Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
normalis teljesen a proci hofok ,nekem hideg szobaban is 60-70 kozott mozog a gpu homerseklete mind X1300 mind X1400 karinal ,mert ugye a fan control mindig a legmagasabb homersekletu eszkozt irja ki a kis negyzetben
-
Chaser
legenda
válasz
N.GÁBOR #25795 üzenetére
Mivel nálam gond nélkül ment így biztos nem normális ha xp alatt jó volt. Gpu hőfok mennyi? A defektes szenzorosnál tekerte így a ventit a gép, xp/W7 alatt, de ott a gpu a félremérés miatt alapból 60+ fok volt.
szerk: Nálam perpill 51-51 fokosak a 7600-os magjai és passzívan megy a gép.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Nah, hiába állítottam át és várok terhelés nélkül, a hőfokok magonként nem mennek olyan 54-55 alá, miközben a venti 3200-3400 körül teker egyfolytában. Emiatt nem is vált passzívra. Ez normális, vagy gond van a masinával? (Minden érték az Aida szerint mért)
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #25775 üzenetére
erre valaki: [link] ?
-
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma #25790 üzenetére
valamelyik teszt azt írja, hogy még 50%-os fényerő és folyamatos wi-fi használat mellett is kevesebbet eszik, mint az x200s nyugalmi (!) állapotban. erre szoktam mondani, hogy ha csak a fele igaz, már az is bőven jó.
Shadowfax:
thx, nem véletlenül írtam, ilyen hülye vagyok!
de már akartam is értetlenkedni, hogy az eladó miért nem adja meg,
hiszen anélkül sosem veszünk gépet, hogy előzőleg le tudnánk informálni... -
sghc_toma
senior tag
nekem viszonylag sokszor kell vboxot hasznalnom; bsd-t hasznalok, az kenyelmes, arra vagyok berendezkedve, de fejleszteshez, exploit-irashoz sokszor kell a windows..
egy par szo az x220 vedelmeben: nem sokat hasznaltam meg, de egy USB-s vinyorol futtatott freebsd installerrel neztem fogyasztast.. a "gyari" beallitasokkal kb ugyanannyit evett, mint a rendesen bekonfolt x200s-em.. a 7200RPM-es vinyoja iszonyat hangos, ezert a venti zajkibocsatasat nem tudtam megitelni.. hetvegen rakok bele ssd-t, es hallgatozom
a felbontastol feltem, de igy is kifer ra kb. 45 sornyi forraskod, most viszonylag keves hasznalat utan azt mondom ez eleg, eddig nem bantam meg a dolgot..
azt mondjuk sajnalom, hogy nem lehet hozza touchpad nelkuli palmrestet venni.. -
Shadowfax
addikt
válasz
EdgarPE #25779 üzenetére
bwoay szerintem véletlenül írta a szériaszámot, ő a típusszámra gondolt. (type) Ide beírod (első négy számjegy), s kidobja, mely országban érvényes a gari.
Tesóm itthon vett, de angliai eredetű R400-át nem voltak hajlandók szervizelni számla nélkül. De aztán megoldódott.
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Chaser #25783 üzenetére
Nah, ugyanezt tapasztaltam mikor megjött a gép xp alatt. Neteztem és cisnáltam mindent, a szám meg tátva maradt, hogy bakker, ez ugyanúgy képes passzívra mint a T23.
Mióta win7 van rajt, állandóan tekeri, esélytelen a passzív.
A konfig: (ha nem az alján lévő számokra gondoltál)
-14-es kijelző 1400x1050-es felbontással
-T2500-ös CPU
-Ati x1400
-2 giga mem
- 80 gb hitachi hdd (egyébként ez sem egy halk darab) -
N.GÁBOR
aktív tag
Egy nagyon hülye kérdés. TP fancotrollal azt is betudo állítani, hogy az egyes fokozatoknál mennyi legyen a venti fordulatszáma? Szerettem volna a korábbi masinámhoz hasonlóan passzív üzemelésüt, de úgy néz ki azért nem fog menni a T60-nál win 7 alatt. Sebaj, kezdem megszokni, nah meg ha a fordulatszám ésszerű csökentésével halklna kicsit az még jó lenne
Persze azt nem akarom kockáztatni, hogy bármi is károsodjon.
-
Ringman
félisten
válasz
EdgarPE #25774 üzenetére
szerintem e-mail-ben kérj állásfoglalást az ibm magyarországtól
itt van a garanciáról még egy tájékoztató
-
Chaser
legenda
Te vetted meg a t60p-t?
szerk: salieri.-nek szólt
-
lapa
veterán
válasz
sghc_toma #25772 üzenetére
azért a vbox (vagy az xp?) megküldi a cpu-t, nem is szeretem folyamatosan járatni. persze nem a hang, csak a pszichológia miatt. végtére is több tizedwattról beszélünk.
normál esetben (mondjuk flash nélküli internet, office, terminál, ilyesmi) esetén gyakorlatilag néma felhasználás távolságból. akkor is, ha éjszakai munkánál már kusshoz van szokva a füled.
ha közvetlen a rácshoz rakom a kezem, akkor érzem hogy jön a levegő. ha ráhajolok a fülemmel a rácsra, akkor is inkább az áram ciripelését hallom, de mellette a ventit is. de majd este tartós kussban megpróbálom lefilmezni.
@Fifi: nekem tényleg nem kéne az x220, az én lényeges szempontjaimból visszalépés. displayportot nem használom, csatlakozók összevissza minden oldalon, felbontás, matt, fogyasztás, esetleg venti bug, msata vs wwan, 7 milis hdd... a másik oldalon egy erősebb cpu meg egy erősebb gpu van, egyikre sincs igényem. pláne ha tényleg megy a 720p 4500mhd-n, de ez nem mérvadó. az x201s nagyjából ugyanezek miatt esik ki.
a displayport helyett van egy normális érpáranként árnyékolt kácsa kábelem, ami azon nem megy át azt egyrészt nem töltöm le egyébként se mert annyit nem ér, másrészt a tévé se tudja, harmadrészt csak küzdelem volt a driverrel. anno a t61-ről hdmi-vel etettem a tévét, de nemhogy a kábel árát, még csak azt az időt se érte meg a projekt mire ki- behúzkodtam a d-sub helyett a kábelcsatornában. mivel kiterjesztett asztalként ment (linuxon), folyton összezavarodott ha lecsuktam a fedelet meg ilyenek.
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, egy x40-est használok win 7 pro-val. Új a rendszer, két napja telepítettem. De két probléma azért máris akad:
- Kék halál (eddig egyszer) ezzel az üzenettel: Driver IRQ Not Less Or Equal.
- a Devide Manager az "other devices" alatt a "video controller"-re hibát jelez, konkrétan nem talált hozzá drivert. Sajnos én se találok, pedig felraktam a Thinkvantage toolboxot is, de aszerint minden ok.Tudtok ezekre valamit?
Köszönöm előre is,
-
sghc_toma
senior tag
válasz
N.GÁBOR #25770 üzenetére
bar nem engem kerdeztel, valaszolok en is
eppen forgatom ujra a teljes freebsd alaprendszeremet, mellette VirtualBox-ban XP-n Visual Studio-val fejlesztek, es nagyon kozel kell hajolnom, hogy barmit is halljakamugy nekem kb. mindig megy a venti, de annyira halk, hogy ejszaka, teljesen csendes szobaban sem hallani semmit a gepbol atlag felhasznalas kozben (SSD-vel, a HDD azert eleg hangos volt)
-
Fifi
őstag
Lehet, hogy elgondolkodom az x220 + ExpressCard slotban lévő hidden eSATA kártya kombináción és nagy részt a DELL U2410 összekötve használnám.
Nem is tudtam, hogy Neked is van x220, azt hittem csak az x200s a "thinkpad".
Mi a type numbere annak, amit használsz? Mi a tapasztalatod vele? Linux alól működik minden rendesen?
Lehet, nincs is x220-ad csak ezen hozzászólásod értelmeztem félreMás:
Gondwana jóvoltából rátaláltam erre a t410s-re. Igaz nem új, de talán kiállított darabként teljesen újszerű. RAM, WWAN upgrade és HDD az ultrabay-be után szerintem egész korrekt darab lenne.
Ehhez kellene még segítő válasz:
1. Milyen Kingston RAM-mal jár az ember jobban, ha 8GB-ra bővítem: 2x4GB 1066MHz CL7 vagy 2x4GB 1333MHz CL9 ?
2. Ebben a gépben MultiTouch kijelző van, ami nem hiányzik nekem sőt a thinkwiki -n azt írják, hogy linuxhoz nem ajánlott, de nem írják miért. Milyen hátránnyal jár ez a kijelző főleg linux esetén? -
válasz
noorbertt #25757 üzenetére
Ez nálam is tervbe volt/van véve. De egyenlőre skippeltem a dolgot. Néztem már sok helyen. Ami biztos, hogy ha "olcsón" akarod megúszni, nem hazai boltban veszed meg. Kb 120-150$ árral láttam elsőre, normálisnak tűnő forrás és normális termék összetételt. A nagy gond az árfolyammal van.
-
inch
csendes tag
válasz
joey04 #25745 üzenetére
Én másodszori nekifutásra lőttem olyan átalakítót, amin keresztülnyargalt a hang is.
[ő volt az] -
Gempas 70
aktív tag
Hali ! van még itt valaki ezen a késői órán?
-
Tim82
félisten
válasz
noorbertt #25754 üzenetére
DDR2-667 vagy DDR2-800 RAM-ot (utóbbi visszavett órajellel, a 667-es sebességén fog futni, de nem lesz vele gond). Magyarországon kb. beszerezhetetlen a 2x4 GB, úgyhogy eBay-ről próbálkoznék a helyedben. Kingston, Hynix, Elpida, Samsung RAM-okkal nem lőhetsz mellé, elvileg Kingmaxszal sem. (Nekem volt rossz tapasztalatom Thinkpad-ben Kingmax DDR2 RAM-mal, de az valószínűleg egyedi eset volt.)
Dual channelhez ajánlott párban venni, vagy legalábbis közel azonos tulajdonságokkal/időzítéssel bíró RAM modulokat beszerezni.
A Hardveraprón 4-5k-ért meghirdeted a 2x1 GB RAM-odat és valószínűleg annyiért el is viszik. Olcsóbban hirdeted -> hamarabb és nagyobb eséllyel kel el.
-
noorbertt
őstag
Laposomba szeretnék 2x4GB RAM-ot.
Milyen RAMot érdemes venni (Semennyire sem értek hozzá)? Hol és kb mennyiért tudok beszerezni?
Mindenképpen muszáj egyszerre megvenni a 2darab RAM-ot? Vagy ezeknek fontos az összhang és csak párban érdemes venni?windows7-ben alapból van swap? Ha van azt hogy kapcsolhatom ki?
Gépem: T61p : 6458-A86.
T7300(2GHz), 2GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1920x1200 LCD, 256MB nVIDIA Quadro FX 570M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn(n-disabled), Bluetooth, Modem, 1Gb Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 9c Li-IonA gyári 2GB RAM-ot eltudom itt adni? Ha igen mit írjak róla pontosan és mi a reális ára?
thx
-
lapa
veterán
válasz
spyduck #25743 üzenetére
gondolom nem én vagyok megfelelő ember, de mivel nem tudom mi a cél megemlítem, hogy több, eléggé különböző ips és rokon kijelző van.
külön kategória a t60 4:3-os ips, a tabletek nem-annyira mattított cerkás-tapis affs és ips kijelzői, meg az x220-as töpörödött (tán az egyetlen ledes?) ips-e.
nem hivatalosban van még az x200-201 vonal mattított vagy anélküli affs-e (ami ahogy olvastam a hp nc2400-ba is pont jó, komoly gép). Gondwana még említett valami pva paneles varázslatot is, és valószínűleg fejből tudja az összes fent felsorolt cucc szalagkábel-lábkiosztását is.
-
Novics
senior tag
Van rá mód, hogy a t60-as hűtőjének fokozatonkénti sebességét beszabályozzuk? Az egyes fokozaton is majd' 3000-en pörög. Nem lehetne ezt lecsökkenteni mondjuk 2000-re? Bár nem tudom, hogy az elég lenne e neki, illetve azt, hogy nyernék e ezzel pár decibelt, vagy sem. Sőt még azt sem tudom, hogy mennyire ostoba maga a felvetés.
-
joey04
titán
Sziasztok!
DisplayPort kérdésem lenne: Adott egy T420si gépezet, aminek a képét hanggal együtt kéne kiküldeni egy Samsung Full HD TV-re. Most ehhez elvileg kell DP to HDMI átalakító, és akkor HDMI kábellel szépen átmegy a kép és a hang is. Csakhogy a Lenovo fórumon is olvastuk, hogy sokaknak a hang nem működik, csak ha egy másik átalakítót vettek. Van-e itt valakinek ilyen tapasztalata, melyik az az átalakító, amivel tuti átmegy a hang is? Vagy esetleg elég szimpla DisplayPort - HDMI kábel is? Kipróbálni nem tudom, mert a gép csak tervezve van, és nem is magamnak lenne. Ha hülye a kérdés akkor sorry, de amatőr vagyok a témában.
-
spyduck
nagyúr
Hellooo!
Aki IPS kijlezős gépen dolgozik keressen már meg privátban. Köszönöm
-
EdgarPE
csendes tag
Sziasztok!
Most hozatnék be egy ismerőssel az USA-ból egy Thinkpad T420s gépet. Hogy tudom előre kideríteni, hogy lesz-e rá itthon garancia?
A topic nyitó hozzászólást elolvastam (hálás köszönet az infóért!), de ott csak meglévő notira írnak mindent.
Elképesztő amúgy, hogy fele áron van ott a Thinkpad.
-
stifi
senior tag
válasz
TayRol #25733 üzenetére
a rejtett partíciót?
persze hogy töröltem mert a gyári hdd-n megvan és azt elraktam, nekem kell a hely
a kingston ssd-khez adott programot használtam, sajna nem tudom a nevét.. ha kell holnap megnézem neked, bootolható cucc és tükrözéskor még meg is tudod mondani neki, hogy az új partíciók mekkorák legyenek, nem ragaszkodik a program sem az eredeti merevlemez méretéhez sem az arányokhoz... -
tototos
addikt
válasz
TayRol #25711 üzenetére
Én ezzel a progivel csináltam egy 120 gigáa 500gigás másolást, teljesen tökéletesen megcsinálta, és a maradék részt utána simán tudtam partíconálni. Disk Copy
(#25722) Ringman
Van belőle Pata verziós is. Annyit csináltak hogy beraktak egy sata-pata átalkítót így tud már sata vinyókat is fogadni. -
TayRol
nagyúr
válasz
Ringman #25716 üzenetére
az ssd meg nincs meg, de 80 gb vagy nagyon lesz (arrol még nincs fogalmam, hogy melyiket eri meg a legjobban).
amit leirtal nemrossz, csak feleslegesnek tartom hogy a hdd-re installaljam a szuz wint majd azt ghostoljam at, minthogy hdd-rol ssd-re telepitsek (bar ezt nemtudom, hogy lehetseges-e...)
lapa: abban remenykedem en is, hogy az ub-ben levo hdd-rol bootolva a recovery wint tudok valasztani meghajtot (ezáltal ssd-t).
amugy mi az a dd? illetve mit ertesz file moddolas alatt? -
lapa
veterán
válasz
TayRol #25715 üzenetére
a dd-vel egyszerűen tudsz partíciót klónozni. de ha a recovery partíció egy relatíve normál win installt csinál, akkor talán tudsz céllemezt meg célpartíciót választani.
ha normálisnak látszó win installt csinál, de nem enged partíciót választani, akkor azon egy fájl moddolásával lehet segíteni.
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman #25710 üzenetére
elvileg t60-t61-t400/500 egyforma ultrabay csatlakozóval van szerelve.
Nem. T40-től T61-ig az Ultrabay Slim szabvány él, T400-tól felfelé pedig a Serial Ultrabay Slim. Az előbbi PATA csatlakozós (mármint amivel a géphez csatlakozik az optikai meghajtó/vinyókeret), az utóbbi SATA.
-
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25715 üzenetére
akkor: (szerintem)
0. backup
1. hdd-n csinálsz egy factory reset-et
2. a friss rendszeredet minimum annyira zsugorítod(shrink), mint az ssd-d mérete
3. hdd-re easeus todo install után sector by sector (ha jól emlékszem, így hívják) klón ssd-re
4. mindkét adattárolón frissen installált rendszered van, a hdd-n a nem partícionált részeken tetszőleges műveletek elvégzése.szerk:
ha legyalulod ezek után a hdd-n a rendszerpartíciót, akkor nem tudom, hogy utána elérhető lesz-e a recovery partíció, vagy javítani kell-e a boot recordot. talán van valami thinkpad segédprogram erre, de nem vagyok benne biztos -
TayRol
nagyúr
válasz
Ringman #25714 üzenetére
ertheto volt teljes mertekben.
igazabol en ugy akartam, hogy jelenlegi rendszert legyalulom, majd miutan attettem a hdd-t es a helyere az ssd-t az elso indulasnal a recovery particiorol a win-t az ssd-re telepitem. de meghagynam a winyon is. 10 giga nem sok hely a 320-bol.
nemtudom ertheto-e...
-
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25713 üzenetére
úgy emlékszem, hogy partíciónként is lehet klónozni. (utána lehet, hogy az eltérő mbr miatt nem fog bootoni). amelyik metódust írtam, úgy a _teljes_ hdd-tartalmat átírja az ssd-re.
az is megoldás, hogy a hdd-ről csinálsz egy backup-ot, azután szintén a hdd-n csinálsz egy teljes recovery-t, és ez után klónozod a friss rendszered.winyóról boot-olsz, beállítod a programba, hogy mit akarsz klónozni, utána újraindítás után tud mindent klónozni, mikor még az oprendszer nem töltődött be.
szerk: remélem érthető voltam, de ez koránt sem biztos
-
Ringman
félisten
válasz
TayRol #25711 üzenetére
easeus todo backup clone disk ez elvileg az mbr-t is klónozza, ha sector-by-sector módot használsz.
ekkor feltétel, hogy a hdd partícionált része (nem szabad formázatlan rész nem számít) kisebb legyen, mint az ssd. -
Fifi
őstag
válasz
TayRol #25703 üzenetére
A t420 meg kicsit vastagabb és nehezebb is a t410s-hez képest:
t410s:
Dimensions
• Starting at 21.1mm x 337mm x 241.5mm (6-cell battery)
Weight
• Starting at 3.91 lbs / 1.77 kg with optical drivet420:
Weight < 4.84lbs (2.24kg)
Form Factor 13.4in x 9.05in x 1.18in -1.20in (340mm x 229.8mm x 29.9-30.4mm)Tudom olyan vagyok, mint a gyerekek: nekem semmi nem jó, illetve ami jó, azt meg nem kaphatom meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest