- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
N.GÁBOR #36331 üzenetére
Nem csak a Samsung gyárt SSD-ket, van még választék... (én egy 470-es OEMmel szívok, továbbra is random fagyasztja az X201-et, a nagy tárigényű melókat befejezem, azonnal megy bele vissza az intel, az legalább nem csak laboratóriumi körülmények között működőképes. AHCI driver cseréje se segített rajta. Mondjuk, az is igaz, hogy eddig az összes Samsung termékkel csak szivattam magam és nem rövid a lista, telefonok nincsennek is rajta)
Szerk.: a HDD-s használathoz tömegesen elfelejtik dokumentálni, hogy időnként illik neki küldeni egy defrag c: -b mókát - mert ugye, egy laptop mikor van 20 percet teljesen iddle, hogy magától lefusson a prefetch-optimalizálás a háttérben?
WWAN upgradeable: antenna, SIM-olvasó, visszajelző led
-
!Overdose!
őstag
-
-
Tim82
félisten
válasz
N.GÁBOR #35861 üzenetére
Párszor már boncolgattuk ezt a topikban. Ami a lényeg, hogy 11,15 cm magas (tehát normál, nem low profile), de 16,7 cm-nél nem hosszabb PCI-E kártyák férnek bele (a dokkoló User Manual-ja + saját méricskélés szerint is). A kártya hűtése sem lehet vastagabb kb. 2 cm-nél.
55 W-os TDP-s kategóriájú kártyánál nem bír el nagyobbat a dokkoló. Valamint a csak PCI-E x1 sávszél miatt észvesztő teljesítményre se számíts, a zajszint viszont nőni fog. Az X1400-nál persze jobb lesz.
-
Borote
addikt
válasz
N.GÁBOR #29463 üzenetére
De hogy számokkal is megnyugtassalak, ha napi 18 órát megy, és ne adj Isten 90W-ot is fogyasztana (ennél valószínűleg jóval kevesebbet, mert egyrészt nem megy folyamatosan maximális teljesítményen, másrészt egészen jó hatásfokuk van az adaptereknek), akkor 90*18*30=48600Wh villanydelejt enne meg, ez 50Ft/kWh-val számolva kevesebb, mint havi 2500Ft-nyi költséget jelentene.
-
dbius
veterán
válasz
N.GÁBOR #29463 üzenetére
Az előttem szólókkal egyetértve a hűtő lesz a ludas a fogyasztásban. Kérj kölcsön valakitől egy fogyasztásmérőt, azzal percek alatt kiderítheted mi mennyi áramot fogyaszt a lakásban.
(Ha debreceni - vagy környéki - vagy és jársz debrecenben, pár napra szívesen kölcsönadom a sajátomat)
-
Otisz
őstag
válasz
N.GÁBOR #26317 üzenetére
Én Intel x320-at használtam, előtte egy 64-es Kingstonom volt. Az Intel érezhetően gyorsabb, így ha teheted, olyat nézz.
-
Tim82
félisten
válasz
N.GÁBOR #26317 üzenetére
Én az OCZ-kről olvastam meglehetősen negatív tapasztalatokat. Szerintem Intel, Samsung vagy Kingston a felsorolt lehetőségek közül. Amúgy egy régebbi X25-M G2 Intel SSD-vel sem jársz rosszul, ha tudsz tökéletes állapotút szerezni. (Nekem még a TRIM-re képtelen G1-gyel is hasít a T60-am.)
-
balaaazs
senior tag
válasz
N.GÁBOR #26161 üzenetére
Szia Gábor,
Elgondolkodtató, találtam is egy helyről, plusz ki lehetne terjeszteni a garit egy évre plusz rányomnak egy wint, 90 körül megállna és thinkpad. Csak gondolkozom még, mert a mostanimhoz hasonló a teljesítménye, csak ez már halódik. Viszont ha ujat veszek lehet be kéne ruházni vmi jobbra. Nem tudom.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #26035 üzenetére
Kb ennyi a lényeg. Legújabb cpuz-t rakd fel, azzal látod a tényleges feszt, régebbiek nem ismerik a cpu-dat. Aztán már csak profilokat kell csinálni saját belátás szerint. Én performance on demandot használok kijelölve minden lehetséges órajelet, ezt hálózatról. Akuról meg szintén, csak kb 1.4Ghz-ig. Azért van 1-2 profil powersave-nek is.
lapa
öszönöm. Közben azért kikísérleteztem
Eszközkezelőben leválasztottam és ennyi. Mint asztalinál mikor hdd-t raktam menet közben p-ata v s-ata csatira, ott is így vettem le.
-
lapa
veterán
válasz
N.GÁBOR #26019 üzenetére
károsodni nem fog, lassabb sem lesz. addig szabad (és szokás) alulfeszelni, míg normálisan működik.
képzeld úgy, mintha a kocsin az alapjáratot vennéd vissza. addig kell visszatekerni, amíg még nem fullad le. annyi a különbség, hogy itt több alapjárat van, minden frekvenciához egy.
a lényeg, hogy ne tesztelés közben írd életed fő művét, mert a van mikor csak pár óra (esetleg nap) múlva "fullad le", azaz fagy meg. akkor az el nem mentett cuccokat nyilván bukod. az a célszerű, ha megtalálod a határt, és annál egy kicsivel (3-4 lépéssel) több feszt adsz neki.
szerintem azért olvasgass még konkrét leírásokat, mielőtt nekifogsz.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #26005 üzenetére
A gépedtől kérj elnézést
Nekem T42 volt az első gépem TP-ből, nagyon halk volt az igaz, meg az is hogy égette a lábamat...én rmclokot használok alulfeszre, perpill most minden 46 fok alatt van. Akuról is jól bírja, hiába 15" meg ips meg ati vga. 6 cellással 2-3 óra simán megvan nettel. Szimplán olvasgatás közben biztos több is.
Narancs: első körben arra tippelnék gpu vagy cpu túlmelegszik. Hőmérsékleteket kellene megnézni terhelés alatt.
-
Novics
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25943 üzenetére
Nem azt mondom, hogy hangos, inkább csak a kisördög, hogy lehetne hangtalan is. Persze akkor meg hallgathatnám a ciripelést.
Ha a T500-é jó a 15"-osba, akkor a T400-é gondolom jó a 14"-osba. Ugye? Teljesen kompatibilisek, vagy meg kell farigcsálni őket? Bár engem az is érdekelne, hogy csak a ventit cserélem ki egy csendesebb kivitelezésűre. Bocsi, de egy kicsit rákattantam a témára. Biztos túl sok a szabadidőm.
Nekem egy kicsit a billzetem is hangos. Napközben nem zavaró, de éjszaka, amikor a többiek alszanak, akkor zavar. Nem akarok balhét, hogy nem hagyom őket aludni.A fusimé sokkal csendesebb volt. Amúgy szeretem, tetszik, csak ennyi bánatom van.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25943 üzenetére
Meg azok kivételével akiknek olyan gépük van mint nekem
Bolondnak van szerencséje nem annak aki ért hozzá
Most Kméten vagyok, ha van erre valaki csekkolhatja a berendezést
Extra halkításra még mindig a T500 hűtést látom megoldásnak. Kompletten az egészet, az 3 hőcsöves, T60p-be már jól jöhet. Gappad vastagságon valszeg hackelni kell, de nem megoldhatatlan. -
lapa
veterán
válasz
N.GÁBOR #25897 üzenetére
ubuntu alatt hőmérőzés meg fan speed cucu:
sudo apt-get install lm-sensors
sudo sensors-detect# sensors-detect revision 5818 (2010-01-18 17:22:07 +0100)
# System: LENOVO 7469W71 (laptop)végig ENTER
sudo modprobe coretemp
sensorsacpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +41.0°C (crit = +127.0°C)
temp2: +39.0°C (crit = +104.0°C)thinkpad-isa-0000
Adapter: ISA adapter
fan1: 2361 RPM
temp1: +41.0°C
temp2: +45.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp3_input: Can't read
temp3: +0.0°C
temp4: +38.0°C
temp5: +33.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp6_input: Can't read
temp6: +0.0°C
temp7: +30.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp8_input: Can't read
temp8: +0.0°C
temp9: +40.0°C
temp10: +43.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp11_input: Can't read
temp11: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp12_input: Can't read
temp12: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp13_input: Can't read
temp13: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp14_input: Can't read
temp14: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp15_input: Can't read
temp15: +0.0°C
ERROR: Can't get value of subfeature temp16_input: Can't read
temp16: +0.0°Ccoretemp-isa-0000
Core 0: +36.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)coretemp-isa-0001
Core 1: +40.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C) -
-
stifi
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25813 üzenetére
akkor megvizsgálom a winest is, most powermanagerben az összes sémát passzívra tettem..
érdekes amúgy, hogy jéghideg levegőt fúj a gép, de nem zavar a hangja, így viszont hamarabb eljutunk a csapágyas ventillátor állapotáig, ha mindig pörögni fog...amúgy nekem amit beállítok a powermanagerben azt utána ugyanúgy módosítva megtalálom a w7 beállításai között is, szóval feltételezem szinkronban kell lennie bárhol állítgatok!
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25811 üzenetére
Szerencsére már rég nem kell használnom, de kb mind1ik használható volt.
Ilyen nálam mikor megy a venti. 3000rpm körül szokott lenni, hangja teljesen rendben van, ha 47-48 fok alatt van minden le is kapcsol. Tpfan nélkül, bios szabályzással. Aztán akkor indul újra mikor 60 fok közelébe kerül valami.szerk: Megrendeltem ezt a hdd keretet. Az csak utólag esett le hogy 2 hdd méret vn. 9 és 12mm ha jól tudom. Ebbe mind2 jó?
-
stifi
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25809 üzenetére
úúúúúúúúú tényleg köszi
nem voltam elég türelmes, hogy kikukázzam, eléggé el van dugva pedig egyértelmű..gyakorlatilag mindegy hogy itt vagy a powermanagerben állítgatok, a végeredmény mind a kettőre kihat? mert én a managert használom, kényelmesebb a szemnek mint a win átláthatatlan csillió opciós sémái...
szerk:
a kérdésemre a válasz: igen mindegy. -
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25795 üzenetére
Mivel nálam gond nélkül ment így biztos nem normális ha xp alatt jó volt. Gpu hőfok mennyi? A defektes szenzorosnál tekerte így a ventit a gép, xp/W7 alatt, de ott a gpu a félremérés miatt alapból 60+ fok volt.
szerk: Nálam perpill 51-51 fokosak a 7600-os magjai és passzívan megy a gép.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25770 üzenetére
bar nem engem kerdeztel, valaszolok en is
eppen forgatom ujra a teljes freebsd alaprendszeremet, mellette VirtualBox-ban XP-n Visual Studio-val fejlesztek, es nagyon kozel kell hajolnom, hogy barmit is halljakamugy nekem kb. mindig megy a venti, de annyira halk, hogy ejszaka, teljesen csendes szobaban sem hallani semmit a gepbol atlag felhasznalas kozben (SSD-vel, a HDD azert eleg hangos volt)
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25336 üzenetére
Powermanagerrel ne próbálkozz, az hülye
Nem tudom hogy sikerült összehozniuk, de kb mindent össze-vissza csinál ahogy épp gondolja. Hűtési metódus passzív, ez a legtöbb amit tehetsz. Nálam W7 alatt sincs semmi probléma. Powermanager sémákat nem használom, semmire nem való.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25068 üzenetére
Innen vetted a gépet? Ha igen és nem titok megoszthatnád kitől
Ha neked csak a hang számít akkor vehetsz kisebb 32GB-os ssd-t is. Elég jó árban vettem kettőt de inkább visszaküldtem, gyorsabb volt a mostani hdd. Az ssd-kben meg 9500 indítás volt és semmi nem érzékelte az üzemidőt/elhasználtságot, inkább visszaküldtem.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25068 üzenetére
14-esem is volt. Mai kommersz gépekhez képest annak is szép a képe a nagy felbontás miatt. Csak gyorsan fordul inverzbe döntéskor. Szerettem azt is, de mikor megláttam a 15-öst eldőlt minden
Amit én eladtam az is fullos volt, kb mint az új. Dokkolóval használom én is, de ha vinni kell inkább cipelem ezt. Igazából aku dob sokat a tömegén mert 9 cellás, azt meg optikát kivéve egész kellemes a tömege. Valószínűleg bírják még ezek addig mint egy új belépő gép és legalább jó érzés használni. Na meg sok mindent be lehet szerezni hozzájuk.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25066 üzenetére
Azok szidják csak a T60-at, akiknek lestrapált darab jutott a kezükbe
Nálam az etalon lett. T61p szép jó, de pl nálam már nem hozta azt a feelinget mint a T60. 15 v 14"-osod van? Ha 15-ös nem sok gép van aminek szebb a kijelzője mert ez IPS. Zsanér is attól függ mennyit hurcolták, de ha elgyengül is nem olyan nagy tétel cserélni ebayről, persze meg kell oldani házilag a szerelést.
szerk: SSD-t mindenképp érdemes, csak ne valami régebbi 32GB-osat, én befürödtem vele. Kingston 96GB-osom volt még benne, az pörgött ahogy elő van írva. De hdd-ból is ki lehet fogni jó darabot, Toshiba 7k2-sem van most. 1 tányéros gyors és halk. Apróról talán még foghatsz ki belőle.
-
Tim82
félisten
válasz
N.GÁBOR #24708 üzenetére
A T60 667 MHz-es FSB-s CPU-kat fogad (ezek a T2x00, T5x00 és T7200, T7400, T7600 CPU-k). Hogy van-e egyáltalán külön kapható L7xxx CPU, és azzal működik-e, azt nem tudom, de szerintem a kívánt energiatakarékosságot némi alulfeszeléssel is el tudod érni (szoftveresen: RMClock vagy NHC segítségével).
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #24133 üzenetére
Nekem előtte 1400x1050-es 14-es T60 volt, az se fárasztja a szemet. W7 alatt növeled a dpi méretet ha olyan alkalmazásokat használsz amiket natívan nézel. De pl böngészőnél olyan nagyítást használsz amilyet akarsz, oldalanként megjegyzi. Vagy excel táblákat is lehet nagyítani. 1024-es T42-m is volt, hát azt a kijelzőt nem szerettem, csak fórumra volt jó kb. Ez meg...
Sztem ha megveszed nem fogsz tőle megválni
Én csak azért vettem még egyet hogy legyen egy tartalék lapom és kijelzőm.
szerk: Megnéztem 1280x960-ban de natívan jeleníti meg, keret van körülötte, biztos catalystban állítani kell.
-
fcsaba89
csendes tag
válasz
N.GÁBOR #24122 üzenetére
Sajnos már ez is csak 'szülői pótlással' jön össze.
Lehet aksit cserélni benne, csak nem 1 perc alatt!! Lekell csavarozni az egész hátlapot és azután már ki is lehet. Tehát a művelet eltart mondjuk 15 percig. Továbbá ha cserélném pár év múlva esetleg, akkor meg bevinném ahol veszem az aksit és ott gondosan beletennék, mivel én nem vagyok egy 'bütyköljük meg magunk' típus. Ezért sem fájó pont h csak az egész hátlap lecsavarása után férek hozzá a belsőhöz.
sutszi:
T60-61 et azért nem szeretnék mivel 13-14"es gépet szeretnék és ha jól tudom az 15"ös illetve SB -es procit szeretnék a fogyasztás és az i-hd 3000 miatt
Hosszú távra tervezek (amennyire lehet) és ezek lennének, az igényeim.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #24039 üzenetére
"Lehet, hogy buta kérdés, de egy ilyen masina minimális terhelés mellett mint office, tud hangtalan lenni?"
Tapasztalatom szerint nem, de ez függhet attól is milyen szeriát fogsz ki.
Chaser: "Tp fannal belövöd passzívra net alatt 30-40 percig simán elmegy, de bios is úgy szabályozza jó darabig. Nálam perpill is áll a venti bios szabályzással. Cpu 45, gpu 47 fok."
Mondjuk azért kíváncsi volnék hosszú távon mennyire tesz jót ez a gépnek, a venti nem csak a borda alatt található komponenseket hűti, hanem átszellőzteti az egész belsejét.
i400: IBM Magyarország, én T500-hoz érdeklődtem, 12k körüli árat mondtak ha jól emlékszem.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #24044 üzenetére
Simán. Szombaton láttam is nála egyet, pöpec állapotban volt. Csak a hátsó szellőzőnél volt egy kis repedés, zsanérok kicst mozogtak de ennyi. Aku gyári fullos volt, gép is is korrekt. Akkor mást vettem, kicsit összeveszett velem az atm
Ezt most alkatrésznek vettem, az alaplap kell belőle, az enyémben x1300 van most, hadd legyen a legerősebb benne.
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #24039 üzenetére
Mit kell ehhez szólni? Bestbuy
Az enyém ha minden igaz már úton van.
Zooka: Ha lenovo oldalát épp nem éred el akkor leszedsz egy vga-hoz való desktop drivert és mobility modderrel meghackeled. Hardwer heawen-en szépen le van írva hogy kell.
Tp fannal belövöd passzívra net alatt 30-40 percig simán elmegy, de bios is úgy szabályozza jó darabig. Nálam perpill is áll a venti bios szabályzással. Cpu 45, gpu 47 fok. -
madd dogg
senior tag
válasz
N.GÁBOR #23104 üzenetére
ma néztem meg laptopszalonban az x120e-t, összehasonlítottam az Asus 1215B-vel. Csak a felépítést-külsőt néztem. Ég és föld, nagyon jól összerakott kis cucc a 120-as.
121vs125-nél azt vélem felfedezni, hogy nem nagyon árulnak 121-est, alig látok webshopot aki árulná. A 125-ös pedig elvileg karcsúbb design. Szerintem MO-n a 125-ös lesz a nagytestvér, míg a 121-est kivezetik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #21087 üzenetére
wine nevű alkalmazással azt mondják igen, én nem próbáltam, nekem annyira nem létszükség, bár az outlook azért hiányzik
akkuüzemidőben nekem az ubuntu 10.10-el jobbak a tapasztalataim mint win7-tel, de linux-nál ilyen téren sok minden függ az adott kernel verziótól, az újabbak alatt állítólag többet fogyasztanak a gépek
-
Wolfskin
őstag
válasz
N.GÁBOR #20542 üzenetére
de a forgatónyomaték* nem csak az erőkartól (a forgástengelytől mért távolság) függ, hanem az erő vektortól is, azaz a képernyő súlyától. a kettő szorzata az erőhatás. a 16:9 önmagában nehezebb, akkor lehet rövidebb erőkarral mégis nagyobb nyomatékot fejt ki a forgástengelyre (zsanérra)
*egy adott erőhatás adott középpontra való forgatóképességét megadó fizikai mennyiség. Jele M. A forgatónyomaték az F erő és az O középponttól az erő támadáspontjába (a képernyő súlypontja) mutató r vektor, az erőkar vektoriális szorzata. [link]
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
N.GÁBOR #20542 üzenetére
Ha pedig egy 2 méteres seprű nyelet a végén fogsz meg, és úgy próbálod meg kitartani, tuti, hogy nem fog menni addig, mintha ugyanezt a nyelet a "kétharmadánál" vagy a felénél fognád. Vagyis szerintem nagyobb "teher rakódik" az azonos átmérővel rendelkező 4:3mas gépek zsanérjaira, amit lapa fogalmazott meg nagyon szakmailag.
Igen, ez mind szép és jó, csak kiemeltem a mondatodban, hogy mi a téves. NEM ugyanakkora tömegű kijelzőt és fedlapot kell tartani.
Lehet, hogy a szélesvásznú modellek oldalsó kávája rövidebb 3-4 cm-el, így a felfüggesztéstől a támadáspontig kisebb a távolság. Ellenben egy szélesvásznú kijelző másfélszer nehezebb egy 4:3-as képarányú társánál, mondjuk egy T61 esetében.
Ha az erőkaros példát felrajzolnám - pusztán ebből kiindulni egyébként butaság - akkor így tenném:
Nem wide: m x d
Wide: 1.5m x (d-4)
Ebből számomra nyilvánvalóan látszik, hogy az alsó szorzat jóval nagyobb, így a hajlítási munka is nagyobb, annak ellenére, hogy az erőkar rövidebb.Mindettől függetlenül hiba lenne csak ebből kiindulni, ez egy eléggé gyenge példa volt szerintem.
-
[O]-[C]-[B]
tag
-
azbest
félisten
válasz
N.GÁBOR #20524 üzenetére
Talán más az anyaga, vagy a formája... a beszállítója. Mondjuk most hogy itt írtátok asszem nálam is megvan ez a holtjáték, de annyira nem zavarós szerencsére, mert ezen túl nagyon stabilan megtartja a kijelzőt.
szerk: persze teljesen jogos a panasz, igazán korrigálhatnának rajta ha évek óta ismert probléma.
-
lapa
veterán
válasz
N.GÁBOR #18679 üzenetére
csatlakozom a kijelzősznobok növekvő és lelkes csapatához: nincs is értelme kijelzőméretről beszélni, mert affs csak x20x-hez van. szerintem senkinek sem szabadna úgy nem-x20x gépet vennie, hogy nem látta.
a rend kedvéért: ugyanez a helyzet az ips paneles t42, t43, t60, (p) és az x220 esetén. meg a tabletekből is van ips verzió.
megnézel egy ilyet és rájössz, hogy itt bizony a parasztok szemébe fotonok juttatása folyik a szó mindenféle értelmáben (sic by valaki más).
-
lapa
veterán
válasz
N.GÁBOR #18672 üzenetére
a gyerkőc tévéje (volt). egyébként sokkal közelebb van a x200-hoz, mint a t61-hez:
t21:
Width: 304 mm (12.0 in)
Depth: 250 mm (9.8 in)
Height: 33.1 mm (1.3 in)x200:
295
210
20.7-35.3mm (4/6-cell battery)ahogy látható szélességre nincs nagy különbség. a képernyő kerete még hozzárak fél centi körül, szóval a képernyő összesen 1,5 centivel szélesebb talán.
szóval 14" messze nem egyenlő 14" wide (16:10)
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #18664 üzenetére
Mivel ez az egyetlen gepem, napi 8-10 ora nekem is megvan es nem erzem kenyelmetlennek, pedig nem hasznalok külsö monitort, volt eddig X41-em, T42-m, T61-em es összessegeben eddig ez a legjobb amit probaltam. Szerintem nezz meg egyet ha van ra lehetöseg, a nagyobb kijelzöt leszamitva nem igen tudok erveket a T400 mellett, ja, meg persze az ultrabay, az tenyleg jo dolog ha egyszerrre szeretnel hasznalni ssd-t es vinyot is.
-
-
mv
aktív tag
-
Gondwana
addikt
válasz
N.GÁBOR #2353 üzenetére
Ha csak ezért nem vetted meg, nyugodtan visszamehetsz a HDD-ért. Valószínűleg nem XP SP2 volt a CD-n, amit berakott, tehát alapból nem kezelte a 48bites LBA-t, amit régebbi Windózokban registry hegesztéssel kellett orvosolni (W2k, xp, xpsp1).
Vannak, akik egész oldalt is szenteltek a témának. -
Tim82
félisten
válasz
N.GÁBOR #2346 üzenetére
Szia!
Próbáltad már a particionálást, tehát XP telepítésnél mondjuk 40 GB-ot adsz meg rendszerpartíciónak, majd csak a telepítés után, a Lemezkezelőből particionálni a fennmaradó területet? Feltételezem, hogy a második partíciót is elsődleges fizikainak kell majd formáznod.
Most hirtelen ennyi jut eszembe, de este még utánanézek a témának. Lényeg az, hogy ilyen partíciós trükközéssel fel kell ismernie és ki kell tudnia használni mind a 160 GB-ot a T23-adnak. (Nem egy Pentium III-as és még csak nem is Tualatin-os notit láttam már Hardveraprón 160 GB-os vinyóval.)
Mod: hasznos link, ha tudsz angolul (és emlékeim szerint tudsz
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged