Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bads1
aktív tag
Samsung 830 sorozat pl pont ilyen, és teljesítményben is alázós ahogy nézem, meg olcsóbb is mint az Intel azonos méretben.
-
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
Én nem riogattam a népet. Pont, hogy visszakérdeztem a riogatásra. De mindegy.
Akinek T61-e van, és lehetőleg WSXGA+-os a kijelzője, azoktól kérdezném:
1. A függőleges betekintési szög elég borzalmas?.Főleg alulról nézve, ha kicsit jobban hátrahajtom a kijelzőt.
2. A kijelző panel gyártási éve érdekelne.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Sensei
aktív tag
"jelenleg most ez a best buy t420s modell, az si-ből az s jelenti a slim-et (1,7 kg 24mm vékony)..."
Az 1,67-1,7kg az alapmodellre vonatkozik, ami szerintem nem is létezik . Az enyém ~20 gramm híján 2kg (igaz nem patikai mérlegen mértem , de kb. ennyi), azonban ez mit sem változtat a lényegen, ár/érték arányban nagyon jó gép.
Az "i" jelölés valóban csak a gyengébb CPU-ra utal, egyébként minden másban sima "s".
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
Sensei
aktív tag
Valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy a megadott súly az alapmodellre vonatkozik, de valószínű a te verziód fedi a valóságot.
Nem fogsz benne csalódni, főleg ssd-vel nem.
A masszívságáról pedig annyit, hogy maga a gép erős, merev, nem igazán lehet hajlítgatni, a kijelző viszont a vékonysága miatt sérülékenyebb, gyengébb lett, ezt azért már lehet hajtogatni, de hát valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
franc0
őstag
Nem azt vettem.
Nem a doboz volt felnyitva, hanem a fólia amibe a gépet rakják.
A szubjektív elemekből nem indulnék ki. A lényeg hogy a gép sérült, a kijelző kávája a bal zsanér mellett eláll fél centire. Ennek hatására a műanyag fólia (amin a Lenovo és a T400s felirat van) elkezdett feljönni és ocsmány.
Az "örüljek neki hogy ennyiért megkaptam" kifejezést a jog nem ismeri.
Senki sehol nem írta le, hogy ez nem egy érintetlen, tökéletes gyári gép. Ergo nem azt kaptam amiért fizettem, ez tény.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
MrSealRD
veterán
-
franc0
őstag
"nincs olyan fogalom, hogy bontott gép, csak olyan, hogy új meg használt. attól hogy ez bontott volt, még lehet új, szóval én ezt a vonalat nem erőltetném"
Így visszaolvasva erre még reagálnék.
A gép egyértelműen refurb (bontott fólia, hiányzó Win matrica a palmresten, hiányos matrica a dobozon, SSD nem a gyári, Type eltér a gép alján és a számlán). Erről sehol sem tájékoztattak, ergo jogosan érezhetem magam átverve.
De főleg: a webshopban és a számlán Type 2808CTO van, a gép alján pedig 2808CYG. Szerintem egyértelmű hogy nem azt kaptam amit kértem, ergo jogos igény a pénzvisszafizetés.
Vagy rosszul látom?ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Chaser
legenda
Tp fan kicsit felülírja a bios beállításokat, én már nem is rakom fel emiatt. Későbbre veszi úgy vettem észre a venti bekapcsolási idejét. Bár néha bios is megvárja míg cpu 60 fok lesz és csak akkor kapcsol be. Néha meg úgy látom mintha gpu-t figyelné. Nem tudtam még kiigazodni rajta. Ez T60-nál van, többi mókásságát nem ismerem. Az biztos hogy forrónak semmit se enged, mert akkor pörgeti addig a ventit amíg minden nem megy 48 fok alá.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spyduck
nagyúr
Ezt a funkciót a tpfc tudja?
Bios frissítést próbáltál már? HP-nál is általában két fajta bios van. Az egyik a jobb hűtés a másik pedig kevesebb zaj miatt. Lenov-nál ennyire még nem mentem bele a témába....
Az a helyzet, h eddig a T60 tetszett a legjobban a Thinkpadok közül, majd az X200s-t fogom nyüstölni legközelebb, hátha megváltozik a véleményem -
spyduck
nagyúr
stifi: Leszedtem én is azt a hülye progit, most már hűt rendesen.
szerk: összességében még is csak kezedk megbarátkozni a géppel
szerk2: konkrétan nem tudom, h akkor miről beszéltek az ipon tesztben Amióta leszedtem a tpcf progit hűvös a gép és 40 fokos a CPU.....
Lehet ők is azt használták?[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Nekem az UltraNav opcióban (ami Fn+F8-cal jön elő), külön checkbox van a két eszközre, de olyan opcióm nincs, hogy egyik sem. Külön-külön tudom kapcsolni, ill. mindkettőt, de olyat, hogy mindkettőt le, olyat nem tudok.
Érdekes amúgy, mert az előző beszerzéses szériában az ujjlenyomat olvasó nem külön progival működik, hanem a ThinkVantage beállítással, nálam meg valami UPEK driver van. -
conan17
csendes tag
"Természetesen" már nincs, lakáscsere történt.
Igen a billentyűzet szlovák, de van készenlétben UK is, ugyanis egy T400 már van a lányomnál, abba terveztem a T400s WWAN kártyáját is átteni, de mivel gyorsan szabadult meg tőle az első tulajdonosa, lecsaptam rá. És ha ki van véve a HDD, akkor Linux live DVD-vel megyen szépen - én is mint sokan mások, híve vagyok az Ubuntu_10.04 LTS-nek.
Pozsonyban ahogy néztem a neten, kb. 10 szerviz van, ahol teoretikusan beadható és mivel még van rá gari, ezért gondoltam úgy megoldani.Nagy kár, hogy 1,8 inch HDD-t gondoltak ki bele annak idején.
Majd megírom mire jutottam és milyen volt a hozzáálásuk.
Köszönöm a gyors választ. -
Fifi
őstag
... szóval nagy valószínűséggel refurbished
Köszönöm, így biztos nem e mellett döntök.
ragaszkodsz a t410s-hez?
Nem, de linux-ot használok és ott nincs optimus támogatás. Nem játszom, így nekem jó a 1080p-s filmet külső 24"-es monitoron megjelenítő intel vga is. Azt nem tudom, hogy az NVIDA BIOS-ban kikapcsolható-e teljesen, úgy, hogy áramot sem fogyaszt, mert akkor "elfér a gépben". A t420si-ből hiányzik nekem az eSATA, illetve az ExpressCard. Barátibb számomra a 16:10 képarány és a kisebb DPI. Az elől lévő fix 6 cellás aksi is kötöttség.
Méretben és súlyban közel azonos a két gép.
Árban a linkelt gép viszont verhetetlen!
Kérdés az, hogy hosszú távon mi jobb: az "olcsón" megszerzett gép vagy a felhozott negatívumok elviselése.
Ha nem akarok a portok terén kompromisszumot, akkor meg a t420 árban még mindig olcsóbb a t410s-nél, viszont vastagabb és nehezebb is. -
nagyúr
-
lapa
veterán
azokat kéne csak lelőni, amik ébresztgetik a cpu-t (azaz cpu szerint csökkenőben sorrendezve a task managert néha felugrálnak a lista tetejére).
a 11-14w jó, de önmagában nem sokat mond. azért lényeges a minimum elérhető, mert azt össze lehet hasonlítani.
természetesen örök hála, bár ez inkább a leendő és jelenlegi tulajoknak adhat támpontot, nekem inkább csak érdekesség.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Igen, elvileg itt lehet. Rámész egy sémára, pl a kiegyensúlyozottra. Ott van mellette kéken szedve, hogy séma beállításainak módosítása. Katt
Utána speciális energiaellátási beállítások módosítási az aksi telepet jelképező szimbólum alatt.Katt
A felugró ablakban megkeresed a processzor energiagazdálkodását, majd katt a jelre.
Utána a rendszer hűtési házirendje.
Itt pedig működés hálózatról: Aktív, passzívMay the force be with you!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat, hely szempontjából én is ilyen USAnotebook, Ipon, stb-ben gondolkodtam és most nagyon megnyugtattatok, tulajdonképpen jókat nézek, én is a T520-asokat néztem ki. SSD ráér utólag is, i7-ről ezt gondoltam, akkor a gatyánk se megy rá. Szuper, köszönöm szépen.
http://www.arrayoflilly.com
-
nagyúr
-
Tim82
félisten
Nem lesz jó a caddy a T420s-edhez.
!Overdose!: én 12k-ért vettem ebay.uk-ról az Advanced Dock-ot, itthon Hardveraprón viszont 30-40-ért is szoktam látni és ahogy nézem, egy idő el is kelnek. Szerintem 20-25k-val jó áron kínálnád.
Szerk.: kiegészítve linkkel is.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
!Overdose!
őstag
Nem jó hozzá Ez Ultrabay Slim, neked pedig Serial Ultrabay Slim kell. Nem tudom megmondani, hogy gyári-e. Az biztos, hogy ez is kék ledes, mint az utángyártottak, de van rajta FRU is.
Tim82: Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Fifi
őstag
Hali!
Igen, ezt az oldalt találtam meg én is:
Parts Detail fül -> Common service parts - ThinkPad T400s, T410s and T410siTehát ez nem konkrétan az én gépem, hanem a termékcsaládé. Régebben volt olyan, hogy a serial number alapján meg lehetett nézni, hogy a konkrét gépbe mit pakoltak.
Például ez az x201-em.[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Igen, ez megvan, de én elégedetlen vagyok és olyat szeretnék, mint amit postoltam: konkrét alkatrész FRU-val, szervizelhetőséggel stb, de amint látom ez az oldalátszervezés áldozatává vált.Bekapcsoltam, nagyon tetszik, sőt még a képernyőt tapicskolni is lehet ...
Akkumulátor Panasonic 1 ciklussal.Ez az első használt gépem, mit nézzek meg rajta?
Serial egyeztetés, garancia ellenőrzése, aksi állapota megvolt.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Kösz.
Bár nem tudom lehet e hozzá köze, de kicsit nagyobb szögbe akartam nyitni a kijelzőt, és akkor volt a kikapcs. Szerintem már hülyeséget is belegondolok.
Amúgy párszor már eljátszotta, hogy minden jel nélkül kikapcsolt. Aztán néztem, hogy mi van . 2 hónap alatt kb 4-5 ször csinálta meg összesen. De aztán végül csak elindult.
----
Szétszedtem és megnéztem, de nagyon minimális por volt a ventilátoron és a lamellák sem voltak nagyon porosak. Csatlakozó szétcsúszás sem történt. Úgy néz ki szimplán csak megdöglött a hűtő.
Ideges meg azért vagyok mert mindezt úgy jelezte, hogy két rövid síp aztán "fan error". (Ugyanez csak hibakód nélkül az MB fail)
-----Nem tud valaki ilyen ventilátort olcsón?
Nem kell csilli-villi új legyen de azért ne legyen lehasználva sem.
15" és 14"-es ventilátora megegyezik?[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Én kb 11-16 USD tartományban keresem a leendő légkavaró berendezést...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest