Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Reset Elek
üzenetére
Megnéztem ezt az Ikeás rozsdamentest. Igazából nem rossz. Legközelebb ha kell ilyesmi, esélyes, hogy azt választom! Köszi a tippet!
-
Amit a cikkben említettem (illetve az elődje, ami nekem van) az jól működik. Dupla aljú, de nem esett még le egyik sem. Foltok akkor lettek, ha valamit nagyon leégettem benne. Inkább karcos a mosogatástól, de a fiatalabb is 8-10 éves, a másik min. 12.
Kráterekkel az ócskáknál sem találkoztam, de nincs mosogatógépem, szóval lehet, hogy tényleg az csinálja.Nem tudtam jól fotózni, az a néhány folt nem igazán látszik, inkább a karcok, de az meg szabad szemmel nem ilyen durva.
-
ehh, mi is vettünk már egy halom jónak tűnő rozsdamentest, márkásakat is. Az aljuk idővel elválik (már kerüljük ezeket a dupla fenekű, talán réz vagy ilyesmi betétes aljú hőtartós lábasokat). Lett full rozsdamentes, ez meg foltosodik. A rozsdamentes az még nem saválló acél, az világos. Pár főzés és mosogatás után foltos, majd "kráteresre" amortizálódik lassan. Asszony szerint a mosogatógép... OK, az új kislábost kíméltük, kézzel mosás, semmi extra... ez is foltos pár hónap után. Elsőre vízkőnek hat, de nem az, nem jön le, mintha az anyag bemattulna.
Szal kerámialaposra érdeklődve várok minden javaslatot, mert Blaumann, Tefal, tescos, auchanos és hasonlókkal már befejeztem...
Kisgépkezelő: sokkal egyszerűbb a szituáció. Mikor zsúfolt hónapunk van és kevesebbet főzünk, az érezhetően sokkal több píz. Mondjuk egy főnél valóban jó lehet a rendelés, ha szereted a pizzát meg az ilyesmit, vagy van választék ott, ahol élsz. De mi 3-4 fős (1 gyerek koleszos, nincs itthon folyamatosan) családként érezhetően olcsóbbra jövünk ki, ha főzünk. Ráadásul a kölkök kamaszok, azaz 3-4 óránként esznek egy felnőtt adagot...
főleg ha rántotthús vagy ilyesmi van. Legolcsóbb menü a környéken (ami már 10-ből 9 alkalommal finom is) 1950 Ft. -
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ez csak egy hivatkozás erre: "hány fórumozó kell egy villanykörte kicseréléséhez"
A lényeg annyi lett volna, hogy nyelvtani és terminológiai kérdésekbe nem érdemes belebonyolódni

-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Függ attól hogy mit számolsz bele. Én például mostanában hajlok arra, hogy érdemes a teljes költséghez négyzetméteráron hozzászámolni az ilyesféle dolgok helyigényét. Úgy már szerintem egy csomó dolog nem éri meg, amiről az ember azt hiszi, hogy megéri.
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Pkusz egy szavazat az üvegben tárolás mellett.
Vannak 250-330-380 ml-es nagykupakos üvegek (mint a polcz kajásüvegek), amiben pont egy adag kaja fér el, nálam kb. 15 éve ebbe mennek az adagok.
Van olyan üveg, amiben fagyasztani is lehet, ezek azok, amik nem szélesednek ki a kupak alatt, de lehet, hogy tényleg nem érdemes üvegben lefagyasztani dolgokat.Ami még nagyon bejött, az műanyag dobozok helyett az ikea 365+ ételhordóiból a rozsdamentes acél. Van belőle 1 literes és 0,6-os is. Sütőben meg lehet benne sütni pont egy adag kaját, aztán ha kihül, mehet rá a tető és be a hűtőbe . Sokkal könnyebb, mint az üveg, nem műanyag ugyebár, és ami az igazán jo, hogy úgy lehet őket egymásba pakolni mint semmi mást.
-
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Elfogadom

-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Helyes, nem szabad beleesni a csapdába, mint a klasszikus villanykörtés sztorinál...
-
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Tetszenek a témáid, és csaknem mindenben egyet is értek a felvetéseiddel.
Viszont (off): ha már voltál nős, nem vagy AGGLEGÉNY!
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Akkor rosszul számoltál, vagy csak csupa vacakot rendelsz
Sokkal olcsóbb főzni. -
ncc1701
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Ha beleszámolod azt is, h a szemét kaja miatt milyen betegségeket szedsz majd össze (legolcsóbb alapanyag, műanyag edényben szállítva, tudnám még sorolni), annak mennyi a kezelése (ha egyátalán lehetséges), akkor rájösz, h a létező legjobb befektetés, ha magad készíted a kajád. Az ember saját egészsége mindig a létező legjobb befektetés volt, és lesz.
-
-
"Amikor átmentem agglegénybe"
Számomra érdekes ilyet olvasni.
Én már jó pár éve élek az asszonnyal, és ilyen főzéses dolgokra sose volt gondom. Ma meg már a gyerekek is "nyomják a konyhai dolgokat". (értsd: nem csak besegítenek, hanem sokszor maguktól csinálják a sütést-főzést).
De megértelek, mert én is szeretek néha sütni-főzni, de igencsak amatőr szinten csinálom.

De ezért jó olvasni ilyeneket! Kösz a posztot!
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Nem az olcsóság okán készítünk otthon ételt.
Én megtehetem, hogy friss és minőségi alapanyagokat használjak.
Az éttermek és csak kiszállítást kiszolgáló konyhák nem válogathatnak. A szakács és az idő pénz. Szinte kizárólag mélyhűtött félkész ételeket használnak. Ugyan azt amit az élelmiszer üzletekben is megvásárolhatsz.
Tele vannak tartósító, színező, állag és ízjavító szerekkel. Ahhoz, hogy a fogyasztó számára megfizethető maradjon, nagyon olcsón kell előállítani. Abba nem fér bele minőségi alapanyag.
Ha mégis gyártják, akkor szép árcédulát kapnak.Amit én készítek abban azt tudom, hogy mi van és mi nincs.
Az ipari húspogácsákat préshúsból csinálják. A csonton maradt húst, zsírt és kis részben magát a csontot is tartalmazza. (Valaminek ízt is kell adnia.) -
válasz
Krugszvele
üzenetére
Rendelni 2000/nap alatt már nem nagyon tudsz és ott kérdéses a minőség, ráadásul az csak egy ebéd, vagy vacsora. Sokat drágult a kaja, de most is ki tudok jönni 50K-ból, ha nagyon odafigyelek, de ez jó minőség. Kétségtelen, hogy ha elszalad velem a ló (és beleszámolom a havi 8-10 sört, vagy 1-2 bort), akkor lehet 80-90K a havi kaja, de abban minden benne van.
-
Krugszvele
senior tag
Én egyszer azt számolnám ki, hogy megéri-e saját konyhát fenntartani, üzemeltetni, főzni, ahelyett, hogy rendelni menüt és készételeket minden nap... Szerintem nagyon-nagyon necces a különbség. Sőt...
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Van értelme fagyasztani, mert úgy egy alaplé 6-9 hónapig jó. Szoktam én is üvegben eltenni a hűtőbe, ha tudom, hogy 1 héten belül felhasználom.
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Bizonyos esetekben jó, de gondolj bele, hogy egy alaplevet hogyan fagyasztanál le üvegben? Sehogy.
Sima ügy. Ha van valamennyi zsírtartalma a lének, akkor egészen jó fagyasztható. De nincs értelme fagyasztani.
Ha van mosogatógép, akkor legalább 60 fokon mosni kell az üvegeket és fedeleket. Ha nincs, akkor sütőben kell sterilizálni 65 - fokon. a kézi mosogatás után. Az ételt vissza kell melegíteni legalább 60 fokra. Lehet az üvegbe tölteni. Lezárni és hűtőben fél évet kibírnak élvezeti érték vesztés nélkül az ételek. Ha a teteje púposodik az üvegnek, nem jött össze a tárolás.
Létezik ehhez üvegtetős, leszorítós, gumi gyűrűs megoldás. A gumigyűrűk legalább ötször újra használhatóak. Az üveg végtelenszer. Viszonylag drága a kezdő beruházás, de megéri.
Van néhány zöldségféle, amit nem szabad az üvegbe betenni, Például a gyömbér. Én szoktam rakni egy keveset a húslevesbe. De üvegbe tölteni nem szabad. Folyatódik az íz kioldódás. Van még a hűtőben majdnem 1 éves hokkaido tökleves. Lassan fel kellene használni, mielőtt tönkre megy.
A minőségi, üveges ételeket is így konzerválják, tartósítószer nélkül. -
-
Műanyag edények helyett egy ideje befőttes (lekváros, olajbogyós...) üvegeket használok: az üveget egyszerűbb tisztítani, nem fogják össze a fűszerek; jól zárnak és
ingyen vanmár ki van fizetve. -
Mielőtt valakiben felmerül, hogy mi van a konyhai kisgépekkel, szándékosan nem írok róluk, mert azok nélkül tökéletesen el lehet boldogulni a konyhában.
A kések és vágódeszkák egy külön téma lesz (szerintem az megérdemel egy külön bejegyzést), a tányérok, poharak és evőeszközök pedig úgy is mindenkinek saját ízlése szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- World of Tanks - MMO
- Star Wars rajongók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- VR topik
- További aktív témák...
- ParkSide digitális forrasztópáka állomás 48 W PLSD 48 B2 használt
- Lenovo IdeaPad3 i5-1155G7 15" érintő kijelző, 512Gb NVMe, 1 év garancia, szép állapot
- Samsung Odyssey G7 C27G75TQSR VA Monitor! 2560x1440 / 1ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync
- Apple MacBook AIR / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- Új, bontatlan iPhone 17 PRO 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
főleg ha rántotthús vagy ilyesmi van. Legolcsóbb menü a környéken (ami már 10-ből 9 alkalommal finom is) 1950 Ft.

Sokkal olcsóbb főzni.