- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #46331 üzenetére
Azoknak a vinyóknak már teljességgel mindegy így is úgyis ketyegő bombák. De ezt tudod te is. Ritka patkány megoldás volt hogy mikor egyre több széria lett ezekből rossz, a smart riasztási értékével kezdtek játszani (meghamisították a kapott értékeket)legtöbb felhasználó igy csak azt tapasztalja hogy tegnap még jó volt most meg már olvasni se lehet és elveszett a partíció.
-
djculture
félisten
Annak idején sokat kísérleteztem ilyen taméban és elmondhatom rengeteg dologtól függ az adott vinyó sebessége. Kezdve attól hogy a vinyót közben használja e más folyamat , végezve azzal hogy a vezérlők amelyeken a vinyó lóg nincsenek e bekorlátozva akár azzal is hogy rajtuk lóg egy mázsa szar más eszköz és agyonig vannak terhelve.
-
djculture
félisten
válasz
hülyegyerek #46164 üzenetére
Ennyit romlott sajnos... Mivel nem tudjuk mennyit használtad (meg az előtted lévő tulaja is) hogy csak találgatnánk hogy mi okozta.
-
djculture
félisten
válasz
Goldberg03 #46029 üzenetére
Biztos hogy több mint 500mA azért van ez az usb3 is.
-
djculture
félisten
válasz
Goldberg03 #46027 üzenetére
Akkor szerintem a tv usb része nem képes megtáplálni a cuccot.
Tv kézikönyvét letöltöttem ott is van: A USB device that requires high power (more than 500mA or 5V) may not be supported. The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported.
-
djculture
félisten
válasz
Goldberg03 #46025 üzenetére
De a tv-nél eleve van olyan menüpont ahol saját magának formázza le a tv a külső adattárt. Ott nem látja vagy mi?
-
djculture
félisten
válasz
junior11 #45962 üzenetére
Még véletlenül se érdemes lementés nélkül ilyenbe belekezdeni. Adat is lehet crc hibás ilyenkor meg a logikai is gondolhatja úgy hogy a gyenge szektort ha sokszor próbálja olvasni és nem megy áthelyezi, ami rajta van adat az ugrik de ilyen sok gyenge szektornál akár az egész partíció is eltűnhet.
-
djculture
félisten
válasz
junior11 #45960 üzenetére
Current Pending Sector Count: A "gyenge" szektorok száma, amelyekről még nem dőlt el, hogy használhatóak vagy pedig hibásak lesznek.
Kikell róla menteni ha van rajta fontos cucc és regisztrált hd sentinel -ben vagy hdtune programmal irás olvasás tesztet kell csinálni. Minden eltűnik róla!
-
djculture
félisten
Létezik gyárilag kivitelezett fájlopás elleni védelem és szoftveresen(saját használatba vétel) egyik esetben se tudsz hozzáférni a partícióhoz bármi baj van csak abban az eszközben amiben locolva lett. Szerintem itt is ez lesz.
A dokkolót meg én egy "nem kér érte" ezer éves vinyóval szoktam kipróbálni. Mert a csatlakozást nem lehet simán kiméregetni. -
djculture
félisten
válasz
haromegesz14 #45832 üzenetére
Végig lehet kínlódtatni egy hd sentinel felület ellenőrzést és a jó részre tenni csak partíciót de őszintén szólva az a Samsung nem éri meg a kínlódást.
-
djculture
félisten
válasz
vargapdavid #45789 üzenetére
Csak életbe lép az energia gazdálkodás és van olyan sata vezérlő ami ezt nem szereti. Tedd át teljesítmény centrikusra próbából hogy előjön e a hiba jelenség.
-
djculture
félisten
válasz
kupecke #45756 üzenetére
Minden hdd más nem lehet róluk csak az életkorukat figyelembe véve ítéletet mondani. A szalagról már úgy jönnek le hogy a gyártási tulajdonságaik miatt több kevesebb rossz vagy gyenge szektort tartalmaznak amit a gyártás végén kivonnak a használatból.
Ügymenet ügyében eladón és vevőn múlik a dolog és megegyezésen, ebbe beleszólni nem volt célom csak leírtam mi a konkrét már induló baj az ilyen cucc eladásakor.
-
djculture
félisten
válasz
kupecke #45750 üzenetére
Ha a smart adatokat is elmentetted volna okosabbak lennék, bár mondom ha nem akar meglepetést az ember akkor kötelező egy írás olvasás vizsgálat ezt nem csak én mondom:[link]
Azzal is tisztában vagyok hogy véletlenül sem vagy csaló, ha rámásolsz egy adott területre valamit és arról a területről csak olvasol akkor kialakulhatnak logikai majd később fizikai hibák is úgy hogy észre sem veszed a smart is csak akkor ha azon területet felül írod és visszaolvasod.
-
djculture
félisten
csalós topikból áthozva a téma:
[link]Tisztelt kupecke.
Az a bizonyos adatátviteli hiba ha más hibával nem párosul legtöbbször arra utal hogy a fej az adott pontról képtelen adatot visszaolvasni, vagy hibásan olvas vissza az a bizonyos kattogás ami a felvételen is van erre utal. De mivel nincs nálam a hdd-t csak a tapasztalataimra támaszkodhatok, az se látom pl hogy kapott e valami fizikai behatást a szállítás közben. -
djculture
félisten
válasz
King Unique #45568 üzenetére
usb lógva sokszor megbízhatatlan a smart ennél meg látható is hogy gebasz van a smarttal, se irási se olvasási hiba se javitott szektor csak egy mázsa ismeretlen állapotú. Nem ritka az ilyesmi hogy ilyenkor satán lógva öntesztet futtatva eltűnik a hiba. Titkosítás témájába amúgy lehet igazad van, akkor nem nagyon lehet megoldani..
-
-
djculture
félisten
válasz
Kékes525 #45346 üzenetére
Szerencséd van, én ahol dolgoztam szervízesként ahányat eladtunk mind visszajött megdögölve 1-2 éven belül. Már a végén a bolt tulaja még külön kérésre se engedett rendelni Samsung hdd-t. Nekem is volt amúgy vagy 200 féle itthon egy működik egy idés 80-as többi már rég indiai szemét telepeken tobzódhat.
-
djculture
félisten
válasz
Memora #45342 üzenetére
Ezek már újonnan is eléggé rossz minőségűek voltak (nem hiába szabadult meg ettől az üzletágától a Samsung). Annyit vittek vissza a vásárlók hogy már a smart küszöbértékekhez is hozzábarmoltak később a gyárban. Én azt mondom használd amig megy, de fontos cuccot rajta ne tárolj.
-
djculture
félisten
válasz
norbert1998 #45324 üzenetére
Üdv. Smart megmondja az állapotát de nem biztos hogy jó ötlet ha elvan használódva oprendszert futtatni róla.
-
-
djculture
félisten
válasz
pempellini #41170 üzenetére
sata1 az a terület ami sok mindentöl függ hogy kezel e modernebb vinyót firmware vezérlő stb... Egyes vinyókat átelehet állitani a gyári progiban sata 1-re az is sokat segít..
-
djculture
félisten
válasz
Gabesz87 #41127 üzenetére
Figyi már ez nem így működik először kell alá egy boot oprendszer (dos), maga az exe nem fog neked egy rendszert behozni magába ami alól eltudnád inditani. De a samsungnak volt ilyen saját bootoprendszere isoban ami a hutilt inditotta egyböl.. Az a baj a samsung honlap az enyészeté lett, én lementettem az egészet de halvány fingom sincs melyik lemezeken van annyi van. Multkor is valami 2 hetembe került napi 8 órás melóval hogy megtaláljam a lementet komplett abit backuppot, mert annál is már csak a képek meg infók vannak aneten no driver meg bios stb..
