Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Sziasztok,
reálisan nagyjából mennyit érhet a következő T500-as:
Based 2089-2SG: P8600(2.4GHz), 3GB RAM, 160GB 7200rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, Intel X4500HD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 6c Li-Ion, WinVista Business 32
Annyi különbséggel, h ebbe 4gb ram van, pont ma jár le a garija is. Akksija jó állapotban van.
-
Ringman
félisten
természetesen nem találom a linket

90w-os táppal használnád a dokkot? nem tudom hány W maradna a kártyának, t60 csúcsra járatva biztos megehet 45-50W-ot, ehhez jönne még a dokk+perifériák szükséglete.
szerintem eredetileg arra lett kitalálva, hogy beletolsz egy alacsony fogyasztású quadro NVS kártyát, hogy 2-4 további kijelzőt ráköthess.
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
Nekem X-Fi Audio PCI-E volt, egészen addig jól működött, amíg rá nem tettem a Creative saját driver-eit. Onnantól kezdve kékhalálozott a T60, hardverhibára hivatkozva. Ugyanez a hangkártya tökéletesen működött asztali gépben. Úgyhogy akkor köszi, Creative, tőled többet nem veszünk semmit. Ugyanitt X-Fi Audio PCI-E hangkártya eladó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazából teljesen véletlenül jutottam el erre az oldalra, egy fórumtárs privátban mutatott nekem egy bemutató videót X61 tabletről és megnéztem, hogy a feltöltőnek vannak-e más Thinkpad-ekkel kapcsolatos videói.
Elgondolkodtat a dolog, mert noha Crysis-szal és egyéb FPS-ekkel nem igazán játszom (ha jól emlékszem, akkor a Left 4 Dead/F.E.A.R./Gears Of War hármas a legfrissebb FPS-ek, amik nekem megvannak), de lehet, hogy Witcher/Mass Effect/Dragon Age (esetleg Diablo 3) miatt kísérleteznék egy videokártyával a dokkolóban, mert azért ki szeretném használni a PCI-E slot-ot (még ha x1 sebességgel is képes csak benne futni egy VGA). Hosszú távon úgyis XBox 360 lesz, ha a gazdasági helyzet szeszélyei engedik.
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi
üzenetére
... utána lehet csiszolni a saturól a domborművet!

-
Tim82
félisten
Egy érdekes írás PCI-E videokártyáról Thinkpad Advanced Dock-ban.
(Google Fordítóval érdemes nekiállni, orosz oldal.)
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi
üzenetére
jó, hogy megkérdeztem, mielőtt elkezdtem volna reszelgetni a bringa nyugdíjazott teleszkópját. de akkor inkább veszek majd valami jóárasított blokkot tüzifának.
@Tim82: visszakérem a mérőmet és megnézem majd. lényeges különbségre nem számítok, 1w nagyságrend lehet.
-
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi
üzenetére
gondoltam arra, hogy csinálok ilyesmit az x200 korábban leszedett csonkjaiból. lefarigcsálva hamarabb meggyullad, vagy nem?
-
h1n1_900
senior tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Kösz

És melyik opciónál? -
h1n1_900
senior tag
Hol lehet kikapcsolni azt a hatalmas sípolást amikor lemegy készenlétbe vagy be-kihúzom a töltőt? T60. A fél ház felriad.
-
norbee86
csendes tag
Hali
Van egy Thinkpad R61-es laposom 7732-4TG 14,1"-es arra lennék kíváncsi, hogy ez CCFL vagy pedig LED kijelzős-e? Lenne még egy kérdésem ugyebár ez 1280x800 az érdekelne lehetne-e bele tenni 1400x1050 vagy 1440x900 matt kijelzőt?Ja igen és a 65W/20V-os hálózati töltő elég egy 5200mAh-s akksihoz vagy kéne egy 90W-os?
előre is köszönöm a válaszokat!
-
Otisz
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Na, feltöltöttem a videót.
[link]
A lényeg kb 1:20nál kezdődik... -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
te már tettél affs-képernyő mellé gorilla glassos mobilt? mert eszerint nem. nagyon nem ugyanaz a glass sem az affs-sel, sem a tablettel.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
a tablet meg az x1 tükröződése szerintem nem ugyanaz.
-
buvartacsko
addikt
válasz
cadeyrn
üzenetére
Az X1 nem valami más, az rendes ThinkPad, csak csoki keyboarddal, amit megjegyzem mindenhol agybafőbe dícsérnek, szóval nem hiszem hogy sok gond lehet belőle. Meg nem matt kijelzővel. Az X200 Tabletem se matt, szóval akkor az se ThinkPad hanem valami más? Ezen kívül, elég durva crash testeket lehet látni a neten az X1el kapcsolatban, ami igenis azt jelzi, hogy igazi TP.
-
lapa
veterán
válasz
Shadowfax
üzenetére
erre a magnézium-titánra tudsz linket? én nem találtam titánnal ötvözött magnéziumot az ipari körökben elterjedtek között, még mikor a titánfedeles x61 legend után kutattam.
ha titán lenne a zsanér más lenne a színe, és mivel korrózióálló nem festik / felületkezelik. azt akarják, hogy látsszon. szóval nem valószínű.
-
spyduck
nagyúr
Thinkpadoknak titánimu zsanérjavan ugye? Legalább is így tudtam...
köszi Shadowfax!Mondjuk én ebben nem találom, h milyen kategóriásak.
-
Shadowfax
addikt
-
-
spyduck
nagyúr
Köszönöm srácok, alakul a dolog

Ez így helyes ugye?
17" W701 --> nincsAz Edge-vel leszek még bajban mivel sztem az Beginner Business gép. Csak, mert ilyen kategóriája nem volna egy Thinkpadnak? Csodálkoznék.....
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Amennyit én ismerek:
12.1" X201 -> 12" (?) X220
14" L412 -> L420
14.1" T410 -> 14" T420
15.4" T510 -> 15.6" T520
15.4" W510 -> 15.6" W520A többit az okosabbak

SZERK
A másik témaE - (Edge)
Beginner Business - kis vállalatoknakdesignfetisisztáknak (igazából nem Thinkpad, olyan, mint az X1, az is valami más)
L - Small Business - kis és közép vállalatok
T - Business - nagyvállaltoknak
W - Worksation - Business ( Quadro és FireGL VGA-kal ellátott, főként 3D-s munkára tevezett modellek) - nagyvállaltoknak
X - ultraportable - kis méretű Business - nagyvállalatoknak
s - karcsúsított / könnyített, energiatakarékos(abb) változat
i - jóárasított változat -
spyduck
nagyúr
Ez így sztetk jó?
E - (Edge) Beginner Business - kis vállalatoknak
L - Small Business - kis és közép vállalatok
T - Corporate Business - nagy válaltoknak
W - Worksation - Corporate Business ( Quadro és FireGL VGA-kal ellátott, főként 3D-s munkára tevezett modellek) - nagy válaltoknak
X - kis méretű Corporate Business - nagy válaltoknaks - karcsúsított / könnyített változat
i - jóárasított változat -
spyduck
nagyúr
Az Edge most minek számít?
Consumer vagy Beginner Business?
L ?

Small Business?
-
spyduck
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek már légyszíves.
Egy t420 esetén milyen garanciális kiegészítések, szolgáltatások vásárolhatóak.
Kéne az összes!Előre is köszönöm!
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge
üzenetére
W520:
4db usb van:
2db USB3.0
1db USB-ESATA
1db Powered USB hátul4 memória foglalata csak a QM végű procikkal szerelteknek van, amiben nem az van gyárilag állítólag ki van kötve és egy dummy card van benne amit nem lehet eltávolítani.
a kijelző az gyönyörű az eddigi best az összehasonlítások alapján HP Dreamcolor és a Dell IPS kijelzővel összehasonlítható a teljesítménye, betekintési szögben marad el.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
t520ról van thinkwiki-n:
http://www.thinkwiki.org/wiki/TFT_display -
rgeorge
addikt
A passzív hubokkal az a gond, hogy nem töltenek rendesen, pl. combosabb okostelefonok szépen merülnek sima USB portra kötve is. HDD-knek sem árt egy kicsivel nagyobb táp. Nekem egy nem 1000 forintos, tápos USB hubom van most is, a jelenlegi R61-emben is 3 USB van, amiből egyet elfoglal az egér vevője, egyben van a hub. Így dolgozom már évek óta, tehát a 3 USB is elég.
Viszont képtelen vagyok kideríteni azt, hogy a két modell kijelzője milyen típusú, így azt sem, hogy egyformák-e. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Egyértelműen W520. Virtuális gépnél mindig a RAM fogy el, a T520 kevés lesz, ha 1,5 évnél tovább tervezel, ráadásul a graf. kártya képes lesz a virt gépen is értelmes teljesítményt nyújtani.
Az USB3 szintén előny, az meg, hogy mennyi van... HUB, és kész, ahogy már előttem is mondták.Viszont a kijelzőből csak a fullHD jobb, egyébként szerintem ugyanolyan a két gépben.
-
válasz
rgeorge
üzenetére
Én a W520-at javaslom. RAM bővítési lehetőség miatt egyértelmű. Mivel a többi paraméter nem olyan súlyú. Az USB-k portok számán ne aggódj. Jól mondta lapa, vedd számba hány USB-s cuccod van aztán nézd meg, tudnak ütközni. Ha igen, akkor egy HUB-al feloldható a probléma.
Én ugyan sokkal kisebb volumenbe//Mivel én még inkább tanulom ezeket...//, de nálam is virtualizáció + VS megy és éppen ezért tudom,hogy a RAM soha nem lesz elég...
-
-
h1n1_900
senior tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Gondolom mivel nem reagalt senki igy nincs

-
-
rgeorge
addikt
Van egy dilemmám. Két új notebook közül kellene választanom (és most ne irigykedjetek, nagyon durván megdolgoztam azért a bónuszért, amiből vesszük). Az egyik egy T520-as (Intel Core i7-2630QM, FHD, nvidia NVS 4200M, 500GB HDD, NW64JHV), a másik egy W520-as (Intel Core i7-2720QM, FHD, nVidia Quadro 1000M, 500GB, NY44C*). Mindkettőben 8GB memória lesz. Érdekes módon a T520-at adják meg nehezebbnek (9 cellás aksi mindkettőhöz), de nem lényeges a különbség, és mindkettő 3kg alatt van, ami már jó.
A W520-as mellett szól az USB 3.0 (x2), a T520-ban csak USB 2.0 van, igaz, abban összesen 4 db USB van, 2 sima, 1 powered, 1 combo eSata, a W520-asban csak 3. A W520-asban kicsit kisebb a proci, de ez az ár miatt van így, a nagyobb procis nagyobb VGA-val párosítva sokkal drágább lenne. Úgy tűnik, a W520-as kijelzője is jobb, mert ez egy grafikusok számára is ajánlott workstation.
Kérlek, segítsetek dönteni. Alapvetően fejlesztek (Visual Studio), de azt elég intenzíven, virtuális gépek stb.
Köszönöm. -
sziasztok lenne esetleg valakinek elfekvőben egy Lenovo T61 HDD takaró burkolata?
Tudom már egyszer kérdeztem de hátha

-
Dr. Oid
senior tag
Jelentem, en szivtam az x200 allandoan porgo fanjaval. Ketszer jart szervizben a gep, elsore csak a hutest csereltek, a hiba tovabbra is fennallt, masodszorra is visszakuldtem es akkor mar az alaplapot is kicsereltek.
Eredmeny: ma egesz nap nem hallottam bekapcsolni a fant
ha kozel raktam a fulemet, valami leheletszeru suttogast hallottam, de ennyi.
Eljen eljen hurra! Akinek ez a gondja, imadkozzon, hogy garis legyen a gepe! -
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem akarok sokat offolni, mert nem az én műfajom, de nem volt még A2-esem, és pont azért, mert nem méltó az Audi nevére. Amit tudok róla: kicsi, ahhoz képest sokat eszik, és bármi baja van, szervízbe kell vinni. A tulaj max csak a szélvédőmosót tudja maga cserélni/pótolni

Az Audi nem tud kis autót csinálni, ellenben nagyot annál inkább (bár rohadt drágák...).
Épp ezért vettem anno A6-ost (most egy A8-ast nézegetek).HOPP, kicsit elkéstem ezzel a posztommal

-
Chaser
legenda
válasz
h1n1_900
üzenetére
Természetesen nem ebayről ért ide 1 nap alatt
Előtte még körbenéztem az aprón és pont volt egy olyan amit kinéztem, még olcsóbb is volt 200ft-tal mint ebayről lett volna
Ezt vettem. 60-63MBps-kel másol, de valszeg a hdd miatt, 5400-es 2 lemezes toshiba, majd megnézem a 250-es 7k2 toshibával mennyire másol. Akkor kiderül hogy a vezérlő nem superextra vagy a hdd, de hdd-re tippelek. -
Chaser
legenda
A T61p lassú boot-jának oka a turbo memory modul ami az egyik pcie slotban van, anélkül indul késleltetés nélkül. Ha valaki hasonlóba futna pár fölösleges kör futásától megszabadul

Megjött az usb3 vezérlőm, nagyon baba
fürge és nem lóg ki egy kicsit se a gépből. -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
ami lényeges, hogy nem csak a cpu miatt van kevesebb hőtermelés, hanem a többi komponens is máshogy / másból van összerakva. a részleteket nem tudom, de üresjáratban ~3w körüli különbségeket lehet látni, ez nem jöhet csak a cpu-ból. gondolom a feszültségszabályzás is más, mert nem ránthatja meg a cpu 35w-tal, kisebbre méretezve nagyobb hatásfokon működik terhelés nélküli vagy részterheléses szituban.
szerintem.
meg persze a kisebb cpu miatt könnyebb is a hűtőrendszer.
-
Figo22
csendes tag
Erről egy vélemény??? Thinkpad Edge520
http://www.olcso.hu/szamitogep/notebook_laptop/Lenovo_ThinkPad_Edge_Plus_E520_NZ3C3_notebook-arak_487856127.html
-
buvartacsko
addikt
-
Figo22
csendes tag
Tudtok javasolni 1 jó thinkpad-et 200-250k között, ugyanis az asus-om megadta magát.
-
lapa
veterán
az uccsó merci ahogy hallottam a 190-es volt.
az első és utolsó jármű meg a g. egyébként nem viccelek, de nem hiszem el, hogy nincs valami inspirációs összefüggés a thinkpadek meg a g közt (g volt előbb, mielőtt valaki félreérti). a kockaság, a gumborítás, a rollcage, a hdaps, a piros pecek, a slaggal belső tér mosás, a szétszeded-összerakod, az elpusztíthatatlanság stb. mind megvan mindkettőben.
@buvartacsko: te. én csak belinkeltem a modkerbe mert jogos.
-
Shadowfax
addikt
Hopp, eltűnt a topiknévből a "topik".

-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én is megcsináltam
Úgy nézem ha egy aku már volt benne annál megjegyzi a beállításokat, gondolom azonosítók alapján. Visszaraktam a régi akumat ugyanúgy kezelte ahogy beállítottam. 0km-es akunál az alapértelmezett beállítások voltak.szerk: Bill fru-t még nem tudtam megnézni, talán 7végén.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Nana

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Ne ofoljuk szét a topikot, utolsó posztom ez így:
'97-es 6gen Honda Civic VTi T400
A takarítást persze a TP-mre értettem. A ventire már tényleg ráférne egy portalanítás, kívülről most szép tiszta. Csak a hangszórórácsokat is le kell szednem mert némelyik lyuk eltömődött már.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- PS 5 Portal // Számla+Garancia //
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hanem hogy vagy magnéziumötvözet, vagy titánötvözet a fedlap.