kedvencem a szorzás jel, azaz annak a hiánya. Nem is értem az apple hogyan gondolta ezt? Mac OS-en is éppúgy probléma a teljes klaviatúrán (ez azért már gáz, ezek szerint a macOS sem munkára való), valami szintén 3 billentyűs kombináció, de mindig elfelejtem így fel kellett írnom. -
sebgutkopf
őstag
válasz
bacskaianna
üzenetére
Amennyiben gyakran szükséged van multitasking képességekre és gyakran váltogatsz az alkalmazások között (nem a tartalom fogyasztásra gondolok, hanem jegyzet, levél, videó stb...), akkor a PRO-ban lévő több ram (dupla annyi) óriási előny, mert azzal válik notebook kiváltásra alkalma az ipad.
Mióta a 2020-as 11" pro-t használom nem hordom haza a munkából a notebookomat még akkor se ha másnap home office-ban vagyok. A korábbi kisebb memóriás ipad-el ez nem volt kivizetezhető, macerás volt sok minden, sok újratörlés, dokumentumok újra meg megnyitása. Ezeket az új pro mind csípőből megoldotta. Elsősorban a ram a lényeg nem az erős proci önmagában félkarú óriás.Ha ez nem szempont akkor elég az olcsóbb gép.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
bollokcs80
üzenetére
FE File Explorer. Vedd meg a teljes verziót és minden gondodat megoldja. Amit az ipad os alapból gusba köt, ez a program felszabadít. Tud igazi mappa strutkurát, lát és kezel minden smb-t a hálózatodon, sőt FTP szervert is tud indítani az ipad-en így pc-ről csatlakozva az ipad ftp-re szépen azt raksz rá és szedsz le, amit akarsz (zene, film, dokumentumok...) wifin keresztül. Filmlejátszásban pedig erős az FE, feliratot, mindent kezel, és használja az ipad hw-es kódolását.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Nekem az a benyomásom róla (rendelkezem ipad pro 11" gen2-vel), hogy egy látványos funkció a lidar, de inkább játék mint gyakorlatilag komoly munkára és pénzkeresésre alkalmas dolog ebben a formában és ebben a készülékben.
Egyrészt a felbontása a mintavételi pontok távolságából adódóan nem igazán nagy, másrészt amikor szkennelsz kézben tartod az eszközt (nem tudok állvány csatlakozásról), ami tovább rontja a pontosságot. Pontos felmérésre lézer szkennert használnak az építőiparban, ami némileg drágább játék mint egy ipad és nem valószínű, hogy egyhamar egy BIM 5d modellbe behelyezhető lenne az ipad produktuma.
Arra valóban jó, amiket promóznak, hova rakd a bútorokat, hogyan férne el ez vagy az. Idővel persze változhat, sok múlik a szoftvereken is. -
sebgutkopf
őstag
válasz
szilu7
üzenetére
Ha már ez a fotók mentése onedrive-ra téma felmerült. Már jó ideje használok ipad-et és van is szép nagy onedrive tárhelyem és előfizetésem. Viszont ennyi év után sem bírom megfejteni az ios beállítások logikáját.
Hogyan és legfőképpen hol lehet beállítani, hogy a fotókról a biztonsági másolat az onedrive-ra kerüljön és ne az icoud-ba pedig semmi kép/videó? -
sebgutkopf
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Minek akarod egyáltalán a gyári mail appot használni?
Sokkal jobb az outlook, ha már úgyis van fiókod használd azt. De a gmail app is jobb mint az apple féle, ami össze vissza akaratlanul küldözgeti vissza az olvasási visszaigazolásokat és olvasottnak jelöl önként leveleket... -
-
sebgutkopf
őstag
A gyári magic keyborard-ra illetve esetleg smart folio keybordra.
A logitech féle silm folio pro-ról nem tudom elképzelni, hogy gyorsan szerelhető, lévén az ipad keretét is beburkolja alul felül, ami további mozdulatokat igényel.
A mostani ipad-emhez szintén logitech billentyűzetem van, amin gépelni jó, menő a világítás, de benne tartani a gépen nagyon nem szeretem. Brutálisan nehéz tőle, ha nem gépelni akarok, akkor nagyon zavaró a használatban a ki/be szerelés bepattintós módját meg kimondottan utálom.Az új ipad pro 11 gen2 hamarosan megjön, amihez csak jobb volna szintén valami beviteli eszköz, viszont olyan, ami jobban használható és hordozható.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
tradeelek11
üzenetére
Köszi! Ez azért fontos és ezek szerint gondoltak rá, hogy valaki fel/le szedegetné.
-
sebgutkopf
őstag
Vajon ezeket az új magic keyboard-okat mennyire körülményes fel/le rakni az ipadre?
A súlyából kiindulva egy 11" pro gen 2 súlyát az új billentyűzet több mint megduplázza, amivel a súlya már egy könnyen notebookkal vetekszik. Akkor meg nem látom akkora méret és súlybeli előnyét. Viszont nem mindig kell a bill, így ha könnyű a fel/leszerelés, akkor nem kell mindig a nehéz klaviatúrával használni, nélkül jóval mobilabb az eszköz.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
jófejsrác
üzenetére
Ez IOS probléma. nekem is ugyan ez a bajom ipad pro-val, hogy szinte alig tart valami a memóriában, állandóan újra töltöget. Nagyon irritál, hogy akár csak egy másik appra váltok át és az előzőt ő úgy gondolja, hogy addig jól kiüríti és ezért kezdődik a várakozás.
Valahogy ez a legendás sebesség és smooth reakció már baromira nem igaz a kevés memória, vagy a ram gyenge kezelése miatt. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Zilliax
üzenetére
Gondolom rajta van a tv és a tablet ugyanazon a wifi-n. Tab-on kiválasztod lehúzod a kezelősávot és a képernyő tükrözést aktiválod. Feljön az LG tv, egyszer összepárosítod őket (kiír talán egy pint) és kész.
Ha nem látná a tv-t, akkor kérdés, hogy milyen évjáratú az az LG, és melyik webOS verzió van rajta.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
galaxys80
üzenetére
Fájlokat bt-on ma már nem küldözget senki.
Androidon több lehetőség is van a fájlátvitelre.
- Ott a wifi direkt és 5G wifi tempóval száguldanak a fájlok egyik eszközről a másikra.
- Otg-vel pendrive-ot, fényképezőgépet bármit fogad,
- egyikből a másik eszközbe a micro sd kártya is átpakolható.Ipad-re ftp progi, otthoni wifi hálózat és pc/nb ami jól működik, ami nem egy elegáns megoldás, de legalább működik.
A fájlátvitelben és kezelésben jó lenne, ha fejlődne az IOS. Több éve használom android mellett párhuzamosan az ios-t, tök jók a készülékek.
-
sebgutkopf
őstag
Azért azzal legyél tisztában, hogy ipad-ek között csak a pro verziók kapják a csúcs hardvert, a sima ipad-ek a több évvel öregebb iphone-ok prociját kapják az akkor aktuális ram mennyiséggel. A sima 2018-as ipad tehát egy 2016-os iphone 7 speckóinak felel meg. Otthoni tartalomfogyasztásra persze ez is elégséges és nem lesz vele gond, de azért jobb a tisztán látás.
Annyit még szintén tudni kell, hogy az egyéb böngészők azért nem pont azonosak az androides verzióikkal, itt az apple komoly megkötéseket tesz így a akár a chrome akár opera némileg szűkebb funkcionalitással bír mint az androidos vagy pc-s megfelelőik. Ettől még működnek.
A többi a korábban leírtak szerint működik (kivéve chromecast).
Otthoni tartalomfogyasztásra egyébként kimondottan jó eszközök az ipad-ek.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Serpiko
üzenetére
A múlt beidegződéseit valóban nehéz levetkőzni. Már a droidon a vissza gomb se zárja be az alkalmazást valójában, de az ios nekem is segített abban, hogy engedjem el a bezárogatás témát és most már se ios-en se droidon nem zárok be semmit és semmi mellékhatása nincsen. Sokat fejlődött mindkét rendszer az elmúlt években.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Az ipad-et szerintem nem érdemes önálló univerzális terméknek tekinteni. Ha a helyén kezeld, tehát munka esetén a fő munkaállomásod mobil kiterjesztéseként, akkor egy jó eszköz, de mindent ne akarj vele elvégezni.
Ha pl office 365 előfizetésed van nagy onedrive tárhellyel, onenote-al stb... akkor a onedrivera dolgozva minden eszközödről nagyon kényelmes, hogy a doksiaid, árkalkulációid mindig nálad lehetnek és kis könnyű eszközzel meg tudod bárhol nyitni és esetleg néhány számot belepötyögni. A pencillel gyorsan jegyzeteket, vagy rajzokat készíteni egy onenote-ba (amid már úgyis van) gyors és könnyű, válad lehet terepen mindig, nem kell bootolgatni, ki/be kapcsolni stb...
Amikor meg érdemi munkát kell végezni, amihez amúgy is nyugalom és odafigyelés kell, azt egy normál pc-n, vagy laptopon meg kell csinálni, amit a onedrive szépen össze tud kötni a mobil léttel.Szórakozásra és tartalom fogyasztásra nagyon jó, de otthon a filmet azért inkább a szép nagy tv-n az élmény és nem egy tableten, míg úton jó szolgálatot tesz.
Itt az örök problematika jön elő, hogy amit jól lehet kezelni az nagy, amit könnyű hurcolni az meg kicsi és macerásabb az összetettebb feladatokban, vagy nem aklalmas rá, de ebben nincs semmi újdonság. Ha tisztában vagy mi mire való és mit mire akarsz haszánlni, akkor megtalálod a neked megfelelő eszközök kombinációját. Igen több eszköz kombinációját, egy tökéletes eszköz nincsen, mert vagy túl nagy lesz, vagy túl kicsi.
-
sebgutkopf
őstag
Tök jó gépek lettek az usb c pedig szinte hihetetlen öröm, hogy van, bár elég vicces, hogy egy sok éve létező portot kénytelenek vagyunk ennyire ünnepelni, ami máshol már természetes.
A többi fejlesztés tök jó.
Az viszont kezd összezavarni, hogy a kisebb pro kijelzője folyamatosan növekszik. Lassan utoléri a 12,9-est, akkor pedig mi lesz? A nagyobbat növelik tovább, hogy maradjon a kisebbnek hely, vagy egyszerűen megszüntetik a kisebb modellt?
Egy 10"-es simán elég lenne, a káva mentesítést pedig fel lehetett volna használni a kijelző helyett a teljes készülék fizikai méretének csökkentésére. -
sebgutkopf
őstag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Azért a home-ról nem mondanék le, mert nekem arra van ráprogramozva, hogy 3x home az a fehér pont fényerő csökkentést kapcsolja be/ki. Ha máshogy is gyorsan elérhetővé tudják tenni ezt a funkciót, akkor mehet a home, de amíg nem addig maradjon.
-
sebgutkopf
őstag
Nekem tökre tetszik az ios 12-ben az X-től átvett gesztus vezérlések. Így nem kell a fő gombot nyomkodni csak a feloldáshoz és teljesen természetesnek tűnik a használata így. A gyors alkalmazás váltás meg kimondottan szuper újítás tableten, akár egy klasszikus alt + tab gyors használata.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Ace owner
üzenetére
A waze rendelkezik spotify integrációval (ha bekapcsolod) és akkor át se kell lépni, hanem a navi képen ott is az ikon minden.
Navigálni nyilván lehet egy cellular-os ipad-el, viszont a rögzítésre oda kell figyelni. Én biztosan nem merném csak a szévédőre odapuppantani úgy, hogy alulról semmi se támasztja, azért egy tablet nem 200g. Vannak kimondottan tablethez való tartók azok valószínűleg erősebbek és remélehtőleg kellően erősek, végülis a taxisok is rögzítik valahogy a tableteket. -
sebgutkopf
őstag
válasz
üzenetére
Az kép behúzásról jut eszembe, hogy mikor az ios11-el a weblapokon lévő képek és videók húzgálhatóvá váltak. Néha véletlen megfogom akaratlanul, de ez engem inkább zavar mint hasznos. Mire lehet használni ezt a húzogatást, hova lehet és minek húzzak egy képet a kijelzőt teljesen betöltő böngészőből?

-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Megoldják, hogy átlátszóak legyenek az ujjaim?

-
sebgutkopf
őstag
válasz
üzenetére
A káva mentesség víziója engem is zavar. Egy tabletet a mérete és súlya miatt is ott fogok meg nem a hátlapon egyensúlyozom a kezemen.
Káva nélküli tablat biztosan szép, de nem értem, hogyan oldják meg, hogy amikor fogom a szélét, akkor ne érzékeljen ott, vagy ne zavarjon be más navigációs érintést, illetve a kezemmel értelmes képszéli tartalmat/szöveget takarhatok ki, ami nem kívánt. -
sebgutkopf
őstag
+1 tipp
FE (File Explorer) (pro)
a, Nyitsz indíthatsz vele ftp servert és tolod fel rá pc-ről. Lejátszást szintén az FE-vel indítod és kezeli az srt feliratot is nem kell a filmbe beletenni. A pro verzió minden média formátumot kezel.
b, FE látja a hálózaton az smb megosztásokat is (akár win, akár adnroid alól van megosztva), tehát akár onnan is lejátszik akármit, vagy fel is másolhatod magáról a tabletről vezérelve a kívánt tartalmat.
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
Persze mukodik. Nekem angol Logitech klaviaturam van a 9.7-es pro-hoz. Annyi, hogy feltelepitettem hozza a magyar kiosztast, igy akar az angol kiosztas a hw bill-nel akar torolheto is. Minden ott van ahol egy rendes magyar billentyu eseten csak a bill felirata az eredeti angol. Minden ekezetes betu a helyen. Nekem megfelel, igaz en tudok rendesen vakon 10 ujjal gepelni, tehat ugyse nezem mi van a gombokon, felolem ures is lehetne.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
A lightning to HDMI kábel nem gyári tartozék az + 16 e HUF.
Netezni, youtube-ozni, chatelni, akár videót nézni nagyon jók az ipad-ek, de azt vedd figyelembe, hogy ez nem notebook és végképp nem pc. Olyan, hogy fájlkezelés az az IOS korlátai miatt lényegében nem létezik. Ha egy egy fájl típust csak 1 féle alkalmazással használsz az működik, de általánosan a fájlok tárolása elérhetősége több alkalmazásnak és azok bármilyen struktúra szerinti kezelése, mint egy pc-n arra ne számíts, mert azt nem tudja. Kompromisszumokkal néhány okosabb appal elviselhetővé lehet tenni, lényegében az IOS rendszernek ez a leggyengébb és felhasználói oldalról a legkellemetlenebb pontja.
Ha az elvárások reálisak és tisztában vagy vele mire jó és mire nem, akkor viszont nem okoz csalódást, maga a hw az jó. -
sebgutkopf
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Ha egy eszköz működik és kielégítő a sebessége, teljesítménye és állapota az eredeti használati cél tükrében, akkor az eszköz általam tervezett használati idejének a végén fogom cserélni. Így teljesen indifferens, hogy ezen dátum előtt mit jelentenek be. Nekem pl beszerzéstől 3 évig lesz használatban a 9,7 pro, utána el lehet gondolkozni rajta, hogy elég-e a sebessége, akksija milyen. Akkor csere arra ami akkor lesz.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
realmadrid
üzenetére
A Gmail appon belüli beállítások között keresd a megoldást én ott találkoztam vele.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Rob700
üzenetére
FileExplorer pro.
Gepre se kell dugni, indit egy ftp szerver es ugy csinalhatsz kedvedre mappakat, mint windows alatt. Kepeket, videokat lejetsza, mutatja. Illetve latja az osszes smb megosztast, pl otthoni pc, nas stb.. mindent elerhetsz vele.
Itunes egy sz@r. Meg az IOS korlatok is inkabb onszivatasra jok, de a hw az tagadhatatlanul versenykepes, es nincs igazan jo androidos tablet a piacon. Ha lenne nem kuzdenek en se az IOS-el, kompromisszumokkal megszokhato. -
sebgutkopf
őstag
Szedhető a 11.2.5.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- 3D nyomtatás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Steam Deck
- Kuponkunyeráló
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest