Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
ne ez "jó" volt. sztori módban is olyan nehéz a harc, hogy maradt a yt végignézés egy pont után. "grat" a fejlesztőknek meg a konaminak ügyesek vagytok. ow zoli jól mondta: frusztráló az egész, hülye voltam, hogy mégis adtam esélyt. leginkább, mert az SH2 remaket csak végigtudtam játszani, pedig a harc ott sem volt jó. na mindegy. lett cím amit a jövőben elkerülök, na bumm.
-
Citrone39
csendes tag
Egyetértek. Én már korábban láttam ezt a vélemény videót. Tipikus amerikai csávó megmondja a tutit egy távolkeleti országról, aminek a kultúrájáról halvány gőze sincs. Az emberek pedig felkapják a véleményét, mert most ez a gondolkodásmód a trendi.
SPOILER:
Japánban a mai napig van példa a kényszerházasságra, és még a tradíciók se koptak ki annyira, mint amennyire nyugaton. Ez pedig egy múltszázadban játszódó játék, ahol hatványozottan igazak voltak a fentiek! Egy világháború utáni megszégyenített országban, ahol a gazdaság és az általános közhangulat a béka feneke alatt volt. Ahol a családapa eladja a lányát, hogy törleszthesse a tartozását. Lövésem sincs, hogy ezen mit nem lehet megérteni egyeseknek.
Most akkor csak azért ne készüljenek az akkori nők életét hitelesen bemutató játékok, mert most éppenséggel olyan felfogású emberek uralják a social mediat, akiknek ez nem szimpatikus?! (a kérdést nem kell megválaszolni) -
ldave
félisten
válasz
TeslaDavinc1
üzenetére
Jó, belemegyek, hátha nem törlik és nem repülsz másodszor is.
A linkelt videó felsorolta, hogy mi a gondja a játékkal (ezt nem szeretném kommentálni), de egyetlen pozitív dolgot sem tett mellé. Szerintem ez az egyoldalúság definíciója.
-
TeslaDavinc1
friss újonc
Üdv. Én voltam az az illető és a másmilyen véleményem miatt, ami nem a mainstream, egyből tiltást is kaptam. Csak egy vélemény volt a sok közül és úgy látszik vagy velünk vagy ellenünk a felfogás itt, ha ezért egyből tiltást kaptam. Amúgyis a kommentem konkrétan Immolatielnek szólt. Na mindegy.
-
ldave
félisten
válasz
TeslaDavinci
üzenetére
Ez a jól összeszedett videó eléggé egyoldalúnak tűnik nekem.
-
Silenzio
addikt
válasz
Immolatiel
üzenetére
Kibeb@szottul uncsi ez a f@szkodás már, nyald meg a bürköt. Hány éves vagy, őszintén? Nem emlékszel, hány embernek picsult lefelé a szája, hogy a Resident Evil 4 nem Resident Evil? Aztán amikor jött a 6, már senki nem szólt semmit. Hagyjuk már az ócska hisztit, jó? Köszi.
-
evoken
csendes tag
válasz
Immolatiel
üzenetére
Nem unalmas már ez a seggfájás? Vagy még 10-szer bekommenteled ugyanazt, hogy szerinted miért ócska?
-
-
shotika
őstag
válasz
Immolatiel
üzenetére
A hangulata nagyon jó, a sztori érdekes, a külcsín kellemes, de a harcendszer elképesztően béna/ idegesítő. Én mondjuk alapból nem szeretem az only meele játékokat, de az a magyarázat a készítőktől, hogy "furcsa lenne egy tinilányt pisztolyokkal látni" az különösen vicces, mert 3x nagyobb szörnyeket verünk el egy vascsővel majd dash-elünk el olyan sebességgel, amit még Szupermen is megirigyelne.
-
Immolatiel
kezdő
Na ezen itt rohadt jót röhögtem
! Kb. 1:19:41-ig - persze spoiler! Illetve kell hozzá a második rész ismerete, de a remake miatt talán a turistáknak is érthető lesz
.Micsoda szánalmas ócskaság lett ez a játék... a Silent Hill-nek annyi, egy márkanév, amit bármire ráhúznak, amire kedvük tartja. Kicsit azért elszomorító.
-
turho
addikt
Sziasztok, van már működő Trainer pc-re?
-
janeszgol
félisten
Szerintem jó játék. Én hagytam az eredeti nyelvezetet, és ment a magyar felirat.
Sok helyen láttam, pl a VR-nál is, hogy angol hangra állították. Nagyon gáz, teljesen lerombolja az egész miliőt. -
Citrone39
csendes tag
Így igaz, ezt a játékot nagy hiba nem fülessel játszani! Eddig szinte mindig előre hallottam, ha szörny van a közelben. Illetve itt több értelme is van figyelni a hangokra, mint a 2-ben, ahol vagy a bogarak zavarták be a rádiót teljesen feleslegesen, vagy a mozdulatlanul álló próbababák miatt úgy sem hallottál semmit sem.
-
evoken
csendes tag
válasz
GodGamer5
üzenetére
Amikor egy szörny közelébe érsz, megjelenik egy jellegzetes zaj (nyilván nem konkrétan sistergés, de egy HASONLO, zizegős valami), ami erősödik amikor közeledsz, halkul amikor távolodsz. Fülessel játszom, elég konkrét a dolog.
Sziréna nem átváltozáskor van, ez tény, de egy hasonlo hang rendszeresen megjelenik az otherworldben (de talán a rendesben is, de eddig csak pár órát tettem bele, nem látom át még teljesen), az a sikitás féle, eléggé fülsértő is. Könnyen meg lehet vonni a párhuzamot. -
GodGamer5
addikt
-
evoken
csendes tag
válasz
GodGamer5
üzenetére
Hogyne lenne szörnyjelző hang, mindig van, és ugyanaz, hasonlo a sistergéshez is valamennyire. Csak épp nincs nálad egy item ami papiron kiadja azt a hangot.
A szirénának is van megfelelője. Sokszor megvannak a játékban az alternativ verzioi a klasszikus részek jellegzetes motivumainak.
-
GodGamer5
addikt
Na csak végigtoltam végre.

Nem volt rossz, de számomra csak nyomokban emlékeztetett a SH-re és inkább Siren hangulatú az egész. A végére borzasztóan elnyújtott lett az egész és nagyon kevés volt a helyszín.
Nagyon zavart,hogy nincs benne képi és hang noise effect, (rádió), ami kb a SH védjegye. A lőfegyverek ugyan nem illettek ide, de mégis hiányoztak.
A legzavaróbb mégis az, hogy a bő fele, hármnegyedétől úgy éreztem, hogy a WuKong-al játszom...
A vége is elég felemás volt, olyan animésen elrugaszkodott.
Összességében azért jó volt, de azért húzom a szám rajta.
-
Lord Myn
senior tag
Igaz nem játszottam vele, de amennyit láttam belőle/olvastam róla nekem sem tetszik...
Mondjuk nálam az igazi SH az a klasszik trilógia (már a Room sem tetszett annyira), úgyhogy inkább Bloober féle SH1 remake-t várom.
-
evoken
csendes tag
De bizonyára te tudod. Játszottál vele akármennyit is, vagy csak stream szakértesz?
Azt egyik szaklap sem irja, hogy a legjobb SH... maximum a klasszikus részek ota legjobban sikerültet. De talán az értő és figyelő olvasás sokat segitene a zsigerből utálkozáson.
De tudod mi van? Az ős SH fanok jórészének tetszik, a legrosszabb esetben is csak az utobbi sok év egyik legjobb pszichologiai horrorja, de nyugodtan kiabálhatjátok a webre ennek az ellenkezőjét.
-
Snike
aktív tag
válasz
GodGamer5
üzenetére
Bocsi, igazad van.
Én nyáron játszottam végig azért emlékeztem rá rosszul.
Azért nem olyan gyenge... vannak benne jó ötletek és a történet vezetés is érdekes.
3 szemszögből nézel végig 1 történetet és csak 1 ellenség van benne + kicsi a helyszín és nincsen tárgyhasználatAhogy én látom ezek ilyen okultista/pszicho horrorok.
Mindig van valami a főhős történetében ami miatt az adott helyszín "beszippantja". -
Fitzgerald
veterán
Az nekem is átpörgött az agyamon, hogy akkor ez most miért és hogyan is Silent Hill, és nem Schoolgirl Simulator? Költői volt, nyilván a brand marketingértéke miatt.
-
DR01DMAN
aktív tag
Ma ugrok neki csak érjek haza.
-
Citrone39
csendes tag
válasz
Immolatiel
üzenetére
Ködös városban játszódik, nyomasztó a légkör, a szörnyek helyett pedig a belső poklon van a hangsúly. Ez mind megtalálható az f-ben. Valaki igazán elmagyarázhatná, hogy mitől Silent Hill egy Silent Hill, ha nem ettől!
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Immolatiel
üzenetére
Az aztán komoly vélemény, ha belenéztél egy videóba
Nekem eddig 6 órám van a játékban és teljesen rendben van. -
Immolatiel
kezdő
Van már kinn pár végigjátszás, és ahogy belenéztem, azt hiszem vissza kell vonjam, amit korábban mondtam, még a kipróbálására sem pazarlom az időm, a látottak alapján abszolút szemét, egy marék hányás. A Silent Hill címkét meg csak úgy ráhúzták, a világon semmi köze hozzá. Hacsak nem annyi, mint a The Short Message-nek azzal a mondvacsinált, idióta magyarázattal... azaz továbbra is semmi. Ez nem Silent Hill.
Ennyi a franchise feltámadásáról. Te jóságos ég, és az emberek ezt még beveszik...
-
-
GodGamer5
addikt
Azért ne túlozzunk, szoftveres lumen van benne, meg nem szaggatnak a 30fps-es átvezetők. Ettől függetlenül a SH2-nek egy hajszállal jobb grafikája volt, több volt benne a tükröződő felület is és nem szarta össze magát a játék, ha széttuningoltam utólag a grafikáját, ezzel játékkal ellentétben.
-
janeszgol
félisten
Én is megnézem a játékot. Nem vagyok SH rajongó, mindig is gagyinak találtam a Resihez képest. De ez a játék megfogott. Másnak tűnik a többi SH-től.
-
GodGamer5
addikt
Így másfél óra játék után szerintem nem annyira Silent Hilles a hangulata, inkább a Siren-re emlékeztet.
A nehézsége alap fokozaton ugyan nem könnyű, de nem annyira nehéz. Az alap zombik szinte meg sem tudtak sebezni.
A grafika szuper.
Egész élvezetes, bár kevesebb az átvezető mint a SH2 -ben volt.
És az azért az elvárható lett volna, hogy ne nekem kelljen beletákolnom a framegent, főleg, hogy a SH2-ben is pontosan ezért ment a sírás. -
TBT
addikt
Így van jól. Mindenképp tarts szünetet, mert az ilyesfajta játékok erősen hatnak az érzelmi világra negatívan, amik azért nem túl szép dolgokat tudnak művelni az egyénnel (betegségek, mentális állapot romlása stb.).
Kisebb adagokban ajánlott játszani az ilyenekkel. És utána valami felvidítót / lelkesítőt csinálni, mert ezek nagyon le tudják húzni az embert - hiába jó a játék.
Velem is volt, amikor horrort játszottam betegen, rohadt nehezen javultam. De amikor elengedtem a játékot jónéhány napra, "csodák-csodájára" egyik napról a másikra rettentő sokat javult az egészségem - úgyis tudtam gyorsan meggyógyulni. Szóval, csak óvatosan mindenkinek!
Szeretem én is a komolyabb, komorabb és olyan szimbolikus alkotásokat, mint ez is, de csak ésszel és kisebb adagokban.
-
-
ldave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Meg hát a korábbi SH játékok nem a igazán a jump scare ijesztésről szóltak. Volt egy-egy ilyen jelenleg, de nem ezen volt a hangsúly. Remélem most sem így lesz.
-
Gainka
őstag
Köszi a tesztet, kedv hozó. Be kell szerezzem.
Látom itt is megjelentek a china kislanyok, mi ez divat lett vagy lemaradtam valamiről?
-
-
nonsen5e
veterán
Nagy dilemmában vagyok... valahogy a sztori, a setting, a világ, a környezet nagyon nagyon megfogott és tetszik, ugyanakkor a horrort egyáltalán nem bírom...
Várható vajon olyasmi mod (egyáltalán szokott ilyen játékokhoz készülni) ami kiheréli az ijesztést a játékból? Tudom, lehet fanok számára istenkáromlás amit kérdezek, de hátha. Dark soulsokat is very-easy moddal játszottam végig.
-
Nem találtam benne semmit amit at első három silent hill játékban szerettem, igaz csak videókat néztem. Artstyle nem elég gritty, a harc nevetséges, a grafika olyan steril. Tudom, boomer vagyok.
-
Citrone39
csendes tag
Az első leárazás során megveszem, egyelőre a jó pontok sem indokolják számomra a 80 eurót.
-
GodGamer5
addikt
Remélem könnyebb lesz mint a Cronos...
-
Lesz szerencsém nemsokára kiutazni két hétre Japánba. A képeket és leírást átnézve, ezt a játékot, az utánra időzítem

-
TBT
addikt
A bökő mindenkit utolér:
-
TBT
addikt
Silent Hill f | PS5 vs PS5 Pro összehasonlítás
A videó leírásából a DeepL fordítója ennyit tudott kihozni:
- A Silent Hill f két megjelenítési módot kínál a PS5-ön és egyet a PS5 Pro-n.
- A PS5 teljesítménymódja feláldozza többek között a felbontást, az árnyékokat, a környezeti okklúziót és az utómunkálatokat, hogy elérje a 60 fps-t.
- Vizuálisan ez egy szilárd játék, amely az Unreal Engine 5 okos felhasználásával kiváló hangulatot teremt.
- A PS5 Pro ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint a Silent Hill 2 és a Metal Gear Solid Delta, azaz bizonyos árnyékokban és környezeti okklúzióban zajt észlelünk a PSSR miatt.
- Ideális ideiglenes megoldás lett volna egy opció a PSSR kikapcsolására a PS5 Pro-n.
- A teljesítményt tekintve mindkét konzol stabil képfrissítési sebességet tart fenn, bár vannak olyan szakaszok, ahol a cutscene-ek (30 fps-re rögzítve) és a játékmenet felváltva jelennek meg, ami kissé zavaró.
- A stabil képfrissítési sebesség fenntartása meglehetősen alacsony renderelési felbontással jár. A PS5 Pro 720p-n marad, míg a PS5 teljesítmény módban 720p és 360p között mozog.
- Ideális esetben jobb lett volna 1080p-ről 4K-ra átméretezni, mivel a 720p kiindulási pontként nem tűnik számomra ideális felbontásnak a 2160p-re történő növeléshez. -
Silenzio
addikt
válasz
Immolatiel
üzenetére
Fogalmam sincs, mifeléle politikai aktivizmusra gondolsz, a világnézetedről sem derül ki semmi, de ha ilyen anti-woke-os vagy, és arra számítasz, hogy ez az egész egy nagy woke maszlag, akkor valószínűleg tévedsz. A japán történelem behatóbb ismerete nélkül sem nehéz elképzelni, miről szól a történet a tradicionális társadalmi modell lassú eltűnéséről, ami annak a folyamatnak volt az immanens része, amely során Japán globalista techóriássá vált az idők folyamán. Ezt megkérdőjelezni igazán oktalanság volna. Igazából teljesen értethetetlen a kommentem a számodra, semmi nem derül ki a közlő szándékáról, amit meg a második rész újrázásáról írtál, az meg egyenesen vicces. Semmi baj nincs vele, leszámítva azt, hogy kevésbé szubtilisen tárja fel James bűneit. Azt hiszem, veled nem lennék túl jóban. A soulslike meglátásodban valszeg van igazság, de érzésem szerint ebbe a játékba nem is kellett volna harcot tenni.
#5Snike: Semennyire. IGN Hungary-n sima PS5-ön tesztelték, quality módban sem szaggatott.
-
TBT
addikt
-
TBT
addikt
Sok helyen jól teljesített a játék!

Silent Hill f - Metascore: 86 (61 rívjú alapján)
Game Rant 10/10
GameSpot 9/10
Shacknews 9/10
Wccftech 9/10
PCGamesN 9/10
Press Start 9/10
IGN 7/10
Push Square 7/10
TheGamer 4.5/5
Eurogamer 4/5
VGC 4/5
GamesRadar+ 4/5Az IGN agymenését inkább hagyjuk...

-
Immolatiel
kezdő
A leírás alapján a harc és a sztori eléggé bűzlik... előbbi túlságosan is hajaz a soulslike-okra (hogy ez a métely még mindig nem tud kipusztulni, vagy legalább mérséklődni, pedig a pokol mélyéig rohadhatna le már az egész, nemhogy még a Silent Hill-t is megfertőzze...), utóbbi meg ha ennyire bejön egy
politikai aktivizmus terén érezhetően motivált"szociálisan érzékeny" tollnoknak, úgy erős a gyanúm, hogy komoly gondok lesznek vele
.Nem fest tehát túl jól, de mivel SH téren durva a pangás (a meggyalázott második részt inkább hagyjuk), így adok majd neki egy esélyt, hátha tévedek. Nem sok esélyét látom, de hátha...
-
Snike
aktív tag
Köszi a bemutatót.
Tetszik a történet és a játék.
Viszont az ismertető elejébe odaírhattad volna, hogy SPOILER veszély!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Call of Duty: Black Ops 7
- Steam Deck
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Most akkor csak azért ne készüljenek az akkori nők életét hitelesen bemutató játékok, mert most éppenséggel olyan felfogású emberek uralják a social mediat, akiknek ez nem szimpatikus?! (a kérdést nem kell megválaszolni)
! Kb. 1:19:41-ig - persze spoiler! Illetve kell hozzá a második rész ismerete, de a remake miatt talán a turistáknak is érthető lesz