- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
válasz
Grafirka #61589 üzenetére
Nekem Samsung van, de nem nagyon használtam még maximum fényerőn, mert kiégeti a retinámat
. Ott nem a kijelzővel lehet a gond, hanem a fénycsővel, ahogy előttem is írták
Többre mennél, ha egy LG - Philips panelre cserélnéd szerintem, ha annyira kijelzőt akarsz cserélni -
Tikakukac
titán
válasz
Grafirka #61592 üzenetére
A led az nem old meg semmit, max majd még vibrál is, mekkora jólesz.
Azért nem láttál fényerőt, mert kiöregedtek a fénycsövek bennük és valszeg kérnének már vagy 3000 forintot a cserére. Emiatt okádék TN panelt HD felbonással leddel venni...hát nem sok nagyobb sutaságot tudok kapásból.
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #61590 üzenetére
nem tudom milyen panelek votak, de egy dolog biztos , az osszes kiabranditoan gyenge volt. Volt vagy 20 darab ( angliabol kiszuperalt gepek ) tisztak voltak jo akukkal, ujrapasztazva , minden cucc volt, csak epp be kell huzni a sotetitot ...
Nincs valami ( akar buheralos
) megoldas , hogy valami, hasonlo fizikai meretu ledessel kicserelni ?
-
_q
addikt
Köszönöm a segítségeteket. Az aksi szabályozás most ahogy nézem működik, de a "csúszka" amivel tudom állítani, hogy energiatakarékos vagy full performance legyen az nem, azt csak a windows alap beállításával tudom szabályozni.
-
-
Grafirka
őstag
válasz
Francia91 #61587 üzenetére
...elhiszem, hogy nem egy nagy eresztes az az 1280 as led, de ez a gyari ( Monitor Type 15.4" LCD (WSXGA+) sem az.Eloszor azt hittem , hogy csak ez a peldany ennyire gyenge de miutan megneztem meg nehany W500 at az osszesnel ezt tapasztaltam az 1680 as felbontasu kijelzok kivetel nelkul sotetek .Fako szinek es nagyon silany fenyero. Dolgozni amugy sem hasznalom mar ezt a gepet, legalabb egy filmet lehessen elvezhetoen megnezni.
egyebbkent a felbontasat leszmitva miert gane? latoszog? szinek? kulteri felhasznalas szoba johet ?
-
Grafirka
őstag
W500 TP kijelzojet , cserelte valaki Led hatervilagitasu kepernyore? Letezik valami 1280 as ledes kijelzo ami kmpatibilis. Tapasztalatok ?
-
Uzi74
senior tag
Amennyiben viszont hirtelen vinni kell a gépet és útközben akarsz is csinálni valamit 30%-al meg vagy lőve. Én 70%-80%-ra tettem a limitet - jut is marad is. Az előző Sony-m akkuja ilyen bánásmóddal max 20%-ot veszített a kapacitásából 4 év alatt - és nem csak az asztalon állt.
-
HSM
félisten
A help azt írja a powermanagerben, hogy 50% alatt érdemes tartani. Ha mélymerül, az se jó, szóval én 20-45%-ra tenném a határokat. Ezenkívül azt is írja, ha jól emlékszem, hogy talán havonta érdemes feltölteni, és lemeríteni, de a help-ben le van írva pontosan, 2 percet kell rászánni.
-
LLam
senior tag
egyetértek
Chaser, privátom ott figyel nálad
szerk: btw, az miféle jelenség, hogy a T430 külső vga csatijára rádugom a HP 1955-ös monitort és alkalomszerűen (de elég gyakran) "beremeg" a megjelenített kép?? T400-zal ugyan ez a monitor ugyan ezzel a kábellel nem produkálta
-
btudos
nagyúr
-
LLam
senior tag
sziasztok,
itt azt írja a hirdető, hogy a 4337-es dokkoló kompatibilis a T430-cal. ugyanakkor a hivatalos oldal nem írja annak.
van vkinek tapasztalata?
LL
-
soldi3r
veterán
Tobb helyen azt irtak, hogy nem is lesz mukodo powermanager 8-ra, merthogy az uj akkumulatorok fw-ebe mar bele van epitve mindenfele elettartam optimalizalo ciklus... Az ertekek nagyjabol jok, mindenki masra eskuszik. 20-tol 85-ig nem nagyon lehet gond, nalam talan 30-80 kozott mozog.
Elvileg itt megoldottak ezt. -
_q
addikt
Sziasztok!
Felmerült 1 hete kb, hogy az aksit érdemes nem polcon tárolva "védeni" az elhasználódástól, hanem a laptopban használva bizonyos százalékok közöttre be kellene állítani a power managert, amikortól és amikorig töltse fel. Na most engem ez az ajánlott tartomány érdekelne. 20%-75% rémlék, de nem vagyok benne biztos. Ebben kérném a segítségeteket.
Másik kérdés, hogy windows 8.1-re melyik a legfrissebb power manager, vagy úgy alapból van olyan ami hibátlanul működik mint windows 7 esetén, mert nálam sajnos hiányosan működik, nem teljesen funkcionál.
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #61558 üzenetére
Ugyan már, valld be, hogy Reobek/Neki/Adidos cipőket hordasz évtizedek óta.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #61551 üzenetére
Lehet, hogy az az oka, hogy Nokie.
-
xcds
őstag
Én lecseréltem a gyári tápot egy utángyártottra pont ezért. Ez nem cicereg.
-
Nálam még egy laptoptöltő sem cicergett szerencsére. Ellenben a Nokie telefontöltőm cincog, ha nem tölt.
-
Tikakukac
titán
De, az. 3-4 csere óta már hagyom a francba. Asztalim is cicereg, pedig ott a táp majdnem annyi volt, mint a notim értéke. Ilyen ez.
Chaser: Vagy nekem van jobb fülem-szemem az átlagosnál, vagy nem volt még szerencsém 30-40 darabból jóhoz. Ugyanez van a kijelzőkkel is. Tökéletes paneleken írok listát hol a karc és a hiba.
-
Jim-Y
veterán
Az gondolom nem normális ha a laptop töltö cicereg, ilyen magas frekvencián/hangon zúgbúg. Alig meghallható, de már napok óta néha (nagy csöndben) hallom hogy valami zaj van, de eddig nem jöttem rá hogy mi, de most odahajoltam a töltőhöz 2 centire és hallom, hogy hangot ad. Kb olyan hang, mikor egy szénsavas üditő pezseg. Amúgy tölt szépen meg minden, de gondolom ez nem normális ?! :/
megj: az AC Adapterről van szó, nem arról ami a laposban van.
-
Fifi
őstag
Kicsit le vagyok maradva a topic-cal, látom nemrég volt windows 8.1 a téma.
Én a minap döbbentem rá, hogy a 8.1 Pro verzióban nincs nfs kliens. Persze mindezt telepítés és beállítások, felhasználói programok feltelepítése, konfigurálása után.
Így jár az aki nem uptodate a sok win verzióból.
Bye, Fifi
-
Chaser
legenda
válasz
VegyesTamás #61540 üzenetére
Minden elromolhat. De mondtam ne bonyolítsd túl, majdnem annyit ki lehet belőle árulni mint amennyiért vetted
Azért akármilyen régi TP-t veszel, a működése biztosabb bármelyik hasonló korú vagy akár jóval fiatalabb konzumer gépnél.
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #61534 üzenetére
Mint mikor a 60-as PS-t adták volna el nekem: vigyázva volt rá, nem lesz baja. Mondom ok, ezt hogyan kell elképzelni? Ült a GPU-n egy adag manó, akik simogatták a chipet, hogy lécci, ne pusztulj meg, igen tarts még ki? És ilyenkor jött egy adag mosoly és melléduma/besértődés, hogy bunkó vagyok. Ez van, akkor is átb@szni akartak a pasztázás megold mindent dumával, meg keveset használttal, meg ma is ez megy minden hasonló géppel itt és ott is.
-
btudos
nagyúr
válasz
VegyesTamás #61534 üzenetére
Vigyázhatsz akárhogy, időzített bomba marad.
-
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #61529 üzenetére
Passzolom, hogy lehet-e, csak a garancia alatti igénylésről van némi fogalmam (2-3 alkalommal segítettem lebonyolítani nem budapesti fórumtársaknak). Gondolom, pénzért igen, de erről nyilván a Delta vagy a Smartservice illetékese tudna többet mondani.
-
Tim82
félisten
Ha nem működik a recovery és garanciális a gép, szervíztől tudtommal lehet kérni a géphez passzoló recovery lemezeket (Smartservice, Delta Kft.). Pár éve ez úgy nézett ki, hogy egyszer lehetett a garanciaidő alatt, akkor díjmentes volt, viszont volt jó pár nap átfutási ideje.
-
soldi3r
veterán
válasz
VegyesTamás #61514 üzenetére
Az a tu is osszezarhatott 2 olyan alkatreszt, amit nem kellett volna. Ha Inteles lapra cserelned, akkor nem kellene felned.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Tikakukac #61523 üzenetére
Hát fene se tudja mit kapott ez a szegény gép anno.Amikor meghalt, szétszedtem és a kijelzőcsati alól egy zihereis tűt halásztam ki. Hogy az hogy került oda jóég sem tudja, csak ott volt. Legalább 2-3 hónapja mióta nálam van, ficegett a nyákon. Most ami pénzt idáig megkerestem vele azt nagyjából rá is költöttem. Meglátjuk. Bízom benne, hogy elmegy egy 3-4 hónapig, aztán lecserélem T500ra, vagy valami hasonlóra.
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #61519 üzenetére
Ahhoz képest, hogy ez egy x éves gép, és manapság minden 3. laptop a dobozból már kuka állapotban lesz 1 héten belül, megbízható.
Egy olyan géept venni amiben erősen kukásodnak a lapok, nos, az kevésbé. Intel only verziók már okésak, hja. Ha még olcsó is a lap nem para. Csak kérdés kimetszi-e a belerakott pénzt a megtérülés. -
-
fungi
aktív tag
válasz
VegyesTamás #61517 üzenetére
Ne erőltesd, az első Dell gépem is hasonló szériahiba miatt ment tönkre, /akkor még nem tudtam erről a bajról/ teljesen lutri hogy meddig bírja,
/az utána vett T61-em Inteles, az tartósabb/ A T400 jó ötlet, ott nincs ilyen veszély, meg újabb is. Használtnál érdemes rákérdezni milyen betegségek lehetnek, szerencsére Tp-knél kevés akad. -
válasz
VegyesTamás #61519 üzenetére
Mert az. Még az elhullós chippel is kevesebb döglik, mint a legtöbb consumer kakkancsból.
Ja, meg ne feledjük, hány éves gép is a T61. -
VegyesTamás
senior tag
válasz
Tikakukac #61518 üzenetére
De nem ezek az nvidiak vackok csak benne? Ilyet produkál. Csak miért mondták, hogy ez egy megbízható gép
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #61517 üzenetére
Az x200s-nél örültem a lapvételnek. Ha egy T61-em lenne akkor annak örülnék ha sikerülne mindenét eladni. Bombagyárat építeni azután, hogy felrobbant, nem túl jó ötlet szerintem.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
elbontod, egy kicsit hozzáraksz az összeghez, és veszel belőle egy t400/t500-at
-
Tikakukac
titán
válasz
Alaplap helyett komplett gépcsere, az úgy a biztos.
-
VegyesTamás
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ugye nemrég meghalt a T61-em és alaplapra gyanakszom, vagy vga, de nem lehet tudni. (Hasonló, problémával találtam a youtube-on gépeket) Hétfőn ki lesz cserélve az alaplap ugyanerre a type-ra csak 2007 szériaszám van a rollcage-en (az előző ami meghalt 2008as volt). Most akkor ez is bármikor meghalhat? Vagy mit tudok tenni az érdekében, hogy ne történjen ilyen?
-
tbs
addikt
Huh. Van itt egy T530, amit újra kéne húznom. Win7 van rajta, meg úgy tűnik egy recovery partíció. Olyan gyáriféle.
Semmi más. (+Adatok, de azok mentve, stb.)
Hogy tudnám szűzzé változtatni a wint, ami rajta van..? Vmit benyelt a tulaj, ami megeszi a memóriát és rendszeresen megdögleszti OS-t. Full szűz telepítés kéne.
Klasszikus "fogom a win7 telepítő cd-t és felnyomom", vagy..?
-
Xmodule
őstag
válasz
FoxiestFox #61491 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Ezeket a csavarokat meghúztam, még pár napja. Akkor ezekszerint ennyi játéka van neki. Nem aggodom akkor.
-
_q
addikt
Hallottatok erről? Tűzveszélyes aksikat adott gyárilag a lenovo néhány géphez.
-
válasz
Chaser #61508 üzenetére
De ez egy modernebb gép. A chrome (vagy a flash) nem műxik jól / nincs jól optimalizálva core2-es gépeken, úgy vettem észre.
Hacsak nincs értelmes GPU-gyorsítás, ami egy éve még T61p-ben működött nálam a Quadroval, de a T500-W500-on már nem.
Persze tök más oka is lehet, de az én tippem ez. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61507 üzenetére
Ott is chrome-ot használok, w7 is ugyanaz. Abban még SSD se vol, ram is feleannyi.
-
-
ro_bert17
őstag
Volt már? [link]
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61501 üzenetére
Valld be csak irigykedsz
YT ugynaúgy bezizzen ha ph-zok. Érdekes, T510-en nem csinálta. -
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #61502 üzenetére
Ha lentebb görgeted, látsz egy táblázatot. Ott van egy lista, hogy melyik típusnál mi van a modBIOS-ban
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest