Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Üdv
Lassan egy hónapja én is Lenovo user vagyok, az asztali PC-t váltottam egy T500-asra, ez az első notebookom, nagyon klassz, minőségi cucc.
Lenne is pár kérdésem. Megkínoztam kicsit játékkal, és a dedikált VGA felmegy olyan 75-78 fokra, a proci úgyszintén, de ezek ilyen abszolút csúcs terhelések. Ez normális?
Igaz nálunk porosabb itt lakás (sokat kell takarítani, ilyen a belváros), és valszeg majd úgy egy-két havonta szét kéne szednem és kiportalanítani, láttam 2 millió csavar van, és billentyűzetet kell kiszedni hogy hozzá lehessen férni a videokártyához, vagy amúgy belül nem porosodik annyira? Gondolom a billentyűzeten keresztül vesz levegőt.Mivel asztaliként használom, az akksit egy próba után betoltam a fiókba és azóta ottvan. Viszont látom elég szabadon van a kijelző szalagkábele, ami ugye gyárilag kilátszik. Ez szokott szakadni stb? Itt az asztalon nem lesz baja, csak általánosan kérdezem.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz mitulabattyi #39196 üzenetére
és (#39196) mitulabattyi köszi.)
Ha szétszedem alap hogy ki\lehúzok mindent. Nálam azért is fontos a hőmérséklet\portalanítás mert szeretném ha sokáig húzná a cucc, legalább 5 évig nem szeretném cserélni.
Akksit nem akarom beletenni, mert akkor csökken az élettartam, és minek legyen benne ha úgyis asztalon van csak.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Valszeg én mulasztottam el valamit, de szerintem a rendszer a ludas.
Szóval az van, hogy az összes létező drivert feltelepítettem T500-ra. Audio drivertől a Thinkvantage-ig mindent, bár lehet kimaradt valami.
A video drivereknél azt vettem észre, hogy csak akkor tudom állítani a fényerőt (gombbal és windowsban), ha csak az intel graphics működik éppen, és nincs feltelepítve az ATI kártya. Amíg nem megy a Windows 7 addig a fényerőt is lehet állítani a gombbal, de amint belép Windowsba már nem, legalábbis úgy nem ha az ATI kártya fent van.
A Switchable graphics driver van fent, és Video mappából is telepítettem az ATI-t, az INTEL driver telepítésénél viszont ezt írja ki:
BIOS-ban Enabled a Swhitchable graphics, és gondolom a Win 7-nek is meg kellene bírkóznia a feladattal.
Mit szúrtam el?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #39679 üzenetére
Jah és azt még elfelejtettem hogy GPU-Z-ben látszik mindkét videokártya, viszont a GPU-Z indulása előtt ezt írja ki:
Mondjuk nem néztem utána hogy ez a cucc tudja-e az OpenCL-t, gondolom nem
Amúgy ha a telepítő mappájából elindítom a tray-t, akkor elindul az Intel Graphics beállítás cirógatója, csak azt az előző hsz-emben lévő üzenetet nem értem, meg hogy miért nem tudom állítani windowsban a fényerőt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz MrSealRD #39800 üzenetére
Az lenne a tuti, ha nem a dizájnra mennének, és a bill két szélén tátongó helyre bepasszíroznának egy numerikus billentyűzetet, ha már professzionális business class...
-
Apollyon
Korrektor
válasz buvartacsko #39820 üzenetére
Én világéletemben asztali PC-t használtam, aztán egy hónapja egy Thinkpadre váltottam, és azért hiányoznak az extra gombok. A numerikus billt bár elő tudom hozni FN-nel, de azért mégsem az igazi, meg azért szoktam különleges karaktereket is használni, amik meg csak Alt + Numpad kombóra jönnek elő. Meg eddig egy gombnyomás volt a /, most kettő, meg ilyenek. Azért egy teljes billentyűzet sokkal jobb, mint egy háromnegyed. Annyival meg nem tolódik el a kezek pozíciója hogy kényelmetlen legyen.
-
Apollyon
Korrektor
Feltoltam T500-ra a Doom 3 BFG editiont, érdekelt hogy bírja a cucc. Kapásból el sem indult, mert aszonta Cannot initialize OpenGL driver. Letiltottam az intel VGA-t, egyből ment. Elég nagy hulladék ez az intel vga.
Meg nagyon mondják, hogy hú de szép ez a játék stb. Hát 3650-nel, 1680x1050-ben full grafikán akadásmentesen megy, oké nem 200 FPS, de teljesen játszható.. A grafikán meg nem halok szét, nem lett annyival jobb mint mondják.
-
Apollyon
Korrektor
válasz fi:zi'k #40149 üzenetére
Nekem is 1043nd van, és a gyári firmmel, és most a vargalex firmmel is minden oké, tökéletesen működik. T500. Nálam van olyan, hogy routernek néha kell egy reset, mert van amikor miatta nincs net, lejár a bérlet vagy nem tudom Ez mindkét firmmel volt probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Chaser #40279 üzenetére
Értem. Amúgy igen, én sem szeretem hogy az audio elöl van, főleg hogy én a legtöbbet zenehallgatásra használom a gépet.
Érdekes, hogy neked is 1680x1050 kijelzős géped van, és nekem Thinklight van kamera helyett... mondjuk az enyémben T9400-es a CPU. Bár ez így jobb, kamera nekem se kéne, de a lámpát se nagyon használom mert alapjáraton vakon gépelek. De nem is tudtam hogy kamerás T500 is van..BTW, tényleg elképesztő hangtalan. Ugye asztali PC-ről váltottam, ami egy nagy midi házban volt, elöl-hátul 12-es ventikkel, még a VGA-n is 12 centis venti volt... Nagyon jól hűtött de bazi nagy hangja volt. Most aludni is más, hogy nincs az az alapzaj, bár mondjuk éjszakára ezt a gépet már sokszor ki szoktam kapcsolni, de amikor nem, akkor eléggé király, hogy kuss van
-
Apollyon
Korrektor
válasz audi100td #40442 üzenetére
Én a Mass Effect 3-at akarom majd végigtolni T500-on. (A Mass Effect sorozatnak annyira ütős mindfuck a sztorija hogy mindenáron végig akarom majd tolni, csak még várom hozzá a fordítást, amely jelenleg kb 20%-on áll.)
Szerintem eléggé kevés lesz neki a 256 MB video ram, de úgyis a sztori a lényeg UT3-as motorral van, szóval csak nem lesz gázos. Valaki próbálta már?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
T500-nál ha a CPU és a VGA hűtőjét, illetve az "oda vezető légutat" szeretném portalanítani, akkor alulról, vagy felülről kell a gépet megbontani?
Addig már eljutottam hogy leszedtem a palmrestet, kiszedtem a billentyűzetet, a merevlemezt és a DVDRW-t, de egyszerűen olyan sok alkatrész van a gépben hogy nem fértem hozzá további bontás nélkül a két fanhoz, tehát gondolom alulról kell... Legalábbis remélem, mert a bill alatt nagyon sok egyéb alkatrész takarja a VGA-t, alaplapot..
-
Apollyon
Korrektor
válasz audi100td #40558 üzenetére
Uhh ezt nem is tudtam, pedig azért nem olyan gyenge se a VGA sem a CPU és mégis egész halk a rendszer. Akkor ezek szerint nem is porosodik annyira belülről? Mert mostanában olyan 48-50 fok között van a CPU idle, szóval már valószínűleg elférne egy kis portalanítás. A billzetet, meg palmrestet leszedve nem találtam port felülről a gépben egyáltalán így gondolom akkor alulról kéne a gépet bontani...
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40608 üzenetére
A problémát a 32bites oprendszer okozza. A 32bites rendszer csak 3,5GB memóriát tud megcímezni összesen. Tegyél fel egy 64bites Windows 7-et, ez már alap a 4GB RAM-hoz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40610 üzenetére
LOL, az előbb írtam le mi a probléma.