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41125 üzenetére
Én is használok még xp-t két gépen is. Egyiken fater játszik régi játékokkal amik nem mennek semilyen új oprendszeren hiba nélkül. A másikon egy zeneszerkesztő van és egy profi hangkártya aminek a drivere mókolás nélkül csak xp-n megy, ezen kívül egy digitális szkópkártya szintén csak max xp-n megy. Nem nagyon akarok újat venni új szériás szkópkártya ami win7-en menne 500k körül van
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41107 üzenetére
delockot vegyél minimum, ezek nulla anyagból vannak.. Vettem én is már ilyet forrasztani kellett egyböl mert már úgy érkezett hogy a tápkábel csatija levolt szakadva.
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41103 üzenetére
Nemkell hozzá nagy pénz én se vagyok milliomos 2darab 32-essel nyomulok. Ilyen 32-eseket már 5 ezerért kapsz az aprón. Még egy windows8 is ráfér egy 32-esre gond nélkül. Amúgy wd500 ügyében meg annyi hogy két alapvető széria hibája van Egyrészt a panel és a mechnika átvezető fóliájánál átmeneti ellenállás alakul ki(ez lehet a tiéd hibája is), másrész a fejlekkatanások miatti lemez sérülés.
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41100 üzenetére
Én már oprendszert 1db hdd-re eleve nem raknék, vagy raid0 kettő normálisabb hdd-vel vagy ssd. Már egy p4-esen is a fő korlát a hdd lassúsága nemhogy ilyen xeon konfigokon.
Én most egy egymagos s754-es athlon64-es gépen kisérletezek, ezen is sokat tuningol egy ssd. Alapvető dolognál fel se tünik hogy egy 10 éves gépezet előtt internetezek . -
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41098 üzenetére
Megnyomhatod de tapasztalni fogod hogy ezek a vinyók nem valók régi oprendszer alá, kb kezelhetetlenre lassul a válaszidejük.. A ide wd blue xp alatt tizszer jobban teljesít .. Nekem két 160-as van berakva egy ős őreg gépbe nvidia raid 0-ban 3.5 mega a 4k, az ilyen bőszme af-es vinyók meg tudnak ilyen 0.75- 1 megákat azt is csak akkor ha nincs rajtuk semmi.
-
djculture
félisten
válasz
quailstorm #41082 üzenetére
Az a baj hogy már újonnan csak adwanced formatos vinyók vannak, azok meg nagyon gyengén teljesítenek xp alatt
-
djculture
félisten
válasz
DeathAdder #40748 üzenetére
Azon nem szabad futtatni mert ha jól látom ssd!
Nem is értem hogy azon hogy engedné futtatni, mert boot részén meg eleve felismeri hogy nem szabad futtatni . -
djculture
félisten
válasz
DeathAdder #40745 üzenetére
Igen
-
djculture
félisten
válasz
DeathAdder #40743 üzenetére
A meghajtók optimalizálásánál nyomj rá egy elemzést és kiderül.
-
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40589 üzenetére
Ilyen helyröl nem szabad venni vinyót.. Én felbontás nélkül visszaküldeném ha igy lett volna küldve.. Szopjon vele aki így küldte. Extreme valami 3 méteres bubis anyagba csomagolta nekem most is. Mind rávolt tekerve vagy 5 percig tekertem lefele, a telején ragasztószalaggal ugy rögzitve hogy késsel vágtam át, uitána két réteg kartonpapir és ez az egész még belehelyezve egy extreme-s zacskóba amibe egy csomó airbag és azon feküdt az egész csomag..
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40578 üzenetére
Nemtudom én 10 éve csak futárral veszek vinyókat, helyi kiskerben vaskos felárral van meg is értem az okát de nem vagyok a pénzem ellensége
Ma is jött egy toshiba az extremtöl agyonig becsomagolva térkitöltős levegős zacsekokba alias airspeed-be.. Működik most üzemeltem be.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #40576 üzenetére
Szerintem nagy százalékban futárral rendel már mindenki mindent, eleve a kiskerek is így hozatják ugyhogy egy szállitáson biztos túlesik. Én az okokat inkább a gyártás olcsósításában keresném ami magában foglalja hogy a gyártás végén a meó is kevesebb terméket vizsgál meg. Garit se adnak annyit rá mint régen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest