Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Baldur's Gate-t Windows 7 alatt csak úgy lehet telepíteni, ha csökkentett módban van a Windows.

Wine alatt meg teljesen jó, bár azért egyszer már tapasztaltam fagyást. Meg nem megy a baldur.ini átírása (illetve megy, csak nem veszi figyelembe a játék -> itt ini fájl átírás van nocd helyett).
-
Az első link jól hangzik, de ide hiába jutok el, telepíteni nem tudom (linkeken semmi, nincs egy telepítés gomb vagy semmi sehol, hiába adom hozzá, kosár megtekintése link se megy, kiüríti az egész kosarat.
A 2. link nem megy az oldal.
A 3. link nem igazán tetszik, mediafire-ről nem szívesen telepítenék unsigned drivert.
-
Windows 8.1 alá X301-re hogy lehet opengl-t varázsolni?
A Windows 7 64b driver (7xd658ww) Windows 7 módban, rendszergazdaként sem települ.
-
Dhampir
félisten
Wine-al Stalker modokat (Oblivion Lost 2010 és AMK 2.0 Devolution) is futtattam, ugyanúgy kellett bemásolgatni és felülírni a gamedata állományokat, mint Windowson, még a nocd is működött vele.
(#61095) Blue Eagle
Sebaj, a lényeg, hogy még nem kell emiatt az Áruházzal összekötni a köldökzsinórt, így beizzíthattam a Live Mailt is.
(#61094) Francia91
A munka az más, ott nincs mese, azt a rendszert kell használni, ami a legmegfelelőbb hozzá.

-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Nagyon jó tanácsot adtál, még egyszer köszönöm.

Tulajdonképpen rákényszerültem a váltásra, mert a Windows 7-et már nem lehetett újra aktiválni, mert nem adtak hozzá termékkulcsot. Előre volt telepítve a gépen és mentést nem készítettem a partíciókról, számba véve a lehetőséget, hogy nem lesz többé visszaút.
Így viszont legalább megismerhettem valami újat. Amennyiben nem muszáj ne váltsál, de én nem bántam meg. Végül nagyon megtetszett ez az új rendszer.
Az elmúlt héten a Linux világába is visszatértem és jót kalandoztam, az is nagyon jól használható, a Wine program is sokat fejlődött.
-
-
HSM
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
A gyorsabb indulás/leállás az tény, azt tapasztaltam. Notin az nem számít, mert hibernálom, asztalin meg azért, mert SSD-ről a win7 is azonnal szalad.

Az alkalmazások win7-nél is gyorsan nyílnak, ha hibernálva van, már az is a memóriában hagyja a cuccost.
Amúgy ami nekem érzésre sokat gyorsított a T410 általános sebességén, az a HT kikapcsolása.
Nesze neked drága I5 proci. A trubo-ját viszont szeretem, jó nézni ahogy 3Ghz-en szorgoskodik 2,5 helyett. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Fú, legalább százszor átnyaltam a részletes UltrNav beállításokat, de csak meglett a reverse scrolling kikapcsolás lehetősége. Hátha jól jön másnak is, legalább nem kell annyit bénáznia, mint nekem.

Most már csak az Access Connections hiányzik, majd ha a Lenovo kiadja a jövőben.
(#61085) HSM
Észrevételem szerint gyorsabban reagál mindenre, gyorsabb a boot és a leállás ideje is (jó, még friss a rendszer), gyorsan nyílnak meg az alkalmazások. Például az Ubuntu Unity sokkal lassabb volt, néha akadozott.
-
HSM
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Egyébként így notinál mit takar az, hogy sokkal gyorsabb? Mi az, ami gyorsabb konkrétan, és mennyivel? Asztalin mikor próbáltam, egy dekával se tűnt nekem gyorsabbnak abban a 2 napban, amíg el bírtam viselni próba szerencse címszóval. De a korábbi tapasztalataim is azt mutatták, hogy jól beállított OS-nél inkább az alatta lévő HW-en múlik a sebesség...
-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Mester, instrukcióid alapján meglett a hiányzó driver. Ez a Lenovo HID Mini-driver for Hardware Radio Switch volt.
Erre kerestem rá:
Device ACPI\LEN0078\5&2890d699&0Itt olvastam a problémáról részletesebben.
Ezt kellett letölteni, de előbb még meggyőződtem róla, hogy frissebb kiadás nincsen, így a 2012-es kiadásút tölthettem le.

Hátha másnak is szüksége lesz erre a manőverre, így megosztom eme hasábokon.
(#61075) dying_star
Érdemes volt váltani, sokkal gyorsabb a rendszer, hamar megszokható. Szerintem próbáld ki elfogulatlanul, természetesen csak akkor, ha a vasad és Isaura (szappanopera) is úgy akarja.

-
Dhampir
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
VLC-vel.
Erről nem is tudtam, mert még W7 alatt boldogan használtam a Live Mailt.

Itt szerepel a kompatibilitási kérdéseknél
Megvizsgálom a Postát, hogy mit tud.
Köszönöm szépen!
A visszafelé scrollozásra nem találtam megoldást az UltraNav beállításokban.
Ami érdekes még, hogy a piros vonalakkal jelölt beállítási lehetőségek nálam hiányoznak (a kép eredeti forrása) :
(#61081)lapa
Igen. A zavaró, illetve hibrid funkciókat ki lehet kapcsolni, én is jelenleg külső ablakformáló program nélkül és zökkenőmentesen használom a 8.1-et.
A Lenovo Access Connection-programja hiányzik még, jó lenne, ha 8.1-re is elkészítenék.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem lejátszó függő a videó minőség? Milyen lejátszóval nyomattad?
Nem. A Live Mailt, akárcsak a többi Live-os kütyüt ideértve a Live Essential összes elemét, megszüntették arra hivatkozva, hogy súlyos biztonsági rés van benne. A sima windowsos Outlook a Vistában még megvolt, aztán a 7-ből már kivették. Az igazság az, hogy nem tudom milyen irányt képvisel a Posta a 8-ban. De végülis teszi a dolgát...
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez hasonlít most már a Linuxra gyorsaságban, így marad. Sőt, Start-menü nélkül is elvagyok benne. Úgy látszik, hogy jótékonyan hatott rám a két napos Ubuntu Unity használata.

Windows 7-re már nem mennék vissza, az tényleg egy fos ehhez képest.

Itt akad egy-két jó cikk is szakmai szempontból, ajánlom olvasgatásra, például ez hasznos volt.
Most már nemcsak a mobilos WP8 jön be, hanem a "nagytesó" is.

(#61076) Francia91
Remek ötlet Mester, köszönet érte!

(#61077) Blue Eagle
Mintha életlenebb lenne a videó, de majd elindítok rajta egy rendes lemezes filmet is.
Windows Live Mail helyett van a Posta?
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Eszkozkezeloben a Tulajdonsagok --> Reszletek --> Legordulo menuben Hardverazonosito alatt levo azonositot kimasolod vagolapra, majd Google-ba beilleszted es rakeresel. Sok notinal igy bogaraszom ossze a drivereket, amiket nem ismer fel a rendszer, a T500-nal is igy kellett, hogy ne legyen ismeretlen eszkoz az Eszkozkezeloben Win8 alatt.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Dehogynem az, el is csábított.

Végtére is megfizettem az árát a kis ringyónak.Gyorsabb, mint a Windows 7, de a megjelenéssel betűk és videók esetében mintha lenne valamilyen gikszer.

Ezt leszámítva elégedett vagyok vele.

-
Dhampir
félisten
Már régi, de

-
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Régóta használom T430s-en a 8.1-et. Hiba és gond nélkül. Persze vannak még hiányosságok (WWAN, hotkey sem teljes értékű) mindezek ellenére stabil, gyors. Használom a SU-et azzal sincs gond, bár a 32bit-es verzió települt fel, de semmi hülyeséget nem csinált ezidáig. A Lenovo Settings Dependency-t is feltelepítettem, miután láttam, h semmi értelme, sikerült eltávolítani minden probléma nélkül.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Szeretnek ajandekba venni egyik ismerosomnek 4gb ramot a meglevo 4 gigaja melle. Thinkpad edge e320 modellje van. Szeretnem kideriteni hogy milyen rammal szereltek hogy ahhoz passzolot vegyek. Parts lookup azert nem jatszik mert az s/n szamot nem tudom. Nem tudjatok esetleg hogy milyen ramot vegyek? udv
-
-
Dhampir
félisten
A "damaszkuszi útnak" az lett a vége, hogy megállapíthatom; marha jó rendszer lett ez a Windows 8.1.

Egy eszköz kivételével minden hardvert alapból képes kezelni a ThinkPaden, többek között az ujjlenyomat-olvasót is. Szabványos Start-menüt sem telepítettem még.
Tetszik, hogy másolásnál még sebesség-grafikont is láttat, ez nagyon klassz.
Vajon érdemes a System Updatet is ráengedni avagy hagyjam így "nyersen" a rendszert?

(#61063) RazorGTR1
Köszi szépen!
-
Peet91
aktív tag
Mióta újrahúztam a rendszert, belefutottam egy olyan anomáliába, hogy villan egyet a képernyő miután betölt a windows. Volt korábban az a tipp, hogy képfrissítési frekit vált, és tényleg, viszont dombon ülő fűcsomó legyek ha értem, hogy miért vált vissza állandóan 60-ról 50 hertz-re.
Valami ötlet?
-
HSM
félisten
válasz
btudos
üzenetére
Én viszont este is viszonylag magas fényerőn (10-12-esen, bár a tesztek alapján a T430-asodban lévő panel vagy 20%-al magasabb fényerejű maxon, szóval nálad ez olyan 8-10 körül lenne kb.) használom, de így is jó szolgálatot tesz a ThinkLight, vagy pont ezért, nincs olyan nagy kontraszt a fényes noti és a sötét környezet között.

A nagyon alacsony fényerőt én nem szeretem fárasztja a szemem nagyon.(#61044) Dhampir: Igen akár arra is jó lehet, bár élesben még sosem próbáltam erre használni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dhampir
félisten
gyakorlatban hasznosabb szerintem ha valaki sötétben kényszerül csinálni valamit
Egyetértek. Például szükség esetén katéter-csere esetén is jól jöhet, de nem borul fel a kacsa keresgélése közben sem, sőt az ágytálat is könnyebb odahúzni és nem kell felrakni a klaviatúra tetejére, hogy célba lövés közben legalább alulról kapjon egy kis fényt.

-
HSM
félisten
válasz
btudos
üzenetére
Persze, én se vetném meg a világítós billt, bár a ThinkLight mellett csak az első egy órában éreztem a hiányát.
(Nekem a T410-en csak ThinkLight van.) Ugyanakkor 1-2 óra használat után marhára tetszett, hogy pl. a szememnek is jobb volt, hogy a noti körül is nagyobb fény volt így, és tényleg, bármit megtaláltam a noti mellett is, pl. a fekete egerem, vagy ha papírról kellett valami, bár ott a kijelző fénye is sokat segít. 
-
HSM
félisten
válasz
btudos
üzenetére
Én se cserélném le a Thinklight-ot a billentyűzetvilágításra. Jó dolog a világító billentyű, asztali gépemen olyan van, de notebookra nekem jobban bevált a Thinklight. Nagyon jó, hogy a noti környékén is van így kis fény, a tapipadon is, a gyakorlatban hasznosabb szerintem ha valaki sötétben kényszerül csinálni valamit.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
X200-amban igen, a T500-amban (és a barátnőmében is) Kingston modulok. De egyébként nincs jelentősége, korábban írtam, hogy Kingstonnal, Hynixszel is futottam bele ugyanezekkel a notikkal mindenféle X-Akták jellegű inkompatibilitási problémába, amikor keresgéltem beléjük RAM-ot.
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Látom volt már itt kérdés ezzel kapcsolatban, de nekem kicsit más jellegű lenne a kérdésem. Lényegében szeretném kicserélni a hdd-met egy ssd-re a T500-amban és a hdd-t átpakolni egy ultrabay keretbe az optikai meghajtó helyére. Ezzel eddig nincs is semmi gond, de érdekelne, hogy kell-e valamire figyelnem ssd választás közben? Vagy bármilyen sata3-as ssd belemegy? Illetve ha már itt tartunk akkor a ramot is bővíteném mert a 2GB már elég szegényes a mostani időkben.
Itt is kell valami extrára figyelnem? Vagy bármilyen DDR3 noti ram belemegy? Esetleg a mhz-ekre kell figyelnem vagy ha jobbat rakok bele akkor visszafele kompatibilis lesz a notimmal?
Bocsi a sok kérdésért, de mivel eddig semmi gondom nem volt a kis thinkpademmel nem is nagyon foglalkoztam notis kérdésekkel.
Köszi a válaszokat előre is! 
Üdv,
Ideg
-
krisi047
senior tag
Na, csak nem hagyott nyugodni ez a panel dolog, találtam is jónak tűnőt, de arra sajnos már nem találtam választ, hogy a T420-hoz jó lenne-e. Róla lenne szó: [link] itt egy másik link is: [link]
Ebben a gépben van pl: [link]
Egy gondot látok elsőre, hogy 30 pines, a T420-ba meg 40-es kéne. Ez a kis konverter orvosolná a dolgot? Vagy ez az egész nem ennyire egyszerű? -
dabgergo
őstag
Köszi a gyors válaszokat!
Nekem minden a HDD-n van, és csak a fotófeldolgozásra kellene az SSD. Akkor is belülre kell rakni?
Tudtok esetleg konkrét darabot is ajánlani? Sebesség lenne a lényeg, nem annyira a méret, elég 128GB is simán de akár kevesebb is. -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom h a jó kis T530-amba kéne SSD az optikai meghajtó helyére.
Mennyire bonyolult megcsinálni és mennyire költséges? Vannak ezekkel kapcsolatos tapasztalatok?
Illetve ha megvan a csere, utána mennyire bonyolult néha visszarakni az optikai meghajtót? -
soldi3r
veterán
Nekem is nagyon csiklandozza a fantaziam. Pont ennyivel kellene tobb (most)

Left: HD (1366x768, 125.38 ppi) Right: HD+ (1600x900, 146.86 ppi) -
Dhampir
félisten
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Így is nézhető.

Viszont nemrégen "dömping" volt, talán még van is T500-ból a használt piacon, tehát annyira nem ritka.
Egyébként, mint ahogyan korábban írtam, nekem bevált a T530, azonban nem félnék a T540p-től sem. Ámbátor talán a ThinkLight hiányozna, nem tudom, hogy az új masinákban megtalálható-e.
-
Tim82
félisten
válasz
krisi047
üzenetére
Enyhén kételkedem abban, hogy egy 11,6" (és 16:9 arányú) panelt könnyedén bele lehet hekkelni egy 12,1" 16:10-es panel helyére. A normál AFFS panelre csere ehhez képest tényleg piece of cake.
A T420 esetében még nem tudunk ilyenről, de szorgos keleti barátaink nyilván dolgoznak a T440(p) paneljének belehekkelésén...

-
krisi047
senior tag
Köszi a választ. Itt a hozzászólás az X200-ról. Egy generációval feljebb menve, a T420-asnál se tudtok jobb minőségű megoldásokról 16:9-es képarányról lévén szó?
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Olvastam, hogy az X200-hoz van az AFFS kijelző, illetve hogy még Full HD panelt is belehekkeltek. Ez alapján felmerül bennem a kérdés, hogy a T410-be lehet valahogyan moddolni valami jobb minőségű 1440x900-as kijelzőt?
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti
üzenetére
Kettő van, egy a billentyűzet alatt, egy meg az alján, fedél alatt.
Hardware Maintenance Manual, 71-72. és 78-79. o. a doksi saját oldalszámozása alapján.
-
cellpeti
nagyúr
Most néztem, hogy a 410be csak 1 ram foglalat van? Van benne nekem most egy 2gbos modul,de Windows 3gbot làt. Miért?
-
Uzi74
senior tag
Tegnap megjött a T440p, megpakoltam rammal, ssd-vel, újra installáltam a Win8-at majd upgrade 8.1-re.
Meglepett, hogy már nincs szerelőajtó, hanem az egész hátlap levehető 2 csavarral. A touchpad más, ez nem volt meglepetés.
Tetszik a szerkezet eddig és masszív benyomást kelt.
Windows teljesítményindexben a GPU a leggyengébb tényező, akkor is ha NVidia-ra kapcsolok, de ez annyira nem izgat, úgyis csak az OpenCl miatt érdekes nekem.
Egyetlen dologban nem volt szerencsém, az LG FHD panelt kaptam bele (nem az AUO-t), van némi light bleeding a képernyő tetején - valószínűleg feszül ott a panel - ha megnyomom akkor előjön máshol is.
Részteljesítményen tényleg van néha valami nyöszörgés (kondenzátor vagy venti, nem tudom), de halk, nem zavaró.BIOS update valamiért nem indul el CD-ről bootolva, állandóan újraindul a boot és nem történik semmi, pedig a secure boot-ot kikapcsoltam...
CD helyére létezik dummy ultrabay? Szinte sose kell és a hordozásban csak tönkremegy tapasztalatom szerint, na meg van némi súlya is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bittorrent topik
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)