Az összes memóriába a videó(kártyának szánt) memória is beletartozik!Ahhoz hogy használni tudd a 4GB-ot, nem fogod megúszni 64 bites rendszer feltelepítése nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
No offense, de kicsit erőltetettnek, és feleslegesnek érzem még ezt a Windows 8 használatot. Én is kipróbáltam, de ez már inkább érintőképernyős cuccra lenne igazán jó. De akkor se kéne, ha érintős lenne a gépem, mert kényelmetlen a monitort csesztetni, bill + egér kombó rúlz.
Továbbá eléggé kiforratlan még a 8, nincs még rá normális driver, meg valszeg tele van leakekkel, lyukakkal, és potenciális veszélynek van kitéve a user ha netre mászik. Persze kinek mi, de kicsit Vista sorsúnak érzem ezt a 8-at, és nem igazán látom a gyakorlati értelmét a Win7-ről való váltásnak, mert ott minden megvan ami kéne. Tényleg szükséges, tényleg kell a Win 8 egy T, vagy akár X szériás Thinkpadre? Szerintem nem Akinek meg igen, az indokolja már meg
-
Apollyon
Korrektor
válasz dabgergo #41221 üzenetére
Így van, a 4:3 meg 5:4 képarányoknak már leáldozott... Most már a 16:10-nek is, lassan mindenki áttér a 16:9-re. Desktopon sem találsz már.
Mondjuk szerintem hülyeség volt az 1680x1050-et eldobni... :/#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Érdemes még manapság T61-et, T43-t, T42-t venni hosszú távra? Havernak kéne 50K-ig notebook, és TP-re szeretném rábeszélni T61 van most alfa "kollégának" én azt ajánlottam neki.
-
Apollyon
Korrektor
#43250-43254
Okés, köszönöm a válaszokat, egyetértek
Amúgy nem játékra kell, hanem netre, meg filmre. Win 8 biztos nem kell neki, szóval az sem akadály, a lényeg a minőségi gép, ami kibír még remélhetőleg 3-4 évet.
(#43258) Poo: T60 már túl régi erre, és sztem megéri a +5K-t a T61, illetve nem éri meg ennyit spórolni ezen, a kijelző meg mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz salieri. #43265 üzenetére
Az biztos, de itt most akkor sem ez a szűk keresztmetszet. Igazából még az én T500 -asom panelje sem valami eget verő, de mivel nem dolgozom grafikusként, jóezígy ;p
(#43267) Tikakukac: Fel sem fog neki tűnni Haver azt sem tudja, hogy létezik olyan hogy IPS, nem igazán van benne a témában, csak szeretne egy gépet hosszútávra, és ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Milyen esetekben kellene újrapasztázni egy T500-at? Ki szoktam takarítani időnként, de a hőmérsékletek nem igazán tetszenek.. kb 28 fok van nálam a helyiségben, a CPU idle (böngészés közben, power save módban) 38 fok, GPU 49-50, durva játék (full terhelés) esetén előbbi 82, utóbbi 86-89 > gondolom ez nagyon sok, ebből lehet hosszú távon probléma?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Francia91 #49627 üzenetére
Az enyémben T9400 van, inkább a GPU ami melegszik... 90 köré, de már megoldottam külső ventivel, nem megy 79 fölé egyik sem
A kijelző témához: nálam LG-Philips van 1680x1050, szerintem nem valami jók a színek, sőt, inkább brutál fakók. Amikor ezt használom nem zavaró meg semmi, inkább amikor más monitor elé ülök (ami szintén TN) tűnik fel hogy annak kissé jobbak a színei.
-
Apollyon
Korrektor
válasz FoxiestFox #67023 üzenetére
Ez érdekesnek tűnik, azért aggódnék hogy ne törjön vagy repedjen meg gépelés közben, mert ugye nem sok minden tartja alulról.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dhampir #67028 üzenetére
De igen, de azért mégsem tűnik túl stabilnak a cucc. Mivan ha ráesik valami, vagy ilyesmi.. azért az nem ugyanaz mintha a fixen rögzített billzetre esik. Meg úgy nagyon szabadon lóg ott magában, beleakadhat bármi és magaddal rántod stb. Mondjuk én vigyázok a cuccaimra, de azért mégis jobban szeretem ha inkább be van biztosítva.
-
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Mekkora a legnagyobb HDD amit egy T500 fogadni tud? Az megvan, hogy 9,5mm, de mondjuk egy 2TB diszk-et felismer? Egy meglévő 750-es mellé
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #70804 üzenetére
Kiegészíteném, az OK hogy fogadja a 2TB diszket, de ha van mellette egy másik is? Igen tudom, ez extrém használat. BIOS update meg ilyesmi remélem nem kell hozzá.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz FoxiestFox #70810 üzenetére
Már az is jó kérdés, hogy minek egyáltalán ennyi tárhely Alapból amúgy asztaliként használom a gépet, de volt már olyan, hogy szükség lett volna hirtelen pár száz dvd-t felmásolni.. na mondjuk pont erre. Az hogy notebook vagy asztali gép, nálam már ugyanaz. De már nem is vennék PC-t, nálam a gép = notebook, csak ez jöhet szóba. Amíg meg csak lehet, TP-ket fogok használni, mivel AAA gémekkel nem játszom, illetve semmi egyéb komoly grafikus erő nem kell, a "rendes" asztali gép nálam már értelmét vesztette.
Ez is ugyanazt tudja mint a régi "négymagos" amd gépem, csak harmadannyi fogyasztással.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz bitpork #70955 üzenetére
Sajnos most nem tudok erre költeni, szóval nem kell aggódni
Viszont egyszer majd tuti kell egy W700, mert mindig is fájt a fogam egy numpados, minőségi TP-re, aminek a kijelzője sem ocsmány.Az én T500-asomnak olyan fakóak a színei, hogy néha öröm egy normál TN paneles monitorra is nézni.
BTW, ha sikerül majd megvenni, egy 10-20 oldalas bemutatót csaphatnál majd logoutra
-
Apollyon
Korrektor
Igen ez igaz, de amikor én lecseréltem a pc-t, az volt a sok közül az egyik szempont hogy sok device helyett legyen csak egy device... mondjuk egeret szoktam használni, de van hogy elég gépelés közben csak a padra rányomni..
Amikor egy asztali géphez kell ülnöm, néha keresem is a szóköz alatt a tapipadot meg barátait, és fura hogy nincs. Már csak a finom görgetés miatt is.
––––––––
A konzumer témára: Én úgy vettem észre, hogy a lenovo eddig minőségibb eszközöket gyártott az alsóbb szegmensben a konkurenciához képest... Mondjuk nem sokkal, de legalább egy fokkal jobbat. Aztán ma már ez lehet változott, de még mindig előbb néznék szét a lenovók között, mint hogy egy asus-t vegyek.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Most akartam venni egy subnotit, X60-at, X61(s)-et néztem, esetleg X200-at, nagyon jó ajánlatok vannak hardveraprón de..
Elég nagy kár, hogy nem raktak bele tapipadot is... És sajnos ezen bukott a dolog. Néztem az X300-at is, abban van, viszont az már túl nagy...
(#73352) Tikakukac: Anyagminőség, és hűtés. A régi TP-kre rá lehetett állni, a mostanikra nem mernék. MEg van egy videó is, amiben vagy T500, egy autó anyósülésén. A gépjárművet nekiütköztetik a falnak, nem valami lassan. Autó tropára megy, TP is rázkódik, de még mindig bebootol.
Beépített akksi Minek...
Ha mindenképpen Apple irányban mennek, kb kár az egésszel foglalkozni. Csak legyen vasból, ne gagyi anyagokból, továbbá a hűtésből se spórolják ki a rezet.
Jobb hangkártya, esetleg valami könnyen cserélhető belső komponens? Tehát ha az új TP-k modulárisabbak lennének, az jó lenne. Meg ha már két akksi van, könnyebben ki lehessen szedni mindkettőt. Én ezekre gondoltam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz lhurgoyf #73412 üzenetére
Youtubeon meg vannak dissasembly videók. Mondjuk ott atomokra szedik kb, de addig simán meg lehet tanulni belőlük a szétszerelést addig, amíg hozzáférsz a ventihez.
-
Apollyon
Korrektor
Néztem másodgépet a T500-am mellé, méghozzá egy T500-at
Ha jól látom, mindenhol csak két videokártyás verzió van, simán Inteleset nem is látok. Amúgy nem baj, de az érdekelne, hogy miért. Nem lettek olyan jók az integrált vga-s T500-ak?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #73439 üzenetére
Erre valaki?
Ha esetleg találnék mégis 3650 nélküli verziót, ugye az is ugyanolyan megbízható mint a erősebb testvére? A hangsúly azon van hogy tartós (persze vigyázna rá a tulaj stb.) és internetezésre elég kell legyen.
-
Apollyon
Korrektor
Okés, köszi a válaszokat.
Alfa boltjában még néztem 15,4-es T61-et, csak kissé zavarosak az adatok. Meg T500-nál is 3650-et írnak 512 rammal meg 1200x800 felbontással..Még filózok azon a T61-en. Ha kizárólag netezés és max skype (vagy ehhez hasonló) -ra lenne használva linuxon szülő(k) által – szerintem ez is elég lenne T500 helyett.
Hosszú távon gondolkodom, tehát konkrétan évekről lenne szó#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Mint már írtam, szülőnek gondoltam a gépet netezésre. Egy TX10 TX20 erre a célra kimeríti az ágyúval verébre lövés fogalmát. Persze linuxon, aminek egyébként töredéke a gépigénye mondjuk egy windows7-hez képest.
Van itt egy fórumtárs, korábban írta hogy T500-at használ otthonra saját magának és bőven elég neki... hát még egy idősebb korosztálynak. Azért azt mondjuk még hozzáteszem hogy anyukám nem fog 3D studio maxozni
Én magamnak most amúgy még néztem tartalék gépnek HP 2510p-t (mert ebben van tapipad és elérhetőbb áron van) a maga U7600 procijával egész jól hangzik mondjuk egy Debiant használni ;D
Azt pedig nem hiszem, hogy az internetezéshez szükséges minimum hw követelmény drasztikusan megnőne a következő 5 évben. Hacsak nem minden weboldalon full hd meg 4K felbontású videó reklámok lesznek, amik blokkolhatatlanok. Ez pedig nem valószínű
-
Apollyon
Korrektor
Na erről beszélek.. Egy T61 meg egy évvel későbbi, Debiannal meg double kill.
(#73485) hcl: A frászbuk javascriptet használ, legalábbis ezt írja ki hogy engedélyezzem amikor véletlenül egy ilyen oldalra irányít valami weblap.)) Amúgy ennek még így önmagában nincs sok gépigénye, manapság inkább a RAM mérete számít mint a processzor – böngészéshez legalábbis, szerintem ;D
-
Apollyon
Korrektor
Néztem már a 2530p-t, de amennyiért árulják, nekem nem ér annyit egy "játékgép", ezért is esik ki pl az X201. Most árulnak egy 2510p-t 1,8' SSD-vel, az talán jó lenne sebességre, de azt is túl sokér adják.. Én arra gondoltam összelegózok egyet, optibay + 2,5' HDD.
(#73492) hcl: Jelenleg én most a T500-zal meg vagyok elégedve, ebből indulok ki. Halk és hűvös, és nem izzad sok megnyitott lappal sem.
Ha idősebbekről van szó, akik max 1-2 lappal böngésznek, szerintem nem lehet probléma egy eggyel korábbi generációval sem. Jó, nyilván nem használná már senki azt sem 2020-ban, mint ahogy most sem használ már senki 12-15 éves gépeket. A két-három év még szerintem mondható hosszú távnak .D(#73493) HSM: Igen, de azokat meg ki lehet kapcsolni. De még ott van az aduászom is, a linux.. Egy windows 7 indul mondjuk 1GB ram használattal vírusirtó nélkül, egy fullos linux disztró meg 300 megával...
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tikakukac #73501 üzenetére
Azóta van ez az avatarod?
Olvastam hp topikban a hsz-eidet amúgy ezzel kapcsolatban. De gondolom nem mindegy, milyen OS-t tesz rá az ember..
(#73503) soldi3r: Ezt jó tudni. Ezek szerint a T510 jobban sikerült és hűvösebb mint a *20?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tikakukac #73515 üzenetére
Jólvan, megfogadom a tanácsod. Azért olvastam róla jókat is. Ha nagyon olcsón jönnék ki belőle, akkor még lehet kipróbálom azért. X200 is szimpatikus lenne, de egy ekkora méretű géphez égetően nagy szükség lenne a tapipadra. Itt bukik az egész, ezért is néztem HP felé.
X201 meg király, viszont olyan árban van, hogy ennyiért már nagyon kis rádobással T510-et kapni, ami már azért sokkal nagyobb élmény. Egyébként én kicsit nonszensznek tartom, hogy ilyen apróságokat (12") újonnan többszázezrekért árulnak, és most nem a TP-ről beszélek feltétlen. Persze, az lehet hogy az én világom más, de ilyen játékgépeket (12"), amik komoly munkára nem valók, kicsit el vannak szállva az árakkal. Főleg, hogy már nem új történet ez a subnoti kategória.
-
Apollyon
Korrektor
válasz btudos #73520 üzenetére
Hű azért nem akartam hangulatot kelteni
Amúgy igen, valóban a hw igényesebb feladatokra gondoltam, diszkrét GPU-val satöbbi. Persze ilyen alap feladatokra bőven jó, meg persze mindenkinek más a munkája.Az meg hogy a 15" nehéz.. hát én elbírom Persze abszolút jó hogy pl. ágyba csak úgy egy kézzel böngetek a 12 colossal ezért keresek én is ilyet.
(#73521) Tikakukac: Konkrétan miért?
-
Apollyon
Korrektor
válasz karamblo #73595 üzenetére
Z61, az igen! Gyűjtői darab, lassan már 10 éves gép, azért nem mondanám használhatatlannak, de azért igaza van Tim82 fórumtársnak, 40 ezret semmiképp sem ér már meg egy ilyen hardver. Egy 20-ast én mondjuk még adnék érte – feltéve hogy tényleg titán.
Más:
A hét folyamán én is gazdagabb lettem egy tip-top X200-zal btudos fórumtársnak hála A tapipad mondjuk hiányzik amit megoldottam egérrel, de abszolút csúcs a gép, ugyanazt tudja (nagyjából) mint a T500-am legalábbis amire én használom
Egészen megtetszett ez a kategória, szerintem egy X201-re is benevezek majd. GOndolkodtam az X300-X301-en is, de elég sok rosszat olvastam róluk..
-
Apollyon
Korrektor
Miért, mi baj van a touchpaddel? Gondolom túl kicsi..
Más: X200-ba esetleg IPS szintű kijelző még van? Elgondolkodtam rajta, ha már a T500-ba nem lehet, akkor...
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
T500-on amiben van ati videokártya is, lehet használni a dsub kimeneten külső monitort, vagy esélytelen, midenképp csak a diszkrét VGA-val megy?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Chaser #85352 üzenetére
Bakk.. értelmetlenséget kérdeztem, elnézést, akkor mégegyszer
Szóval, dsub-on jön ki jel külső monitorra ha az INTEL VGA-t használom? Vagy a külső monitort csak az ATI vga-val lehet használni? Azért kellene az intel, mert a teljesítménye elég, az ati meg túl meleg az intelhez képest...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Chaser #85356 üzenetére
Köszi mindhármótoknak
Amúgy nincs winem, linuxot használok. Külön-külön jól működik mindkét VGA, de az ati-t csak nagyon ritkán használom, akkor amikor játszom.
99%-ban viszont az intel megy, néha már kicsi a képernyő, beszerezek hozzá akkor egy 16:10-es külső monitort analóg bemenettel.
&metal01: Klassz avatar, pár évig nekem is immortalos volt ;D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest