- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gemina
csendes tag
válasz
MrSealRD #26796 üzenetére
A szivarvany valtozo, teljesen random jonnek elo kulonbozo hibak:
- bekapcsolom, semmi pixelhiba, bebootol az OS a driverrel, megy jol, elinditok pl filmet es egybol megakad a kep, lefagy, nincs BSOD, semmi...
- bekapcsolom, POST screen mar tele pixelhibaval, piros pontok mindenhol, mint egy szita ugy nez ki a kijelzo, OS be se bootol, mar elhasal HA van driver (tehat csokkentet modban siman megy ilyenkor is)
- bekapcsolom, a kijelzo kap hattervilagiast de nem jelenik meg semmi, ilyenkor csak kulso monitorral lehet hasznalni...
ido/homerseklet: sajnos nem volt meg sok turelmem meregetni pontosan ezt, par napja inditottam el egy gpu burnert, 75 fokig (ami szerintem nem kritikus) ment a GPU utana fagyas es csak a kikapcsolas segitett.
paszta, takaritas: amikor elojott eloszor a hiba, akkor szedtem szet es pasztaztam/takaritottam, egyebkent teljesen tiszta volt
-
MrSealRD
veterán
válasz
gemina #26795 üzenetére
Hát ez érdekes...
A "tipikus" NVS140 hiba az totál KO. Tehát elindul és a képernyőn megy a szivárvány...Mit jelent a bizonyos idő/hőmérséklet?
AIDA-val figyeld, hogy meddig mennek el...Mikor volt pasztázva a gép? esetleg takarítva a hűtés? A ventilátor megy rendesen?
Ja és mit jelent a "meghal az egész gép"? Hirtelen kikapcsol?
-
gemina
csendes tag
Udv!
Van egy R61 14.1" gepem, 4G DDR2, C2D 2.4, nVidia 140M vga-val, ami sajnos ugy nez ki, hogy megdoglott, bizonyos ido/homerseklet utan (vagy ha valami komolyabbat szamolni kell GPU-nak) meghal az egesz gep...
Mit kezdhetnek vele? Uj alaplap nem erne meg nagyon ahogy neztem az arakat, forrasztasrol pedig azt mondjak, hogy nem tul megbizhato...
-
guppy
őstag
Hátha valakit érdekel mit árulnak az eBayen a kínaiak R500 replacement fan néven, szemmel látható a minőségbeli különbség kézbe véve, a csatlakozó sem az igazi, de legalább a csatlakozó és befoglaló méterek egyeznek, és nem zörög, bár stess tesztnél sípol, lehet csak azért mert még nincs bejáratva, mindenesetre 65°C fölé nem mászik a hőmérséklet terhelve sem, tehát a dolgát végzi.
-
brd
nagyúr
válasz
rgeorge #26785 üzenetére
Ez úgy működik, hogy elvileg nem kellene gondot okozzon a Reallocation Event Count 0-tól eltérő értéke, ha az nem növekszik folyamatosan, és nem több ezer az értéke. A gyakorlatban viszont sok HDD-gyártó, hibás sector lecserélő algoritmusa egy kalap híg barna matéria, és már csak akkor hajlandó lecserélni, amikor már az OS is kezdi hibásnak látni a sectorokat. A Seagate, nem tudom, milyen algoritmust használ, de úgy tudom, egész normális, ha így van, akkor valóban nincs okod aggódni, amíg nem lesz több ezer hirtelen. Ez az érték egyébként az ilyen hibás(nak tűnő) sectorok lecserélésére/vizsgálatára tett próbálkozás.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #26788 üzenetére
Otthon megnézem kapott egy usb3as keretet, a helyén meg a samsung 470es a multibayben meg 1TB ül.
Amíg a gépben volt nem csökkent a kondíciója HD sentinel szerint.
Thinkvantage nekem nincs a tálcán viszont fut a háttérben mer néha feljön, h scan complete. Ötletem max arra lenne h blokkod az indulását gép induláskor (ccleaner...), gyakran nem használom csak ha gyorsab kell vmilyen gépadat.
-
rgeorge
addikt
válasz
Peter M #26787 üzenetére
Jó Neked, nem mertem rákérdezni, milyen a HDD-d. Mi a pontos típusa? HD Sentinel-el is nézed/nézted az állapotát?
Egy dolog zavar: a Lenovo Thinkvantage Toolbox eszköztárat nem tudom kikapcsolni. Ha az eszköztárat veszem ki a tálcáról, ha a programban kapcsolom ki a megjelenítést, akkor is a következő újraindításkor ismét látszik a tálcán. -
-
rgeorge
addikt
Nem, a SMART értékek minden más programban is ugyanazok. Amit nem tudok, hogy az értékeket úgy kell-e értelmezni, ahogy a HD Sentinel. A Reallocation Event Count 0-nál nagyobb értéke mindenképpen figyelmeztető jel, a kérdés az, hogy ennél a HDD-nél a nyers értéket így kell-e értelmezni. Ma már két válaszom is van a Seagate-től, az egyik szerint az értékeket csak számítógép érti (wtf?), a másik szerint ha a SeaTools azt mondja, ok, akkor nincs ok aggodalomra, más alkalmazásoknak nincsenek meg azok a paraméterek, amiket a SeaTools tud értelmezni.
És mindkét levélben figyelmeztetnek a mentések fontosságáról. -
stifi
senior tag
válasz
zomatt #26781 üzenetére
ez sokszor előjön itt a fórumon
a szerviz garantáltan nem foglalkozik vele, hacsak nem produkál a jelenség valami hibát is (pl egy melegedő majd elpukkanó IC kezdeti hangja ez)sajnos együtt kell élni vele. az én gépem nem tudom ad-e ki valami hangot, mert sosem használom full csendes környezetben és mindig szól a zene...
-
cadeyrn
aktív tag
Azt nem vagyok képes megérteni, miért nem az X300/301 vonalat vitték tovább... tettek volna bele egy kártyaolvasót, egy usb3-at és ennyi, nem kellett volna még áttervezni sem.
X200s és tsainak nekem egyszerűen kicsi a palmrestje
Barátnőmnek X201-e van, próbálgattam, és egyszerűen kényelmetlen, de tényleg. -
zomatt
csendes tag
Sziasztok!
T420-as tulajok tapasztalataira lennék kíváncsi. A gépem alaplapja újkora óta hallható tartományban ciripel, és kezd lassan felbosszantani. Néha hallom, néha nem, de idegesítő, és idővel megfájdul tőle a fejem.
Tapasztalt-e ilyet valaki rajtam kívül, illetve ha igen, szervizt látogatott-e vele?
A hang amúgy tippre 18-19kHz környékén lehet, az ember 22 évesen még éppen hallja. Ha a gép aljához közel tartom a fülemet, akkor határozottan hallom, hogy onnan jön. -
lapa
veterán
válasz
Shadowfax #26772 üzenetére
az első link / kép nekem forbidden, de a második linken az első képen x1 van, meg más képeken t430u láthatóan mattal. elolvasni nem olvastam. benézek valamit?
a sztori kedvéért: a mercedesnek volt olyan reklámja még régen, aminek a felirata "az elmúlt 8 év legjobb terepjárói" volt, rajta 8 tökugyanolyan g-wagen (nem linkelhetem mert copyrightos). na így vagyok én lassan az x200s-sel, lassan a 8 év is meglesz. a 33 persze még messze van.
-
Fifi
őstag
válasz
rgeorge #26742 üzenetére
Ha nincs zsé a hátizsákok legjobbjaira (vaude, deuter ), akkor egy picit olcsóbb topgal sem rossz választás szerintem: "Tartozékok: fekete esővédő fényvisszaverő felületekkel, neoprén tok (önállóan is hordható, tartozéka a vállpánt), egyszerű neoprén tolltartó "
A családban notebook hátizsák Topgal, Kensington és Thinkpad márka van, de kerékpáros, illetve egyéb hátizsákból van Adidas, Nike, Vaude. Hatalmas különbséget nem érzek közöttük.
-
Shadowfax
addikt
válasz
mitulabattyi #26768 üzenetére
De. De a topiktárs eredeti kérdése az X60 tablet kapcsán merült fel, ezért arra válaszoltam.
#26767: ^Clown: Rossz hírem van, a T430U fényes kijelzős...
-
^Clown
addikt
válasz
mitulabattyi #26768 üzenetére
De.
-
Gondwana
addikt
válasz
SzalaiG #26748 üzenetére
Tengerszem, kb. 80Eur, 2008 végén. Most kb. ezt nézem hasonlónak.
-
salieri.
őstag
válasz
mitulabattyi #26755 üzenetére
Az akcio sikeres, ez hianyzott,koszonom a segitsegeket.
Meg egy kerdes 1024 X768 as kijelzoben is csinaltak IPS panelt?
-
ixtom
tag
válasz
HarryPotter #26747 üzenetére
Viszont tartós használtara nem kéne, mert nem Thinkpadet pakol a zsákba.
-
cadeyrn
aktív tag
T430U - thinkpad ultrabook? végül is...
-
Gondwana
addikt
válasz
mcroberto #26751 üzenetére
Ezzel próbáltad-e?
(amúgy az X200T mennyi?) -
salieri.
őstag
válasz
mitulabattyi #26750 üzenetére
Win 7.
itt nem engedi Enable active rotate kipipalni :[link]
amugy a Vga beallitasainal akar be van pipalva akar nincs a forgatas ful nem forgat.
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.
A belső HDD-t valami programmal letudom állítani? Buszon szeretnék filmet nézni, mondjuk pendrive-ról, hogy a winyó ne keljen semmire, és nem szeretném hogy baja legyen.
Tudom van rázkódás védelem, de az "örökre" nem állítja meg.R400 alaplap, T400 házban
W7X64
Tipp? 5let? Vagy hadjam a francba a filmnézést.
Köszi
-
-
salieri.
őstag
Erre senki ? [link]
-
rgeorge
addikt
válasz
Peter M #26743 üzenetére
Kicsit nehezen indul a dolog, mert én is beleszaladtam ezzel a notebook-kal a Seagate 500GB kontra HD Sentinel kalamajkába (röviden: sok Lenovo notebook (ideapad-ok, de az én W520-m is) Seagate 500GB-s HDD-jére a HD Sentinel az első perctől 100%-nál kisebb kondíciót ír, és kb. 2-3 óránként romlik is 1%-kal, egy bizonyos S.M.A.R.T. érték (Reallocation Event Count) nő kb. óránként 1-el, azóta is. A Lenovo és a Seagate is azt mondja, ne törődjünk ezzel, mert ettől még jó az a HDD, gariban nem is cserélik, ha csak a bolt nem. Én a Seagate-től nemrég kaptam egy elég terelő választ, még erőltetem a Lenovo-t, ha már ilyen felső kat. notebook-om van, hogy ők is járjanak ennek utána. Mindenesetre tegnap délután "költöztem" csak át az új notebookra, addig folyton HDD teszteket futtattam, a jelenség furcsaságát az is mutatta, hogy tök mindegy, mit csinálok a HDD-n, teljes felülettteszt, vagy csak telepítek az 1/5-ét elfoglaló Windows 7 partícióra, vagy éppen 350GB adatot másolok át rá, a kondíció romlásának üteme nem változik.
De most már pár órás együttműködés után azt mondhatom, megérte ez a gép (különösen, hogy én még a most hihetetlen 306 Ft-os eurós áron kaptam). Egy kicsit nagyobb a proci, mint a Tiéd (i7-2860QM), remélem, nem fog elmelegedni. A HDD tesztek alatt elég meleget fújt a venti, de nem volt hangos, és a ház nem melegedett sehol sem. A kijelző is gyönyörű, van saját color sensor-a, az arányát még szoknom kell, de nem lesz vele gond (eddig 16:10-es volt).
Egyelőre ennyi a tapasztalat. És továbbra is várom a táskás tippeket. -
Gondwana
addikt
válasz
rgeorge #26742 üzenetére
Én a T60-hoz vettem, kicsire le lehet szíjazni, de nagyobb a térfogata, mint a Lenovo Business Expandable akármi táskának. (Olyan már többször előfordult, hogy belement egyszerre egy T60/15", egy T61/14" és még az X200 Tablet a dokkolóján, emellett az első zsebében a sok apróság mellett két USB HDD - ami nálam a Freecom Toughvackokat jelenti)
Ja, a szöszi nem jár vele - ki is rakott volna a zasszony, ha azt is hazaviszem -
rgeorge
addikt
Milyen hátizsákot javasoltok 15.6"-os, "kilógó" aksis ThinkPadhoz (W520)? Lényeg, hogy könnyű legyen, de védje jól a notebook-ot, ne csak egy "zseb" legyen a notebook-rész. Most egy bazi nagy Samsonite-ban van, de az maga kb. 2 kiló üresen.
-
psyho85
aktív tag
válasz
psyho85 #26737 üzenetére
Meg tudtam nézni, hála istennek más táppal tölt rendesen, nem a lapossal van a gond. A paneltápot szétkaptam, a 420V 62uF kondi fel van benne púposodva, de akkor már cserélem a többit is, meg rámérek az alkatrészekre. Remek, hogy egy ~100 forintos alkatrészen hal meg egy amúgy jó drágán árult táp.
-
Tim82
félisten
válasz
kölökzsiráf #26736 üzenetére
Itt tudsz utánanézni, milyen kártyák voltak T60-ban. Nagy valószínűséggel egyébként Vodafone-függő lesz.
-
salieri.
őstag
X60 tableten hol lehet bekapcsolni az auto screen rotate funkciot ,illetve,hogy a kijelzon levo gombokat tudjam hasznalni?
-
psyho85
aktív tag
Üdv!
Munka közben hálózatról ment a T43-am, aksi benne. Egyszer csak hopp, átváltott akkus működésre. Kihúztam a tápot, vissza, pár másodpercig tölt, aztán viszlát, ismét akkuról megy. Restart, akksi ki/be, nem segít, akksi nélkül egyáltalán nem is megy, hisz nem tölt. A tápot bemértem, szép stabilan adja ki magából a ráírt 16V-ot, persze terhelés nélkül.
Ha a töltő áramkör halt be a notiban, lehet valamit tenni? 1:15 perc maradt, gyors választ kérnék!
-
kölökzsiráf
csendes tag
válasz
buvartacsko #26721 üzenetére
a
-
felvono
tag
válasz
!Overdose! #26713 üzenetére
"Az új Hardverapróval olyan szinkronizációs problémákba ütköztünk, amelyeket nem tudunk nagyon gyorsan elhárítani, ezért visszaállítjuk a régi oldalt."
ehehe nagyon rossz maju lennek ha azt irnam le hogy barcsak ne tudnak nagyon gyorsan elharitani ? -
kt74
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a gépemre a tpfc-t. Teljesen jól működik, de csak a cpu szenzort látja, az alapján állítja a ventit. Jó ez így, vagy kellene a többi szenzor jele is (Visszaolvasva a fórumot azt láttam, hogy általában nem a cpu a legmelegebb)?
A gép T410 Core i5 560M intel videókártyával.Feltettem egy SL500-asra is (T3000, intel vga), ott csak a pwr szenzort látja, így nem is működik. Ez telepítési hiba, vagy az SL sorozaton nem működik a tpfc?
üdv: kt
-
Borote
addikt
válasz
azbest #26726 üzenetére
Fizikai kapcsoló be van, ofkóz, arról megy a wifi is, azzal pedig semmi probléma, jelzi az access manager is.
A system update-t utólag telepítettem föl, talált még ezt-azt, de nem oldotta meg a problémát. Az a gond, hogy talán az a program sem látja... Majd ha lesz egy kis időm kísérletezni, megpróbálom törölni a hálózattal kapcsolatos drivereket, ethernet, wifi, infra, modem, illetve az access managert, aztán system update-tel letöltetni a drivereket... remélem hajlandó lesz működni -
salieri.
őstag
hello
x60 tablet 1024X768 IPS ? -
Borote
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kellene T60-nal kapcsolatban. Újrahúztam a Win7-t és tippre rossz sorrendben tehettem fel a drivereket és szoftvereket, mert nem látja a bluetooth-ot a rendszer. Fn+F5 kombináció-val sem látható, Access Manager-rel és anélkül sem. BIOS-ban engedélyezve van, de az eszközkezelő sem látja...
Ha telepíteni szeretném a driverét, akkor azt mondja, hogy kapcsoljam be, de hát nem tudom, mert nem látja a rendszer
Nincs tippetek, hogy milyen sorrendben kellene letörölni/újratelepíteni drivereket és a programokat? -
wwhy
veterán
Ha garanciális ThinkPad-el gond van, hol kell/lehet jelezni
(x120e, és habár SSD-re cseréltem a HDD-t, a ventije megy egyfolytában, miközben a proci sima netezés közben 65-70 fokos). -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #26721 üzenetére
nekem rémlik valami megkötés, de nem emlékszem már mi.
-
buvartacsko
addikt
válasz
mitulabattyi #26718 üzenetére
Tehát ha van egy ultrabased, akkor egyszerre három aksit is lehet tölteni.
-
mobileman
senior tag
válasz
kölökzsiráf #26719 üzenetére
Ha független, akkor bármivel lehet..Ha nem, akkor az más tészta
-
kölökzsiráf
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a t60-asba gyárilag beszerelt sim kártyás modemet t-mobile-os kártyával hogy lehet használni? ha lehet egyáltalán...
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
mitulabattyi #26717 üzenetére
Közben megtaláltam: lehet!
-
mitulabattyi
aktív tag
Az ultrabase ultrabay slotjába lehet akkut tenni? /x200(s)/
-
franc0
őstag
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #26712 üzenetére
hú, ez télleg rettenetes
mit jelent az x szériánál a Intel HD Graphics? ez az x4500 kategória? létezhet belőle 2011-es gyártású?
-
!Overdose!
őstag
válasz
buvartacsko #26712 üzenetére
Sajnos egyet kell, hogy értsek.
-
buvartacsko
addikt
off: azt hiszem én itt befejeztem a hardverapro.hu használatát. egy rakás szar lett, nem értem minek megváltoztatni azt ami jó volt és működött
-
azbest
félisten
ha nagy képekkel dolgozol, akkor a photoshopnál igen, mondjuk ha igazán nagy képekkel dolgozol, akkor a photoshop cache és előzmények tárolására plusz ssd sem árthat... minden csak attól függ, hogy mennyire gépigényes a munka
(#26708) ixtom : ha komoly képszerkesztésről van szó akár külső kalibrált monitor is szükséges lehet, szóval ahogy előbb is írtam, attól függ mit takar a munka
-
stifi
senior tag
nem tudjátok T420-as gépbe mi az FRU száma a hdd adapternek?
a robbantott ábrán nem találom, pedig itt szokott lenni.. -
811
csendes tag
Üdv!
Hát nem egyszerű a Thinkpad vásárlás. Két lehetőségem maradt, kíváncsi vagyok a hozzáértők véleményére, hogy a két gép között ténylegesen érezhető lenne ekkora különbség (100 eFt.)? (munkára használva, cs5 - photoshop, indesign, flash ...)http://www.chipland.hu/termekek/LENOVO-NOTEBOOK-ThinkPad-T520-15-6-HD-Core-i5-2430M-2-4GHz-4GB-5/036697
http://www.chipland.hu/termekek/LENOVO-NOTEBOOK-ThinkPad-T520-156-FHD-Intel-Core-i7-2670QM-220GHz/037958
-
-
Daneeka
senior tag
válasz
MrSealRD #26702 üzenetére
Nem nagyon akarnám eladni mert annyira nem vigyáztam rá szóval ki tudja mennyi van még benne, (már ha véletlenül működik még) ilyennel meg nem akarok stresszelni, hogy eladom azt egy hét múlva hívnak, hogy nem működik.
Viszont a RAM-ot, optikai driveot, CPU-t, ezt-azt talán el tudom passzolni hardveraprón nem?
-
Daneeka
senior tag
válasz
azbest #26697 üzenetére
"Send a Massage to this supplier"
nevettem
Amúgy leszedtem a csuklótámaszt, hangszóró körüli keretet meg a bill-t a gépemről, kiszedtem a merevlemezt meg a optikait és nem láttam sehol folyadékot. (előzmény: leöntöttem és elsötétült minden)
Az elképzelhető amúgy, hogy hagyom így állni amíg kiszárad és utána megint működni fog vagy tuti "összekötöttem" egy két 3,3 vagy 5V-s IC-t a 20V-s táppal? (ezen kívül csak azt tudom elképzelni, hogy pár helyen lehúzta földre a tápot a folyadék (ez lenne a jó eset), egyéb bajt nem okozhat a pia elvileg, szilícium nem oldódik fel meg ilyenek
)
Ram, drive, akksi, egyéb darabkákkal lehet valamit kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest