- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter M
tag
válasz
Shadowfax #24694 üzenetére
Hmm van hozzá hivatalos Driver:
http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?LegacyDocID=MIGR-77167[Ericsson F3507g Mobile Broadband Minicard Composite Device]
Mi alapján nem kompatibilis?
Hol tudod egy FRU alaján megnézni, hogy melyik gépen indul el 100%? -
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után végül benevezek egy Thinkpad T60-ra alfa156-tól. Sokat gondolkodtam, hogy legyen-e 15-ös IPS-es vagy inkább ez a 14-es. Mivel már évek óta egy 14-es T23-mast nyúzok, így végül a kisebb mellett tettem le a voksomat, gondolva arra, hogy hordozni talán jobb, hosszú távon meg úgyis monitorra kötöm.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó vétel:?
IBM Lenovo T60
Core2duo T2500 proci (2x2.0Ghz)
2GB DDRII
60GB winyo
14.1" TFT Monitor (1400x1050)
WIFI
Infra Bluetooth
Kompatibilitás : CD-RW/DVD-ROM
Videó kártya gyártó : Ati
Típus : Mobility Radeon X1400 Vga
56K modem, VGA monitor kimenet, Ethernet 10/100BT integrated networkinterface, USB 2.0 (3db), Express card kártyahely, IEEE-1394, 1 RJ11, 1 RJ 45 Ethernet connector, S-video TV out, 1 Headphones-out, 1 Microphone-in port, IEEE 802.11b/g (wifi),
Hibátlan kijelző
aksi 2 órát bír!
Dokkoló jár mellé!Ár: 54 000 Ft
Üdv
Gábor -
fcsaba89
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha oprendszer nélkül veszek egy thinkpadot akkor a "thinkvantage" nevű programcsomagot is bukom vagy az bármilyen win-re rátelepíthető?!
Köszi!
-
MrSealRD
veterán
válasz
kraftxld #24686 üzenetére
Mondjuk nálam jelenleg BIOS jelszó sincs.(De ez csak a tesztidőszak miatt van)
Még...De lesz.
Jelenleg a TPM engedélyezve van de inaktív. Ha aktiválom történhet valami "rossz"?
Tehát hirtelen kér tőlem valami kódot, vagy olyasmit tud csinálni amitől használhatatlan lesz a gép? Még nem használtam és Disable volt amikor vettem.
Milyen szoftvert kell a TPM-hez föltenni? (Így, hogy nincs ujjlenyomat olvasó) -
Peter M
tag
-
dbius
veterán
válasz
mitulabattyi #24685 üzenetére
X200-ban szerintem a Sony Ericsson (f3507g) fog menni. Nem tudom, hogy wwan-ra érvényes-e a bios whitelist, ha igen, akkor csak modbiossal fog menni - talán - más is.
-
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD #24670 üzenetére
Nálam bitlocker mind a rendszer mind az adatpartíción. A kulcs külön lementve a NAS-ra jelszavas RAR-ban.
Kezdésnek is jelszót kér a gép plusz komplex win jelszó, és az adatpartíció nem mountolódik automatán oda kell még a bitlocker jelszó + keepass-ban titkosítva tárolva a jelszavak. Sajna kell, mert rengeteg céges cucc is van a gépen és rossz kezekben elég komoly károkat lehet csinálni a hozzáférésekkel -
mitulabattyi
aktív tag
A Sierra Wireless, vagy az Ericsson wwan kártya az ajánlottabb?
A Sierra Wireless CDMA-t és 3G-t is tud kezelni egyszerre, és ha a CDMA-hálózat Verizon-os, attól a 3G-t tudom használni a saját kártyámmal? -
MrSealRD
veterán
lapa,cadeyrn
Nagyon kösz a infókat.
Korábban gondolkodtam a témán, de nem láttam szükségét. Viszont vannak fontosabb dolgok is, amiket nem árt védeni. Szóval még kitalálom, hogy pontosan mit és hogyan, de valamit bevezetek én is. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
MrSealRD #24673 üzenetére
Részemről nem vettem észre érezhető sebesség-különbséget, max. annyi, hogy nagyon sok filet/mappát tartalmazó elemen mintha kicsit többet gondolkozna.
A Truecryptnek tény és való, hogy furcsak a licensze, nem a hagyományos "szabad" software, de a többivel szenvedés.Nálam teljes 160GB-os disk van Truecryptnek, a belépésnél egy shell script mountolja, és egyelőre csak jelszavas a belépés
(Mondjuk ehhez /etc/sudoersben a truecrypt jelszó nélküli sudo erre a userre, ha biztonsági rés, ha nem)
Vészhelyzetre van a f*ck.sh nevű scriptem, ami letörli a mountoló parancsot és kilövő a sötét éjszakába a gépet, ha valaki újra el is indítja, gyk. üres disknek fogja látni.Jobbnak egyébként nem jobb, csak kevesebb vele a lehetséges szívás egyébként, hardveres titkosítástól azért tartok, mert ha sérül a vas, akkor tényleg annyi a cuccnak, és az azért tud kínos lenni.
-
lapa
veterán
csak lemaradt egy tán nem mellékes szál: a régebbi tpm-ek valahogyan törhetők voltak, valamelyik egyetemen újabbakat is hekkeltek ahogy néztem. hogy a legújabb implementáció érintett-e még azt nem tudom. mindenesetre biztosabbnak tűnik, ha a chip nem a gépben van hurcoláskor (tpm), hanem kulcstartón vagy kártyán.
-
lapa
veterán
válasz
MrSealRD #24673 üzenetére
elég láma vagyok ehhez a biztonság témához, de ahogy én értem:
a tpm chip meg a chipkártya sokban hasonlít. lényeges különbség, hogy a tpm chipre nem tudsz a chipen kívül generált kulcsot rakni, azaz ha az alaplap kifingik, akkor annyi.
a smart kártyára rá tudsz másolni kulcsot, amit csak pinnel ad vissza. ha 3 próbából nincs meg a pin (meg a puk), akkor a jelenlegi ismereteim szerint fizikailag lehetetlen kinyerni a kulcsot a kártyáról. ugyanazt a kulcsot akárhány kártyára rá tudod tenni. a puk ismeretében egyszerűen tudod resetelni a pint a kulcs újra másolgatása nélkül, még 3 rontás után is.
tpm-et amúgy a win bitlocker tudja használni. linux alá ahogy néztem korlátozott dokumentáció van, meg az sem feltétlen a lényeges dolgokra vonatkozik. fde helyett trusted boot meg titkolós fájlmegosztás... ha valami, akkor az nem izgat, hogy valaki sumákban loggert telepít a gépre.
az usb nem igazi kulcstároló, mert akinek fizikai hozzáférése van, az le tudja másolni a tartalmát anélkül, hogy észrevennéd. ha meg jelszavazod a kulcsot szinte ugyanott vagy. vannak viszont chipkártyás usb kulcsok, amik egy az egyben azt tudják, amit a chipkártya.
nálunk nagy a szigor, a bejelentkezés, a sudozás, a hálózati meghajtó csatolás (sshfs), a távasztal (ssvnc ill. tsvnc) is a kártyával megy minden gépen. nagyon kényelmes, egy pint még a gyerkőc is be tud pötyizni, egy komolyabb jelszóval nem boldogulna.
ja, a kódolás elég transzparens, normál használatnál (mondjuk hd filmet nézel róla) semmit nem veszel észre. mikor kihajtod akkor már terheli a cput, de nem vészes. most megnéztem, 50-60mb/s dekódolás (truecryptről ramdriveba másolás) mellett a cpu-k 50-80 % között mozogtak. ha minden igaz a core i-k már hardverből rásegítenek, de nincs konkrét adatom.
-
AceTom
aktív tag
válasz
vicces #24665 üzenetére
Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, de nekem is hasonlókat produkált ma a gépem, egyetemi hálózaton. Kicsit paráztam is, hogy nehogy hardveresen legyen gondja, de ha neked is előjött ez a semmiből lehet mégsem véletlen.. én a windows update-ekre gyanakszom, mert ez volt "komolyabb" változás ma nekem.
Mindenesetre felraktam a legújabb intel wifi drivert, illetve a lenovo power manager új verzióját, aminek az egyik kiadásánál pont írtak valami suspend utáni dologról, ami lekapcsolgatja a wifit. Egyelőre nem dobál.. de nem tudom melyik segíthetett, ha egyáltalán segített.. mert most nem egyetemi hálón van már.
szerk.: 5100 AGN-es wifi kártya egyébként
-
Cyno
tag
válasz
mitulabattyi #24676 üzenetére
Meglesem.
Köszönöm a gyors segítséget mindkettőtöknek.
Egy óra múlva jelzek, hogy mint sikerült. -
Cyno
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem a feleségemnek egy T41-et, netezésre és officekodásra, és egy kis cs3 photoshopolásra. Este minden ok volt, hang, wifi stb. működött.
Deee, gondoltam újra rakom a rendszert mégis csak tiszta lappal induljon. Nem féltem, hisz TP, rajta van a sorozatszám rákeresek és kész.
Sajnos nem így történt. Se hang, se wifi, se vga driver(ati 9000), se ethernet. Úgy értem, hogy persze talált, de a javasoltakkal nem történik semmi. A pc doctor pl. nem indul "ezen a rendszeren nem liszenszelt" hibaüzenettel.
Ilyenkor mi a stájsz? -
MrSealRD
veterán
Ez aztán a részletezés...
Viszont, ahogy látom a TPM chip által nyújtott szolgáltatást nem használjátok hanem ezt a TrueCrypt programot helyettel. Ez annyival jobb?Gyorsabb? Mennyire terheli a kódolás pluszban a gépet?
// Komolyan egy chipes kártyával indítod a géped?! (Csak meglepődtem, nem szokványos megoldás)
Mennyire nehéz vagy jó egy pendrive-ból hardveres kulcsot fabrikálni? -
mitulabattyi
aktív tag
Nincs esetleg valakinek egy hibás akkuja, x200(s)-hoz?
-
lapa
veterán
válasz
MrSealRD #24670 üzenetére
ja, a titkosítás olyan hogy nem jó kapkodni.
nagyjából a cadeyrn féle verzió van nálam is. alaprendszer ssd-n, nincs titkolva.
a személyes adatok truecrypt hdd-n.
a home egyes érzékenyebb dolgai (.virtualbox, .ssh, satöbbi) simán softlinkelve vannak erre a truecrypt hdd-re.
a lényeg annyi, hogy smart kártyás a bejelentkezés, az ubuntu-féle home titkosítás meg csak jelszót támogat, szóval hiába tudok pinnel bejelentkezni, a home-ot nem oldja fel.
a kulcs több külső, de védett helyen megvan, hogy eszközhiba esetén is használható maradjon.
a truecrypthez is lehetne csak a smart kártyát használni, de még nem futottam neki mert ahogy olvasom teljes újrakódolást jelent. az meg 1 teránál elég húzós.
sajnos linuxra nincs teljes lemez kódolás (fde) mód a truecrypthez, ez a winben egyszerűvé teszi a dolgokat.
más kérdés, hogy egyesek szerint a truecrypt ördögtől való, lenyomozhatatlan staffal és legalábbis furcsa dolgokkal. én még mindig azt mondom nyílt kód, valaki csak megnézte nincs-e benne furmány. gyakorlatiasabb kérdés, hogy aki ellopja a notid, az honnan tudná a truecrypt master keyt, ha ilyesmi létezik egyátalán.
dolgozom azon, hogy hozzáértőket nógatok egy smart kártyás fde implementációért, mert működő és elégségesen dokumentált megoldás nemigen van.
-
MrSealRD
veterán
Na jó...kis túlzással...
Nyilván kellene...de egyrészt félek tőle, ha esetleg összeesik valami, akkor nagy kódolt adathalmazzal nem tudok mit kezdeni.
Másrészt csak a helyzet kedvéért egyszerűsítettem. Mire lehet még ezt használni? Mármint a TPMchipet( SSD-k esetén van ennek jelentősége a titkosításnak, feltéve hogy az eszköznek van saját titkosítása? )
-
MrSealRD
veterán
Egy kis info-t szeretnék kérni. A gép van ez a TPM chip ami 1.2-es korban van.
Thinkwiki-n + Google nagyjából elmesélte milyen képességei vannak. A gyakorlatban azonban nem tudok dűlőre jutni vele, hogy használjam e vagy sem.
- HDD titkosításra nincs szükségem
- Ujjlenyomat olvasóm nincs.Persze a különböző Lenovos Security-s programokat egyelőre mellőztem, azokról sem tudom, hogy adnak e valami plusz-t.
Tanács/Javaslat/Tapasztalat? -
rgeorge
addikt
válasz
mitulabattyi #24652 üzenetére
Nyilván én is rájöttem, hogy csak ködösít a kici szárga... Védelmemre szóljon, hogy megrendelés után csomó emailt váltottunk, rákérdezett a notebook pontos típusára, sőt a DVD típusát is elkérte, hogy biztos jót küldjön. Így jártam... Az is vicces, hogy a caddy csatlakozója sem szerelhető, szétkaptam a házat, hogy megnézzem, viszont csatlakozó nélkül sem megy be a DVD helyére a Caddy, valahol megakad. Amazon-on találtam egy másikat, amit a firstcom gyárt, az ő oldalukon le is csekkoltam, sajnos olyan kép nincs róla, amin látszana a csatlakozó, de az amazon-on egy vásárló pont R61-hez vette és neki működött.
Viszont erősen elgondolkodtam az egész bővítésen (a Caddy-ba menne a jelenlegi 500GB-s HDD, és egy SSD a HDD helyére az OS-nek), mert tegnap volt egy VGA bluescreen-em, azelőtt szeptemberben, az előtt viszont már nem is emlékszem, mikor volt, és talán összesen ez volt a 4. Szóval lehet, hogy elkezdődött a nVidia haldoklása. -
MrSealRD
veterán
válasz
Fenyo12 #24659 üzenetére
Hozzátartozik az esethez még, hogy mivel főleg kábelről használgatom, ezért úgy van beállítva, hogy 40%-nál bekapcsol és 50%-nál megáll. Pont elérte a 39%-ot és kezdődött volna az etetési folyamat...
mondjuk hálózatról lehúzáskor sem hagyta abba, csak amikor kivettem az akkut..
Remélem nem döglik be, mert akkor elég csalódott leszek. -
valaki nem tudja mi a feneert kapcsolgat ki mindig magatol a wifi-m es a wwan-om?
windows 7 es fenn van az acces kapcsolatok is.
probaltam mar mindenfele beallitast felkutatni, de a megfelelot meg eddig nem fedeztem fel.
ha van aktiv kapcsolat akkor nem para, de ha esetleg megszakad a kapcsolat valami dog szinte egybol kapcsolja is ki a kartyakat..lapa: nagyon prima fogyi!
-
lapa
veterán
oké, hogy elég bénán látszik, de a képen egy x200s van, amint bekapcsolt wifivel, ssd-vel és nem bekapcsolt wwan-nal minimum fényerőn egy 9 cellás akksival azt várja, hogy 13,6 óra múlva lemerüljön.
ez 5,5w, bár használhatatlan fényerőn. viszont még a következő fokozaton is csak 6,2w, ami éjszaka már mondjuk hogy használható. szerverként, kikapcsolt képernyővel meg kevesebbet eszik, mint a modem + router. ebben kis csalás nyilván a táp vesztesége.
-
MrSealRD
veterán
Csinált ma egy furcsát a T61...hirtelen lett is néhány őszhajszálam. Hálózatra volt dugva, kapcsolom be...és akkor elkezdett villogni az akku jel...sárga/zölden...és egy pillanatra felvillantva a CapsLock és NumLock ledet, szerencsétlen megpróbált elindulni de valami nem hagyta (valmi kattogott is. talán a hdd). Aztán lehúztam hálózatról, meg kiszedtem az akku-t. Vissza minden és kutya baja...
X-akta zárva. -
sutykuru
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24655 üzenetére
Az viszont, kicsi sárga barátainknál tényleg széria tartozék.
-
sutykuru
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24652 üzenetére
Hát nah, lehet az eladónak alapfelszereltség a weller.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
rgeorge #24641 üzenetére
A csatlakozót nem lehet átszerelni, mert rá van forrasztva a panelra, a felső a thinkpad-catlakozó, az alsó pedig a szabványos notebook-ATA optikai meghajtó csatlakozója.
Vagy rosszat rendeltél, vagy az eladó küldött rosszat.
(gondolom azért mondja, hogy szereld át, mert pl régebbi Dell/HP gépeknél valóban át lehet rakni a Dell/HP-féle csatlakozót, akármelyik szabványos noti DVD-meghajtóra. (Az már más kérdés, hogy működik-e, mert itt nincs master/slave jumperelési lehetőség...) -
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi #24649 üzenetére
én kérdeztem nemrég, hogy miben jobb vajon. a linken mintha írnák, hogy x200s-be is jó, de nézz rá. viszont jóval drágább, mint a sima vga kam.
-
mitulabattyi
aktív tag
Na végre nálam van az x200s. (
)
N121IB-L05 típusú LCD van benne, tehát LED háttérvilágítású.
A T400-nál nem rosszabb, úgyhogy egy ideig biztos ez marad benne.
Tegnap este unalmamban átolvastam a HMM-et, és mehet bele kamera is (most nincs benne), az 1440x900-as kijelzőhöz viszont nem lehet kamerát beépíteni.Mintha lett volna azzal kapcsolatban valami itt a topikban, hogy akkor az x201 2MP-es kamerája kompatibilis-e az x200s-el, de nem találom.
-
Fenyo12
tag
Ezek a HDD caddy-k, amiről folyik itt feljebb a diskurzus milyen HDD-t fogadnak?
Nekem van egy WD320BPVT 2,5" vinyóm polcon, de ez ugye sata. Sata vagy pata vinyó kell belé? (T60 esetén) -
Fenyo12
tag
válasz
!Overdose! #24634 üzenetére
Köszi az infót, holnap megpróbálom!
Kivettem délelőtt a T42-ből, de nem láttam csavart, feszegetni meg nem mertem, mert nem láttam, melyik oldalról lehet megtámadni esetleg. -
polip
addikt
segítsetek már kicsit
eladóvá vált a gépem (X200) az alábbi konfig:
p8600, 4gb ram, 750gb hdd, 2db 9 cellás akksi
most járt le a gari, hibátlan de megérett a cserére....mennyi ennek a reális ára? mert elég nagy szórásban látom őket
-
rgeorge
addikt
Lehet, hogy ráfáztam egy ebay-es, utángyártott (pontosabban nem is után-, mert eredetileg ilyen nincs is) Ultrabay Enhanced HDD Caddy-be. Teljesen más a csatlakozója, mint a DVD íróé:
Felül a DVD, alul a Caddy. Az eladó most győzköd, hogy a DVD-ről át kell szerelni a csatlakozót, de az elsőre nem olyan egyszerű. -
---Lasali---
Közösségépítő
Oh mit vettem ma reggel észre a T400 asomon..
Bal oldalt lent a monitor kávája berepedt a csavarig
Menő.. -
lapa
veterán
bréking: a wwan sose fog működni más minpci slotban, mert a másodikba van bevezetékezve a sim. ezért volt az, hogy látta az lsusb, csak csatlakozni nem lehetett. mondjuk a wwan-t pont nem is kell mozgatni az ssd-hez, csak a rekord kedvéért említettem.
-
Chaser
legenda
válasz
noorbertt #24635 üzenetére
Akkora szaki nem vagyok, panelt láttam már bontva, nem úgy tűnt hogy az eleje roncsolás nélkül lejönne. Az meg hogy pontosan milyen panellal helyettesíthető már nem az én asztalom
Szintén t61p-ből kivett ugyanolyan vagy kisebb felbontásúval biztosan.
lapa: Visszafele fejlődés van sok mindenben
más gyártóknál is. gondolhatunk akár autóra is...meglepődök ha valami tényleg jobb mint az előző kiadás volt.
12GB azért xp-hez elég, szűkösen még W7 x86-hoz is, de sok mindent nem kell rápakolni az biztos -
lapa
veterán
slc corestore húzós áron.
viszont ebből is kijön egy 12 giga körüli rendszerpartíció, így már annyira nem rossz.
persze nem winre höhö.
@dbius: oké, ezt mindet elfogadom. de ez nem változtat azon, hogy mindezt az első gennél bénábban oldja meg. én azért szűkölök, mert egy korrekt előző termék után megvették a 9 sárkány piacon ezt, és nemhogy nem innoválták, de inkább degradálták.
-
Chaser
legenda
válasz
noorbertt #24631 üzenetére
Én úgy tudom az egyben van a többi réteggel, szóval külön nem cserélhető. Gépedtől függ hogy milyen kijelző jó bele.
psyho85: Lehet csak én vagyok a láma, előző tulaj szerint nála nem volt ilyen probléma. Ellenben állandóan lekapcsolt a wifi. Nálam meg se 7 se xp alatt nem kapcsolt le 1x se
-
psyho85
aktív tag
válasz
Chaser #24615 üzenetére
Pff, köszi, értem, akkor nem egyedi a dolog. Sajna a T43-n nincs fizikai kapcsoló. Ha valaki esetleg tud megoldást a problémára, ne tartsa magában
-
noorbertt
őstag
A laptop kijelzőn lévő plexit (vagy mit?) hogyan lehet kicserélni? És hol tudok venni? Hogyan keressek rá?
Illetve az is kérdés lenne, h a panelt bármilyen 15"ös panelra lelehet cserélni? Vagy mi a feltétele ennek? A nem gyári panellel érdemes spórolni?
-
Fenyo12
tag
T42 - T60 optikai meghajtók cseréjéről valaki?
Előlap cserélhető, illetve azok cseréje nélkül belemegy egyik a másik helyére? -
dbius
veterán
Attól, hogy univerzálisan tudom használni 220/12 voltról is. Ez nálam hatalmas előny, mivel sokszor szükség van arra hogy autóban is használni tudjam.
Ezen kívül, bár akku szempontjából nem előny, de hamarabb feltölti szuflával az akkut.
Aztán usb-n keresztül mást is tudok tölteni, akár autóban is, más kiegészítő nélkül.
Továbbá, bár én ezt a lehetőséget nem használom ki, cserélhető a töltőfej, tehát akár több fajta lapos töltésére is használható lenne, ha volna hozzá másik fej.
Tömegre egyébként valóban nehezebb - érzetre, mivel én nem mértem meg - a 65w-os gyári töltőnél. Viszont laposabb, külön vannak a kábelek és a bumszli, vagy ebben az esetben tepsi, mivel széles és lapos, ezáltal kevesebb helyet foglal, nem nyomja ki úgy a táskát, mint a másik.
Mást nem tudok, ennyi jutott eszembe.
-
ixtom
tag
válasz
psyho85 #24605 üzenetére
Akkor egy PH-s egérpad után ez ma már a második nyeremény, de mi is az?
Esetleg a gyári wifi drivert újrarakhatod párszor SU nélkül, kézzel. Talán segít. Arra figyelj, hogy a setup először csak kicsomagol, utána mégegyszer el kell indítani a telepítést a kicsomagolási helyen.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Shadowfax #24618 üzenetére
Nyilván arra gondolt, hogy régebbi gépet szervizbe úgyse viszünk, amilyen árakat elkérnek bárhol akkor inkább megpróbálja az ember megcsinálni maga vagy fórumos szerelgetőkkel megcsináltatni, vagy ha nem megy és pl lap hiba akkor eladja alkatrészenként a gépet. Új gépet meg ugye nem b@sztathatunk csak hivatalos szervizben, aminek a színvonala nálunk igen lecsökkent ítélve a sok negatív beszámolóból.
-
tomi.tomi
tag
válasz
Shadowfax #24613 üzenetére
Nálunk szerencsére garijegyről nem volt szó, sem számláról, mert akkor bajban lettünk volna.
Azért az Infoparkba mentünk, mert a Delta előtte emailben elutasította a panaszomat a monitorral, kompakt fényképezőgéppel készített képeim (konkrétan: 1, 2, 3) alapján, anélkül, hogy élőben ránéztek volna!
Egyébként az első ThinkPad-emet, egy SL500-at Angliában vettem boltból, elektronikus számlával, és nem járt hozzá semmiféle garanciajegy. Ha jól tudom, ott ilyesmi nem is létezik.
-
^Clown
addikt
Újabb érveket olvashatunk az oldszkúl TP-k mellett... Elkeserítő ilyen történeteket olvasni
-
Chaser
legenda
válasz
psyho85 #24602 üzenetére
Én is így jártam T60+xp kombóval napokban, illetve majdnem. Wlan van, BT nincs mert fn+F5-re azt írja nem tud powerstat-et változtatni, rakjak fel újabb drivert. Driver lenovotól van, system update ilyen jellegűt semmit nem talált. De legalább van wlan, fontosabb nekem mint a BT és fizikai kapcsolóval legalább ki tudom kapcsolni.
szerk: rossz látni hogy szinte mindenkinek negatív tapasztalata van a lenovo szervizekkel
dellnél ha konzumeren nbd on-site gar van mennek egyből még a hátsófelét is kinyalják az ügyfélnek, nemhogy üzleti gépnél
szerk2: ha nagy teljesítményű új gép kellene még ha a szívem szakadna meg akkor is dellt vennék a gar miatt, lenovot vagy mást véletlen se
-
Shadowfax
addikt
válasz
tomi.tomi #24611 üzenetére
Az Infóparkot (Központi szerviz) nem szoktam ajánlgatni. Már 2005 óta nem.
Inkább a Delta.
Bár most tesóm R400-át kellett bevinni, s ledöbbenve tapasztaltuk, hogy garijegyet kértek, amit eddig sosem. A gépen UK gari van, azt hittem elég, ha a neten leellenőrzik, oszt csók. (Type alapján NK gari Magyarhonban is.) Végül elfogadták a számlát (Mo.on vettük boltban). De azért ez furi, eddig nem kértek ilyesmit.
-
tomi.tomi
tag
válasz
Shadowfax #24601 üzenetére
"Mellesleg régebben még szintén ingyen feltolták a júzer által elcseszett Recovery partíciót is a garis időn belül. Egy telefont megérne."
Sajnos ez már nem így van. Kb. egy hónapja vittük be más okból a barátnőm X200-asát az InfoParkba, és azt mondták, hogy ez "szándékos rongálásnak" minősül, így nem garanciális kérdés. Persze megcsinálják jó pénzért, ingyen csak a recovery lemezek járnak. Azt meg nem egyszerű X200-zal használni...
Megmutattam a T400-amat is, a monitorján levő foltok miatt. A válasz kb. ugyanaz, erős nyomás érhette a fedelét. Ez persze nem igaz, mivel nagyon vigyázok rá. Mellesleg roll cage váz van a képernyő mögött is, ezt meg is említettem. Azt válaszolták, hogy "az nagyon gyenge, szinte semmit nem ér"...A barátnőm gépében végül is kicserélték a ventilátort egy hét alatt, mert szinte folyamatosan 3000 feletti fordulaton pörög - ez volt a szerviz látogatásunk elsődleges oka. Amikor mondtam, hogy helyszíni garancia van a gépre, azt mondták, hogy úgy is lehet, kb. két hét múlva jönnek, de nem tudnak biztosat mondani. Ha jól emlékszem, a feltételek között "next business day" szerepel (mellesleg egy Magyarországon üzembe helyezett gépről beszélünk). Ja, természetesen a csere után is ugyanolyan hangos.
Bocs, jól elkanyarodtam a témától, de egyre alacsonyabbnak tűnik a garancia színvonala a ThinkPad-eknél itthon...
-
Fenyo12
tag
válasz
Shadowfax #24601 üzenetére
"A legegyszerűbb megoldás -bár nem a leggyorsabb-, ha írsz a Delta szerviznek, hogy kérsz Recovery lemezeket: info@delta.hu "
Ez a dolog hogy működik?
Nekem sincs meg a T60-hoz az eredeti DVD pakk.
Mivel vinyó lett cserélve a gépben, így az eredetileg rajta lévő rejtett partíciós dolog eltűnt.
Milyen feltételekkel pótolják a lemezeket ők? Ez valami hivatalos IBM/Lenovo képviselet? -
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
BIOS frissítés végett visszatértem a szép jogtiszta XP-re a T43-on, fölraktam a Lenovo oldaláról a wifi drivert (Intel pro/wireless 2200BG), eztán a szép tiszta XP-re felraktam csak a system update-t (szintén originál lenovo), ami leszedett mindent ami kell, driver, BIOS/contrl. prog. frissítés, stb. Ellenben a jó kis Fn+F5 kombináció hibát dob, miszerint "The wireless LAN adapter is not configured correctly, blabla restart blabla driver update." Not good, így bizony csak a kékfogat tudom ki/be kapcsolgatni egyszerűen. Feldobtam a legújabb Inteles drivert is, a helyzet mit sem változott.
A másik, hogy az RMClock hálózatról üzemeltetve remekül működik, minden state-ben kb. 0,1V alulfeszeléssel tökéletes a masina, hűvösebb is pár fokkal, de ami lényeg, hogy halkabb is. Viszont amint csak akksiról megy a gép, hiába állítom bárhogy a Power Managert és az RMClock-ot, ha az utóbbiban a performance on demand profilt állítom be, nem nyúl bele a feszültségbe, és a legalacsonyabb teljesítményen megy fixen a proc, ráadásul az RMClock ennek ellenkezőjét jelzi ki (kis fogaskerék ikon vörös). Hálózatról működtetve teljesen jó, kihúzom a tápot, báj-báj szása. A Power managerben a CPU beállítása tápos és akksis üzemmódra is Adaptive. Help wanted, kár hogy pont akkor nem veszi vissza a feszt az RMClock, amikor igazán szükség lenne rá. (Bár elvétve használom csak akksiról, de akkor viszont minden perc jól jön.)
Köszöntem!
-
Shadowfax
addikt
Rossz helyre írtál, ez a Thinkpad topik, nem az Ideapadé.Ez a Te topikod.
De azért válaszolok.
A legegyszerűbb megoldás -bár nem a leggyorsabb-, ha írsz a Delta szerviznek, hogy kérsz Recovery lemezeket: info@delta.hu Írd bele a gép pontos típusszámát (type) és a szériaszámot (serial). Mindkettő a gép aljáról leolvasható (illetve a BIOS-ból is).
A lemezeket ingyér' adják amúgy.
Mellesleg régebben még szintén ingyen feltolták a júzer által elcseszett Recovery partíciót is a garis időn belül. Egy telefont megérne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest