- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
N.GÁBOR #25897 üzenetére
ubuntu alatt hőmérőzés meg fan speed cucu:
sudo apt-get install lm-sensors
sudo sensors-detect# sensors-detect revision 5818 (2010-01-18 17:22:07 +0100)
# System: LENOVO 7469W71 (laptop)végig ENTER
sudo modprobe coretemp
sensorsacpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +41.0°C (crit = +127.0°C)
temp2: +39.0°C (crit = +104.0°C)thinkpad-isa-0000
Adapter: ISA adapter
fan1: 2361 RPM
temp1: +41.0°C
temp2: +45.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp3_input: Can't read
temp3: +0.0°C
temp4: +38.0°C
temp5: +33.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp6_input: Can't read
temp6: +0.0°C
temp7: +30.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp8_input: Can't read
temp8: +0.0°C
temp9: +40.0°C
temp10: +43.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp11_input: Can't read
temp11: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp12_input: Can't read
temp12: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp13_input: Can't read
temp13: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp14_input: Can't read
temp14: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp15_input: Can't read
temp15: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp16_input: Can't read
temp16: +0.0°Ccoretemp-isa-0000
Core 0: +36.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)coretemp-isa-0001
Core 1: +40.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) -
N.GÁBOR
aktív tag
X200\x200s tulajok. Ha van időtök Ti is tudnátok betenni egy ilyen aida-s vagy valamilyen progival készített képet, hogy minimális terhelés mellett (mondjuk office, meg pár netes ablak) hány fokos a proci és mennyit pörög a venti?
Azt hiszem én is "hangmániás" vagyok. A t60-am minden téren túlmutat az elvárásaimon, a zajkibocsátáson viszont még lehetne csiszolni.
-
franc0
őstag
válasz
rgeorge #25888 üzenetére
Ez a hsz értelmezhetetlen, elírtad valahol.
2,5" SSD-hez ha adnak is keretet, 3,5" keretet adnak, hogy be tudd csavarozni asztali gépbe.
Az átlagos notiHDD 9,5mm magas. 12,5mm magasak a nagyon nagy kapacitású modellek.Az Intel SSD-kben az a jó, hogy gyárilag 7mm-esek, de van rajtuk egy lecsavarozható gumikeret, ami miatt 9,5mm-esek.
-
franc0
őstag
Jókat mosolygok itt magamban a hőmérsékletpara miatt.
Én már megtanultam, laptopból csak full Intel. Grafika főleg. -
tototos
addikt
Ti tapasztaltatok már olyat, hogy a foxit reader hibakóddal elszáll amikor trackpoint-tal görgettek?
-
salieri.
őstag
válasz
Lajdzsi #25883 üzenetére
A helyedben nem hattertar alapjan valasztanek gepet ,de vegulis mindenki maskepp latja, kulonben meg egy T500 hoz mar egy SSD dukal.Amit kesobb is tudsz venni , azert a 7200 as vinyo is egy "alom" az 5400 utan.
En elhatarolodom az edge gepektol,hogy oszinte legyek.
Egyszer volt a kezemben tobbet nem is lesz. -
Lajdzsi
tag
válasz
salieri. #25878 üzenetére
Utánanéztem egy kicsit és az egy régebbi modell, háttértárja is fele akkora csak (tudom, hogy az csak belassítja, de a leváltando acer gépemnek is 250 gb-nyi volt, visszafejlődni nem szeretnék - és mivel a t500 régebbi az edge 15nél gondolom az edge-nek gyorsabbnak kéne lennie. Vagy netán tévedek? Komolyan érdekel, megéri e az edge 15.
Nem üzleti felhasználásra kell, a legkomolyabb program amit futtatnék néha az az Adobe Photoshop cs5 és az Adobe Photoshop Lightroom. -
salieri.
őstag
-
TayRol
nagyúr
utolso hulye kerdes: 1,8-as vagy 2,5-os ssd megy bele a t410-be (a gyari hdd helyere).
-
Lajdzsi
tag
A thinkpad edge 15 megéri 115ezer körüli áron? (Nem túl elavult?)
Ha nem éri meg, mi mást ajánlanátok ha ez a plafon anyagilag? -
Novics
senior tag
válasz
salieri. #25868 üzenetére
Én részemről nem parázok, csak arra gyúrok, hogy csendesebb legyen a gépem, ha lehet. A hangja messze elmarad a FuSimtól, de ha lehet még halkabbá varázsolni, akkor miért ne!?
Igazából ez a gép most amolyan állatorvosi ló lesz. Ezen tanulok bele a bütykölésbe. Még sosem csináltam hasonlót.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25870 üzenetére
Ezt a mostanit T2400-gyel kaptam, ugyanezek a hőfokok voltak. De a másikban is az van most. Sőt a defektes gépben is T2400 volt, szóval ilyen jellegű összefüggés sztem nincs.
Nem volt rossz árban a T60p, de legalább a vga lett volna a max benne, különben megvettem volna. Brutál képe lehet -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #25867 üzenetére
És nálam ezek az értékek még passzívan is 20 fokkal alacsonyabbak akár. Én azt hittem ez a normális és csak az első gépem volt ebből a szempontból defektes, de úgy látszik nagy a szórás. Az itteniek nagy része nyilván hasonlókkal találkozott, azért mondta melegedősnek és hangosnak a T60-t. Előbbi biztos nem igaz, utóbbi meg a melegedés következménye, jó szenzornál nincs gond hanggal se. Nem gondoltam volna hogy ekkora szórás van. A mostani gépem ráadásul magyar lokalizációs, nekünk meg nem a legjobbat szokták adni ha van rá lehetőség.
szerk: salieri.: Jah kisebb felbontású kijelzőben igazad van. Viszont a T7600 és T2xxx közt még itthon is van 15k különbség, ennyi lehet árban 1400-es és 1600-os panel közt, talán kevesebb. Mind1, úgy vagyok vele hogy legyen vga fullos, azt cserélni nem lehet. Kijelzőt még lehetne, de jobb ha alapból 1600-os, cpu-t azt meg lehet oldani. Láttam már fullos megoldást emészthető áron, ha összejön majd valami akkor összejön, ha nem nem. T60p-d szenzorára, hangjára nagyon kíváncsi vagyok.
-
salieri.
őstag
válasz
buvartacsko #25867 üzenetére
Semmi ,csak sokan paraznak itt a 60 fokos procitol meg GPU tol azert tettem be
-
salieri.
őstag
T60 homerseklet
-
Kbali
nagyúr
válasz
Bander78 #25843 üzenetére
Kb. 1 hónapja használok egy i3-as (2310m), 4 giga RAM, integrált kártyás T420i-t, de a legkisebb felbontású kijelzővel.
A gép nagyon halk, teljesen flottul működik, igazából a sztenderd office funkciókra használom, nincs szükség erőforrásigényes alkalmazások futtatására. A gép céges, így a lelkébe nem tudok belemászni.
320-as, 7200-es vinyó van benne, meg beépített 3G, ami nem a legtökéletesebb valamiért.
Az akksi nem tudom hány cellás, de 4-5-6 üzemóra van benne ilyen használat mellett.
Szerintem könnyebb, mint a linkelt ipon-ban írt súly, legalábbis a korábbi HP 6530b-mnél. -
mcroberto
tag
Sziasztok. Haverom eladná a gépét (X200T). Szerintetek mennyi a reális piaci ára? Köszönöm
-
tototos
addikt
válasz
LaptopSystem #25855 üzenetére
Hát megpróbálok korán odamenni. Ennyiért ajándék sztem főleg a mostani hdd árak mellett.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
LaptopSystem #25852 üzenetére
Köszönöm a kérdést, kis túlzással állandóan hajtom és nagyon tetszik. Profi kis gép. Egyedül talán a hűtés érett meg egy pucolásra, mert elég magas fordulatszámon tekeri a ventit. De amúgy klafa
-
válasz
tototos #25853 üzenetére
Tényleg jól hangzik de nagyon korán oda kell állni nyitásra hogy jusson belőle mivel ezek a hirdetések csak vevő csalogatásnak vannak semmi másnak jó ha van belőle 3-4 darab
Most nyílt itt is Soroksáron egy ilyen bolt 2000 ért kínálták a 8Gb os Pendrivot jól hangzott csak nem volt belőle hát ilyen ez!
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Szerintem elég jó vétel lesz 750GB USB 3.0
-
-
Zooka
tag
Én a T60-ban a gpu (x1400) és hűtő közötti szivacsszerű hővezető megoldást eltávolítottam és helyettesítettem egy mindkét oldalán felpolírozott 1Ft-ossal. Azóta olyan 50-52 fokos a gpu és komolyabb terhelésnél sem sül meg.
-
Novics
senior tag
válasz
Chaser #25797 üzenetére
A GPU nálam megközelítőleg 60°C-ról indul, és teker is a venti, ha egyszer rákezdett, pedig jórészt csak netezek. Bár nem tudom, hogy a netes film mennyire terheli le. Egy Star Trek: Új nemzedék rész azért menni szokott a háttérben.
Ma délután hidegindításkor 35°C-ot írt ki cpu-ra. Le voltam döbbenve. A gpu-t sajna nem néztem.Jelenleg stabilan 50°C alatt van a proci, de a gpu-t nem tudom 60°C alá vinni. Igaz 3000 alatt pörög-forog a venti.
Szerdán jön meg az MX-2 paszta, akkor átpasztázom. (Ha nem jelentkezek egy darabig, akkor elfüstöltem a gépem.
) Olvasgattam a léghűtéses topicban, de ott általában asztali gépeket barkácsolnak, ezért inkább tőletek kérnék 1-2 T60 specifikus tippet, hogy mire érdemes figyelni, hogyan érdemes csinálni.
-
TayRol
nagyúr
corsair ssd-vel van valakinek tapasztalata TP-ben?
-
azbest
félisten
nocsak milyen aranyos (és drága) játékszer: msata ssd [link]
-
Hunter2
addikt
Szereztem egy 1400x1050-es panelt az R61-embe a 1024x768 helyére és természetesen a mostani kábellel nincs kép
Van valakinek hozzá való kábele? -
Zooka
tag
válasz
Bander78 #25837 üzenetére
Nekem igaz csak hétfő óta van X220-am, de nem tűnik problémásnak a ventillátor (legfrissebb biossal). Minimális és kis terhelésnél is megy de annyira halkan hogy csak akkor tűnik fel ha direkt azt figyelem. Ha odacsapunk a lovak közé akkor persze süvít, de ez az eddigi Thinkpad-jeimnél is így volt. A kijelzője meg a legjobb amit most új notebookban lehet kapni (igaz csak 1366*768).
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat, hely szempontjából én is ilyen USAnotebook, Ipon, stb-ben gondolkodtam és most nagyon megnyugtattatok, tulajdonképpen jókat nézek, én is a T520-asokat néztem ki. SSD ráér utólag is, i7-ről ezt gondoltam, akkor a gatyánk se megy rá. Szuper, köszönöm szépen.
-
Bander78
tag
Laptop vásárlása előtt állok, ehhez kérnék segítséget. Üzleti szériás gépeket nézegettem (Dell Latitude E6320, HP Probook 6360b, Lenovo TP T420i) ezek közül is a 13,3-asokat. A TP-ból ilyen nincs (az X220 venti gondjai miatt bizonytalan és az ára is pofátlanul magas lett), így maradt a 420i, mivel a lehető legolcsóbban szeretném megúszni. A minőség/külső alapján a TP lenne a nyerő, még akkor is, ha az csak i3-as. Akinek ilyen gépe van, mik a tapasztalatai? (Hűtés, 1600x900-as felbontású kép, akkuidő stb...) Ebben emlékeim szerint 6 cellás akku van, ez a kilógós verzió? A válaszokat köszönöm.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma #25824 üzenetére
nincs igazából extra recept. vagy nemtom, én ezeket futtatom le induláskor, meg éjszakára.
#!/bin/bash
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host0/link_power_management_policy
echo 10 > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save
for i in `find /sys -name autosuspend -exec echo {} \;` ; do echo "1" > $i ; do$
echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings
hdparm -B 10 /dev/sdb && hdparm -S 10 /dev/sdb
iwconfig wlan0 power timeout 500msez nagyjából az, amit a powertop is javasol. a wlan pl sokat számít, ha jól értem "idle associated" módban gyak semennyit nem fogyaszt (nemrég 5,4w bekapcsolt wifi és min fényerőn...). a másik ami fontos, hogy a köcsög wd lemez vagy 5 mp spindownt ismer, vagy 9999999 mp-t. normálisabb hdd-nél a hdparm-hoz lehet kisebb számokat is rakni.
-
stifi
senior tag
válasz
ArrayOfLilly #25825 üzenetére
Véleményem szerint a válaszok:
ennél a felhasználásnál tök mindegy. Egy 4 magos i7 talán még árthat is a melegedés miatt, de én inkább vennék a teljesítmény érdekében bármilyen notebookba SSD-t, mint nagyobb processzort - ez sokkal nagyobb teljesítménynövekedést fog hozni, mint a két processzor közötti különbség irodai felhasználásra.
hol érdemes? ha nem baj, hogy egy kicsit drágább és el tudsz vonatkoztatni az árgépen szereplő, múlttal és jövővel nem rendelkező olcsó cégektől, akkor olyan helyet válassz, ahol van üzlet, általában itt felveszik a telefont, be tudsz menni, meg tudod nézni, és fizetés után sem raknak fekete listára.
a digitalizáláshoz nem értek, valószínűleg külső kártya kell hozzá. egy T520 mindenféle porttal rendelkezik amire szükséged lehet, hogy rádugdosd.. viszont az 5.1-et szerintem a mai notebookok többsége tudja, legalábbis valószínűleg gond nélkül lehet a kimenő digitális audio jelet erősítőre vinni, és onnan már 5.1 vagy 7.1-ben használni, legrosszabb esetben display porton (és abból átalakítva HDMI-n) keresztül...
-
Kbali
nagyúr
válasz
ArrayOfLilly #25825 üzenetére
-
salieri.
őstag
válasz
Chaser #25831 üzenetére
Nekem van itthon T7400 as procim ,igy nem erdekel ,hogy T2600 van benne.
Na latod 1400 as a kijelzo..Ez pont eleg indok hogy olcsobb legyen
En pont emiatt veszem ezt meg mert 1600 as! nem a vga miatt ,mert jo nekem az X1300 is . Az a baj nem igazan varhato felemelkedes - Na meg mi van ha ebayrol ideer es rossz valami benne? Vagy supervisior vedett :? jobb azt eloben megnezni megtapogatni. -
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25829 üzenetére
Nem olyan nehéz az. A "tanácsadóm"
is beszerzett egész korrekt konfigot T7600-tal, v5250-nel, kijelző az 1400-es. Többi hw-t nem tudom, de úgy rémlik 3GB ram és nem is ilyen 80-100-as elgyötört hdd volt benne. 100k alatt meglett neki mindennel együtt. Nekem ráér, csak nem lesz mindig ilyen tré a huf.
Tim82: Az is. Régebbi játékokat azért lehet vele tolni. De nem számít a tudás, csak a legnagyobb legyen mindenből részemről...vagy ha nem akkor nyugodtan maradhat a mostani T60 is, nagy különbséget úgyse vennék észre az áron kívül
-
Chaser
legenda
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Sziasztok, ezt a hozzászólást a melyik notebookot vegyembe írtam, de egyrészt több szem többet lát, másrészt meg elsősorban TP-t keresek. (Másodsorban is.)
Szóval, segítsetek, ha tudtok:
notebookot keresek a férjemnek, Lenovo T széria kéne, az extrém fizikai terhelés miatt (sok és nagy macska melegszik rajta, belehány, kávé ráömlik, kisgyerek rálép, püföli, ,egész nap megy 24/7), eddig ez jól bírta, de egyszerűen képtelen vagyok áttekinteni a kínálatot. (Letöltöttem excelben, de ugye a felét kapni se lehet itthon, ár meg ugye ajánlott sincs benne tájékoztatásul.)
Szempontok: elsősorban irodai munkára használja, Office, Winwatt, néha minimális PS. Viszont ritkán cserél gépet, a jelenlegi 2007 óta volt jó neki - eddig, mert mostanra lassúnak érzi, ami jogos is (lehetne még javítani az érzetén, de sok okból ez most nem téma).
Szeretne hobbiból digitalizálni videokazettákat, és hangot, videót editálni, ezekhez esetleg külső hangkártyát csatlakoztatni. (De ezt 10 éve mondja...)
Kijelzőben a méret érdekli, minél nagyobb, a felbontás nem annyira, de 1600x900 körül, ha választani lehet. Min. 4 GB RAM-ot szeretne, más megkötés nincsen. Esetleg a HDD legyen inkább 7200rpm, mint 5400, de úgyis SSD-t szeretne, mert azt hallotta, hogy... csak én meg ismerem, igazából nem kell neki. (Barátom vett egy böhöm Thosiba Qosmiot használtan, féláron, és most hirtelen minden kéne, ami abban van, 2 vinyó, egyik SSD, 8 GB RAM, i7, etc..)
Van egy lélektani határ 350e ft körül, de szerintem 400-ig meg tudom győzni. Lehet használt is.
Kérdések: i5 vagy i7, érdekes ez, vagy csak ha van konkrét egyebekben megfelelő típus, akkor nézzek benchmarkot a konkrét CPU-król, vagy ennél a típusú felhasználásnál ez tökmindegy?
Irtó rég nem vettem gépet, azt sem tudom, kinél kezdjek el nézelődni, hol érdemes egyáltalán.
A video digitalizálása a másik homályos pont, fogalmam sincsen miket kell csatlakoztatni és hogy ahhoz milyen eszközre lesz szükségünk. Ne profi felhasználásra, csak a meglévő filmkészletünk (művészfilmek, nagy részét nem tudtam sajnos sehonnan letöleni évek alatt sem) megőrzésére irányul.
Hangot szeretne kivezetni 5+1-re, amikor ennek utánaolvastam, külső hangkártyával ez megoldható volt.
Szóval adjatok tanácsot, mert bár eddig nagyon ráért a kérdés, most hirtelen nagyon sürgős lett és le kéne tennem elé egy gépet, ehelyett pánikba estem a kínálattól. :-)
Köszi.
-
sghc_toma
senior tag
okes, BSD-s adatokat mindenkeppen irok meg a hetvegen.. meg amikor tudok ra idot szakitani, feldobok egy ubuntu-t, megnezem azzal is (eleg, ha a powertop-os tippeket beallitom, vagy van esetleg valami speci recepted thinkpadekhez?)
SBS-t (Smart Battery System) akartam irni, SMAPI sikerult
az Embedded Controlleren keresztul lehet lekerdezni mindenfele josagot, tobbek kozott az SBS-hez is az ad interfeszt, abbol ki lehet olvasni ezeket a dolgokat..
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25819 üzenetére
Azt akartam/akarok. 1600-os kijelzővel, lehetőleg v5250-nel, cpu az mind1. Ezért adtam el az egyik T60-at, meg valszeg adnám a másikat is. Most volt egy apróban, de vga csak 5200-es volt, cpu csak T2xxx, ahhoz képest meg sokallom a 100k-s árat. Azt hittem te vetted meg
Viszont most gondolkodóba estem, ha a T60p is hangoska lenne mint az első T60-am annak nem örülnék
Ami most van azzal semmi gond, igaz nem 1600-os a kijelző, de lehet érdemesebb lenne valahogy beszereznem egy olyat. Erősebb vga az nem érdekel, dxva-t úgyse tud, de ha már T60p jó lenne a legfullosabb verzió
N.GÁBOR: Nálam 2-3 fagyás volt csak eddig összesen..kopp-kopp.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Az Aida sajnos nálam tényleg megfagyasztj a gépet, de ez a Hwmonitor jó. A kérdésem az lenne, hogy esetleg tudtok olyan ingyenes progit, ami nem csak a hőmérsékleti értékeket írja, hanem a venti fordulatszámát is. (Sajnos a Hwmonitor ezt nem tudja)
Előre is köszi.
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma #25818 üzenetére
nem sokat tudunk az x220-ról, szóval gondolom közérdekű minden, amit érdemesnek tartasz elmondani róla. a bsd fogyasztás is érdekel. ha ubuntut próbálsz, akkor abból a 10.04 lenne nagyon hasznos, a többi vagy jól fogyaszt vagy nem.
mondjuk ha a szépség lenne a lényeges szempont gépválasztásnál, akkor a hápé topikban csapatnék. de megértem, nekem is így lett, hogy lett cipelős x meg otthoni gép (szerver...) x. aztán jött, hogy mi legyen ha mindketten nyomulnának, míg én távol vagyok...
ja, szerintem a bat0 nem smapi, de lehet hogy tévedek. annyit tudok hogy működött apt-get install tp_smapi nélkül.
-
sghc_toma
senior tag
"a vbox témában: ez az exploit-írós dolog és xp kicsit úgy hangzott, mint mikor valaki a pincében szexrabszolgát tart, és néha "megdolgozza feszítővasakkal meg hegesztőpisztollyal"."
lol"elég necces, mert az új xen privát felegünket én sem érem el valami vpn bohóckodás miatt, szóval lehet, hogy nekem is a vbox xp lesz a megváltás míg rá nem jövök."
tenyleg, van meg egy dolog, ami miatt kell a windows: a fajlszerverunket smbclient-tel latom, de mount-olni mar nem tudom.. fel eve nem sikerul rajonnom, hogy miert, pedig mar felturtam az egesz samba forrast.."az x200s-re vevő vagyok háromezeré'."
x200s marad, egyreszt nincs tul szep allapotban, masreszt meg szerintem az asztali gepet fogja kivaltani"cat /proc/acpi/battery/BAT0/state és present rate, vagy powertop (ebből már van 2.0 béta is)? mondjuk ötletem sincs, hogy ezek vajon vannak-e freebsd-n..."
nincsenek, de gondolom ezek is a SMAPI-bol olvassak ki az adatokat, arra meg van megoldas itt is.. ha belaktam a gepet, irok adatokat, de itt az energia-menedzsment kisse gyerekcipoben jar mas rendszerekhez kepest, nem lesznek olyan jo eredmenyek, mint linuxon..
ket unnep kozott lesz idom, ha erdekel, kiprobalhatom valami linux disztroval is.. -
Chaser
legenda
válasz
Chaser #25814 üzenetére
Inkább 7 és 9.5mm lesz az
A lényeg hogy mind2höz jó-e a keret?
szerk: salieri.: Akkor most megvehetted volna életed első ventiszabályzás terén is tökéletes T60-át, de lekéstél róla. Viszont lehet eladom a másikat is
szerk2: Én a 2. 14-es T60-at azzal a kikötéssel vettem hogy halk legyen és patent zsanérokkal. Srác elhozta, ok is volt minden. Mondjuk lestem nagyokat én is
-
stifi
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25813 üzenetére
akkor megvizsgálom a winest is, most powermanagerben az összes sémát passzívra tettem..
érdekes amúgy, hogy jéghideg levegőt fúj a gép, de nem zavar a hangja, így viszont hamarabb eljutunk a csapágyas ventillátor állapotáig, ha mindig pörögni fog...amúgy nekem amit beállítok a powermanagerben azt utána ugyanúgy módosítva megtalálom a w7 beállításai között is, szóval feltételezem szinkronban kell lennie bárhol állítgatok!
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25811 üzenetére
Szerencsére már rég nem kell használnom, de kb mind1ik használható volt.
Ilyen nálam mikor megy a venti. 3000rpm körül szokott lenni, hangja teljesen rendben van, ha 47-48 fok alatt van minden le is kapcsol. Tpfan nélkül, bios szabályzással. Aztán akkor indul újra mikor 60 fok közelébe kerül valami.szerk: Megrendeltem ezt a hdd keretet. Az csak utólag esett le hogy 2 hdd méret vn. 9 és 12mm ha jól tudom. Ebbe mind2 jó?
-
stifi
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25809 üzenetére
úúúúúúúúú tényleg köszi
nem voltam elég türelmes, hogy kikukázzam, eléggé el van dugva pedig egyértelmű..gyakorlatilag mindegy hogy itt vagy a powermanagerben állítgatok, a végeredmény mind a kettőre kihat? mert én a managert használom, kényelmesebb a szemnek mint a win átláthatatlan csillió opciós sémái...
szerk:
a kérdésemre a válasz: igen mindegy. -
-
Chaser
legenda
válasz
salieri. #25799 üzenetére
Egyáltalán nem normális
W7, x1300, T7600, és a hűtési mód eddig aktívan volt hálózat alatt, tehát aktív beállítás mellett is alacsonyak a hőfokok és sokáig passzív a gép.
Tessék..mindez passzívan. A 14-esem is ugyanilyen volt. Csak a legelsőnél volt gond a hőfokkal és az állandó venti járással. 2 T60 van most itthon, egyiken xp másikon 7, Szentesen bárki megnézheti személyesen is -
N.GÁBOR
aktív tag
Igen, elvileg itt lehet. Rámész egy sémára, pl a kiegyensúlyozottra. Ott van mellette kéken szedve, hogy séma beállításainak módosítása. Katt
Utána speciális energiaellátási beállítások módosítási az aksi telepet jelképező szimbólum alatt.Katt
A felugró ablakban megkeresed a processzor energiagazdálkodását, majd katt a jelre.
Utána a rendszer hűtési házirendje.
Itt pedig működés hálózatról: Aktív, passzív -
lapa
veterán
válasz
sghc_toma #25790 üzenetére
a vbox témában: ez az exploit-írós dolog és xp kicsit úgy hangzott, mint mikor valaki a pincében szexrabszolgát tart, és néha "megdolgozza feszítővasakkal meg hegesztőpisztollyal".
elég necces, mert az új xen privát felegünket én sem érem el valami vpn bohóckodás miatt, szóval lehet, hogy nekem is a vbox xp lesz a megváltás míg rá nem jövök.
az x200s-re vevő vagyok háromezeré'.
egyébként engem a linux alatt elérhető minimum érdekel, minden más végülis irreleváns. ha megírnád mire jutsz vele, az jó lenne viszonyításképp.
cat /proc/acpi/battery/BAT0/state és present rate, vagy powertop (ebből már van 2.0 béta is)? mondjuk ötletem sincs, hogy ezek vajon vannak-e freebsd-n...
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
HarryPotter #25794 üzenetére
Video drivernek az XP-s drivert használd. Nekem is win7 volt rajta, hibátlanul ment az xps driverrel, újabb nincs...
mod: ja, nekem x41(tablet) volt, x40-nél nem tudom biztosra, de egy próbát megér. -
N.GÁBOR
aktív tag
Ez az Aida64 tényleg problémás, meg is volt az első fagyása a T60-nak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Asus TUF Gaming F15 i5-11400H RTX 3050 16GB RAM 512GB SSD Hibátlan
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest