- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #27198 üzenetére
Na ja, akinek van mit leépítenie, úgy könnyű!
-
tototos
addikt
válasz
Gondwana #27196 üzenetére
Nálam nem fut. A gép maga működik mert crt+alt+del kombóra kidob a windows választó felületére, de ott ha rákattintok mondjuk hogy feladatkezelő akkor visszadob a böngészőre és ugyanúgy semmi, olyan mintha a windows asztalkezelője halna meg. Néha van is ilyen hiba. A többieknek intel vagy nvidia kari van a gépben?
-
^Clown
addikt
-
porcukor`
csendes tag
Sziasztok!
Már a második T61-emet nyúzom
, de az alábbi hiba az összesen 6-odik Win reinstall után is előjött:
Néha, (aktív) szörfözés közben a képernyő "úgy marad", bárhova kattintok vagy gépelek látszólag nem reagál, de valójában veszi az inputot. ALT+F4, suspend, Taskmanager nem segít. Az egyetlen megoldás: Ctrl-alt-del után switch userrel újra belépni.
Szerintem ablakkezelő fagyhat, ami ilyenkor újraindul.Thinkpad betegség? Ha igen fixálható valahogy? Elég idegesítő..
Mióta SSD-n vagyok, annyiban sikerült enyhíteni a dolgot, hogy már nincs annyi darálás, a fenti művelet gyorsabban megvan..
Próbáltam már:
- 2 különböző gépen
- Win7 32bit vs 64bit
- HDD vs SSD
- Különböző böngészők (Chrome, FF)
- SSD miatti (sata2 enabled) Bios upgrade -
törölt tag
Újdonság a Lenovo szervizekkel kapcsolatosan:
1. A miskolci Lenovo szerviz 2012.01.08. dátummal megszűnt létezni.
(milyen jó, hogy pont 9.-én mentem hozzájuk)
2. A központi szerviz 2012.02.01. dátummal megszűnik létezni, helyét a Smartservice veszi át a Prielle Kornélia u 4. alatt.
3. A Lenovo szervizeléssel kapcsolatos szabályzata szerint egyszerre csak egy alkatrészt cserélnek. Így az én 2 hibás alkatrészem 2 szervizeléssel oldható csak meg.
4. A Smartservice nem tud futárszolgálatos szervizelést biztosítani. -
Integra
titán
válasz
mitulabattyi #27185 üzenetére
azt hogy kell?
csak néha jön elő, de meglep.. nem kapcsolom ki a gépet, mindig csak lecsukom a fedelet, majd kinyitom. és néha ez fogad a login screen helyett.. -
Integra
titán
0192: system security - embedded security harware tamper detected...
was?!
néha ilyet csinál mikor felnyitom a laptopot.. -
azbest
félisten
válasz
kraftxld #27181 üzenetére
sőt, a t61 hálókártyáját alapból ismeri a win7
szerk, és tényleg első találat googleban rákeresve is ugyanaz amit lentebb írtamSzalaiG:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page? use quick path
gép típusszámát bepötyög (pl nekem 7661ch8), majd a ThinkVantage részen a SystemUpdate 4.01-et letöltöd -
SzalaiG
addikt
válasz
Napfénysüti #27174 üzenetére
Na jólkicsesztem magammal.
A T61 7665-höz hoonan tudok Win7 64 drivert leszedni, mert a lenovo oldal csak XP és Vista drivert akar adni. -
SzalaiG
addikt
válasz
Napfénysüti #27172 üzenetére
T400ba - T500ba melyik a legerősebb VGA?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fi:zi'k #27162 üzenetére
T400-am van 2,5 éve az egyetlen bajom vele hogy a zsanérjai engedtek így a fedélnél nyitott állapotban van holtjáték. De ha nem mozgatod folyamtosan a gépet akkor nem zavaró. Ezt leszámítva egyik említett problémával se találkoztam (világítás, billentyűzet minősége). Az eddigiek alapján bátran merem ajánlani ha erre van keret. Ha munkára kell gép akkor gondolom neked elég lenne a GMA4500MHD-s verzió.
Egy kérdés a többiekhez: X200-at mostanában kb milyen áron lehet szerezni? Páromnak lehet előbb-utóbb elgondolkoznék egy ilyenen ha az R61-ét sikerülne eladni. Mondjuk utóbbiért nem kérhetnék már valami nagy összeget.
-
soldi3r
veterán
válasz
mitulabattyi #27155 üzenetére
piszkosul lement néhány típusnak az ára
(#27163) buvartacsko, hát nem tudom, nálunk a T60-asokkal sokkal kevesebb gond volt, mint az T61-gyel (elrepedt a ház, foltosodott a kijelző)
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #27162 üzenetére
Volt nem egy IBM és Lenovo gépem is, a hanyatlás szvsz erős túlzás illetve egyáltalán nem megalapozott, mondjuk tény, hogy a T61 óta már nem az igazi a billentyűzet alátámasztása, de nem vészes és ezen lehet segíteni kétoldalas ragasztóval. Billentyűzetből meg eleve 3 különböző beszállító gyártott az IBM/Lenovo-nak, mindenkinek más jön be, Chicony-t kedvelik a legkevésbé, én az ALPS-ot részesítem előnyben, de az NMB se rossz. ThinkLight változó, de különösebben egyik gépemre se lehetett panaszom, egyedül a T42-esé nem az igazi valahogy, pedig az még IBM és talán az X200-é volt a legjobb, azok közül ami eddig nálam járt.
Az a T61 szvsz erősen túl van árazva, aprón ki lehet fogni szép példányokat 50-60k között.
"Akkor csak felhígították a márkát?"
Kiadtak a név alatt Edge még egyéb olcsóbb szériákat, de szerintem kár ezen agyalni, semmi köze a klasszikus T, X, W szériához.
szerk: T400-nál érdemes arra figyelni, hogy két verzió létezik, a megjelenés után pár hónappal kiadtak egy faceliftelt változatot aminél rendesen alá van támasztva a bill: régi, új
hogy pontosan milyen gyártási dátumtól készült a javított változat, már nem emlékszem
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
buvartacsko #27163 üzenetére
Akkor csak felhígították a márkát?
Írtam a hirdetőnek, majd kiderül.Tudom, hogy nem olcsó a T61, de adnak számlát. Így nem kell várni, hogy kifogjak egy jó ajánlatot.
Köszi!
-
nagyúr
válasz
audi100td #27160 üzenetére
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok járatos a TP-ek terén, de olyasmi rémlik, hogy az etalonnak számító T60-as széria után "hanyatlásnak" indultat a TP-ek.
Pl most gyorsba néztem T400 tesztet és panaszkodtak a bill.világításra, máshol a magára billre, stb.
Tehát ilyen dolgok érdekelnének.
Munkára kell a gép elsősorban.Alapvetően ezt a T61-et néztem ki, de 70E-ért elgondolkoznék a T400-ason.
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #27159 üzenetére
Pontosabban mire gondoltál? Csak mert a hardvert leszámítva szinte ugyanaz mind a kettő gép, az akksik is cserélhetőek, billentyűzet, stb. A hűtése állítólag halkabb a T400-nak, meg a "p"-s procik ugyebár kevesebbet esznek. T61-nél az Quadro-s modellekre érdemes odafigyelni, érintettek az nV féle hibába (kivéve 2008.06 utáni gépek).
-
nagyúr
válasz
mitulabattyi #27155 üzenetére
Hogy viszonyul a T61-hez?
Van hozzá nagyobb felbontású kijelző? -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #27151 üzenetére
Hát nem nagyon, de ha a 256-os árát le tudta vinni 90-100-ról 70-re arról hallottam volna már több helyen
mert gyakorlatilag a többi résztvevő ára olyan jelentősen nem mozgott, de a 256-os samu ára az elég tág határok közt változik.
audi100td: Ha 90-ről lement 70-re ahhoz jelentős javulás kellett, most meg a 70-ről visszamegy 100-110-re
de mondom, többi ilyen mértékben közel sem változott, ez az amit nem vágok hogy jön ki. Árgép. Pár napja ezt beütve mindenütt 70-72 volt. Most 70-115k.
Na de mind1, ez nem thinkpad téma -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #27145 üzenetére
Belépőnek mondtam a 100-ast, jó az
v100+ már nagyon jó, viszont az ára is, akkor már simán samu 470/830. Amúgy érdekes, 64-esek igencsak 30k bruttó környékén vannak, 256-os 470-es samu meg minden boltban 70-72k volt mostanában. Nemrég még 90k körül voltak. Most sok boltban megint 90-100k lett
Hogy mi folyik itt ssd árakkal már nem tudom követni.
Lakik valaki Szentes környékén x200-sel? annyit beszéltek róla már megnéznék egyet. Cserébe meg tudom mutatni Mo. egyik legjobb állapotban levő ips T60-át
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tönkre tud menni úgy a pöcök egér annak a 3 nyomógombja, hogy közben a billentyűk mennek T60-on?
Biosban nincsenek letiltva, de se Linux se Win alatt nem megy egyik sem. Volt némi szerelés nemrég, de mivel azonos szalagkábelen mennek a dolgok és nem is igen érintette a szerelés a billentyűzetet (fénycső elégette a műanyag keretét), kétlem h. ott lenne a gond.
A sima touchepad és alsó gombok mennek.
-
felvono
tag
Szerintetek ossze lehet hozni egy x60 tablet dc jackjet kabelestul egy ideapad z570es alaplapjaval? Nem arra vagyok kivancsi hogy passzol-e mivel tudom hogy nem. Hanem hogy barmilyen szetbarmolassal megoldhatnam-e hogy eletrekeltsem a gepet. Akksi halott. A teljes dc jack es a kabel az alaplapi csatlakozoval el lett tavolitva. Alkatresz listakban nem talalok, sot semmilyen fru nincs meg a service manualban sem. Nem is a potalkatresz lenne a lenyeg elso korben hanem hogy meg tudjam allapitani a geprol hogy mukodokepes-e vagy sem. Mielott ram szoltok, igen jartam az ideapad topicban. Minden segitseget elore is halasan koszonok!
-
Novics
senior tag
válasz
franc0 #27130 üzenetére
Először én is megijedtem, amikor megnéztem élőben 1-2 subnotit - de akkor már úgysem tehettem túl sokat, mert a T60-ast már eladtam.
Nekem is jó nagy kezem van - igaz nem lapát tenyérrel, hanem nőgyógyász ujjakkal
- azonban nincsen semmi gondom a gépeléssel. Elsőre is kényelmes volt, nem kellett megszokni. De ennél kisebbet már tuti nem vennék. Hétfőn láttam az egyik kolléganőm Dell minijét, és... elég kicsi. Igaz, a kolléganő is mini.
Nekem tökre bejön, hogy nincs tapipad.Chaser: Nálam megváltozott az avatarod, olyanra, mint felvonóé. De most már megint a régi vagy.
-
-
jochen
csendes tag
Sziasztok.T60 és Z61m Thinkpadem van.Szeretnék rajtuk tuningolni, a memóriabővitéssel kapcsolatban már kaptam hasznos infót, de SSD-bővités is lenne.Milyen tipusút javasoltok a két gépbe? 30GB elég lenne, mert minden fontos cucc külsőn van.
-
audi100td
nagyúr
-
cadeyrn
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #27110 üzenetére
Amit én láttam az egyforma volt. És jó T60-ba, T400/T500-ba is ha minden igaz.
lapa: Renesas3 vezérlő. Win alatt 100+MBps felett tud, sztem nincs olyan hdd ami túlszárnyalná.
Novics:?
franc0: SSD kihajtása ez nekem új
Max a boot idő rövidebb lesz 1-3 sec-kel erősebb cpu-val de kb ennyi.
-
komolyan mondom én meg azon töröm a fejem, hogy vegyek még egy x200s-t az x200t mellé vagy ne?
-
plus44
veterán
válasz
franc0 #27121 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kipörgeti-e végig (nyilván egyik sem teszi), hanem, elvégzi, amiért beleteszed a gépedbe. A gyorsulás miatt rakod bele, azt meg meg fogod érezni egy HDD után, és csak 2 esetben számolgatja az ember, hogy ha lenne egy i7-es procim, akkor lehet hogy 3 másodperccel gyorsabban bootolna be a gépem: 1: hülye, 2: tesztelő.
Na most ez alapján, nem érdekel, hogy i7-tel, gyorsabban jönne be a win7, mert hdd-ről ssd-re váltásnál sokkal gyorsabban megy minden, nekem ez a lényeg és legalább 8-10 óráig elfut a gépem. Szerintem ez bőven elég annak, aki mindennapi használatra veszi a gépet, és nem techgeek.
-
Novics
senior tag
válasz
franc0 #27111 üzenetére
Én az x200s-embe vagyok szerelmes.
A 12" pont elég nekem. Kevesebb semmiképpen nem kellene. Elég kényelmes a billentyűzete, a tapipad pedig nem hiányzik egyáltalán. Bár néha megsimogatom még a palmrestet.Én mondjuk a kijelzőjével is elégedett vagyok. Persze bizonyára sokkal szebb a egy affs képe, de nekem ez is elég arra, amire használom.
Chaser, mi ez az új design?
-
lapa
veterán
válasz
franc0 #27111 üzenetére
mondod ezt úgy, hogy még nem láttad az affs képernyőt. akkor lesz majd tada.wav.
más: kipróbáltam most egy eredeti ake márkájú usb3 expresscardot egy "usb 3.0 sata cable" típusú adapterrel meg egy 7200-es hita notivinyóval. olvasás 27mb/s, írás valami 18. szóval ezt majd legközelebb. win alatt nem próbáltam.
-
franc0
őstag
Azt kell mondjam, már értem miért rajonganak itt sokan az X szériáért
Eddig használtam a következőket: T60 14", T61 14" 4:3, T61 14" wide, T400, T400s, T410.
Ez az X200 messze túltesz mindenen, imádom -
buca84
őstag
Van egy X40es gépem.
Nem volt hangja, csak nagyon halkan szólt.Még fülhallgatóval is alig lehetett hallani.
Azt hittem eddig, hogy a hangszóró volt a gond. Nemrég szereztem be egyet, de az újjal is ugyan ez van.
Alaplapi gondja lehet? Szoftveresen (crunchnang) nem nagyon tudom mit kellene állítani. Ami van a panelen, illetve terminálban az alsamixer amit néztem.
Szerintetek mi lehet a gondja? -
warez01
csendes tag
Sziasztok!
A T42p- notebook tudja kezelni az ecc ramokat? És kompatibilis más fajta rammal?
köszi. -
rii
nagyúr
válasz
mitulabattyi #27100 üzenetére
zsíros
megyek is kábelt guberálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- MSI Katana GF66 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest