- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #60794 üzenetére
T430-nal a kiosztas igenyel megszokast, illetve tobbfele billentyuzettel szerelik, nekem a magyar non-backlit csattogos, TP-hez kepest kenyelmetlen volt, a backlit verzioval mar nincs ilyen bajom.
Egyebkent nem annyira rossz gep, ennel meg van roll cage, es eleg jol szerelheto is, egy ket recsegos pontot leszamitva rendben van. Osszessegeben az X200-amat talan jobban szeretem, de nehez lenne eldonteni, mindkettot eleg sokat hasznalom.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Rövid ideig kipróbáltam a Windows 8-at, de szeretnék ismét visszatérni Windows 7 Pro oprendszerre, amely eredetileg előtelepítve volt a gépen.
Termékkulcsot tartalmazó matrica nem volt a gépen, csak egy Windows 8 Pro matrica az aljára ragasztva. Ebben az esetben Windows 7 telepítésekor közvetlenül a Microsofttól kell telefonos regisztrációt kérni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Chaser #60792 üzenetére
Eddig olyanokat néztem, T430 volt a kiszemelt, de 1-2 hozzászólást leszámítva nem olvastam itt róluk túl jókat, 430 és a 410 különösen le volt húzva a billentyűzet miatt, 420 még elviselhető, 400-nak lehet a legjobb, de az pedig nem nagy előrelépés a mostani compaq 8510p-mhez képest. 440-ről pedig már ne is beszéljünk, írtátok többen is, hogy ahogy halad előre a számozás, úgy romlik az anyaghasználat, minőség, és a T61-el már köszönőviszonyban sem lesznek lassan. A fényesedés problémát még nem is említettem.
Ezeket úgy írom, hogy nem használtam egyiket sem, az itteni hozzászólásokra, véleményekre tudok alapozni, ebből szűrtem le ezeket.
Lehet egyelőre mégsem fogom cserélni a compaq-t, elvégre nincs semmi baja, leszámítva hogy nehéz, és időnként hangos a dedikált vga miatt.
-
hito
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #60790 üzenetére
Nincs sajnos. X240-ből van 1366*768 és 1920x1080. Ezen kívül X201s, ami 1440x900as és még X200s-ből van ilyen felbontású.
T400-tól felfelé vannak 1440x900-asok és 1600x900-asok is, illetve T szériából még régebbiek is vannak amik az átlagtól nagyobb felbontásúak, de X220-ból kiindulva Core i gépet keresel gondolom.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
x220-asból létezik nagy felbontású változat? (1600x900)
Vagy esetleg x230-asból?Ajjaj, most látom ezek elég kicsik, akkor lehet nálam mégsem játszik, 14 körüli méretet keresek.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
FoxiestFox #60785 üzenetére
Igen azzal majd barátkoznom kell. tegnap kollégnaőmet próbáltam fűzni hogy próbálja ki a trackpointot. Aztán meg akartam mutatni hol tudja kapcsolgatni hogy mi legyen aktív (trackpoint, touchpad) erre bakker nem találtam meg a gyorsgombot amivel lehet váltogatni.
-
cellpeti
nagyúr
T410be lehet beépíteni webkamerát?
-
btudos
nagyúr
válasz
Napfénysüti #60784 üzenetére
i5-3210m + NVS5400m + 8 GB RAM + HD+ van nalam masfel eve, ha visszakeresel, irtam mar rola parszor.
-
válasz
Napfénysüti #60784 üzenetére
Az még egy elég vállalható gép, nem hiszem, hogy nagy gondjaid lesznek majd vele.
A billentyűkiosztástól eltekintve. -
Napfénysüti
nagyúr
Úgy néz ki nemsokára megint félig-meddig TP-s leszek mert a céges Thinkcentre helyébe kapok egy Thinkpadet. Valószínűleg 430-as lesz. Milyenek ezzel a hosszú távú tapasztalatok? Megnéztem pár kolléga gépét, a billentyűzet már ránézésre sem olyan szimpatikus mint a T400-asomé volt. Konfigban elvileg Corei5, 8Gb RAM, 1600*900-as felbontásúak az itteni gépek. 440-est még hála égnek itt nem láttam így nem hinném hogy olyat szereznének nekem.
-
metal01
őstag
Nyekergő trackpoint egérgombokat lehet orvosolni valahogy? A T400-amban csak azt használom, tapipadot soha. És már nyekeregnek redesen.
-
Dhampir
félisten
osztraksajt és Blue Eagle
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Lenovo Product Recovery lemezről Microsoft Windows 8 telepítésének kezdetekor a GPT partition style vagy az MBR partition style-t érdemes kiválasztani?
-
kraftxld
félisten
válasz
Blue Eagle #60772 üzenetére
Ha elolvasnád a linkelt keresés eredményeit?
-
kraftxld
félisten
válasz
Blue Eagle #60770 üzenetére
[link]
A megfelelő thinkpad típus a keresőfeltételek után írandó -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Blue Eagle #60762 üzenetére
.NET keretrendszer kell a system update-nek, talán a 2.0
nem tudom, hogy a system update-ből melyik a legújabb vistás (háttérképből sejtem a rendszert), win 7-re már 5-ös verzió is van, esetleg egy újabbat megpróbálhatnál -
kraftxld
félisten
válasz
Blue Eagle #60766 üzenetére
Intel AMT
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #60766 üzenetére
Milyen ThinkPad-ról van szó?
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #60762 üzenetére
-
-
cellpeti
nagyúr
mikor lehúzom töltőről a T410est villan egyet és 1-2 mp-re eltűnik a kép. Minden driver fent van, mert a System Update-vel pakoltattam fel. Kicsit zavaró ez a dolog, van rá megoldás?
-
YumeD
tag
válasz
soldi3r #60758 üzenetére
Ja, a kasztni csereszabatos a w510-ével, de még így is k*rvadrága csak az alaplap+proci+hűtés, pedig erősen gondolkodok rajta egy ideje hogy kicserélem, mert első gen i7 és nVidia párossal befűtöm a szobát + venti is néha a kivánt zajszint felett van(nem kiemelkedően rossz, csak én érzékeny vagyok rá, van úgy hogy a konyhában rendereli/icc-zi/linkereli át az éjszakát...).
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #60756 üzenetére
Szétszedni nem mertem még dokkot, de valahol a kilökőkarmocskák alatt lesz az okosság. Vagyis a HP-m dokkját lebontottam egyszer, de annyi rugót-csavart-mütyürt... az ilyen dupladokkos nagy dokkokban pokol van, nem technika. 1szerűbbeket még talán érdemes lehet megkukkantani.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #60753 üzenetére
Igen. Ha pl kajázdában vagy, dokkot lezárod kensingtonnal, gépet meg bezárod a dokkba akkor nem tudják elvinni.
erről eszembe jutott, van egy új kensington záram -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #60753 üzenetére
Kattint egy reteszt és a gépet nem tudod kivenni a dokkból. Max ha addig téped, míg az egész miskulancia ki nem szakad-törik.
-
A dokkolón a kulcs mit csinál? Fizikailag lezárja a lapost a dokkhoz?
-
Peet91
aktív tag
mobal
qnadam
Mr.ReDKöszönöm szépen a válaszokat! Végül levettem a leírásnak megfelelően 400Mb-ra, a 4 giga ram mellé nem is kell több szerintem.
-
hito
nagyúr
válasz
CharlieDrop #60742 üzenetére
Twistet
-
Chaser
legenda
válasz
jubilleum #60747 üzenetére
Már azt hittem a jövőből jössz
Bár lehet 1 év múlva már nem is lesz TP, mindenkinek elég lesz konzumer lenovo feleannyiért
szerk: lakkusjj: Azt se szedtem szét ennyire. Na de most..ha lesz időm végre kitalálom hogy lehet kivezetni az audio csatit bal oldalra az EC alá.
Meg rakok már egy normális billzetet a gépbe, ez nem gyere be..sokat hibázik. -
jubilleum
senior tag
Hali!
Mostmár tényleg elérkezett az életemben a laptop válás ideje.
Ahogy nézem a csúcs thinkpad t550s, viszont thniklight ebben sincs?
Mi lett a thinkpad szériával? Melyik szerintetek a lehető legkompromisszum mentesebb thinkpad most? -
válasz
CharlieDrop #60742 üzenetére
x220
-
Chaser
legenda
Valahogy eddig elsiklottam felette, T500-nál az inverter meg a led kijelző sor egy panelen van?
A másik a kamera, azt hittem kell hozzá kábel, de az a szalagkábelből megy, meg a TL is. Ilyen atomi szinten még nem kaptam szét. -
Skymiskolc
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T500 p8600/hd3850m gép, win7 64bit alatt felraktam rá az ati drivert, inteles nem megy fel azt írja nem felel meg a minimum rendszerkövetelményeknek, az aida meg azt írja, hogy gmch1 70 fok környékén van nyugalomban, youtube hdnál pedig 80ra is felmegy, alul melegszik is rendesen, mi okozhatja?
-
icoj69
tag
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne egy X200,X200s dokkolóra. Fél óra keresgélés után sem találtam sehol egy eladót se itt Bp-n. Alfánál sincsHa esetleg valaki tud ajánlani, hogy hol próbáljam az jelezze itt kérem. Köszönöm.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Blue Eagle #60734 üzenetére
ne csinálj vele semmit, csak rontani tudsz az állapotán babrálással, ha nagyon zavar, akkor inkább cseréld újra, de az is ugyanígy ki fog kopni egy idő után
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Blue Eagle #60732 üzenetére
normális, új vagy újszerű zsanérok ilyenek, majd nézd meg fél vagy egy év múlva, akkor már szokott lenni kis holtjátéka
-
Blue Eagle
őstag
Bocs. Adott egy T61. Normális dolog, hogy a kijelző kinyitáskor kajakra le kell fogni a gépet, mert különbem magával viszi az egészet? Lehet ezt könnyen orvosolni?
-
kraftxld
félisten
válasz
Blue Eagle #60726 üzenetére
Én az Access Connections-t nem szeretem, meg az intel matrix storage csoda is szokott szép dolgokat okozni, főleg SSD-vel.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Friss telepítés után mindent felpakoltok a Lenovo system update-vel?
-
Colonel993
senior tag
válasz
FoxiestFox #60721 üzenetére
Most akkor a W500 tényleg izmosabb játékok alatt mint a T500 ?
Ha még nem játszottál Deadpool -al akkor azonnal kapd le valahonnan és hajrá, én most álltam neki... konkrétan szétröhögöm az agyam
-
válasz
Chaser #60718 üzenetére
Neked van egy döglött T500-ad, ugye?
Ha arra jársz, írd már le, mi van a VRAM-on.. a memória pontos típusa érdekel.
A W500-ban SAMSUNG K4J10324QD-HC12 -k vannak.
Viszont nem bírják úgy a sebességet, mint a T500 bírta. Igaz, sokkal nem maradnak el. -
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #60715 üzenetére
Jó de 2 talán túlzás
Meg hogy döntsek melyiket használom?
-
-
tototos
addikt
Ti mit kezdenétek egy x301-eé és egy t400-al?
Tudom hülye kérdés, de mióta megvettem az x301-t nagyon mozgatja a fantáziámat hogy azt hordozzam magammal. Igaz ez kb heti 1-2 alakalom különben az asztalon pihen a gép. Tetszik, hogy könyebb mint a t400 és méretben nem sokkal kisebb. Decemberben vettem a t400-t dedikált vga-val és kártyaolvsóval amire ezer éve vártam. Nem tudom mitévő legyek -
cadeyrn
aktív tag
Ej. Ne rendeljetek palmrestet Hong Kongból, nem olyan műanyagból van, mint kéne, még ha fullosan genuine-nak tűnik, fru-val meg mindennel, akkor se
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
SOS helpre lenne szükségem! Adott egy hülyegyerek (én) aki most vette meg élete első SSD-jét, és most csodálatosan beleapplikálta az x201-ébe, és örül.
VISZONT!
1. Kingston ssdnow 300-at vettem, amihez nincs okos beállító program, mint a samukhoz. Tehát a kérdésem az lenne, hogy a TRIM-et hol kell bekapcsolni? A lapozófájlt teljesen ki kell-e kapcsolni, csak mert ha igen, akkor azt írja hogy az rendszerhibához vezet, ezért elbizonytalanodtam...
Ja igen, mi egyebet kell még beállítanom?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
Melyik a legjobb beállítás az elem kímélésére? Így 2 év után jó, hogy az eszembe jut
-
Arlekim
aktív tag
válasz
Colonel993 #60705 üzenetére
Köszi.
Tényleg nem nagy dolog, de féltem a kivett akkut, tele van apró, törékeny élekkel, sarkokkal, és a gép is veszít masszivitásából, a hiányában.
Ha időm engedi tesztelni fogom amit mondtál, jó ötlet.
Egy valamit azonban nem értek:
Ha a power gomb okozza a galibát, a windows miért nem indul el? Mert csukva van?Egy tök más kérdés:
A ThinkWantage Active Protection System ugyan egy szoftver, de a beépített acellerometert használja. Ez csak bebootolt rendszer, és működő szoftver mellett teszi, vagy bios szinten is működik a védelem, csak nem konfigurálható? -
Colonel993
senior tag
válasz
cellpeti #60704 üzenetére
Szétkapod... lebontod a burkolat kívánt elemét
2 komponensű gyors epoxival (pl Pattex féle) kitömöd de túl tervezve...
Megköt pár óra alatt kőkeményre (nem a rajta lévő 12 perces dolog kamu, úgy csak érintés álló de még kemény gumis inkább)szintbe csiszolod/reszeled minden irányból.
Fested... és kész -
Colonel993
senior tag
válasz
Arlekim #60703 üzenetére
Teszteld otthoni körülmények között a helyzetet...
Hibernáld le a gépet csukd össze.. táskába rakd be és otthon dölj neki vele ennek annak huppogtasd stb és persze fülelj... nameg mindezt ésszel/természetesen mint ami a hétköznapokban éri...
Én azt tippelem, hogy a bekapcs gombbal van valami anomália... túl érzékeny... vagy a membrán csúszott el benne (vagy épp megvan ülve és túl puha...) a kijelző valami oknál fogva benyomja... stb...
Kikell kísérletezni, elő kell idézni szándékosan és ezek alapján rá lehet jönni a hiba okára a következő lépés meg annak javítása.Amm meg nem túl nagy hercehurca akkut kivenni elrakás előtt...
-
cellpeti
nagyúr
anno olvastam egy cikket, abban valahogy megfoltoztak egy Thinkpadot, mert hiányzott a sarka. Esetleg tudja valaki, hogy miről, melyik cikkről beszélek? Itt olvastam a logouton. Nekem is van rajta luk, de csak 2 gyufafejnyi nagyságban. Mivel lehetne ezt megoldani?
-
Arlekim
aktív tag
Üdv!
Nemrég feldobtam egy kérdést itt, így szólt:
"Van egy nagyon misztikus jelenség, aminek látszólag se füle sem farka. Gondolkoztam hogy várok míg többet megtudok róla, de nem hagy nyugodni. Ha nem úton vagyok a T500-zal, akkor megy. Nem szeretem leállítani, inkább csak hibernálom, a boot időt ezzel csökkentve.
Megvártam míg leáll a gép, kialszanak a ledek, összecsuktam, táskába raktam. Hazaértem. Megcsapott a forró levegő, a gép szinte izzott, a d-sub csatlakozót burkoló lemez égetett, a venti zúgott. Nagyon megijedtem, de elindult és lehült, azt hittem nem állítottam le rendesen.
Egy másik alkalommal azt vettem észre a tömött hetes buszon, hogy meleg a táskám nagyon. Kirántottam a táskából, akksi lekap. Ez után is rendesen indult.
Mi okozhat ilyet? Talán egyedi jelenség, és egyszerűen csak kivett akkuval szállítsam?"Jött pár javaslat, de nincs bekapcsolva a wake on lan, meg hasonló érbresztő dolgok. A gépem ma is elindult a táskában, már a táska is annyira forró volt, hogy észrevettem, az egész gép szinte izzott. Eddig kivett akkuval hordtam, de azért ez mégsem lehet természetes megoldás egy ilyen gép esetében.
Érdekesség: A windows nem indult el a géppel, mert nem volt "rendszerhiba utáni indulás" képernyő, és szokványos módon, hibernálásból való folytatással indult.
Azért volt némi furcsaság: Boot alatt kifagyott a win7, altűnt a táca, alt+tab semmi, ctrl+alt+del pedig behozta a szervízképernyőt, de a feladatkezelő látszólag nem indult el, a hdd pörgött. Vártam vele hátha helyrejön, de 5 perc után reseteltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest