Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Miért hiszi mindenki azt, hogy telefonálni csak a fülre illesztett készülékkel lehet? Illetve ez is ellentmondásos, mert a menőcsávók már rég nem a fülükhöz szorítják, az olyan 2000-es évek, hanem a pofájuk előtt tartják, kihangosítva.
De miért olyan hihetetlen, hogy ha bejön egy hívásod, vagy fel kell hívj valakit, azt el tudd intézni arról az eszközről, amin épp dolgozol? Akár headsettel, akár asztali kihangosítóval.
p
-
Divinity
őstag
Nem mint elsődleges telefon használni szvsz. Csak ugye ha már van benne egy SIM amivel telefonálni is lehet akkor simán vám olyan scenario ahol jól jön ha lehetne telefonálni is. Akár gyerkőcnek otthonra ha telefont nem akarnak neki adni de az iPad otthon van. Tehát vannak azok az esetek amikor jó volna. Sőt, a konkurenciánál ugye ez meg is oldható. Nekem pl a múltkor meghalt a telefonom, kikaptam a simet, bele egy Samu tabletba és már tudtam is használni amíg nem volt kéznél másik telefon. Na meg másodlagos készüléket is letudna vállalni. Nekem is van egy buta telefonom másodlagosként, ha mehetne az iPadbe akkor meg nem kéne, hogy legyen.
Csak ugye az apple arra épít, hogy minden cuccod Apple és így megoldható. -
Noxy
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
iPadPhone?
Ja, nagyot lehetne vele villantani. Basszus mekkora teloja van.
Öröm és bódóóótság lenne cipelni, vigyázni rá bárhol is.
Igény meg szerintem annyi lenne rá mint a faluban az antiszemitizmusra. Nincs, de igény az volna rá.
-
telefonmágus
senior tag
Mondjuk full gáz,hogy nem lehet telefonként használni,pedig igény volna rá
Samsungom volt és ott simán
-
Noxy
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Viber Out, MobileVOIP, stb.. előfizetés után, bármilyen telszámot, bárhonnan hívhatsz vele. Kivéve a FaceTime, mert e-hez csak net kell. Apple eszközök között, meg ingyen működik.
A cellular meg úgy jön a képbe, hogy ezen kapod a tel..kapcsolathoz a netet. -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Telefonhívás fogadása és indítása Macen, iPaden vagy iPod touchon
Csak így lehet telefonálni iPad-en és Mac-en. -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Bármelyikkel lehet, ha van iPhone-od...
-
nagysuhi
tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Nem lehet az iPaddel telefonálni.
-
HoppMaster
aktív tag
Most a cellularos iPad Air 4 2020-al nem lehet telefonálni?
-
Boti80
lelkes újonc
Valaki használt olyan érintő ceruzát aminek a hegye gumi, DE az be volt vonva valami kevlár szerű anyaggal,hogy jobban csússzon a képernyőn ?
-
sebgutkopf
őstag
Nekem a 11"-es 2020-as van a 12,9-et egyszerűen túl nagynak és nehéznek tartom, nem igazán hozdozható. Persze ez egyéni preferencia. Ha viszonylag fix helyen használod mindig akkor jó lehet a nagy, de ha mobil eszközként használod, akkor fordul a kocka.
Illetve a mágneses magic keyboard-ot nagyon ajánlom hozzá. Lehet drága, de azzal nagyon jól használható és könnyű belőle kivenni és visszatenni.Ha viszont lesz office előfizetés akkor van 1 TB tárhely, mellette nem sok szükség van pendrive-ra.
-
pomk
őstag
A probléma sajnos továbbra is fennáll: én iPhoneomon látni a mappát, én iPademen szintén látni, asszony iPhoneján (meg van vele osztva) szintén viszont az iCloud fiókomban továbbra sem. De az az érdekes, hogy csak ezt az egy mappát nem látom...

"Összes iCloud" látszik. -> Létrehoztam egy "Próba" jegyzetet, azonnal látszott minden készüléken és az iCloudban is.
"Jegyzetek" látszik -> Létrehoztam egy "Próba" jegyzetet, azonnal látszott minden készüléken és az iCloudban is.
"Ház" megosztott mappa egyáltalán nem látszik az iCloudban. -
sztikac
őstag
Az Apple iPad 10.2 128 GB Cell Space Grey 2020 típusú iPad-hez melyik gyári billentyűzetes tok való?
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Nem, legújabb rendszer, meg sem reccen (air 2020).
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Ezért nem kell frissíteni erőszakkal ,nálam minden rendben ,

-
Boti80
lelkes újonc
válasz
consono
üzenetére
Nem csak ikonok nyomgatására kell, hanem van mikor 10cm-en folyamatosan húzva van a toll a kijelzőn .így fontos hogy jól is csússzon . Illetve maga a ceruzanak kellene vastagabb lennie,nem a hegyének. Jelenleg ezt használom, [link] ez már a második , mert hamar szétjön a kevlár bevonat a gumin a toll hegyén. Ennél keresek vastagabb ceruzát , de strapabírót,ami nem kopog a kijelzőn ,ugyan úgy mint ez.
-
consono
nagyúr
válasz
Boti80
üzenetére
A kopogásra nem a ceruza lesz a megoldás, hanem valamilyen fólia a kijelzőre (főleg ha sima iPad-ről van sz, nem laminált kijelzővel). A "B" terv, ha nem kell rajzolni, csak ikonokat nyomkodni valami univerzális kapacitív "toll", annak nagy és puha a "hegye". Itt van kicsi is meg nagy is: [link]
Szerintem ezek között nincs különbség... -
Boti80
lelkes újonc
Sziasztok. Keresek érintő ceruzát általános használatra , rajz és ilyesmire nem kell. Ami nem kopog a kijelzőn , viszont nagyon csúszik , gumi szerű heggyel ezért , és jó volna ha maga a ceruza nem vékony lenne mint egy ceruza, hanem vastagabb. Ezeket mind figyelembe véve, tudtok ajanlani valamit?
-
kakuk.tamas
addikt
Rossz fórum…
-
Prowler
senior tag
Telegram + Twitter + Podcast app futott egy időben, mikor utoljára csinálta, a maximum az Telegram + Twitter + YouTube + gyári Mail app kb a maximum amit egyszerre meg tudok rajta nyitni, úgy is elő szokott néha jönni. Gyanítom, hogy valami 3rd party app okozza a háttérben.
-
Prowler
senior tag
Sziasztok, iPad 8 nálatok is produkál random belassulásokat? Megy minden szépen ahogy kell, majd pár óra használat után hirtelen elkezd pokol módon akadni, kb 5 FPS, használhatatlan. Ki/bekapcsolás után ismét hibátlan. A készülék zsír új, volt már DFU reset is, de ugyanilyen maradt. Kicsit idegesítő, mintha hirtelen csak elfogyna a memória rajta.
-
Mattb
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Akkor mar csak 12.9 vs 11 kerdest kellene el dontenem. Oszinte leszek az MBA-embe se dugok szinte soha pendriveot.
Te mekkora meretet hasznalsz? Az officera szivesen elo fizetnek szoval azzal problema nem lenne.szerk: 128 giga eleg lehet? Az MBA is annyi, ott bajom nincs.
Meg egy type c pendrive gondolom mukodhet a fajlok ott tarolasara. -
sebgutkopf
őstag
Az utóbbi hónapokban jelentősen nőtt az osztott képernyőt támogató alkalmazások listája. Már nem csak a safari-ból, de chrome-ból is lehet egyszerre kettő a kijelzőn.
Nekem csv-t nem kell szerkesztenem, de rákeresve ilyen alkalmazás létezik mint pl: csv easy editor.
Mondjuk a fájl importálás és kezelés továbbra is a legnagyobb gyengéje a ipad OS-nek. Nekem attól elviselhető, hogy office 365 előfizetésem van így az oda tartozó onedrive és a teljes office alkalmazások ezt a tárhelyet használják és látják a fájlokat.
-
Mattb
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
A napom során egy adott Excel táblából 5-10 sort kell egy üres Excelbe átmásolnom, valamint egy kapott Excelben 1-2 függvényt végrehajtani. Nálam itt merül ki az Excel.
Kérdésem lenne még az, hogy pl a Table Tool (vagy bármilyen más csv szerkesztő) elérhető-e rá, mert pl a futárszolgálattal feladott csomaglistát abba kell el mentenem és azt a fájlt kell importáljam, és pl macen ezt Excellel nem tudtam elintézni.Gondolom 2 safari oldal egymás mellett szintén meg tud nyílni. Egyikből kell ki írjam az adatokat, a másikba pedig be.
-
sebgutkopf
őstag
Két excell már lehet egymás mellett nyitva a képernyőn egyszerre, de azért ezt közel sem olyan szintű megoldásnak és használhatóságnak tekinteni mint egy notebook esetén.
Képet már a lightning-os ipad-okról is ki lehet tenni tv-re egy hdmi átalakítóval, így feltételezem, hogy az usb c-ről is működik, ha van hozzá átalakító, illetve ott van az airplay. Viszont hogy milyen tényleges felbontást fog adni a tv-n vagy monitoron... közel se biztos, hogy a megjelenítő natív felbontású jelét küldi.
Meg ugyan futhat egyszerre több xls, de az ipad OS-es excell funkcionalitásban és kezelésben sem pont olyan mint az asztali.Ha ez a képesség csak alkalmanként kell, akkor vállalható, de rendszeres felhasználásra inkább küzdelmes egy rendes notebook-hoz képest.
-
pomk
őstag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Teljes siker még nincs, de fejlődés már látható: az iPad-en és egy 2020-as iPhone SE-n már látszik a megosztott Jegyzetek mappa. Viszont az iCloudban továbbra sem. Szerintem a régebbi típusú iPhone zavart be, így várok egy szinkronizálást az iClouddal és bízom benne hogy látható lesz ott is.
-
Eliott
tag
Még mindig nem tudunk fix dátumot a tavaszi ipad eseményhez? Eddig márciust lehetett olvasni, most már áprilist tippelnek. Jelenleg nincs konkrétabb szivárogtatás?
-
rithm
csendes tag
Igen, tudom, be is van állítva, az ID, az e-mail mellé a telefonszám is. Ugyanúgy, ahogy a mobilon. Csak a Face Time (azonosító) beállításánál nem kérdez rá, hogy telefonszámmal vagy e-mail címmel érhetnek-e el (ahogy a mobilon történt, és aminek a 14.4-es használati útmutató szerint történnie kellene), hanem simán beíródott az e-mail cím, mellette egy pipával, és nem módosítható.
Egyébként ez is WIFI only készülék.
Aki keres, az ismeri a telefonszámomat, de nem ismeri az e-mail címemet. Te e-mail címmel használod?
-
rithm
csendes tag
Sziasztok!
iPad-on (8, 2020) szeretném beállítani a Face Time hívásokhoz a telefonszámomat, de sajnos nem ad rá lehetőséget, hanem magától beírja az e-mail címemet.
Ugyanezzel az ID-vel, telefonszámmal működik a Face Time mobilon.
Mi lehet a probléma? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
fontolgatom, hogy a macbook airem le cserelem egy 2020-as 11” iPad pro-ra. Lehet bennuk mar tobb excel fajlban dolgozni? Monitorra kirakni?Elore is koszonom!
-
myke7
tag
Sziasztok,
lenne egy gondom az iPad Air-mel. Kibontottam és a fólia ami védte a csomagban, nyomott hagyott a kijelző két szélén. Gondolom volt rajta minimális ragasztó.
Nem tudom onnan eltávolítani.Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
MauroN
tag
Sziasztok. Azt el tudná nekem valaki árulni, hogy miért van az, hogy pendriveról ipadre (2020 Pro) 100MB/s-al tudok másolni, de ugyanez visszafele meg csak 4-4,5 MB/s? Én csak ilyen Appleös szoftveres megmagyarázhatatlan limitációra tudok gondolni, hacsak nem nálam van valami hiba, ami nem jut eszembe.
-
moleculez
veterán
válasz
consono
üzenetére
A paperlikeot a texturája miatt szeretik sokan. (De amúgy az is csak egy matt fólia, mint a többi, csak jobb a marketing
)
Ha csak a kopogás zavar, akkor csak sima fólia. Én régebben használtam vmi puhát, de nem emlékszem a nevére sajna. Vízzel kellett felrakni arra emlékszem, és nem 2$ volt. -
reflxx
aktív tag
Igen erre én is gondoltam, csak pont az lenne a lényeg hogy egy helyen legyen minden
-
consono
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Én a toll kopogása miatt gondolkodom fóliában (sima iPad 8), de a paperlike-ot drágállom. Van valami bevált alternatíva, ami a képet sem rontja le? Kollégám leszedte egy év után a paperlike-ot és utána már nem tett fel a Pro-jára, mert azt mondta ég és föld látványban a különbség...
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Akkor már tempered glass. A Pencilt az sem zavarja.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Száraz mikroszálas törlőkendő. Ablakmosót meg ilyeneket nem ajánlom, mert leszedi a zsirtaszito bevonatot, na azután meg ha ránézel is maszatos lesz.
-
HoppMaster
aktív tag
Ki mivel takarítja a kijelzőt?
Nekem nincs még semmi rajta, de a sok tapicskolás eléggé meglátszik, ha sötét a kijelző és eléggé szemet szúr nekem. -
reflxx
aktív tag
Sziasztok,
Pages-ben (Vagy alternatív programban) van arra lehetőség, hogy megnyissak egy pdf-et és beszúrjak 1-1 üres oldalt ahová tudok jegyzetelni / rajzolni?
Windows-os tablet-en láttam ilyen lehetőséget, de nem emlékszem milyen program volt.Előre is köszi!
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Hat, ha a 3%-os arengedmenyt akciosnak lehet nevezni....
-
-
bostone
addikt
Mikorra tették át az event időpontját? Létezik erről hivatalos nyilatkozat?
-
consono
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Ha van pedagógus, vagy egyetemista a családban, akkor az Apple Edu store a legjobb választás. Nem kérnek semmilyen papírt, csak a számlának kell a pedagógus/egyetemista nevére szólnia.
-
g@bo
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
"a rekordközeli ft-árfolyam"
arra várhatsz h ez jobb lesz. a folyamatos leértékelés az irány.
-
parandroid
félisten
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Ha Ft-ban van a pénzed, a külföldet nagyjából el is felejtheted. Amúgy időszakos akciókat érdemes várni, alap air4 is volt amazon.de-n 600 eur-ért, az nem rossz ár, én a minit 399-ért vettem, ami majdnem az ipad8 alapára (ami megintcsak 329 körül szokott lenni akcióban). De az egészet elviszi a rekordközeli ft-árfolyam, meg ha ráteszik a szállítási díjat, meg az áfa-különbözetet.
p
-
f(x)=exp(x)
őstag
Sziasztok!
Honnan érdemes most Air 4-et venni, tokkal és "vonóval"? Amazon.de-n néztem, hát nem érné meg onnan, amin kicsit meglepődtem... -
pomk
őstag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Köszi a tippet, de az iCloud belépéshez is a gmail címemet használtam.
Szerk:
Még egy dolog eszembe jutott ami okozhat ilyen problémákat:
"Set up Notes with iCloud
You can use iCloud to update your notes across all of your devices. To set up Notes with iCloud, go to Settings > [your name] > iCloud, then turn on Notes. You’ll see your notes on all of your Apple devices that you’re signed in to with the same Apple ID."
Megnézem majd később hogy az iPad-en hogy van beállítva, de az iPhone-omon be van kapcsolva. -
istvan170
aktív tag
Minden saját. Nem ez a gond. Tudom ismétlem magam, de végül is nem Siri a konkrét probléma, hisz gombra elindul és teszi a dolgát. Egyszerűen a Hey Sirire nem reagál. Majd teljes reset után beszámolok. Köszönöm a támogatást! De tuti, hogy egy iPad Air2 tudja? Mert sehol nem találtam egy nyamvadt videót, ahol így felkelne az iPad. Legfrissebb sw.
-
kakuk.tamas
addikt
Ami még lehetséges, hogy nem ugyanazzal az e-mail címmel vagy belépve.
Én ezzel cumiztam be:
Első bekapcsoláskor az i12-n létre kellett hoznom egy iCloud fiókot. Ehhez egy Gmailes címet használtam. Ez eddig stimmel. Utána csináltam a telefonon egy iCloud címet (xy@icloud.com). Nah, én ezzel a címmel léptem be az iPadre, és nulla adat volt benne. Nem is értettem, hogy mina probléma… Aztán rájöttem, hogy két külön fiókként tartja számon az Apple a címeket, és összeházasítani se lehet őket.
Nem lehet, hogy nálad is ez a bibi? -
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Életemben először kezembe került egy ipad. Nem wifin kapcsolódik a céges hálózathoz, hanem APN kártyán keresztül. Hálózati erőforrás elérés gondom van, és ehhez első körben tudnom kellene, hogy milyen ipcíme van, amit nem tudok lekérdezni. Második körben meg kellene tudnom egy-egy szervert pingelnem, de először magára az ipcímre lenne szükségem. Tudtok segíteni?
szoftver verzió:14.3
ipad pro
Segítségeteket előre is köszönöm! -
istvan170
aktív tag
Köszi, sajnos ezeken az alap dolgokon már többedszer túl vagyok. De ezek szerint mennie kéne. A hangom jó, már többször beállítottam. Most behoztam a céghez (a Homepod otthon van), de semmi. Gombbal jó, már nem tudok vele mit csinálni. Talán egy full reset.
Ezek vannak beállítva, mint a telefonon és ott működik is:
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Jobb helyet nem találva itt teszem fel a kérdésem.
Adott egy iPad 13.7-es iOS-el és adott egy iPhone 12.5.1-el (nem is tudom 13-ra frissíteni mert már nem támogatja). Az iPaden létrehoztam a Jegyzetek alkalmazásban egy külön mappát, amit megosztottam a feleségemmel. A megosztott mappát a telefonom nem látom, az iPad-en viszont igen. Ez gondolom a 12 / 13 iOS különbség miatt van.
Az viszont jobban zavar, hogy ha jól emlékszem korábban igen, de most már sajnos az iCloudba bejelentkezve nem látom ezt a megosztott mappát. Az iPadon igen, az én iPhoneomon nem, iCloudban nem, feleségem telefonján szintén igen.
Az eltérő iOS kavarhat be?
Köszi! -
Semin
őstag
válasz
istvan170
üzenetére
Próbáld meg azt, hogy kiviszed a homepod hatósugarából, (lakáson kívül vagy zárt másik szoba) lényeg hogy a homepod ne halljon. A "Hey Siri" parancs elhangzásakor nálam a homepod az elsődleges, és csak "hallgatózik" az ipaden. onnan tudom hogy a siri ikon csak felvillan.
- Sirinél "Hey siri" funkció bekapcsolása (nem csak a siri)
- Az is kérdés lehet ki tanította a "Hey sirit" tanítsd újra a te hangodra.Más nem jut eszembe
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont ez enyém is kopog.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Inkább a magyar akciókat kell nézni.