Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#35351) fer válasza liksoft (#35349) üzenetére


fer
őstag

Sziasztok! Úgy érzem egyedi problémával állok szemben az egyik, pontosabban oprendszeres hdd-el kapcsolatban, és tanácstalan vagyok! Mivel a win 8.1-em lejárt ezért vissza akartam rakni (pontosaban vissza is raktam) a win 7-et! A telepítő elindult, de a telepítést követő újraindításnál a bios nem tudott indulni és egyfolytában kereste a winyót! Ez az inteles sata vezérlőn volt, ahci módban átdugtam a lila jmicronos vezérlőre ahci módban és onnan minden ment tovább rendesen, csak azóta nem hajlandó elfogadni a winyomat az inteles vezérlő ahci módban, a jmicronos meg elindul vele, ha kikapcsolom az ahci-t az intelesen, akkor megy vele! A winyó egy samu HD502HJ, mitől lehet ez az anomália, ilyennel még nem találkoztam, egyébként másik winyóval működik az inteles vezérlő ahci módban! Először arra gondoltam, hogy az alaplapomon döglött meg a vezérlő,de ezek szerint a winyóval van a probléma!

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#35352) New_Man


New_Man
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy Western Digital 500GB 7200 rpm SATA 2,5" 16MB WD5000BPKX HDD-t.
Beszereltem, telepítettem a Win7-et, azonban egy napon belül összeomlott. Ez után újra húztam a rendszert megint. Néhány óra múlva egy reboot után nem reagált sem a billentyűzet sem a touchpad a boot megkezdése után. A HDD indulás után furcsa hangot ad és nem pörög fel. Olyan mint ha a motor próbálna indulni de nem tud.
Ettől fogva próbáltam újratelepíteni a rendszert DVD-ről, illetve USB-ről is, de ez a kép fogad:
Szerintetek mi lehet a probléma?
Nagyon köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#35353) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Hdd búgására keresnék megoldást,berezonál a gép kicsit.
Zajszigetelés megvolt,javult de ez kevés.
Sima csavarom van csak, gumírozott verzió megoldaná vajon?
Vagy mennyire megbízhatóak az 5,25"-os hűtő/szigetelő cuccok,tudtok esetleg megbízhatót?

(#35354) Skalci válasza Kuruc2 (#35342) üzenetére


Skalci
tag

Akkor most mégis mit kezdjek vele?
Ha kikapcsolom, elveszítem a garanciát? Okozhat ez kárt a fejben? Bár 3 év gari van rá, mégse szeretném, hogy egy éven belül elhalálozzon, mivel a rajta tárolt zenék/képek/videók fontosak számomra.

(#35355) pjen válasza New_Man (#35352) üzenetére


pjen
félisten

A probléma a HDD.Ha garis vidd vissza,ha nem kérd vissza a pénzt.Azért ha lehetőséged van próbáld ki egy másik gépben is.Vagy legalább másik kábelekkel.

[ Szerkesztve ]

(#35356) New_Man válasza pjen (#35355) üzenetére


New_Man
csendes tag

Garanciális. Vannak rajta fontos adataim,szerinted valahogy működésre lehetne bírni vagy esélytelen?

(#35357) djculture válasza New_Man (#35356) üzenetére


djculture
félisten

Normál asztali gépbe kell bekötni akkor kiderül..

(#35358) New_Man válasza djculture (#35357) üzenetére


New_Man
csendes tag

Ok,megpróbálom,köszönöm a segítséget!

(#35359) Csabi1984 válasza New_Man (#35352) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szia Boltban vetted a HDD-t ?

(#35360) Kuruc2 válasza Skalci (#35354) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Garanciát nem tudom, meg kell kérdezni eladót. Kárt én kétlem, hisz másik winyók se parkolnak.
Én 5 éven belül se szeretném hogy elhalálozzon, nemhogy egy. Úgyhogy épp ezért majd valamit kezdek ezzel a parkolással. Nem hiszem hogy az a 8 sec a legoptimálisabb az élettartamnak, vagy mennyi van beállítva rajt... Nekem az élettartam az első prioritású, nem érdekel a fogyasztás.

Ha megjön, kiderül mire van állítva. Mert netről semmit se tudtam meg eddig a termékről ezügyben. :s

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#35361) Backrau


Backrau
aktív tag

Sziasztok!

Nagyon nagy problémám van! Hazajöttem, és arra lettem figyelmes, hogy a Samsung winyómat nem lehet elérni. Bios felismeri, windows szintén, de meghajtók nincsenek! Lemezkezelőbe belementem és kiírja, hogy érvénytelen! Mi lehet a gond? Egyik bekapcsolásról a másikra történt mindez! Remélem tudtok segíteni, vagy ötleteket adni, mert ezen van rengeteg dolgom! Képet mellékeltem hátha segít valakinek. Előre is köszönöm mindenkinek!

(#35362) Kuruc2 válasza Backrau (#35361) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Képet mellékeltem

:F

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#35363) pjen válasza Kuruc2 (#35360) üzenetére


pjen
félisten

Nem akarok vészmadár lenni,de 5 év az nagy idő a mai HDD k korában,mindennapi használat mellett. :((

(#35364) Backrau válasza Kuruc2 (#35362) üzenetére


Backrau
aktív tag

Uppsz, este volt és elmaradt a beillesztés! Szóval az SSD látszik, hogy kifogástalan, de felette a Samsung winyó, írja érvénytelen. És most is ezt csinálja, pedig reménykedtem reggelre elmúlik a "betegsége".

(#35365) Backrau válasza Backrau (#35364) üzenetére


Backrau
aktív tag

Most próbáltam áttenni másik helyre a winyót, kábeleket kicseréltem, felcseréltem, de továbbra sincs semmi eredmény.

(#35366) Kuruc2 válasza pjen (#35363) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Visszafelé fejlődik a technika. A háttértárak egyre megbízhatatlanabbak akkor e téren, a mobilok meg egy napig bírják akksival már csak. :W "Mi folyik itt gyöngyösön?"

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#35367) pjen válasza Kuruc2 (#35366) üzenetére


pjen
félisten

Fogyasztói társadalom. :(( :(( :(( :W :W :W

(#35368) Csabi1984 válasza pjen (#35367) üzenetére


Csabi1984
addikt

Nagyon úgy érzem,hogy ezek a Merevlemez hibák minden napra jut 1 ilyen hiba. Sokszor amúgy nem megfelelő tápegység tápkábele okozza, adatkábel érintkezési hiba, alaplapi vezérlő hiba, alaplap hiba meg ugye ott van a "romlás" Ezért nem fogok venni 2-3 TB HDD-ket mert csak a baj van velük sajnos :(( Tudjátok mibe nem bízok egy régi tapasztalat végett? Külső 3.5 Házaknál van negativ élmélnyem vagyis ahogy mondják "egyszer volt olyanom" de megbántam. Szóval nem tudom,hogy a mai külső 3,5 Merevlemez házak amik ugye külső táposak mennyire megbizhatóak. Zártabb rendszer jobban melegszik.

(#35369) ozirisz123


ozirisz123
csendes tag

Üdv! Tudna valaki nekem segíteni van 1 samsung 120gb 2.5" hdd-m szinte új 4 napot ment az mitől lehet hogy 1perc múlva ismeri fel a laptop és utánna kezd róla bootolni, utánna nincs semmi gond sentinel szerint is 100/100-as több gépben is próbáltam furcsálom ilyennel még nem találkoztam.

(#35370) Backrau válasza Backrau (#35365) üzenetére


Backrau
aktív tag

A problémám megoldódott, igaz magyarázatot nem tudok adni rá miért. Betettem a windows telepítőlemezt és ott már látta az "elveszett" két particióm. Újratelepítettem a windows-t és jó lett minden. Szerencsére! Esetleg, ha valakinek lenne ötlete mi okozhatta ezt a galibát meghallgatnám.

(#35371) liksoft válasza Backrau (#35370) üzenetére


liksoft
nagyúr

A dinamikus kötetet nem próbáltad csatlakoztatni a lemezkezelőben? Ugyanis ezt a típust automatikusan nem olvassa fel a rendszer, de legalább időnként elfelejti. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#35372) ozirisz123


ozirisz123
csendes tag

Közben lefutattam hdd regenerátort kb az első 5mb-ban talált 107 delays detected sectort utánna rendben van, ez mit jelent valahogy javítható ezzel a progival? ez okozhatja a késést?

(#35373) Vole


Vole
tag

Basszus, ma egyik percrol a masikra eltunt az uj vinyom a windows-bol. Hetvegen beszereltem, mukodott rendesen, megformaztam, radobtam a filmeket, erre ma akarok megint masolni ra, es nem talalja a gep.

Probaltam ujrainditani, de semmi.

Beleneztem biosba, ott mar fura a dolog, mert a merevlemezek kozott nincs, de egy masik opcional megtalaltam. Bootolaskor a 6 sata cuccbol ( egyik a blu-ray ) 5 -ot megtalal, de az uj vinyot nem. Aztan ahogy megy tovabb a boot, ott a bovitokartya megtalalja ( raid funkciot valaszthatnek ha akarnek ), majd amikor betolt a win, ott mar megint nincs sehol. A disk management se latja.

Ilyenkor mivan? Ha elszallt volna a vinyo, akkor se a bovito kartya, se a bios nem latna, nem?

( Probaljam meg kihuzni es ujra bedugni a kabeleket? Nem hiszem, hogy segitene. )

(#35374) Csabi1984 válasza Vole (#35373) üzenetére


Csabi1984
addikt

Kiindulási pontnak jó. De nézd meg ha esetleg ilyen átalakítos tápcsatid van nem e kontakt hibás. Nekem példul azért fagyogatt ugyan látta a lemezt. Azóta hogy rájüttem ez a hiba azóta nincs fagyás nekem :)
Tudom a te hibádhoz nincs köze nagyon csak példának hoztam fel a tápcsatit :)

[ Szerkesztve ]

(#35375) Vole válasza Csabi1984 (#35374) üzenetére


Vole
tag

A tapcsatlakozo a gyari Corsair amit a taphoz kaptam. Csak a Blu-ray es az uj vinyo van rajta, a tobbi vinyo masik tapszalon fut. A blu-ray -t tokeletesen megtalalja, raadasul az uj vinyo miatt a blu-rayt kellett egy kozelebbi tapcsatira tennem, es a vinyo kapta azt a csatit amin a blu-ray volt korabban. Ezzel szerintem nem lehet baj.

Ja, amugy a belso sata eloszto egy Startech PEXSATA22I.

(#35376) martmaci


martmaci
újonc

Szevasztok!
Segítségeteket kérem,mert samsung mp0402h laptop vinyót szeretnék át alakítani sata 2.0 (azt hiszem).
Asztali géphez szeretném csatlakoztatni.
Válaszotokat előre is közsönöm.

(#35377) Csabi1984 válasza Vole (#35375) üzenetére


Csabi1984
addikt

Ahogy látom PCe-os. Mennyire megbizhatóak sebességileg rendszer HDD részére?

(#35378) djculture válasza martmaci (#35376) üzenetére


djculture
félisten

(#35379) Vole válasza Csabi1984 (#35377) üzenetére


Vole
tag

"Ahogy látom PCe-os. Mennyire megbizhatóak sebességileg rendszer HDD részére?"

Nem tudom, a rendszer nalam egy ssd -n van, alaplapi sata -ra kotve, a PCIe kartya csak bovites celjabol kellett, filmes vinyonak.

(#35380) Doky586 válasza Vole (#35379) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

-"..PCe-os. Mennyire megbizhatóak..?"
-"Nem tudom.."
-Hát ennyire... :))

(#35381) djculture


djculture
félisten

jó az ha 2.0 slotba való 1x pcie csatis vezérlőt vesz az ember akkor simán tudja azt mind az alaplapon lévők. A sima pci-os amit kerülni kell mint drakulának a fokhagyma füzért..

[ Szerkesztve ]

(#35382) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Érdemes elolvasni
[link]

[ Szerkesztve ]

(#35383) liksoft válasza Csabi1984 (#35382) üzenetére


liksoft
nagyúr

Hehe. Csak épp a Hita az, aki a tápellátásra, és a mechanikai igénybevételre (szállítás, pottyantás, rugdosás) a legérzékenyebb. Kicsi hazánkban meg ugye ilyen összetevőkből fokozott az ellátás. :B (Sz@r táp, troli végén a padlón zacsiban hazaszállított winyó, meg társai :B )

Ezen kívül a folyamatos, meg a heti 8*3 órai üzem sem azonos terhelés.

Így a folyamatosan menő óvott és ultrastabil tápellátású környezetben menő drive-ok statisztikája már megvan, csak a többire kell várni. ;)

A rossz egyébként a 7200.11 1,5TB széria, ami tudjuk....
(Statisztikát is tudni kell készíteni :B )

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#35384) Backrau válasza liksoft (#35371) üzenetére


Backrau
aktív tag

Semmit sem engedett csinálni a lemezkezelőben. Egyedül a telepítőlemezen lévő lemezkezelő ismerte fel, és jelezte hogy aktív. Szerencsére nem lett komolyabb baj belőle. Remélem többször nem fordul elő ez.

(#35385) djculture válasza Csabi1984 (#35382) üzenetére


djculture
félisten

Jó régi összeirás lehet ez mert hitachi-t már alig gyártanak kettő a hitachi egyik gyárát átadták a toshibának ohol a legrosszabb vinyókat gyártják amit látott valaha ember..

(#35386) reaper0220


reaper0220
tag

Sziasztok!

segitseget kernek toletek.
vettem egy asus M5A97 EVO R2.0 alaplapot, FX-6300as procival, illetve 2x4gb Corsair Vengeance 1600mhz-es memoria kit-et.
Tovabbá van egy sata-s samsung 1TBos vinyo es egy Sapphire HD 7850 OC edition 256bit 2GB-os videokartyam a rendszerbe.
a tápom nem tul nagy, egy Chieftec 450w 80+os!

igen furcsa problema elé allitott a számitogépem, ugyanis
amikor kikapcsolt állapotból bekapcsolom, 1.re nem indul a windows, hanem feljon egy táblázat:

ekkor egy lehetosegem van rákkatintok a tablazatban az "ok"-é gombra, erre berak a BIOS-ba azonnal es a boot menube a kovetkezo kep fogad:

képenen lévő menupontotokat nem lehet lentebb gorgetni, szoval nem erzekeli hogy ravan kotve a HDD-m, ugyebár igy nem tudok semmit csinalni, csupan nyomok egy F10 + Enter-t, ezutan ugye ujrainditja magat a gép, es ekkor mar felismeri a HDD-t ,betolti gond nelkul a windowst!!!
ha windows-bol inditom ujra a gepet, minden rendben, viszont ahányszor kikapcsolt állapotbol indítom a gépet, mindig feljon a fentebb emlitett tablazat, es berak a biosba, aztan indul csak a gép:S
tehát az elso inditások-kor valamiert nem erzekeli a HDD-met

megkoszonnem, ha tudnátok segíteni a problémámon, előre is köszi!

ui: a stata kábelt mar 4x csereltem másikra, HD sentinel szerint a vinyom 99%os

(#35387) pjen válasza reaper0220 (#35386) üzenetére


pjen
félisten

Hát én elsőre nyomnék egy bios defaultot,sokszor segített már. :)

(#35388) Csabi1984 válasza reaper0220 (#35386) üzenetére


Csabi1984
addikt

Én is kipróbálnék egy 1TB HDD-t kíváncsii lennék nálam felismerné. nem lehet,hogy a partíció gond van illetve valami méret korlátozás?

(#35389) Csabi1984 válasza reaper0220 (#35386) üzenetére


Csabi1984
addikt

Nem szeretnék hülyeséget beszélni de biztos mellém állnak. Felesleges 450W meg akár 500W tápegység a te esetedben. Ha jó minőségű a tápod akkor nincs gond. Persze egy Mercury, meg Codegány 450W nem egyenértékű a te tápoddal :))Ez csak kitérő volt. Táp hiba nem hinném

(#35390) djculture válasza reaper0220 (#35386) üzenetére


djculture
félisten

A gép hardvere nem támogatja a secure boot hülyeséget és azért dumál kikell kapcsolni a biosban és megoldódik. Egér nem működik az uefi biosban?

(#35391) reaper0220 válasza djculture (#35390) üzenetére


reaper0220
tag

eger mukodik, de hogy kell kikapcsolni? en csak szimplan torolni tudtam azokat a key-eket, mast nem lehet ott

(#35392) reaper0220 válasza pjen (#35387) üzenetére


reaper0220
tag

nem segit:P

(#35393) reaper0220


reaper0220
tag

olvasgattam a regebbi hozzaszolasokat, es volt szo arrol hogy esetleg a merevlemezem "firmware"-je elavult, es egy update megoldhatja azt a problemat hogy 1. inditasra nem ismeri fel az uj alaplap a regi vinyot
az en esetem:
vinyom: SAMSUNG HD103SJ
talatam hozza egy firmware-t: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631en

a keresem az lenne hogy egy hozzaerto szemely legyen szives ranezni nem e rosszat linkeltem, illetve helyes e a meglatasom (postom)

illetve a linkemnel le van irva pontrol-pontra hogy kell update-elni a firmwaret, az helyes e?

thx:D

(#35394) djculture válasza reaper0220 (#35391) üzenetére


djculture
félisten

Van a lapon egy direct bios key gomb azt kell megnyomni akkor lehet állitani és az ez modot átkell nyomni advanced módra.
Nem a lap sarkán lévő mert az a memória ok gomb, ott van a könyvébe leirva minden talán elő kellene venni és áttanulmányozni.

[ Szerkesztve ]

(#35395) Kikki90


Kikki90
tag

Sziasztok!

A napokban vettem egy hdd-t itt ph-n. 100/100%-ként volt hirdetve, volt róla hds kép is. Amint bettem a gépembe és tettem rá oprendszert feltelepítettem én is egy hds-t és már csak 100/99 volt. A képen látható működési idő és a nálam látható megegyezett, tehát a kép nem nagyon lehetett hamis. Azóta eltelt 1 hét, ismét ellenőriztem és most már csak 100/97 és a korábbi 2 helyett, már 5 gyenge szektor található. Kérdem én, mi okozhatja a gondot? A cuccaim a következők: ASUS P5K, Core 2 Duo E6750, 4x1GB Kingston DDR2 1066MHz, SAPPHIRE HD 5830 Xtreme 1GB GDDR5, GIGABYTE Superb 460W, Samsung HD502HJ 500GB

Köszönöm előre is a segítséget! :)

[ Szerkesztve ]

(#35396) Kuruc2 válasza Kikki90 (#35395) üzenetére


Kuruc2
senior tag

táp?

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#35397) Csabi1984 válasza Kikki90 (#35395) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szia.nem tudom,hogy mit milyen "sentinel"képet mellékeltek. Mert ha a SMART rész nem volt lefényképezve akkor meglehet azt csinálni,hogy + - értékeket csökkentik vagy növelik (Probáld ki ) :)) . Magyarán ha a fő képet láttad 100/100- nak azt egy gyenge merevlemezről is lehet produkálni. De senkit nem gyanusítok ilyennel csak azt mondom,hogy a ha nincs a smart táblázat mellékelve akkor történhetnek meglepetések. De mint ahogy írtam nem feltétlenűl kell erre gondolni nem mindenki szereti a rossz hírét terjeszteni. Ezért szoktam úgy mond olyan valakitől venni aki legalább ad 1 hét Garit illetve bontatlan.
Ettöl függetlenűl tápegység, gyenge tápkábel, kontatk hiba is okozhat sector hibát pár nap alatt

[ Szerkesztve ]

(#35398) Kikki90 válasza Csabi1984 (#35397) üzenetére


Kikki90
tag

Az eladó kiváló ph-s, csak jó értékelései vannak és nem is kevés. 100/99-nél is mondta és most is említette, hogy ha akarom visszaveszi. A tápom GIGABYTE Superb 460W, kábeleket megpróbálom cserélgetni, illetve veszek egy új sata kábelt. Tudok ennél többet tenni? :)

(#35399) Zsivaagoo válasza Kikki90 (#35398) üzenetére


Zsivaagoo
őstag

Én tennék egy próbát friss, minőségi táppal és új SATA kábellel.

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

(#35400) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Vettem nemrég egy 250GB-os PATA133-as Maxtor Diamondmax 10 winyót.
A Sentinel azt mondja, hogy a kondíció 100%-os, de a teljesítmény 99%.
Ez mitől lehet? Az alaplap tudja az ATA133-at.

Vista volt rajta a teszt erejéig.

Kössz!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.